Jump to content

Αγορά ή ενοικίαση οικοπέδου / έκτασης

panos23
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γεια σας παιδια

Φιλη συντομα θα λαβει ''δωρακι'' απο τους γονεις της 20000-25000 euro για αγορα οικοπεδου/εκτασης με σκοπο να κτησει μελοντικα.

Επειδη ειμαστε ψιλοασχετοι

1) Για να χτισεις σπιτι πρεπει να εχεις εκταση απο 4 στρεμματα κ πανω??

2) Σε οικοπεδα εκτος σχεδιου μπορεις να βαλεις τροχοσπιτο ή λυομενο αφου δεν μπορεις να χτισεις ??Ρευμα δικαιουσε ή πρεπει να εισαι εντος σχεδιου??

Με λιγα λογια τα λεφτα μηπως ειναι λιγα για τα ονειρα που κανει??Σκεφτεται για περιοχες παραθαλλασιες κοντα στην Αττικη ή κοντινα νησια π.χ Ανδρος/Τζια

**Μιας κ τωρα εχει πολλες οικονομικες υποχρεωσεις το plan ειναι να παρει μια εκταση κ μελλοντικα να ''πεταξει'' ενα τροχοσπιτο ή ενα λυομενο

1. το ποσα μετρα σπιτι θα χτισεις και το πως θα ειναι αυτο εξαρταται απο δυο συντελεστες κυριως: συντελεστης δομησης και συντελεστης καλυψης. με τα λεφτα που αναφερειες τουλαχιστον στην αττικη δεν αγοραζεις οικοπεδο εντος σχεδιου πολης. ουτε καν σε περιοχη υπο ενταξη. στα εκτος σχεδιου για να μπορεσεις να βαλεις λυομενο πρεπει να παρεις καποια αδεια (πχ για αποθηκη).

Desktop: Acer Aspire X-Cruiser, ThermalTake PurePower460W, Core 2 Duo E6400, Gigabyte 965PS3, 2xCrucial 2GB (800MHz, CL4), Gigabyte 9600GT

http://www.cardomain.com/ride/2667388

Γεια σας παιδια

Φιλη συντομα θα λαβει ''δωρακι'' απο τους γονεις της 20000-25000 euro για αγορα οικοπεδου/εκτασης με σκοπο να κτησει μελοντικα.

Επειδη ειμαστε ψιλοασχετοι

1) Για να χτισεις σπιτι πρεπει να εχεις εκταση απο 4 στρεμματα κ πανω??

2) Σε οικοπεδα εκτος σχεδιου μπορεις να βαλεις τροχοσπιτο ή λυομενο αφου δεν μπορεις να χτισεις ??Ρευμα δικαιουσε ή πρεπει να εισαι εντος σχεδιου??

Με λιγα λογια τα λεφτα μηπως ειναι λιγα για τα ονειρα που κανει??Σκεφτεται για περιοχες παραθαλλασιες κοντα στην Αττικη ή κοντινα νησια π.χ Ανδρος/Τζια

**Μιας κ τωρα εχει πολλες οικονομικες υποχρεωσεις το plan ειναι να παρει μια εκταση κ μελλοντικα να ''πεταξει'' ενα τροχοσπιτο ή ενα λυομενο

Καταρχήν το ποσό είναι εξαιρετικά μικρό για αγορά στις περιοχές που ανέφερες. Εντούτοις για να ξέρεις: Αν το ακίνητο είναι εντός σχεδίου μπορεί να κτίσει κάποιος βγάζοντας εύκολα τη σχετική άδεια. Για τα εκτός σχεδίου πρέπει να αγοράσεις τουλάχιστον 4 στρέμματα (4.000 τ.μ.) για να κτίσεις. Και γι αυτό τα εκτός σχεδίου είναι πάντα και πιό οικονομικά.

Όμως αν είναι κάτω από 4 στρ. ούτε λυόμενη οικία μπορεί να τοποθετήσει ΕΚΤΟΣ αν το ακινήτο είναι επί επαρχιακού δρόμου. Τότε υπό προϋποθέσεις μπορεί.

Καλή επένδυση να της πείς

[sIGPIC][/sIGPIC]

Σε εκτός σχεδίου

- αν είναι ανω των 4 στρεμάτων μπορεί να χτίσει.

- αν είναι άνω των 2 στρεμάτων μπορεί να χτίσει αρκεί να βρίσκεται δίπλα σε επαρχιακό δρόμο και να απέχει το κτίσμα από αυτόν 10 μέτρα.

Αν μπορείς να χτίσεις, και το κάνεις νόμιμα, ρεύμα παίρνεις.

20-25000€ είναι πάρα πολύ λίγα για την Αθήνα. Δεν παίρνεις τίποτα ούτε εντός, ούτε εκτός (που να χτίζεται). Για τα νησιά δεν γνωρίζω.

Άποψη μου είναι με τα 25000€ να πάρει μια θέση στάθμευσης κάπου στο κέντρο η οποία είναι πλέον "χρυσή αγορά" και αποφέρει ένα ενοίκιο της τάξεως των 250-300€ ενώ σίγουρα πωλείται σε καλύτερη τιμή ανά πάσα στιγμή.

απλα αναρωτιωμασταν αν με 20κ μπορεις να παρεις το πολυ 1 στρεμματακι π.χ σε ενα νησι κ να βαλεις ενα τροχοσπιτο/λυομενο κ αν δικαιουσε ρευμα αν εισαι εκτος σχεδιου

π.χ αγγελια σε υπεροχη περιοχη στην ανδρο

''ανδρος περιοχή μένιτες, οικόπεδο 500 τ.μ., με οπωροφόρα, λεμονιές, πορτοκαλιές, αυτόματο πότισμα, δικό του νερό, τιμή 12.000 ευρώ''

κ αλλη μια

''ανδρος ανω φελός, οικόπεδο 4 στρ., τιμή 17.000 ευρώ''

Mporeis na breis ena oikopedo eite "entos oriwn oikismou" , se kapoio xwrioudaki se nisi-opou xtizeis kai se 300-400 metra, eite entos zwnis oikismou (500 metra apo ton oikismo) 2 strematwn. Reuma gia na pareis prepei na exeis adeia apo tin poleodomia, ksexna ta troxospita, an kai den blepw to logo na baleis reuma apo ti DEH se troxospito!!!

• 9 months later...

Σκέφτομαι να νοικιάσω ένα οικόπεδο αν έιναι δυνατόν σε περιοχές όχι μακριά απο Αθηνα, αν ήταν πουθενά Κορωπί, Μαρκόπουλο, Καλύβια Κερατέα κτλ θα με βολέυε.

Ξέρετε περίπου πόσο πάει το νοίκι? θέλω ένα σχετικά μεγάλο οικόπεδο περίπου 4 με 5 στρέματα, ίσως και παραπάνω ανάλογα το πως θα είναι.

θέλω να βάλω μέσα ζώα, οπότε δεν το θέλω ούτε να χτίσω ούτε να το καταστρέψω, το μόνο που θα φτιάξω μέσα ειναι καταλύματα για τα ζώα και καμια περίφραξη για να χωρίζοντε.

άμα ξέρετε απο τιμές και που είναι φτηνότερα θα με βοηθούσατε πολύ.

ευχαριστώ .

Don't give up! :!:

• 1 year later...
Σκέφτομαι να νοικιάσω ένα οικόπεδο αν έιναι δυνατόν σε περιοχές όχι μακριά απο Αθηνα, αν ήταν πουθενά Κορωπί, Μαρκόπουλο, Καλύβια Κερατέα κτλ θα με βολέυε.

Ξέρετε περίπου πόσο πάει το νοίκι? θέλω ένα σχετικά μεγάλο οικόπεδο περίπου 4 με 5 στρέματα, ίσως και παραπάνω ανάλογα το πως θα είναι.

θέλω να βάλω μέσα ζώα, οπότε δεν το θέλω ούτε να χτίσω ούτε να το καταστρέψω, το μόνο που θα φτιάξω μέσα ειναι καταλύματα για τα ζώα και καμια περίφραξη για να χωρίζοντε.

άμα ξέρετε απο τιμές και που είναι φτηνότερα θα με βοηθούσατε πολύ.

ευχαριστώ .

Οι περιοχές που αναφέρεις έχουν μεγάλη ανοικοδόμηση και θα σε πετσοκόψουν ακόμα και στο νοίκι, εκτός, αν βρεις ευκαιρία. Καλύτερα κοίτα δυτική Αττική (Βίλλια, Ερυθρές). Επίσης πρέπει να βγάλεις άδεια και για π.χ. ποιμνιοστάσιο να κάνεις ΜΠΕ για να είσαι σωστός. Άδεια από νομαρχία κλπ.

Δηλαδή, προκάτ σπίτια σε τι οικόπεδα ακριβώς μπορείς να βάλεις? Σε εκτός μπορείς?

Το προκάτ δεν έχει διαφορά από το κανονικό σπίτι όσο αφορά τη δόμηση. Είναι ένα κανονικό σπίτι, απλά με προκατασκευασμένα στοιχειά. Το μόνο που μπορεί να βάλεις χωρίς πρόβλημα σε οικόπεδο είναι σπιτάκι με ρόδες, όχι απαραίτητα τροχόσπιτο, αλλά κάτι που να φαίνεται ότι είναι μετακινούμενο. Για παράδειγμα, ένα μικρό ξύλινο σπίτι πάνω σε πλατφόρμα. Οτιδήποτε άλλο είναι παράνομο. Ακόμα και η περίφραξη ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες.

http://briefcases.pathfinder.gr/download/597036If you are not paying for it, you're not the customer; you're the product being sold.

• 2 months later...

Καλησπερα σε ολους..

Θα ηθελα να μαθω αν ξερει καποιος σε ενα οικοπεδο εκτος σχεδιου που ειναι πανω σε λεωφορο ομως παιρνει ρευμα?

και για να βαλεις isobox μεσα μετα χρειαζεται αδεια??

ευχαριστω προκαταβολικα..

• 1 month later...
Ενδιαφέρομαι να αγοράσω οικόπεδο στα ευρύτερα προάστια της Αττικής με σκοπό να χτίσω επαγγελματική στέγη και σπίτι. Θα ήθελα να ακούσω ιδέες για περιοχές που τα οικόπεδα δεν έχουν υψηλές τιμές ακόμη. Σημαντικό για εμένα είναι η πρόσβαση είτε σε εθνική είτε στην αττική οδό. Περιμένω τις ιδέες σας!
Iphone 3gs white 32gb->Samsung Galaxy S GT-I9000->Iphone 4s white 32gb->NOKIA Lumia925->SONY XPERIA Z->NOTE 3->LG G4

Γέρακας από εμένα. Υποβαθμισμένη περιοχή που σιγά σιγά αναβαθμίζεται και δε θα μου προξενήσει έκπληξη αν σε 20 χρόνια έχει ανέβει πολύ.

πας στις περιοχες που θες και βλεπεις αν υπαρχει ανταγωνισμος στην επιχειρηση που θες να ανοιξεις...

να ξερεις παντως μιας και τα περισσοτερα σπιτια-οικοπεδα ειναι παρανομα καλο ειναι να το ψαξεις πριν αγορασεις οτιδηποτε..γιατι μπορει να ειναι και ψευτικα τα χαρτια.

Η δουλειά μου είναι τεχνική η παράμετρος ανταγωνισμός δεν μετράει για την περιοχή. Πελάτες θα δέχομαι σπάνια εώς καθόλου. Αυτό που με ενδιαφέρει πρόσβαση εύκολα σε οδικό άξονα για να ταξιδεψω οδικώς σε όλη την Ελλάδα και πρόσβαση στο αεροδρόμιο και πιο σπάνια στον πειραια.
Iphone 3gs white 32gb->Samsung Galaxy S GT-I9000->Iphone 4s white 32gb->NOKIA Lumia925->SONY XPERIA Z->NOTE 3->LG G4

αρα ανατολικη αττικη.απο μαραθωνα εως λαυριο.(αεροδρομιο+αττικη οδο)

εγω παλι θα επελεγα κατι πιο κοντα στην Αθηνα καπου κοντα στην βαρης-κορωπιου