Jump to content

[S60 1st, 2nd Edition] Εφαρμογές πλοήγησης

jojo
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος David ( 8 Σεπ. 2004 , 08:50)

Αυτό ακριβώς. Αν η εταιρία δεί ότι οι ελληνάρες το βρίσκουν όλοι *****ed, δεν νομίζω να χάσουν τον χρόνο τους για να χαρτογραφήσουν το υπόλοιπο οδικό δίκτυο της ελλάδας. Θα μου πείτε βέβαια "Εσύ θα το αγόραζες??" ..

Εεεε.... :rolleyes:

giati, oi italoi nomizeis to agorasane?

3ereis posoi to katebasane x8es kai posoi to zitousane mexri kai x8es?

:lock:

twitter.com/jojoGPS

• Απαντήσεις 3χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Το προγραμματάκι που κατεβάζουμε όλοι σπασμένο είναι πλήρως λειτουργικό αλλά και πάλι έχει κάποια μειονεκτήματα απο το γνήσιο. Για παράδειγμα το Ελληνικό μενού που δεν υποστηρίζεται απο την κρακαρισμένη έκδοση είναι για κάποιους σημεντικό. Και για μένα, αλλά δεν μπορώ να πω οτι έχω κάποιο πρόβλημα και έτσι όπως είναι τώρα.

Κάθε μέρα που το χρησιμοποιώ, και το κάνω συνέχεια, μου γίνεται και πιο εμφανής η έλλειψη του GPS αντάπτορα. Αρχίζει και μου φαίνεται σαν αναγκαία αγορά πια.

Απλά, έτσι όπως είμαστε τώρα, γλυτώνουμε 150 ευρώ απο το πλήρες πακέτο του ROUTE 66. Αγοράζουμε μόνο τον αντάπτορα, όταν τον βρούμε, και τα έχουμε όλα. :) ;)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mirrorofsorrow ( 8 Σεπ. 2004 , 14:38)

Το προγραμματάκι που κατεβάζουμε όλοι σπασμένο είναι πλήρως λειτουργικό αλλά και πάλι έχει κάποια μειονεκτήματα απο το γνήσιο. Για παράδειγμα το Ελληνικό μενού που δεν υποστηρίζεται απο την κρακαρισμένη έκδοση είναι για κάποιους σημεντικό. Και για μένα, αλλά δεν μπορώ να πω οτι έχω κάποιο πρόβλημα και έτσι όπως είναι τώρα.

Κάθε μέρα που το χρησιμοποιώ, και το κάνω συνέχεια, μου γίνεται και πιο εμφανής η έλλειψη του GPS αντάπτορα. Αρχίζει και μου φαίνεται σαν αναγκαία αγορά πια.

Απλά, έτσι όπως είμαστε τώρα, γλυτώνουμε 150 ευρώ απο το πλήρες πακέτο του ROUTE 66. Αγοράζουμε μόνο τον αντάπτορα, όταν τον βρούμε, και τα έχουμε όλα. :) ;)

Νομίζω όλα τα Bluetooth GPS συνεργάζονται με το ROUTE66. Π.χ. κάποιος εδώ στο forum είχε γράψει ότι είχε Bluetooth GPS από άλλο κατασκευαστή πριν ακόμα βγει το ROUTE66 και μετά συνεργάστηκε και αυτό άψογα με το πρόγραμμα.

Πάντως και για μένα αρχίζει πλέον να γίνεται επιτακτική ανάγκη ένα Bluetooth GPS από τη στιγμή που εγκατέστησα αυτό το πρόγραμμα :) Παρόλο που ακόμα και έτσι όπως είναι τώρα είναι ήδη πολύ χρήσιμο.

this signature is under heavy construction

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος asymvivastos ( 8 Σεπ. 2004 , 02:39)

Βασικα τωρα που το ξαναειδα ειναι 120Mb της Ιταλιας και της Γερμανιας 166Mb.Οποτε λογικα θα ειναι ολης της χωρας.Με την Ελλαδα γιατι δεν εγινε ετσι και εχουν μονο την Αθηνα??? :confused:

ο μονος λόγος που εβγαλαν χαρτη για την ελλαδα ηταν οι ολυμπιακοι αγώνες. γι'αυτο οποιαδίποτε αλλη πολη θα ηταν παντελώς αχρηστη μιας και ο επίκεντρο ηταν η αθήνα.οσων αφορα τη χαρτογράφηση, δεν γίνετε απο την εταιρία αλλα απο ελληνες τοπογράφους. ολο το οδικο δυκτιο διατήθετε απο την εθνική γεωγραφική υπηρεσία και οποιοσδήποτε το ζητησει μπορει να του δωθει. (εννοω εταιριες οπως η route66 )

The "unwired" revolution began...

_http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=6201&dateline=1272991407

Σε περίπτωση πάτως που βγεί χαρτης ολόκληρης της Ελλάδας και το πλήρες πακέτο κοστίζει περι τα 300€ τότε νομίζω οτι η αγορά του εiναι πολύ συμφέρουσα. Προσφερει GPS+MMC+Updates. Ειδικα αν μαθευτεί, τοτε δεν βλέπω τον λόγο όλοι αυτοί οι ταξιτζήδες που δίνουν τα 3000€ για το συστημα στο αυτοκινητο να μη το προτιμήσουν.

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος papajohn ( 8 Σεπ. 2004 , 15:01)

Σε περίπτωση πάτως που βγεί χαρτης ολόκληρης της Ελλάδας και το πλήρες πακέτο κοστίζει περι τα 300€ τότε νομίζω οτι η αγορά του εiναι πολύ συμφέρουσα. Προσφερει GPS+MMC+Updates. Ειδικα αν μαθευτεί, τοτε δεν βλέπω τον λόγο όλοι αυτοί οι ταξιτζήδες που δίνουν τα 3000€ για το συστημα στο αυτοκινητο να μη το προτιμήσουν.

Δεν θα είναι το ίδιο εύχρηστο. Κατ' αρχήν στο αντίστοιχο σύστημα των ταξί η οθόνη είναι μεγαλύτερη, είναι αφής και από ό,τι μου έλεγε ένας ταξιτζής αυτό το σύστημα έχει περισσότερες δυνατότητες.

Ναι, και γω που μίλησα με άτομο που ξέρει, μου είπε οτι το ROUTE 66 είναι παλιό σύστημα. Αυτό των ταξιτζήδων είναι βελτιωμένο. Αλλά εμείς, στην πολύ μικρή οθόνη του κινητού μας, και για μη επαγγελματική χρήση, είμαστε απόλυτα καλλυμένοι.

Άσχετο, να πω σε όσους δεν ξέρουν ότι η Route 66 είναι ο ιστορικότερος και παλαιότερος αυτοκινητόδρομος των ΗΠΑ, μήκους 4000 χιλιομέτρων, ο οποίος συνδέει το Σικάγο του Ιλλινόις με το Λος Άντζελες της Καλιφόρνια διατρέχοντας οκτώ πολιτείες και 3 διαφορετικές ζώνες ώρας. Πλέον έχει αντικατασταθεί από νεότερους αυτοκινητόδρομους, όμως η ιστορική του διαδρομή παρουσιάζει μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον :)

LINK

Ενδιαφέρον, δεν το ήξερα!

Κάτι σαν τον... αχλαδόκαμπο δηλαδή! :lol:

http://briefcase.pathfinder.gr/download/petros_pf/15778/181976/0/Petran.gif

Nokia Series 60 forum moderator (Ret.)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος mirrorofsorrow ( 8 Σεπ. 2004 , 15:18)

Ναι, και γω που μίλησα με άτομο που ξέρει, μου είπε οτι το ROUTE 66 είναι παλιό σύστημα. Αυτό των ταξιτζήδων είναι βελτιωμένο. Αλλά εμείς, στην πολύ μικρή οθόνη του κινητού μας, και για μη επαγγελματική χρήση, είμαστε απόλυτα καλλυμένοι.

Εδω θα διαφωνησω.. Εχω να μπω σε ταξι εδω και πολυ καιρο αλλα οταν ειχα πετυχει τελευταια φορα ταξιτζη με εγκατεστημενο αυτο το συστημα το εψαξα λιγο και ειδα οτι μονο GPS δεν ηταν. Ειχε τους χαρτες και σου εβρισκε μεσω στιγματος δορυφορου σε ποια οδο εισαι αλλα μεχρι εκει. Απο κει και περα το να βλεπεις τηλεοραση η να παιζεις πασιεντζες δεν εξεταζονται ως λειτουργιες του GPS. Τωρα αν εχουν αλλαξει τα δεδομενα μεχρι σημερα χρειαζομαι απλως update.. Παντως για την περιπτωση μας ισα ισα πιστευω οτι αν κεντρισουμε το ενδιαφερον της κατασκευαστριας εταιριας ως χωρα θα εχουμε και ενα πλεονεκτημα το οποιο βρισκεται πολυ δυσκολα σε αλλα συστηματα GPS. Αν ριξετε μια ματια στο manual θα δειτε οτι το προγραμματακι υποστηριζει Traffic Report μεσω GPRS το οποιο θεωρω παρα πολυ χρησιμο.. Απλως δεν υποστηριζεται ακομα για Ελλαδα.. :(

.. Και ειπε ποτέ σου μην κοιτάς τον άλλο μες τα μάτια, γιατι καθρέφτης γίνεσαι και όλοι σε σπαν κομμάτια ..

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος ng78 ( 7 Σεπ. 2004 , 17:19)

Το ίδιο πρόβλημα είχα κι εγώ και τελικά έκανα format για να το διορθώσω. Όμως στην πορεία (επανεγκαθιστώντας ένα ένα όλα τα προγράμματά μου) βρήκα ότι το πρόβλημα στο ROUTE66 το δημιουργούσε μια εφαρμογή που λέγεται PuTTY (SSH client) και είχα εγκαταστήσει στο 6600. Το PuTTy εγκαθιστά κάποιες επιπλέον γραμματοσειρές στο κινητό, οι οποίες φαίνεται ότι μπερδεύουν το ROUTE66.

Μετά το format το πρόγραμμα δούλεψε τέλεια, αλλά με το που ξαναπέρασα το PuTTy, επανήλθετο ίδιο πρόβλημα (σφάλμα "Εφαρμογή έκλεισε ROUTE66 KERN-EXEC 3"). Κατευθείαν τότε απεγκαθιστώ το PuTTy, οπότε το ROUTE66 άρχισε να τρέχει και πάλι κανονικά.

Γι' αυτό 2-3 που είπατε ότι έχετε το ίδιο πρόβλημα για τσεκάρετε μήπως έχετε το PuTTy εγκατεστημένο στο κινητό σας και δοκιμάστε να το απεγκαταστήσετε :)

File mou me swzeis..to putty to eixa prin merikes vdomades, tora pia den to exw, mipws ksereis poia arxeia klp peirazei, mipws exei meinei tipota mesa k de mou pezei to Route66?

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος meres ( 8 Σεπ. 2004 , 18:47)

File mou me swzeis..to putty to eixa prin merikes vdomades, tora pia den to exw, mipws ksereis poia arxeia klp peirazei, mipws exei meinei tipota mesa k de mou pezei to Route66?

Δεν μένουν κατάλοιπα αν κάνεις uninstall του Putty. Το πρόβλημα που δημιουργεί το Putty στο Route66 οφείλεται σε μια γραμματοσειρά που εγκαθιστά το πρώτο, η οποία φεύγει αν του κάνεις απεγκατάσταση.

Το εκανα εγκατασταση σε χρονο Dt (αρε cardreader με σωζεις) και ειναι ΓΑΜΑΤΩΩΩΩ!!!! :p

Αν και εχω GPS στο PALM με χαρτες της Ελλαδος,Αθηνας,Θεσ/νικης δεν συγκρινοντε με το ROUTE66!

Ενταξει ο χαρτης της αθηνας μου ειναι αχρηστος αλλα το προγραμμα ειναι αψογο

OOOOOOLEEEEEEEEEEE!!! To vala kai go epitelous! Telika de kserw an eftege to putty... Esvisa pantws kati peritta arxeiakeia apo tin mnimi tou tilefwnou, k kana 2 programamta pou de polixrisimopoiousa, kai tora einai mia xara!!!!

PS. Ta wavs einai axrista xwris to gps, opote k na ta svisoume logika den exoume provlima e?

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος symplektis ( 8 Σεπ. 2004 , 18:11)

Αν ριξετε μια ματια στο manual θα δειτε οτι το προγραμματακι υποστηριζει Traffic Report μεσω GPRS το οποιο θεωρω παρα πολυ χρησιμο.. Απλως δεν υποστηριζεται ακομα για Ελλαδα.. :(

και ποιος σου ειπε οτι δεν υποστηριζεται report μεσω GPRS?

απλα δε δουλευει με το route66, ειναι σε wap - imode σελιδα

twitter.com/jojoGPS

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος jojo ( 8 Σεπ. 2004 , 22:55)

και ποιος σου ειπε οτι δεν υποστηριζεται report μεσω GPRS?

απλα δε δουλευει με το route66, ειναι σε wap - imode σελιδα

Μου το ειπε το manual του προγραμματος στην σελιδα 19. :p Το προγραμμα εχει δικο του server ανεξαρτητο απο το δικτυο. Εγω που εχω πχ vodafone προφανως δεν μπορω να χρησιμοποιησω το imode. Αν υπηρχε η υπηρεσια αυτη μεσω του προγραμματος θα μπορουσε να χρησιμοποιηθει και απο τους υπολοιπους.

@dmitsos: Στο palm τι προγραμμα χρησιμοποιεις? Συγκριτικα ποιο πιστευεις οτι ειναι καλυτερο?

.. Και ειπε ποτέ σου μην κοιτάς τον άλλο μες τα μάτια, γιατι καθρέφτης γίνεσαι και όλοι σε σπαν κομμάτια ..

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος symplektis ( 9 Σεπ. 2004 , 01:10)

@dmitsos: Στο palm τι προγραμμα χρησιμοποιεις? Συγκριτικα ποιο πιστευεις οτι ειναι καλυτερο?

εχω το HANDMAP γνησιο βεβαια και ειναι πολυ καλο! θα το χρησιμοποιησω στη θεσ/νικη! εχει πληρη το χαρτη της ελλαδος,θεσ/νικης και αθηνας με τα ολυμπιακα εργα και αρτηριες!

@symplektis: koita egw, afou exeis mono wap:

topolab.no-ip.org->links-> Athens Real-Time Traffic (main)

ειναι απο project του Ε.Μ.Π.

@dmits: εχεις και gps? συνεργαζεται το παλμ?

twitter.com/jojoGPS

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος dmitsos ( 9 Σεπ. 2004 , 10:53)

εχω το HANDMAP γνησιο βεβαια και ειναι πολυ καλο! θα το χρησιμοποιησω στη θεσ/νικη! εχει πληρη το χαρτη της ελλαδος,θεσ/νικης και αθηνας με τα ολυμπιακα εργα και αρτηριες!

Το προγραμμα του palm σε σχεση με το route προσφερει τιποτα παραπανω σε πληροφοριες?

@jojo: Τα περισσοτερα palm που εχουν BT συνεργαζονται με GPS. Δες και εδω.

Και μια ερωτηση για οποιον εχει αυθεντικο το route. Εχει μονο ελληνικο μενου η και οι δρομοι ειναι γραμμενοι στα ελληνικα?

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος jojo ( 9 Σεπ. 2004 , 12:15)

@dmits: εχεις και gps? συνεργαζεται το παλμ?

Ναι εχω gps αλλα το εκανα πατεντα :p και τελικα επιασε!

Ειναι με καλωδιο απο αλλα Palm και το εκανα να λειτουργει! :)

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος symplektis ( 9 Σεπ. 2004 , 13:31)

Το προγραμμα του palm σε σχεση με το route προσφερει τιποτα παραπανω σε πληροφοριες?

δεν νομιζω!! θα το κοιταξω και θα σου πω

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος 4now ( 9 Σεπ. 2004 , 22:50)

telika ta evala ola alla mou petaei to minima:

route66-kern-exec 3...kai den exo tin efarmogi putty gia na tin sviso...kammia idea ektos apo format?

Φιλε μου αν περνας τα αρχεια χειροκινητα πρεπει να προσεξεις μην κανεις καποιο λαθος οσον αφορα που θα βαλεις τι και σε ποιον φακελο.Ξανακανε την διαδικασια απο την αρχη με πολυ προσοχη και θα σου δουλεψει σιγουρα οπως και σε ολους μας. :)

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/2061asymvivastos5.gif

Πριν ανοίξετε ένα νέο thread στα Series 60 ρίξτε μια ματιά στον ..::Πίνακα Περιεχομένων::..

Χρήστης : Nokia N90, Nokia 9300, Mitac MIO A701, Nokia 770 & iPAQ hx 4700

Παιδιά το πρόγραμμα είναι πραγματικά φοβερό, μπράβο σε όλους για την βοήθεια. Εγώ έβγαλα όλες τις γλώσσες από παντού εκτός τα Αγγλικά και Ελληνικά φυσικά και μετά το πέρασα σε Siemens Sx1 με το Usb καλώδιο σε κάρτα MMC 128mb. Πόσο έχει σκέτο ένα Bt GPS Receiver και που θα βρούμε ξέρει κανείς?