Jump to content

Samsung SGH-E250

RacOOn
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Να προσθέσω στο εξαιρετικό review σου ότι, χώρις να έχω το κινητό,έχοντας διαβάσει τα χαρακτηριστικά του από το manual της συσκευής και απόψεις χρηστών σε διάφορα sites, το κινητό έχει την δυνατότητα να κάνει blacklist συγκεκριμένων αριθμών που θα επιλέξει ο χρήστης σε κλήσεις και μηνύματα, μια δυνατότητα που θεωρώ πλέον πάρα πολύ σπουδαία. :)

Edit: Μόλις πρόσεξα ότι αναφέρεις το εξής: "Έλλειψη πολύπλοκων χαρακτηριστικών (όπως callfirewall των SE που ορίζεις σε ποίους θα χτυπά το τηλ και ποιους θα γειώνει αυτόματα)."

Είσαι σίγουρος για αυτό?

• Απαντήσεις 84
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Edit: Μόλις πρόσεξα ότι αναφέρεις το εξής: "Έλλειψη πολύπλοκων χαρακτηριστικών (όπως callfirewall των SE που ορίζεις σε ποίους θα χτυπά το τηλ και ποιους θα γειώνει αυτόματα)."

Είσαι σίγουρος για αυτό?

Δεν είμαι 100% αλλά εγώ ΔΕΝ το έχω βρει πουθενά ούτε το μανουαλ είδα να λέει τίποτα. Αλλά τελικά ίσως και να το κάνει (αν και παράξενα και όχι τόσο δυνατά όπως τα ΣΕ). Δοκιμάστε κάποιος αυτό..

1. All you have to-do is when that person phones press the option button

2. Find the option that says reject call and press enter, a list will come up.

3. Save the number you want to reject.

Warnings

* This rejects the person forever.

Με το παραπάνω κόλπο ΔΕΝ φαίνεται να μπλοκάρεις άγνωστα νουμερα ή αποκρύψεις. Αντίθετα στο ΣΕ, επιλέγεις απλά πια λίστα (ή ομαδα θα σε καλεί). Αλλο το allow all, deny some (E250) και άλλο Deny all, allow some (SE). Το δευτερο είναι πιο πρακτικό.. άσε που αλλάζεις γνώμη ανά πάσα στιγμή (αυτό το κάνουν τα siemens από εποχής CX65)

από Ericsson GF 788 ξεκινήσαμε μη σου πω από motorola c520.. By Keysmith

Έχεις δίκιο στο ότι η white list των SE κάνει καλύτερη δουλειά ειδικά σε ό,τι αφορά αποκλεισμό άγνωστων ή με απόκρυψη αριθμών. Ωστόσο το καλό με ορισμένα Samsung είναι ότι έχουν και αποκλεισμό μηνυμάτων, οπότε σε όσα Samsung συνδιάζονται και τα δύο το θεωρώ καλύτερη υλοποιήση συνολικά από τα SE (υπάρχουν και ορισμένα Samsung όπως το E900 που έχουν αυτή τη δυνατότητα μόνο στα μηνύματα, δεν αναφέρομαι σε αυτά).

Αυτό για τα Siemens δεν το γνώριζα πολύ ενδιαφέρον. Τελικά αυτή η εταιρία ήταν μπροστά σε πολλά.

Άχρηστη μπαταρία καθώς διαφαίνεται.. Πρώτη φόρτιση και ελάχιστη χρήση (καθόλου ομιλία, λίγο παιχνίδι με το μενού στα γρήγορα και φωτεινότητα οθόνης στο 70% να σβήνει στα 10’’). Δεν βλέπω η πρώτη φόρτιση να περνά άνετα τις 24 ώρες (1 μέρα). Βέβαια θα στρώσει και μετά λέγεται (internet) θα κρατά δύο μέρες (48 ώρες) με μέτριομικρή χρήση..

Κι όμως ευχάριστη εκπληξη, :)με μικρή χρήση (30 λεπτά ομιλία και καθόλου SMS) στη δευτερη της φώρτηση κράτησε 3,5 μέρες γεμάτες:happy:. Τώρα με ράδια και Mp3 είναι αλλη ιστορία.

Μικρή τροποποίηση έχω κάνει στην φωτηνότητα, και ότι σβήνει σε 10’’.

• 2 weeks later...

Παρατήρησα ότι δεν υπάρχουν φωτογραφίες του κινητού σε ολόκλυρο το θέμα

http://www.samsung.com/gr/products/mobilephones/gsm/images/sghe250_large.jpghttp://img.gsmarena.com/vv/pics/samsung/samsung-e250-00.jpghttp://www.samsung.com/gr/products/mobilephones/gsm/images/sghe250_medium.jpg

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...

Προχθές αγόρασα το Ε250.Πριν από αυτό είχα το Siemens CX75.

Πέρα από το σχεδιασμό του που το Σαμσουνγκ είναι πανέμορφο τα δύο τηλέφωνα είναι η μέρα με την νύχτα.

Το Ζίμενς είναι απλά κορυφαίο ακόμα και μετά από δύο χρόνια.

Τέλος πάντων μια ερώτηση:

Όταν το φορτίζω (κλειστό και όλη τη νύχτα) η οθόνη είναι αναμένη και δείχνει μια μπαταρία

Αυτό μάλλον έχει σαν συνέπεια να μειώνει τους χρόνους αναμονής κια ομιλίας.(όλο το βράδυ η οθόνη είναι φωτισμένη)

Γίνεται να το αλλάξω αυτό?

...

Τέλος πάντων μια ερώτηση:

Όταν το φορτίζω (κλειστό και όλη τη νύχτα) η οθόνη είναι αναμένη και δείχνει μια μπαταρία

Αυτό μάλλον έχει σαν συνέπεια να μειώνει τους χρόνους αναμονής κια ομιλίας.(όλο το βράδυ η οθόνη είναι φωτισμένη)

Γίνεται να το αλλάξω αυτό?

Αφού είναι συνδεδεμένο με τον φορτιστή δεν καταναλώνει ρεύμα από τη μπαταρία αλλά από το δίκτυο του ηλεκτρικού.

To πήρα κι εγώ χθές και μάλλον το μετάνιωσα.

Δεν μου αρέσει γιατί:

1. Οταν δεν το έχω ανοιχτό η οθόνη δεν δείχνει κανένα ρολόι ή αν σου ήρθε κανένα μύνημα ή κλίση όπως είχα στο SE.

2. Κλειδώνει μόνο του τα πλήκτρα και κάθε φορά πρέπει να ξεκλειδώνω.

3. Η ποιότητα του ήχου στο ραδιόφωνο και MP3 δεν είναι καλή, ούτε καν στερεοφωνική (είχα SE κ700 και ήταν απόλαυση)

4. Καλώδιο δεν έχει για υπολογιστή

5. Τα ακουστικά είναι κακής ποιότητας και δεν στηρίζονται στα αυτιά καλά.

Αν κάνω κάτι λάθος σε αυτά που γράφω και αφορά ρύθμιση που δεν ξέρω ας μου πεί να το εφαρμόσω.

1. Οταν δεν το έχω ανοιχτό η οθόνη δεν δείχνει κανένα ρολόι ή αν σου ήρθε κανένα μύνημα ή κλίση όπως είχα στο SE

Ναι η οθόνη σβήνει γρήγορα (για οικονομία) ακόμα και όταν έχει κάποιο γεγονός. Πατώντας ένα κουμπί μισοανάβει και βλέπεις την ώρα ή αν έχει κάποιο μήνυμα. Για το ρολόι εμένα δεν με πειράζει (και τα SE τα καινούρια έτσι κάνουν πλέον :( ) Πάντος μπορείς να ρυθμίσεις το Ε250 να χτυπάει στο ΣΜΣ όχι μια αλλά ΚΑΘΕ ΛΕΠΤΟ ή δίλπετο όταν έχει αδιάβαστο ΣΜΣ μέχρι να το προσέξεις (πάτα μενου 9-4-3-1 επανάληψη). Σκέψου να σου στείλουν το βράδυ ΣΜΣ :lol:.

2. Κλειδώνει μόνο του τα πλήκτρα και κάθε φορά πρέπει να ξεκλειδώνω.
Αυτό είναι πολύ πρακτικό και προτέρημα των Slide up.. γιατί δεν σου αρέσει; :worry: αν το σηκώσεις ξεκλειδώνει. Τεσ πα.. Νομίζω ρυθμίζεται να ΜΗΝ είναι ενεργό (και να ΜΗΝ κλειδώνει αν θες, θα σε ρωτά) (πάτα Μενου 9-2-3 το ΚΑΤΩ λειτουργία)..

Η ποιότητα του ήχου στο ραδιόφωνο και MP3 δεν είναι καλή, ούτε καν στερεοφωνική
Ειναι στέρεο.. αν δεν σε ικανοποιεί η ποιότητα μήπως απλά άκουσες ένα άθλιο δείγμα mp3 που έχει μέσα.. :confused: βάλτου ένα μπιτάκι και ξαναδοκίμασε. Πάντως συμφωνώ ότι του SE το mp3 και FM είναι και καλύτερο και πιο χρηστικό.

Στα άλλα έχει δίκαιο. Κατάφερα με δυσκολία να το συνδέσω με ένα BT USB που έχω αν και το καλώδιο θα ήταν πιο εύκολο. Το HF έχει νομίζω κακό μικρόφωνο και όχι τόσο ακουστικά.. Αλλά αν το συνηθίσεις ίσως σου αρέσει.. δώστου χρόνο. Πάντως η μπαταρία του μάλλον είναι καλύτερη από την αρχική μου εκτίμηση. Τωρα το έβαλα σε πραγματικές συνθήκες θα σας πώ αλλά σε απόλυτη αναμονή κράτησε 7 ημέρες σε cosmote.

Εμένα η πρώτη φόρτιση κράτησε λιγότερο από μια μέρα

Η δεύτερη ομως 4,5 μέρες με αρκετη ομιλία και λίγο παιχνίδι.

Ομολογώ οτι δεν το περίμενα καθώς ακουγόνταν οτι τα Samsung έχουν μικρή αυτονομία

Κατα τα άλλα οι πρώτες εντυπώσεις θετικές.

Όμορφος σχεδιασμός, πολύ πρακτικός o slide μηχανισμός

(αυτό που είπε ο φίλος πιο πάνω σαν αρνητικό για μενα είναι το πιο σημαντικο πράγμα)

ανοίγεις - ξεκλειδώνει , κλέινεις - κλειδώνει

έχεις το κεφάλι σου ήσυχο μην πατηθεί καποιο πλήκτρο

Ναι έχετε δίκιο για το κλείδωμα.Είναι καλύτερα έτσι.

Οσο το μαθαίνω βλέπω ότι η αρχική κακή εντύπωση φεύγει.

Μόνο η ποιότητα του ήχου στο ράδιο και mp3 δεν είναι τόσο καλή όσο του SE.ΑΠλά καλούτσικη.

Ενα που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί όταν παίρνω τηλ βγάζει μήνυμα

΄΄Προώθηση υπο όρους΄΄ ?

• 2 weeks later...
Γεια χαρά σε όλους! Μόλις απέκτησα το SGH-E250 και πιστεύω ότι είναι μια καλή συσκευή για τα λεφτά του! Είναι το πρώτο μου Samsung και προσπαθώ να καταλάβω το μενού του που είναι εντελώς διαφορετικό από τα Nokia που είχα μέχρι τώρα. Ήθελα να ρωτήσω στις καταχωρήσεις του τηλ. καταλόγου δεν μπορώ να βρω το τελικό "ς" υπάρχει ή άδικα ψάχνω; Επίσης δεν μπορώ να βρω και τόνους. Σε αντιγραφή επαφών από το παλιό μου Nokia η συσκευή (SGH-E250) εμφανίζει το "ς" και τους τόνους...

Τελικό ς δεν έχει (έχει στο Τ9) αλλά από την άλλη ακόμα και όταν γράφεις ελληνικά μετά ακολουθπύν τα λατινικά γραμματα και άρα αν δεν σε πειράζει μπορεις να βαλεις αντι ς το s.

Για μεταφορά άλλων αρχείων προτιμώ να τα μεταφέρω κατευθείαν στη στη κάρτα μνήμης του κινητού μέσω του card reader. Είναι πολύ πιο γρήγορη και σίγουρη λύση.

Πως το κάνεις αυτό με το card reader;;; Επιχείρησα να το κάνω, αλλά με το που βάζω την κάρτα στο τηλέφωνο μου ζητά να κάνω format και μου διαγράφει ότι έχει μέσα η κάρτα φορτωμένο από το PC :shock:

Υπάρχει τρόπος να το αποφύγω αυτό;

Θέλω να ρωτήσω αν γνωρίζει κανεις απο που μπορώ να προμηθευτώ καλλώδιο για να το συνδέω με τον υπολογιστή

επειδή με το bluetooth δεν έβγαλα άκρη... :(

Υπάρχει κάποια απάντηση για καλώδιο σε γνωστά e-καταστήματα (Πλαίσιο, e-shop κλπ.)

• 2 weeks later...

Λίγα λόγια για την υποστηριξη JAVA σε αυτό τηλέφωνο.. Με λύπη σας θα διαπιστώσετε πως δεν μπορείτε να εγκαταστήσετε java εφαρμογές (games) σε αυτό το τηλέφωνο. Η κάκια φίμη της Samsung σε τέτοια ζήτήματα επαναεπιβεβεώνεται.. :mad::mad: και αναρωτιόμουν για΄τι προτιμούσα τα SE :ρ

Τες πα.. Τελικά από ότι φαίνεται υπάρχει κάποιος τρόπος ο οποίος περιγράφεται εδώ.

χρειάζεται κάποιος μυστικός κωδικός να πληκτρολογηθεί type *#52828378# (aka *#JAVATEST#) (μα που ζούμε στα 1999;; ) :chair:και μετά κάποια προγράμματα (softickppp) και δεν ξέρω εγώ τι άλλο. Και αν τα καταφέρετε πείτε και σε μας πως..:mad:

Αίσχος Samsung :down:

Να μερικοί τρόποι που περιγράφονται

I am a new user.I want to tell you a very easy tutorial for installing compatible Java software on Samsung SGH E250 via bluetooth.

----------------------Softwares which I used--------------------------

1)Bluesoleil: http://www.bluesoleil.com

2)Softick PPP: http://www.softick.com/ppp/

3)Samsung Java uploader:http://www.mobileplaytime.co.uk/help/Uploader.exe

------------------------------------------------------------------------

-----------------------Materials which I used----------------------------

1)A bluetooth USB dongle.

2)A samsung SGH E250 cellular phone.

-----------------------Steps to be followed---------------------------

1)Install Bluesoleil software for your dongle.

2)Insert the bluetooth dongle in USB port.

3)The bluesoleil software should display "BLUETOOTH STARTED" when the dongle is inserted.

4)Enable bluetooth on your phone.

5)Press F5 when the bluesoleil software is opened.

6)The bluesoleil software will start to search your mobile phone.It will hopefully detect your phone.

7)Click on "Bluetooth serial port service" on bluesoleil when your phone is selected.

8)Accept serial port service from your phone.

9)Install softick PPP and from SETTINGS,go to BLUETOOTH/SERIAL and configure your bluetooth ports.

10)Type *#52828378# on your phone.

11)Go to serial test.

12)Go to PPP UP and select bluetooth.

13)The phone may restart at this point.

14)Open samsung java uploader and add a JAD file to it.

15)Again type *#52828378# on your phone and go to Serial download.

16)Hopefully the phone should start installing the application/game.

This complete process took about 20-30 minutes.

If Softick PPP says" Access is denied for Port (Yada Yada)" then you should

close Bluesoleil and again start it.

If phone restarts, close Softick PPP and again start it.

i found this on another site http://forum2.mobile-review.com/showthread.php?t=59278 very good site just like this 1

1 finally succeeded in installing some java games to my Samsung E250 via bluetooth. I thought I would share the info on how I do it here because it seems to be a frequent unanswered question on various forums. You will need a *.jad and a *.jar file for your game.

1) Download SoftickPPP and Samsung Java Uploader.exe from here. Also JADmaker if required.

2) Install SoftickPPP according to this Polish website. I don't understand Polish, but the pictures tell enough of the story. Set up your bluetooth COM ports in the SoftickPPP bluetooth/serial settings. My Bluetooth COM ports are either 24, 25 or 26. I leave them all ticked.

3) Enter *#52828378# on the phone to access the Java Test Menu. Choose OTA type setting, choose Serial bearer OTA. Click select. (This seems to need to be changed back to GPRS bearer OTA for Samsung PC Studio to connect)

4) Start SoftickPPP. Click on cancel for the missing USBPort.dll error message. Accept bluetooth connections for DUN and Serial connections on the phone.

5) Choose 'Activate PPP' by right clicking on the icon in the taskbar. Accept connections on phone again.

6) Start 'Uploader.exe' and then add the required jad file. Leave the program open.

7) If you are not still in the Java Test Menu then enter *#52828378# on the phone again. Select 'Serial test', 'PPP Up', 'Bluetooth' on phone, 'Serial download'. My phone sometimes restarts at this point in which case I have to choose 'Shutdown PPP" in the taskbar icon and then re-activating it once the phone has restarted and then re-do step 7 after entering the Java Test Menu again.

A Java splash screen should appear with a progress bar showing the upload of the file. The game then starts automatically.

dave

• 1 month later...
Ένα κινητό Samsung e250v που είναι κλειδωμένο σε vodafone Αγγλική υπάρχει τρόπος να το ξεκλειδώσω να λειτουργεί με οποιαδήποτε κάρτα;

• 3 weeks later...

Kalispera sas. Exw diabasei ola ta posts alla telika den katalaba poios einai o tropos gia na katebasw java games sto samsung e250 via usb. Mporei kapoios na mou eksigisei 'h na me parapempsei sto antistoixo post(pou isws den proseksa)? alla na einai sigouro oti douleuei o tropos.

Exw katebasei orismena java games alla de mporw na ta perasw sto kinito. Paideuomai arketes wres..

Euxaristw polu!

• The title was changed to Samsung SGH-E250