Jump to content

Δημοσκόπηση: PhonePad-style πληκτρολόγιο από την Spb;


angelos_cy
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Λοιπόν παιδιά, ακούστε εδώ!

Ζήτησα από τους προγραμματιστές της Spb να φτιάξουν ένα πληκτρολόγιου όπως το PhonePad, με πρόβλεψη λέξεων (Τ9), μεγάλα πλήκτρα κλπ. Γι' αυτούς θα είναι παιχνιδάκι να το φτιάξουν. Εξάλλου κάτι παρόμοιο έχουν φτιάξει και στην αναζήτηση επαφών του Spb Mobile Shell και στην εισαγωγή δεδομένων του Spb Finance.

Αυτό που μου είπαν όμως είναι ότι δεν το βλέπουν σαν καλή ιδέα απλά και μόνο επειδή δεν θα έχει ζήτηση. Δεν ξέρω πως το σκέφτηκαν αυτό, αφού τα δύο μοναδικά προγράμματα που το κάνουν αυτό είναι το PhonePad της HTC και το Blimkeys. Το πρώτο εγώ έχω σταματήσει εδώ και καιρό να το χρησιμοποιώ, επειδή όποτε το επέλεγα μετα δε με άφηνε να το γυρίσω σε άλλη μέθοδο εισαγωγής, κολλούσε το PPC και αναγκαζόμουνα να κάνω soft-reset. Το δεύτερο δεν είναι και ότι καλύτερο για το σκοπό αυτό.

Μου είπαν λοιπόν να ξεκινήσω μια δημοσκόπηση (poll) στο φόρουμ τους και αν έχει ανταπόκριση θα φτιάξουν ένα τέτοιο πρόγραμμα. Όσον αφορά τα Ελληνικά, ας φτιάξουν αυτοί το πρόγραμμα κι εγώ μπορώ μέσα σε μια μέρα να φτιάξω ένα σκιν με Ελληνικά, Ελληνικά SMS και Αγγλικά και μάλιστα ήδη έχω έτοιμο το λεξιλόγιο για την πρόβλεξη λέξεων και για τις 3 "γλώσσες".

 

Αυτό που ζητώ από εσάς είναι, αν έχετε τη διάθεση, αφιερώστε ένα λεπτάκι πηγαίνετε στην πιο κάτω σελίδα (αν δεν κάνω λάθος, θα σας ζητήσει να εγγραφείτε για να δικαιούστε να "ψηφίσετε" στη δημοσκόπηση), πατήστε το YES και τότε επιτέλους θα γίνουν πολύ καλύτερα τα πράγματα, όσον αφορά την εισαγωγή κειμένου στο PPC. Και μάλιστα για όλες τις συσκευές και όλα τα λειτουργικά.

 

"Ψηφίστε" εδώ!

 

Σας ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Πολύ καλή ιδέα, μακάρι οι υπεύθυνοι του spb να την πραγματοποιήσουν!

Currently using:

Samsung Galaxy S23 Ultra, Galaxy Buds 2 Pro, Galaxy Watch

Νίκος

Link to comment
Share on other sites

Είναι αυτό που μου λείπει στο ppc. Ενα σοβαρό phone-style πληκτρολόγιο.

 

Ψήφισα, αν και είμαι λίγο απαισιόδοξος.

Πολλές φορές είχα αναρωτηθεί αν είμαι ο μόνος που χρειάζομαι κάτι τέτοιο, αφού καμιά εταιρεία δεν το προτείνει -εκτός της HTC.

τα καλύτερα είναι... δίπλα σας

πρώην συντονιστής συζητήσεων στα fora Windows Phone και Digital Gadgets[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Η spb έχει πει τπτ επί του θέματος πέραν της αρχικής άρνησης;

 

Απορώ γιατί και η ίδια η MS δεν έχει κάνει κάτι γιαυτό, να εισάγει ένα ανθρωπινό Τ9 ή ένα σωστό λεξικό... Για να μην αναφέρουμε το άθλιο default πληκτρολόγιό της...

Link to comment
Share on other sites

Κρίμα...

 

Τώρα που θα καλοκαιριάσει και θα τελειώσω με τα της σχολής σκέφτομαι πολύ σοβαρά να ασχοληθώ με την υλοποίηση ενός τέτοιου πληκτρολογίου που θα κάνει ότι θέλουμε. Τ9 και skinable.

 

Βέβαια το blimkeys θα ήταν πολύ καλή βάση αλλά ο δημιουργός του έχει χαθεί αν και αμφιβάλλω αν θα δώσει τον κώδικά του ή αν θα ασχοληθεί αυτός με την ενσωμάτωση Τ9.

 

Στο WM5 SDK της MS έχει παράδειγμα με την υλοποίηση ενός πληκτρολογίου το οποίο είναι παραλαγή του κανονικού των WM. Έψαξα πάρα πολύ λίγο τον κώδικα αλλά δυσκολεύτηκα πολύ και το άφησα για όταν θα έχω χρόνο. Το μόνο που με απασχολεί είναι που θα βρώ λεξικό (των windows δεν είναι καθόλου καλό μιας και λείπουν λέξεις ή κλίσεις λέξεων κλπ...) για το Τ9 και πως θα το βάλω...

Link to comment
Share on other sites

Για να πω την αλήθεια δεν έχω κάτι έτοιμο, αλλά νομίζω πως μπορούμε να φτιάξουμε κάτι. Η Paragon, που βγάζει το λεξικό SlovoEd, έχει κάτι dictionary tools που δεν κατάλαβα ακριβώς τι κάνουν αλλά νομίζω με αυτά μπορείς να εισάγεις λέξεις σε μια μορφή αρχείου για να φτιάξεις λεξικό. Αν μπορείς να εξάγεις κιόλας, θα μπορούμε να εξάγουμε τις λέξεις από το πλούσιο ελληνο-αγγλικό λεξικό της Magenta και θα έχουμε μπόλικες λέξεις. Κι αν έχουμε όρεξη κάτι μπορούμε να κάνουμε και για τις κλίσεις.

Το άλλο, που έχω κάνει ήδη, είναι να πάρουμε το αρχείο dic.txt που βρίσκουμε στο PPC μας όταν εγκαταστήσουμε την αγγλική έκδοση του Spb Full Screen Keyboard και με το Systran στη Word μεταφράζουμε όλες τις λέξεις. Απλά αυτό που παίρνουμε έιναι πολύ φτωχό.

Link to comment
Share on other sites

Το ιδανικό θα ήταν να μπορούσαμε να εξάγουμε τα δεδομένα από τα Τ9 dll του phonepad το οποίο έχει αρκετό υλικό. Ή να βρούμε κανένα λεξικό από nokia τηλέφωνο τα οποία θεωρώ ότι έχουν το καλύτερο Τ9 (πάντως όχι από το 6230i που είχα και ήταν πραγματικά άχρηστο!)

 

Ακόμα όμως και αν βρούμε ένα καλό λεξικό (μακάρι) το οποίο θα είναι κάμποσα MB με απασχολεί ιδιαίτερα ο τρόπος λειτουργίας του Τ9, στην ουσία ο αλγόριθμος αναζήτησης τον οποίο θα πρέπει να φτιάξουμε εμείς και να μην γονατίζει το ppc κάθε φορά που γράφουμε και αυτό αναζητά τις αντίστοιχες λέξεις.

 

Αλλά οκ ας φτιάξουμε σε πρώτο στάδιο ένα αντίστοιχο του blimkeys και μετά βλέπουμε. Θέλω να ελπίζω ότι μέχρι το τέλος του χρόνου και εφόσως έχω αρκετό χρόνο στη διάθεσή μου θα έχουμε κάτι ολοκληρωμένο στα χέρια μας.

Link to comment
Share on other sites

Προσωπική άποψη ότι το πιο εύχρηστο μεχρι τώρα είναι το Blimkeys.

To SPB Full σε οθόνη 2,8' -τόσο σε landscape όσο και σε portrait- δεν μπορώ να το χρησιμοποιήσω χωρίς να υπάρχουν λάθως πληκτρολογήσεις.

 

Mπορεί κάποιος να φτιάξει ένα sms layout για το Blimkeys που νε έχει "greeklish" διάταξη των γραμμάτων;

Δηλαδή το γ στο 4 (g), το φ στο 3 (f), ω στο 6 (ο) κτλ όπως συναντάμε στα symbian.

τα καλύτερα είναι... δίπλα σας

πρώην συντονιστής συζητήσεων στα fora Windows Phone και Digital Gadgets[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Ayto to Blimkeys einai ponemeni istoria. Olo H/r kanei to TyTN mou otan to vazw... :(

[imgalign]http://icons.iconarchive.com/icons/iconshock/social-media/96/twitter-icon.png[/imgalign]"Some hearts are different than others. Like crystal in a world of glass... Even the way they shatter is beautiful..."

 

Wannabe Editor? Reviewer? Columnist?

Join the Unwired Revolution, now!

Link to comment
Share on other sites

Ayto to Blimkeys einai ponemeni istoria. Olo H/r kanei to TyTN mou otan to vazw... :(

 

Σε Εten M600 παίζει μια χαρά. Μοναδικό -μέχρι στιγμής- κόλλημα όταν συνυπήρξαν Blimkeys και SPB Full. Όπως έγραψα και πιο πάνω νίκησε το πρώτο :cool:

τα καλύτερα είναι... δίπλα σας

πρώην συντονιστής συζητήσεων στα fora Windows Phone και Digital Gadgets[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

παιδιά, καλά να ζητήσουμε απο την spb να φτιάξει αυτό που θέλουμε και χρειαζόμαστε.

 

το θέμα είναι, πόσοι από εμάς προτίθενται να πληρώσουν χρήματα για αυτό το πληκτρολόγιο, και πόσοι θα ψάξουν κατευθείαν στα γνωστά μαγαζάκια;

 

γι αυτό και επιφυλάσσομαι να ψηφίσω

Link to comment
Share on other sites

Φίλε Krysh έχεις δίκιο σ' αυτό που λες αλλά εγώ απλώς τους πρότεινα να προσθέσουν αυτή τη νέα λειτουργία στο ήδη υπάρχον πρόγραμμα τους, το Spb Full Screen Keyboard. Δεν νομίζω ότι αυτοί που καταφεύγουν στα γνωστά μαγαζάκια δεν το έχουν κάνει ήδη για το πρόγραμμα όπως είναι τώρα. Εννοώ ότι αυτοί που συνηθίζουν να το κάνουν αυτό, δεν θα περιμένουν την Spb να προσθέσει κάτι καινούριο για να το κάνουν.

Ίσως φυσικά να αυξηθεί και το κόστος, αλλά ένα πληκτρολόγιο πλήρους οθόνης σε συνδυασμό με πληκτρολόγιο Τ9 θα είναι όλα τα λεφτά.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

×
×
  • Create New...