Jump to content

Αγαπάς την Ελλάδα; Απόδειξη!

FREAK_OF_NATURE
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Οι περισσοτεροι ειμαι βεβαιη πως θυμαστε το σποτακι "αγαπας την Ελλαδα?αποδειξη"

τι γινεται ομως οταν δεν μας δινουν αποδειξη οσο και αν επιμενουμε?τι μπορουμε να κανουμε?

και γινομαι πιο σαφης

την Δευτερα εκανα καποιες αγορες απο ενα καταστημα,υψους 650e.η κυρια που με εξυπηρετησε(ευγενικοτατη δε λεω) μου ειπε πως θα μπορουσα να παρω τα πραγματα την ιδια μερα,πριν κλεισουν τα καταστηματα.

ετσι κι εγινε,μονο που λογω του φορτου εργασιας εστειλα μια φιλη μου να τα παρει.

πηγε λοιπον,πηρε τα πραγματα αλλα δεν πηρε αποδειξη με την δικαιολογια της πωλητριας "μα εδωσα στην αλλη κοπελα το πρωι,οταν με πληρωσε"

με το που το ακουσα αυτο,πηρα τηλεφωνο στο καταστημα οπου η ιδια πωλητρια μου ειπε "ααααα συγγνωμη,ξεχαστηκα.θα αφησω την αποδειξη στον φουρνο της γωνιας σε ενα φακελο με το ονομα σας,περαστε οποτε θελετε να το παρετε"

αν και δε συμφωνω με την τακτικη "κανω πως ξεχναω και μετα αφηνω διαφορα χαρτακια σε φουρνους,μπακαλικα και λοιπα καταστηματα",συμφωνησα,καθως δεν ειχα ευκαιρο χρονο.

περασα απο τον εν λογω φουρνο αλλα η κοπελιτσα με κοιτουσε λες και της ελεγα κι εγω δε ξερω τι...

το ιδιο απογευμα [και μη εχοντας ακομα την αποδειξη(που την ηθελα πιο πολυ για την εγγυηση)] περασα μπροστα απο το συγκεκριμενο καταστημα και ειδα πως ηταν ανοιχτα(δευτερα απογευμα,δεν ειναι κλειστα?) και μεσα μαλιστα δεν ηταν η πωλητρια που με εξυπηρετησε αλλα ο ιδιοκτητης.

κατεβηκα,του εξηγησα και μου ειπε "ελατε αυριο το πρωι να σας δωσω εγω.τωρα δε μπορω να σας κοψω γιατι η ταμειακη ειναι κλειστη καθως ειναι μη εργασιμη ωρα"

για να μην τα πολυλογω περασα σημερα το πρωι αλλα δε μπορουσε να μου δωσει και παλι γιατι δεν ειχε κανει λεει σεφτε!και εμενα τι με νοιαζει?τα 650 τα τσιμπησε απο την προηγουμενη μερα,χωρις να δωσει καν αποδειξη σκαρφιζοντας διαφορες ανοητες δικαιολογιες!

για καλη μου τυχη εκεινη την ωρα μπηκε πελατης,ψωνισε,και περιμενα εγω το μαγικο χαρτακι το οποιο τελικα δεν ηρ8ε ποτε στα χερια μου γιατι της ηρθε η σοφη ιδεα να μου πει "και που ξερω αν ο ιδιοκτητης δε σας εδωσε εχτες?"

και ερωτω τωρα.

τι μπορω να κανω?(περα απο το ξεμπροστιασμα που τους εριξα εκεινη την ωρα)

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Από τα 650 Ευρώ που πλήρωσες, τα 103 Ευρώ πρέπει να τα δώσει στην εφορεία ως ΦΠΑ. Την στιγμή που δεν σου κόβει απόδειξη, εσύ του τα πλήρωσες τα 103 για ΦΠΑ αλλά αυτός τα έβαλε στην τσέπη του.

Με άλλα λόγια σε κοροιδεύει μπροστά στα μάτια σου και από την άλλη κλέβει και το κράτος.

Και πάω στοίχημα ότι του είπες και ευχαριστώ όταν σε εξυπηρέτησε....

Με άλλα λόγια όταν δεν παίρνουμε απόδειξη, μας κλέβουν μπροστά στα μάτια μας...

Γίνε μέλος και κάνε μια καταγγελία στο ΚΕΠΚΑ.

http://briefcase.pathfinder.gr/download/csarad/24825/530117/ardas06.jpg

ARDAS FESTIVAL - KASTANIES, EVROS, GREECE

αυτα τζιαρ.04 τα ξερω.

μην εισαι τοσο βεβαιος για αυτα περι ευχαριστιων που λες.(δεν εχεις το κληρονομικο χαρισμα μου φαινεται)

το τι φπα θα πληρωσει μπορω να το υπολογισω και μονη μου,δεν ρωτησα αυτο..

Ενημέρωσε το σώμα δίωξης οικονομικού εγκλήματος και παράλληλα κανε καταγγελία στην ΓΓ Καταναλωτή, γιατί ως καταναλωτής έχεις δικαίωμα να λαμβάνεις αποδείξεις για τις αγορές σου.

Αν βαριέσαι τις γραφειοκρατίες ή σου ζητήσουν επώνυμες και έγγραφες καταγγελίες, πες του brother σου να βάλει ένα χεράκι:p

Άκου να δεις πράγματα....:mad::mad:

Μην ταλαιπωρείσαι και μην τους παρακαλάς,αυτοί έπρεπε κανονικά να σε κυνηγούν για να πάρεις την απόδειξή σου.

(ελπίζω να βοήθησα :) )

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14

Απλώς επισημαίνω ότι με την τακτική μας να μην παίρνουμε αποδείξεις κλέβουν και εμάς σαν άτομα, και το κράτος. Στην τιμή υπολογίζειται και το ΦΠΑ και τυχόν δημοτικοί φόροι, τους οποίους εισπράτει ο έμπορας αλλά δεν τα αποδίδει στο κράτος. (και μετά κλαιγόμαστε γιατί η οικονομία πάει καταδιαόλου).

Το τι μπορείς να κάνεις, σίγουρα ένα τηλεφώνημα στο ΚΕΠΚΑ μπορέι να σε βοηθήσει (ίσως και καταγγελία στην εφορεία αν θες να το τραβήξεις περισσότερο), και αν ο καταστηματάρχης σου πει ότι σου την έδωσε, ζήτα αντίγραφο από την ταμειακή.

Απλώς επισημαίνω ότι με την τακτική μας να μην παίρνουμε αποδείξεις κλέβουν και εμάς σαν άτομα, και το κράτος. Στην τιμή υπολογίζειται και το ΦΠΑ και τυχόν δημοτικοί φόροι, τους οποίους εισπράτει ο έμπορας αλλά δεν τα αποδίδει στο κράτος. (και μετά κλαιγόμαστε γιατί η οικονομία πάει καταδιαόλου).

Το τι μπορείς να κάνεις, σίγουρα ένα τηλεφώνημα στο ΚΕΠΚΑ μπορέι να σε βοηθήσει (ίσως και καταγγελία στην εφορεία αν θες να το τραβήξεις περισσότερο), και αν ο καταστηματάρχης σου πει ότι σου την έδωσε, ζήτα αντίγραφο από την ταμειακή.

Κοίτα, προσωπικά προτιμώ να τα φάει ο έμπορος παρά ο νταβατζής που λέγεται κράτος(γιατί και εκεί κάποιοι άλλοι θα τα φάνε, μην φοβάσαι δεν πάνε χαμένα)

Αλλά από τη στιγμή που ζητάς απόδειξη, αυτό που περιγράφει η FREAK είναι κοροιδία.Ούτε είναι υποχρεωμένη να πηγαινοέρχεται στο μαζαγί καμία 10αριά φορές για να πάρει την απόδειξή της(όπως έχει δικαίωμα).

Αν ενημερωθεί η εφορία, θα δείς ποιος θα τρέχει(και δεν θα φτάνει)

απλα,θα πας και θα πεις ή μου δινετε την αποδειξη ή κανω φασαρια επι τοπου

και τι πραματα ειναι αυτα,τι καραγκιοζιλικια οτι κανει ολος ο κοσμος!

τι μαγαζι ηταν αν επιτρεπεται?

Never Give Up:!:

Join friend!

Κοίτα, προσωπικά προτιμώ να τα φάει ο έμπορος παρά ο νταβατζής που λέγεται κράτος(γιατί και εκεί κάποιοι άλλοι θα τα φάνε, μην φοβάσαι δεν πάνε χαμένα)

Αλλά από τη στιγμή που ζητάς απόδειξη, αυτό που περιγράφει η FREAK είναι κοροιδία.Ούτε είναι υποχρεωμένη να πηγαινοέρχεται στο μαζαγί καμία 10αριά φορές για να πάρει την απόδειξή της(όπως έχει δικαίωμα).

Αν ενημερωθεί η εφορία, θα δείς ποιος θα τρέχει(και δεν θα φτάνει)

Προτιμότερο θα ήταν να τα φάει ο πελάτης όμως, ας βγάλει το ΦΠΑ από την αξία, ας κρατήσει εκείνος το κέρδος του από αυτό που πουλάει και ας κρατήσω εγώ τον ΦΠΑ.

Προτιμότερο θα ήταν να τα φάει ο πελάτης όμως, ας βγάλει το ΦΠΑ από την αξία, ας κρατήσει εκείνος το κέρδος του από αυτό που πουλάει και ας κρατήσω εγώ τον ΦΠΑ.

LoL, εννοείται!!!:lol:

Θα πρότεινα να κάνεις οτι έκανα πριν λίγες βδομαδες με καποια περίπτωση εξαπάτησης, στον Κωτσοβολο.;)

Επώνυμη καταγγελία στο ΙΝ.ΚΑ, Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και Υπουργείο Ανάπτυξης.;)

Τα έκανα μέσω e-mail. Καμιά ταλαιπωρία και κόπος.:)

Δεν πρέπει να τους χαρίζουμε:mad:...μην το αφήσεις έτσι!

http://new.koolart.co.uk/catalog/images/1822.jpg

http://www.msprotege.com/vbb225/images/smilies/drive.gif

My love for you insatiable, not superficial

You 'LL never waLk aLone!

τελικα δεν ηρ8ε ποτε στα χερια μου γιατι της ηρθε η σοφη ιδεα να μου πει "και που ξερω αν ο ιδιοκτητης δε σας εδωσε εχτες?

Όλες οι αποδείξεις που κόβονται καταγράφονται και ενα αντίγραφο το κρατάει το μαγαζί. Και γιατί δεν κοίταξε να δει αμα σου έκοψε; Γιατί ξέρει οτι δεν θα βρεί τίποτα. Τρέχα ΙΝΚΑ.

Όλες οι αποδείξεις που κόβονται καταγράφονται και ενα αντίγραφο το κρατάει το μαγαζί. Και γιατί δεν κοίταξε να δει αμα σου έκοψε; Γιατί ξέρει οτι δεν θα βρεί τίποτα. Τρέχα ΙΝΚΑ.

Πιστεύω ότι το Υπ.Οικονομικών/εφορία είναι πιο αρμόδια

Δεν ξέρω αν τα λεφτά τα τρώει κάθε φορα ο έμπορος ή ο πελάτης πως απαιτούμε μετά από το κράτος να αυξήσει τους μισθούς, να φτιάξει δρόμους, να δώσει 5% για την παιδεία κτλ. Ρητορικό το ερώτημα.

Δεν ξέρω αν τα λεφτά τα τρώει κάθε φορα ο έμπορος ή ο πελάτης πως απαιτούμε μετά από το κράτος να αυξήσει τους μισθούς, να φτιάξει δρόμους, να δώσει 5% για την παιδεία κτλ. Ρητορικό το ερώτημα.

Ρητορική και η απάντηση:Αν κόψουν τις μίζες, αν διαχειρίζονται με ευθύνη τα χρηματά μας και αν κάθε υπουργός δεν αλλάζει μερσεντές κάθε 10.000 χιλ. φτάνουν και περισσεύουν.Αλλά ας μη συνεχίσουμε καλύτερα πολιτικές συζητήσεις εδώ.:)

)

και γιατι να τα φαει ο εμπορος?

σε αυτο συμφωνω...αν δε θελει να κοψει αποδειξη ας μου κανει εκπτωση...

για την ιστορια,η υποθεση θα τραβηξει και αλλο καθως μου εδωσε μεν αποδειξη αλλα αντι του ποσου των 650,50 που εδωσα μου εκοψε 65.50...

η φασαρια που εγινε ηταν ανεπιγραπτη,αλλα τελικα ακολουθησα την συμβουλη του ddr2 και ανελαβε ο μπραδερ

Ρητορική και η απάντηση:Αν κόψουν τις μίζες, αν διαχειρίζονται με ευθύνη τα χρηματά μας και αν κάθε υπουργός δεν αλλάζει μερσεντές κάθε 10.000 χιλ. φτάνουν και περισσεύουν.Αλλά ας μη συνεχίσουμε καλύτερα πολιτικές συζητήσεις εδώ.:)

Tα "χρηματα μας" που διαχειριζονται οι κακοι πολιτικοι προερχονται απο τους φορους που πληρωνουν οι μισθωτοι, απο τον ΦΠΑ, απο εμμεσους φορους, κλπ.

Εγω σαν μισθωτος κατεβαλλα τον προηγουμενο χρονο ενα σημαντικοτατο ποσο για φορο μισθωτων υπηρεσιων, αρα εδωσα τα "χρηματα μου". Ο μαγκας ο εμπορας ομως δεν τα εδωσε τα "χρηματα του".

Και ερχεσαι εσυ και λες οτι τα "χρηματα μου" φτανουν και περισσευουν για την συνταξη και την περιθαλψη και την δικη μου αλλα και του εμπορα, αρκει ο υπουργος να μην παρει μερτσεντε.

Σορυ φιλε, αυτο ειναι λαικισμος στο αποκορυφωμα του. Ολοι πρεπει να πληρωνουν το μεριδιο τους. Και το αν πρεπει να παρει ο υπουργος μερσεντες και μιζες ειναι αλλη κουβεντα, ας ανοιξουμε θεμα για την διαφθορα των πολιτικων. Αλλα μην τα ριχνουμε ολα σ αυτους, για τα περισσοτερα υπευθυνοι ειμαστε οι ιδιοι.

και γιατι να τα φαει ο εμπορος?

Καλύτερα να τα φας η ίδια, αλλά λέω αν είναι να τα φάει κάποιος...

η φασαρια που εγινε ηταν ανεπιγραπτη,αλλα τελικα ακολουθησα την συμβουλη του ddr2 και ανελαβε ο μπραδερ

Μπήκαν τα μεγάλα μέσα:p :)

Tα "χρηματα μας" που διαχειριζονται οι κακοι πολιτικοι προερχονται απο τους φορους που πληρωνουν οι μισθωτοι, απο τον ΦΠΑ, απο εμμεσους φορους, κλπ.

Εγω σαν μισθωτος κατεβαλλα τον προηγουμενο χρονο ενα σημαντικοτατο ποσο για φορο μισθωτων υπηρεσιων, αρα εδωσα τα "χρηματα μου". Ο μαγκας ο εμπορας ομως δεν τα εδωσε τα "χρηματα του".

Και ερχεσαι εσυ και λες οτι τα "χρηματα μου" φτανουν και περισσευουν για την συνταξη και την περιθαλψη και την δικη μου αλλα και του εμπορα, αρκει ο υπουργος να μην παρει μερτσεντε.

Σορυ φιλε, αυτο ειναι λαικισμος στο αποκορυφωμα του. Ολοι πρεπει να πληρωνουν το μεριδιο τους. Και το αν πρεπει να παρει ο υπουργος μερσεντες και μιζες ειναι αλλη κουβεντα, ας ανοιξουμε θεμα για την διαφθορα των πολιτικων. Αλλα μην τα ριχνουμε ολα σ αυτους, για τα περισσοτερα υπευθυνοι ειμαστε οι ιδιοι.

+1000

Ανεξαρτήτως αγοράς Μερσεντές, κάθε χρόνο το κράτος βάζει σαν στόχο κάποιο συγκεκριμένο ποσό που θέλει να εισπράξει. Αν δεν μπορέσει να τα πάρει από τον έμπορο που φοροδιαφεύγει, θα τα πάρει από αυτούς που μπορεί να φορλογήσει (π.χ. μισθωτούς) ή θα μειώσει τις παροχές (συντάξεις, δημόσια έργα). Όταν λοιπόν ο μάγκας ο έμπορος φοροδιαφεύγει στην ουσία κλέβει και όλους εμάς.

Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be RUNNING AROUND IN DARKENED ROOMS, MUNCHING MAGIC PILLS and listening to REPETITIVE ELECTRONIC MUSIC." Kristian Wilson, Nintendo, Inc, 1989

έλααααααααα 65.50 μα καλά ο άνθρωος προσβάλει την νοημοσύνη σου!

ελεεινός! γράψε και τα νεότερα σου!

μου φαινεται τελικα οτι την ζηταει την καταγγελια σου με τετοια γνωστα καραγκιοζιλικια. συνεχισε το κ περιμενουμε νεα σου.:)

Μιας και αναφέρετε περί φοροδιαφυγής, ας αναφέρω κάτι άσχετο. Σε κάποια καφετέρια εδώ πέρα, κάνουν το εξής. Κόβουν καμιά δεκαριά αποδείξεις το πρωί και της μοιράζουν όλη μέρα στους πελάτες(τις ίδιες αποδείξεις). Όσες φορές έχω πάει αυτό γίνεται. Μου δίνουν αποδείξεις που έχουν κοπεί 6-7 ώρες πιο πρίν.

Τι θα κάνατε σε αυτήν την περίπτωση;

http://briefcase.pathfinder.gr/download/383320/234.gif

Μιας και αναφέρετε περί φοροδιαφυγής, ας αναφέρω κάτι άσχετο. Σε κάποια καφετέρια εδώ πέρα, κάνουν το εξής. Κόβουν καμιά δεκαριά αποδείξεις το πρωί και της μοιράζουν όλη μέρα στους πελάτες(τις ίδιες αποδείξεις). Όσες φορές έχω πάει αυτό γίνεται. Μου δίνουν αποδείξεις που έχουν κοπεί 6-7 ώρες πιο πρίν.

και εμένα μου το κάνουν αυτό πολλές φορες και μου γυρνάνε τα μυαλά...απλά εγώ σκίζω λίγο την αποδειξη έτσι ώστε να μην την ξαναδώσει σε άλλον

Ooooooooooooh Campione!The One and Only

We're Liverpooooooooooooool

They say our days are numbered, we're not famous anymore

But scousers rule the country like we've always done before

Σχεδον ολες το κανουν αυτο οπου και να δουλεψα αυτο εκαναν, η πλακα ειναι οταν μπερδευονται και σου φερνουν μια αποδειξει τον 20 ευρω για δυο καφεδες.:p