Jump to content

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας κατά το πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο

ταξιδιωτης22
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έγινε ποτέ αύξηση χρηματοδότησης και βγήκε κανείς στους δρόμους;:cool: Τι λέτε βρε παιδιά,θα τρελαθώ. Το να μετονομάσω το ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ σε Γενικό Λύκειο δεν είναι αλλαγή...το να δώσω χρήματα όμως στο "ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ" είναι αλλαγή. Το να θεσπίζεται η ενισχυτική διδασκαλία στο Λύκειο είναι μια πολύ καλή κίνηση. Το να καταργείται τι είναι ; Εγώ προσωπικά παρακολουθούσα ενισχυτική διδασκαλία στο σχολείο αλλά ο κλασικός Έλληνας απαξίωνε ότι δε το πλήρωνε άμεσα και έστελνε το παιδί του φροντιστήριο... Η κατάντια μας! Έτσι λοιπόν λόγω μικρού αριθμού μαθητών δε γινόταν ενισχυτική και όποιος δεν είχε χρήματα για φροντιστήρια τον πούλο.

Να καταλάβουμε επιτέλους ότι εμείς κάνουμε το κράτος και όχι το κράτος τους πολίτες!

Ελπίζω ότι το φοιτητικό κίνημα θα αποτελέσει λαμπρό παράδειγμα για όλες τις κοινωνικές τάξεις να βγουν στο δρόμο και να διεκδικήσουν ότι τους κατήργησαν οι δήμιοι της πολιτικής:cry:

Αν το αφήσουμε την απάθεια να μας κυριέψει τότε θα καταλήξουμε όπως στη "ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ" που όποιος αντιδρά χαρακτηρίζεται "αριστεριστής" και μπαίνει σε black list!

Αυτά...

Και οι πολίτες κάνουν το κράτος, και το κράτος τους πολίτες.Αμφίδρομα είναι αυτά.Άλλη η συμπεριφορά των Ελλήνων στην Ελλάδα και άλλη στα εξωτερικό(όπου έχουν απέναντί τους άλλλο κράτος).

Τα παράπονά σας στις εκλογές...

Κάποιοι θέλουν να παρακολουθήσουν τις παραδόσεις των μαθημάτων τους και να δώσουν κανονικά τις εξετάσεις τους, όπως φυσικά έχουν κάθε δικαίωμα.

Και κάποιοι άλλοι , χωρις κανένα δικαίωμα κλείνουν τις σχολές.

Σκέψου λίγο πιο ψύχραιμα πριν χαρακτηρίσεις το"φοιτητικό κίνημα" ως λαμπρό παράδειγμα;) και μην εκπλαγείς καθόλου αν δεις σε καμια 10αρια χρόνια τα ονόματα των σημερινών "επαναστατών" και οργανωτών των αντιδράσεων σε κάποιο εκλογικό ψηφοδέλτιο.

Οι άνθρωποι χτίζουν το μέλλον τους...καθυστερώντας το μέλλον των υπολοίπων.

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14

• Απαντήσεις 386
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Ειλικρινά δε βρίσκω λόγια να σχολιάσω τα λεγόμενα του ddr2. Χωρίς κανένα δικαίωμα κλείνουν τις σχολές; Απόφαση γενικής συνέλευσης είναι.

Αυτοί που δεν θέλουν να κλείσουν οι σχολές τους έχουν όλο το δικαίωμα να κατεβούν στις γενικές συνελεύσης και να πουν τις απόψεις τους και να ψηφίσουν κάτι άλλο.

Αν αυτοί που δεν θέλουν να κλείσουν οι σχολές τους είναι η πλειοψηφία και εμείς η μειοφηφία, γιατί δεν κατεβαίνει όλος αυτός ο κόσμος στις συνελεύσεις;

5ο έτος είμαι, Χημικός Μηχανικός, καθόλου εύκολη σχολή, και θέλω επίσης να τελειώνω και να πάρω το πτυχίο μου να πάω στο διάολο. Αλλά αυτός ο νόμος-πλαίσιο μας γυρίζει πολύ πίσω.

Και δεν θα κάτσω με σταυρωμένα τα χέρια, και να ρωτάει μετα απο χρόνια το παιδί μου «Μπαμπά εσύ τι έκανες τότε το 2006-7 όταν ξύπνησε το φοιτητικό κίνημα;» και να απαντάω «Εγώ παιδί μου κοίταξα την πάρτη μου και δεν ασχολήθηκα με αυτούς τους βρωμιάρηδες και τεμπέληδες και αντιδραστικούς συμφοιτητές μου. Απείχα απο τον αγώνα και περίμενα να ανοίξει η σχολή να τελειώσω την διπλωματική μου και να πάρω το πτυχίο μου.»

[sIGPIC][/sIGPIC]

Και οι πολίτες κάνουν το κράτος, και το κράτος τους πολίτες.Αμφίδρομα είναι αυτά.Άλλη η συμπεριφορά των Ελλήνων στην Ελλάδα και άλλη στα εξωτερικό(όπου έχουν απέναντί τους άλλλο κράτος).

Τα παράπονά σας στις εκλογές...

Κάποιοι θέλουν να παρακολουθήσουν τις παραδόσεις των μαθημάτων τους και να δώσουν κανονικά τις εξετάσεις τους, όπως φυσικά έχουν κάθε δικαίωμα.

Και κάποιοι άλλοι , χωρις κανένα δικαίωμα κλείνουν τις σχολές.

Σκέψου λίγο πιο ψύχραιμα πριν χαρακτηρίσεις το"φοιτητικό κίνημα" ως λαμπρό παράδειγμα;) και μην εκπλαγείς καθόλου αν δεις σε καμια 10αρια χρόνια τα ονόματα των σημερινών "επαναστατών" και οργανωτών των αντιδράσεων σε κάποιο εκλογικό ψηφοδέλτιο.

+1. Ουδέν περαιτέρω σχόλια. Άψογος.

Και δεν θα κάτσω με σταυρωμένα τα χέρια, και να ρωτάει μετα απο χρόνια το παιδί μου «Μπαμπά εσύ τι έκανες τότε το 2006-7 όταν ξύπνησε το φοιτητικό κίνημα;» και να απαντάω «Εγώ παιδί μου κοίταξα την πάρτη μου και δεν ασχολήθηκα με αυτούς τους βρωμιάρηδες και τεμπέληδες και αντιδραστικούς συμφοιτητές μου. Απείχα απο τον αγώνα και περίμενα να ανοίξει η σχολή να τελειώσω την διπλωματική μου και να πάρω το πτυχίο μου.»

Γιαυτό λοιπόν, συμμετέχεις στον αγώνα που οργανώνουν οι επικεφαλείς των φοιτητικών παρατάξεων (και οι εντολείς τους φυσικά). Όσο εσύ ξελαρυγγιάζεσαι και πιθανώς να ρίχνεις ή να τρως ξύλο εν ονόματι του αγώνα αυτού, καθυστερώντας τις σπουδές σου, αυτοί οργανώνουν μια χαρά την πολιτική τους ανέλιξη στα ανώτερα κλιμάκια των κομμάτων στα οποία ανήκουν.

Σε ένα άλλο πιθανό μέλλον, θα βλέπεις αυτούς τους σημερινούς "αγωνιστές" στα παράθυρα των τότε talk show να μιλούν από τη θέση του βουλευτή ή του εκρποσώπου τύπου κάποιου κόμματος, και να οργανώνουν τους καινούργιους "αγώνες" που με τη σειρά τους θα καθυστερήσουν τις σπουδές των παιδιών σου, τη στιγμή που τα παιδιά τους θα κάνουν αυτό που κάνουν αυτοί τώρα, θα εξασφαλίζουν τη θέση τους στα ίδια κομματικά "μετερίζια". ;)

Τι θα πεις τότε στο παιδί σου????

"Αυτός που βλέπεις παιδί μου όταν ήμασταν φοιτητές ήταν ο επικεφαλής της τάδε φοιτητικής παράταξης. Εγώ έμεινα πιστός τους αγώνες στους οποίους αυτός πρωτοστατούσε. Αυτός έφτιαξε το μέλλον του πάνω στις πλάτες των "συναδέλφων" του. Και τα παιδιά του κάνουν το ίδιο σε εσένα και τους συμφοιτητητές σου" ;)

Για ακόμα μια φορά γινόμαστε στο ίδιο έργο θεατές.

Από τη στιγμή που κάποιοι "γιαλατζί αγωνιστές" εξαργύρωσαν με βουλευτοποιήσεις και υπουργοποιήσεις καπηλευόμενοι ακόμα και αυτό το Πολυτεχνείο και τους αγώνες κατά της χούντας, τη στιγμή που οι γνήσιοι αγωνιστές αηδιασμένοι πέθαναν στην ψάθα, γιατί άραγε να μας παραξενεύουν τα όσα βλέπουμε σήμερα???? :X

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Ειλικρινά δε βρίσκω λόγια να σχολιάσω τα λεγόμενα του ddr2. Χωρίς κανένα δικαίωμα κλείνουν τις σχολές; Απόφαση γενικής συνέλευσης είναι.

Ποιος σου είπε αγορίνα μου οτι η γ.συνέλευση μπορεί να αποφασίσει το κλείσιμο της σχολής?Της έδωσε κανείς τη δικαιοδοσία να αποφασίζει για κάτι τέτοιο??

Οι καταλήψεις δημοσίων κτηρίων ακόμα και με τη σύμφωνη γνώμη όλων των φοιτητών είναι το ίδιο παράνομες, λυπάμαι, θα εισηγηθώ την αλλαγή της νομοθεσίας στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση.:p

Αυτοί που δεν θέλουν να κλείσουν οι σχολές τους έχουν όλο το δικαίωμα να κατεβούν στις γενικές συνελεύσης και να πουν τις απόψεις τους και να ψηφίσουν κάτι άλλο.

Λάθος φίλε μου.Αυτοί που θέλουν να κάνουν μάθημα δεν έχουν καμία υποχρέωση να θέσουν υπό ψηφοφορία το συνταγματικό τους δικαίωμα για παροχή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.Είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα τους, για το οποίο καμία πλειοψηφία δεν μπορεί να αποφασίσει.

Αν αυτοί που δεν θέλουν να κλείσουν οι σχολές τους είναι η πλειοψηφία και εμείς η μειοφηφία, γιατί δεν κατεβαίνει όλος αυτός ο κόσμος στις συνελεύσεις;

5ο έτος είμαι, Χημικός Μηχανικός, καθόλου εύκολη σχολή, και θέλω επίσης να τελειώνω και να πάρω το πτυχίο μου να πάω στο διάολο. Αλλά αυτός ο νόμος-πλαίσιο μας γυρίζει πολύ πίσω.

Αν διαφωνείς με το νόμο πλαίσιο μπορείς να κάνεις πορείες, διαδηλώσεις, να φωνάξεις την αντίθεσή σου.Κανείς δεν πρόκειται να σε εμποδίσει ή να σε κακολογίσει. Έχεις κάθε δικαίωμα να ζητήσεις να σε ακούσουνε, αλλά όχι και να σε υπακούσουνε.ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ ΕΣΥ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.Αποφασίζει η κυβέρνηση που έχει την αρμοδιότητα και την ευθύνη να λαμβάνει αποφάσεις.

Επίσης θα ήθελα πάρα πολύ να μου πεις 2-3 μέτρα του νέου νόμου με τα οποία διαφωνείς και τα οποία θα μας γυρίσουν χρόνια πίσω.

Και κάτι τελευταίο:

Πολλοί μπερδεύουν την απεργία με την κατάληψη.Σου λέει, όπως οι εργαζόμενοι μπορούν να κάνουν απεργίες, οι φοιτητές κάνουν κατάληψη.

Καμία σχέση το ένα με το άλλο.Η απεργία είναι δικαίωμα που κατοχυρώνει το σύνταγμα, η κατάληψη, κάθε άλλο.

Είναι απλά μια παράνομη πράξη, που όμως επειδή έχει πολιτικά ας πούμε κίνητρα, η εκάστοτε εξουσία αποφασίζει να δείξει μια ανοχή.

Κανείς δεν έχει δικαίωμα να κάνει κατάληψη πουθενά, παρά μόνο στο σπίτι του και στον κήπο του.

Σόρρυ για το ύφος μου, αλλά εκπλήσσομαι όταν ακούω παιδιά μορφωμένα και μάλιστα της ηλικίας σου να μου λένε ότι "η γ.συνέλευση αποφάσισε.."

Και τι είναι η γενική συνέλευση??Έχει δικαίωμα να αποφασίζει αν θα γίνει κατάληψη ή όχι?Δική της είναι η σχολή???Των φοιτητών είναι η σχολή??

Τα πανεπιστήμια ανήκουν σε όλο τον ελληνικό λαό, ο οποίος τα χρηματοδοτεί για να υπάρχουν και να λειτουργούν.

Κανείς μα κανείς δεν έχει δικαίωμα να παρεμποδίζει την απρόσκοπτη λειτουργία τους.Καμιά "πλειοψηφία" δεν μπορεί να αποφασίζει οτι δεν θα γίνονται μαθήματα.

Ποιος σου είπε αγορίνα μου οτι η γ.συνέλευση μπορεί να αποφασίσει το κλείσιμο της σχολής?Της έδωσε κανείς τη δικαιοδοσία να αποφασίζει για κάτι τέτοιο??

Το καταστατικό της σχολής σου το έχεις διαβάσει;

Οι καταλήψεις δημοσίων κτηρίων είναι παράνομες, λυπάμαι, θα εισηγηθώ την αλλαγή της νομοθεσίας στην επόμενη συνταγματική αναθεώρηση.

Να εισηγηθείς. Και όσο για το παράνομες, ψάξε το λίγο καλύτερα.

Λάθος φίλε μου.Αυτοί που θέλουν να κάνουν μάθημα δεν έχουν καμία υποχρέωση να θέσουν υπό ψηφοφορία το συνταγματικό τους δικαίωμα για παροχή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.Είναι αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα τους, για το οποίο καμία πλειοψηφία δεν μπορεί να αποφασίσει.

Ηρέμησε καταρχήν. Με τα μπόλντ γραμματάκια και το σάηζ θρή που έχεις βάλει δε προκειται να πείσεις κανέναν. Και προφανώς και πάλι εδώ δεν έχεις ιδέα περι του τι είναι γενική συνέλευση και τι αρμοδιότητες έχει.

Αν διαφωνείς με το νόμο πλαίσιο μπορείς να κάνεις πορείες, διαδηλώσεις, να φωνάξεις την αντίθεσή σου.Κανείς δεν πρόκειται να σε εμποδίσει ή να σε κακολογίσει. Έχεις κάθε δικαίωμα να ζητήσεις να σε ακούσουνε, αλλά όχι και να σε υπακούσουνε.ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ ΕΣΥ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ.Αποφασίζει η κυβέρνηση που έχει την αρμοδιότητα και την ευθύνη να λαμβάνει αποφάσεις.

Δε διαφωνώ οτι δεν αποφασίζω. Η κυβέρνηση εγώ και εσύ την βγάζουμε, και μάλιστα με «πλειοψηφία». Το 42% του ελληνικού λαού τους ψήφισε, ενώ το 58% ΔΕΝ τους ψήφισε.

Μπορεί να είναι μια ακραία μορφή αντίδρασης και αγώνα η κατάληψη, γιατι όταν βλέπεις οτι με άλλες μορφές αγώνα σε γράφουν, αντιδράς πολύ πιο έντονα.

Επίσης θα ήθελα πάρα πολύ να μου πεις 2-3 μέτρα του νέου νόμου με τα οποία διαφωνείς και τα οποία θα μας γυρίσουν χρόνια πίσω.

Δε θα σου πω μόνο για τον νέο νόμο, αλλα και για τις τροποποιήσεις των αρθρών του συντάγματος.

1. Ίδρυση μη-κρατικών πανεπιστημίων. (Ολόκηρο topic πρέπει να ανοίξουμε για αυτό το ζήτημα, για το πως καταλήγει να μας γυρνάει χρόνια πίσω.)

2. Περι επιλεγομένων μαθημάτων. Καταλαβαίνεις οτι με τον νέο νόμο δε θα γίνονται μαθήματα επιλεγόμενα τα οποία τα έχουν δηλώσει λιγότερο απο 10 άτομα; Στη δική μου σχολή ξέρεις τι θα γίνει; Ολόκληρες κατευθύνσεις σπουδών θα πάψουν να υπάρχουν.

EDIT: άμα θες συνεχίζω να γράφω και αύριο το τι με ενοχλεί απο τον νεό νόμο. Επειδή όμως γύρισα απο την Αθήνα πριν 2 ώρες και είμαι άυπνος για πάνω απο 36 ώρες, να με συγχωρέσεις αλλα πάω για ύπνο.

ΕDIT2: Συγγνώμη για το λάθος στο ποσοστό των εκλογών, 45,36% τους ψήφισε και 54,74% ΔΕΝ τους ψήφησε. Καληνύχτα σας.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δε διαφωνώ οτι δεν αποφασίζω. Η κυβέρνηση εγώ και εσύ την βγάζουμε, και μάλιστα με «πλειοψηφία». Το 42% του ελληνικού λαού τους ψήφισε, ενώ το 58% ΔΕΝ τους ψήφισε.

Όποιου δεν του αρέσει το υπάρχον πολίτευμα, ας κάνει πραξικόπημα

Μπορεί να είναι μια ακραία μορφή αντίδρασης και αγώνα η κατάληψη, γιατι όταν βλέπεις οτι με άλλες μορφές αγώνα σε γράφουν, αντιδράς πολύ πιο έντονα.

Ακόμα πιο έντονη και αποτελεσματική μορφή αγώνα είναι να βάζεις την κουκούλα και εκ του ασφαλούς να καις και να καταστρέφεις ό,τι βρεις μπροστά σου.

Δε θα σου πω μόνο για τον νέο νόμο, αλλα και για τις τροποποιήσεις των αρθρών του συντάγματος.

1. Ίδρυση μη-κρατικών πανεπιστημίων. (Ολόκηρο topic πρέπει να ανοίξουμε για αυτό το ζήτημα, για το πως καταλήγει να μας γυρνάει χρόνια πίσω.)

2. Περι επιλεγομένων μαθημάτων. Καταλαβαίνεις οτι με τον νέο νόμο δε θα γίνονται μαθήματα επιλεγόμενα τα οποία τα έχουν δηλώσει λιγότερο απο 10 άτομα; Στη δική μου σχολή ξέρεις τι θα γίνει; Ολόκληρες κατευθύνσεις σπουδών θα πάψουν να υπάρχουν.

- Για το άσυλο τι γνώμη έχεις???

Μπορεί να μπαίνει ο καθένας και να κάνει ότι του γουστάρει???

Κάποιοι λένε ότι οι φοιτητές θεωρούν το πανεπιστήμιο σπίτι τους.

Εσύ δέχεσαι να μπει κάποιος σπίτι σου, να κάψει να καταστρέψει ό,τι πολύτιμο έχεις, και να σηκωθεί να φύγει όταν δε θα υπάρχει τίποτα άλλο να καταστρέψει???

- Συμφωνείς με το "θεσμό" των αιωνίων φοιτητών???

Γιατί να πληρώνει ο κάθε Έλληνας για να κάνει 11471564124 χρόνια να πάρει πτυχίο ο κάθε φοιτητής??? Φτάνει που πληρώνουν οι γονείς, να μην πληρώνει και όλη η κοινωνία.

Επιπλέον:

Γιατί κανένας φοιτητής και κανένας εκπρόσωπος φοιτητικής παράταξης δεν κατηγόρησε ποτέ την αυθαιρεσία των καθηγητών που κόβουν στα μαθήματα κατά βούληση και γενικότερα τηρούν μια αυταρχική στάση???? Για τις μίζες και τις ρεμούλες με τις Επιτροπές Ερευνών γιατί δε λέει κανείς σας ποτέ τίποτα????

Α, ξέχασα, ορισμένοι βολεμένοι δε θέλουν να ξεβολευτούν από την πελατειακή σχέση που έχουν δημιουργήσει με τους καθηγητές, και ο νοών νοήτω ;)

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

Τι να εκπλαγει, εννοειται οτι θα τους δει...

Ολοι(απο ολες τις φοιτητικες παραταξεις) τον ιδιο σκοπο εχουν, απλα μερικοι δρουν κατω απο την ταμπελα του "αγωνα" για να το κανουν πιο ευκολο(γι'αυτους).

Για το ασυλο νομιζω οτι γινεται θεμα απο το τιποτα.

Δεν εχουμε χουντα, δεν βρισκω λογω υπαρξης του.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Το καταστατικό της σχολής σου το έχεις διαβάσει;

Κανένα καταστατικό δεν είναι πάνω από το Σύνταγμα.Και το Σύνταγμα είναι ξεκάθαρο.Η Παιδεία είναι δικαίωμα.Και σαν τέτοιο δεν τίθεται σε ψηφοφορία.Κανείς δεν μπορεί να το αποστερήσει από κανέναν, εν ονόματι μιας δήθεν πλειοψηφίας σε δήθεν εκλογές.

Να εισηγηθείς. Και όσο για το παράνομες, ψάξε το λίγο καλύτερα.

:lol: :lol: Έλα να μου μάθεις τη δουλειά μου.

Το κάνετε που το κάνετε, δεν ξέρετε και τι κάνετε.

Ηρέμησε καταρχήν. Με τα μπόλντ γραμματάκια και το σάηζ θρή που έχεις βάλει δε προκειται να πείσεις κανέναν. Και προφανώς και πάλι εδώ δεν έχεις ιδέα περι του τι είναι γενική συνέλευση και τι αρμοδιότητες έχει.

Όπως και να το γράψω, την ίδια δύναμη έχουν τα λόγια μου.

Ρώτησε και κανέναν που να ξέρει...

Πάλι καλά να λες, γιατί αλλού, όπου επικράτησαν αυτοί που σήμερα εναντιώνονται στο οτιδήποτε, αποφάσιζε μόνο ένας και μοναδικός.

Αυτό λεω και εγώ.

Χτυπάς τον πισινό σου στο πάτωμα σαν κακομαθημένο παιδάκι μέχρι να γίνει το δικό σου, έχοντας την πλανερή εντύπωση οτι κατέχεις την απόλυτη αλήθεια, ότι ολο το δίκιο του κόσμου είναι με το μέρος σου και οτι όλος ο δίκαιος κόσμος σε υποστηρίζει.

Οι δημοσκοπήσεις όμως άλλα λένε.

Είστε μειοψηφία στο σύνολο του ελληνικού λάου κύριοι.Σαν ενδιαφέρει καθόλου??Ιδρώνει το αυτί σας??

ΥΓ: Όπως είδες σεβάστηκα τη νύστα σου και απάντησα σήμερα.:p

Το να θεσπίζεται η ενισχυτική διδασκαλία στο Λύκειο είναι μια πολύ καλή κίνηση. Το να καταργείται τι είναι ;

Κλασικό παράδειγμα αυτό που ανέφερες:

ΘΕΩΡΙΑ: τα χρήματα της ενισχυτικής προέρχονταν από την Ευρωπαϊκή Ένωση (το ίδιο συνδικάτο με το ΝΑΤΟ που έλεγαν κάποιοι παλιά) και ο κυριότερος σκοπός τους ήταν να δημιουργηθεί η υποδομή και να οργανωθεί η διαδικασία. Η πληρωμή των μισθών αυτών που θα την υλοποιούσαν ήταν υποχρέωση του κράτους.

ΕΛΛΑΔΙΚΗ ΠΡΑΞΗ: Πληρώναμε με τα χρήματα της ενισχυτικής τους μισθούς αυτών που δίδασκαν και όταν τέλειωσαν τα χρήματα ... πάπαλα. Ας μην αναφερθούμε στις ... αντιδράσεις των ίδιων των μόνιμων καθηγητών όταν θεσπίστηκε (τους χαλούσε τα ιδιαίτερα) και στο ότι τελικά μπήκαν κι εκείνοι στο κόλπο (όσοι ήθελαν, οι υπόλοιποι ήταν ή αδιάφοροι ή έκαναν σαμποτάζ). Και δυστυχώς (ή ευτυχώς) η πλειοψηφία των γονέων (αριστεροί, δεξιοί, κεντρώοι, πρώην κουκουλοφόροι, ακροδεξιοί κτλ.) μάλλον προτιμούν την ... ιδιωτική φροντιστηριακή εκπαίδευση.

Τα ίδια γίνονται και στα ΑΕΙ. Παίρνουμε χρήματα για να αγοράσουμε ένα καλό και ακριβό μηχάνημα αλλά το κράτος δεν δίνει για την χρήση (να πληρώσει έναν άνεργο να το δουλεύει) και την συντήρηση (αναλώσιμα κτλ.), το μηχάνημα κάθεται, τα λεφτά πάνε χαμένα, την ίδια ώρα που σε άλλους τομείς γίνεται η αποθέωση της σπατάλης, με μεγαλύτερη ευθύνη καθηγητών, φοιτητών. The players make the system που λένε και στην χώρα με τα περισσότερα ιδιωτικά πανεπιστήμια (και που μόνο πίσω δεν είναι...)

Read The F...ing Manual First

- Για το άσυλο τι γνώμη έχεις???

Μπορεί να μπαίνει ο καθένας και να κάνει ότι του γουστάρει???

Κάποιοι λένε ότι οι φοιτητές θεωρούν το πανεπιστήμιο σπίτι τους.

Εσύ δέχεσαι να μπει κάποιος σπίτι σου, να κάψει να καταστρέψει ό,τι πολύτιμο έχεις, και να σηκωθεί να φύγει όταν δε θα υπάρχει τίποτα άλλο να καταστρέψει???

Εγώ πάντως έχω την καλύτερη κρίνοντας από τις συλλήψεις που έγιναν στους δρόμους στην πορεία 8-3 .Καλά που υπάρχει και το άσυλο, αλλιώς μας έβλεπα όλους πίσω από τα κάγκελα και χωρίς δικηγόρο!

- Συμφωνείς με το "θεσμό" των αιωνίων φοιτητών???

Γιατί να πληρώνει ο κάθε Έλληνας για να κάνει 11471564124 χρόνια να πάρει πτυχίο ο κάθε φοιτητής??? Φτάνει που πληρώνουν οι γονείς, να μην πληρώνει και όλη η κοινωνία.

Ποιο είναι το πρόβλημα που έχετε με τους αιώνιους ακόμα δεν έχω καταλάβει!Πως ακριβώς πληρώνει η κοινωνία για τον αιώνιο φοιτητή από τη στιγμή που μετά από ορισμένα χρόνια κόβονται όλες οι παροχές(ακόμη και το πάσο);Μη μου πεις ότι πληρώνει τον καθηγητή για να του κάνει μάθημα(εντελώς κουφό)!

ΕDIT2: Συγγνώμη για το λάθος στο ποσοστό των εκλογών, 45,36% τους ψήφισε και 54,74% ΔΕΝ τους ψήφησε. Καληνύχτα σας.

Ξέχασες να αναφέρεις και αυτούς που δεν πήγαν καθόλου να ψηφίσουν προφανώς για να δείξουν την αντίδρασή τους!!!Επομένως το ποσοστό υπέρ της κυβέρνησης στην πραγματικότητα είναι ακόμη μικρότερο!!!

Επίσης

οι δημοσκοπήσεις δεν σημαίνουν τπτ και κάθε άλλο παρά αξιόπιστες είναι(αυτό το λέω γιατί κάποιος είπε ότι οι δημοσκοπήσεις λένε ότι είμαστε μειοψηφία)!!!

Ξέχασες να αναφέρεις και αυτούς που δεν πήγαν καθόλου να ψηφίσουν προφανώς για να δείξουν την αντίδρασή τους!!!Επομένως το ποσοστό υπέρ της κυβέρνησης στην πραγματικότητα είναι ακόμη μικρότερο!!!

Έχετε καταλάβει οτι όλα αυτά δεν έχουν καμια απολύτως σημασία??

Όταν βγαίνει μια ομάδα φοιτητών(μικρή,μεγάλη, δεν έχει σημασία) και λέει ότι "αυτά δεν θα περάσουν" τους ψήφισε κανείς??

Τους έδωσε το δικαίωμα να αποφασίσουν τι θα περάσει και τι όχι, ή μήπως ζητήσαν την γνώμη και των υπολοίπων Ελλήνων?

Εκπροσωπώντας μόνο τους εαυτούς τους και όντας εκ των πραγμάτων μια ελάχιστη μειοψηφία στο σύνολο του ελληνικού λαού, αποφασίζουν ότι πατώντας πάνω σε όλους τους άλλους θα "αγωνιστούν" μέχρι να γίνει το δικό τους, αδιαφορώντας για το τι λένε όλοι οι υπόλοιποι.

Ο ορισμός του φασισμού.

οι δημοσκοπήσεις δεν σημαίνουν τπτ και κάθε άλλο παρά αξιόπιστες είναι(αυτό το λέω γιατί κάποιος είπε ότι οι δημοσκοπήσεις λένε ότι είμαστε μειοψηφία)!!!

Δεν διαφωνώ, αναξιόπιστες τις θεωρώ και εγώ.

Αλλά δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή άλλος τροπος να διαπιστωθεί η τάση της κοινής γνώμης.

Εγώ πάντως έχω την καλύτερη κρίνοντας από τις συλλήψεις που έγιναν στους δρόμους στην πορεία 8-3 .Καλά που υπάρχει και το άσυλο, αλλιώς μας έβλεπα όλους πίσω από τα κάγκελα και χωρίς δικηγόρο!

Δηλαδή εσύ ειλικρινά πιστεύεις ότι η αστυνομία δεν συνέλαβε και άλλα άτομα στα επεισόδια που έγιναν στο Σύνταγμα (!!!) ήταν επειδή υπήρχε το άσυλο στο ΕΜΠ και στο Πανεπιστήμιο;; Το μόνο πράγμα που εμπόδιζε τις συλλήψεις ήταν ο φόβος του ασύλου;;

Το άσυλο είχε νόημα όταν η ελεύθερη διακίνηση ιδεών γινόταν μόνο στα πανεπιστήμια - στην εποχή μας πλέον ο καθένας έχει τη δυνατότητα να πει ότι θέλει, όπου θέλει, χωρίς να κινδυνεύει. Υπάρχουν πολλά άλλα μέσα έκφρασης (όπως και αυτά τα φόρα π.χ.), τα οποία πλέον αποτελούν χώρους ανταλλαγής ιδεών πολύ πιο δημοκρατικών απ'ότι τα πανεπιστήμια. (Αν ήθελα εγώ π.χ. σαν φοιτητής να καλέσω τον Πλεύρη ή τον Καρατζαφέρη να μιλήσει σε ένα Πανεπιστήμιο, θα είχα τη δυνατότητα να το κάνω; )

Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be RUNNING AROUND IN DARKENED ROOMS, MUNCHING MAGIC PILLS and listening to REPETITIVE ELECTRONIC MUSIC." Kristian Wilson, Nintendo, Inc, 1989

Οι παράνομες πράξεις, τιμωρούνται !!!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Και εσύ ξεχνάς να αναφέρεις ότι και το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16. Άρα, το 90% του κόσμου που ψήφισε δεν διαφωνούσε με αυτή την πρόταση.

Όσο για τις ψηφοφορίες των γενικών συνελεύσεων, επειδή κι εγώ όταν ήμουν φοιτητής είχα δει πως γινόταν, δεν υπήρχε ούτε κατάλογος ψηφοφόρων, ούτε έλεγχος για το αν αυτοί που ψηφίζαν ήταν φοιτητές της σχολής.

Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be RUNNING AROUND IN DARKENED ROOMS, MUNCHING MAGIC PILLS and listening to REPETITIVE ELECTRONIC MUSIC." Kristian Wilson, Nintendo, Inc, 1989

Όσο για τις ψηφοφορίες των γενικών συνελεύσεων, επειδή κι εγώ όταν ήμουν φοιτητής είχα δει πως γινόταν, δεν υπήρχε ούτε κατάλογος ψηφοφόρων, ούτε έλεγχος για το αν αυτοί που ψηφίζαν ήταν φοιτητές της σχολής.

Και μπορείς να ψηφίσεις 5-6 φορές άμα έχεις κέφια:wink: :wink:

Οι παράνομες πράξεις, τιμωρούνται !!!

Εχμ, βασικα το να διαδηλωνεις δεν ειναι παρανομο. Δεν εχουμε χουντα.:rolleyes:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Εχμ, βασικα το να διαδηλωνεις δεν ειναι παρανομο. Δεν εχουμε χουντα.:rolleyes:

Είναι προφανές οτι δεν αναφέρομαι στη διαδήλωση, αλλά στην κατάληψη δημοσίων κτηρίων.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Όσο το σύστημα ψηφοφορίας στις φοιτητικές εκλογές θα είναι "μπάτε σκύλοι αλέστε", όποιος θέλει θα δημιουργεί και θα καπηλεύεται τα όποια αποτελέσματα όπως θέλει.

Αντιθέτως, αν οι εκλογές ήταν υποχρεωτικές και υπήρχαν λίστες ψηφοφόρων, ώστε ούτε άσχετοι να ψηφίζουν, αλλά ούτε και από 7-8 φορές ο καθένας, για να δημιουργηθεί το αποτέλεσμα που επιθυμούν ορισμένοι, τότε θα μπορούσαμε να ξέρουμε τι ποσοστό αντιπροσωπεύουν οι "αγωνιστές" που οδηγούν τους "λαϊκούς αγώνες" του "φοιτητικού κινήματος" και τι ποστοστό οι φοιτητές που θέλουν να πάρουν το πτυχίο τους και να πάνε στα σπίτια τους. ;)

Αν ήθελα εγώ π.χ. σαν φοιτητής να καλέσω τον Πλεύρη ή τον Καρατζαφέρη να μιλήσει σε ένα Πανεπιστήμιο, θα είχα τη δυνατότητα να το κάνω;

Φυσικά και όχι. Αν καλέσεις όμως τον Αλαβάνο, το Μπίστη, τον Κουναλάκη ή το Λαζόπουλο είσαι ΟΚ, δεν κουνιέται φύλλο. ;)

Είναι προφανές οτι δεν αναφέρομαι στη διαδήλωση, αλλά στην κατάληψη δημοσίων κτηρίων.

Δες καλυτερα τα γραφομενα του getolica στα οποια εκανες quote και θα δεις οτι δεν ειναι καθολου προφανες. Αναφεροταν στην πορεια.

Τα ποσοστα των εκλογων γιατι αναφερονται; Τι παει να πει "45,36% τους ψήφισε και 54,74% ΔΕΝ τους ψήφησε. " Δεν ψηφιζουμε "ναι" ή "οχι". Αυτοι που δεν τους ψηφισαν ψηφισαν αλλα 15 κομματα, δεν ψηφισαν "κατα" της τωρινης κυβερνησης...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Όσο το σύστημα ψηφοφορίας στις φοιτητικές εκλογές θα είναι "μπάτε σκύλοι αλέστε", όποιος θέλει θα δημιουργεί και θα καπηλεύεται τα όποια αποτελέσματα όπως θέλει.

Αντιθέτως, αν οι εκλογές ήταν υποχρεωτικές και υπήρχαν λίστες ψηφοφόρων, ώστε ούτε άσχετοι να ψηφίζουν, αλλά ούτε και από 7-8 φορές ο καθένας, για να δημιουργηθεί το αποτέλεσμα που επιθυμούν ορισμένοι, τότε θα μπορούσαμε να ξέρουμε τι ποσοστό αντιπροσωπεύουν οι "αγωνιστές" που οδηγούν τους "λαϊκούς αγώνες" του "φοιτητικού κινήματος" και τι ποστοστό οι φοιτητές που θέλουν να πάρουν το πτυχίο τους και να πάνε στα σπίτια τους. ;)

Ξέρεις, αυτό είναι το φυσιολογικό και το υγιές για τον φοιτητή, και όχι να δημιουργεί φασαρίες στους δρόμους.:)

Οι λαϊκοί αγώνες είναι παραμύθι του παρελθόντως.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Επίσης, θα μπορούσε ίσως κάποιος , αν γνωρίζει και αν έχει όρεξη να μας πεί τι σόι φοιτητές είναι αυτοί οι πρωτεργάτες, τα κεφάλια δλδ του φοιτητικού κινήματος?

Τι ηλικίας ας πούμε,(γιατί δεν πιστεύω ότι ολα αυτά οργανώνονται από παιδιά 19-20 χρόνων), πόσα μαθήματα χρωστούν, αν σκοπεύουν να τελειώσουν κάποτε τη σχολή τους κλπ κλπ

Γιατί νομίζω οτι ενδιαφέρονται πολύ περισσότερο για την παιδεία γενικώς, με αποτέλεσμα να έχουν αμελήσει την δική τους, προσωπική παιδεία.(και αναφέρομαι στις σπουδές τους)

Ω, τι αυτοθυσία στο δημόσιο καθήκον!:p