pavlidisc Δημοσιεύτηκε February 22, 2007 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε February 22, 2007 Καλησπέρα στο Forum.:D Θέλω να ρωτήσω το εξής: Πρίν απο 6 μήνες περίπου πήρα ένα ΚΙΝΕΖΙΚΟ παπάκι. FORTUNE 110 με τ'όνομα.:lol: Τιμή 800€ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ.;) (ΑΣΤΕΡΙ το μηχανάκι.Το προτείνω...) Το πρόβλημα που έχω είναι με την μπαταρία. Απο τότε που πήρα το μηχανάκι την φόρτισα 2 φορές. Κρατάει καμιά 15αριά μέρες και μετά ... πάπαλα. Δεν έχω λοιπόν μίζα. Ξέρω - ξέρω. Θα μου πείτε να πάρω άλλη γιατί αυτή είναι china.... Μήπως όμως φταίει ο "φορτιστής";:confused: Η τάση που βγάζει για να φορτίσει την μπαταρία είναι απο 6,5V (ρελαντί) έως 8V με το γκάζι αρκετά ανοιχτό. Αρκεί η τάση αυτή; Μήπως πρέπει να είναι παραπάνω; Μήπως τελικά δεν φταίει η μπαταρία αλλα ο "φορτιστής"; Αυτό που πρέπει να πώ είναι οτι άν το μηχανάκι δουλέψει για κανένα μισάωρω, η μπαταρία ψιλοφορτίζει και η μίζα δουλεύει. Άν σταματήσω κάπου για 20-30 λεπτά τότε βάζω μπρός με μίζα. Άν όμως η στάση είναι κανα 2ωρο τότε μανιβέλα και πάλι μανιβέλα.:cool: Ξέρει κανείς ποιά είναι η τάση που πρέπει να βγάζει ο φοτριστής της μπαταρίας; Άν είναι 8V τότε σίγουρα φταίει η μπαταρία μου. Άν όμως είναι παραπάνω τότε θα αλλάξω μπαταρία και θα ξεφορτίσει και αυτή. Ευχαριστώ και συγγνώμη ανα σας κούρασα...:happy: Παράθεση iPhone 15 Pro Max - Apple Watch 7 - Mac mini M1 - Airpods Pro 2 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RAVER Δημ. February 22, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2007 Καλησπέρα στο Forum.:D Θέλω να ρωτήσω το εξής: Πρίν απο 6 μήνες περίπου πήρα ένα ΚΙΝΕΖΙΚΟ παπάκι. FORTUNE 110 με τ'όνομα.:lol: Τιμή 800€ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ.;) (ΑΣΤΕΡΙ το μηχανάκι.Το προτείνω...) Το πρόβλημα που έχω είναι με την μπαταρία. Απο τότε που πήρα το μηχανάκι την φόρτισα 2 φορές. Κρατάει καμιά 15αριά μέρες και μετά ... πάπαλα. Δεν έχω λοιπόν μίζα. Ξέρω - ξέρω. Θα μου πείτε να πάρω άλλη γιατί αυτή είναι china.... Μήπως όμως φταίει ο "φορτιστής";:confused: Η τάση που βγάζει για να φορτίσει την μπαταρία είναι απο 6,5V (ρελαντί) έως 8V με το γκάζι αρκετά ανοιχτό. Αρκεί η τάση αυτή; Μήπως πρέπει να είναι παραπάνω; Μήπως τελικά δεν φταίει η μπαταρία αλλα ο "φορτιστής"; Αυτό που πρέπει να πώ είναι οτι άν το μηχανάκι δουλέψει για κανένα μισάωρω, η μπαταρία ψιλοφορτίζει και η μίζα δουλεύει. Άν σταματήσω κάπου για 20-30 λεπτά τότε βάζω μπρός με μίζα. Άν όμως η στάση είναι κανα 2ωρο τότε μανιβέλα και πάλι μανιβέλα.:cool: Ξέρει κανείς ποιά είναι η τάση που πρέπει να βγάζει ο φοτριστής της μπαταρίας; Άν είναι 8V τότε σίγουρα φταίει η μπαταρία μου. Άν όμως είναι παραπάνω τότε θα αλλάξω μπαταρία και θα ξεφορτίσει και αυτή. Ευχαριστώ και συγγνώμη ανα σας κούρασα...:happy: συνηθως τα παπακια εχουν 9volt και σε καποιες περιπτωσεις 12 volt μπαταρια.αν σου την "τρωει" συνεχως σημαινει οτι εχει προβλημα.ισως και βραχυκυκλωμα.Παντως τα κινεζικα μηχανακια εχουν προβλημα με τα ηλεκτρικα τους. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kage Δημ. February 22, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2007 εχεις βαλει συναγερμο? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlidisc Δημ. February 22, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2007 εχεις βαλει συναγερμο? Συναγερμό το μηχανάκι είχε απο την μαμά Κίνα. Δεν τον χρησιμοποιώ ποτέ. (1-2 φορές στην αρχή για να δώ άν δουλεύει). Εμένα με ενδιαφέρει να μου πείτε την τάση που πρέπει να βγάζει ο φορτιστής της μπαταρίας, για να δώ αν η μπαταρία φορτίζεται σωστά ή όχι.;) Παράθεση iPhone 15 Pro Max - Apple Watch 7 - Mac mini M1 - Airpods Pro 2 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RAVER Δημ. February 22, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 22, 2007 Εμ'δεν το ανεφερες πιο πριν,βγαλε τον συναγερμο απο πανω και η μπαταρια θα στρωσει.στα μικρα κυβικα ο συναγερμος "σκοτωνει" την μπαταρια. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlidisc Δημ. February 23, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. February 23, 2007 Μα δεν χρησιμοποιώ τον συναγερμό καθόλου.:( Παράθεση iPhone 15 Pro Max - Apple Watch 7 - Mac mini M1 - Airpods Pro 2 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RAVER Δημ. February 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 23, 2007 Μα δεν χρησιμοποιώ τον συναγερμό καθόλου.:( Τον χρησιμοποιεις η οχι ο συναγερμος καταναλωνει μπαταρια,βγαλε'τον και δα :blink: μεγαλη διαφορα. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlidisc Δημ. February 23, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. February 23, 2007 OK παιδιά. Θα το κάνω και θα δούμε. Ευχαριστώ. Παράθεση iPhone 15 Pro Max - Apple Watch 7 - Mac mini M1 - Airpods Pro 2 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RAVER Δημ. February 23, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 23, 2007 OK παιδιά. Θα το κάνω και θα δούμε. Ευχαριστώ. Κοιτα να βαλεις και μια μπαταρια μεγαλυτερη,ολα τα παπακια τα 100ρια εχουν μπαταρια 12volt.:) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PCMan Δημ. February 24, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 24, 2007 Κοιτα να βαλεις και μια μπαταρια μεγαλυτερη,ολα τα παπακια τα 100ρια εχουν μπαταρια 12volt.:) Ok. Μην παίρνεις και όρκο.. Καλησπέρα στο Forum.:D Θέλω να ρωτήσω το εξής: Πρίν απο 6 μήνες περίπου πήρα ένα ΚΙΝΕΖΙΚΟ παπάκι. FORTUNE 110 με τ'όνομα.:lol: Τιμή 800€ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟ.;) (ΑΣΤΕΡΙ το μηχανάκι.Το προτείνω...) Το πρόβλημα που έχω είναι με την μπαταρία. Απο τότε που πήρα το μηχανάκι την φόρτισα 2 φορές. Κρατάει καμιά 15αριά μέρες και μετά ... πάπαλα. Δεν έχω λοιπόν μίζα. Ξέρω - ξέρω. Θα μου πείτε να πάρω άλλη γιατί αυτή είναι china.... Μήπως όμως φταίει ο "φορτιστής";:confused: Η τάση που βγάζει για να φορτίσει την μπαταρία είναι απο 6,5V (ρελαντί) έως 8V με το γκάζι αρκετά ανοιχτό. Αρκεί η τάση αυτή; Μήπως πρέπει να είναι παραπάνω; Μήπως τελικά δεν φταίει η μπαταρία αλλα ο "φορτιστής"; Αυτό που πρέπει να πώ είναι οτι άν το μηχανάκι δουλέψει για κανένα μισάωρω, η μπαταρία ψιλοφορτίζει και η μίζα δουλεύει. Άν σταματήσω κάπου για 20-30 λεπτά τότε βάζω μπρός με μίζα. Άν όμως η στάση είναι κανα 2ωρο τότε μανιβέλα και πάλι μανιβέλα.:cool: Ξέρει κανείς ποιά είναι η τάση που πρέπει να βγάζει ο φοτριστής της μπαταρίας; Άν είναι 8V τότε σίγουρα φταίει η μπαταρία μου. Άν όμως είναι παραπάνω τότε θα αλλάξω μπαταρία και θα ξεφορτίσει και αυτή. Ευχαριστώ και συγγνώμη ανα σας κούρασα...:happy: Πόσες ταπούλες έχει πάνω η μπαταρία σου? 3 ή 6? Παράθεση [imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign] www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlidisc Δημ. February 24, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. February 24, 2007 Γεία σου Πτολεμαΐδα!!! (και εγώ απο εκεί είμαι :) ) Η μπαταρία μου είναι 12V. Έχει απάνω 6 τάπες. Παράθεση iPhone 15 Pro Max - Apple Watch 7 - Mac mini M1 - Airpods Pro 2 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PCMan Δημ. February 24, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 24, 2007 Γεία σου Πτολεμαΐδα!!! (και εγώ απο εκεί είμαι :) ) Η μπαταρία μου είναι 12V. Έχει απάνω 6 τάπες. Γεια σου κι εσένα πατριώτη :D Αφού είναι 12V θα έπρεπε να βγάζει 12V και όταν θα έδινες γκάζι να πήγαινε στα ~14. Ξεσύνδεσε την μπαταρία τελείως απο το μηχανάκι και μέτρα την. Το ίδιο κάνε και με τα καλώδια του μηχανακίου που πηγαίνουν στην μπαταρία. Μέτρα πόσο βγάζουν με πάνω απο 2-3χιλ. στροφές και πές μου. Όλα αυτά με ξεσυνδεμένη την μπαταρία. Μπορεί να μην φταίει η μπαταρία σου αλλά ο ανορθωτής σου(ή ακόμα χειρότερα τα πηνία...) Παράθεση [imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign] www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RAVER Δημ. February 25, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 25, 2007 Ok. Μην παίρνεις και όρκο.. Γιατι εχεις καμια αμφιβολια σε αυτο που λεω..ακομη και τα`κινεζικα εχουν :blink: Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PCMan Δημ. February 25, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 25, 2007 Γιατι εχεις καμια αμφιβολια σε αυτο που λεω..ακομη και τα`κινεζικα εχουν :blink: Αν το μηχανάκι του είχε 6V μπαταρία απ'την μάνα του, τότε θα έβαζε 12V επειδή: Κοιτα να βαλεις και μια μπαταρια μεγαλυτερη,ολα τα παπακια τα 100ρια εχουν μπαταρια 12volt. ? Παράθεση [imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign] www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RAVER Δημ. February 25, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 25, 2007 Ξερεις ποσα κινεζικα παπακια κυκλοφορυν στην αγορα? οταν λεμε κατι εσυ το περνεις της μετρητης! (σιγουρα δεν ειναι ολα) και υπαρχει μπαταρια 12volt που κανει 10 ευρο και εχει 100 αμπερ και υπαρχει μπαταρια 12 volt που κοστιζει 50 ευρο και εχει 400 αμπερ.συνηθως στα "οικονομικα" μηχανακια βαζουν της "πλακας" μπαταριες λογου κοστους. Αν θελει να απαλλαγει απο το θεμα μπαταριας για παντα..αλλα με το αναλογο κοστος καλυτερα ειναι να βαλει μια μπαταρια στεγανη! Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PCMan Δημ. February 25, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 25, 2007 ...υπαρχει μπαταρια 12volt που κανει 10 ευρο και εχει 100 αμπερ και υπαρχει μπαταρια 12 volt που κοστιζει 50 ευρο και εχει 400 αμπερ. Α ναι? Οκ, βρες μου μπαταρία που να έχει 400 αμπερ και στείλτην μου με κουριερ. Θα πληρώσω τα μεταφορικά και το πόσο στοιχίζει η μπαταρία και θα σου δώσω και κάτι για τον κόπο σου. Όλα αυτά ΑΝ βρεις τέτοια μπαταρία και ΑΝ χωρέσει στο φορτηγό της κούριερ. :lol: Για την τιμή δεν μιλάω κάν :X Αν θελει να απαλλαγει απο το θεμα μπαταριας για παντα..αλλα με το αναλογο κοστος καλυτερα ειναι να βαλει μια μπαταρια στεγανη! Τι εννοείς? Μπαταρία ξηρής μορφής? Αν ναι, και τί θα γίνει? Απλά δεν θα χρειάζεται συντήριση και πάλι στα 5 χρόνια το πολύ θα βγεί off. Σε πακάκι 4χρονο, μιζάτο συνήθως βάζουν μπαταρία 4-5ΑΗ. Παράθεση [imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign] www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
RAVER Δημ. February 25, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 25, 2007 παραπανω μου ξεφυγε ενα "μηδενικο" :(.οπως και να χει εγω σου δινω επιχειρηματα και εσυ καθεσαι και τα σχολιαζεις,και η ξηρης μορφης ειναι πιο οικονομικη απ'οτι η αλλη.μια απλη μπαταρια πανω απο 1,5 χρονο και με σωστη συντηρηση δεν βγαζει. Επισης κατω απο 10 volt η μπαταρια ειναι αχρηστη. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlidisc Δημ. February 26, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. February 26, 2007 Λέτε το μηχανάκι να είναι για 6 Volt μπαταρία και γιαυτό να βγάζει 6,5-8 volt έξοδο ο φορτιστής;:confused: Η μπαταρία μου όταν την φόρτησα έβγαζε 13,8volt. Μετά απο περίπου 15 ημέρες (το μηχανάκι χρησιμοποιήθηκε αρκετές φορές σε αυτό το διάστημα) έβγαζε 11,8volt. Απο ότι μου λέτε όμως μάλλον χρειάζομαι άλλον ανωρθωτή. Πόσο κάνει αυτό και πού το βρίσκω; (Θεσσαλονίκη). Αλλάζει εύκολα;:O Παράθεση iPhone 15 Pro Max - Apple Watch 7 - Mac mini M1 - Airpods Pro 2 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PCMan Δημ. February 26, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 26, 2007 Λέτε το μηχανάκι να είναι για 6 Volt μπαταρία και γιαυτό να βγάζει 6,5-8 volt έξοδο ο φορτιστής;:confused: Αν είχε απ'την μάνα του 12V δεν υπάρχει περίπτωση να δουλεύει με 6V. Η μπαταρία μου όταν την φόρτησα έβγαζε 13,8volt. Μετά απο περίπου 15 ημέρες (το μηχανάκι χρησιμοποιήθηκε αρκετές φορές σε αυτό το διάστημα) έβγαζε 11,8volt. Όλα καλά μέχρι εδώ. Απο ότι μου λέτε όμως μάλλον χρειάζομαι άλλον ανωρθωτή. Πόσο κάνει αυτό και πού το βρίσκω; (Θεσσαλονίκη). Αλλάζει εύκολα;:O Μέτρησες πόσο ρεύμα βγάζει το μηχανάκι σου με αποσυνδεμένη την μπαταρία? Μέτρα και πές μου. Ο ανωρθοτής έχει περίπου 50€. Μπορεί παραπάνω, μπορεί και λιγότερο. Αλλάζει εύκολα, βγάζεις τον παλιό και βάζεις τον καινούριο. Δεν είναι τίποτα, ένα-δύο φις κουμπώνεις. Μέτρα όμως πρώτα πόσο ρεύμα βγάζει χωρίς την μπαταρία και πες μου. Παράθεση [imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign] www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pavlidisc Δημ. February 26, 2007 Author Κοινοποίηση Δημ. February 26, 2007 Το πόσο ρεύμα βγάζει το μηχανάκι χωρίς την μπαταρία to ανέφερα στο αρχικό μήνυμα.:confused: 6,5 Volt στο ρελαντι (χωρίς αναμένα φώτα) και 8 volt με το γκάζι ανοιχτό. (Άν εννοείς αυτό.Ξεσυνδέω την μπαταρία και βάζω το πολύμετρο στα καλώδια που συνδέονται στην μπαταρία.Ετσι;) Παράθεση iPhone 15 Pro Max - Apple Watch 7 - Mac mini M1 - Airpods Pro 2 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
PCMan Δημ. February 26, 2007 Κοινοποίηση Δημ. February 26, 2007 Το πόσο ρεύμα βγάζει το μηχανάκι χωρίς την μπαταρία to ανέφερα στο αρχικό μήνυμα.:confused: 6,5 Volt στο ρελαντι (χωρίς αναμένα φώτα) και 8 volt με το γκάζι ανοιχτό. (Άν εννοείς αυτό.Ξεσυνδέω την μπαταρία και βάζω το πολύμετρο στα καλώδια που συνδέονται στην μπαταρία.Ετσι;) Οκ. πήγαινε σε ένα συνεργείο και πες τους τι παρουσιάζει και ρώτα τους τι έχει. Αν χρειαστεί ασε το μηχανάκι σου εκεί να το κοιτάξουν. Αν σου πει ότι ο ανόρθωτής έχει πρόβλημα πες του να σου δώσει έναν και πέρνα τον μόνος σου. Αν σου πει ότι έχουν πρόβλημα τα πηνία τότε θα το αφήσεις εκέι να στα αλλάξει αυτός. Παράθεση [imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign] www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ntoukos Δημ. February 1, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 1, 2009 Σχεδόν κάθε χρόνο η μπαταρία της μηχανής είναι αδύναμη και αν δεν τη φορτίσω, πεθαίνει. Μου είπε κάποιος ότι πάνω από χρόνο είναι δύσκολο να κρατήσει μια μπαταρία. Ισχύει αυτό για όλες τις μάρκες? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
grigoriso Δημ. February 1, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 1, 2009 φιλε μου ο αδερφος μου εχει στο παπι μια μπαταρια παλια αθλια που εχει ασπρα πουρια επανω απο την οξιδοση η οποια ηταν μαζι με το μηχανακι μεταχειρησμενο οπως το πηρε. στο οποιο υπηρχε και υπαρχει συναγερμος τον οποιο παιζει ολη μερα!! αλλα δεν παθαινει τιποτα ουτε τωρα το χειμονα με τα κρυα που καθοταν. αντε βγαλε ακρη Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
madloufos Δημ. February 1, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 1, 2009 Εμενα μετα απο 2 χρονια αρχισε να αδειαζει επικινδυνα. Παράθεση http://loufos.mybrute.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kage Δημ. February 2, 2009 Κοινοποίηση Δημ. February 2, 2009 οταν δειτε ασπρο πουρι στον πολο της μπαταριας παει να πει οτι ειναι στα τελευταια της κ ξερναει τα υγρα... αν ειναι ακριβη μηχανη κ αξιζει το κοστος,αγορασε μπαταρια με τζελ... συνηθως ο λογος που τα παιζουν ειναι ο συναγερμος που τραβαει ρευμα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts