Jump to content

Σκληρός δίσκος

enick
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πέδες έχω ένα πρόβλημα πριν από δύο εβδομάδες περίπου έκανα format τον υπολογιστή μου και χώρισα τον σκληρό μου δίσκο στα δύο αλλά τον βασικό σκληρό μου δηλαδή τον c:\ τον έκανα κατά λάθος μόνο 10gb. Μήπως υπάρχει κάποιο πρόγραμμα η’ κάποιος τρόπος να ξανά ενώσω τον σκληρό μου δίσκο χωρίς format;

Πέδες έχω ένα πρόβλημα πριν από δύο εβδομάδες περίπου έκανα format τον υπολογιστή μου και χώρισα τον σκληρό μου δίσκο στα δύο αλλά τον βασικό σκληρό μου δηλαδή τον c:\ τον έκανα κατά λάθος μόνο 10gb. Μήπως υπάρχει κάποιο πρόγραμμα η’ κάποιος τρόπος να ξανά ενώσω τον σκληρό μου δίσκο χωρίς format;

partition magic

Αφου ο Αγγλος δεν γραφει :

“ Χάου αρ γιου”

ΕΣΥ ΓΙΑΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ

“ti kaneis” ?;;;;;;;;;;;?;;;;;;;;;;;;

ΟΧΙ ΑΛΛΑ GREEKLISH!

αφού κάμεις backup όλα τα δεδομένα σου σε ξεχωριστό μέσο.

αν και αφού έκαμες πρόσφατα format. κάνε πάλι. πιο καλό και πετυχημένο από το magic.

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

Οντως, η καλυτερη λυση ειναι να ξανακανεις φορματ κ παρτιτιον απο εκει για να εχεις ησυχο το κεφαλι σου. Αυτα τα partion magic κτλ δεν ειναι να τα εμπιστευεσαι και πολυ.

αφού κάμεις backup όλα τα δεδομένα σου σε ξεχωριστό μέσο.

αν και αφού έκαμες πρόσφατα format. κάνε πάλι. πιο καλό και πετυχημένο από το magic.

Συμφωνώ απόλυτα, γιατί πιστεύω ότι με ένα νέο Format θα κάνεις καλύτερα τη δουλειά σου από ότι το πρόγραμμα.;)

Υπάρχει το partition magic, αλλά όπως έχει γραφτεί πολλές φορές στο computing, είναι επικίνδυνο.

μα τι λετε ρε παιδια!!! το format πως γινεται δηλαδη? βγαινει κανα ανθρωπακι με τσαπα και σκαβει το δισκο? προγραμμα το κανει το φορματ!! οπως προγραμμα ειναι και το partition magic! και μαλιστα πολυ πιο εξελιγμενο απο το φορματ των xp.

μα τι λετε ρε παιδια!!! το format πως γινεται δηλαδη? βγαινει κανα ανθρωπακι με τσαπα και σκαβει το δισκο? προγραμμα το κανει το φορματ!! οπως προγραμμα ειναι και το partition magic! και μαλιστα πολυ πιο εξελιγμενο απο το φορματ των xp.

Μηπως εχεις μπερδευτει λιγο? Το παρτισιον ματζικ πρεπει να εισαι εστω και λιγο εξιδικευμενος για να το δουλεψεις αυτο λενε τα παιδια γιατι μπορει να κανει κανενα λαθος, εχει τυχει σε πολλους και εφοσον ξερει να κανει φορματ καλυτερα να το κανει ετσι και να μην μπαινει σε τετοιες διαδικασιες.

iphone 6 Sony Vaio duo 13 ipod nano 6th

Μηπως εχεις μπερδευτει λιγο? Το παρτισιον ματζικ πρεπει να εισαι εστω και λιγο εξιδικευμενος για να το δουλεψεις αυτο λενε τα παιδια γιατι μπορει να κανει κανενα λαθος, εχει τυχει σε πολλους και εφοσον ξερει να κανει φορματ καλυτερα να το κανει ετσι και να μην μπαινει σε τετοιες διαδικασιες.

Το Partition Magic μπορεί να φαίνεται εύκολο και να μπορεί ακόμα και μια μαϊμού να το χρησιμοποιήσει, αυτά που κάνει όμως στην πραγματικότητα στο παρασκήνιο είναι πολύ εξειδικευμένα και επικίνδυνα για κάποιον που δεν ξέρει ή δεν έχει καταλάβει καλά τι θέλει να κάνει. Τα περισσότερα δε είναι και μη αναστρέψιμα ή τέλοσπάντων δύσκολα επαναφέρονται.

Απλά σας εφιστούμε την προσοχή...

Στο παρελθόν υπήρξαν πολλά παράπονα εδώ στο computing για προβλήματα που προέκυψαν με τη χρήση αυτών των λειτουργιών του partition magic. Όσοι είχαν τέτοια προβλήματα, μετά έψαχναν τρόπο να ανακτήσουν τα δεδομένα τους... Δεν το λέμε έτσι επειδή μας ήρθε.

Στο παρελθόν υπήρξαν πολλά παράπονα εδώ στο computing για προβλήματα που προέκυψαν με τη χρήση αυτών των λειτουργιών του partition magic. Όσοι είχαν τέτοια προβλήματα, μετά έψαχναν τρόπο να ανακτήσουν τα δεδομένα τους... Δεν το λέμε έτσι επειδή μας ήρθε.

ενω με το κλασικό format δεν τα χανεις τα αρχεια σου ε? :rolleyes:

το back up των σημαντικων αρχειων το παίρνεις είται κάνεις format είται resize με το partition magic. το θέμα είναι οτι αν πετύχει το magic (που εχει πολλες πιθανότητες) γλυτώνεις την χρονοβόρα διαδικασία του φορματ και των εγκαταστάσεων. Τα χρησιμα αρχεία σου τα έχεις κρατήσει, οποτε δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο που του προτείνετε να κάνει format αντι να δοκιμάσει με το magic :blink:

ενω με το κλασικό format δεν τα χανεις τα αρχεια σου ε? :rolleyes:
Μια τέτοια σύγκριση δεν έχει νόημα και θα έπρεπε να το ξέρεις και όχι να την παρουσιάζεις σαν επιχείρημα.

το back up των σημαντικων αρχειων το παίρνεις είται κάνεις format είται resize με το partition magic. το θέμα είναι οτι αν πετύχει το magic (που εχει πολλες πιθανότητες) γλυτώνεις την χρονοβόρα διαδικασία του φορματ και των εγκαταστάσεων. Τα χρησιμα αρχεία σου τα έχεις κρατήσει, οποτε δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο που του προτείνετε να κάνει format αντι να δοκιμάσει με το magic :blink:
Αυτό που λέμε εδώ πέρα, είναι το εξής απλό: Ότι μια τέτοια διαδικασία έχει κινδύνους τους οποίους ο απλός χρήστης πιθανότατα δεν γνωρίζει εκ των προτέρων.

Αυτό που λες εσύ, ότι θα έχει γίνει backup έτσι κι αλλιώς, κακώς το θεωρείς δεδομένο. Οι περισσότεροι που χρησιμοποιούν ένα τέτοιο utility, το κάνουν ακριβώς επειδή φαίνεται πολύ απλό, δεν χρειάζεται να κάνουν backup και κανείς δεν τους είπε ότι θα έπρεπε να κάνουν backup για να είναι σίγουροι ότι δεν θα έχουν προβλήματα.

Ξαναλέω ότι όλα αυτά δεν τα βγάζουμε από το κεφάλι μας, ούτε επειδή θέλουμε να "δυσφημίσουμε" το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Αυτό που λέμε εδώ πέρα, είναι το εξής απλό: Ότι μια τέτοια διαδικασία έχει κινδύνους τους οποίους ο απλός χρήστης πιθανότατα δεν γνωρίζει εκ των προτέρων.

Αυτό που λες εσύ, ότι θα έχει γίνει backup έτσι κι αλλιώς, κακώς το θεωρείς δεδομένο. Οι περισσότεροι που χρησιμοποιούν ένα τέτοιο utility, το κάνουν ακριβώς επειδή φαίνεται πολύ απλό, δεν χρειάζεται να κάνουν backup και κανείς δεν τους είπε ότι θα έπρεπε να κάνουν backup για να είναι σίγουροι ότι δεν θα έχουν προβλήματα.

Ξαναλέω ότι όλα αυτά δεν τα βγάζουμε από το κεφάλι μας, ούτε επειδή θέλουμε να "δυσφημίσουμε" το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

ουτε εγω θελω να "διαφημησω" το συγκεκριμενο προγραμμα και δεν ανεφερα ποτε οτι τα οποια του προβληματα τα βγαλατε απο το κεφαλι σας

.Απλα θεωρω μεγαλη κουταμαρα να μπει καποιος στην διαδικασια του φορματ και ολων αυτων των εγκαταστασεων μονο και μονο για να αλλαξει το μεγεθος ενος partition ενω μπορει ευκολα με το magic!

Εχει ρισκο,αλλα, αν καποιος δεν κρατησει αντιγραφα ασφαλειας, δεν φταιει το προγραμμα το οποιο μαλιστα ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ τον χρηστη να το κανει.

Κανει λοιπον τη δουλεια του με το magic, και αν ολα πανε καλα (πιθανοτατο) εχει καλως και γλιτωνει πολυυυυ κοπο, αν οχι, τοτε κανει το φορματ που του λες εξ αρχης να κανει!

Και στις 2 περιπτωσεις κανει back up.

Συμφωνω οτι οι περισοτεροι μπορει αγνοησουν κακως τη διαδικασια του back up, και για αυτο πιστευω οτι η λογικη οδηγια που θα μπορουσαμε να τους δωσουμε ειναι:

"αλλαξε το μεγεθος με το partition magic αφου κανεις back up και αν δεν πετυχει κανε format"

και οχι απο την αρχη:

"κανε format"