Jump to content

Ποσες φωτογραφιες τραβατε!

Κοινοποίηση

ποσες φωτογραφιες τραβας τον μηνα?  

83 members have voted

1. 1. ποσες φωτογραφιες τραβας τον μηνα?

• 1-10
      33
    • 10-20
      12
    • 20++
      27
    • δεν τραβαω/με εντυπωσιασε η συσκευη(design)
      11

Recommended Posts

Σαφώς, αν και η ποιότητα των φωτογραφιών φαίνεται και εκδηλώνεται στις εκτυπώσεις σε χαρτί και όχι στην οθόνη του υπολογιστή.;)

Να σου πώ την αλήθεια, διαφωνώ με αυτή την άποψη.

Βασικά, μια ψηφιακή φωτογραφία δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ψηφιακό αρχείο που περιέχει ορισμένες πληροφορίες.Σωστά??

Και σίγουρα ανάμεσα στο πραγματικό ψηφιακό αρχείο και το αποτέλεσμα του εκτυπωτή υπάρχει διαφορά(αφού κανείς εκτυπωτής δεν μπορεί να πετύχει το 100% της πραγματικότητας(όπως ούτε ο φακός της κάμερας μπορεί να συλλάβει το 100%της πραγματικότητας, όπως και τα ηχεία δεν μπορούν να αναπαράξουν στο 100% του πραγματικού ήχου κλπ κλπ).

Βέβαια, ούτε και η οθόνη μπορεί να αποδώσει το 100% του πραγματικού αρχείου φωτογραφίας, αλλά έχω την εντύπωση ότι η έλλειψη παρεμβολής και του χαρτιού και του μελανιού(που υπάρχει στον εκτυπωτή) κάνει την οθόνη πιο αξιόπιστη(δλδ πιο κοντά στην πραγματική απεικόνιση του ψηφιακού αρχείου).

Ελπίζω να έγινα κατανοητός, γιατί τα έγραψα κάπως μπερδεμένα:O

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14

Να σου πώ την αλήθεια, διαφωνώ με αυτή την άποψη.

Βασικά, μια ψηφιακή φωτογραφία δεν είναι τίποτα άλλο από ένα ψηφιακό αρχείο που περιέχει ορισμένες πληροφορίες.Σωστά??

Και σίγουρα ανάμεσα στο πραγματικό ψηφιακό αρχείο και το αποτέλεσμα του εκτυπωτή υπάρχει διαφορά(αφού κανείς εκτυπωτής δεν μπορεί να πετύχει το 100% της πραγματικότητας(όπως ούτε ο φακός της κάμερας μπορεί να συλλάβει το 100%της πραγματικότητας, όπως και τα ηχεία δεν μπορούν να αναπαράξουν στο 100% του πραγματικού ήχου κλπ κλπ).

Βέβαια, ούτε και η οθόνη μπορεί να αποδώσει το 100% του πραγματικού αρχείου φωτογραφίας, αλλά έχω την εντύπωση ότι η έλλειψη παρεμβολής και του χαρτιού και του μελανιού(που υπάρχει στον εκτυπωτή) κάνει την οθόνη πιο αξιόπιστη(δλδ πιο κοντά στην πραγματική απεικόνιση του ψηφιακού αρχείου).

Ελπίζω να έγινα κατανοητός, γιατί τα έγραψα κάπως μπερδεμένα:O

Η αλήθεια είναι ότι έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά όταν αναφερθηκα σε αυτό το θέμα εννοούσα ότι υπάρχει διαφορά στις φωτογραφίες από διαφορετική μηχανή, όταν τις εκτυπώνεις.Κατα τα άλλα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.:D

Η αλήθεια είναι ότι έχεις απόλυτο δίκιο, αλλά όταν αναφερθηκα σε αυτό το θέμα εννοούσα ότι υπάρχει διαφορά στις φωτογραφίες από διαφορετική μηχανή, όταν τις εκτυπώνεις.Κατα τα άλλα συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.:D

Καταρχήν, χαίρομαι έστω και που με κατάλαβες:D:p

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S9 ~ Asus ZenBook 14

Επειδή μ' αρέσει η φωτογραφία γενικότερα, για καλές φωτογραφίες χρησιμοποιώ digital camera, εννοείται.

Για photos της στιγμής το κινητό :)

Άρα το μήνα.. καμιά δεκαριά maximum.

It's what you do to me..

απο 10-20,δεν εχω το κινητο για ψηφιακη μηχανη γιατι τοτε μαλλον δεν θα ηξερα τι θελω κι εννοω αν εδινα σημασια σε μια καμερα κινητου.εχω την canon να μου εξασφαλιζει παντα τρομερες φωτογραφιες.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

απο 10-20,δεν εχω το κινητο για ψηφιακη μηχανη γιατι τοτε μαλλον δεν θα ηξερα τι θελω κι εννοω αν εδινα σημασια σε μια καμερα κινητου.εχω την canon να μου εξασφαλιζει παντα τρομερες φωτογραφιες.

Προσωπικά δε θέλω να μεταφέρω μαζί μου ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.Γι'αυτό και θα στηρίζομαι αποκλειστικά στο καινούριο μου κινητό τηλέφωνο για να τραβάω φωτογραφίες.

Θα είναι ένα λειτουργικότατο πολυμηχάνημα.

Εγώ χρησιμοποιώ το κινητό πλέον!

Ψηφιακή δεν έχω, αλλά γενικώς δεν έχω κόλλημα με την εξαιρετική ποιότητα στις φωτογραφίες. Θεωρώ την κάμερα του n80 ικανοποιητικότατη υπό ευνοϊκές συνθήκες (άπλετο φώς :p) και το γεγονός ότι το έχω συνέχεια μαζί μου, συμβάλλει πολύ στη χρήση του ως φωτογραφική!

Βγάζω 20+ φωτογραφίες το μήνα και ΠΟΛΥ σπάνια να εκτυπώσω κάποια! ;):)

Τhe end of an era...

Δεν χρησιμοποιω την καμερα του κινητου μου.

Για να αποθανατισω στιγμες χρησιμοποιω την ψηφιακη φωτογραφικη μηχανη μου.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Luau! If you're hungry for hunk of fat and juicy meat,

Eat my buddie Pumbaa here cuz he is a treat! A hundred dollar dine, a tasty swine, all you gotta do is get in line. Are ya achin'?

Τουλάχιστον 20+ των μήνα :happy:! Εκτός από καλοκαιρινές διακοπές εννοείται που εκεί ξεφεύγουμε κατά πολύ :p.

Όσον αφορά την εκτύπωση όχι δεν τυπώνω ποτέ, ούτε καν από την ψηφιακή. Προτιμώ να της βλέπω στην οθόνη του pc :).

Ούτε κι εγώ χρησιμοποιώ τη φωτογραφική του κινητού μου. Το 99% είναι από την φωτογραφική μου. Συγκεκριμένα, από το Μάιο και ύστερα έχω βγάλει πάνω από 2000 φωτογραφίες!

Ούτε κι εγώ χρησιμοποιώ τη φωτογραφική του κινητού μου. Το 99% είναι από την φωτογραφική μου. Συγκεκριμένα, από το Μάιο και ύστερα έχω βγάλει πάνω από 2000 φωτογραφίες!

σιγουρα ξερεις τι ζητας φιλε μου και ξερεις οτι η ψηφιακη ειναι οτι καλυτερο για τις στιγμες που θελεις να εχεις:)

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

• 4 weeks later...

τον τελευταιο χρονο εβγαλα 15 φωτο!

θεωρω την καμερα αχρηστη. και τις παραπανω 15 τις εβγαλα μετα απο προροπη αλλων ("εεελα βγαλε μια φωτο!αυτη η σκηνη πρεπει να μεινει στηνιστορια κλπ")

δεν εκτυπωνω τιποτα και οταν αλλαζω συσκευη δε μπαινω καν στον κοπο να τις μεταφερω (τοσο μεγαλη συναισθηματικη αξια εχουν...;)

θεωρω την καμερα αχρηστη. και τις παραπανω 15 τις εβγαλα μετα απο προροπη αλλων ("εεελα βγαλε μια φωτο!αυτη η σκηνη πρεπει να μεινει στηνιστορια κλπ")

δεν εκτυπωνω τιποτα και οταν αλλαζω συσκευη δε μπαινω καν στον κοπο να τις μεταφερω (τοσο μεγαλη συναισθηματικη αξια εχουν...;)

Λογικά, θα έχεις φωτογραφική μηχανή.Τότε, καλύτερα είναι να χρησιμοποιείς την φωτογραφική μηχανή, παρά το κινητό τηλέφωνο για να βγάζεις φωτογραφίες, όσο καλή ανάλυση και να έχει.:D

Θεωρείς την κάμερα άχρηστη στο κινητό τηλέφωνο ή γενικότερα;

Θεωρείς την κάμερα άχρηστη στο κινητό τηλέφωνο ή γενικότερα;

στο κινητο μου φαινεται αχρηστη, τωρα...ισως υπαρχουν και ανθρωποι που τους χρειαζεται.. παντως δεν ανηκω σε αυτη την κατηγορια :happy:

δεν τραβαω κ πολυ συχνα φωτογραφιες. μονο οταν κατι μου τραβηξει την προσοχη. συνηθως εχω την ψηφιακη μαζι μου.:D

• 2 weeks later...
Trabaw polles panw apo 20 to mhna... Kales oi Psifiakes (exw mia T30 sony) alla den mporeis na tis exeis panta mazi soy. Gi' ayto poly kales oi kameres sta kinhta
[sIGPIC][/sIGPIC]ΣΣΣ... Μας ακούνε!!!

• 2 weeks later...
και εγώ γύρω στις 30 το μήνα αλλά βέβαια δεν είναι όλες για προσωπική χρήση,βγάζω και κάποιες για λόγους δουλειάς...;)

Ψήφισα 20+

Εκμεταλευόμουν ήδη το Κ750i, και τώρα πλέον και το N73.

Μόνο 1 κάθε μέρα σχεδόν τραβάω εξαιτίας αυτού του thread!:p

Φυσικά για σοβαρές περιπτώσεις όπως π.χ εκδρομές κλπ υπάρχει και η ψηφιακή.

Αλλά για κάθε μέρα πλέον μια χαρά είναι και τα κινητά.:)

• 4 weeks later...
Αν και εχω Κ800 δεν αξιοποιώ καταλλήλως την 3.2mp καμερά του...μαλλον πρέπει να το χρησιμοποιώ πιο συχνα...

Band Of Brothers Fan!

[sIGPIC][/sIGPIC]

Με το Ν95 τραβάω σαφώς περισσότερες φωτογραφίες από ό,τι προηγουμένως.

Δεν μπορώ να υπολογίσω τον συνολικό αριθμό τους,αλλά είναι σίγουρα παραπάνω από 20 τον τελευταίο μήνα.

Aν και έχω το Ν73 το οποίο έχει πραγματικά πολύ καλή κάμερα δεν το αξιοιποιώ καταλλήλως! Τώρα όμως έρχεται καλοκαιράκι, παραλίες... οπότε μάλλον θα αρχίσω να καίω τον φακό του, αν δεν αλλάξω κινητό!!!

• 2 weeks later...
ΜΕ το d600 αντε να τραβαω 5-6 την ημερα αλλα οταν πιανω στα χερια μου το k800 του αδερφου μου τραβαω πανω απο 25 φωτο μ'αρεσει πολυ να παιζω με το auto focus!

Για καθημερινή χρήση η για κάποια ευκαιριακή φωτογραφία χρησιμοποιώ τη κάμερα του Κ750 η οποία με καλύπτει απο ποιότητα απόλυτα. Αλλωστε ποτέ δε αφήνω φωτογραφία χωρίς να της κάνω "βελτιώσεις" και οι φωτογραφίες που τραβάει το Κ750 ( οτάν είναι με καλό φωτισμό ... ) με λίγη βελτίωση δείχνουν σαν να έχουν τραβηχτεί απο πολύ καλύτερες κάμερες.

Για διακοπές, εκδηλώσεις η σημαντικά γεγονότα ... υπάρχει και η ψηφιακή ( Cybershot DSC-S650 ) :)