Jump to content

Τα πάντα για τo FREE2GO καρτοκινητό της Nova

Petros the Great
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Λοιπόν μιας και είμαι Λογιστής είπα και εγώ να παραθέσω τις γνώσεις μου σχετικά περί ΦΠΑ και φόρων. Έχουμε και λέμε για κάθε "μικτή" αξία ο τρόπος που μπορούμε να βρούμε την καθαρή αξία αυτής είναι να την αποφορολογήσουμε (είτε αυτό αφορά ΦΠΑ, είτε Φόρο κινητής, είτε οποιοδήποτε άλλο φόρο- όλοι φόροι είναι). Για να αποφορολογήσουμε λοιπόν μία μικτή αξία και να βρούμε την καθαρή της αξία, θα πρέπει να ξέρουμε το συντελεστή που υπόκειται σε παρακράτηση πχ για το ΦΠΑ είναι 23%, ενώ για το Φόρο κινητής 12%, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι θα πρέπει να διαιρέσουμε αρχικά την τελική αξία (στην περίπτωση μας 20€) με το συντελεστή 1,23 (συντελεστής ΦΠΑ) πράγμα το οποίο ισούται με 20/1,23=16,26€. Όπως ήδη πολοί από εμάς γνωρίζουμε, σύμφωνα με "Το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών κοινοποίησε το Άρθρο 33 ν. 3775/2009 (ΦΕΚ 122 Α΄ /21. 7. 2009)" ο φόρος κινητής τηλεφωνίας υπόκειται και αυτός σε παρακράτηση φόρου, πράγμα το οποίο σημαίνει οτί η αξία

των 16,26€ "καθαρή αξία" περιλαμβάνει τόσο τον χρόνο καθαρής ομιλίας όσο και το φόρο κινητής τηλεφωνίας. Επαναλαμβάνουμε λοιπόν την διαδικασία αποφορολόγησης και για τα 16,26€ τα οποία θα πρέπει να διαιρεθούν με το συντελεστή 1,12 και μας προκύπτει καθαρή αξία ομιλίας 14,52€. Αν τώρα στα 14,52€ προσθέσουμε και το ΦΠΑ 23% προκύπτει μικτή αξία 17,86€. Μπορούσαμε βέβαια να το βρούμε ακόμα πιο γρήγορα αν εξαρχής είχαμε διαιρέσει τα 20€ με το 1,12 (συντελεστής φόρου κινητής τηλεφωνίας).

Τέλος όλοι οι φόροι του κράτους, υπολογίζονται πάντα επί της καθαρής αξίας ενός αγαθού ή μιας υπηρεσίας. Πχ ο φόρος ελευθέρων επαγγελματιών υπόκειται σε παρακράτηση 20% επί της καθαρής αξίας, όπως το ίδιο ισχυει και για τον εργολαβικό φόρο 3% (περιπτώση εργολαβικών κατασκευών με έκδοση ΑΠΥ) ο οποίος υπολογίζεται και αυτός επί της καθαρής αξίας. Κάτι τελευταίο περί φόρων είναι ότι κάποιοι συμψηφίζονται πχ περίπτωση ΦΠΑ όπου σε μηνιαία ή τριμηνιαία περιοδική δήλωση ΦΠΑ προκύπτει ποσό προς απόδοση (χρεωστικό ΦΠΑ) ή ποσό προς συμψηφισμό με επόμενη δήλωση (πιστωτικό ΦΠΑ). Άλλο παράδειγμα είναι ο φόρος Μισθωτών Υπηρεσιών ή ο φόρος Ελευθέρων επαγγελματιών(20% ο τελευτάιος), για αυτούς τους τελευταίους φόρους υπάρχει περίπτωση μέρος αυτών ή όλο το ποσό να το έχουμε ως επιστροφή φόρου πράγμα το οποίο θα προκύψει μετά τη συμπλήρωση της φορολογικής μας δήλωσης. Η περίπτωση του φόρου κινητής τηλεφωνίας, φυσικά είναι περίπτωση φόρου μη επιστρέψιμου και η πραγματική του αξία επί της καθαρής αξίας χρόνου ομιλίας είναι 12%+(12%Χ23%)=14,76%

οκ συμφωνώ και εγώ απο την λογιστική τα ίδια ξέρω. Αλλά μου είπανε ότι πολύ απλά μπορείς να κανείς διαίρεση του ποσού που θέλεις να βάλεις στο κινητό σου και να το διαιρέσεις με το 1,12 και ότι σου βγει είναι το πόσο που μπαίνει καθαρά στο κινητό σου

Ευχαριστούμε παίδες.

Άρα για ανανέωση 5άρας κάρτας = 15 μέρες ισχύς bonus εγγυημένα

Μένει να επιβεβαιωθεί η ανανέωση 10άρας και 20άρας κάρτας.

Ζητείται άτομο με πρόγραμμα cosmote gigamax unlimited για να του δίνω €10 τον μήνα για να αποκτήσω 1 extra sim στο συμβόλαιό του

Αν ισχύει μόνο για τις ανανεώσεις των 5 ευρώ έχουμε αλλαγή προσφοράς ουσιαστικά (τυπικά δεν αλλάζει αυτό που λέει για διπλάσιο χρόνο ομιλίας για τη πρώτη ανανέωση κάθε μήνα) .

Με αυτό το τρόπο προσπαθεί να πιέσει τους πελάτες της να πηγαίνουν σε ανανεώσεις των 10 ευρώ και άνω.

Αν ισχύει μόνο για τις ανανεώσεις των 5 ευρώ έχουμε αλλαγή προσφοράς ουσιαστικά (τυπικά δεν αλλάζει αυτό που λέει για διπλάσιο χρόνο ομιλίας για τη πρώτη ανανέωση κάθε μήνα) .

Με αυτό το τρόπο προσπαθεί να πιέσει τους πελάτες της να πηγαίνουν σε ανανεώσεις των 10 ευρώ και άνω.

Κατι παραπανω απο επιτακτικη η αναγκη για μετρητα.γιαυτο στην ανανεωση με 20 ευρω δινει ενα καρο προσφορες.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Aν θελει μετρητα αμεσα να βγαλει ωραια προγραμματα να τα παρει.M'αυτα που κανει..δεν το κοβω δυστηχως.Kαι λεω εκτος απο τους f2g2,δωστε μου ενα λογο να την προτιμησω εναντι του ανταγωνισμου.

Καλησπέρα τελικά η αλλαγή στον ελάχιστο χρόνο χρέωσης επηρέασε και το f2g2;. Ναι 'H όχι;

Με ανανέωση 20€ σε κατάστημα πήρα:

20€ καθαρά, 1200+1200+120 για 30 ημέρες, 20€ δώρο για 15 ημέρες & 100' προς τους υπόλοιπους για 30 ημέρες.

Δεν είμαι εδώ για κανέναν.

20€ καθαρά, 1200+1200+120 για 30 ημέρες, 20€ δώρο για 15 ημέρες & 100' προς τους υπόλοιπους για 30 ημέρες.

Το πρόβλημα είναι ότι από τη στιγμή που βγήκαν τα "Απεριόριστα" στην αγορά, η Wind είναι η πιο ζημιωμένη. Ποιος θα την επιλέξει όταν οι περισσότεροι έχουν Cosmote και Vodafone;

Το πρόβλημα είναι ότι από τη στιγμή που βγήκαν τα "Απεριόριστα" στην αγορά, η Wind είναι η πιο ζημιωμένη. Ποιος θα την επιλέξει όταν οι περισσότεροι έχουν Cosmote και Vodafone;

δε νομίζω να νοίαζετε και τόσο πολύ γι΄αυτό η wind όμως αν την ένοιαζε δε θα άλλαζε όλα τα απεριοριστα πακέτα της που έδιναν περισσότερα λεπτά προς όλους, βιντεοκλήσεις, sms, mms και ιντερνετ που θα έφερναν κόσμο για να τα κάνει καρμπόν με τους άλλους που σίγουρα δε θα τη προτιμούσε κανένας ούτε στη καρτοκινητή θα πήγαινε το μήνυμα 10 λεπτά και τη χρέωση των κλήσεων στο θεό, θα καταργούσε δέσμευση τιμής και θα περιόριζε τις προσφορές που είχε. Αυτά εμένα δε μου δείχνει ένα δίκτυο που να καίγεται να μαζέψει κόσμο πάντως

Ο λογικός άνθρωπος προσαρμόζεται στο κόσμο γύρω του...

Ο παράλογος επιμένει να προσπαθεί να προσαρμόσει τον κόσμο στον εαυτό του...

Γι' αυτό το λόγο κάθε πρόοδος εξαρτάται από τον παράλογο!!!

George Bernard Shaw

δε νομίζω να νοίαζετε και τόσο πολύ γι΄αυτό η wind όμως αν την ένοιαζε δε θα άλλαζε όλα τα απεριοριστα πακέτα της που έδιναν περισσότερα λεπτά προς όλους, βιντεοκλήσεις, sms, mms και ιντερνετ που θα έφερναν κόσμο για να τα κάνει καρμπόν με τους άλλους που σίγουρα δε θα τη προτιμούσε κανένας ούτε στη καρτοκινητή θα πήγαινε το μήνυμα 10 λεπτά και τη χρέωση των κλήσεων στο θεό, θα καταργούσε δέσμευση τιμής και θα περιόριζε τις προσφορές που είχε. Αυτά εμένα δε μου δείχνει ένα δίκτυο που να καίγεται να μαζέψει κόσμο πάντως

Και τότε για τι νοιάζεται;

ΥΓ: Μου βγήκαν τα μάτια φίλε...Βάζε κανένα κόμμα...Και το 3ο πρόσωπο παίρνει "αι"...

Edited by soublaki-3

ΥΓ: Μου βγήκαν τα μάτια φίλε...Βάζε κανένα κόμμα...Και το 3ο πρόσωπο παίρνει "αι"...

rolf με κεφαλαία!!

Και τότε για τι νοιάζεται;

Ένα δίκτυο που είναι τρίτο και πολύ μακριά από τον ανταγωνισμό και προχωράει σε τέτοιες κινησείς ξέρει εκ των προτέρων ότι κόσμο δε θα μαζέψει αντίθετα θα χάσει και μέρος από τους ήδη υπάρχοντες. Δε νομίζω να χρειάζετε να έχει σπουδάσει κάποιος μαρκετινγκ ή οργάνωση και διοίκηση για να το καταλάβει αυτό και ένας του γυμνασίου το καταλαβαίνει νομίζω είναι απλή λογική που δυστυχώς η wind δε την έχει.

George Bernard Shaw

Ένα δίκτυο που είναι τρίτο και πολύ μακριά από τον ανταγωνισμό και προχωράει σε τέτοιες κινησείς ξέρει εκ των προτέρων ότι κόσμο δε θα μαζέψει αντίθετα θα χάσει και μέρος από τους ήδη υπάρχοντες. Δε νομίζω να χρειάζετε να έχει σπουδάσει κάποιος μαρκετινγκ ή οργάνωση και διοίκηση για να το καταλάβει αυτό και ένας του γυμνασίου το καταλαβαίνει νομίζω είναι απλή λογική που δυστυχώς η wind δε την έχει.

Μπορεί να βάλει μισή τιμή στα εντός δικτύου. Μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Αλλά το μόνο μου κάνει είναι ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ.

Εχω 3 καρτοκινητα wind, τα δυο ειναι f2g4 ενω το αλλο ειναι f2g.

Eχω κανενα λογο να κρατησω τα δυο f2g4 ?

Ή να τα αφησω να ληξουν?

Ειχαν κατι καλο τα f2g4?

Aν ναι με ποιο τροπο μεταφερω χρονο απο ενα wind σε ενα αλλο? Και ποιο ειναι το ελαχιστο μεταφερομενο ποσο?

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Εβαλα μια 10αρα απο ταμειο σημερα, και το μνμ που ηρθε ελεγε πως εχει διπλασιασμος για 15 ημερες. Τι εγινε, αλλο φρουτο τωρα αυτο?

Γιατι τοσο δραστικες αλλαγες?

Περιορισαν τον διπλασιασμο και τα λεπτα ομιλιας των ανενωσεων και ακομα βρισκομαστε στο πρωτο τριμηνο του νεου ετους...

Ήρθε η ώρα για ένα νέο Σπίτι

http://www.aeginahomes.gr/

Εχουν κατι καλύτερο τα f2g4 απο τα f2g?

Υπογραφή εκτός Ο.Π.Χ.

Εχουν κατι καλύτερο τα f2g4 απο τα f2g?

μα το free2go4 είναι το κανονικό free2go απλά πριν καταργηθεί η δέσμευση τιμής και αρκετό καιρό μετά συνεχίζει το ηχογραφημένο μήνυμα να το λέει free2go4, τώρα έλεγξα κι εγώ ένα παλιό νούμερο με τις κλασικές χρεώσεις και ακόμα λεει free2go4. Νομίζω τις ίδιες χρεώσεις έχει πλέον η αξία ήταν αν είχες ένα f2go1 ή 2

George Bernard Shaw

Μπορεί να βάλει μισή τιμή στα εντός δικτύου. Μπορεί να κάνει πολλά πράγματα. Αλλά το μόνο μου κάνει είναι ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ.

Αχ τι ωραία που είναι η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ, χάρη αυτής (δέσμευση τιμής) βρεθήκαμε εμείς με το καλύτερο καρτοκινητό σήμερα F2G2.

Aρα τα ιδια ειναι τα f2g4 και f2g σωστα?

Αν έχεις F2G είναι πιθανόν να είσαι στην παλιά ακριβή τιμή των 0,59 το λεπτό

Για καλό και για κακό στείλε κάλεσε το 1342 και αν σου πει να πας στις 34% φτηνώτερες χρεώσεις πήγαινε. ( κάτι που δεν πρέπει να κάνεις άν έχεις οποιοδήποτε άλλο F2Gx)

Εβαλα μια 10αρα απο ταμειο σημερα, και το μνμ που ηρθε ελεγε πως εχει διπλασιασμος για 15 ημερες. Τι εγινε, αλλο φρουτο τωρα αυτο?

Γιατι τοσο δραστικες αλλαγες?

Περιορισαν τον διπλασιασμο και τα λεπτα ομιλιας των ανενωσεων και ακομα βρισκομαστε στο πρωτο τριμηνο του νεου ετους...

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Για ανανέωση 5άρας κάρτας = 15 μέρες ισχύς bonus εγγυημένα

Για ανανέωση 10άρας κάρτας = 15 μέρες ισχύς bonus εγγυημένα

Για ανανέωση 20άρας κάρτας = 15 μέρες ισχύς bonus εγγυημένα

Δεν θα έπρεπε να γίνει επίσημη ενημέρωση των συνδρομητών για τη μείωση ισχύος του bonus από 30 σε 15 μέρες. Δεν είναι παράνομο αυτό; ΈΓΙΝΕ τέτοια ενημέρωση;

Ζητείται άτομο με πρόγραμμα cosmote gigamax unlimited για να του δίνω €10 τον μήνα για να αποκτήσω 1 extra sim στο συμβόλαιό του

Δεν θα έπρεπε να γίνει επίσημη ενημέρωση των συνδρομητών για τη μείωση ισχύος του bonus από 30 σε 15 μέρες. Δεν είναι παράνομο αυτό; ΈΓΙΝΕ τέτοια ενημέρωση;

Είναι επιλεκτική προσφορά ο διπλασιασμός!

Γιατί υπήρξε επίσημη ανακοίνωση τη στιγμή που βγήκε η αρχική προσφορά;;;

Σίγουρα η εταιρία θα έπρεπε να ενημερώσει τους χρήστες με sms. (προσωπική γνώμη)

Σίγουρα καλύπτεται!!! Μπορεί να τροποποιήσει οποιαδήποτε επιλεκτική προσφορά χωρίς ενημέρωση πριν...

Μπορεί σε μερικά άτομα ακόμα να ισχύει για 30 μέρες ακόμα ο διπλασιασμός!

Γι΄αυτό και το μπέρδεμα που δημιουργήθηκε τις προηγούμενες μέρες...

Όποιος ενδιαφέρεται (και είχε την προσφορά) μολις βάλει κάρτα θα του έρθει ενημέρωση ισχύς οπότε και θα γνωρίζει...

• The title was changed to Τα πάντα για τo FREE2GO καρτοκινητό της Nova