Jump to content

Νοσταλγία για τα παλιά Nokia

Phoenix701
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

τι ειναι το 1101 και ολα τα παραπανω λυση για ποιο πραμα??:confused:

Για να εχεις ολες τις δυνατοτητες στο επακρο.

1101 (βασικα απλο τηλεφωνο) για τηλεφωνα, sms, και με BL-5C μπαταρια θα εχει αυτονομια καμια βδομαδα

Ipod για μουσικη, βιντεο

Ψηφιακη για φωτογραφιες και βιντεο

Και το netbook για ιντερνετ, gps, παιχνιδακια κτλ

Ολα τα υπολοιπα ειναι ημιμετρα και συμβιβασμοι.

Υπαρχει ομως το τιμημα του ογκου και της μεταφορας.

Και φυσικα ο τροπος αυτος δεν ταιριαζει σε ολους. Δυστηχως την σημερον ημεραν εχουμε χασει καθε μετρο, γιατι χρειαζομαστε το σουπερ-ντουπερ-υπερκινητο ακομα και στην τουαλετα.

[rant]

Προσωπικα απο τοτε που πηρα το νετμπουκ μου ησυχασα. Στην σχολη ετσι και αλλιως κουβαλαω τσαντα, οποτε δεν υπαρχει προβλημα μεταφορας, και ασε τους αλλους να βγαζουν τα ματια τους σε οθονουλες 3ων ιντσων. Και οταν βγαινω με τους φιλους μου, ουδεποτε το χρειαστηκα. Και στην τελικη, για ποιο λογο να το χρειαστω?

Το ακριβως συμβαινει και με την ψηφιακη μου. Γνωριζω ποτε υπαρχει περιπτωση να την χρειαστω και μονο τοτε την παιρνω. Διαφορετικα εχει μονιμη θεση στην τσαντα μου, ουτε που καταλαβαινω οτι υπαρχει.

Δεν ξερω ισως ειμαι οπισθοδρομικος.:lol: Βλεπω τα παιδια στην ηλικια μου και πραγματικα δεν καταλαβαινω, δεν εχω νιωσει την αναγκη ουτε να φωτογραφιζομαι ακομα και στις καθημερινες εξοδους μου, ουτε να φωτογραφιζω αυτοκινητα, ουτε να μπω στο facebook ενω ειμαι στον δρομο, ουτε να κανω tweets το τι σκεφτηκα αυτη την ωρα, ουτε να δειξω κατι στο ιντερνετ σε καποιον φιλο επειδη το θυμηθηκα εκεινη την στιγμη και δεν ειμαστε σπιτι/καφε.

Διαολε, ακομα και εκεινα τα tiny-tiny qwerty δεν τα μπορω! Τ9 for life. Γιατι και στις 2 περιπτωσεις πατας 1 πληκτρο ανα γραμμα. Καλα εκτος απο τα σημεια στιξης:shifty:

Το μονο που με βολευει ειναι μουσικη+κινητο. Χανεις αυτονομια, κερδιζεις φορητοτητα. Και αμα στην πεσουν το βραδυ, τα χανεις και τα 2. Διαφορετικα χανεις μονο το κινητακι των 30 ευρω. Εκτος και αν δεν μπορεις χωρις μουσικη ακομα και για 30 λεπτα στο λεοφωρειο! Και για να ειμαι ειλικρινης, πολυ ψηνω ενα ipod nano για μουσικη, και ετσι θα μπορεσω παλι να βγαλω τα παλια κινητα απο το συρταρι!

Τελοσπαντων. Μηπως τυχαιο ειναι που ολα αυτα τα features εγιναν απαραιτητα τωρα που εγιναν της μοδας?;) Γιατι δεν ειδα πουθενα τις γκομενες και τα τρεντακια να τρεχουν να αγορασουν υπολογιστες παλαμης και communicators πριν απο λιγα χρονια. Τοτε που αμα τυχαινε να εχεις κατι τετοιο στην κατοχη σου, ησουν ο δακτυλοδεικτουμενος nerd (τα χουμε ζησει και αυτα :geek:)

[/rant]

Αχχχχχ....

Δοξα και τιμη στα παλια κινητα ρε!

θα τρελαθω! ποσο σπανιο ειναι το νοκια 1100 παιδια? βρηκα τρελη ευκαιρια. ΜΟΝΟ 2000 λιρες Αγγλιας! να το παρω? :lol:

Oχι παμφθηνο ειναι.

http://phones.shop.ebay.co.uk/Mobile-Smart-Phones-/171954/i.html?LH_BIN=1&_nkw=nokia+1100&_catref=1&_fln=1&_trksid=p3286.c0.m282

Τα ειδα και γω αυτα με τις εξωφρενικες τιμες, τι να πεις, οτι του φανει του λολοστεφανη.

Αν και προσωπικα μου αρεσει περισσοτερο το 1101 που ειναι ενα 1100 με ασπρο φωτισμο!

Edited by stendor
Συνεχόμενα μηνύματα - Για επεξεργασία/διόρθωση/προσθήκη στοιχείων χρησιμοποιούμε το κουμπί "Τροποποίηση"
[sIGPIC][/sIGPIC]

κατι RH-18, RH-16 κλπ τι ρολο βαρανε?

Εnema μαζι σου και γω! δοξα και τιμη στα παλια κινητα! το 5210 ειναι ηδη στην κυκλοφορια με μαυρη προσοψη (οχι αυθεντικη :( αλλα κανει τη δουλεια της). παρεα του κανει βεβαια το lg ke970 shine(2ος αριθμος) και το creative zen x-fi(για μουσικη, βιντεο)

Eτσι, ετσι! :D

Τωρα γιαυτο που λες, βρηκα κατι μυστηρια πραγματα....

http://www.softsailor.com/news/1607-nokia-1100-selling-for-32000-in-underground-forums-to-hackers.html

It seems like the 1100 can be re-programmed by hackers in order to steal important information from banks customers. It is said that the hackers will use the Nokia 1100 to steal banks’ customers phone numbers, and then they will be able to receive their text messages.

The units which are sold for this amount were manufactured in Bochum, Germany, and German bank usually send a mobile Transaction Authentication Number to customers for online use which usually involves money transfer. Allegedly, hackers can re-program the cellphones and steal customers’ phone number which means that they will receive the mTANs.

H χαρα του χακερ δλδ?

ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΝΟΚΙΑ 1100 RH-18 ΑΠΟ 29€

http://www.ricardo.gr/buy/%CE%BA%CE%B9%CE%BD%CE%B7%CF%84%CE%AE-%CF%83%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CF%81%CE%AE-%CF%84%CE%B7%CE%BB%CE%B5%CF%86%CF%89%CE%BD%CE%AF%CE%B1/kinita-tilefona/nokia/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CE%BF%CF%83%CE%BF%CF%85%CF%83-%CE%B3%CE%BD%CF%89%CF%81%CE%B9%CE%B6%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%BD%CE%BF%CE%BA%CE%B9%CE%B1-1100-rh-18-%CE%B1%CF%80%CE%BF-29-/v/an616209890/

Χμμμμμ....

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ok για να δουμε ποσοι θυμουνται το 3110

http://www.unimobiles.com/31102.jpg

Προσωπικα αγνοουσα την υπαρξη του :p

[sIGPIC][/sIGPIC]

Το είχα αυτό το τηλέφωνο και μάλιστα δεν είχε ελληνικα και τα μηνύματα τα έγραφα με γκρικλις...

Ok για να δουμε ποσοι θυμουνται το 3110

http://www.unimobiles.com/31102.jpg

Προσωπικα αγνοουσα την υπαρξη του :p

δεν νομιζω οτι κυκλοφορησε ποτε στην Ελλαδα αυτο το μοντελο:worry:

http://i43.tinypic.com/21lj1jd.jpgαθάνατο 'Στρογγυλό'

Ουτε εγω το ειχα δει πουθενα.

Στην wikipedia λεει οτι χρησιμοποιουσε το ιδιο engine(?) με το 8110.

@drillgr για δωσε παραπανω ινφο! Τι απεγινε?

[sIGPIC][/sIGPIC]

Στην wikipedia λεει οτι χρησιμοποιουσε το ιδιο engine(?) με το 8110.

Ναι,και τα 2 ήταν 16βάλβιδα στα 1.6 κυβικά.:p:lol:

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

:lol:

Μαλλον λειτουργικο θα ηθελε να πει ο ποιητης, γιατι η οθονη του 8110 ειναι μικροτερη (δλδ το 3110 δεν ειναι ενα 8110 με αλλο housing)

[sIGPIC][/sIGPIC]

Aν καταλαβα καλα, απο τις περιγραφες τις μανας μου, πρεπει να ηρθε η μπροστινη προσοψη και τα πληκτρα για το 7650 μου:cry: Καινουρια, γνησια:cry: Μου φαινεται θα κλαψω:cry:
[sIGPIC][/sIGPIC]

Βρηκα απο περιεργια κι εγω ποια κινητα χρησιμοποιησα στη ζωη μου...Απο τα 8 μεχρι τα 16-17 μου διαπιστωσα οτι μονο νοκια ειχα!!!

Οποιο ειναι υπογραμμισμένο, πιστευω πως η νοκια εβαλε ολη της την μαεστρια!!

Ξεκιναω με την πρωτη μου συσκευη, και αν δε κανω λαθος το '95 η πρωτη της νοκια στην Ελλαδα,

Nokia 2110!!

Και μετα αρχισε το σερι...θα γραψω με τα μοντελα γιατι καποια τα ειχα δυο δυο και μπερδευω τη σειρα...

1110

3200

3210

3310 (μαλιστα κοσμοτε και το ελεγε 3330 αν δε κανω λαθος)

3410

3510

3650

5110 (κι αυτο με κοσμοτε πρεπει να ειχε αλλη ονομασια, το οποιο δυστυχως βουτηξε μαζι με το μαγιω μου στη θαλασσα)

5310

6110(το παλιο)

6151

6210(το παλιο, με φιδακι ΙΙ!!)

6220(το παλιο)

6230

6510

6600

6700

7650

8210

8800

8850

8910

8910i

Και μετα απο ολα αυτα, ενα Ν79 το οποιο με τα κολληματα του symbian με τσαντισε και το εστειλα και ενα 5800 που με αφησε πληρως ικανοποιημενο.

Υπαρχουν και πολλα αλλα που περασαν απο την οικογενεια απλα δε τα χρησιμοποιησα ποτε...

Ωραιος :D Παντως, και 3310 υπηρχε και 3330. Το 3330 ηταν ασπρο με μπλε στην προσοψη ενω το 3310 ειναι μπλε με ασπρο! Οποτε μηπως δεν θυμασαι καλα εκει με την κοσμοτε?
[sIGPIC][/sIGPIC]

Ωραιος :D Παντως, και 3310 υπηρχε και 3330. Το 3330 ηταν ασπρο με μπλε στην προσοψη ενω το 3310 ειναι μπλε με ασπρο! Οποτε μηπως δεν θυμασαι καλα εκει με την κοσμοτε?

Δε θυμαμαι φιλε μου ακριβως τι επαιζε...

Απλα πρεπει η κοσμοτε να εδινε μονο το 3330...

To 3330 ηταν ενα αναβαθμισμενο 3310 που ειχε επιπλεον wap και animated screensaver. Εχω ενα 3310 αγορασμενο το 2001 αρχες, βρηκα και μια originall καινουργια προσοψη απο ebay και το εχω σαν δευτερο τηλεφωνο για μηνυματα.

γενικα τα παλια νοκια ηταν πολυ σκυλια στις τουμπες..αλλα αυτο το ρημαδι το 3330..πωωωωω τι ειχε περασει το κακομοιρο!πολυ ξυλο:lol::lol::lol::lol:

Αθανατα ηταν τα 3310. Μονο με το νερο εβγαιναν off, αν και μερικοι γνωστοι μου επιμενουν οτι ουτε το νερο τα πειραζει :lol:

Σημερα ηρθε και το καπακι της μπαταριας μαζι με το slide για το Ν91 μου :cry:

Συμφωνα με τον πωλητη τα parts ειναι αυθεντικα.

http://img829.imageshack.us/img829/1232/dsc04515.th.jpg

Το καπακι της μπαταριας ταιριαζει, λειτουργει και ο σκληρος (σε αντιθεση με το κινεζικο που το ειχα επανω και το κινητο δεν τον εβλεπε - για οσους δεν ξερουν ο σκληρος του Ν91 δεν λειτουργει αν δεν ειναι το καπακι επανω για λογους ασφαλειας πχ να μην βγει η μπαταρια). Το αυθεντικο ζυγιζει 15 γραμμαρια. Το ιδιο και αυτο που παρελαβα. Βεβαια για να ειμαι ειλικρινης δεν ειναι και πανομοιοτυπο, γιατι λοιπουν κατι ψυχρες κολλησεις στο εσωτερικο μερος. Δεν με ενδιαφερει και πολυ αυτο, αλλα αυτο που με ενοχλει ειναι το feel, γιατι το παλιο ειναι φθαρμενο, εχει την φυσιολογικη πατινα δλδ, και εχει γυαλισει καπως και εχει αυτο το feel μεταλλου. Το καινουριο που ως καινουριο ειναι matt, δεν μου δινει αυτη την αισθηση, αλλα φανταζομαι οτι αμα χρησιμοποιηθει για λιγο καιρο θα εχει την ιδια αισθηση στην αφη σαν το παλιο.

Το slide, ερχεται μαζι με τα πληκτρα για την μουσικη, καλωδιοταινια ΚΑΙ μικροφωνο!!!!! :D:D Η αχχειλιος πτερνα στο Ν91 μου, οπου το μικροφωνο και τα πλαστικα του ειναι γρατζουνισμενα και λιγο στραβωμενα (ενας θεος ξερει πως) και το μικροφωνο δεν πιανει με το slide κατεβασμενο εκτος και αν το πιεζεις με το δαχτυλο:lol: Επιτελους! Επισης ΔΕΝ εχει αυτη την ματ υφη του καπακιου αλλα παρομοια με το δικο μου slide, και γενικα δεν εχω καμια αμφιβολια οτι ειναι γνησιο.

Τωρα μου λειπουν

1. Νικελακι για το slide

2. Καπακι καμερας/κεραιας

3. Μπροστινη προσοψη

Το εχω ως long term project, οποτε δεν βιαζομαι μεχρι να εμφανιστουν στο ebay. Θα φορεθουν οταν συγκεντρωθουν ολα τα κομματια της προσοψης.

Το καπακι κοστισε 12 λιρες συνολο, ενω το slide 11!!! ΛΟΛ. Τοσα πραγματα παραπανω, πιο συνθετο κομματι και κοστισε λιγοτερα... Τι να πεις :lol:

[sIGPIC][/sIGPIC]

πιστευω οτι ηταν απο τα καλυτερα κινητα με καιρεα τις νοκια..αυτο και ενα παλιο χωρις καιραια αυτο

Φιλικά Γιώργος

GIO......!!!!! ❼:respect:

απο ebay πολυ δυσκολο να βρεις original PARTS τα οποια να ειναι ανεγγιχτα..

συνηθως ειναι ανακατασκευασμενα οπως και τα παλια τηλεφωνα που ερχονται απο κινα,απλα για να πουλησουν λενε οτι ειναι αυθεντικα!

παντως βλεπω το εχεις παρει πολυ ζεστα με τα oldies κομματια,μας εκανες αναλυτικη περιγραφη:lol::lol:

εγω απο μερια μου ενα 8910i θα ηθελα να αποκτησω καποια στιγμη στο μελλον..αν μου περισσευουν χρηματα..γιατι πλεον τα παλια συλλεκτικα ειναι και ενα Α κοστος..

E καλα μην φανταστεις οτι υπαρχουν σε αφθονια.;) Καπακια πχ ο πωλητης εχει 3 και το ενα το αγορασα εγω. Δεν ξερω για slide αμα εχει και αλλα. Οπως εψαχνα γενικα επεσα πανω σε αυτα και φυσικα τα τσιμπησα.

Οσον αφορα την αυθεντικοτητα, πριν απο αυτα ειχα αγορασει κινεζικη προσοψη, και πιστεψε με δεν εχει καμια σχεση. Ειδικα το slide, που εκτος απο το γεγονος οτι ηρθε κομπλε με καλωδιοταινια, μικροφωνο και πληκτρα, εχει και smooth action, σε σχεση με το κινεζικο που γρατζουναει. Επισης το κινεζικο σαν ποιοτητα υλικου δεν εχει καμια σχεση, το ενα ειναι οπως πρεπει, και το κινεζικο κανει κατι σαν 'ζαρες' στις γωνιες...

Τωρα για το καπακι διατηρω καποιες αμφιβολιες, αλλα ειναι καποια σημεια που λενε οτι σιγουρα ειναι ποιοτικα καλυτερο απο κινεζικο.

1. Λειτουργει με το κινητο :lol:

2. Δεν κολλαει πανω στο κινητο (εβαλα το κινεζικο επανω και δεν εβγαινε! :blink: Τρομαξα να το βγαλω!:ooch: )

3. Σαν εφαρμογη το καινουριο ειναι καλυτερο και απο το τωρινο καπακι (πιο σφιχτο και δεν χρειαζεται να το πατησεις για να κανει κουμπωσει μολις το βαλεις), ενω το κινεζικο κουνιεται περα δωθε.

4. Οπως και το slide, το κινεζικο κανει κατι σαν 'ζαρες' στις γωνιες, το αλλο οχι.

5. Ειναι πιο σωστα κομμενο. Απο το εσωτερικο λαστιχενιο φιλετο, μεχρι και τις εξωτερικες καμπυλες.

Τωρα για ανακατασκευη δεν ξερω πως μπορεις να κανεις σαν καινουριο ενα μεταλλικο κομματι που δεν ειναι βαμμενο (γιατι το πλαστικο πες το βαφεις, το στοκαρεις ή στην τελικη παιρνεις τις original μητρες/καλουπια και ολα καλα):p

Παντως εχεις δικιο οτι τα παλια συλλεκτικα ειναι ακριβα... οπως και τα original κομματια... Και αυτο το ατιμο το 8910. Θελω και γω :cry:

[sIGPIC][/sIGPIC]

και το 8850 το refubrished βαμμενο μεταλλο θα σου ρθει παντως..οπως και το 8910:)

Mην μου τα λες αυτα ετσι σε παρακαλω :p Θελω να πιστευω οτι ειναι αυθεντικα.:p

Παντως απο την στιγμη που ειναι ιδια εμφανισιακα και ποιοτικα οι προσοψεις δεν με ενοχλει πολυ η προελευση. Το ξερω φυσικα οτι τα κινεζικα refurb ειναι refurb και οχι new old stock κατευθειαν απο τις αποθηκες της Νοκια.

Παντως με πολυ υπομονη και ψαξιμο ανταλλακτικα και γνησια και untouched ΘΑ βρεθουν. Σε εξωφρενικες τιμες βεβαια αλλα τι να κανεις.

Δες αυτα πχ

http://www.nowgsm.com/8850ori-black.htm

http://www.nowgsm.com/8910housing.htm

Αυθεντικα ή οχι? Φαινονται αψογα παντως. Και οι τιμες φυσικα ειναι οπως τις περιμενεις. 30 ευρω το κινητο και 130 η προσοψη, αλλα αμα εισαι ψειρας με το κινητο θα τα δωσεις.....

[sIGPIC][/sIGPIC]

το ανακατασκευασμενο δεν ειναι απαραιτητα μουφα..πολλοι πωλητες στο ebay,επειδη εψαχνα αρκετα παλια,υποστηριαζν οτι πουλανε παλια κινητα ανακατασκευασμενα στα οποια η ανακατασκευη εχει γινει πισω στο εργοστασιο προελευσης του καθε μοντελου..δε ξερω καα ποσο μπορει να ισχυει αυτο..αλλα αν ισχυει τοτε θελω να το παω λιγο πιο περα..

γιατι δεν μπαινει ρε παιδια η ΝΟΚΙΑ στη διαδικασια επανακυκλοφορησης στο εμποριο μερικων παλιων της μοντελων??αναρπαστα θα γινονταν..ο τζιρος της θα εκτοξευοταν ακαριαια..εξαλλου ο καθενας μας εχει απειρες αναμνησεις και συναισθηματικο δεσιμο με καθε του παλιο κινητο τηλεφωνο:lol:

να προσθεσω κατι ακομα..εχω ρωτησει και στο επισημο τοπικ του 8850 αλλα δεν πηρα απαντηση..ΞΕΡΕΙ κανεις εαν το 8850 εβγαινε σε μαυρο που το πουλανε στο ebay??Εγω μονο το απαλο χρυσο-σαμπανι και ασημι εβλεπα σε ολους ρε παιδια..

Edited by kid

Aπο το στομα σου και στης νοκια το αυτι, αλλα που....

Σχετικα με το 8850, μηπως να εστελνες κανα mail στην νοκια?:worry:

[sIGPIC][/sIGPIC]