Jump to content

Microsoft Windows Vista

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έκανα Ανασυγκρότηση αλλά αντί να αυξηθεί ο ελεύθερος, μειώθηκε! ;):confused: τι μπορεί να φταίει; έκανα και 2η φορά αλλά δεν έγινε τίποτα.

• Απαντήσεις 3,6χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Πρέπει να έχεις μεγαλύτερο χώρο. Το διαμέρισμα πρέπει να είναι τουλάχιστον 8-9 GB.

Έχω μόνο ένα "διαμέρισμα" και είναι 197Gb. :confused:

Κάνε format.

Επειδή θέλω να εγκαταστήσω τα Windows με τον κλασσικό το τρόπο, δεν θα κάνω φορμάτ στο σκληρό και θ'αφήσω τη δουλειά αυτή να την κάνουν τα Windows. Κάτι άλλο, όμως, με απασχολεί. Πήγα στο "Υπολογιστής" και στη συνέχεια στο "Ανασυγκρότηση δίσκου". Εκεί εμφανίζονται δύο "διαμερίσματα". Ένα που γράφει "(:C)" και ένα άλλο που γράφει "System Reserved". Τι είναι αυτά; :confused: Μήπως τα Vista προσπαθούν να εγκατασταθούν στο "System Reserved" και γι'αυτό βγάζει σφάλματα; Στο "Υπολογιστής" εμφανίζεται μόνο ένας σκληρός δίσκος! :confused:

Μάλλον είναι το κρυφό partition poυ φτιάχνουν τα 7 για system files κτλ

Το θέμα είναι πως δεν μπορώ να περάσω τα Vista. Έχω απεγκαταστήσει όλα τα προγράμματα που δεν ήθελα, έσβησα τα πάντα από την "Εκκαθάριση Δίσκου" και αντί να ελευθερώνονται κάποια Mb, αυτά αυξάνονται! :confused: Πριν μου ζητούσε 399Mb και τώρα μου ζητάει 404Mb. :confused:

Το θέμα είναι πως δεν μπορώ να περάσω τα Vista. Έχω απεγκαταστήσει όλα τα προγράμματα που δεν ήθελα, έσβησα τα πάντα από την "Εκκαθάριση Δίσκου" και αντί να ελευθερώνονται κάποια Mb, αυτά αυξάνονται! :confused: Πριν μου ζητούσε 399Mb και τώρα μου ζητάει 404Mb. :confused:

Κοίτα να δεις με 300 και 400Μβ χώρο στον δίσκο ξέχασε την καλύτερα την εγκατάσταση, θα σου πρότεινα να βαλεις αυτόν τον δίσκο σαν δεύτερο και να αγοράσεις ενα καινούργιο όπου θα κάνεις την νέα εγκατάσταση.

Χρονια πολλα

Κοίτα να δεις με 300 και 400Μβ χώρο στον δίσκο ξέχασε την καλύτερα την εγκατάσταση, θα σου πρότεινα να βαλεις αυτόν τον δίσκο σαν δεύτερο και να αγοράσεις ενα καινούργιο όπου θα κάνεις την νέα εγκατάσταση.

Χρονια πολλα

Κάτσε γιατί ή εγώ δεν κατάλαβα τι γράφεις ή εσύ δεν κατάλαβες τι γράφω. :O

Ο σκληρός μου δίσκος είναι -αυτή τη στιγμή- 203Gb (μετά από διαγραφή προγραμμάτων κ.α) και τα Vista ζητάνε 300Mb για την αποθήκευση προσωρινών αρχείων και η εγκατάσταση σταματάει εκεί! :confused:

Αν δεν μπορείς να το βάλεις (Vista) σου προτείνω να κάνεις αυτό. Φτιάξε ένα δεύτερο διαμέρισμα, βάλε το εκεί, μετά μετέφερε τα αρχεία και τέλος διέγραψε το παλιό διαμέρισμα των Vista (και ξαναβάλε τον χώρο).

Χρόνια πολλά

Αν δεν μπορείς να το βάλεις (Vista) σου προτείνω να κάνεις αυτό. Φτιάξε ένα δεύτερο διαμέρισμα, βάλε το εκεί, μετά μετέφερε τα αρχεία και τέλος διέγραψε το παλιό διαμέρισμα των Vista (και ξαναβάλε τον χώρο).

Χρόνια πολλά

Των Windows 7 θες να πεις,ε; Θα το δοκιμάσω όταν βρω χρόνο. Ευχαριστώ για τις συμβουλές.

Υ.Γ: Έκανα και αυτό (σύμφωνα με τη Microsoft):

1. Χρησιμοποιήστε το DVD των Windows Vista για να ξεκινήσετε τον υπολογιστή.
  2. Στην οθόνη εγκατάστασης των Windows Vista, κάντε κλικ στο κουμπί Επόμενο (Next) και, στη συνέχεια, κάντε κλικ στην επιλογή Εγκατάσταση τώρα (Install Now).
  3. Πιέστε SHIFT+F10 για να ανοίξετε μια γραμμή εντολών.
  4. Στη γραμμή εντολών, πληκτρολογήστε diskpart και, στη συνέχεια, πιέστε το πλήκτρο ENTER.
  5. Πληκτρολογήστε select disk 0 και κατόπιν πιέστε το πλήκτρο ENTER.
  6. Πληκτρολογήστε select partition 1 και κατόπιν πιέστε το πλήκτρο ENTER.
  7. Πληκτρολογήστε detail partition και κατόπιν πιέστε το πλήκτρο ENTER. Εμφανίζονται οι ιδιότητες του διαμερίσματος. Συγκεκριμένα, παρατηρήστε ότι εμφανίζεται η ένδειξη Κρυφό: Ναι (Hidden: Yes). Παρατηρήστε τον αριθμό τόμου για αυτόν τον τόμο. Για παράδειγμα, υποθέστε ότι αυτός ο τόμος εμφανίζεται ως Τόμος 0.
  8. Πληκτρολογήστε select volume 0 και κατόπιν πιέστε το πλήκτρο ENTER.
  9. Πληκτρολογήστε attributes volume clear hidden και κατόπιν πιέστε το πλήκτρο ENTER.
  10. Πληκτρολογήστε detail volume και κατόπιν πιέστε το πλήκτρο ENTER. Βεβαιωθείτε ότι εμφανίζεται η ένδειξη Κρυφό: Όχι (Hidden: Νο).
  11. Πληκτρολογήστε exit και, στη συνέχεια, πιέστε το πλήκτρο ENTER για να κλείσετε το εργαλείο Diskpart.
  12. Πληκτρολογήστε exit και, στη συνέχεια, πατήστε το πλήκτρο ENTER για να κλείσετε τη γραμμή εντολών.
  13. Κάντε επανεκκίνηση του υπολογιστή, χρησιμοποιώντας το αρχικό λειτουργικό σύστημα και, στη συνέχεια, ξεκινήστε την εγκατάσταση των Windows Vista.

Αλλά δεν κατάφερα κάτι.

Ξέχασα να πω (αν δεν το ξέρεις) πως στην εγκατάσταση των Vista, τα παλιά αρχεία (εφαρμογές, κλπ) τα κρατάει στον φάκελο windows.old. Έτσι έγινε σε εμένα, σε διαμέρισμα τελείως άδειο δημιουργήθηκε αυτός ο φάκελος και μέσα ήταν άδειος!

Μετέφερε τα σημαντικότερα αρχεία σου στα 7 (αν δεν έχεις πολύ χώρο) και κάνε διαμόρφωση στο Vista.

Ξέχασα να πω (αν δεν το ξέρεις) πως στην εγκατάσταση των Vista, τα παλιά αρχεία (εφαρμογές, κλπ) τα κρατάει στον φάκελο windows.old. Έτσι έγινε σε εμένα, σε διαμέρισμα τελείως άδειο δημιουργήθηκε αυτός ο φάκελος και μέσα ήταν άδειος!

Μετέφερε τα σημαντικότερα αρχεία σου στα 7 (αν δεν έχεις πολύ χώρο) και κάνε διαμόρφωση στο Vista.

Η εγκατάσταση των Vista είναι όπως των 7, οπότε ξέρω τι θα κάνω. Ευχαριστώ. :)

Παιδια καλησπερα χρονια πολλα . Εδω και καιρο προσπαθω να ακουσω ραδιοφωνο μεσω ιντερνετ με πολλες ιστοσελιδες αλλα δυστηχως στο παραθυρο που ανοιγει μου λεει οτι missing video τι μπορω να κανω εχω win vista

Υπαρχει και κατι αλλο που μου το παρουσιασε σημερα καθως περασα στο αλλο λαπτοπ τα win 7 . Στην προσπαθεια μου να σεταρω το live mail ενω του βαζω μαιλ και κωδικο τα παιρνει κανονικα αλλα μετα μου λεει πως πρεπει να κατεβασω κατι φακελους του του λεω οκ και μου ζηταει user kai κωδικο του βαζω το μαιλ μου και τον κωδικο αλλα δεν τα παιρνει τι χρειαζεται ? βοηθει !

Εχαριστω προκαταβολικα

Φιλικά Σπύρος

http://www.myphone.gr/forum/showthread.php?p=5663692#post5663692 <--πωλείται

• 3 weeks later...

καλησπερα εχω τα vista.

σημερα ξαφνικα και ενω εχω υπολοιπο 41gb ξαφνικα αρχισε να πεφτει η χωρητικοτητα

μεσα σε μια ωρα εγινε 15gb και μετα απο λιγο 0!!

και εχει κοκινισει η μπαρα με το c partition

διαγραφω αρχεια να ανεβει, ανεβαινει και παλι μηδενιζει.

γνωριζει καποιος αν ειναι ιος?:mad:

η αν εχει ενεργοποιηθει κατι και δημιουργει συνεχει back up?

Edited by adomax
[sIGPIC][/sIGPIC]

Τρέξε το πρόγραμμα Space Monger (google it) και βρες ποιό αρχείο σου τρώει το χώρο. Γράψε μας τα αποτελέσματα.

Τρέξε το πρόγραμμα Space Monger (google it) και βρες ποιό αρχείο σου τρώει το χώρο. Γράψε μας τα αποτελέσματα.

αν κανω επανακινηση τον υπολογιστη επανερχετε στα 41gb και παλι αρχιζει κατεβαινει η χωτητικοτηκα και μηδενιζει.

εβαλα το Space Monger και μετα απο δυο τρια σκαναρισματα ειδα οτι τα αρχεια που συνεχως μεγαλωνουν ειναι στο C:\Program Files\Common Files\PC Tools\sMonitor

το ενα ειναι το cputime που γινετε πολλα gb

και το αλλο το logfile.etI

περισσοτερο μεγαλωνει το cputime που γινετε πανω απο 30 gb!!!

τι ειναι αυτα?

με διαγραφη παντως δεν σβηνουν.

να δοκιμασω να τα σβησω σε ασφαλη λειτουργια η θα γινει καμια ζημια?

Edited by adomax
[sIGPIC][/sIGPIC]

Μήπως έχεις εγκαταστήσει το Registry Mechanic; Γιατί φαίνεται ότι το πρόβλημα το προκαλεί κάποιο monitor που έχει, δες αυτό:

http://www.pctools.com/forum/showthread.php?t=61494

Μήπως έχεις εγκαταστήσει το Registry Mechanic; Γιατί φαίνεται ότι το πρόβλημα το προκαλεί κάποιο monitor που έχει, δες αυτό:

http://www.pctools.com/forum/showthread.php?t=61494

το ειχα παλια,τωρα εχω το registry easy αλλα το εχω καιρο.

το προβλημα δημιουργηθηκε ξαφνικα χωρις λογο.

φοβηθηκα μηπως ειναι ιος

[sIGPIC][/sIGPIC]

Ένας φίλος μου αγόρασε τα Windows 7 Pro και έκανε αναβάθμιση στο μηχάνημά του. Επειδή δεν ήθελε τα Windows Vista άλλο πια μου τα έδωσα, αλλά το DvD Driver μου αρνείτε κατηγορηματικά να "διαβάσει" το cd. Μήπως φταίει που είναι Recovery Cd; :confused: Είναι από τον Turbo-X υπολογιστή του.

μα είναι δυνατόν? θέλεις να περάσεις recovery cd άλλης εταιρίας στο πισί σου? ...

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

το ειχα παλια,τωρα εχω το registry easy αλλα το εχω καιρο.

το προβλημα δημιουργηθηκε ξαφνικα χωρις λογο.

φοβηθηκα μηπως ειναι ιος

Απεγκατέστησε αμέσως όλα τα προγράμματα για registry που έχεις (registry mechanics, registry easy, pc-tools κλπ) γιατί κάνουν μεγαλύτερη ζημιά από ότι καλό.

Μάλλον κάποιο από αυτά σου κάνει τη ζημιά εδώ.

Αν δεν λύσεις το πρόβλημά σου, τρέξε το perfmon και απενεργοποίησε οποιουδήποτε είδους logging υπάρχει ενεργό.

Απεγκατέστησε αμέσως όλα τα προγράμματα για registry που έχεις (registry mechanics, registry easy, pc-tools κλπ) γιατί κάνουν μεγαλύτερη ζημιά από ότι καλό.

Μάλλον κάποιο από αυτά σου κάνει τη ζημιά εδώ.

Αν δεν λύσεις το πρόβλημά σου, τρέξε το perfmon και απενεργοποίησε οποιουδήποτε είδους logging υπάρχει ενεργό.

OK θα το κανω ευχαριστω

το perfmon τι ειναι και πως το τρεχω?

[sIGPIC][/sIGPIC]