geofil Δημ. October 27, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2007 Ναι και θα κάνει κάθε φορά την ίδια δουλειά. Ότι θέλουμε λέμε. Τα 20GB φίλε μου είναι πολύ λίγα. Ή θα απενεργοποιήσει την επαναφορά συτήματος ή θα μεγαλώσει το partition. Μόνο έτσι θα υπάρχει ικανοποιητικός χώρος για ένα λειτουργικό που απαιτεί από μόνο του σχεδόν 10gb . Όσο για τα τυχόν προβλήματα υπάρχουν καλύτεροι τρόποι από την επαναφορά συστήματος της ms. Η λύση είναι το acronis. Παράθεση http://img87.imageshack.us/img87/5766/paokul2.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jimpanourgias Δημ. October 27, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2007 και πως μεγαλωνουμε τον χωρο στο system restore? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geofil Δημ. October 27, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 27, 2007 Να μεγαλώσεις τον χώρο στο system restore? Για ποιό λόγο να το κάνεις αυτό? Θες περισότερα σημεία επαναφοράς? Εγώ μιλούσα για το partition. Αν μιλάς γι αυτό. Παράθεση http://img87.imageshack.us/img87/5766/paokul2.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Zer0cooL24 Δημ. October 28, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 28, 2007 Τι να κανω ρε παιδια? ΝΑ το απενεργοποιησω η οχι? Δε νομιζω πως μου χρειαζεται απλα ρωταω αν το βγαλω τι προβληματα μπορει να δημιουργηθουν... Επισης...πως μπορω να μεγαλωσω το partition αυτο χωρις να παθει τιποτα το λειτουργικο και επιλεγοντας εγω απο που να παρει καμια 10αρια γιγα ακομα χωρις να παθουν τιποτα ουτε τα αρχεια του partition που θα μικρυνει? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jog Δημ. October 28, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 28, 2007 Παιδιά να κατεβάσω άφοβα codecs για τα vista? Βρήκα από το free-codecs.com το Vista Codec Package 4.5.2 beta 1 να ψάξω για κάτι που να μην είναι beta έ? Thnx! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Spartan_X Δημ. October 28, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 28, 2007 Παιδία να ρωτήσω. Υπάρχει κανά νεότερο απο τη Microsoft σχετικά με το πότε να περιμένουμε το 1ο Service pack? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jog Δημ. October 28, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 28, 2007 Παιδία να ρωτήσω. Υπάρχει κανά νεότερο απο τη Microsoft σχετικά με το πότε να περιμένουμε το 1ο Service pack? Ακόμα τίποτα. Πλήρες χάος για τις ημερομηνίες,όπως και για το sp3 των xp. Απλά υπομονή.:) Πάντως θυμάμαι πως την 2η ημέρα με vista κράσαρε το pc :lol::lol: Πάντα τέτοια :p Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
costastsak Δημ. October 28, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 28, 2007 Παιδιά θέλω να ρωτήσω κάτι για λογαριασμό φίλου που πήρε laptop με vista. Το πρόβλημα του είναι ότι στον explorer δεν μπορεί να γράψει ελληνικά. Στο google πχ αν και στο taskbar δείχνει Ελληνικά, του τα δείχνει Aγγλικά...Kαμοιά βοήθεια;; EΥαχριστώ πολύ. Παράθεση I LOVE MY BABIES Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geofil Δημ. October 28, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 28, 2007 Τι να κανω ρε παιδια? ΝΑ το απενεργοποιησω η οχι? Δε νομιζω πως μου χρειαζεται απλα ρωταω αν το βγαλω τι προβληματα μπορει να δημιουργηθουν... Επισης...πως μπορω να μεγαλωσω το partition αυτο χωρις να παθει τιποτα το λειτουργικο και επιλεγοντας εγω απο που να παρει καμια 10αρια γιγα ακομα χωρις να παθουν τιποτα ουτε τα αρχεια του partition που θα μικρυνει? Φυσικά και να το απενεργοποιήσεις. Δεν είναι τελείως άχρηστο όπως ήταν στα ΧΡ αλλά μην περιμένεις πολλά πράγματα από την επαναφορά συστήματος και όπως είπα και πριν υπάρχουν πολύ καλύτερες λύσεις απ αυτήν. Στην δική σου περίπτωση δεν έχεις πολλές επιλογές. Σε λίγο τα vista θα είναι στο όριο τους. Όσο για το πως θα μεγαλώσεις το partition εξαρτάται από ποιο πρόγραμμα διαχείρισης των partitions χρησιμοποιείς. Συνήθως επιλέγεις το partition που θες να μεγαλώσεις τον ελεύθερο χώρο και μετά το partition που θα αφαιρέσεις τον ελεύθερο χώρο. Επιλέγεις επίσης πόσα GB θα δώσεις. Η διαδικασία συνήθως είναι ασφαλής και δεν χάνεται τίποτα. Αλλά όπως πάντα θα πρέπει να έχεις πάρει αντίγραφα ασφαλείας. Προσωπικά χρησιμοποιώ τα εργαλεία του Acronis για τέτοιες δουλειές και δεν με πρόδωσαν ποτέ. Για την συγκεκριμένη περίπτωση θες το Acronis Disk Director Suite Παράθεση http://img87.imageshack.us/img87/5766/paokul2.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. October 28, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 28, 2007 μπορείς μία φορά στις 2 μέρες να κάμεις disk cleanup. θα είσαι στο όριο αλλά και ασφαλής. επίσης: αναβάθμισε το δίσκο σου. είναι υπερβολικά μικρός για της σύγχρονες απαιτήσεις! Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Zer0cooL24 Δημ. October 29, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 29, 2007 Δε μπορω να βρω απο που απενεργοποιειται..... Οσο για το προγραμματακι το κατεβαζω και λεω να κανω το σκληρο για το λειτουργικο γυρω στα 30 γιγα...καλα δεν ειναι? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. October 29, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 29, 2007 λίγα είναι. το OS πρέπει να έχει άπειρο χώρο και τα προγράμματα μαζί. Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Zer0cooL24 Δημ. October 29, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 29, 2007 Houston we got a PROBLEM!!! Χρησιμοποιησα το Acronis Disk Director Suite για να μεγαλωσω το παρτισιον του λειτουργικου απο 20 σε 38 γιγα τα οποια τα πηρα απ το παρτισιον Ε που ηταν 50 γιγα κι εγινε 32...Κατα τη διαρκεια της διαδικασιας εβγαζε κατι cannot write sectors (μαλλον η κατι τετοιο) , του εκανα ignore, και συνεχισε μεχρι το τελος... ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ - Ο δισκος Ε εγινε 32 γιγα αλλα ο C παρεμεινε 20....Που πηγαν τα 18 γιγα που του προσθεσα??? Απ την αλλη οταν ανοιγω το Acronis Disk Director Suite μου δειχνει οτι ο C ειναι 38 γιγα και οτι εχω 2.5 ελευθερα (οσα ειχα και πριν οταν ο δισκος ηταν 20αρης). Το θεμα ειναι οτι στον Expolrer εγω αυτα τα επιπλεον γιγα ΔΕΝ τα βλεπω... Καμια ιδεα κανεις???? HELP!!!!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. October 29, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 29, 2007 έχει γραφτεί. λάθος που δούλεψες με το acronis. είναι καλό ΜΟΝΟ για backup (η τελευταία έκδοση). πήγαινε στο computer management και κάμε τα από εκεί. τι στο διάβολο έχουν partition resizer τα vista. για πλάκα? :!: Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Zer0cooL24 Δημ. October 29, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 29, 2007 Τι να κανω απο εκει?? Κι εκει μου δειχνει τον C 40 γιγα ενω στον Explorer τον δειχνει 20.... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. October 29, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 29, 2007 θα κάμεις extend το partition που θες. δες το help για περισσότερα. είναι απίστευτα εύκολο και γρήγορο. Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geofil Δημ. October 30, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 30, 2007 Houston we got a PROBLEM!!! Χρησιμοποιησα το Acronis Disk Director Suite για να μεγαλωσω το παρτισιον του λειτουργικου απο 20 σε 38 γιγα τα οποια τα πηρα απ το παρτισιον Ε που ηταν 50 γιγα κι εγινε 32...Κατα τη διαρκεια της διαδικασιας εβγαζε κατι cannot write sectors (μαλλον η κατι τετοιο) , του εκανα ignore, και συνεχισε μεχρι το τελος... ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ - Ο δισκος Ε εγινε 32 γιγα αλλα ο C παρεμεινε 20....Που πηγαν τα 18 γιγα που του προσθεσα??? Απ την αλλη οταν ανοιγω το Acronis Disk Director Suite μου δειχνει οτι ο C ειναι 38 γιγα και οτι εχω 2.5 ελευθερα (οσα ειχα και πριν οταν ο δισκος ηταν 20αρης). Το θεμα ειναι οτι στον Expolrer εγω αυτα τα επιπλεον γιγα ΔΕΝ τα βλεπω... Καμια ιδεα κανεις???? HELP!!!!!! Δεν έπρεπε να αγνοήσεις τα μηνύματα που σου έβγαλε. Προφανώς και υπήρχε λόγος για να σου τα εμφανίσει.. Έχω κάνει την διαδικασία αρκετές φορές και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Αλλά δεν είδα και ποτέ τέτοιο μήνυμα. Αν δεν πρόκειται για "χτυπημένο" δίσκο τότε μάλλον θα φταίει η κρακαρισμένη έκδοση που χρησιμοποίησες. Φαντάζομαι ότι χρησιμοποίησες έκδοση συμβατή με vista και όχι κάτι παλιότερο. Αν και πιο πιθανό βλέπω το πρώτο. Χρησιμοποίησες το recover partitions για να δεις αν μπορείς να το επαναφέρεις στην προηγούμενη κατάσταση; Αν όχι δοκίμασε. Όπως δοκίμασε να κάνεις και πάλι "increase free space". Μπροστά στο Acronis το partition resizer των vista είναι για γέλια. Παράθεση http://img87.imageshack.us/img87/5766/paokul2.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. October 30, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 30, 2007 όντως είναι "γελεία" εύκολο το πρόγραμμα των vista. :!: τώρα που βάλατε το παιδί στο χωρό και του έκανε "ζημιά" βρείτε του και λύση. με το vista extend - shrink (πιο απλό δεν υπάρχει) δεν θα είχε κανένα πρόβλημα ;) Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
akaliptosZR Δημ. October 30, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 30, 2007 ρε παιδια, ενα προγραμμα που να μπορω να καψω dvd/cd/mp3s στα VISTA υπαρχει? αν γινεται και καποιο λινκ μεσω πμ!!:X 2. το aero glass theme, που μπορω να το κατεβασω? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. October 30, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 30, 2007 με τα ίδια τα vista. copy/paste. αν η κάρτα σου δεν είναι συμβατή δεν μπορείς να έχεις aero (κατά 99%) Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geofil Δημ. October 30, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 30, 2007 όντως είναι "γελεία" εύκολο το πρόγραμμα των vista. :!: τώρα που βάλατε το παιδί στο χωρό και του έκανε "ζημιά" βρείτε του και λύση. με το vista extend - shrink (πιο απλό δεν υπάρχει) δεν θα είχε κανένα πρόβλημα ;) Αγόρι μου ειλικρινά δεν ξέρω το πρόβλημά σου. Και δεν μιλώ για το ορθογραφικό. Ποστάρεις μόνιμα κάτω από μένα γράφοντας οτιδήποτε μπορεί να είναι αντίθετο από αυτό που γράφω εγώ. Αν απλά θες μόνο να με εκνευρίσεις, τα συγχαρητήρια μου. Τα κατάφερες. :mad: Γυρίζοντας μια σελίδα πίσω μπορεί οποιοσδήποτε να καταλάβει πόσο σοβαρός είσαι. Ίσως το πρόβλημα είναι ότι αυτό αποδείχτηκε πανηγυρικά στην ιστορία με τις κάρτες intel που έμπλεξες με τους επεξεργαστές intel. Αφού μπερδεύεις τέτοια πράγματα γιατί απαντάς ενώ δεν υπάρχει λόγος; Όλα τα μηνύματα σου είναι γενικότητες που θα μπορούσε να γράψει οποιοσδήποτε. Ακόμα και αυτοί που έχουν σχέση με τους υπολογιστές τον τελευταίο χρόνο. Δεν είδα να μπορείς να λύσεις κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα κάποιου. Τώρα εδώ τι ακριβώς κάνεις; Προσπαθείς να εκμεταλλευτείς το πρόβλημα κάποιου για να μου την πεις; Είμαι σίγουρος ότι δεν έχεις σχέση ούτε με τα partitions. Αμφιβάλλω ακόμα και αν έχεις διαχειριστεί ή έχεις δημιουργήσει ποτέ. Αν μπορείς να βοηθήσεις κάνε το χωρίς να ασχολείσαι με αυτά που γράφω εγώ. Παράθεση http://img87.imageshack.us/img87/5766/paokul2.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. October 30, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 30, 2007 ασχολίαστα ;) computer management->storage->disk management->δεξί κλικ (extend or shrink) η πιο εύκολη λύση. Υ.Γ. και ναι την έχω κάνει κάμποσες φορές μιας και ήμουν beta tester (beta2, rc1) (με αυθεντικές beta και όχι κατεβασμένες) εδώ και πολύ καιρό. Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Demis_CY Δημ. October 30, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 30, 2007 computer management->storage->disk management->δεξί κλικ (extend or shrink) Βρίσκω τον Alexkass ενημερωμένο σε πολλά πράγματα και με έχει βοηθήσει πολλές φορές. Από την άλλη και εσύ ρε Alex γιατί δεν έγραψες από την αρχή την διαδικασία και έλεγες να κοιτάξει στο help των Windows και ότι είναι πολύ εύκολο? θα κάμεις extend το partition που θες. δες το help για περισσότερα. είναι απίστευτα εύκολο και γρήγορο. Επίσης δεν είναι σωστό να ρίχνουμε το φταίξιμο σε ΚΑΝΕΝΑ. Ό,τι κάνω εγώ, ο Α, ο Β πάνω στο PC είναι με 100% δική μου ευθύνη. Στο φόρουμ ερχόμαστε για συμβουλές και μόνο. Το τί κάνεις με την συμβουλή είναι άλλο πράγμα. Πιστεύω επίσης ότι ΚΑΙ ΟΙ 2 σας είσαστε πολύ καλοί σε troubleshooting αλλά σε διαφορετικούς τομείς και σε κάποιους να έχετε σύγκρουση γνώμεων και να δημιουργείται αυτό που δημιουργήθηκε (απάντηση από geofil - ανταπάντηση από Alexkass κ.ο.κ.) CHILL! Εδώ είμαστε για να βοηθούμε και όχι να μαλλώνουμε για το ποιος θα δώσει την καλύτερη συμβουλη. Παράθεση Instagram : http://www.instagram.com/demiscy[/url] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Alexkass Δημ. October 30, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 30, 2007 σίγουρα. απλά κάποιοι pundits πχ σε ένα ξένο φόρουμ "πίεζαν" να βάλουμε το auslogic disk defrag. το έβαλα και χάλασε τον hdd... δική μου ευθύνη δεν λέω αλλά και αυτοί είχαν μερίδιο που έλεγαν ότι το defrag των windows δεν είναι καλό. μετά από αυτό τριπλοκοιτάω τις τρίτες λύσεις πριν τις βάλω στο πισί. Παράθεση Alex = the best! http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου PIN: 20DDA1B0 (Storm) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
geofil Δημ. October 30, 2007 Κοινοποίηση Δημ. October 30, 2007 Επίσης δεν είναι σωστό να ρίχνουμε το φταίξιμο σε ΚΑΝΕΝΑ. Ό,τι κάνω εγώ, ο Α, ο Β πάνω στο PC είναι με 100% δική μου ευθύνη. Στο φόρουμ ερχόμαστε για συμβουλές και μόνο. Το τί κάνεις με την συμβουλή είναι άλλο πράγμα. Έχεις απόλυτο δίκαιο φίλε μου. Η ζημιά σε τέτοια θέματα μπορεί να γίνει πολύ εύκολα. Είτε είναι από προγράμματα τρίτων είτε από εργαλεία της ms. Το διαδίκτυο είναι γεμάτο με τέτοιες ζημιές. Εγώ σε καμία περίπτωση δεν απαξιώνω την ms. Αλλά είμαι και σίγουρος ότι για αρκετά πράγματα υπάρχουν εταιρίες πιο εξειδικευμένες απ΄αυτήν. Στην προκειμένη περίπτωση τα πάντα ήταν κρυμμένα πίσω από το μήνυμα που έβγαλε το πρόγραμμα στον φίλο που είχε το πρόβλημα. Και που ειδικά σε τέτοια περίπτωση δεν έπρεπε να αγνοήσει. CHILL! Εδώ είμαστε για να βοηθούμε και όχι να μαλλώνουμε για το ποιος θα δώσει την καλύτερη συμβουλη. Σωστότατα και πάλι. Καλύτερος και από ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ. :) Παράθεση http://img87.imageshack.us/img87/5766/paokul2.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts