Jump to content

Η Ιερή εξέταση του Eshop.gr!

aimilios
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Έλεγα αρχικά να το ανοίξω το θέμα στο computing, αλλά επειδή από το e-shop.gr παίρνει κανείς και άλλα πράγματα από υπολογιστές, το άνοιξα στο Chat'n'Fun. Αν κάνω λάθος, ας μεταφερθεί.

Τα 'φτυσε που λέτε το παλιό PCάκι μου και είπα να πάρω μερικά components από το e-shop.gr. Η αξία τους βγήκε γύρω στα 482€. Θαυμάσια λέω και κάνω την παραγγελία μέσω πιστωτικής.

Έλα μου όμως που σκάει mail από το e-shop που μου ζήταγε με φαξ:

1. Φωτοτυπία της πιστωτικής :rolleyes:
  2. Φωτοτυπία της ταυτότητας :worry:
  3. Φωτοτυπία λογαρισμού πιστωτικής :confused: :mad:
  4. Υπεύθυνη δήλωση ότι η κάρτα μου ανήκει :blink: :wacko:

Εντάξει, καταλαβαίνω τον πανικό που τους έχει πιάσει με την ασφάλεια των συναλλαγών, αλλά έχω πάρει από πολλά e-shop και αυτά που μου ζητήσανε είναι πρωτοφανή! Έστειλα άμεσα mail και τους πήρα τηλέφωνο και τους ζήτησα αμέσως την ακύρωση της παραγγελίας. Εκεί υποστήριξαν ότι το κάνουν για τη δική μου ασφάλεια και ότι το ζητάνε οι τράπεζες.

Εσείς το βρίσκετε λογικό, θεμιτό, νόμιμο κ.ο.κ. να ζητάει ηλεκτρονικό κατάστημα τέτοια δικαιολογητικά; Δεν καταργείται έτσι η έννοια του ηλεκτρονικού καταστήματος και η ευκολία που αυτό παρέχει; Α, πήρα και τηλέφωνο στην τράπεζα της πιστωτικής μου (Alpha) και είπαν ότι δεν έχουν δώσει τέτοια εντολή σε κανένα.

Θα μπορούσα και εγώ να τους ζητήσω ποινικό μητρώο του διοικητικού συμβολαίου, προσύμφωνο ότι τα πράγματα θα έρθουν στην ώρα τους και σώα, αντίγραφο φορολογικής ενημερότητας κτλ. :whistle: Αλλά εγώ τους εμπιστεύομαι, αυτοί γιατί όχι;

Θα ήθελα πολύ τη γνώμη σας. Α, ξέχασα, τα ίδια (και καλύτερα) πράγματα τα πήρα από μαγαζί στη Στουρνάρα με 485€... :D

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

• Απαντήσεις 52
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Έχουν χάσει την μπάλα τους οι ετερίες με τα θέματα των πιστωτικών καρτών. Εδώ ρε συς στον Κορασίδη δεν μου κόβανε τιμολόγιο γιατί η πιστωτική ήταν στο όνομα μου και το τιμολόγιο θα έβγαινε στο όνομα της γυναίκας μου, και στο Big City με έβαλαν και τους έφτιαξα υπεύθυνη δήλωση ότι επιτρέπω την εξόφληση του τιμολογίου μέσω της πιστωτικής μου.

Όλα καλά.

Έλα μωρέ, καλά κάνουν και κατα βάθος το ξέρετε, έτσι δεν είναι?

Τώρα γράφετε αυτά. Φανταστείτε τι θα γράφατε αν δεν ήτανε τόσο αυστηροί και παθαίνατε καμία "ιστορία" με την πιστωτική σας...

http://www.danasoft.com/sig/sigmacom.jpg

nai omos otan plironis pote den epalithevoun tin ipografi stin piso pleura me tin ipografi tis apodiksis pou einai poli simantiko ...sto eksoteriko ipografis kai kitane tin karta kai tin apodiksi kai tote stin epistrefoun sttin elada panta sou dinoun tin karta piso amesos xoris na kitaksoun !

hero of our nation.

Noodles Romanoff and his gang won't get far!

Trust in me and you'll find that...wait, I've got it here somewhere...ummm..never mind.

Viva the revolution!

φωτοτυπια της πιστωτικης ζητανε εδω και χρονια (τουλαχιστον απο τη γερμανια). Παντως το e-shop πρεπει να το αρχισε τωρα τελευταια αυτο γιατι την τελευταια φορα που ψωνισα απο κει δε μου ζητησαν τιποτα τετοιο. Και μπορω να πω οτι ειναι απο τους καλυτερους στο ειδος τους στην ελλαδα!

http://briefcase.pathfinder.gr/download/princessofthedawn/11956/308444/0/101_0139.jpg

Lord, let me be the person my dog thinks I am

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος aimilios (14th December 2003, 22:49 )

Έλεγα αρχικά να το ανοίξω το θέμα στο computing, αλλά επειδή από το e-shop.gr παίρνει κανείς και άλλα πράγματα από υπολογιστές, το άνοιξα στο Chat'n'Fun. Αν κάνω λάθος, ας μεταφερθεί.

Τα 'φτυσε που λέτε το παλιό PCάκι μου και είπα να πάρω μερικά components από το e-shop.gr. Η αξία τους βγήκε γύρω στα 482€. Θαυμάσια λέω και κάνω την παραγγελία μέσω πιστωτικής.

1. [*]Φωτοτυπία της πιστωτικής

[*]Φωτοτυπία της ταυτότητας

[*]Φωτοτυπία λογαρισμού πιστωτικής :confused: :mad:

[*]Υπεύθυνη δήλωση ότι η κάρτα μου ανήκει :blink: :wacko: [/list=1]

Εντάξει, καταλαβαίνω τον πανικό που τους έχει πιάσει με την ασφάλεια των συναλλαγών, αλλά έχω πάρει από πολλά e-shop και αυτά που μου ζητήσανε είναι πρωτοφανή! Έστειλα άμεσα mail και τους πήρα τηλέφωνο και τους ζήτησα αμέσως την ακύρωση της παραγγελίας. Εκεί υποστήριξαν ότι το κάνουν για τη δική μου ασφάλεια και ότι το ζητάνε οι τράπεζες.

Εσείς το βρίσκετε λογικό, θεμιτό, νόμιμο κ.ο.κ. να ζητάει ηλεκτρονικό κατάστημα τέτοια δικαιολογητικά; Δεν καταργείται έτσι η έννοια του ηλεκτρονικού καταστήματος και η ευκολία που αυτό παρέχει; Α, πήρα και τηλέφωνο στην τράπεζα της πιστωτικής μου (Alpha) και είπαν ότι δεν έχουν δώσει τέτοια εντολή σε κανένα.

Θα μπορούσα και εγώ να τους ζητήσω ποινικό μητρώο του διοικητικού συμβολαίου, προσύμφωνο ότι τα πράγματα θα έρθουν στην ώρα τους και σώα, αντίγραφο φορολογικής ενημερότητας κτλ. :whistle: Αλλά εγώ τους εμπιστεύομαι, αυτοί γιατί όχι;

Θα ήθελα πολύ τη γνώμη σας. Α, ξέχασα, τα ίδια (και καλύτερα) πράγματα τα πήρα από μαγαζί στη Στουρνάρα με 485€... :D

ένα τηλεφώνημα 3 λεπτών, ονοματεπώνυμο διέυθυνση, άμεση παράδοση σε δυο μέρες...

Όλα αυτά χωρίς πιστωτική που αν και είχα επέλεξα συνειδητά να μην χρησιμοποιήσω. Ου μπλέξεις :)

Πάντα από το e-shop φυσικά!

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος aimilios (14th December 2003, 20:49 )

1. [*]Φωτοτυπία της πιστωτικής :rolleyes:

[*]Φωτοτυπία της ταυτότητας :worry:

[*]Φωτοτυπία λογαρισμού πιστωτικής :confused: :mad:

[*]Υπεύθυνη δήλωση ότι η κάρτα μου ανήκει :blink: :wacko: [/list=1]

Μετά αναρωτιούνται γιατί ο κόσμος δεν προτιμάει τις ηλεκτρονικές συναλλαγές.

Γιατί να τις προτιμήσει για να δυσκολευτεί περισσότερο;;

σορι παιδια αλλα κανω αγορες και συναλλαγες μεσω νετ εδω και πολλα χρονια και ποτε μου δεν ειχα προβλημα.. ισως λεω ισως να πληρωνω κατι παραπανω, αλλα ποιος μπορει να με εξυπηρετησεις στις δωδεκα τα μεσανυχτα που εχω χρονο εγω να ψωνισω;

http://briefcase.pathfinder.gr/download/princessofthedawn/11956/308444/0/101_0139.jpg

Lord, let me be the person my dog thinks I am

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος aggelopas (14th December 2003, 22:57 )

Tora na pires ta idia pragmata mono 3 euro parapano mou fenetai parakseno eos adinato..(an kai den ksero ti pires)

Γιατί τόσο φθηνό είναι το e-shop.gr?

Εγώ πάντως δεν έχω πιστωτική κάρτα (δεν μού περισσεύουν χρήματα για τις αγαπημένες μου τράπεζες) κι έτσι συναλλάσσομαι μόνο με ηλεκτρονικά καταστήματα όπου μπορώ να πληρώσω με αντικαταβολή (π.χ. http://www.greekbooks.gr , http://www.e-shop.gr ).

Βέβαια δεν μπορώ να αγοράσω τίποτα από το εξωτερικό...

http://briefcase.pathfinder.gr/download/guru7/36824/444282/0/logo_mini.jpg

Γιάννης Πετρίδης (Δευτέρα – Παρασκευή, 16:00–17:00, ΝΕΤ 105,8, 17:10–18:10+ Τρίτο Πρόγραμμα)

Πάνος Χρυσοστόμου (Δευτέρα – Πέμπτη, 21:00–22:00, Δεύτερο Πρόγραμμα)

χαζομάρες είναι αυτά τα μέτρα...

Φωτοτυπία κάρτας δεν πρέπει να δίνεις ενώ της ταυτότητας τη ζητάνε μόνο τα μαγαζιά (όχι online)

Τα online το μόνο έλεγχο που έπρεπε να κάνουν είναι αν η διεύθυνση που τους δίνεις αντιστοιχεί σε αυτή που στέλνονται οι λογαριασμοί τις πιστωτικής. Είναι ο τρόπος που ακολουθούν όλα τα site του εξωτερικού. Και μερικά απλά δεν δέχονται να παραδώσουν σε διεύθυνση άλλη πέρα από τις κάρτας. Για παράδειγμα έκλεισα εισητήριο για την ξαδέρφη μου με την πιστωτική μου στην BA και το εισητήριο το ταχυδρόμησαν σε μένα.

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος guru (15th December 2003, 00:03 )

Εγώ πάντως δεν έχω πιστωτική κάρτα (δεν μού περισσεύουν χρήματα για τις αγαπημένες μου τράπεζες)

Μα δεν πληρώνεις τίποτα παραπάνω για τις τράπεζες εάν εξοφλείς αμέσως και οι κάρτες με δωρεάν συνδρομή είναι πολλές, άρα?

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Trobocop® (15th December 2003, 00:25 )

ένα τηλεφώνημα 3 λεπτών, ονοματεπώνυμο διέυθυνση, άμεση παράδοση σε δυο μέρες...

Όλα αυτά χωρίς πιστωτική που αν και είχα επέλεξα συνειδητά να μην χρησιμοποιήσω. Ου μπλέξεις :)

Πάντα από το e-shop φυσικά!

Αν ήθελα να σηκώσω μετρητά, θα πήγαινα και σε κανονικό μαγαζί να αγοράσω. Άσχετο που τελικά αυτό έκανα...

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος sigmacom (14th December 2003, 23:37 )

Έλα μωρέ, καλά κάνουν και κατα βάθος το ξέρετε, έτσι δεν είναι?

Τώρα γράφετε αυτά. Φανταστείτε τι θα γράφατε αν δεν ήτανε τόσο αυστηροί και παθαίνατε καμία "ιστορία" με την πιστωτική σας...

Να καταργήσουμε τις κάρτες άμα είναι τότε... Μα καλά, όταν κάνουν παράδοση σε κάποιο φυσικό πρόσωπο και σε κάποια διεύθυνση, δεν μπορούν να μηνύσουν τον απατεώνα μετά;

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος aggelopas (15th December 2003, 00:57 )

Tora na pires ta idia pragmata mono 3 euro parapano mou fenetai parakseno eos adinato..(an kai den ksero ti pires)

Φίλτατε αυτά πήρα:

[*]Επεξεργαστής P4 2.4 800FSB

[*]Μνήμη 2x 256MB 400MHz

[*]Μητρική Gigabyte

[*]Κάρτα γραφικών FX5200

[/list=a]

Η χρέωση του e-shop ήταν 482€ και κάτι ψιλά. Τελικά πλήρωσα στη ΓΡΑΜΜΗ 485€, αλλά για 2.6 επεξεργαστή! Δεν κάνω διαφήμιση και δεν θα ήθελα σχόλια (σε αυτό το thread) για το τι πήρα.

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Αρχικό Μήνυμα από το μέλος gmac (15th December 2003, 06:58 )

Μα δεν πληρώνεις τίποτα παραπάνω για τις τράπεζες εάν εξοφλείς αμέσως και οι κάρτες με δωρεάν συνδρομή είναι πολλές, άρα?

Θα παρακαλούσα να μην το κάνουμε πιστωτική vs μετρητών thread αυτό. Υπάρχει και ανάλογο άλλου. Ευχαριστώ.

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Πάντως λέω να τους προσκαλέσω (τους υπαλλήλους του e-shop) για επίσημη θέση σε αυτό το thread. Βλέπετε έχει ξεκινήσει μια ανταλλαγή mail σχετικά μεγάλη για το θέμα. Τι λέτε;

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Α, κάτι άλλο. Παραθέτω από mail τους:

Στην θέση σας,οι αγορές απο ηλεκτρονικά καταστήματα όπου η πολιτική τους είναι απλώς και μόνο εισπρακτική και το αποδεικνύουν περίτρανα,μιας και το μόνο που σας ζήτησαν ήταν μια απλή φωτοτυπία της ταυτότητας σας,θα νοιώθαμε το λιγότερο ανασφαλείς.

Με λίγα λόγια, amazon , play και το γερμανικό technikdirekt και το ελληνικό shop21 , είναι καθαρά εισπρακτικά και μόνο... Τα σχόλια δικά σας...

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Mόνο άμα για οποιοδήποτε λόγο χάσεις την πιστωτική σου κάρτα μπορείς να εκτιμήσεις την ""ιερή εξέταση" που σου κάνουν τα e-shops.

Kατά την γνώμη μου ΟΛΑ πρέπει να το κάνουν αλλά δυστυχώς δεν....

Ετσι διασφαλίζονται όλοι...και εγώ που σαν βλάκας έχασα (π.χ) την κάρτα μου και αυτοί είναι σίγουροι ότι είσαι ο νόμιμος κάτοχος.

Εχω ψωνίσει πολλές από το e-shop.gr και έχω μείνει ευχαριστημένος. Δεν ζήτησαν τόσα πολλά χαρτιά αλλά φαίνεται υπήρξαν περιστατικά απάτης για να πάρουν τέτοια μέτρα.

Μα τι λέτε... και τι λέει το eshop.gr;;;

Αν γίνει λάθος χρέωση της κάρτας τότε απλά θα στα επιστρέψει η τράπεζα.

Ακόμα και αν χάσεις τη κάρτα είσαι υπεύθυνος για ένα πολύ μικρό πρώτο ποσό για όποια αγορά γίνει πριν την δήλωση και για τίποτε για όποια αγόρά γίνει μετά τη δήλωση.

Τώρα όλα τα υπόλοιπα είναι δικαιολογίες του eshop.gr για να γλειτώνει να επιστρέφει λεφτά στη τράπεζα και να κυνηγάει δικαστικώς όποιες απάτες γίνονται εις βάρος του. Τη δική τους ζωή πάνε να κάνουν πιο εύκολη, όχι τη δική μας πιο ασφαλής.

Α και αφού λένε ότι πάνε να σε προστατέψουν, τι σόι προστασία είναι αυτή που ζητάνε φωτοτυπία της κάρτας και της ταυτότητας; Με αυτά τα στοιχεία τα οποία στέλνονται σε ένα απλό φαξ και μπορεί να τα δει ο κάθε υπάλληλος εκεί μέσα (είναι τελείως διαφορετικό από το να τα καταχωρείς σε έναν server με κρυπτογράφηση) μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει τη κάρτα σου για άλλες συναλαγές μέσω internet και μάλιστα έχει και τη διεύθυνση σου (από την ταυτότητα) που ζητάνε τα σοβαρά eshops του εξωτερικού.

[imgalign]http://www.rigasplastika.gr/nicolas/320ci.jpg[/imgalign]

rigasnic :: The ex-night shift ::

Πάντως και το Expansys ζητάει για την πρώτη αγορά αντίγραφο πιστωτικής και διαβατηρίου. Τα έστειλα με φαξ και όλα ΟΚ

NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)...

http://www.everythingaboutebooks.com

Η γνώμη μου στο θέμα: Απαράδεκτοι στα καταστήματα.

Πάντωs, έτσι κι αλλιώs μαs έχουν φακελωμένουs απο παντού!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μετά από (σωστή) υπόδειξη του υπεύθυνου του e-shop.gr, κάνω attach όλη την αλληλογραφία.

e-shop history.zip

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★