Jump to content

Ποιά γλώσσα προγραμματισμού να διαλέξω;

fraulina
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Wirelessly posted (SonyEricssonT610/R201 Profile/MIDP-1.0 Configuration/CLDC-1.0)

eilikrina den 8a ei8ela na mpoume se prosopikes antipara8eseis.

Autes tis meres dokimazw tin C# kserei kaneis ean mporw na vrw greek eBook gia tin glwssa?

..

Thanks for replys :-)

Αν θες να μάθεις να προγραμματίζεις γραμμικά δοκίμασε Pascal ή σκέτη C. Αν θες object oriented, Java. Με τη C# που τα συνδυάζει και τα 2 μάλλον θα μπερδευτείς περισσότερο.

H Fortran και η Pascal είναι γλώσσες υψηλού επιπέδου και γι'αυτό προσφέρονται έτσι ώστε ο μαθητής να μπεί στο νόημα του προγραμματισμού.Ένα παιδί που έγραψε στις Πανελλήνιες 20 Ανάπτυξη εφαρμογών έχει-κατά την γνώμη μου- τα φόντα να αρχίσει με C αν διαβάζει και ασχολείται,αλλά η μεγάλη πλειοψηφία είναι απο Θετική κατεύθυνση και δεν γίνεται να γίνει αυτό.Ένας που είναι αρχάριος δεν μπορεί να αρχίσει απο C

γιατί πρέπει να μάθει να "εκφράζεται" αλγοριθμικά κάτι που δεν μπορεί να γίνει κατά την γνώμη μου με την C.Πρέπει απο την αρχή να μάθει απλές εντολές,αλλιώς θα δυσκολευτεί.Όλο αυτό ταπεινή μου γνώμη χωρίς να είμαι κανένας ειδικός.

Δεν έχεις άδικο, αλλά με αυτή τη λογική μπορεί να ξεκινήσει και με το βιβλίο των αλγορίθμων του Λυκείου :p Οκ είναι καλή λύση η Pascal, αλλα νομίζω πως και η C είναι αρκετά απλή για έναν αρχάριο.

fraulina, θα σου προτινα να αρχισεις πρωτα με την Γλωσσομαθεια http://www.spinet.gr/glossomatheia/ για να μπεις στο νοημα και να καταλαβεις τις πιο απλες εντολες :O

Θα συμφωνισω με τον capacitor, αφου παιξεις λιγο με την Γλωσσομαθεια μπορεις να περασεις στη Pascal και μετα στη C αμα θελησεις να το συνεχησεις.

Εγω εκανα βλακεια και ξεκινησα πριν δυο χρονια με την VB και αργοτερα που χρειαστικε να περασω στη C δεν μπορουσα! :wacko:

.:C E S S N A:.

http://www.alaskastock.com/Pix/302/FP/302FP_DY0034_001_T.JPG

Δεν ξέρω ποια να διαλέξεις για να ξεκινήσεις αλλά το .net Framework θέλοντας και μη είναι το πιο δυνατό όπλο...

• 2 weeks later...
Έχει κανείς να μου στείλει link με ελληνικά ebook για Pascal? Είμαι άσχετος και θέλω να μπω στο νόημα του προγραμματισμού. Μόνο σε Qbasic είχα προγραμματίσει παλιά, αλλά τα έχω ξεχάσει.

Εγώ ξεκίνησα στο λύκειο με Delphi με ένα απλό βιβλίο και μερικές συμβουλές καθηγητή.

Σε σχολείο της Νοτίου Αφρικής, που προκοπή στην ελλάδα..

Πάντως θα στην πρότεινα την Delphi είναι απλή με λίγο διάβασμα.

+ αμα θές να μάθεις και να εμπεδώσεις καλα προγραμματισμό, πάρε e-books στα αγγλικά. στα ελληνικά είναι τρελό μπέρδεμα, ειδικά αφου και οι Compilers/Clients συνήθως είναι αγγλικοί.

Για εμένα, προσωπική πάντα γνώμη, ελληνικά και πισι, δεν πάνε μαζι :(