Jump to content

Microsoft Office 2007

eLeKtriK EyE
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 532
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Tο διαβασα και γω, κατι με τους τονους αλλα στην 3.8 εκδοση ολα ειναι οκ :D

Τελικά επέστρεψα στο 2003 και βρήκα την υγειά μου.

Same here :)

Εγώ πάλι, αν και ξέρω απ΄έξω πια τα XP/2003, τώρα που συνηθίζω το 2007, δεν με βλέπω να γυρνάω πίσω. :D

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Ένα πρόβλημα που συνέβη χθές. Ξεκίνησε μόλις αφαίρεσα μια beta έκδοση του firefox 3.

Κάθε φορά που να ανοίξω ένα link από το Outlook 2007 μου βγάζει "Αυτή η ενέργεια ακυρώθηκε, λόγω περιορισμών σε αυτο τον υπολογιστή. Επικοινωστήστε με τον διαχειρηστή του υπολογιστή".

Τι να κάνω;

λογικά η αλεπού θα έγινε προεπιλεγμένο πρόγραμμα για το νετ.

αυτά έχουν τα beta. για να είσαι σίγουρος γύρνα σε ένα system checkpoint που δεν θα είχες την beta ff.

αν δεν σου έχει τέτοιο σημείο κάμε προσωρινά τον IE7 βασικό σου browser (ανοιξέ τον και λογικά θα σε κάμει prompt).

δες αν φτιάχνει το outlook και αν ναι γύρνα πάλι στον ff. (όταν τον ανοίξεις θα σε κάμει prompt)

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

δυστυχώς αυτά είναι κάποια πράγματα που δημιουργούν τα betas :( (έχω φάει πολλά τέτοια σε δοκιμαστικά συστήματα και έμαθα να τα κρατώ μακρυά από το κύριο σύστημα).

γύρισε στο νεώτερο σωστό backup.

Alex = the best!

Δοκίμασα τα office 2007, την έκδοση "trial" από ένα demo cd που μου έδωσαν στο περίπτερο της Microsoft στην έκθεση dte. Όντως τα 3 προγράμματα word, excel και power point που δοκίμασα είναι σαφώς πιο αναβαθμισμένα από τα αντίστοιχα του 2003. Όχι μόνο σε εμφάνιση, που είναι επουσιώδες, αλλά και σε λειτουργικότητα γιατί αυτό είναι που μας ενδιαφέρει ουσιαστικά. Η περίοδος δοκιμής έληξε, βέβαια και εγκατέστησα πάλι την έκδοση 2003.

Όμως έχω να επισημάνω κάποιες παραφωνίες :mad: και όσοι γνωρίζετε πείτε μου τι μπορεί να φταίει. Έστειλα με e-mail μια επιστολή που την είχα γράψει σε word 2007 και αυτός που την έλαβε (είχε την έκδοση 2003) μου απάντησε ότι δε τη "διάβαζε" το δικό του το office. :confused:

Τέλος, όταν απεγκατέστησα τα 2007 για να ξαναπεράσω τα 2003 ένα αρχείο excel 2007 δεν "διαβάζονταν" πάλι από το αντίστοιχο του 2003. :wacko:

Αυτά είναι προβλήματα που εντοπίζονται μόνο στην "trial" έκδοση ή υπάρχει γενικότερο πρόβλημα συμβατότητας παλαιού και νέου λογισμικού;

Thanks! :)

Όμως έχω να επισημάνω κάποιες παραφωνίες :mad: και όσοι γνωρίζετε πείτε μου τι μπορεί να φταίει. Έστειλα με e-mail μια επιστολή που την είχα γράψει σε word 2007 και αυτός που την έλαβε (είχε την έκδοση 2003) μου απάντησε ότι δε τη "διάβαζε" το δικό του το office. :confused:

Τέλος, όταν απεγκατέστησα τα 2007 για να ξαναπεράσω τα 2003 ένα αρχείο excel 2007 δεν "διαβάζονταν" πάλι από το αντίστοιχο του 2003. :wacko:

Αυτά είναι προβλήματα που εντοπίζονται μόνο στην "trial" έκδοση ή υπάρχει γενικότερο πρόβλημα συμβατότητας παλαιού και νέου λογισμικού;

Thanks! :)

Μήπως είχες κάνει save τα αρχεία σε μορφή .docx & .xlsx αντίστοιχα? Αυτό είναι όντως το φόρματ που ανοίγει μόνο με το 2007. Παρόλα αυτά μπορείς να κάνεις save και σαν .doc & .xls.

Αν κάνεις το δεύτερο, απλά όταν ανοίξεις το αρχείο δε μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα features που είναι διαθέσιμα μόνο στο 2007, π.χ. σε ένα doc δε μπορείς να χρησιμοποιήσεις την αυτόματη βιβλιογραφία, το αυτόματο TOC, κλπ.

Μήπως είχες κάνει save τα αρχεία σε μορφή .docx & .xlsx αντίστοιχα? Αυτό είναι όντως το φόρματ που ανοίγει μόνο με το 2007. Παρόλα αυτά μπορείς να κάνεις save και σαν .doc & .xls.

Αν κάνεις το δεύτερο, απλά όταν ανοίξεις το αρχείο δε μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα features που είναι διαθέσιμα μόνο στο 2007, π.χ. σε ένα doc δε μπορείς να χρησιμοποιήσεις την αυτόματη βιβλιογραφία, το αυτόματο TOC, κλπ.

Α, μάλιστα! Γι' αυτό ήταν απενεργοποιημένα τα κουμπιά του χρώματος γραμματοσειράς, αλλαγής μεγέθους κ.λ.π. :rolleyes: Είναι παράμετροι που χρειάζονται προσοχή απ' ότι κατάλαβα... Πάντως θα χρειαστεί αρκετός καιρός για να διεισδύσουν τα 2007 στους υπολογιστές μας, αφού οι περισσότεροι είμαστε καλυμμένοι με τα 2003

Α, μάλιστα! Γι' αυτό ήταν απενεργοποιημένα τα κουμπιά του χρώματος γραμματοσειράς, αλλαγής μεγέθους κ.λ.π. :rolleyes: Είναι παράμετροι που χρειάζονται προσοχή απ' ότι κατάλαβα... Πάντως θα χρειαστεί αρκετός καιρός για να διεισδύσουν τα 2007 στους υπολογιστές μας, αφού οι περισσότεροι είμαστε καλυμμένοι με τα 2003

Σχετικό είναι αυτό. Από τη στιγμή που μπορείς να το σώσεις στο format .doc για να μπορείς να διαβάζεις το αρχείο σε υπολογιστές που δεν έχουν το 2007 δε θεωρώ ότι προκαλέι πρόβλημα διεισδυτικότητας. Εγώ πλέον τα 2007 δεν τα αλλάζω. Γράφω πολλά κείμενα και εργασίες σε word και η ευκολία που προσφέρει στο να φτιάχνεις περιεχόμενα, βιβλιογραφίες (όλα με ένα κλικ), πίνακες κλπ είναι απλά ασυναγώνιστη.

Σχετικό είναι αυτό. Από τη στιγμή που μπορείς να το σώσεις στο format .doc για να μπορείς να διαβάζεις το αρχείο σε υπολογιστές που δεν έχουν το 2007 δε θεωρώ ότι προκαλέι πρόβλημα διεισδυτικότητας. Εγώ πλέον τα 2007 δεν τα αλλάζω. Γράφω πολλά κείμενα και εργασίες σε word και η ευκολία που προσφέρει στο να φτιάχνεις περιεχόμενα, βιβλιογραφίες (όλα με ένα κλικ), πίνακες κλπ είναι απλά ασυναγώνιστη.

ακριβώς. καθημερινή χρήση από τον Φλεβάρη μέχρι και σήμερα.

στο πισί μου τα σώζω σε xlsx pptx αν τα στείλω κάπου τα αλλάξω, αν και τώρα πια οι περισσότεροι έχουν το εργαλείο της msft για να τα βλέπουν ακόμα και σε 2003/xp ;)

Alex = the best!

ακριβώς. καθημερινή χρήση από τον Φλεβάρη μέχρι και σήμερα.

στο πισί μου τα σώζω σε xlsx pptx αν τα στείλω κάπου τα αλλάξω, αν και τώρα πια οι περισσότεροι έχουν το εργαλείο της msft για να τα βλέπουν ακόμα και σε 2003/xp ;)

Μα προφανώς.. Τι συζητάμε τώρα. Ξέρεις τι είναι σε πτυχιακή εργασία να φτιάχνεις τη βιβλιογραφία σε όποιο ακαδημαϊκό στυλ θες με ένα κλικ? Άσε που κρατάει όλα τα sources που προσθέτεις με αποτέλεσμα αν σε άλλη εργασία τα χρειάζεσαι να μη χρειάζεται να τα ξαναβάλεις. Επίσης το TOC γίνεται με τέτοιο τρόπο που ο τρόπος που υπήρχε στο 2003 μοιάζει με πυρηνική φυσική. Εξώφυλλα, σελιδοποίση, headers/footers, έχουν φοβερούς τρόπους για να τα φτιάξεις με αποτέλεσμα το τελικό στυλ του κειμένου/εργασίας να είναι πανέμορφο.

Για μισό λεπτό, η βιβλιογραφία έχει πεπερασμένο αριθμό δυνατοτήτων μορφοποίησης στο office 2007, δεν υπάρχει δυνατότητα δημιουργίας customized μορφοποίησης βιβλιογραφίας με αποτέλεσμα όταν θέλεις να στείλεις σε επιστημονικό περιοδικό ένα έγγραφο, η βιβλιογραφία του 2007 να πάει άχρηστη και να πρέπει να τη φτιάξεις με κάποιο άλλο πρόγραμμα τύπου EndNote.
Sent neither from iphone nor android phone

Για μισό λεπτό, η βιβλιογραφία έχει πεπερασμένο αριθμό δυνατοτήτων μορφοποίησης στο office 2007, δεν υπάρχει δυνατότητα δημιουργίας customized μορφοποίησης βιβλιογραφίας με αποτέλεσμα όταν θέλεις να στείλεις σε επιστημονικό περιοδικό ένα έγγραφο, η βιβλιογραφία του 2007 να πάει άχρηστη και να πρέπει να τη φτιάξεις με κάποιο άλλο πρόγραμμα τύπου EndNote.

Στο Turabian που χρησιμοποιώ εγώ κυρίως είναι σχεδόν 95% precise με τα standards του πανεπιστημίου μου. Πάντα την κοιτάς για λεπτομέρειες που μπορεί να ξεφεύγουν αλλά δε συγκρίνεται σε τπτ με το χειροκίνητο. Σίγουρα το endnote είναι καθαρά και μόνο γι αυτή τη δουλειά και είναι σαφώς καλύτερο, αλλά δε μπορείς να αμφισβητήσεις το πόσο καλό είναι για embedded feature. Εκτός αν με το customized εννοείς κάτι που δεν πιάνω.

Για παράδειγμα, υποχρεώνεσαι να γράφεις στο κείμενο τις αναφορές ώς εξής: LastName(Date) π.χ. Papadakis(2005)

και στη βιβλιογραφία πρέπει να έχει τη μορφή:

Papadakis, J. (2005): "Titlos dimosieusis," Journal, 10(1), pp.30-45

Αυτό εννοώ σαν "customized", δηλαδή με συγκεκριμένη μορφή (όπως για παράδειγμα η παραπάνω) που δεν εμπεριέχεται στις τυποποιημένες του Office.

Αν δεν έχω καταλάβει εγώ κάτι λάθος, το συγκεκριμένο στο office 2007 δε γίνεται παρά μόνο αν περαστούν εκτός αναφορών βιβλιογραφίας.

Sent neither from iphone nor android phone

Για παράδειγμα, υποχρεώνεσαι να γράφεις στο κείμενο τις αναφορές ώς εξής: LastName(Date) π.χ. Papadakis(2005)

και στη βιβλιογραφία πρέπει να έχει τη μορφή:

Papadakis, J. (2005): "Titlos dimosieusis," Journal, 10(1), pp.30-45

Αυτό εννοώ σαν "customized", δηλαδή με συγκεκριμένη μορφή (όπως για παράδειγμα η παραπάνω) που δεν εμπεριέχεται στις τυποποιημένες του Office.

Αν δεν έχω καταλάβει εγώ κάτι λάθος, το συγκεκριμένο στο office 2007 δε γίνεται παρά μόνο αν περαστούν εκτός αναφορών βιβλιογραφίας.

Ναι, οκ. Δεν παίρνει custom τύπους, αλλά δε σε καλύπτουν αυτοί που έχει? Στην τελική αν θες και κάτι διαφορετικό απλά βρίσκεις το πιο παρεμφερές σύστημα και μετά πας και κάνεις τις αλλαγές σου.

Αν δλδ εσύ θες στη βιβλιογραφία να είναι Papadakis J., (2005) κλπ αντί για Papadakis, James (2005) κλπ, που μπορεί να το βγάζει αυτό τότε οι διορθώσεις είναι απείρως πιο λίγες από το να το κάνεις ένα ένα μόνος σου. (Αν και παρόλα αυτά εσύ μπορείς στο Insert του Source που θα κάνεις να δώσεις το όνομα σκέτο J.) Σίγουρα όμως δεν είναι και endnote.

Δοκίμασα να περάσω το office '07 από τον hd μου σε dvd (data).

Όμως ενώ στο σκληρό λειτουργεί μια χαρά η εγκατάσταση, από το dvd μου εμφανίζει τη καρτέλα πως κάποια αρχεία είναι κατεστραμμένα και δεν θα γίνει σωστά η εγκατάσταση του office.

Σημειωτέον πως δοκίμασα 2 διαφορετικούς τρόπους εγγραφής και δεν πέτυχε κανένας. :( Τόσο πολύ πια προστατεύει η Microsoft τα προϊόντα της? :mad:

γράψτο με την πιο αργή ταχύτητα.

+ με dvddecrypter ή alcohol