Jump to content

Εργασία σχετικά με το Aids

piki
 Κοινοποίηση

τι γνωριζετε για το AIDS?  

403 members have voted

1. 1. τι γνωριζετε για το AIDS?

• το AIDS μεταδιδεται με το σαλιο
      15
    • το AIDS δν μεταδιδεται με το σαλιο
      58
    • το ΑΙDS μεταδιδεται με τη χειραψια
      2
    • το ΑΙDS δν μεταδιδεται με τη χειραψια
      69
    • το AIDS θεραπευεται
      14
    • το AIDS δν θεραπευεται
      70
    • υπαρχει επαρκης ενημερωση
      14
    • δν υπαρχει επαρκης ενημερωση
      70
    • το AIDS μεταδιδετα με το αιμα
      89
    • το ΑIDS δν μεταδιδεται με το αιμα
      2

Recommended Posts

Κανω μια εργασια με θεμα το Aids.Παρακαλω απαντηστε ειλικρινα!

PALEOKOSTAS AIRWAYS

LIVE YOUR MYTH IN PRISON:ninja:

To blog μου http://http://telefteothranio.blogspot.com//

pano se ti akrivos theleis na sou apantisoume eilikrina?

oups file mou me sughoreis alla den eiha dei to erotimatologio. grapse lathos.

by the way ergasia se poio mathima?

[sigpic][/sigpic]

I Am, by any practical defintion of the words, foolproof and incapable of error. - HAL9000

Λογικά Βιολογία.

mallon. panos me to salio epeidi den eimai kai ego polu sigouros re paidia kai to zitima einai flegon an me katalavenete :rolleyes: eiha akousei apo ton viologo sto sholio oti kai kala den uparhei provlima kathos uparhoun mikroposotites tou iou kai mono an eheis kapoia pligi sto stoma sou mporeis na koliseis ton io apo enan forea. den xero pantos se auto pou eimai sigouros einai pos i pliroforisi einai polu halia shetika me to thema.

[sigpic][/sigpic]

I Am, by any practical defintion of the words, foolproof and incapable of error. - HAL9000

Στην βιολογια.Οντως με το σαλιο δν μεταδιδεται εκτος και αν ο αλλος εχει ουλιτιδα......

PALEOKOSTAS AIRWAYS

Όλα μου είναι γνωστά αλλά "κόλλησα" λίγο στο αν θεραπεύεται ή όχι. Νομίζω δεν μπορεί να δοθεί ξεκάθαρη απάντηση...

Όλα μου είναι γνωστά αλλά "κόλλησα" λίγο στο αν θεραπεύεται ή όχι. Νομίζω δεν μπορεί να δοθεί ξεκάθαρη απάντηση...

na therapeuthei ohi, den ehoume ftasei akomi dustihos sto simeio na exaleifoume ton io apo to anthropino soma. oi mones therapeies suneisferoun stin katastoli tou. opote therapeia den uparhei akomi.

[sigpic][/sigpic]

πως δεν μπορει?Κανενας δν εχει ζησει φυσιολογικα η δν εχει θεραπευτει τελειως.ΑΛΛΟ το οτι παρατεινεται η ζωη

PALEOKOSTAS AIRWAYS

εγω αυτο που ξερω ειναι οτι δεν θεραπευεται ακομα κι οτι μεταδιδεται με το αιμα.με το σαλιο οπως εχει απαντησει και καποιος αλλος μεταδιδεται μονο αν υπαρχει καποια παθηση στο στομα οπως η ουλητιδα.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

na therapeuthei ohi, den ehoume ftasei akomi dustihos sto simeio na exaleifoume ton io apo to anthropino soma. oi mones therapeies suneisferoun stin katastoli tou. opote therapeia den uparhei akomi.

ok:( . Αυτή η παράταση ζωής μέχρι πόσα χρόνια μπορεί να φτάσει?

εγω αυτο που ξερω ειναι οτι δεν θεραπευεται ακομα κι οτι μεταδιδεται με το αιμα.με το σαλιο οπως εχει απαντησει και καποιος αλλος μεταδιδεται μονο αν υπαρχει καποια παθηση στο στομα οπως η ουλητιδα.

αυτο δεν ισχυει...η ουλιτιδα ουδεμια σχεση εχει με την μεταδοση του aids.μη λετε ανακριβειες...

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

AΝ φιλησεις καποιον και εχει ουλιτιδα δν θα περασει και μια μικρη εστω ποσοτητα αιματος?

PALEOKOSTAS AIRWAYS

Μπορει να μεταδοθει και περιγεννητικα,μεσο του πλακουντα της μολυσμενης μητερας μπορει να περασει προς το εβρυο κατα την εγκυμοσυνη η κατα τον τοκετο.
Fiat Coupe:Διαχρονικός έρωτας Η αλλιώς Ferrari του λαού,ετσι χαρακτηριστικε απο τους Ιταλους...:cool:

exartate apo to stadio pou vrisket i nosos, diladi ean ehei ekdilothei i ohi mporei na ftasei ap' oso xero kai dekaeties. (mporei na kano kai lathos as mas pei kapoios pio eiikos kathos mporei na leo kai mparoufes)

AΝ φιλησεις καποιον και εχει ουλιτιδα δν θα περασει και μια μικρη εστω ποσοτητα αιματος?

an filiseis esi kapoion kai eheis pliges sto stoma sou kai to salio tou forea erthei se epafi me to aima sou tote tha ginei i eisodos tou iou sto aima sou. eidallios kai aima na mpei sto stoma sou tha katalixi sto stomahi sou kai genika den tha erthei se epafi katholou me to aima sou.

[sigpic][/sigpic]

Στην βιολογια.Οντως με το σαλιο δν μεταδιδεται εκτος και αν ο αλλος εχει ουλιτιδα......

Ή αν έχει φάει μπουνιά και του έχουν σπάσει τα δόντια και οι πληγές είναι ακόμα ανοιχτές.

Και στα κόπρανα υπάρχουν σημάδια του AIDS αλλά και να τα πιάσεις δεν κολλάς. Εξακριβωμένο (όχι από προσωπική εμπειρία, αλλά δασκάλου μας στο Γυμνάσιο).

Γενικά όπου υπάρχουν υγρά του άντρα ή της γυναίκας (καταλαβαίνετε ποια εννοώ) και αίμα, μόνο έτσι μεταδίδεται ο ιός.

Can't get enough

Can't give it up

When you're telling me those white lies

Champagne

It's getting rough and I wanna know if I'm addicted to your white lies in vain...

genika mono an erthei o ios se epafi me to aima sou kai kata tin antallagi somatikon ugron sti diarkeia tis sexoualikis epafis ginesai foreas tou iou.

[sigpic][/sigpic]

αυτο δεν ισχυει...η ουλιτιδα ουδεμια σχεση εχει με την μεταδοση του aids.μη λετε ανακριβειες...

ετσι εχω ακουσει κι αυτο λεω,απο μας μακρια βεβαια να ναι κι απο κει κι επειτα δεν με ενδιαφερει.παντως εχω ακουσει πως απο ανταλλαγη σωματικων υγρων μπορει να περασει κι ο ιος.

Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός.

ο πατερας της καποτε κολητης μου ηταν φορεας του AIDS για 12 ολοκληρα χρονια, φορεας σημαινει πως ολο αυτον τον καιρο κουβαλαγε τον ιο μεσα του αλλα δεν ειχε εμφανιστει ακομη, μετα απο αυτα τα χρονια ομως οταν εμφανιστηκε τελικα τον ταλαιπωρησε περιπου 5 χρονια μεχρι που πεθανε.Επερνε 8 χαπια το πρωι και αλλα τοσα το βραδυ, εκανε καθε λιγο και λιγακι θεραπειες στην Ελβετια, εδωσε απιστευτα λεφτα αλλα δυστηχως δεν εγινε τιποτα :(

Τον εβλεπα σιγα σιγα να λειωνει στην κυριολεξια, καθε μερα ηταν γι'αυτον ενα βασανιστηριο και οσο σκεφτομαι την φιλη μου το ποσο εκλαιγε καθε μερα και παρακαλαγε να φυγει επιτελους να ηρεμισει η ψυχη ολων τους γιατι πραγματικα ειναι μια κολαση αυτη η κωλοαρρωστεια.

οσο για καποιους που πιστευουν οτι κολαει η ασθενεια απο το ιδιο ποτηρι η απο μαχαιροπιρουνα πιατα τουαλετες κτλ ειναι πολυ λαθος.

Τοσα χρονια η κορη του που εζησε μαζι του δεν επαθε ποτε τιποτα, μαζι ειχαμε παει να κανει την εξαιταση και ηταν ολα οκ ..

Παιδια εχουν ειπω8ει τοσες ανακριβειες που δεν ξερω καν αν 8α μπορεσω να ξεμπερδεψω τα πραγματα ετσι οπως τα γραφετε ορισμενοι..

Κατ αρχην να σας πω 2-3 απλα πραγματακια

Η ουλιτιδα ειναι απο τις πιο συνιθισμενες πα8ησεις του στοματος.8 στους 10 εχουν καποια μορφη ουλιτιδας(διοτι ουλιτιδα δεν ειναι μονο τα κοκκινα ουλα που ματωνουν οπως δειχνουν στις διαφημισεις)

Υπαρχει ουλιτιδα που εμφανιζεται στις γυναικες κατα την διαρκεια του κυκλου τους(gingivitis menstrualis, για οποιον εχει διαθεση να μα8ει κατι επιπλεον)

Υπαρχει ουλιτιδα που εμφανιζεται στους εφηβους(gingivitiς pubertalis)

Ουλιτιδα που εμφανιζεται σε γυναικες που περνουν αντισυλληπτικα(gingivitiς contraceptiva)

ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΥΛΙΤΙΔΕΣ ΔΕΝ ΜΕΤΑΦΕΡΕΤΑΙ Ο ΙΟΣ ΤΟΥ AIDS!!

Πι8ανοτητα μεταδοσης του ιου λογω ουλιτιδας εχουμε μονο οταν η ουλιτιδα ειναι βαριας μορφης(περιπτωσεις gingivitis ulcerosa & gingivitiw desquamativa)

ακομη και τοτε υπαρχουν συγκεκριμενοι παραγοντες που επηρεαζουν...

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Βλακεία μου..:p Απο κεκτιμένη ταχύτητα έβαλα οτι μεταδίδεται με το σάλιο :stupid: Πάντως είναι λίγο μπερδεμένη η δημοσκόπηση..Παραλίγο να πατήσω 2 φορές λάθος επιλογή :p

Στο σάλιο (όπως και στον υδρώτα) ο HIV υφίσταται αλλα σε πολύ μικρή συγκέντρωση με αποτέλεσμα να μην αποτελεί κίνδυνο για τους άλλους..Ουσιαστικά μεταδίδεται μόνο με τη σεξουαλική επαφή και το αίμα.. (υπάρχουν και κάποιοι άλλοι τρόποι [πχ οταν πας να φορέσεις σκουλαρίκι που φοράει φορέας υπάρχει περίπτωση να "κολλήσεις" τον ιό μεσώ υγρών του ιστού στα αυτιά] )

Γι'αυτό όποτε ****** ΠΑΝΤΑ προφυλακτικό :p

Υπάρχουν καποια χαπια (γερμανικα αν δε κανω λαθος)-πανακριβα- τα οποια ωστοσο χορηγει το κρατος δωρεαν στους φορεις τα οποια εμποδιζουν τη λειτουργια της αντιστροφης μεταγραφασης (πρωτεινης συνδεδεμενης με το μονοκλωνο RNA του hiv το οποιο πρακτικα συνθετει dna με πρωτοτυπο το rna του hiv) καθυστεροντας τον για λιγο..Κατ'ουσιαν η παραταση μπορει να ειναι 2-3 χρονια (στις περισσοτερες περιπτωσεις)

Βεβαια στο AIDS δε σε σκοτωνει ο ιδιος ο HIV αλλα ο φορεας πεθαινει απο ευκαιριακες λοιμωξεις (δηλαδη ακομα και με απλα βακτηρια που σε υγιη ανθρωπο δε θα προκαλουσαν προβλημα) επειδη εξασθενει τον οργανισμο του ανθρωπου.Η αντιμετωπιση του ιου βασικα ειναι δυσκολη υποθεση καθως μολις εισερχεται στον οργανισμο μεταλλασεται μπερδευοντας ετσι το ανοσοβιολογικο συστημα του ανθρωπου :)

(και για την ιστορια ο hiv "χτυπα" στα βοηθητικα τ-λεμφοκυτταρα,τα κυτταροτοξικα τ και τα νευρικα κυτταρα του εγκεφαλου :confused: )

Α!Και κατι τελευταιο!Οταν κανετε αιματολογικες εξετασεις και βρει ο μικροβιολογος αυξημενα αρκετα τα Τ-Λεμφοκυτταρα ψαξτε το ;) Βεβαια αυτο απο μονο του δεν υποδηλωνει κατι καθως μπορει να ειναι απλα μια λοιμωξη (πολυ απλο) εως και aids (σκουρα τα πραγματα :p )...Ο μικροβιολογος μπορει να βρει στον ορο του αιματος επισης αντισωματα για τον hiv (απο 'κει το καταλαβαινουμε κυριως) πραγμα ομως που δε σημαινει οτι ο ιος μπορει να καταπολεμηθει ωστοσο ο οργανισμος προσπαθει :D