Jump to content

Σε εσάς μιλάω Γονείς!

porcupine
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

αυτό είναι το πλήρες κείμενο που έγραψε ένας μαθητής 13 χρονών και δημοσίευσε η εφημερίδα Ελευθεροτυπία.

Αναμφισβήτητα σε ό,τι αφορά την πιο συγκλονιστική είδηση από τον Τύπο και την τηλεόραση μέσα στο 2006 πρέπει να είναι η εξαφάνιση του συνομήλικού μου και συνονόματού μου Αλέξανδρου από τη Βέροια και η ιστορία με τον βιασμό μιας μαθήτριας της Αμαρύνθου.

Τα μαντάτα δυσάρεστα. Οι εμπλεκόμενοι, παιδιά της δικής μου ηλικίας, και τα σενάρια εφιαλτικά.

Οι συναισθηματικές διαταραχές μέσα στην ελληνική οικογένεια μεγάλες, και μια μανία να ανακαλύψουν συμπτώματα παραβατικά στα παιδιά τους.

Η νέα λέξη που πιπιλίζουν σαν καραμέλα οι μεγάλοι είναι η παραβατικότητα.

Η νέα μόδα που κατασκευάζουν οι επιστήμονες για να φωτογραφίσουν ένα παιδί άτακτο, κακό, είναι η λεξοπαραβατική.

Ξαφνικά, κρίνονται - απορρίπτονται παιδιά που μέχρι σήμερα ήταν λίγο πιο ζωηρά ή παιδιά από ξένες χώρες με άλλη κουλτούρα.

Ολα αυτά συμπληρώνονται με εκφράσεις υποτιμητικές και με πολύ πολύ μυστήριο. Σε ερώτηση που θα θέσουμε εμείς οι μικρότεροι: Γιατί τόση υστερία έτσι ξαφνικά; Τόση ευαισθησία; Σπεύδουν να μας απαντήσουν ότι το κάνουν από ενδιαφέρον ουσιαστικό και αγάπη.

Ας μην τρελαθούμε, αγαπητοί μου γονείς, ανεκπαίδευτοι κατά τα άλλα. Από εσάς ξεκινά το πρόβλημα.

Ναι, σε σας μιλάω. Δεν γεννιέται κανείς έτσι ξαφνικά παραβάτης, ούτε μας χτύπησε ίωση παραβατικότητας από τη μια στιγμή στην άλλη.

Εσείς μας την εισάγετε μαζί με τα επώνυμα ρούχα - τα ακριβά αυτοκίνητα - τα σπίτια με τις πισίνες. Μέσα από την τηλεόραση - τα ηλεκτρονικά παιχνίδια που μας επιβραβεύουν με μπόνους, με έναν όρο, να σκοτώσουμε όλο και πιο πολλούς. Τέλος, μέσα από την αλλοδαπή ανεκπαίδευτη προβληματική baby sitter.

Θα σας θέσω κάποιες ερωτήσεις και αν έχετε θάρρος απαντήστε μας.

Πείτε μου, αν έχετε Θεό, πότε καθήσαμε στον καναπέ με παρατεταμένη αγκαλιά και χωρίς την πίεση του χρόνου του στρες σαν οικογένεια να μιλήσουμε για τους προβληματισμούς μας;

Να μιλήσουμε για ανθρώπους του πνεύματος και για την πρόοδο της επιστήμης;

Να τρέξουμε στη φύση;

Αφήστε, εγώ θα σας πω, γιατί από τρελό και από παιδί μόνο ακούς την αλήθεια.

Ποτέ. Με ακούτε. Ποτέ. Κάποτε όμως γινότανε. Τότε που υπήρχε το απόλυτο μέτρο σύγκρισης. Κάποτε, που συμβιβαζόσαστε με τη φτώχεια, αλλά ήσαστε ευτυχισμένοι γιατί ήσαστε τίμιοι. Αξιοπρεπείς. Δεν απορρίπτατε αξίες καθημερινές και η ζωή σας είχε χρώμα, γράφατε ποιήματα, διηγήματα την ώρα της δουλειάς.

Χωρίς να έχετε τίποτα, τα είχατε όλα.

Σήμερα παραβιάσατε τη συνείδηση, παύσατε μέσα σας να υποκαθιστάτε το θαυμαστικό με το ερωτηματικό.

Σήμερα εγκλωβιστήκατε στην καταλυτική αποχαύνωση.

Οι ανάγκες σας είναι άλλες. Τα θέλετε όλα χωρίς να μετράτε την τσέπη σας, αλλά τον εγωισμό σας.

Και να τα ακριβά αυτοκίνητα, τα ακριβά ρούχα. Και να τα δάνεια και οι λογαριασμοί.

Ψέματα λέω; Αν λέω, να με κάψει ο Θεός.

Αλήθεια δεν είναι πως όπου βρεθείτε μιλάτε για μια Λάμπρου, μια Μπεζαντάκου και ένα νινί που σέρνει καράβια; Αλήθεια δεν είναι πως μιλάτε για παρανομίες και για εύκολο χρήμα; - ναρκωτικά - σεξ - αδικία - όπλα - θάνατο - fame story; Αυθάδεια και όλα αυτά μπροστά μας; Αυτό για σας λέγεται παιδεία, κουλτούρα;

Αχ άρρωστε κόσμε, που κατοικείς στο ελληνόφωνο κρατίδιο με χαμένη μνήμη. Αχ! γονείς εσείς, ανεκπαίδευτοι και σαλταρισμένοι, ξύλο που σας χρειάζεται. Πέστε μου, για να μην τα πάρω, πότε είχαμε γονική παρουσία εμείς τα παιδιά του 21ου αιώνα; Πότε καθήσαμε ήρεμα στα γόνατά σας, έτσι, για να γνωριστούμε καλύτερα, να ανοίξουμε ένα βιβλίο του Καβάφη, του Ρίτσου, έναν Καζαντζάκη; Σαν εκείνο να δεις που διάβαζε η γιαγιά μας σε σας, «Ενα παιδί μετράει τα άστρα». Ποτέ. Ναι, ποτέ. Μας ακούτε νεοέλληνες και τσιφτετέλληνες γονείς; Ποτέ. Μας εκπαιδεύσατε να ζούμε σε έναν κόσμο χωρίς αισθητική. Σε έναν κόσμο που κερδίζετε με τη δύναμη της υποταγής, του φόβου, του όπλου, τη μαγκιά και την πνευματική μιζέρια.

Αλλά όταν έρθει η ώρα να δείτε κατάμουτρα το δημιουργικό σας χάλι, την κατάντια σας, αντί να προσπαθήσετε να επανορθώσετε, λέτε πως δεν μας αναγνωρίζετε.

Προς Θεού τόσο εγωισμός, μα τόσο...

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ

13 ετών

Μαθητής Α'τάξη Γυμνασίου

Βουλιαγμένης

"Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,

ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul."

[sIGPIC][/sIGPIC]

• Απαντήσεις 84
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Έχει κάποια δίκια δεν λέω, αλλά το παρατραβάει και καταντάει γραφικός. Σε όποιον λείπει η αγάπη τη ζητάει, δεν γράφει γράμμα.

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."

Πω πω, ένα δεκατριάχρονο μικρομέγαλο που ακούει έντεχνο και διαβάζει τους φωτισμένους μηδενιστές αρθρογράφους της Ελευθεροτυπίας. Δεν πειράζει που γράφει απίστευτες κοινοτυπίες, είναι δεκατριών οπότε πρέπει να τον κάνουμε πρωτοσέλιδο και να τον θαυμάσουμε.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Εάν αυτός που το έγραψε αυτό είναι 13 εγώ είμαι ο Βασιλιάς Αρθούρος και με τη βοήθεια του Εξκάλιμπερ θα ξαναφέρω τούτο τον τόπο στο σωστο δρόμο!!!

Πω πω, ένα δεκατριάχρονο μικρομέγαλο που ακούει έντεχνο και διαβάζει τους φωτισμένους μηδενιστές αρθρογράφους της Ελευθεροτυπίας. Δεν πειράζει που γράφει απίστευτες κοινοτυπίες, είναι δεκατριών οπότε πρέπει να τον κάνουμε πρωτοσέλιδο και να τον θαυμάσουμε.

:respect:

Wendy let me in I wanna be your friend

I wanna guard your dreams and visions

prota prota sumfono me tous allous oti auto den einai dimiourgia 13hronou, toulahiston sto sunolo tis. pote tahtarizane sta gonata ta paidia kai tous diavazane kavafi kai papadiamanti oi goneis?

[sigpic][/sigpic]

I Am, by any practical defintion of the words, foolproof and incapable of error. - HAL9000

Ούτε εγώ, τακτικός αναγνώστης της «Ελευθεροτυπίας» που σε πολλά συμφωνώ μαζί της, νομίζω ότι μπορεί 13άχρονος μαθητής της Α' Γυμνασίου να γράψει τέτοιο γράμμα. Είτε πρόκειται για παιδί - θαύμα ή (το πιθανότερο κατά τη γνώμη μου) μας δουλεύουν...

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Δυστυχως παλι ο νεοελληνας βγαζει ευκολα συμπερασματα. "και απκλειεται να το εγραψε 13χρονος. και αν το εγραψε αυτος εγω ειμαι ο ταδε κλπ κλπ."

διοτι οτι δεν φτανει η αλεπου τα κανει κρεμασταρια. αγαπητοι φιλοι ανοιξτε τα ματια σας και κοιταξτε γυρω σας συμβαινουν ολα αυτα που αναφερει το αρθρο ειτε το εγραψε 13 ειτε 83? ολα συμβαινουν αλλα εσεις αμεσως σπευσατε να δειτε το δεντρο και οχι το δασος σας νοιαζει ποιος ειναι ο συγγραφεας και οχι αν αυτα συμβαινουν γυρω μας.

Σταματηστε πλεον την ευκολη κριτικη σε ολα διοτι ετσι δεν βοηθατε εσας τους ιδιους και επειτα εμας την κοινωνια. ακομη και εαν ειναι πλαστο γιατι θα πρεπει να το κατακρινεται? δεν το καταλανβα αποτυπωνει ή οχι μια γενικη αληθεια της συγχρονης ελληνικης κοινωνιας? γιατι κωφευουμε στο μηνυμα της εποχης? μηπως διοτι ετσι βολευομαστε ολοι? μηπως διοτι τα ειδωλλα μας πλεον ειναι μαρτακιδεσ και ρουβαδες και και και. και οτι ξενο προς αυτους ειναι απορριπτεο?

εγω δεν ξερω υποθεσεις κανω!

me sughoreis alla ti sumvainei simera pou den ginotan prin mia 20etia stin tote neolaia kai to apokaluptei auto to gramma kai emeis den to dehomaste. ta paidia panta tha einai paidia kai tha kanoune oti kanoun. panta uparhoun kai akrees sumperifores (tote ph giaourtonane) apla oi lexeis allazoun. tote tous legane tedyboy-des, simera neous me paravatiki sumperifora. auti einai i anthropini fusi kai den allazei, enas faulos kuklos.

[sigpic][/sigpic]

I Am, by any practical defintion of the words, foolproof and incapable of error. - HAL9000

Και εγώ τακτικός αναγνώστης της είμαι Αιμίλιε, απλά πολλές φορές διαφωνώ με τις θέσεις της και τον έντονο αέρα "ελάτε να σας τα πούμε εμείς που ξέρουμε" τον οποίο συχνά αποπνέει.

Το θέμα είναι ότι δυστυχώς δεν αποκλείεται να το έχει γραψει δεκατριάχρονο αυτό το κείμενο. Αλλά θα πρόκειται για κλασσικό προϊόν αυτής της κοινωνίας που κατακρίνει και από την οποία νομίζει πως διαφοροποιείται. Έχει μελοδραματικό ύφος και εστιάζει σε άσχετα με την υπόθεση πράγματα όπως ακριβώς τα ΜΜΕ τα οποία υποτίθεται ότι σνομπάρει. Και όλα αυτά για να περάσει ένα μήνυμα "πίσω ολοταχώς" το οποίο δεν είναι και ό,τι πιο ευχάριστο να το ακούς από δεκατριάχρονο - ποιός ξέρει πόσες φορές το έχει ακούσει στο σπίτι του...

Εντάξει, δεν έχω την απαίτηση ένα παιδί να κάνει ανάλυση σε βάθος αλλά δεν είναι ανάγκη να φτάνουμε και στο άλλο άκρο.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

ακομη και εαν ειναι πλαστο γιατι θα πρεπει να το κατακρινεται? δεν το καταλανβα αποτυπωνει ή οχι μια γενικη αληθεια της συγχρονης ελληνικης κοινωνιας? γιατι κωφευουμε στο μηνυμα της εποχης? μηπως διοτι ετσι βολευομαστε ολοι? μηπως διοτι τα ειδωλλα μας πλεον ειναι μαρτακιδεσ και ρουβαδες και και και. και οτι ξενο προς αυτους ειναι απορριπτεο?
Ρε συ τι λες; Αν είναι πλαστό και επειδή λέει αλήθειες (που όντως λέει) θα το παραβλέπαμε; :wacko:

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

και εγω θα συμφωνησω με τα παιδια δεν παιζει να γραφει ετσι ενας δεκατριαχρονος!!

Σιγουρα ομως κρυβει αληθειες αλλα και παλι δεν αγγιζει το μεγεθος της καταστασης.

Αλλα και παλι οσο μ.... και να ειναι μερικοι γονεις υπαρχουν αξιεπαινα παιδια

που παλευουν για να γινουν κατι καλητερο.

Απο προσωπικη εμπειρια θα σας πω (απλα και μονο γιατι πιστευω οτι αξιζει ) για καποιον που μεγαλωσε ολομοναχος μακρυα απο γονεις χωρις το παραμικρο ενδιαφερον για την υπαρξη του αλλα συνδιαζοντας παραλληλα εριστικες συμπεριφορες για οτι κι αν δημιουργησε ολομοναχος.

Κι ομως ουτε σκοτωσε ουτε βιασε ουτε ξεπεσε αλλα αυτη τη στιγμη ειναι κατι αξιολογο στο κοινωνικο συνολο.

Με βαση αυτο που διαβαζω λοιπον μπορω να πω πως ειναι μεσα στο καθε παιδι αν θελει να αλλαξει την ζωη του ή να επιλεξει να ξεσπασει σε τριτους για να απαλαγει απο τα αποθυμενα του.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δεν υπαρχει δυσκολος στοχος ..

υπαρχει δυνατη θεληση!!

Ean auto to paidi milaei me glwssa pou milane anthrwpoi sthn hlikia twn 30-40 exei terastio provlima proswpikotitas kai tha eprepe na apasxolhsei sovara tous goneis tou. Epeidh omws to paidaki einai mia xara alla oi goneis tou eixan oneiro na grapsoun kapote se kapoia efhmerida autoi einai pou exoun to provlima.

Pantws auto to protwselido einai h kseftula tis dhmosiografias..eleos!

prota prota sumfono me tous allous oti auto den einai dimiourgia 13hronou, toulahiston sto sunolo tis. pote tahtarizane sta gonata ta paidia kai tous diavazane kavafi kai papadiamanti oi goneis?

Έλα ντε!!

και στο φινάλε, σόρυ αν είμαι λίγο υπερβολικά προοδευτικός, αλλά σε μια εποχή όπως αυτή που ζούμε, ποιό παιδί θα ήθελε κιόλας να γίνετε κάτι τέτοιο;; :confused: :confused: Δηλαδή έλεος.

Φυσικά δεν λέω πως δεν πρέπει να διαβάζουμε Ρίτσο ή Παπαδιαμάντη,αν είναι δυνατόν! Αυτό που λέω είναι πως αυτή η εικόνα "παππούς στην κουνιστή καρέκλα να διαβάζει παραμύθια στα εγγονάκια του μπροστά στο τζάκι" ανήκει σε μια εντελώς άλλη εποχή και δεν πρόκειται ποτέ να γυρίσει. Τώρα ή ο 13χρονος είναι υπερβολικά ρομαντικός (να το κοιτάξει) ή είναι 30άρης-40άρης και το παίζει 13άρης (να το κοιτάξει επίσης) :)

Έλα ντε!!

και στο φινάλε, σόρυ αν είμαι λίγο υπερβολικά προοδευτικός, αλλά σε μια εποχή όπως αυτή που ζούμε, ποιό παιδί θα ήθελε κιόλας να γίνετε κάτι τέτοιο;; :confused: :confused: Δηλαδή έλεος.

Φυσικά δεν λέω πως δεν πρέπει να διαβάζουμε Ρίτσο ή Παπαδιαμάντη,αν είναι δυνατόν! Αυτό που λέω είναι πως αυτή η εικόνα "παππούς στην κουνιστή καρέκλα να διαβάζει παραμύθια στα εγγονάκια του μπροστά στο τζάκι" ανήκει σε μια εντελώς άλλη εποχή και δεν πρόκειται ποτέ να γυρίσει. Τώρα ή ο 13χρονος είναι υπερβολικά ρομαντικός (να το κοιτάξει) ή είναι 30άρης-40άρης και το παίζει 13άρης (να το κοιτάξει επίσης) :)

kai pera apo auto file mou, den nomizo pote na ginotan kati tetoio. pote diavazane sta paidia ritso i papadiamanti, emena prin mia 50tia o pappous mou eskave gia voxiti :p sta metalleia kai itan analfavitos, mazi tou kai megalo meros tou ellinikou pluthismou, horia oti den eihane psomi na fane kai douleuane oli ti mera. min trelathoume, auta einai outopikes fantasies enos kata fantasian 13hronou.

[sigpic][/sigpic]

Έλα ντε!!

Απ' το στόμα μου (πληκτρολόγιο) το πήρες. Δηλαδή αν εγώ ως ευσυνείδητος και λόγιος γονέας πω στο παιδί μου ΄'κλεισε το playstation παιδί μου και έλα να απαγγείλουμε το Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον", θα μου πει "ναι έρχομαι"? Και υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι θα ήταν υγιές ένα παιδί 13 χρόνων να προτιμά τον Καβάφη από το playstation? Προσοχή( για να σας προλάβω): δεν εννοώ ότι πρέπει να προτιμάμε το playstation από το διάβασμα για τα παιδιά, αλλά there's a time and there's a place.

Και μια διευκρίνιση. Εγώ είμαι 30 και δε θυμάμαι τέτοια σκηνικά με παπούδες στην καρέκλα κλπ. Δεν έχει όριο η ανοησία του κειμένου, είτε το έγραψε 13χρονος είτε 80χρονος.

isolde +100000%!!

Εδώ εμένα δεν μπορείς να ξεκολλήσεις από το xbox θα ξεκολλάει αύριο η κόρη μου;Στο θέμα μας τώρα,μου θυμίζει πολύ τα διάφορα chain-mails Που κυκλοφορούν.Αν δεν έχει ήδη κυκλοφορήσει σίγουρα θα κυκλοφορήσει πολύ σύντομα!!

Θα μπορούσε η Ελευθεροτυπία (ή όποιος τέλος πάντων το έγραψε) να το κάνει επώνυμα και να γράψει ένα σοβαρό άρθρο,από το να ανατρέχει στα ωραία "παλιά χρόνια" (αλήθεια ο "13χρονος" πώς ξέρει ότι ήταν τόσο ωραία τότε και τα νοσταλγεί;) και να γράφει γενικότητες με μπόλικες σάλτσες και κάποια ίχνη αλήθειας.Δεν νομίζω ότι θα το διάβαζαν λιγότεροι ούτε ότι δεν θα το έπαιρναν σοβαρά...Αλλά είπαμε:το πρώτο μέλημα μας είναι ο εντυπωσιασμός!!!Αύριο θα μας πουν ότι ήρθε mail από το υπερπέραν από τον αγέννητο εγγονό μας...

Ean auto to paidi milaei me glwssa pou milane anthrwpoi sthn hlikia twn 30-40 exei terastio provlima proswpikotitas kai tha eprepe na apasxolhsei sovara tous goneis tou. Epeidh omws to paidaki einai mia xara alla oi goneis tou eixan oneiro na grapsoun kapote se kapoia efhmerida autoi einai pou exoun to provlima.

Pantws auto to protwselido einai h kseftula tis dhmosiografias..eleos!

φιλε τα ειπες ολα σε 5 σειρες αυτο ειναι το "story" της υποθεσης .....

θα μπορουσαν οι γονεις να στειλουν απευθειας αυτοι την επιστολη και οχι

να χρησιμοποιουν το παιδι τους .....εν γνωση βεβαια και της εφημεριδας......

πραγματικα καταντια της δημοσιογραφιας....αλλα πλεον δεν μας εντυπωσιαζει

τιποτα τα εχουμε δει ολα και σε αυτον τον χωρο...............

Ρε συ τι λες; Αν είναι πλαστό και επειδή λέει αλήθειες (που όντως λέει) θα το παραβλέπαμε; :wacko:

Δεν ειπα να το παραβλεψεις αλλα να παρεις την ουσια. και δυστυχως το 90% απο εδω μεσα δεν εχει παρει την ουσια και καταληγει στην ευκολη κριτικη.

αν ετσι γουσταρετε τη κοινωνια σας ουδεν προβλημα εγω δεν θα την υπερασπιστω.

Kap δε νομιζω οτι συγκρινονται οι δυο εποχες και σιγουρα κανανε και εκεινοι και εγω εκανα (αφησα ολοκληρο χωριο για 2μερες χωρις ρευμα) αλλα δεν εχει καμια σχεση αυτα που γινοταν τοτε με τωρα.

Έχεις ενα δίκιο, είναι η αλήθεια. Μπορεί να είναι πλαστό, αλλά τουλάχιστον θα έπρεπε να σχολιάσουμε και το περιεχόμενο και τις αλήθειές του.

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

cpapa, για να πω την αλήθεια κι εγώ τα chain mails σκέφτηκα όταν το είδα. Τέτοιο είναι το ύφος του κειμένου.

Και θεωρώ ότι είναι ντροπή μια εφημερίδα που θέλει να λέγεται σοβαρή, εναλλακτική ή κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο πιστεύουν οι εκδότες και συντάκτες της, να δημοσιεύει τέτοιο κείμενο, και μάλιστα διαφημίζοντάς το ως γραμμένο από 13χρονο. Αν θες σώνει και καλά να το δημοσιεύσεις, δημοσίευσέ το, ως άρθρο ή ως χρονογράφημα τέλοσπάντων, σε κάποιο σημείο της εφημερίδας, αλλά ΄οχι με όλο αυτό το μελοδραματικό (και μούφα) περιτύλιγμα.

Σωστό και αυτό. Μπορεί να έχουν δίκιο σε αυτά που γράφουν, αλλά με το όλο μελοδραματικό του πράγματος, μπορεί και να το χάνουν...

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Απ' το στόμα μου (πληκτρολόγιο) το πήρες. Δηλαδή αν εγώ ως ευσυνείδητος και λόγιος γονέας πω στο παιδί μου ΄'κλεισε το playstation παιδί μου και έλα να απαγγείλουμε το Απολείπειν ο Θεός Αντώνιον", θα μου πει "ναι έρχομαι"? Και υπάρχει κανείς που να πιστεύει ότι θα ήταν υγιές ένα παιδί 13 χρόνων να προτιμά τον Καβάφη από το playstation? Προσοχή( για να σας προλάβω): δεν εννοώ ότι πρέπει να προτιμάμε το playstation από το διάβασμα για τα παιδιά, αλλά there's a time and there's a place.

Και μια διευκρίνιση. Εγώ είμαι 30 και δε θυμάμαι τέτοια σκηνικά με παπούδες στην καρέκλα κλπ. Δεν έχει όριο η ανοησία του κειμένου, είτε το έγραψε 13χρονος είτε 80χρονος.

Συμφωνούμε απόλυτα, isolde! ;)

Κακή στιγμή για την Ελευθεροτυπία και η επιστολή και η όλη παρουσίαση του θέματος...

Open your Windows to Freedom!

[sIGPIC][/sIGPIC]

http://www.reactos.org