Aisopos Δημοσιεύτηκε November 3, 2006 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε November 3, 2006 Θέλω να συνδεθώ με proxy server, αλλά μέχρι τώρα δεν τα έχω καταφέρει. 'Η μάλλον τα έχω καταφέρει εν μέρει. Εντελώς ενημερωτικά, έχω ADSL. Ενώ όταν χρησιμοποιώ proxy servers μέσα από τις σελίδες τους, η ΙΡ πραγματικά αλλάζει, όταν χρησιμοποιώ προγράμματα για να αλλάζει αυτόματα η ΙΡ μου δεν γίνεται τίποτα. Χρησιμοποίησα την πρώτη φορά το Hide IP Platinum (μεγάλη μούφα τελικά) και μου έβγαζε ότι είχα κινέζικη ΙΡ. Ελέγχοντας όμως στις διάφορες σελίδες που εμφανίζουν την ΙΡ, διαπίστωσα ότι η ΙΡ μου παρέμεινε ως είχε (από την otenet δηλαδή). :rolleyes: Στην συνέχεια εγκατέστησα το Proxomitron, για το οποίο έχω διαβάσει σχετικά καλά σχόλια για τις δυνατότητες του. Και μ' αυτό όμως τα βρήκα μπαστούνια, μιας και είναι αρκετά παραμετροποιήσιμο. Έκανα και τις ρυθμίσεις στον Firefox για proxy server, αλλά αποτέλεσμα δεν έχω δει μέχρι στιγμής. Υπάρχουν μήπως κάποιοι πιο ενημερωμένοι επί του θέματος; :worry: Παράθεση Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16ΚΒytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. November 3, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 3, 2006 Πριν σου απαντήσω, μπορώ να ρωτήσω γιατί θες να αλλάξεις την IP σου; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Aisopos Δημ. November 4, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. November 4, 2006 Για διάφορους λόγους, όπως: Χρησιμοποιώ συχνά Rapidshare. Θεωρητικά τουλάχιστον, πιάνεις μεγαλύτερες ταχύτητες. Θεωρητικά και πάλι, υπάρχει περισσότερη ασφάλεια. Δεν ξέρω αν σε κάλυψα. Παράθεση Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16ΚΒytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. November 4, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 4, 2006 Για διάφορους λόγους, όπως: Χρησιμοποιώ συχνά Rapidshare. Θεωρητικά τουλάχιστον, πιάνεις μεγαλύτερες ταχύτητες. Θεωρητικά και πάλι, υπάρχει περισσότερη ασφάλεια. Δεν ξέρω αν σε κάλυψα. Ο πρώτος λόγος ΟΚ, αν και αλλάζοντας την IP σε κάποια ενός public proxy, είναι πολύ πιθανό να την χρησιμοποίησε κάποιος άλλος για τον ίδιο λόγο και έτσι να μην μπορείς να κατεβάσεις από rapidshare. Επίσης πολλές τέτοιες IP τις κάνουν ban από το rapidshare, αλλά και από πολλά άλλα site. Μεγαλύτερες ταχύτητες δεν πιάνεις, ίσα-ίσα θα πιάνεις μικρότερες, αφού θα εξαρτάσαι και από την ταχύτητα του proxy - εφόσον τον προσθέτεις στο traceroute σου. Όσο για την ασφάλεια, και αυτό εξαρτάται από ποιόν θέλεις να κρυφτείς. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να εντοπιστεί η πραγματική σου IP. Θέλω να καταλήξω στο εξής: Το να κρύβεσαι πίσω από proxy επί μονίμου βάσεως είναι αν μη τι άλλο lame. Έχοντας πει όλα αυτά, υπάρχουν σελίδες με λίστες από δωρεάν proxy servers: http://www.publicproxyservers.com/ http://www.samair.ru/proxy/ http://www.proxy4free.com/ http://www.freeproxy.ru/ Διάλεξε κάποια σελίδα και μπορείς π.χ. έναν HTTP proxy να τον περάσεις απευθείας στις ρυθμίσεις του Firefox (Tools - Options - Advanced - Network - Connection - Settings) και έτσι δε χρειάζεσαι ειδικό πρόγραμμα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Aisopos Δημ. November 4, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. November 4, 2006 Τις σελίδες αυτές τις γνωρίζω κι εγώ, όπως και τις ρυθμίσεις του Firefox. Δεν μπορώ να συνδεθώ όμως. Αναρωτιέμαι, μήπως πρέπει να παίξω και με τις πόρτες του modem, γιατί όπως είπα έχω DSL. Υ.Γ. Μου δίνεις την εντύπωση ότι μιλάς κάπως υποτιμητικά για τους proxy servers και για όσους τους χρησιμοποιούν. Δεν είναι απαραίτητα «ύποπτο» να θες να εξαφανίζεις (όσο αυτό είναι δυνατόν) τα ίχνη σου στο ίντερνετ. Όσον αφορά τις ταχύτητες έχεις εν μέρει δίκιο. Με καλό ψάξιμο όμως υπάρχουν και καλές περιπτώσεις. Παράθεση Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16ΚΒytes. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. November 4, 2006 Κοινοποίηση Δημ. November 4, 2006 Τις σελίδες αυτές τις γνωρίζω κι εγώ, όπως και τις ρυθμίσεις του Firefox. Δεν μπορώ να συνδεθώ όμως. Αναρωτιέμαι, μήπως πρέπει να παίξω και με τις πόρτες του modem, γιατί όπως είπα έχω DSL. Υ.Γ. Μου δίνεις την εντύπωση ότι μιλάς κάπως υποτιμητικά για τους proxy servers και για όσους τους χρησιμοποιούν. Δεν είναι απαραίτητα «ύποπτο» να θες να εξαφανίζεις (όσο αυτό είναι δυνατόν) τα ίχνη σου στο ίντερνετ. Όσον αφορά τις ταχύτητες έχεις εν μέρει δίκιο. Με καλό ψάξιμο όμως υπάρχουν και καλές περιπτώσεις. Φυσικά και πρέπει να ανοίξεις την συγκεκριμένη port στην οποία "ακούει" ο εκάστοτε proxy (αν φυσικά χρησιμοποιείς PPPoA). Δεν μιλάω υποτιμητικά, για τους proxy, λέω απλά ότι ο κόσμος δεν ξέρει για ποιό λόγο υπάρχουν και πότε να τους χρησιμοποιούν. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts