nikkosnet Δημοσιεύτηκε December 6, 2003 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε December 6, 2003 Ξεκινησε εντονα με την Madonna και τον Βarry White, το τελευταιο που ακουσα ηταν το Serenade.....2004 δεν θυμαμαι απο ποιον dj! Eπισης Γιωργος Μαζωνακης - Το gucci φορεμα (50 Cent - In Da Club)!!! Σας αρεσει ολη αυτη η μοδα με τις διασκευες ή το θεωρειτε αναμασημα των παλιων hits ? Δεν μιλαω για κλεμμενα samples & tracks αλλα για επισημες κυκλοφοριες. :o Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Spanaks Δημ. December 6, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 6, 2003 Χαχα...τι μου θύμισες... Παρόμοια συζήτηση είχα ανοίξει χτες με έναν φίλο... Αλλά η κατάσταση αρχίζει από πολύ παλιότερα... π.χ. Μαχαιρίτσας - Ρίξε κόκκινο στη νύχτα (john farnham - you are the voice) και μύρια άλλα... Άντε και κανά δυο χτυπητά... Σαββόπουλος - Μέρα όμορφη (Lou Reed - Beatifull day...) Λένα Παπαδοπούλου - Άνθρωπος εμπιστοσύνης (Faith Hill - Breath..) Η λίστα θα μπορούσε να συνεχίζει επ'άπειρον Εμένα προσωπικά δεν με ενοχλεί, άμα λέμε και ποιανού το τραγουδάκι κλέβουμε, έτσι Φοίβε? Και να μην παραπονιόμαστε όταν οι ξένοι κάνουν remix τα παιδιά του πειραιά... Παράθεση People choose the paths that grant them the greatest rewards for the least amount of effort. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pininfarina Δημ. December 6, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 6, 2003 gia mena auta apoteloun eukolo xrima giati opos vlepoume oi epitixies ston elliniko xoro einai liges kai kales simera Παράθεση http://www.thedeltaproject.eu/img/logo_detect.png Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. December 6, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 6, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον nikkosnet Serenade.....2004 δεν θυμαμαι απο ποιον dj! Έλεγα κι εγώ "μα γιατί ρωτάει τόσος κόσμος τελευταία γι αυτό το κομμάτι;" :p Αρχικό Μήνυμα από τον nikkosnet Eπισης Γιωργος Μαζωνακης - Το gucci φορεμα (50 Cent - In Da Club)!!! Εγώ γιατί πάλι αδυνατώ να καταλάβω γιατί το λέτε κλεμμένο. Δε μου φαίνονται τοσο ιδια πια. Αρχικό Μήνυμα από τον nikkosnet Σας αρεσει ολη αυτη η μοδα με τις διασκευες ή το θεωρειτε αναμασημα των παλιων hits ? Ναι εμένα μου αρέσει τις περισσότερες φορές. Αν ταιριάζει το remix με τα γούστα μου και είναι και πρωτότυπο δεν έχω πρόβλημα. Ίσα ίσα που είναι ευκαιρία να γίνει περισσότερο γνωστό το original κομμάτι και να το ξαναπολαύσεις κι εσύ ο ίδιος. Βέβαια μερικές φορές παραγίνεται το κακό. Αλλάζουν λίγο τη μουσική και το λένε διασκευή.. Βρήκα μια trance εκτέλεση του Wind of change. Αίσχος! Είναι μερικά τόσο μοναδικά κομμάτια που απλά ΔΕΝ γίνεται να διασκευαστούν. Είναι ιεροσυλία να τα αλλάζεις. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Bayern7 Δημ. December 6, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 6, 2003 H λίστα είναι τεράστια! Εσείς το γυρίσατε σε αντιγραφές ξένων τραγουδιών από έλληνες! Εγώ μιλάω για τις κλασσίκες διασκευές! Παίρνεις το τραγούδι με τον ίδιο στίχο και αλλάζεις τη μουσική και το ρυθμό! Πάντως μερικές διασκευές είναι καλύτερες από τις αυθεντικές εκτελέσεις! Και φυσικά μιλάω για διασκευές από μεγάλα συγκροτήματα! Όχι τις κλεψιές του Φοίβου και του Καρβέλα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mplip Δημ. December 6, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 6, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον gkr41 Έλεγα κι εγώ "μα γιατί ρωτάει τόσος κόσμος τελευταία γι αυτό το κομμάτι;" :p Εγώ γιατί πάλι αδυνατώ να καταλάβω γιατί το λέτε κλεμμένο. Δε μου φαίνονται τοσο ιδια πια. Επειδή το συνήθισες και εσύ και όλοι μας Είναι ίδιο . Αυτούσιο με διαφορά λίγων μέτρων και τονικότητας. Τη πρώτη φορά που το ακουσα (και δε το είχα συνηθίσει) τα έπαιξα παράλληλα... Πραγματικά έμεινα έκπληκτος απο την ομοιότητα στα samples και των επιμέρους μέτρων.... Παράθεση :X Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Spanaks Δημ. December 6, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 6, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον Bayern7 H λίστα είναι τεράστια! Εσείς το γυρίσατε σε αντιγραφές ξένων τραγουδιών από έλληνες! Sorry, δεν θα ξαναγίνει... :D Εγώ μιλάω για τις κλασσίκες διασκευές! Παίρνεις το τραγούδι με τον ίδιο στίχο και αλλάζεις τη μουσική και το ρυθμό! Πάντως μερικές διασκευές είναι καλύτερες από τις αυθεντικές εκτελέσεις! Και φυσικά μιλάω για διασκευές από μεγάλα συγκροτήματα! Όχι τις κλεψιές του Φοίβου και του Καρβέλα... Εδώ ομολογώ ότι εξαρτάται από το αποτέλεσμα της διασκευής...και τα προσωπικα γούστα του καθενός... π.χ. εγώ προτιμώ τη διακευή των All saints στο Under the bridge, από των RHCP. :blink: Σε άλλα τραγούδια έχουν βγει τόσες διασκευές που είναι δύσκολο να βρεις την αρχική εκτέλεση...(π.χ. Knocking on heavens door, I can see clearly now, Can't take my eyes of you) Άλλα τραγούδια έχουν βιαστεί κατά καιρούς...όπως το wind of change που ανέφερε κάποιος...να προσθέσω και το Paint it black...μέχρι και το Highway to hell που το είχα βρει remix με eminem... Παράθεση People choose the paths that grant them the greatest rewards for the least amount of effort. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikkosnet Δημ. December 7, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. December 7, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον Spanaks Χαχα...τι μου θύμισες... Παρόμοια συζήτηση είχα ανοίξει χτες με έναν φίλο... Αλλά η κατάσταση αρχίζει από πολύ παλιότερα... π.χ. Μαχαιρίτσας - Ρίξε κόκκινο στη νύχτα (john farnham - you are the voice) και μύρια άλλα... Κ πιο παλια ακομα πισω στα 60's με τον Πασχαλη και το κοριτσι του φιλου μου (παλιο ιατλικο la donna di un amigo mio) κλπ. Οπως και ο Τσιτσανης που ειχε ΚΛΕΨΕΙ (τα μαγνητοφωνουσε κρυφα κ μετα τους εβαζε ελληνικο στιχο) τραγουδια απο την Ινδια! Συμφωνω η διασκευη να ειναι ποιοτικη, ειτε διασκευαζοντας ενα κομματι οπως ειναι, ειτε δουλευοντας πανω σε ενα sample απο ενα παλιο κομματι. Ετσι γνωριζει και ο κοσμος παλιοτερα τραγουδια που αγνοουσε! Χθες ακουσα το καινουργιο απο Πεγκυ Ζηνα και ειναι τουρκικο(τι πρωτοτυπο): TARKAN - Dudu. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
toxic Δημ. December 8, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 8, 2003 Αυτο τουλαχιστον δεν ειναι αντιγραφη επειδη το λεει και η ιδια οτι ειναι "διασκευη".... Αντιγραφες ειναι τα νεα του Φοιβου κτλ... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikkosnet Δημ. December 11, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. December 11, 2003 Σημερα ακουσα σε dance version το END ΤΩΝ DOORS!!!!!!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Spanaks Δημ. December 12, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2003 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος nikkosnet Σημερα ακουσα σε dance version το END ΤΩΝ DOORS!!!!!!!! Ναι γεια σου, στο survivor ήτανε? Αν και έχω την εντύπωση ότι ήταν απ'το theme του jurassic park? Παράθεση People choose the paths that grant them the greatest rewards for the least amount of effort. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
VIDEOMIX Δημ. December 12, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2003 Εμένα μου αρέσουν οι διασκευέs απο τουs ίδιουs που το έχουν κάνει επιτυχία και κάποια στιγμή το ξαναλένε με διαφορετικό τρόπο. Βέβαια υπάρχουν και εξαιρέσειs, που κάποιοι καλλιτέχνεs το λένε καλύτερα απο τον πρώτο ερμηνευτή. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
nikkosnet Δημ. December 12, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. December 12, 2003 Αρχικό Μήνυμα από το μέλος Spanaks Ναι γεια σου, στο survivor ήτανε? Αν και έχω την εντύπωση ότι ήταν απ'το theme του jurassic park? Oxι, το ακουσα χθες το μεσημερι στον best! M αρεσε γιατι δεν ηταν φτηνιαρικο. Ηταν ενα underground dance ποιοτικο κομματι που δεν ξεφτιλιζε το αυθεντικο και την αξια των doors! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nantia Δημ. December 14, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2003 Orismena remix einai petyxHmena alla ta perissotera einai koroidia! Eidika ayta pou katakreourgoun a8anata kommatia Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
IoannisJr Δημ. December 14, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 14, 2003 Η λίστα με remixes, διασκευές, μεταφράσεις, κ.ά. είναι τεράστια, χιλιάδες για να μην πω εκατομμύρια τραγούδια, πολλά πετυχημένα αλλά και πολλά άλλα τραγικά!! Παράθεση Ιδρυτικό μέλος του "Φώφη και τα μυαλά στα κάγκελα", Φώφη Τσεσμελή fan club. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ταξιδιωτης22 Δημ. April 5, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 5, 2008 οτι και να ναι,καποια απο αυτα ακουγοντε ευχαριστα,ειτε ξενο ειναι ειτε ελληνικο. Παράθεση Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. April 6, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 6, 2008 οτι και να ναι,καποια απο αυτα ακουγοντε ευχαριστα,ειτε ξενο ειναι ειτε ελληνικο. ...αλλά αυτό δε σημαίνει πως δεν είναι και εύκολο χρήμα. "Πατάς" σε μια επιτυχία, σε ένα ρυθμό και μελωδία που ο κόσμος ξέρει ήδη και γνωρίζεις πως αν παίξεις τα χαρτιά σου σωστά μπορείς να κάνεις μια τεράστια επιτυχία χωρίς να έχεις δημιουργήσει ουσιαστικά τίποτα εσύ, απλά αλλάζοντας κάποια στοιχεία του αρχικού τραγουδιού. Αυτό δε σημαίνει βέβαια πως όλες οι διασκευές είναι "μαπα". Αρκεί να μην παραγίνεται το κακό. Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mp83 Δημ. April 6, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 6, 2008 Σίγουρα, υπάρχουν διασκευές για να μαζεψουν το ΅χαρτί΅, π..χ οι Fall Out Boy διασκέυασαν Beat It του Michael Jackson. Υπάρχουν όμως και διασκευές που ΅διαγράφουν΅ (καθ¨υπερβολή η λέξη) τη πρώτη εκτέλεση, π.χ η διασκευή ,με όλη την σημασία της λέξης, των Roxy Music στο Jealous Guy του John Lennon. Παράθεση Το νέο μουσικό blog είναι εδώ!Αφιερώματα,επιλεγμένα mp3s... "It's better to burn out than fade away" N. Young Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
speed_fire08 Δημ. April 14, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2008 ακομη οι διασκευες βοηθουν τα νεα συγκροτηματα(rock συνηθως) να γινουν γνωστα!;) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Zaxir Δημ. April 14, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2008 Δεν μου έρχεται στο μυαλό κάποιο διασκευασμένο τραγούδι που να άρεσε τρομερά στον κόσμο ώστε να μείνει για αρκετό χρονικό διάστημα στο παρασκήνιο. Το να παίρνεις ένα κομμάτι από κάποιον άλλο, και το μόνο που κάνεις είναι να βάζεις άλλους στίχους (που τις περισσότερες φορές, τυχαίνει απλά να είναι λέξεις συγκεντρωμένες που δεν βγάζουν νόημα) είναι το πιο εύκολο πράγμα, το θέμα για έναν αυθεντικό καλλιτέχνη είναι να επινοεί κάτι δικό του, γιατί του αρέσει να νιώθει ικανοποίηση όταν εισπράττει την επιτυχία και την αρέσκεια του κόσμου. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
tom12 Δημ. April 14, 2008 Κοινοποίηση Δημ. April 14, 2008 genika den eimai yper ton diaskeuon alla merikes fores prokyptoun orees allages... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Treloparea Δημ. August 28, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 28, 2008 Είμαι υπέρ των διασκευών και κατά των αντιγραφών. Πολλοί τα μπερδεύουν αυτά τα δύο. Ειδικά όταν γίνεται καλή δουλειά στη διασκευή τότε είναι απλά τέλειο. Αφήστε που πολλά απ'όσα ακούμε τώρα είναι διασκεύες 60's, 70's και πάει λέγοντας... Παράθεση Destiny found. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. August 28, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 28, 2008 Το χουν παραχέσει τελευταία το θέμα. Βγαίνει ο κάθε κατακαημένος που δεν τον ξέρει η μάνα του, κάνει μια διασκευή παλιού, γνωστού τραγουδιού για να γίνει γνωστός γρήγορα και μετά συνήθως χάνεται (και πολύ του ήταν). Ουστ από δω, πονάνε τ' αυτιά μας. Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
speed_fire08 Δημ. August 28, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 28, 2008 η διασκευη υπαγεται στην ιδια κατηγορια με τα ρεμιξ? γιατι υπαρχουν πολλα εξαιρετικα ρεμιξ που η ακαπελα εινια απο παλια τραγουδια Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts