SNikolaidis Δημοσιεύτηκε December 5, 2003 Κοινοποίηση Δημοσιεύτηκε December 5, 2003 Η ερώτηση είναι απλή και απευθύνεται προς όλους τους φανατικούς του hardware: Intel Celeron P2400 MHz ή ADM Athlon Thunderbird XP 2400+; :confused: Ποιον από τους δύο προτείνετε; Η τιμή τους είναι παραπλήσια, το Πλαίσιο τους έχει 71,50 και 75,00 ευρά αντίστοιχα. Α, και όσον αφορά τις απαιτήσεις χρήσης, μην φανταστείτε τίποτε database ή file server... για το σπίτι το θέλω... λίγο office, κανά απλό παιχνιδάκι, internet... να, αυτά... Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. December 5, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 5, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον SNikolaidis Η ερώτηση είναι απλή και απευθύνεται προς όλους τους φανατικούς του hardware: Intel Celeron P2400 MHz ή ADM Athlon Thunderbird XP 2400+; :confused: Ποιον από τους δύο προτείνετε; Η τιμή τους είναι παραπλήσια, το Πλαίσιο τους έχει 71,50 και 75,00 ευρά αντίστοιχα. Α, και όσον αφορά τις απαιτήσεις χρήσης, μην φανταστείτε τίποτε database ή file server... για το σπίτι το θέλω... λίγο office, κανά απλό παιχνιδάκι, internet... να, αυτά... περί ορέξεως...κολοκυθόπιτα... :whistle: Όσοι έχουν ιντελ θα σου πουν να παρεις σελερον και όσοι εχουν ΑΜΔ θα σου πουν να παρεις Αθλο.... Αν ριξεις μια ματια (αν δεν το έχεις κάνει ήδη) και στο σχετικο θρεντ θα δεις τον πολεμο που ελαβε χωρα πριν κανα μηνα... :cry: :cry: :cry: Το μόνο σιγουρο είναι οτι αυτοι οι δυο επεξεργαστες ειναι η μερα με την νυχτα... Για την δουλεια που τον θελέις ομως εγω θα επαιρνα σελερον... :) :) :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rbs Δημ. December 5, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 5, 2003 Amd Athlon Thunderbird XP 2400 me klista matia :up: :up: Παράθεση ATHLON 64 3200+ 2150MHz / ASUS K8V DELUXE / ATI 9800 PRO 128MB /1GB PC3200 MUSHKIN 2.2.2 / 120 SEAGATE SATA 7200rpm / LG17"FLATRON .................................... :X Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
rebel2000 Δημ. December 5, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 5, 2003 Μη πάρεις με τίποτα celeron ακόμα και για τα παιχνίδια που τον θέλεις ο xp αξίζει τα λεφτά του....άλλωστε ποιον έβλεψε η παραπάνω ισχύς?? Παράθεση http://www.defrost.gr Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. December 5, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 5, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον rbs Amd Athlon Thunderbird XP 2400 me klista matia :up: :up: Όντως....αν κλείσεις τα μάτια ο Αθλος είναι μονόδρομος... :worry: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eLeKtriK EyE Δημ. December 5, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 5, 2003 Εννοείται πως θα πάρεις τον Athlon... Ο Athlon κονταροχτυπιέται με τον P4, όχι με τον Celeron του οποίου είναι σαφώς ανώτερος. Στην ίδια τιμή πάντα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Zer0cooL24 Δημ. December 5, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 5, 2003 Οι Athlon παντως με το τροφοδοτικο που εχουν (δε ξερω αν παιρνει αλλο...) κανουν πολυυυ θορυβο! Πολλες φορες τον εχω ανοιχτο ολη τη μερα και ειναι υπερβολικα σπαστικο. Πριν ειχα Celeron και οταν πηρα Athlon δεν ειδα τρελες διαφορες. Στην επομενη αναβαθμηση μαλλον για Celeron θα παω κυριως λογω θορυβου! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JOHNOLE Δημ. December 5, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 5, 2003 Οι Athlon παντως με το τροφοδοτικο που εχουν (δε ξερω αν παιρνει αλλο...) κανουν πολυυυ θορυβο! Πολλες φορες τον εχω ανοιχτο ολη τη μερα και ειναι υπερβολικα σπαστικο. Πριν ειχα Celeron και οταν πηρα Athlon δεν ειδα τρελες διαφορες. Στην επομενη αναβαθμηση μαλλον για Celeron θα παω κυριως λογω θορυβου! Mε τον ανεμιστήρα ήθελες να πείς!!! ;) Πάντως απο οτι γνωρίζω ο AMD, μιλώντας με τεχνικά στοιχεία, είναι ανώτερος του Celeron, άρα αφού είναι στα ίδια λεφτά εγώ θα έπαιρνα ΑΜD. Kαλές αγορές!!! :D Παράθεση www.iandriopoulos.com Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gdp77 Δημ. December 5, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 5, 2003 Για να έχεις μια ολοκληρωμένη άποψη και απάντηση πάνω στο θέμα, δες εδώ Παράθεση http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=5479&dateline=1263640289 get a life... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
jog Δημ. December 5, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 5, 2003 Wirelessly posted (Nokia 3650: Nokia3650/1.0 SymbianOS/6.1 Series60/1.2 Profile/MIDP-1.0 Configuration/CLDC-1.0) Αρχικό μήνυμα από τον/την gdp77 Για να έχεις μια ολοκληρωμένη άποψη και απάντηση πάνω στο θέμα, δες εδώ Ego proteino athlon,giati einai kaliteros apo ton celeron!Kales agores! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gbil Δημ. December 5, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 5, 2003 Δεν τίθεται θέμα σύγκρισης. Όπως είπε και ο elektrik-eye o Αthlon δεν συγκρίνεται με τον celeron. Είναι άστοχη κάθε σύγκριση. Παράθεση Βαρέθηκα με αυτά που ακούω... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
william blake Δημ. December 5, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 5, 2003 ε οχι και celeron, ποτε και για κανενα λογο μην αγορασεις celeron δεν ειναι θεμα γουστου, ειναι θεμα απλης λογικης Παράθεση http://briefcase.pathfinder.gr/download/WilliamBlake/18998/362856/0/d.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
astrolabos Δημ. December 5, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 5, 2003 Βασικά για να πάρεις Athlon ή Celeron πρέπει να σκεφτείς και την mobo που θα πάρεις. Σε άλλη mobo κάθεται ο Celeron και σε άλλη o Athlon;) Παράθεση I Am The One, Orgasmatron... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
astrolabos Δημ. December 5, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 5, 2003 Αυτό που πρέπει να προσέχθεί όσον αφορά τα αυστηρώς οικονομικά μεγέθη είναι και η τιμη της μητρικής που ο SNikolaidis θα κληθεί να καταβάλει. Άλλη μητρική για τον Athlon και άλλη ο Celeron. Πάντως για το ερώτημα, δεν το συζητάω, δεν τίθεται κάν θέμα: Athlon με χίλια. Παράθεση I Am The One, Orgasmatron... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OverClocker Δημ. December 5, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 5, 2003 Λοιπόν ήρθε ο ειδικός. 1.Ο αντίστοιχος του Celeron---->Duron αλλά αντικαταστάθηκε από τον Athlon λόγο ερχομού του Athlon 64!!!!! P4---->Athlon 64 Απλά σου λέω πως αρχικά στα μαχαίρια ήταν Ρ4 vs Athlon που μέχρι τον Ρ42.7 ο AthlonXP 2700+(με πραγματική ταχύτητα 2.0Ghz) ήταν καλύτερος. Από εκαί και πέρα ο Athlon πήρα την κάτω βόλτα εξού και ο Athlon 64! Για να μην τα πολυλογώ τώρα, ο AthlonXP2400+ είναι μονόδρομος.Κλάσης ανώτερος.Πίστεψέμε έχει σχεδόν τις διπλάσιες επιδόσεις Παράθεση Ericsson T28s - Nokia 3330 - Siemens S45 - Siemens S55 - Siemens SL45i - Siemens SX1 - Motorola MPX200 - Siemens SX1 Limited - Siemens CX75 - Qtek 8310 - Nokia N95 - Samsung Omnia i900 - SonyEricsson X10i - Samsung Galaxy S - Samsung Galaxy S2 - Samsung Galaxy Note2 - Samsung Galaxy Note4 - Samsung Galaxy Note9 - Samsung Galaxy S23 Ultra - Samsung Galaxy S24 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sigmacom Δημ. December 5, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 5, 2003 Προσωπικά έχω δεί προγράμματα video capture να παρεξηγιούνται με AMD και να παίζουν κανονικά σε Intel. Αν δεν πρόκειται να ασχοληθείς με τέτοια, η απόδοση ισχύος/τιμής δείχνει AMD (με το ανάλογο αντίτιμο όμως για AMD mobo, ε?...) Παράθεση http://www.danasoft.com/sig/sigmacom.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Ragezer Δημ. December 5, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 5, 2003 o Athlon einai o antistoixos tou Pentium kai oxi tou Celeron... H AMD fysika exei kai antistoixo tou Celeron alla den 8ymamai to onoma tou twra!!! Παράθεση http://www.oranjebus.com http://www.artcoremagazine.gr Support if you like minimal techno Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OverClocker Δημ. December 6, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 6, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον Ragezer o Athlon einai o antistoixos tou Pentium kai oxi tou Celeron... H AMD fysika exei kai antistoixo tou Celeron alla den 8ymamai to onoma tou twra!!! Όχι πια γιατί ήρθε ο Athlon64. Όπως έγραψα πιο πάνω ο αντίστοιχος του Celeron ήταν ο Duron. Αλλά υπάρχει ένα μεγάλο ΑΛΛΑ. Αφού ο AthlonXP αντικαταστάθηκε από τον Athlon 64 την θέση του Duron την πήρε ο AthlonXP. Ελπίζω τώρα να το καταλάβατε γιατί δεν το έγραψα καλά πιο πάνω Παράθεση Ericsson T28s - Nokia 3330 - Siemens S45 - Siemens S55 - Siemens SL45i - Siemens SX1 - Motorola MPX200 - Siemens SX1 Limited - Siemens CX75 - Qtek 8310 - Nokia N95 - Samsung Omnia i900 - SonyEricsson X10i - Samsung Galaxy S - Samsung Galaxy S2 - Samsung Galaxy Note2 - Samsung Galaxy Note4 - Samsung Galaxy Note9 - Samsung Galaxy S23 Ultra - Samsung Galaxy S24 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. December 6, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 6, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον OverClocker Όχι πια γιατί ήρθε ο Athlon64. Όπως έγραψα πιο πάνω ο αντίστοιχος του Celeron ήταν ο Duron. Αλλά υπάρχει ένα μεγάλο ΑΛΛΑ. Αφού ο AthlonXP αντικαταστάθηκε από τον Athlon 64 την θέση του Duron την πήρε ο AthlonXP. Ελπίζω τώρα να το καταλάβατε γιατί δεν το έγραψα καλά πιο πάνω Η λογική λέει ότι ο Athlon64 παίζει μόνος του στην κατηγορία μέχρι να βγει ο αντίστοιχος της Intel. Δε βλέπω το λόγο να αλλάξουν οι μέχρι τώρα αντιστοιχίες (Athlon - P4, Duron - Celeron). :worry: Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. December 6, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 6, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον gkr41 Η λογική λέει ότι ο Athlon64 παίζει μόνος του στην κατηγορία μέχρι να βγει ο αντίστοιχος της Intel. Δε βλέπω το λόγο να αλλάξουν οι μέχρι τώρα αντιστοιχίες (Athlon - P4, Duron - Celeron). :worry: Vs το κάναμε πάλι...Τέσπα, όταν βγήκε ο Ρ4 δεν υπήρχε Άθλος ΧΡ ωστόσο οι συγκρίσεις γίνονταν με τον Thunderbird...Ήταν λογικό αυτό? Δεν ήταν είχε όμως αποτέλεσμα ;) ... Τώρα δεν ξέρω τι παίζει... Όσον αφορα τις επιδόσεις τώρα, είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχει σύγκριση, το είπα και στην αρχή, είναι η μέρα με την νύχτα. Το θέμα όμως δεν είναι τι θα παίρναμε εμείς αλλά τι θα πάρει ο SNikolaidis με τις δεδομένες προδιαγραφές που έχει...Και υπάρχουν και άλλες παράμετροι εκτός από τις επιδόσεις! Το να του λέμε όλοι Αθλον με χιλια και τα ρέστα δεν βοηθαει ιδιαιτερα... :p Εμένα δεν θα με βοηθούσε! Θα ήθελα να μάθω και γιατί...και δεν εννοώ μόνο για τις επιδόσεις... Υ.Γ. Αθλο έχω, Άθλο θα έπαιρνα(προς αποφυγή παρεξηγήσεων). Αλλά δεν μιλάμε για μένα... Υ.Γ. Καλό θα ήταν να μας έλεγε και ο SNikolaidis πώς το βλέπει πλέον το ζήτημα...ποου είναι και ο άμεσα ενδιαφερόμενος... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gkr41 Δημ. December 6, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 6, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον Trobocop® Vs το κάναμε πάλι...Τέσπα, όταν βγήκε ο Ρ4 δεν υπήρχε Άθλος ΧΡ ωστόσο οι συγκρίσεις γίνονταν με τον Thunderbird...Ήταν λογικό αυτό? Δεν ήταν είχε όμως αποτέλεσμα ;) ... Τώρα δεν ξέρω τι παίζει... Που το είδες το vs; :worry: Όταν λέω παίζει μόνος του στην κατηγορία εννοώ ότι δεν υπάρχει άλλος 64bitos για να συγκριθεί κι όχι ότι είναι καλύτερος από τους άλλους. Που είναι το παράλογο στη σύγκριση με τον thunderbird; Παρόμοιοι ήταν και 32bitoi. Σωστή ήταν η αντιστοιχία. Τεσπά κι εγώ Αthlon θα παιρνα. :) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Editors@myphone.gr: Γίνετε και εσείς μέλος της Συντακτικής Ομάδας Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OverClocker Δημ. December 6, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 6, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον Trobocop® Vs το κάναμε πάλι...Τέσπα, όταν βγήκε ο Ρ4 δεν υπήρχε Άθλος ΧΡ ωστόσο οι συγκρίσεις γίνονταν με τον Thunderbird...Ήταν λογικό αυτό? Δεν ήταν είχε όμως αποτέλεσμα ;) ... Τώρα δεν ξέρω τι παίζει... Όσον αφορα τις επιδόσεις τώρα, είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχει σύγκριση, το είπα και στην αρχή, είναι η μέρα με την νύχτα. Το θέμα όμως δεν είναι τι θα παίρναμε εμείς αλλά τι θα πάρει ο SNikolaidis με τις δεδομένες προδιαγραφές που έχει...Και υπάρχουν και άλλες παράμετροι εκτός από τις επιδόσεις! Το να του λέμε όλοι Αθλον με χιλια και τα ρέστα δεν βοηθαει ιδιαιτερα... :p Εμένα δεν θα με βοηθούσε! Θα ήθελα να μάθω και γιατί...και δεν εννοώ μόνο για τις επιδόσεις... Υ.Γ. Αθλο έχω, Άθλο θα έπαιρνα(προς αποφυγή παρεξηγήσεων). Αλλά δεν μιλάμε για μένα... Υ.Γ. Καλό θα ήταν να μας έλεγε και ο SNikolaidis πώς το βλέπει πλέον το ζήτημα...ποου είναι και ο άμεσα ενδιαφερόμενος... Ότο σχετίζεται με τον Athlon είναι φτηνότερο από τον P4(πχ μητρική κλπ κλπ) Παράθεση Ericsson T28s - Nokia 3330 - Siemens S45 - Siemens S55 - Siemens SL45i - Siemens SX1 - Motorola MPX200 - Siemens SX1 Limited - Siemens CX75 - Qtek 8310 - Nokia N95 - Samsung Omnia i900 - SonyEricsson X10i - Samsung Galaxy S - Samsung Galaxy S2 - Samsung Galaxy Note2 - Samsung Galaxy Note4 - Samsung Galaxy Note9 - Samsung Galaxy S23 Ultra - Samsung Galaxy S24 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TrobocopR Δημ. December 6, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 6, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον OverClocker Ότο σχετίζεται με τον Athlon είναι φτηνότερο από τον P4(πχ μητρική κλπ κλπ) :!: :!: :!: ???????????? :confused: :worry: Αυτό είναι δεδομένο αλλά που κολλάει? :wacko: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
OverClocker Δημ. December 6, 2003 Κοινοποίηση Δημ. December 6, 2003 Αρχικό Μήνυμα από τον Trobocop® :!: :!: :!: ???????????? :confused: :worry: Αυτό είναι δεδομένο αλλά που κολλάει? :wacko: Εδώ Αρχικό Μήνυμα από τον Trobocop® Όσον αφορα τις επιδόσεις τώρα, είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχει σύγκριση, το είπα και στην αρχή, είναι η μέρα με την νύχτα. Το θέμα όμως δεν είναι τι θα παίρναμε εμείς αλλά τι θα πάρει ο SNikolaidis με τις δεδομένες προδιαγραφές που έχει...Και υπάρχουν και άλλες παράμετροι εκτός από τις επιδόσεις! Το να του λέμε όλοι Αθλον με χιλια και τα ρέστα δεν βοηθαει ιδιαιτερα... :p Εμένα δεν θα με βοηθούσε! Θα ήθελα να μάθω και γιατί...και δεν εννοώ μόνο για τις επιδόσεις... Παράθεση Ericsson T28s - Nokia 3330 - Siemens S45 - Siemens S55 - Siemens SL45i - Siemens SX1 - Motorola MPX200 - Siemens SX1 Limited - Siemens CX75 - Qtek 8310 - Nokia N95 - Samsung Omnia i900 - SonyEricsson X10i - Samsung Galaxy S - Samsung Galaxy S2 - Samsung Galaxy Note2 - Samsung Galaxy Note4 - Samsung Galaxy Note9 - Samsung Galaxy S23 Ultra - Samsung Galaxy S24 Ultra Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
SNikolaidis Δημ. December 8, 2003 Author Κοινοποίηση Δημ. December 8, 2003 Thanx για την απαντήσεις σας... κι εγώ για Athlon έλεγα, αλλά... τώρα με κόψατε με την φασαρία που λέτε ότι κάνει το ανεμιστηράκι... :confused: (Να κοιμάται το μπομπίρι και ν'ακούει ένα συνεχές βουουουουου... δεν είναι κι ό,τι καλύτερο...) Και... δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα με το θέμα της ψύξης του; Δεν ζεσταίνεται πολύ; :worry: Οκ, μπορεί να το θέλω για home use, αλλά, ποιος θέλεις τα ξαφνικά κολλήματα; Όχι, δεν θα ασχοληθώ με video capturing. Αλλά θα βάλω επάνω την Pinnacle Studio PCTV κάρτα που έχω, καλού κακού... ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται... ας υπάρχει... Α, και κάτι τελευταίο: Εντάξει, ξέρω ότι ο κάθε επεξεργαστής θέλει και την αντίστοιχη μητρική... εκεί παίζουν μεγάλες διαφορές ή είναι παραπλήσια τα κόστη; Αυτά. :) Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts