Jump to content

Πώληση σημειώσεων

ioanna_io
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Πες τα ρε gkr41!!

Ελεος ρε κοριτσια...μην ειστε ΤΟΣΟ ανταγωνιστικες...απ οτι καταλαβα ..σας πειραζει περισσοτερο που τις δινετε στους συμφοιτητες σας τις σημειωσεις παρα, το γεγονος που καρπωνεταιι ο ''φωτοτυπας'' ευρω. Και επειδη δεν γουσταρετε να σας χαρακτηρισουν σπασικλακια τις δινετε με μιση καρδια..(μπορει και με μισες σελιδες..!!χαχαχαα)

Φιλτατη amorphis....να σε ρωτησω

Εκμεταλλευση ειναι για σενα να δινεις σε καποιον τις σημειωσεις σου.? μωρε μπραβο....... !!!!!!!

Φετος τελειωσα την σχολη μου(δλδ πριν 10μερες εδωσα το τελευταιο μαθημα και το περασα), εδωσα ΟΛΕΣ τις σημειωσεις μου(10κιλα σημειωσεις!!!) σε ενα συμφοιτητη μου που χρωσταει 25 μαθηματα επειδη δεν πατησε ποτε στο πανεπιστημιο....

Με εκμεταλευτηκε ή τον Βοηθησα????

Είπα εγω τετοιο πραγμα;! Κι εγω εχω δωσει ολοκληρες σημειωσεις μαθηματων μου σε φιλες/φιλους μου που δεν παρακολουθουσαν! Διαφωνω με τη λογικη να πουλανε τις σημειωσεις σου χωρις την αδεια σου τριτοι καθως και βρισκω πολυ ασχημο να σε θυμουνται ανθρωποι μονο και μονο για αυτες, ναι αυτο αγγιζει τα ορια της εκμεταλλευσης! Απο κει και περα ο καθενας πραττει οπως θελει! Ουφ πια!

"In the morning u know u won't remember a thing.."

• Απαντήσεις 81
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

οντως το να σε θυμουνται μονο για σημειωσεις ειναι λιγο εκνευριστικο. να μιλας με καποιον μονο 3 φορες το χρονο...

Desktop: Acer Aspire X-Cruiser, ThermalTake PurePower460W, Core 2 Duo E6400, Gigabyte 965PS3, 2xCrucial 2GB (800MHz, CL4), Gigabyte 9600GT

http://www.cardomain.com/ride/2667388

Το να τον βλέπεις στο δρόμο και να μην του μιλάς παραπάει φυσικά, αλλά δε βλέπω το πρόβλημα στο να υπάρχει μια καθαρά πάρε-δώσε σχέση μεταξύ 2 ατόμων.

Με αυτή τη λογική κάθε άνθρωπο που χρειαζόμαστε μερικές φορές για να κάνουμε τη δουλειά μας, θα πρέπει να τον κάνουμε παρέα, να του τηλεφωνούμε να δούμε τι κάνει κτλ :wacko:

Το να τον βλέπεις στο δρόμο και να μην του μιλάς παραπάει φυσικά, αλλά δε βλέπω το πρόβλημα στο να υπάρχει μια καθαρά πάρε-δώσε σχέση μεταξύ 2 ατόμων.

Με αυτή τη λογική κάθε άνθρωπο που χρειαζόμαστε μερικές φορές για να κάνουμε τη δουλειά μας, θα πρέπει να τον κάνουμε παρέα, να του τηλεφωνούμε να δούμε τι κάνει κτλ :wacko:

Tέρμα υπερβολικό σε βρίσκω! Επίσης, στη συγκεκριμένη περίπτωση που αναφέρεται η Ιωαννα δε μιλαμε για σχέση "πάρε-δώσε" αλλά για σχέση αποκλειστικά "πάρε"! Και άλλο να 'χεις σχέση 'παρε-δωσε', συνεργασιας, επαγγελματικη κτλ στα πλαισια της δουλειας σου πχ! Όταν όμως κάποιος παρακολουθεί σαν καλός φοιτητής (γούστο του, καπέλο του στην τελική,οκ?) και έχει καποιον/καποιους χαλαρούς τύπους/τύπισσες στο τέλος του εξαμήνου που το μονο που κανανε ολη τη χρονια ειναι να παιζουν ταβλι και να πηγαινουν στα μπαρακια του Κολωνακίου και θελουν τον κόπο σου και μαλιστα χωρις να εχουν ανταλλαξει μια κουβεντα μαζι σου ολη τη χρονια, ε τοτε ναι μιλαμε για εκμεταλλευση στο επακρο! Βεβαια, φταιει και η κοπελα που αφηνει τους αλλους να την εκμεταλλευτουν! Αλλα το θεμα ειναι αλλο που εθιξε η Ιωάννα...το να πουλανε τρίτοι προς δικό τους όφελος τις σημειώσεις σου! οκ; οκ! :mad:

Εμένα πάντως με θυμούνται μερικοί όταν πρόκειται για σημειώσεις και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Συνεργασία είναι κι αυτό. Δε μιλάω για ανταλλαγή μεταξύ μόνο 2 ατόμων, όπως το εννοείς εσύ. Σε κάποιον θα δώσεις, από άλλον θα πάρεις, σε έναν τρίτο θα ξαναδώσεις κτλ.

Ε τώρα, αν εσεις* πηγαίνετε σε όλα τα μαθήματα και δεν χρειάζεστε σημειώσεις από κανέναν, οκ. Αν έχετε κόμπλεξ να βοηθήσετε τους συμφοιτητές σας δε μου πέφτει λόγος.

*γενικά μιλάω, όχι για εσάς συγκεκριμένα

Εμένα πάντως με θυμούνται μερικοί όταν πρόκειται για σημειώσεις και δεν έχω κανένα πρόβλημα. Συνεργασία είναι κι αυτό. Δε μιλάω για ανταλλαγή μεταξύ μόνο 2 ατόμων, όπως το εννοείς εσύ. Σε κάποιον θα δώσεις, από άλλον θα πάρεις, σε έναν τρίτο θα ξαναδώσεις κτλ.

Ε τώρα, αν εσεις πηγαίνετε σε όλα τα μαθήματα και δεν χρειάζεστε σημειώσεις από κανέναν, οκ. Αν έχετε κόμπλεξ να βοηθήσετε τους συμφοιτητές σας και δε μου πέφτει λόγος.

Πως ακριβως εννοεις τη "βοηθεια" ;;!! Μερικοι εχουν μαθει να καθονται στη ζωη τους και να δουλευουν αλλοι γι' αυτους...αυτο δλδ πρεπει να το χειροκροτουμε και να το δεχομαστε γιατι πολυ απλα "thats life" ?! Ως αναφορα στην εννοια της 'συνεργασιας'...καπου την εχεις χασει νομιζω! Και τα περι κομπλεξ δε νομιζω πως εχουν να κανουν με το θεμα που συζηταμε! Κανεις εδω μεσα δε μιλησε για κομπλεξ! Για εκμεταλλευση μιλησαμε απο τριτους! Και οπως και να χει ο καθενας κανει τις επιλογες του και ειναι υπευθυνος για τις πραξεις του στη ζωη. Αυτα απο μενα..:)

Είπα για πάρε-δώσε και για σχέσεις καθαρά για σημειώσεις από την αρχή κι εσύ ήρθες και το κατέκρινες. Ε λογικό είναι στο τέλος να αρχίσω να μιλάω για κόμπλεξ. Που είδες να μιλήσω για σκέτο πάρε ή σκέτο δώσε;

Βέβαια και να δίνεις που και που χωρίς να ζητάς δεν είναι κακό, αλλά οκ όπως το βλέπει κανείς. Δώσε και σώσε που λένε :lol:

Με τη διαφορα οτι στις περιπτωσεις που αναφερομαι εγω μερικοι μονο παιρνουν και μερικοι μονο δινουν! Αυτο λοιπον δε θεωρειται 'συνεργασια'! :)

Όμως από την αρχή μίλησα για συνεργασία, διαφώνησες και τελικά έφτασες να μου λες για αυτούς που μόνο παίρνουν. :wacko:

Και για να τελειώνουμε, το νορμάλ για μένα είναι η αμοιβαία συνεισφορά, έστω και αν δεν υπάρχουν φιλικές σχέσεις και τα συναφή.

Τώρα αν κάποιοι μόνο παίρνουν, οκ είναι κατακριτέο, αλλά και πάλι δεν το βλέπω τόσο τραγικό να τους δώσεις και καμία σημείωση λες και θα κερδίσεις κάτι αν τις κρατήσεις μόνο για σένα. Ακόμα μπορεί να χρειαστείς κι εσύ κάποτε κάτι από αυτούς, ενώ σκέψου αυτοί ακόμα και να πάρουν πτυχίο νωρίτερα από σένα, οταν βγουν στην αγορά εργασίας αυτοί θα έχουν το πρόβλημα, όχι εσύ. Εν ολίγοις μόνο κερδισμένη θα βγεις αν μοιράζεσαι, αντί να τα κρατάς για την πάρτη σου και τους κοντινούς σου φίλους :)

Αυτά... :)

Ego den dino tpt se kanenan mono se filous.Antithetos perno otan xriasto kati :lol:

Opios theli na ksipnai 8 to proi i oti ora ine to mathima na kratai simiosis.

O antagonismos ine megalos ke prepi na amivete autos pou doulevi ke ine epimelis.

Ρε σεις, δε μιλάμε για το αν πρέπει να δίνεις τις σημειώσεις σου στους συμφοιτητές σου (όσοι πάντως έχετε την τύχη να είστε φοιτητές ακόμα) αλλά για το αν επιτρέπεται να τις παίρνει ο φωτοτυπάς ΧΩΡΙΣ τη συγκατάθεσή σου και μάλιστα να τις πουλάει 3 και 4* φορές πάνω από το κόστος της απλής φωτοτυπίας.

Γιατί αν η κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας (τι λέω τώρα έ; στην Ελλάδα είμαστε, με τόσα λαμόγια αυτό μας πείραξε;) δε σας ενοχλεί, δε σας ενοχλεί ούτε το γεγονός ότι υπάρχει μεσάζοντας που κερδοσκοπεί σε βάρος και των 2 μεριών;; Και της φοιτήτριας που οι σημειώσεις πωλούνται χωρίς τη θέλησή της και του φοιτητή/αγοραστή που τις χρυσοπληρώνει;

* Δική μου εκτίμηση με βάση το κόστος που ανέφερε η κοπέλα. Εκτός κι αν μιλάμε για 4 τετράδια με σημειώσεις :rolleyes:

Φιλε gmac οπως καταλαβες, την κοπελα και την συμφορουμιτισα ioanna_io , της ενοχλησαν και ενοχλουνται απο το γεγονος οτι καποιος καθεται και κρατα σημειωσεις με κοπο και ιδρωτα,καθοτι μαλ@κας , και οταν τις ζητανε τις δινει σαν μαλ@κας..
IPHONE 4 The Ultimate

Φίλε kolabrou, νομίζω ότι την ioanna_io την πείραξε το ότι ο άλλος πουλάει τις σημειώσεις χωρίς τη συγκατάθεση της φίλης της... Αυτό λέει και στο πρώτο ποστ ;)
Τhe end of an era...

To oτι αυτος κερδιζει χρηματα απο τον κοπο της και χωρις να την ρωτησει ή να της δωσει μια δεκαρα, αυτο νομιζω ειναι οτι την ενοχλει πιο πολυ.

Πιστευω οποιοσδηποτε στην θεση της το ιδιο θα ενιωθε...

Δε νομιζω οτι μπορει να κανει κατι γι'αυτο το θεμα...και το μονο σιγουρο ειναι αυτο που λεει ο manolog...οτι μπορει να τις κανουν μηνυση για συκοφαντικη δυσφημηση.αν ειχε στοιχεια τοτε αλλαζε το θεμα...αλλα δυστυχως τωρα :( πλεον ας ειναι πιο προσεκτικη...

Αυτό που συζητείται εδώ ρε παιδιά είναι ρουτίνα, καθημερινό φαινόμενο στα φοιτητοφωτοτυπάδικα. Συμφωνώ ότι είναι εκνευριστικό, αλλά συμβαίνει. Το σωστό θα ήταν να ζητάει ο (φωτο)τυπάς την συγκατάθεση, αλλά δε το κάνει.

Δε καταλαβαίνω όμως τι θέλουμε να βγάλουμε ως συμπέρασμα... Πώς αποτρέπουμε φωτοτυπάδικα από τις δικές μας σημειώσεις ή τι μέτρα πρέπει να λαμβάνουμε για να μην τις χρησιμοποιεί πλέον (κατόπιν εορτής);

Φιλε gmac οπως καταλαβες, την κοπελα και την συμφορουμιτισα ioanna_io , της ενοχλησαν και ενοχλουνται απο το γεγονος οτι καποιος καθεται και κρατα σημειωσεις με κοπο και ιδρωτα,καθοτι μαλ@κας , και οταν τις ζητανε τις δινει σαν μαλ@κας..

Δε νομίζω ότι αυτό ακριβώς λένε τα κορίτσια πιο πάνω. :)

Εγώ νομίζω οτι λένε ΚΑΙ αυτό

Καθώς επίσης, με νευριάζει, που ενώ όλο το εξάμηνο κάποιοι δεν της μιλάνε καθόλου, που έχει τύχει και φορές να περνούν δίπλα της και να μην της μιλάνε, λίγο πριν την εξεταστική όλο τηλέφωνα είναι. Να βρεθούν για τις σημειώσεις! Ε όχι ρε παιδιά!

Είχε ξεκινήσει από το σπίτι της, Νέα Ιωνία και πήγε Πειραιά, να βρεθεί με μια κοπέλα, που είχαν μιλήσει 2-3 φορές το πολύ, την περίμενε 30 λεπτά και κάποια στιγμή την πέρνει τηλέφωνο και λέει sorry το ξέχασα είμαι για καφέ. Θα έρθεις πάλι αύριο :mad:

Εγώ νομίζω οτι λένε ΚΑΙ αυτό

Το κομμάτι που παραθέτεις δε λέει ότι αισθάνεται γενικά μ@λάκας όταν δίνει τις σημειώσεις, αλλα σε συγκεκριμένες περιπτώσεις που τνη πιάνουν θύμα (όπως το να κυνηγάει τον άλλο για να ... του τις δώσει!!)

Η τέλος πάντως όχι αυτή η ίδια, αλλα η φίλη της.

Αυτό που συζητείται εδώ ρε παιδιά είναι ρουτίνα, καθημερινό φαινόμενο στα φοιτητοφωτοτυπάδικα. Συμφωνώ ότι είναι εκνευριστικό, αλλά συμβαίνει. Το σωστό θα ήταν να ζητάει ο (φωτο)τυπάς την συγκατάθεση, αλλά δε το κάνει.

Δε καταλαβαίνω όμως τι θέλουμε να βγάλουμε ως συμπέρασμα... Πώς αποτρέπουμε φωτοτυπάδικα από τις δικές μας σημειώσεις ή τι μέτρα πρέπει να λαμβάνουμε για να μην τις χρησιμοποιεί πλέον (κατόπιν εορτής);

Ο μόνος τρόπος για να αποτρέψεις κάτι τέτοιο είναι να μην δίνεις πουθενά τις σημειώσεις σου.Αν τις δώσεις σε κάποιον και αυτός τις δώσει για φωτοτυπία σε φωτοτυπάδικο εντός ή πλησίον σχολής προφανώς και θα γίνει το αναμενόμενο.

Το κομμάτι που παραθέτεις δε λέει ότι αισθάνεται γενικά μ@λάκας όταν δίνει τις σημειώσεις, αλλα σε συγκεκριμένες περιπτώσεις που τνη πιάνουν θύμα (όπως το να κυνηγάει τον άλλο για να ... του τις δώσει!!)

Η τέλος πάντως όχι αυτή η ίδια, αλλα η φίλη της.

Μα αυτό εννοούσε κι ο kolabrou πιο πάνω. Anyway, δεν είναι αυτό το θέμα μας τώρα...

Καταρχάς για να κάνει κάτι η φίλη σου χρειάζονται αποδείξεις. Οτι όντως τις πήρε απο αυτόν και οτι όντως τις αγόρασε 30 ευρώ. Το καλύτερο θα ήταν να τηλεφωνήσει στον ευαγγελάτο/μάκη. Δε χάνει τιποτα να ρωτήσει....

8EIKO!!!

Eyaggelato h Maki....:lol:

Geia sou re Ellada me ta systimata sou...:D

No Rest for the Wicked

Aν ο καθηγητής δεν έδινε σημειώσεις και εξέταζε με βάση την ύλη βιβλίου(που συμβαίνει σε μερικά μαθήματα), ίσως το πρόβλημα της φίλης της ioanna_io, θα λυνότανε....αλλα τι λέω τώρα...!

Η βάση όλων των προβλημάτων του εκπαιδευτικού (συμπεριλαμβανομένου και το μικρό προβληματάκι της Ιoannas_io, ) είναι το ίδιο το εκπαιδευτικό σύστημα..! Γιαυτο προτείνω δραστικά μέτρα αλλαγής του συστήματος, για να μπορέσουμε να εξυπηρετήσουμε και την καημένη φίλη της Ιoanna_io, που κλαίει και σπαράζει απο την στενοχώρια της...!

Αχ, αυτα βλεπουν οι μετανάστες συμφορουμίτες και γελάνε με τα χάλια μας..

IPHONE 4 The Ultimate

Ναι, γιατι νομιζεις πως στο UK δεν κανουν τετοια ε; ΟΚ μπορει ο φωτοτυπας του κολεγιου/πανεπιστημιου να μην το 'χει κανει μπακαλικο, αλλα ολοκληρες εργασιες παραδιδονται αυτουσιες αντιγραφη απο χρονο σε χρονο..τι να πεις! :)

Gia na sovareutoume, i lysi se fainomena tetoioy typou einai mia!

Ama 8es na peraseis to ma8ima, kanonise na erxesai stis paradoseis. Na mpainoun apousies kanonika kai na metrane. Opos kanoun ta Agglika panepistimia. Ti? Exeis na patiseis 1 mina? Gia ela dw... Kanonisou... Ti? Epimeneis na min erxesai? Xairetai kyrie...Sto kalo kai na mas grafeis...

Alla auta sta panepistimia tou Elladistan, einai psila grammata... Gia auto kai fainomena san ki auto eudokimoun.... Kalynixta Paideia. Kalynixta Ellada.

No Rest for the Wicked