Jump to content

Περί αναψυκτικών

piki
 Κοινοποίηση

Τι πίνετε;  

135 members have voted

1. 1. Τι πίνετε;

• Coca Cola / Pepsi / Άλλη Cola
      69
    • Sprite / 7Up / Παρόμοιο
      11
    • Fanta / Ήβη / Έψα / Παρόμοιο
      40
    • Άλλο
      15

Recommended Posts

στο ψυγειο υπαρχει coca cola light και soda απαραιτητα... :)
Μέγιστο μέγεθος εικόνας υπογραφής 420x150 pixels και 16KΒytes.

• Απαντήσεις 386
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Δεν θέλω να το παίξω έξυπνος, σε όλους αρέσουν τα αναψυκτικά

...αλλά δεν ξέρω αν όλοι ξέρουν πόσο κακό κάνει η ζάχαρη στον οργανισμό (δεν εννοώ από θέμα βάρους)

Τουλάχιστον ας μην τα δίνουμε στα παιδιά γιατί εθίζονται στην ζάχαρη.

Εχεις απόλυτο δίκιο ,αλλά η διατροφή είναι πολύπλοκο θέμα και καλύτερα να ρωτάμε τον γιατρό που τα παρακολουθεί .:)

Ελάχιστοι πιό πίσω είπαν ότι τα πίνουν αναψυκτικά εθισμένα εξάλλου .....αλλά μπορεί να μην έχουν προβλήματα.

Ολοι οι οργανισμοί δεν είναι το ίδιο...

Δεν θέλω να το παίξω έξυπνος, σε όλους αρέσουν τα αναψυκτικά

...αλλά δεν ξέρω αν όλοι ξέρουν πόσο κακό κάνει η ζάχαρη στον οργανισμό (δεν εννοώ από θέμα βάρους)

Τουλάχιστον ας μην τα δίνουμε στα παιδιά γιατί εθίζονται στην ζάχαρη.

Δεν ειναι τυχαιο που οι οδοντιατροι "απαγορευουμε" την καταναλωση αναψυκτικων σε παιδια κατω των 13.

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Νομίζω αναφερόμαστε από παθολογικής άποψης που είναι το σοβαρότερο, και όχι ειδικότητας (αν χαλάνε τα δόντια).

Από την άλλη ,αντίστροφα πολλοί ορθοδοντικοί ενθαρύνουν το μάσιμα τσίχλας (που έχουν είδος γλυκαντικού αν δεν έχουν ζάχαρη,όπως και μερικά αναψυκτικά) ...γιατί λένε κάνει καλό , "να μην βαζουν το δάκτυλο τα παιδιά στο στόμα και στραβώνουν τα δόντια"...

η τσιχλα το καταλαβαινω.

δεν μπορεις να εχεις το δαχτυλο στο στομα ενω μασας.

αλλα για ανψυκτικο 1η φορα το ακουω.

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

Αναφέρομαι στην ζάχαρη και όχι στα γλυκαντικά.

Η ζάχαρη σίγουρα κάνει κακό στα δόντια, αλλά είναι τίποτα μπροστά στο πόσο κακό κάνει η τεράστια παραγωγή ινσουλίνης που γίνεται στον οργανισμό όταν καταναλώνουμε ζάχαρη.

Η ζάχαρη ήταν κάτι το σχετικά άγνωστο στην διατροφή του ανθρώπου ακόμα και πριν από 2 αιώνες, και σήμερα ξαφνικά τρώμε πρωί μεσημέρι βράδυ τροφές με ζάχαρη. Ο οργανισμός μας δεν είναι μαθημένος σε αυτή την ουσία.

Αλλά το σταματάω εδώ γιατί θα πάμε εκτός θέματος. Όποιος ενδιαφέρεται για περισσότερα μπορεί να ψάξει από το google επιστημονικά άρθρα για να διαβάσει.

:)

Ένα κουτάκι 330ml την ημέρα αναψυκτικού ( 30gr ζάχαρη) μας δίνει 10 κιλά ζάχαρη τον χρόνο...

Η διατροφή είναι πολύπλοκο θέμα,ποιός είπε ότι τα υποκατάστατα ζάχαρης δεν ειναι βλαπτικά .:X....αλλά αυτά τα θέματα δεν το λύνει η ενημέρωση από το Ιnternet αλλά η επίσκεψη μας στον ειδικό γιατρό.

Ολοι οι οργανισμοί δεν είναι το ίδιο επηρεπείς σε ασθένειες κλπ. και πολύ κόσμος υποφέρει και από υπογλυκεμία,οπότε η ζάχαρη την ημέρα ,είναι απαραίτητη :)

Edited by Starenios

Να πω κι εγώ τη γνώμη μου.. Μου αρέσει πολύ πορτοκαλάδα και μανταρινάδα, ενώ πίνω και γκαζόζα καμία φορά! Όσο για τα λαιτ προϊόντα, π.χ. Cola λαιτ, να μην τα προτιμάτε, γιατί η ζάχαρη που δεν περιέχουν αντικαθίσταται από άλλα υποκατάστατα, ακόμα πιο βλαβερά για τον οργανισμό.

Tα lite προιόντα γράφουν σχετικά .....αλλά γενικά παρά τις διαφιμήσεις ,δεν πουλάνε όσο φαίνεται ,μάλλον είναι θέμα γεύσης.

Pepsi max με τρέλα :) Μου αρέσει πολύ η γεύση της, την προτιμάω από την Coca cola και είναι και φθηνότερη στο supermarket. Έχουν συνέχεια προσφορές!

λουξ πορτοκαλάδα !

μου θυμίζει τις πορτοκαλάδες παλιά τις συμπυκνωμένες που τις έπινες με νερό! ....η γιαγιά μου είχε τέτοια στο χωρίο και τις πρόλαβα! όταν ήμουν μικρός :p

Aν προσέξεις στην συσκευασία γράφουν τελευταία παραγωγή -εμφιαλώση ΕΕ ,και είναι από Ανατολική Ευρώπη (το γνωρίζω από υπεύθυνο marketing σε αλυσίδα super market,φαινεται από το bar code για τους γνωρίζοντες).

Οι μόνες Δυτικής Ευρώπης (Γερμανίας ,γράφουν και αυτες ΕΕ) για να δείς διαφορά γεύσης είναι τα μικρά ατομικά κουτακια.

Οι Ελληνικές είναι διαφορετικές στην γεύση λόγω νερού ,αλλά η Ελληνική εταιρία κάνει ανακαίνιση στις εγκαταστάσεις της ,είναι και η άδειες του προσωπικού,και υπάρχει μειωμένη παραγωγή.:)

απο τοτε που το γραψες το παρακολουθησα δεν πετυχα ουτε μια cola 1,5λιτρο(zero,light,κανονικη-καπου 32μπουκαλια)να μην γραφει παραγωγη-εμφιαλωση Ελλαδα.

Οι αγορες εγιναν σε 2-3 περιοχες νοτιων προαστειων σε μεγαλα σ/μ αλλα και απο ψιλικατζιδικα ή περιπτερα.

Edited by kage

Αν διαβασεις παραπάνω τι λέγαμε,δεν αναφερόμασταν σε 1,5 λίτρο μόνο ,αλλά σε διάφορες συσκευασίες και όχι ότι είναι όλες,απλά τελευταία έχουν θεαθεί στην αγορά.

Οπωσδήποτε παίζει ρόλο και η παρτίδα στην περιοχή σου ,το στοκ των σουπερμαρκετ κλπ

Η διαφορά στην γεύση λογικά υπάρχει επειδή σε άλλες χώρες βάζουν ζάχαρη και σε άλλες HFCS (ειδικό μίγμα γλυκόζης/φρουκτόζης μέσω κάποιας επεξεργασίας)

Στις ΗΠΑ πχ έχουν HFCS.

Ενδιαφέρον θα ήταν να μάθουμε στην Ελλάδα τι από τα δυο βάζουν.

Edited by Watermelon

Γενικα μου αρεσουν τα αναψυκτικα..ειδικα η coca cola...αυτο που δεν μπορω με τιποτα ειναι η Pepsi..απαπα...:worry:

Οσο για τα light και ειδικα για την coca cola zero καλο θα ηταν να τα αποφευγουμε..γιατι δεν ξερουμε τι βαζουν μεσα σαν υποκαταστατο της ζαχαρης...

Την coca cola που εβγαλε η λουξ δεν την εχω δοκιμασει...την δοκιμασε κανεις? εντυπωσεις?

Οσο για τα light και ειδικα για την coca cola zero καλο θα ηταν να τα αποφευγουμε..γιατι δεν ξερουμε τι βαζουν μεσα σαν υποκαταστατο της ζαχαρης...

Ασπαρτάμη βάζουν δεν είναι δα και κανένα μυστικό! :)

Ασπαρτάμη βάζουν δεν είναι δα και κανένα μυστικό! :)

:)οκ ευχαριστω...Σε αυτο παντως εχω μια απορια.. τι διαφορα εχει η coca cola light και η zero σαν συστατικα ξερουμε? τι διαφορετικο εχει η zero ? γι'αυτο σκεφτομαι μηπως οντως ειναι πιο επικινδυνη απο την light

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ COCA-COLA σε μπλογκ

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/08/coca-cola_1491.html

http://www.facebook.com/group.php?gid=43393414789&v=info&ref=ts

http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2010/08/coca-cola_26.html

@σταρενιος συμφωνω και γω οτι μπορει να τυχει αλλα μηπως ηταν παραεισαγωγη?

υ.γ. ολα τα αναψυκτικα με μετρο αλλιως οπως και να χει και τα light κανουν κακο...

αν πινει καποιος με μετρο δεν νομιζω να εχει κανενα προβλημα....αν ειναι δηλαδη δυνατον να αρχισουμε να φοβομαστε και τα αναψυκτικα....

[sIGPIC][/sIGPIC]

Follow me on Twitter

@σταρενιος συμφωνω και γω οτι μπορει να τυχει αλλα μηπως ηταν παραεισαγωγη?

Τώρα τι ψάχνεις να βρεις ; :)

Ειδικά στις αλυσίδες σoυπερ μαρκετ μόνο τα μεγαλοστελέχη που κάνουν τις παραγγελίες, ξέρουν τι και πως ,όλοι οι υπόλοιποι απλά βλέπουνε όπως και μείς... :)

Στο νέο Σκλαβενίτη στην Καλλιθέα έχει πολλές προσφορές σε αναψυκτικά, κυρίως σε συσκευασίες του 1.5 λίτρου. 7UP, Pepsi twist και pepsi max με ένα μπουκάλι, παίρνεις άλλο ένα δώρο.

Την coca cola που εβγαλε η λουξ δεν την εχω δοκιμασει...την δοκιμασε κανεις? εντυπωσεις?

ναι την έχω δοκιμάσει.......δεν μου άρεσε και τόσο......σου δίνει την αίσθηση ....πως να το πω.........σαν να πίνεις coca-cola που έχει εξατμιστεί το ανθρακικό.......