Jump to content

Θα προτιμούσατε να είχατε γεννηθεί σε άλλη χώρα;

Baator
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αν είχατε τη δυνατότητα να είχατε γεννηθεί σε άλλη χώρα αντί της Ελλάδας, θα το προτιμούσατε;

Τώρα φυσικά, μετά από 18-20-30 χρόνια που ζούμε εδώ, είναι λογικό να λέμε "Α, εγώ την Ελλαδίτσα μου την αγαπώ, ήλιος, θάλασσα, πουθενά καλύτερα" αλλά αν το καλοσκεφτείτε, είμαστε η τελευταία τρύπα της Ευρώπης.

Εγώ χαλαρά θα προτιμούσα να είχα γεννηθεί σε μια Σουηδία, σε μια Δανία, σε μια Ελβετία και ας είχα τους εξυπνάκηδες τους Ελληναράδες να με λένε ξενέρωτο και ασπρουλιάρη.

Το θέμα είναι ότι θα ζούσα σε μια χώρα που σέβεται τους πολίτες της, με πάρκα, σωστούς δρόμους, καθαρές πόλεις, πράσινο παντού, συντριβάνια, πλατείες, ευγενικούς υπαλλήλους, χωρίς 5 απεργίες τη μέρα, χωρίς λαδώματα, χωρίς βύσματα και "γνωστούς", γενικά με ανώτερο επίπεδο ζωής και συμπεριφοράς από τους συνανθρώπους μου.

Καλά είναι που χαιρόμαστε με τη "μαγκιά" μας και το "φιλότιμο του Έλληνα", καλή και η φραπεδιά και το αραλίκι και το δημοσιουπαλληλίκι, αλλά πραγματικά δεν θα μου λείπανε.

Για να μην παρεξηγηθώ, δε λέω ότι ντρέπομαι που είμαι Έλληνας ή ότι το όνειρο μου είναι να σηκωθώ να φύγω και να πάω σε μια άλλη χώρα, κάθε άλλο, αλλά το να είχα γεννηθεί εκεί δεν θα με πείραζε. Πάλι περήφανος θα ήμουν για τη χώρα μου, αλλά θα περνούσα καλύτερα και θα απολάμβανα περισσότερα πράγματα.

Συμφωνεί κανείς;

• Απαντήσεις 109
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Καμιά φορά το σκέφτομαι αλλά τελικά καταλήγω στο συμπέρασμα ότι μπορεί να έχουμε τα κουσούρια μας,τη γαιδουριά μας,την καγκουριά μας κτλ αλλά έχουμε αγαθά που λείπουν από άλλες χώρες...

Όχι υλικά αγαθά,αλλά ηθικά...

Συμφωνω με τον baator. Οποιος ειχε την τυχη να ζησει σε καποια μεγαλη ευρωπαικη χωρα, μπορει να καταλαβει τι παει να πει δομημενη κοινωνια, με αξιοκρατια και παροχες για τον πολιτη, ο οποιος ΠΛΗΡΩΝΕΙ κανονικα τους φορους του, και δεν κοιταει πως να κλεψει το κρατος, και να το βριζει μετα κι απο πανω γιατι δεν του παρεχει τις ανεσεις που εχουν οι αλλοι ανεπτυγμενοι Ευρωπαιοι....

Εγω θα αντιστρεψω λιγο το νοημα, λεγοντας μια φραση που ειχα ακουσει απο τον Διακογιαννη στην TV: Η Ελλαδα θα ηταν η ωραιοτερη χωρα του κοσμου... εαν δεν εκατοικητο απο Ελληνες....

Τι θελω να πω? Εγω θα ηθελα να εχω γεννηθει στην Ελλαδα baator ως τοπο, αλλα ΟΧΙ μεσα σε αυτη τη μιζερη, κομπλεξικη, αρπα-κολλιστικη, και κομπιναδορικη κοινωνια που υπαρχει και αναπτυσσεται σε αυτο το τοπιο που λεγεται Ελλαδα....

No Rest for the Wicked

Με βρισκετε απολυτως συμφωνο. Σκανδιναβια για εμενα.

http://www.flyfishingdevon.co.uk/salmon/year1/parkinsons.gif

Τα τελευταια έξι χρονια, το σκεφτομαι μονο καθε μερα :p
http://img515.imageshack.us/img515/4932/moodswf6.jpg

Εμενα δεν με βρισκεται συμφωνω, για 1000+2 λογους τους οποιους για να αναλυσω θα ηθελα 5 σελιδες δεν θα ηθελα με τιποτα να εχω γεννηθει Ελλαδα (ατιμη μοιρα:mad: κερατα πελαργε:) )........Γερμανια απο εμενα και συγκεκριμενα σε ενα χωριουδακι στη Βαυαρια που πηγα για επαγγελματικο ταξιδι, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ακριβεια λεπτου στα δρομολογια (τρενα-λεωφορεια), σεβασμος στον πεζο, πρασιναδα, ποταμακια, αγελαδιτσες, αλογακια, ομορφα σπιτια (το μικρο σπιτι στο Λιβαδι το εκανα:p αλλα ρε γμτο ετσι ηταν) ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΦΘΗΝΑ το φαγητο και γενικοτερα η ζωη απ' οτι στην Ελλαδιτσα μας, ΑΚΡΙΒΗ η Coca Cola:( kai το νερο, ΥΨΗΛΟΤΑΤΟΙ ΜΙΣΘΟΙ, (πλακα πλακα μολις ανεφερα 10 απο τους 1000+2 λογους) οποτε δαγκωτο ΓΕΡΜΑΝΙΑ.

Proud Owner of:PS1,GB,NES,GbASP,Sega Saturn,Sega DC,PS2,Xbox,Wii,XBOX360(phat),PSP(J)v1.50,(2x)PSP(E),PS3, PSP-Go,(2X)ΧΒΟΧ360SLIM,PS Vita,PS4 Batman Collectors Edition,Wii U,X-ONE,N3DS,X-ONE S,mini NES,Switch,mini PS1,Switch PIKACHU Edition,PS4 Days of Play,XBOX ONE Gears of War 4 Limited Edition 2TB,Xbox One X Cyberpunk 2077 Limited Edition 1TB,XBOX Series S, Series X

σαφως

Αμερικη ή κάπου αλλού... Δε ξέρω. Ισως Ισπανια (αν και δε ταιριαζω στα χρωματα) ή κάτι τέτοιο .... Ισως Γαλλία ... Βορεια δε θα ηθελα με τιποτα...

Ναι. Τελικα μαλλον Αμερικη . ΝΕα Υορκη. Ευχαριστω.

:X

Me too NYC η καπου στην σκανδιναβια.

''Τώρα φυσικά, μετά από 18-20-30 χρόνια που ζούμε εδώ, είναι λογικό να λέμε "Α, εγώ την Ελλαδίτσα μου την αγαπώ, ήλιος, θάλασσα, πουθενά καλύτερα"

Με αυτο βεβαια δεν συμφωνω.Προτιμω να ζω σαν ανθρωπος ολο το χρονο και 1-2 μηνες να ερχομαι να χαιρομαι ηλιο και θαλασσα και τιποτα αλλο βεβαια.

Mutilator :shifty:

Ρωσια,Μοσχα κατα προτιμηση,στην κοκκινη πλατεια.Φοβερα το χειμωνα.
Ω ξειν' αγγελλειν Λακεδαιμονιοις οτι τηδε κειμεθα τοις κεινων ρημασι πειθομενοι.

Εγώ θα ήθελα ή Αγγλία ή Κύπρο ή Ιαπωνία.

Proud owner of: Master System III , SNES , Mega Drive , Saturn , PSone , N64 , Dreamcast , PS2 , GameCube , XBox , XBox 360 , Wii , PS3 , PSP , DS .....

PC: CPU Phenom II 955 - MB MSI 790FX-GD70 - Corsair Vengeance 1x4GB - Sapphire 5850 Xtreme - WD800ADFD - COOLERMASTER RS-1000 SILENT PRO M 1000W

τωρα που το σκεφτομαι θα ηθελα να ειχα γεννηθει στο ντουμπαϊ!

δε ξερω γιατι, αλλα το εχω δει στη τηλεοραση και μου αρεσε παρα παρα πολυ...:D

Οπως συνηθίζουμε να λέμε μετά απο κάθε ταξίδι "Ποιά Ευρωπη; Σαν την Κύπρο δεν έχει" :p

NEC DB2000 (1999), Nokia 3210 (2000), EricssonR320s (2001), Ericsson T65 (2002), Nokia 6600 (2003), Palm Treo650 (2005), iPhone (2007), HTC Hero (2009), Samsung Galaxy Mini (2010), iPad (2010), Samsung Omnia W (2011), Samsung Galaxy Note (2012), iPad Air (2014), Samsung Galaxy Note 3 (2014), OnePlus 2 (2015), Meizu M5 Note (2017), Samsung Note 8 (2017), iPad 6 (2018)...

http://www.everythingaboutebooks.com

Ναι, θα ήθελα να έχω γεννηθεί σε άλλη χώρα, αλλα πάντα Έλληνας.

Την φυλή μου δεν την αλλάζω αλλα και δεν την συγκρίνω με καμμία άλλη.

Την υπηκοότητά μου, ναί.

Ποιόν θ' "αρπάξω" σήμερα; [sIGPIC][/sIGPIC]

Εμενα δεν με βρισκεται συμφωνω, για 1000+2 λογους τους οποιους για να αναλυσω θα ηθελα 5 σελιδες δεν θα ηθελα με τιποτα να εχω γεννηθει Ελλαδα (ατιμη μοιρα:mad: κερατα πελαργε:) )........Γερμανια απο εμενα και συγκεκριμενα σε ενα χωριουδακι στη Βαυαρια που πηγα για επαγγελματικο ταξιδι, ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ, ακριβεια λεπτου στα δρομολογια (τρενα-λεωφορεια), σεβασμος στον πεζο, πρασιναδα, ποταμακια, αγελαδιτσες, αλογακια, ομορφα σπιτια (το μικρο σπιτι στο Λιβαδι το εκανα:p αλλα ρε γμτο ετσι ηταν) ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΦΘΗΝΑ το φαγητο και γενικοτερα η ζωη απ' οτι στην Ελλαδιτσα μας, ΑΚΡΙΒΗ η Coca Cola:( kai το νερο, ΥΨΗΛΟΤΑΤΟΙ ΜΙΣΘΟΙ, (πλακα πλακα μολις ανεφερα 10 απο τους 1000+2 λογους) οποτε δαγκωτο ΓΕΡΜΑΝΙΑ.

30+ ευρω καθε μηνα στα παιδια..

καλα για τους πολυτεκνους ας μη μηλισουμε αφου τοτε τα ποσοστα ανεβαινουν και οι γονεις τα βγαζουν μονο απο τα παιδια τους...

αλλα τις <σουσουραδες> που εχουμε εδω δεν θα τις βρουμε πουθενα αλλου...:D

Ναι, θα ήθελα να είχα γεννηθεί σε κάποια χώρα με καλύτερο βιοτικό επίπεδο, οργάνωση και αξιοκρατία. Σαν χώρα όμως, με την γεωγραφική της έννοια, την γουστάρω πολύ.

Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS)

Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920)

★ ★ ★ ★ ★ ★ ★

Δεν σας εμποδιζει κανενας παιδια μπορειτε να ζησετε οπου θελετε. αλλα πατε να μεινετε και μετα τα λεμε. τον τελευταιο χρονο ζω σε μια μεγαλη ευρωπαικη χωρα. δεν λεω ωραια ολα τα περι δομημενης κοινωνιας κλπ. αλλα δεν ειναι μονο αυτα. νερο ζητας να πεις και πρεπει να το ακριβοπληρωσεις τι να λεμε τωρα.

νομιζω για αλλη μια φορα μεσα απο αυτη τη συζητηση γινετε πολυ ευκολα κατανοητο γιατι η ελλαδα ποτε δεν προκειται να παει μπροστα. διοτι παντα θα υπαρχουν ατομα του στυλ οτι ολα ειναι κακα στην ελλαδα και στη σουηδια την αγγλια και δεν ξερω εγω ολα τελεια. αφηστε ρε παιδια. λιγο το δημοσιο αν βελτιωθει στην ελλαδα και η κατασταση με τους μισθους πραγματικα η ελλαδα θα ανηκει στην ελιτ των ανεπτυγμενων χωρων. Σιγουρα υπαρχουν προβληματα αλλα για παραδειγμα αναφερω στη χωρα που ζω οτι για να κανεισ εγχειριση καταρακτη πρεπει να περιμενεισ και 1 χρονο και.

Νέα Υόρκη για'μένα παίδες...:happy:

Έχω πάει και έχω περάσει πολύ ωραίες μέρες...Τεράστια comic-shop,πελώρια μαγαζιά,διαμερίσματα πολύ ψηλά με μια τρύπα που πετάς τα σκουπίδια σου και στα μαζεύεουν απ'το ισόγιο οι σκουπιδιάρηδες(καμία σχέση με τους δικούς μας...):lol: ,εκπληκτική θέα,βρίσκεις ότι θέλεις όπου θέλεις στα μαγαζιά,το Central Park(τα λόγια περιττά...)για βόλτες σε εξοχή και...και..και...:)

Ίσως,όταν τελειώσω την σχολή να αναζητήσω εκεί δουλειά...:happy:

ΕDIT:Λέω που θα μου άρεσε να μένω...Στην Νέα Υόρκη,αλλά πάντα Έλληνας...!!!Αυτό δεν θα το άλλαζα με τίποτα...;)

λιγο το δημοσιο αν βελτιωθει στην ελλαδα και η κατασταση με τους μισθους πραγματικα η ελλαδα θα ανηκει στην ελιτ των ανεπτυγμενων χωρων.

Πως? Εξαγοντας πορτοκαλια και λαδι? :blink:

Για το μπουκαλι νερο που λες στο ποστ σου, ναι ειναι ακριβο, αλλα η μπυρα ας πουμε ειναι παμφτηνη στην κεντροβορεια Ευρωπη (αν εκει εισαι). Γιατι δεν παιρνεις μια μπιρα να ξεδιψασεις? :p

Δεν ξερω για σενα, εγω που ειμαι Αγγλια, προτιμω να παιρνω 1800 λιρες το μηνα (περιπου 2700 ευρω) και να κανει το μπουκαλακι το νερο 1λιρα (περιπου 1.5 ευρω), παρα να ειμαι Ελλαδα και να κανει το μπουκαλακι 50 λεπτα, αλλα οι μισθοι να ειναι καρφωμενοι μεταξυ 600 και 700 ευρω.... ;)

No Rest for the Wicked

σαφως

Αμερικη ή κάπου αλλού... Δε ξέρω. Ισως Ισπανια (αν και δε ταιριαζω στα χρωματα) ή κάτι τέτοιο .... Ισως Γαλλία ... Βορεια δε θα ηθελα με τιποτα...

Ναι. Τελικα μαλλον Αμερικη . ΝΕα Υορκη. Ευχαριστω.

Ισπανία και για μένα παρακαλώ αν και δε με χαλάει καθόλου η Ελλάδα. Ή ίσως και Μεξικό :cool: ;)

http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=862&dateline=1324629158

Βρε παιδιά σήμερα βρήκατε να ανοίξετε τέτοιο τόπικ????

Στις 9:25 σήμερα το πρωί στην λεωφόρο Μαρκοπούλου μας χτύπησε από πίσω ένα φορτηγό. Ο λόγος? Μειώσαμε ταχύτητα για να περάσουμε από μια ΛΑΚΚΟΥΒΑ (με κεφαλαία γράμματα), ο φορτηγατζής βέβαια δεν είχε κρατήσει την σωστή απόσταση ασφαλείας, αλλά εγώ εξοργίστηκα :angry: περισσότερο με την κατασκευαστική εταιρεία. Λίγα λεπτά μετά το ατύχημα εμφανίζεται ένας υπαλληλάκος με ένα φορτηγάκι, έτοιμος να μπαζώσει την ΛΑΚΚΟΥΒΑ. Εννοείται πως τον απομακρύναμε κακήν κακώς (μακάρι οι εργολάβοι να μπάζωναν τις λακκούβες τόσο γρήγορα όσο γρήγορα αντιλαμβάνονται και τα τροχαία που προκαλούν οι λακκούβες τους).Όταν τον ρωτήσαμε ποιος τον έστειλε μας απάντησε ευθαρσώς ότι ήταν δικιά του πρωτοβουλία (Ναι ξύπνησε το πρωί και είπε δεν πάω να μπαζώσω τίποτα σήμερα?).Όταν περάσαμε από το ίδιο σημείο αργότερα, η λακκούβα είχε μπαζωθεί.

Γι'αυτό σας λέω μην με ρωτάτε σήμερα τέτοια πράγματαααααα:chair:

ego protimousa nea uorkh.gia to logo pio polla pramata na kaneis pio polles eukairies idios sto xoro ths show biz kai genika epidi einai poly oraia polh.kai to basikotero apo olla pou gia kapious alous mporei na einai alla gia mena einai.NO STRATOS.teleioneis to sxoleio kai th sxolh xoris na petaxeis 1mish xrono h 2 xronia palaiotera apo th zoh sou mono kai mono gia na pas se ena KATAPIESTIKO MEROS KAI na sthn mpainei o KATHE M****S loxagos:X
Από 1/9/2009 απαγορεύεται η γραφή σε greeklish και η γραφή τύπου sms.

...NO STRATOS.teleioneis to sxoleio kai th sxolh xoris na petaxeis 1mish xrono h 2 xronia palaiotera apo th zoh sou mono kai mono gia na pas se ena KATAPIESTIKO MEROS KAI na sthn mpainei o KATHE M****S loxagos:X

Mε εκφράζεις...:up:

Πολύ σωστά...!!!:) ;)

Mε εκφράζεις...:up:

Πολύ σωστά...!!!:) ;)

Τοτε ειναι που δικαιως θα λεγανε οι γυναικες,οτι δεν υπαρχουν αντρες.

Οσο χασιμο χρονου και να ειναι ο στρατος,δεν παυει να μας βαζει σε μια ταξη.

Τελος off-topic.

Ω ξειν' αγγελλειν Λακεδαιμονιοις οτι τηδε κειμεθα τοις κεινων ρημασι πειθομενοι.

Τοτε ειναι που δικαιως θα λεγανε οι γυναικες,οτι δεν υπαρχουν αντρες.

Μεγάλο επιχείρημα...:)

Οσο χασιμο χρονου και να ειναι ο στρατος,δεν παυει να μας βαζει σε μια ταξη.

Σίιιγουουουραααααα........:rolleyes:

Πως? Εξαγοντας πορτοκαλια και λαδι? :blink:

Για το μπουκαλι νερο που λες στο ποστ σου, ναι ειναι ακριβο, αλλα η μπυρα ας πουμε ειναι παμφτηνη στην κεντροβορεια Ευρωπη (αν εκει εισαι). Γιατι δεν παιρνεις μια μπιρα να ξεδιψασεις? :p

Δεν ξερω για σενα, εγω που ειμαι Αγγλια, προτιμω να παιρνω 1800 λιρες το μηνα (περιπου 2700 ευρω) και να κανει το μπουκαλακι το νερο 1λιρα (περιπου 1.5 ευρω), παρα να ειμαι Ελλαδα και να κανει το μπουκαλακι 50 λεπτα, αλλα οι μισθοι να ειναι καρφωμενοι μεταξυ 600 και 700 ευρω.... ;)

Κοιτα επειδη ειμαι αγγλια θα σου πω οτι τα πραγματα ειναι μια η αλλη. και σου λεω ενοικιο τουλαχιστον 500λιρες για ενα αξιοπρεπες διαμερισμα. να μου πεις το μοιραζεσαι με αλλον οκ. πας σουπερμαρκετ και πληρωνεις μια πιπερια 70 λεπτα η 1 ευρω και κατι. να μην πω για αλλα τοσα. και στην ελλαδα αν ολη μερα εισαι μεσα και σε μια επαρχιακη πολη τα λεφτα σου φτανουν. τσπ υποθετουμε οτι ειναι καλυτερα εδω.

τωρα οσο αναφορα το ειρονικο για μενα σχολιο εξαγωγης πορτοκαλιων και λαδιου εχω να πω το εξης αυτα μπορουμε να εξαγουμε αυτα εξαγουμε. το θεμα ειναι να γινετε με ορθο τροπο. το παν ειναι να ξερεις να πουλας το προιον σου. και επισης ρε φιλε ποιος σου ειπε οτι η ζωη ειναι μονο μηχανικοι γιατροι και δε ξερω γω τι αλλο.

επισης για να μην παρεξηγηθω και νομιζω οτι εχω καταλαβει που το πας το θεμα ειμαι μαζι σου στο να αναπτυχθει η ερευνα και η τεχνολογια. αλλα οχι θυσιαζωντας πορτοκαλια:p :p