mplip Δημ. July 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2006 Αν κατάλαβα καλά μιλάτε για τις Olympus Stylus 810και Fujifilm FinePix F30 οχι Olympus μ810 εχουν αρκετη διαφορά η stylus με την μ (υπερεχει η μ) Παράθεση :X Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ταξιδιωτης22 Δημ. July 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2006 τελικα πηγα και πηρα την canon ixus 800is,πρωτες εντυπωσεις αριστες. Παράθεση Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eNeRGy Δημ. July 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2006 pantos m'aresei pou stin arxi etroga vrisimo gia tis F10-F11... kai tora oloi paramilate gia tin poiotita ton Fuji Finepix Fxx... aaaaax Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ταξιδιωτης22 Δημ. July 11, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 11, 2006 χα χα νομιζω οτι το θυμαμαι αυτο. Παράθεση Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Guest valeria Δημ. July 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2006 Εγώ πρέπει να παραδεχτώ ότι αν δεν ήταν ο eNeRGy δεν θα είχα ενδιαφερθεί καθόλου για τη Fuji.:O Να'σαι καλά!:up: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fonzi Δημ. July 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2006 χα χα νομιζω οτι το θυμαμαι αυτο. πως και δεν πήρες την f30 που έλεγες; Η canon πως είναι σε σχέση με την fx9; Καλή θα ήταν μιά σύγκριση αυτής που πήρες με την olympus 810 που νομίζω ότι είναι αντίστοιχα μοντέλα... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
popolaros Δημ. July 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2006 τελικα πηγα και πηρα την canon ixus 800is,πρωτες εντυπωσεις αριστες. ετσι αγοριμ , ετσι....... ;) ;) ;) ;) που να αρχισεις να παιζεις κιολας και να δεις τι βγαζει....... οι εντυπωσεις θα αλλαξουν στο ακομη καλυτερο....... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bender Δημ. July 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2006 Ρε παιδια ολη αυτη τη μανια με την F30 εγω δεν την καταλαβαινω. Ο φακος της δεν ειναι ιδιατερα ευρυγωνιος ουτε προσφερει υψηλο οπτικο ζουμ. Η ποιοτητα φωτογραφιας ειναι απλα καλη για compact μεσαιας κατηγοριας αλλα το 350-400 ευρω δεν ειναι καλη τιμη. Και οι φωτογραφιες με ISO 3200 δεν ειναι σοβαρες αρα η επιλογη του ειναι μαλλον διακοσμητικη!!! Αντιθετα προτεινω την Sony Cybershot H2(6Μpx,12X) με τα ιδια περιπου χρηματα, καταπληκτικο φακο,με την ιδια ταχυτητα στους χρονους αποκρισης και οπτικο σταθεροποιητη εικονας. Βεβαια ειναι πιο μεγαλη αλλα οχι τοσο που να ενοχλει. Επισης την Η5(περ. 480 ευρω) με 3" οθονη στα 7Mpx και την εξισου καλη Canon S3(περ. 500 ευρω) Εγω εχω την R1 και παω να αγορασω την πρωτη d-SLR μου την Canon EOS 30D... Παράθεση "I am the lizard king, I can do anything..." http://www.morrisonhotelgallery.com/Merchant2/graphics/00000001/triptychs-jim-morrison-thm.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
popolaros Δημ. July 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2006 δεν παυει ομως να ειναι μεγαλη σε μεγεθος..... καλη, χρηση αλλα αλλη κατηγορια Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bender Δημ. July 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2006 Εχεις δικιο. Και μενα αν μου ζηταγε ενας super-compact μηχανη με καλη ποιοτητα την F30 θα του προτεινα. Αλλα υπαρχουν στην αγορα πολλυ πιο ολοκληρωμενες προτασεις με τα ιδια περιπου χρηματα για τους λιγο πιο προχωρημενους ερασιτεχνες. Δεν αξιζει μια ζωη να κανεις ευχελαιο για να εστιασουν οι αυτοματες μηχανες αν και απο προσωπικη μου εμπειρια η F30 εστιαζει σχετικα καλα. Παντως δεν ξερω αν αξιζουν αυτες οι μηχανες. Παράθεση "I am the lizard king, I can do anything..." http://www.morrisonhotelgallery.com/Merchant2/graphics/00000001/triptychs-jim-morrison-thm.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
eNeRGy Δημ. July 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2006 nai re paidia... mi sigrinete prosumer kai Dslr me compact!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lalakis Δημ. July 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2006 Εφόσον ισχύει το παραπάνω να τονίσω ότι η Olympus δεν υποστηρίζει Aperture/Shutter priority, που σημαίνει ότι δεν "πειράζεται" με manual ρυθμίσεις. Δε γνωρίζω το "επίπεδο" που βρίσκεται ο καθένας σας, αλλά από προσωπική εμπειρία οι manual ρυθμίσεις είναι ένα βασικό κριτήριο επιλογής ψηφιακής κάμερας. Τι ακριβώς κάνουν τα παραπάνω? Και η panasonic FX01 τα έχει ως δυνατότητες? Επίσης τι ακριβώς είναι το pixel mapping? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
lalakis Δημ. July 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2006 . Δεν αξιζει μια ζωη να κανεις ευχελαιο για να εστιασουν οι αυτοματες μηχανες αν και απο προσωπικη μου εμπειρια η F30 εστιαζει σχετικα καλα. . από που καταλαβαίνουμε αν μια μηχανή έχει αυτόματη ή χειροκίνητη εστίαση? Η panasonic FX 01 έχει χειροκίνητη? (από ότι καταλάβατε είμαι υπέρ της πανασόνικ αλλά όσο ζεις μαθαίνεις..... ) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Guest Cue Δημ. July 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2006 Aperture/Shutter priority. Με απλά λόγια σου επιτρέπουν να ορίσεις χειροκίνητα το πόση ώρα θες να μείνει ο φακός ανοιχτός καθώς επίσης και το άνοιγμα του κλείστρου. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι μπορείς να τραβήξεις μια βραδυνή φωτογραφία το λιμάνι των Χανίων από μεγάλη απόσταση (δε μιλάμε για flash) με όλα τα φωτάκια ή το φτερούγισμα μιας πεταλούδας. Σαν αρχάριος στην αρχή μπορεί να μην ασχοληθείς καθόλου (παρ'όλο που θα έχεις την απορία γιατί δε σου βγαίνουν οι βραδυνές τόσο καλά) αλλά όσο ασχολείσαι πιστεύω είναι must. Πλέον οι manual ρυθμίσεις είναι προσιτές και για τους consumers οπότε δεν τίθεται θέμα κόστους. Προσωπικά πάντως όσον αφορά τις Compact ψηφιακές, δεν έχω βρει αντάξιες των Canon Powershot Αxxx overall. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fonzi Δημ. July 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2006 Πάντως εγώ έχω canon s-50 και ΔΕΝ είμαι ευχαριστημένος: Ενώ τα χρώματα είναι άριστα, πάσχει σε χρόνο μπαταρίας, σε υστέρηση απόκρισης, σε ποιότητα κατασκευής (ξεβάφει! + έβγαλε καμμένο πίξελ), και για φωτογραφία αθλητικών γεγονότων σε κλειστό/σκοτεινό χώρο δεν το συζητάμε... Εκεί λοιπόν μπαίνει στο παιχίδι η f30 όπου με μέγάλο iso καταφέρνει υψηλές ταχύτητες σε χαμηλό φωτισμό και έτσι τραβάει αθλητικά γεγονότα (κάτι που το stabilizer ΔΕΝ προσφέρει). Όσο για το pixel mapping: Συχνά οι ψηφιακές παρουσιάζουν στον αισθητήρα hot or bad pixels. Δηλαδή σημεία που μένουν υπερφωτισμένα ή κολημμένα (για να το διαπιστώσετε τραβάτε μια φωτογραφία με κλειστό το καπάκι του φακού και χρόνο έκθεσης μεγάλο. Μετά εξετάστε τη φωτο στο πσ και αν δείτε "αστέρια" κάπου σημαίνει ότι έχετε hot/bad pixels.) Οι εταιρείες το διορθώνουν στο σερβις με ειδικό λογισμικό που βρίσκει αυτά τα πιξελς και τα απομονώνει. Διαδικασία που συνήθως την πληρώνεις. Μόνο η olympus δίνει αυτή τη δυνατότητα στο χρήστη μέσω του λογισμικού της μηχανής! Οσο γιά την Sony Cybershot H2 δείχνει καλή μηχανή αλλά τα χρώματα της sony είναι θέμα γούστου... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ταξιδιωτης22 Δημ. July 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2006 πως και δεν πήρες την f30 που έλεγες; Η canon πως είναι σε σχέση με την fx9; Καλή θα ήταν μιά σύγκριση αυτής που πήρες με την olympus 810 που νομίζω ότι είναι αντίστοιχα μοντέλα... απλο ακουσα οτι ειναι κορυφαια και πηγα και την πηρα:) σε σχεση με την fx-9 μπορω να πω οτι ειναι πολυ καλυτερη,ζωντανα χρωματα και το βραδυ δεν βγαζει καθολου θορυβο τουλαχιστον στις φωτογραφιες που εχω τραβηξει ως τωρα. οσο για συγκριση με την olympus δεν ξερω τι να σου πω,η canon ειναι καλυτερη αλλα με λιγο τσουχτερη τιμη. Παράθεση Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
popolaros Δημ. July 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2006 canon ixus 800 IS :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
kostis20 Δημ. July 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2006 canon ixus 800 IS :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: :yahoo: +1000:D :D :D :shifty: :shifty: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ταξιδιωτης22 Δημ. July 12, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 12, 2006 εμα τοσο καλη ειναι πια??? Παράθεση Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gergerman Δημ. July 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 13, 2006 Fuji S5600??? Και πεστε καμμιά γνώμη γι'αυτό : http://www.pixmania.com/gr/gr/135359/art/fuji/finepix-s5600-zoom.html?srcid=613&mctag=gr_89610# Δεν είναι μια αρκετά καλή προσφορά ???? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
MIB Δημ. July 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 13, 2006 paidia , 8a i8ela tin gnomi sas gia to problimataki mou . prosfata agorasa tin IXUS 60 (tis CANON) kai meta apo kana mina na pw tin ali8ia , paratisrisa stis fotografies pou ebgaza mia kokkini koukida terma katw sxedon kai stin mesi, stin arxi nomiza oti itan i TFT mou , alla telika katalaba oti oi koukida ebgene apo tin mixani mou ! :( ebgala mia mayri fotografia , ( me to xeri mou na kaliptei ton fako) gia na testaro sto apolyto mayro an exw ki alla kollimena pixels! kai anakalipsa kai ena mple kapou stin mesi! to opoio , den mporw na to diakrinw xwris zoom se opiadipote fotografia pou trabaw, apo tote omws pou anakalypsa tin kokkini, katw katw , to mati mou olo ekei peftei :p , den fenete se oles! stis skotines fenete basika , stis fotines poly diskola diakrinete... alla any way , ti na kanw?! na tin epistrepsw sto magazi me tin egiisi ? i 8a me sterisoun apo tin mixani mou panw apo 2 mines!? mexri na paei stin canon kai na gyrisei?!?!?!?!?!?!?!!? exete paromeia empireia (estw kai me alli firma) ??? eseis ti 8a kanate? Παράθεση So this is how liberty dies, with thunderous applause Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
fonzi Δημ. July 14, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 14, 2006 εχω εγώ τέτοια εμπειρία. Είδα σε νυχτερινή φωτογραφία ουρανού ένα ωραίο αστέρι! κοντά στο φεγγάρι που δεν το θυμόμουν... Μάντεψε: bad pixel Δεν αξίζει τον κόπο πάντα να το φτιάξεις. Ετσι κι αλλιώς όλες έχουν. ή βγάζουν αργότερα. Αν οι φίλοι εδώ τραβήξουν με κλεστό καπάκι και χρόνο >4 δευτ. θα βρουν σίγουρα. Θα έλεγα ότι αν σε ενοχλεί μάλλον πρέπει να τους πάρεις στην κανον και να ρωτήσεις αν το καλύπτει η εγγύησή σου. Αν πουν όχι άστο καλύτερα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gth Δημ. July 15, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2006 που μπορω να βρω την f30 στην Θεσσαλονικη ? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
stevie Δημ. July 15, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2006 Την εφερε ο Κατερελος την f30 πηγα σημερα πρωι πρωι και την τσιμπησα,ειχε αλλες 4 στο ραφι,λοιπον δεν αντεξα και οσο φορτιζει τραβαω και φωτο για να δω,η αποψη μου ειναι οτι,ιδιαιτερα σε περιβαλλον χαμηλου φωτισμου,η μηχανη Σ-Π-Ε-Ρ-Ν-Ε-Ι:w00t: :rotfl: :yahoo: Οσοι θελετε μια μικρη-βαρβατη μηχανη ο δρομος πια ειναι μονοδρομος--f30;) Παράθεση Όταν ενας άνθρωπος ειναι περιτυλιγμένος γύρω απο τον εαυτό του,δημιουργεί πολυ μικρό δέμα. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
filippos_ Δημ. July 15, 2006 Κοινοποίηση Δημ. July 15, 2006 Η f30 υπάρχει στην Αθήνα. κ αν ναι..πόσο? Επίσης f30 ή ixus800? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts