michalis_10 Δημ. May 4, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 4, 2005 Οι sony ειναι καλες στις compact-εμπορικες που θα τους αποφερουν και μεγαλυτερα κερδη. Για τις dslr μαλλον canon-nikon ειναι κορυφαιες. Ας μας πουνε ομως και οι πιο εμπειροι.:) Παράθεση Nexus 4 & iPad mini Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dr_Michael Δημ. May 4, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 4, 2005 Οι sony ειναι καλες στις compact-εμπορικες που θα τους αποφερουν και μεγαλυτερα κερδη. Για τις dslr μαλλον canon-nikon ειναι κορυφαιες. Ας μας πουνε ομως και οι πιο εμπειροι.:) D-SLR δεν υπάρχει καν Sony (ότι και αν σημαίνει αυτό) :rolleyes: Στις compact οι Sony υστερούν από τον ανταγωνισμό. Canon, Nikon, Olympus και Fujifilm απέχουν παρασάγγας... Παράθεση Ψηφίστε και κερδίστε Hosting από το 2005! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ninosg Δημ. May 4, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 4, 2005 paidia thelo na agoraso camera k den ksero ti na paro. videocamera i fotografiki. Thelo arketo video alla k kales foto. apo vidoevameres den exo psaxei alla apo fotografikes evala sto mati tin canon SD-400, sony T7, sony P200. An paro telika fotografiki psifiaki ennoeite leo na paro ektos apo mia kali karta mnimis k ena eksoteriko skliro disko. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
charlie_GR Δημ. May 5, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 5, 2005 paidia h canon ixus 50 einai kalh camera?h olympus mju mini digital?genika piua 8ewreite eseis kalh se aythn thn kathgoria? Παράθεση Live2Di3 <FFvsSK> UK burN 4 Me Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ταξιδιωτης22 Δημ. May 5, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 5, 2005 για μενα οι κορυφες ειναι 3.αποδεδειγμενο αυτο. nikon-olympus-canon. κι ας ειμαι χρηστης της sony p-200.εμενα μου αρεσει παντα να λεω τν αληθεια Παράθεση Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ahill2 Δημ. May 5, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 5, 2005 για μενα οι κορυφες ειναι 3.αποδεδειγμενο αυτο. nikon-olympus-canon. κι ας ειμαι χρηστης της sony p-200.εμενα μου αρεσει παντα να λεω τν αληθεια Και για πές μας γιατί πουλάς μια ολοκαίνουργια nikon και αγόρασες μια sony? :confused: :lol: @ dr michael βάλε μέσα και τις jaga :w00t: άκου εκεί η fuji καλύτερες ήμαρτον...... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dr_Michael Δημ. May 5, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 5, 2005 @ dr michael βάλε μέσα και τις jaga :w00t: άκου εκεί η fuji καλύτερες ήμαρτον...... Έχεις ακουστά για τον Super CCD? Για τις S1, S2, S3 Pro? Για το dynamic range? Χμμμ... να μην μιλήσουμε για τεχνογνωσία imaging (βλ Frontier κλπ). :rolleyes: Αν ξέρεις περισσότερα από μένα, θα χαρώ να με ... «διαφωτίσεις». :shifty: Παράθεση Ψηφίστε και κερδίστε Hosting από το 2005! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gjimmys Δημ. May 5, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 5, 2005 Έχεις ακουστά για τον Super CCD? Για τις S1, S2, S3 Pro? Για το dynamic range? Χμμμ... να μην μιλήσουμε για τεχνογνωσία imaging (βλ Frontier κλπ). :rolleyes: Αν ξέρεις περισσότερα από μένα, θα χαρώ να με ... «διαφωτίσεις». :shifty: Dr_Michael μην δινεις σημασια μολις πηρα την fuji s5500 και αν θελει ο φιλος να την δει απο κοντα πολυ ευχαριστως.Η μηχανη ειναι γαματη ;) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ταξιδιωτης22 Δημ. May 5, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 5, 2005 Και για πές μας γιατί πουλάς μια ολοκαίνουργια nikon και αγόρασες μια sony? :confused: :lol: @ dr michael βάλε μέσα και τις jaga :w00t: άκου εκεί η fuji καλύτερες ήμαρτον...... και ποιος σου ειπε οτι δεν πουλαω και την sony.φιλε μου η την olympuw τν mini θα παρω η την nikon-7900,αποδεδειγμενα οι καλυτερες εταιρειες Παράθεση Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dimitris79 Δημ. May 5, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 5, 2005 Ρε ταξιδιωτη μια απορια...ποσες ψηφιακες εχεις επιτελους? :p :lol: Οσον αφορα τις Σονυ,αν ειναι αυτες οι καλυτερες ΨΦΜ,τοτε ζητω που καηκαμε... :rolleyes: μετριοτατα προιοντα,που πουλανε σαν τρελα χαρη στο ονομα που εχει δημιουργησει η εταιρεια αλλου...πως λεμε "αυτην ξερουν,αυτην εμπιστευονται"...ε,κατι τετοιο γινεται & με τις Σονυ... ;) Προσωπικα θεωρω κορυφαιες Νικον,Κανον,Ολυμπους...και με πολλες αλλες ν'ακολουθουν ετοιμαζοντας εκπληξεις(πχ.Πανασονικ,Μινολτα)...οι πρωτες,κυριως στις dslr,οι δευτερες στις κομπακτ... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ταξιδιωτης22 Δημ. May 5, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 5, 2005 φιλε μου αυτη τη στιγμη εχω 2 ψηφιακες μια nikon coopix-5200 και την sony και τις πουλαω και τις 2,καλα ειδα τν νεα mini olympus και τρελαθηκα πραγματικα. Παράθεση Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ταξιδιωτης22 Δημ. May 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 7, 2005 απο σημερα ειμαι ενας πανευτυχης κατοχος μιας nikon-7900 coolpix που μπορω να πω οτι ειναι οτι καλυτερο εχω παρει σε θεμα ψηφιακης,καμια σχεση με την sony p-200 που εχω Παράθεση Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
sotirakiss Δημ. May 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 7, 2005 Παιδια καλησπερα,ειμαι εντελως ασχετος με τις ψιφιακες :alien: ειδα την sony dsc-T33 και μου αρεσε,σκεφτομαι να την αγορασω(380ευρωπουλα)πειτε μου την γνωμη σας οποιος γνωριζει κατι :confused: Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC]Let me see you striped down to the bone! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ninosg Δημ. May 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 7, 2005 απο σημερα ειμαι ενας πανευτυχης κατοχος μιας nikon-7900 coolpix που μπορω να πω οτι ειναι οτι καλυτερο εχω παρει σε θεμα ψηφιακης,καμια σχεση με την sony p-200 που εχω Μεγαλε τι λεει η nikon? Θελω κ εγω να παρω αλλα δεν ξερω τι? Ειμαι κ ιδιοτροπος. Θελω κ αρκετο βιντεο αλλα κ καλες φοτο. Ελεγα στην αρχη να επαιρνα βιντεοκαμερα αλλαξα γνωμη κ λεω να παρω ψηφιακη. Πιο λιγο βιντεο θα εχω αλλα θα το καλυψω με ενα εξωτερικο σκληρο δισκο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ταξιδιωτης22 Δημ. May 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 7, 2005 η nikon φιλε μου απλα κορυφαια επισης εχω 2 ψηφιακες προς πωληση,μια sony cybershoot p-200 7mp και μια nikon coolpix-5200 αριστες και οι 2 Παράθεση Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ahill2 Δημ. May 7, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 7, 2005 Έχεις ακουστά για τον Super CCD? Για τις S1, S2, S3 Pro? Για το dynamic range? Χμμμ... να μην μιλήσουμε για τεχνογνωσία imaging (βλ Frontier κλπ). :rolleyes: Αν ξέρεις περισσότερα από μένα, θα χαρώ να με ... «διαφωτίσεις». :shifty: Το σαρκαστικό στυλάκι γιατί?δεν μπορείς να απαντήσεις απλά και ανθρώπινα?ή είσαι ο παντογνώστης εσύ? Αυτό που ξέρω εγώ σε απλές compact μηχανές η Fuji μέχρι και πρίν 1 χρόνο έβγαζε κάτι κάτω του μετρίου μοντέλα,τώρα αν έκανε ΤΟ άλμα ε τότε μπράβο τις. Btw αυτό πρέπει να το ρωτήσω,αναφέρεις τις fuji s1-2-3 pro....αυτές τι δουλειά έχουν με τις compact μηχανές? :confused: τα CCD τι δουλειά έχουν με τις compact μηχανές?λυπάμαι αλλά αν για σένα compact είναι η SLR μηχανές των 2000$ τότε πάω πάσο. Εγω έκανα το σχόλιο για τις compact μηχανές. :) Αν πήγαινα σε SLR πάντως δεν θα πήγαινα σε Fujifilm. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
michalis_cy Δημ. May 8, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 8, 2005 Το σαρκαστικό στυλάκι γιατί?δεν μπορείς να απαντήσεις απλά και ανθρώπινα?ή είσαι ο παντογνώστης εσύ? Αυτό που ξέρω εγώ σε απλές compact μηχανές η Fuji μέχρι και πρίν 1 χρόνο έβγαζε κάτι κάτω του μετρίου μοντέλα,τώρα αν έκανε ΤΟ άλμα ε τότε μπράβο τις. Btw αυτό πρέπει να το ρωτήσω,αναφέρεις τις fuji s1-2-3 pro....αυτές τι δουλειά έχουν με τις compact μηχανές? :confused: τα CCD τι δουλειά έχουν με τις compact μηχανές?λυπάμαι αλλά αν για σένα compact είναι η SLR μηχανές των 2000$ τότε πάω πάσο. Εγω έκανα το σχόλιο για τις compact μηχανές. :) Αν πήγαινα σε SLR πάντως δεν θα πήγαινα σε Fujifilm. Φίλε κάνεις λάθος σχετικά με τις εκτιμήσεις σου για τη Fujifilm. Η Fujifilm είναι μια εταιρία με μεγάλη παράδοση και τεχνογνωσία στη κατασκευή αναλογικών φωτογραφικών μηχανών και φακών. Αυτή η παράδοση συνεχίζεται και στις ψηφιακές μηχανές όπου η ψηλή τεχνολογία που χρησιμοποιεί η Fujifilm (ίδε Super CCD, κλπ) της επιτρέπει να κατασκευάζει μηχανές πολύ πάνω του μετρίου. Compact ψηφιακές μηχανές όπως οι Finepix F810, Finepix S5500, Finepix E550 κλπ έχουν δεχθεί πολύ καλές κριτικές, και θεωρούνται τουλάχιστον εφάμιλλες με άλλες επώνυμες Compact μηχανές όπως CANON ή NIKON (αν όχι και καλύτερες) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dr_Michael Δημ. May 8, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 8, 2005 τα CCD τι δουλειά έχουν με τις compact μηχανές :blink: :wacko: :lol: :p :alien: Καμία φίλε μου, καμία.... :D Παράθεση Ψηφίστε και κερδίστε Hosting από το 2005! Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ahill2 Δημ. May 9, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 9, 2005 :blink: :wacko: :lol: :p :alien: Καμία φίλε μου, καμία.... :D Ουπς λάθος μου :O Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Nikos_s3 Δημ. May 9, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 9, 2005 ποια η γνώμη σας για την Nikon Coolpix S1 (White)..?? είναι τόσο καλή όσο και όμορφη...?? :) please αντικειμενικές γνώμες , μιας και πρέπει να καταλήξω κάπου...:O Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ταξιδιωτης22 Δημ. May 9, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 9, 2005 ποια η γνώμη σας για την Nikon Coolpix S1 (White)..?? είναι τόσο καλή όσο και όμορφη...?? :) please αντικειμενικές γνώμες , μιας και πρέπει να καταλήξω κάπου...:Oφιλε μου βρηκα αυτο και ειπα να στο δειξω,απο εναν φιλο παντως που δουλευει σε καταστημα φωτογραφικων μου ειπε οτι ειναι αρκετα καλη και μαλιστα πιο καλη απο την sony t-33 :) Ολλανδία 16 Μαρτίου 2005 — Η Nikon Europe ανακοινώνει σήμερα το νεότερο μέλος της οικογένειας μικρών ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών, τη φωτογραφική μηχανή COOLPIX S1. Με ξεχωριστή, κομψή και λεπτή σχεδίαση, η φωτογραφική μηχανή COOLPIX S1 διαθέτει εξωτερικό περίβλημα από αλουμίνιο. Παρόλο που το τελευταίο μοντέλο είναι ιδιαίτερα λεπτό (με βάθος μόλις 19,7mm), ο φακός zoom λειτουργεί σε πλήρες εύρος χωρίς να προεξέχει από το σώμα της μηχανής. Η φωτογραφική μηχανή COOLPIX S1 διαθέτει επίσης πρωτοποριακές δυνατότητες, παρέχοντας ομαλή λειτουργία και αποτελέσματα υψηλής ποιότητας. Τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν εντυπωσιακή απόδοση 5,1-megapixel και ισχυρό φακό 35-105mm 3x Zoom-Nikkor ED (αντιστοιχία 35mm), επιτρέποντας στη μηχανή COOLPIX S1 να παρέχει ευκρινή αποτελέσματα υψηλού επιπέδου με ζωντανά χρώματα. Διαθέτει επίσης μια εντυπωσιακά μεγάλη, φωτεινή οθόνη LCD 2,5 ιντσών, που κάνει πιο εύκολη τη σύνθεση λήψεων και την αναπαραγωγή των αποτελεσμάτων με ευκρίνεια. Φιλική προς το χρήστη – εξοικονόμηση μπαταρίας Η φωτογραφική μηχανή COOLPIX S1 έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να είναι εύκολη στη χρήση: υπάρχει περιβάλλον χρήστη γραφικών που επιτρέπει στο χρήστη να επιλέγει λειτουργίες ανά όνομα ή εικονίδιο, καθώς και κουμπί Βοήθειας που εξηγεί τις λειτουργίες του κύριου μενού – με επιλογή ανάμεσα σε 12 διαφορετικές γλώσσες. Εκτός από την κομψή της εμφάνιση και την ευκολία χρήσης, το δυνατό σημείο της φωτογραφικής μηχανής COOLPIX S1 είναι η εκπληκτική αποτελεσματικότητά της. Χάρη στην καινοτόμο προσέγγιση της Nikon, η φωτογραφική μηχανή COOLPIX S1 χρησιμοποιεί ελάχιστη ισχύ μπαταρίας, επιτρέποντας τη λήψη έως 200 εικόνων με επαναφορτιζόμενη μπαταρία EN-EL8 (βασίζεται στο πρότυπο CIPA‡). Αυτό σημαίνει ότι ο χρήστης έχει στη διάθεσή του περισσότερο χρόνο για τη λήψη φωτογραφιών, ενώ σπαταλά λιγότερο χρόνο για επαναφόρτιση μπαταριών. Η έξυπνη τεχνολογία της Nikon σημαίνει επίσης ότι η φωτογραφική μηχανή COOLPIX S1 έχει ταχεία ενεργοποίηση υψηλής ταχύτητας και γρήγορη συνεχόμενη λήψη έως 1.8 καρέ ανά δευτερόλεπτο (περίπου), επιτρέποντας στο χρήστη να συλλάβει φευγαλέες ευκαιρίες φωτογράφησης που θα έχανε με πιο αργή φωτογραφική μηχανή. Η ταχύτητα είναι σημαντική, το ίδιο όμως ισχύει και για την ποιότητα. Οι δυνατότητες που ανέπτυξε η Nikon επιτρέπουν στο χρήστη να βελτιώσει τις εικόνες μέσα στη φωτογραφική μηχανή, ώστε να έχει καλύτερα αποτελέσματα κατά τη λήψη σε δύσκολες συνθήκες. Για παράδειγμα, η αποκλειστική λειτουργία D-Lighting της Nikon μπορεί να επιλεγεί από τη λειτουργία αναπαραγωγής και να αντισταθμίσει αυτόματα εικόνες που έχουν ληφθεί με υπερβολικό φωτισμό φόντου ή με ανεπαρκή φωτισμό φλας, προσθέτοντας φως και λεπτομέρειες σε πιο σκοτεινά σημεία των εικόνων και αφήνοντας ακριβώς ως έχουν περιοχές με επιθυμητή έκθεση. Φαινόμενο κόκκινων ματιών και χέρια που κινούνται – διορθώνονται με τη φωτογραφική μηχανή COOLPIX S1 Η δυνατότητα της Nikon "Διόρθωση κόκκινων ματιών μέσα στη φωτογραφική μηχανή" κάνει ακριβώς αυτό, εντοπίζοντας αυτόματα το ενοχλητικό φαινόμενο των κόκκινων ματιών που μπορεί να προκληθεί από φλας και διορθώνοντάς το ψηφιακά μέσα στη φωτογραφική μηχανή. Η φωτογραφική μηχανή COOLPIX S1 διαθέτει επίσης την έξυπνη δυνατότητα "Αυτόματη εστίαση στο πρόσωπο πρώτα", που εντοπίζει το ανθρώπινο πρόσωπο στο κάδρο και εξασφαλίζει βέλτιστη αυτόματη εστίαση για πιο ευκρινή πορτρέτα που μοιάζουν με επαγγελματικές φωτογραφίες. Μια άλλη εύχρηστη δυνατότητα είναι η λειτουργία "Προειδοποίηση θολής φωτογραφίας", που επιτρέπει στους χρήστες να γνωρίζουν πότε μια εικόνα έχει χαλάσει από κούνημα της μηχανής έτσι ώστε να μπορέσουν να επανασυνθέσουν και να κάνουν ξανά λήψη της εικόνας για καλύτερα αποτελέσματα. Η φωτογραφική μηχανή COOLPIX S ολοκληρώνεται με το σταθμό σύνδεσης COOL-STATION MV-11, που επιτρέπει στο χρήστη να φορτίζει τις μπαταρίες χωρίς να τις αφαιρεί από τη φωτογραφική μηχανή και να συνδέει τη φωτογραφική μηχανή COOLPIX S1 στην τηλεόραση ή στον υπολογιστή που διαθέτει. Ρύθμιση της σκηνής Η φωτογραφική μηχανή COOLPIX S1 διαθέτει μια σειρά από λειτουργίες σκηνών για τις πιο κοινές καταστάσεις φωτογράφησης, τέσσερις από τις οποίες διαθέτουν τη δυνατότητα "Βοήθεια σκηνής" έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί απλώς να επιλέγει ό,τι ταιριάζει καλύτερα στο θέμα του — όπως Ηλιοβασίλεμα ή Πορτραίτο — και να αφήνει τη μηχανή να επιλέγει αυτόματα τις βέλτιστες ρυθμίσεις. Μία από αυτές είναι η νέα λειτουργία υποβρύχιας λήψης, η οποία έχει σχεδιαστεί για χρήση με την προαιρετική αδιάβροχη θήκη WP-CP5 της μηχανής COOLPIX S1, που επιτρέπει στο χρήστη να κάνει λήψη πιστών έγχρωμων φωτογραφιών ενώ κάνει καταδύσεις σε βάθη έως 40 μέτρων. Παρόλο που η φωτογραφική μηχανή COOLPIX S1 είναι συμβατή με τις ευρέως διαθέσιμες κάρτες μνήμης SD, διαθέτει επίσης εσωτερική μνήμη 12MB έτσι ώστε οι χρήστες να μπορούν να παίρνουν φωτογραφίες ακόμα κι όταν δεν μεταφέρουν επιπλέον μέσα. Για χρήστες που θέλουν να εγγράψουν ταινίες με ήχο, η φωτογραφική μηχανή COOLPIX S1 αποτελεί ιδανική επιλογή με τέσσερις λειτουργίες ταινίας οι οποίες μπορούν να παράσχουν 15 καρέ ανά δευτερόλεπτο και ανάλυση ποιότητας VGA. Μετά τη λήψη, η φωτογραφική μηχανή COOLPIX S1 μπορεί να συνδεθεί σε τηλεόραση, για να γίνει εύκολη η προβολή των αποτελεσμάτων. Και όταν χρειάζεστε εκτυπώσεις, η φωτογραφική μηχανή COOLPIX S1 προσφέρει συμβατότητα PictBridge έτσι ώστε να μπορεί να συνδεθεί απευθείας σε οποιονδήποτε συμβατό εκτυπωτή, χωρίς να χρειάζεται υπολογιστής. Τέλος, η φωτογραφική μηχανή COOLPIX S1 ολοκληρώνεται με το λογισμικό PictureProject της Nikon, που βοηθά το χρήστη να επεξεργαστεί, να οργανώσει και να κάνει κοινή χρήση εικόνων. Χρονοδιάγραμμα διάθεσης στην αγορά: Η φωτογραφική μηχανή COOLPIX S1 και η αδιάβροχη θήκη CP-WP5 πρόκειται να κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2005 Nikon COOLPIX S1 Άλλες δυνατότητες Εύκολες στη μεταφορά διαστάσεις 89.9 x 57.5 x 19.7mm (3.4 5 x 2.3 x 0.8 in.) (Π x Υ x Β) Μικρό βάρος περίπου 118g (4,0 oz.) (χωρίς μπαταρία και κάρτα μνήμης) Επιλογέα καλύτερης λήψης (Best Shot Selector-BSS) που επιλέγει και αποθηκεύει αυτόματα την καλύτερη έκθεση ανάμεσα σε δέκα συνεχόμενες λήψεις 4 από τις 17 λειτουργίες σκηνών που προσφέρουν Βοήθεια σκηνής (Πορτραίτο, Νυχτερινό Πορτραίτο, Σπορ, Τοπίο) 3 λειτουργίες ταινίας με ήχο, συν λειτουργία Video με χρονοκαθυστέρηση Μείωση του θορύβου που επιτυγχάνει αυτόματα πιο πιστή αναπαραγωγή χρωμάτων σε ορισμένες λειτουργίες σκηνών Λειτουργία ζώνης ώρας που επιτρέπει τη ρύθμιση της τοπικής ώρας εύκολα οπουδήποτε Λειτουργία φωνητικής εγγραφής που εγγράφει έως 30 λεπτά ήχου ή έως 5 ώρες με κάρτα SD 256 MB Όλα τα κουμπιά βρίσκονται στο πίσω μέρος της μηχανής για εύκολη λειτουργία Δυνατότητα ψηφιακού zoom 4x Επιλογή Μεμονωμένης αυτόματης εστίασης και Συνεχούς αυτόματης εστίασης από τη λειτουργία ταινίας Επιλογή ισορροπίας λευκού: Αυτόματη με έλεγχο TTL, χειροκίνητη 5 λειτουργιών (φως ημέρας, φωτεινότητα, φθορισμός, συννεφιά και φλας Speedlight) και προεπιλογή Χειροκίνητη ισορροπία λευκού που ενεργοποιεί την επιλογή των λειτουργιών Fine, Φωτεινότητα και Φθορισμός Επιλογές για αναπαραγωγή: Μεμονωμένη, εικονίδιο 4- και 9- στοιχείων, παρουσίαση Ενσωματωμένο φλας: διαθέτει ρυθμίσεις για Αυτόματο φλας, Μείωση φαινομένου κόκκινων ματιών με προκαταρκτικό φλας, Φλας συνεχώς, Ακύρωση φλας και Αργό συγχρονισμό. Χαρακτηριστικά της ψηφιακής φωτογραφικής μηχανής Nikon COOLPIX S1 Τύπος: Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή S1 Ωφέλιμα pixel: 5,1 εκατομμύρια CCD Τύπος 1/2,5-in. (5,36 εκατομμύρια συνολικά pixel) Λειτουργίες εικόνων: Υψηλή (2592*), Κανονική (2592), Κανονική (2048), Υπολογιστής (1024), Τηλεόραση (640) Φακός: Nikkor ED με ζουμ 3x, 5,8-17,4mm (35mm [135] αντιστοιχία φορμά έως 35-105mm), f/3,0-5,4, 12 στοιχεία σε 10 ομάδες, ψηφιακό ζουμ: έως 4x Εύρος εστίασης: 30cm (12 in.) έως το άπειρο (?), 4cm (1,6 in.) έως το άπειρο (?) σε λειτουργία Macro Οθόνη LCD: τύπος 2,5 ιντσών, 110.000 κουκίδων, οθόνη LCD TFT αμορφικής σιλικόνης με ρύθμιση φωτεινότητας Μέσα αποθήκευσης: Εσωτερική μνήμη: περίπου 12 MB, κάρτα μνήμης SD Λειτουργίες λήψης: Αυτόματη, Βοήθεια σκηνής (Πορτρέτο, Τοπίο, Αθλήματα, Νυχτερινό πορτρέτο), Σκηνή (Πάρτι/Εσωτερικός χώρος, Παραλία/Χιόνι, Ηλιοβασίλεμα, Χάραμα/Σούρουπο, Νυχτερινό τοπίο, Κοντινό, Μουσείο, Επίδειξη πυροτεχνημάτων, Αντίγραφο, Φωτισμός φόντου, Βοήθεια πανοράματος, Υποβρύχια, Φωνητική εγγραφή) BSS (Best Shot Selector-Επιλογέας καλύτερης λήψης), Προειδοποίηση θολής φωτογραφίας, Εκτύπωση ημερομηνίας, Χρονόμετρο (10 δευτ.) Ταινία: Με ήχο: Τηλεοπτική ταινία (640) σε 15 καρέ ανά δευτερόλεπτο, Μικρό μέγεθος (320) σε 15 καρέ ανά δευτερόλεπτο, Μικρότερο μέγεθος (160) σε 15 καρέ ανά δευτερόλεπτο, Χωρίς ήχο: Ταινία με χρόνο αναμονής στα 15 καρέ ανά δευτερόλεπτο Λειτουργίες λήψεων: 1) Απλή, 2) Συνεχής (περίπου 1,8 καρέ ανά δευτερόλεπτο), 3) Πολλαπλές λήψεις 16 (16 καρέ μεγέθους 1/16) Αριθμός καρέ (w/ Εσωτερική μνήμη): 5M: Υψηλός (2592*) περίπου 5, Κανονικός (2592) περίπου 10, 3M: (2048) περίπου 17 Ενσωματωμένο φλας: Εύρος: 0,3-2,5m/ 1' - 8'2" (W), 0,3-1,4m/ 1' - 4'7" (T), λειτουργίες φλας: Αυτόματο, Αυτόματο με μείωση των κόκκινων ματιών (Διόρθωση κόκκινων ματιών στη φωτογραφική μηχανή), Φλας συνεχώς, Ακύρωση φλας και Αργός συγχρονισμός. Διασύνδεση: USB (μέσω COOL-STATION MV-11) Υποστηριζόμενες γλώσσες: Γερμανικά / Αγγλικά / Ισπανικά / Γαλλικά / Ιταλικά / Ολλανδικά / Σουηδικά / Ιαπωνικά / Απλοποιημένα Κινέζικα / Παραδοσιακά Κινέζικα / Κορεατικά/ Ρωσικά, επιλογή από την οθόνη μενού Απαιτήσεις ενέργειας: Μία επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου EN-EL8 Διάρκεια ζωής μπαταρίας (περ.): Περίπου 200 εικόνες με επαναφορτιζόμενη μπαταρία EN-EL8 (με βάση το πρότυπο* CIPA) Διαστάσεις (Π x Υ x Β): Περίπου 89,9 x 57,5 x 19,7 mm (3,5 x 2,3 x 0,8 ίντσες) Βάρος: Περίπου 118g (4,0 oz.) (χωρίς μπαταρία και κάρτα μνήμης) Πρόσθετα εξαρτήματα που προσφέρονται:† COOL-STATION MV11, λουράκι, καλώδιο USB UC-E10, καλώδιο ήχου-βίντεο, προσαρμογέας εναλλασσόμενου ρεύματος EH-63, επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου EN-EL8, PictureProject CD-ROM Προαιρετικά αξεσουάρ: COOL-STATION MV-11, καλώδιο USB UC-E10, προσαρμογέας εναλλασσόμενου ρεύματος EH-63, επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου EN-EL8, φορτιστής μπαταρίας MH-62, αδιάβροχη θήκη WP-CP5‡ Παράθεση Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
unforgiven Δημ. May 9, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 9, 2005 φιλε μου βρηκα αυτο και ειπα να στο δειξω,απο εναν φιλο παντως που δουλευει σε καταστημα φωτογραφικων μου ειπε οτι ειναι αρκετα καλη και μαλιστα πιο καλη απο την sony t-33 :) Μάλλον πρέπει να είναι και μάντης ο φίλος σου, μιας και η S1 δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα. :p :) Στα χαρτιά όλες καλές φαίνονται. Μάλιστα να ξέρεις πάντα ότι είναι καλύτερα να γίνεται όσο το δυνατόν λιγότερη επεξεργασία στη μηχανή. Οπότε αδιαφόρησε για κάτι D-Lighting και κόκκινα μάτια και κάνε όποια επεξεργασία θέλεις μετά. Είναι πολύ εύκολη και τα αποτελέσματα είναι ρυθμίσιμα και ελεγχόμενα. Κατά τα άλλα, αν όσα διαβάζω είναι σωστά, η Sony υπερτερεί στο ότι: -Έχει και manual εστίαση (πολύ σημαντικό) -Έχει ταχύτητες έως 1/1000δ έναντι 1/350 (σημαντικό) -Έχει αντιστάθμιση έκθεσης (πολύ σημαντικό) -Έχει πιο δυνατό φλας (7 έναντι 5m) με δυνατότητα να φωτίζει από πιο κοντά (1.7 έναντι 2.5 μέτρα) (πολύ σημαντικό) -Έχει video 640X480/30fps έναντι 15fps (πολύ σημαντικό αν θέλεις video) -Έχει 230,000pixels στην οθόνη, έναντι 110,000 (σημαντικό) Η Nikon, από την άλλη: -Έχει και 50 iso (πολύ σημαντικό) -Εστιάζει πιο κοντά (30 έναντι 50cm και 4 έναντι 8cm σε macro) (σημαντικό) -Έχει ελάχιστο διάφραγμα 3, έναντι 3.5 (λίγο σημαντικό) -Ταχύτητες από 2sec έναντι 1sec (λίγο σημαντικό) -Έχει βίδα για τρίποδο (σημαντικό) -Έχει ενσωματωμένη μνήμη 12ΜΒ (λίγο σημαντικό) Αλλά για την σχετική απόδοσή τους εκεί που πάσχουν οι ultra compact (θόρυβος, εστίαση στο σκοτάδι, ταχύτητα απόκρισης) δεν έχουμε ιδέα :) Παράθεση Ποτέ μην λογομαχείς με έναν βλάκα... Θα σε ρίξει στο επίπεδό του και θα σε νικήσει λόγω πείρας. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
panos_vz Δημ. May 9, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 9, 2005 απο σημερα ειμαι ενας πανευτυχης κατοχος μιας nikon-7900 coolpix που μπορω να πω οτι ειναι οτι καλυτερο εχω παρει σε θεμα ψηφιακης,καμια σχεση με την sony p-200 που εχω Φιλε, εγω εχω παραγγειλει ηδη την Sony DSC-P200 με 340 ευρά, αλλα με αυτο που ειπες με προβληματισες τωρα...Μηπως μπορεις να γινεις πιο αναλυτικος?Δηλαδη, που ειναι οι διαφορες τους κτλ...Αμα ειναι να αλλαξω τη παργγελια και να παρω την NIkon που εχεις κι εσυ, ή την Sony DSC-W7/S.Βόηθα γιατι χανομαστε!!!!!!!!!!!! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ταξιδιωτης22 Δημ. May 9, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 9, 2005 unforgiven η s-1 εχει κυκλοφορησει φιλαρακο μου επισημα κι αν θες παω και την τραβαω φωτο σε οποια σταση εσυ θες και ειναι και φοβερη και καλυτερα να μην συγκρινουμε την sony με την Nikon,η sony ειναι καλη στις τηλεορασεις η nikon στις φωτογραφικες μηχανες οπου και μονον εκει ειναι ο χωρος της. το καλο με τις nikon ειναι οτι δεν ειναι μονο στα χαρτια καλες,ειναι και στο χερι. :) Παράθεση Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ταξιδιωτης22 Δημ. May 9, 2005 Κοινοποίηση Δημ. May 9, 2005 Φιλε, εγω εχω παραγγειλει ηδη την Sony DSC-P200 με 340 ευρά, αλλα με αυτο που ειπες με προβληματισες τωρα...Μηπως μπορεις να γινεις πιο αναλυτικος?Δηλαδη, που ειναι οι διαφορες τους κτλ...Αμα ειναι να αλλαξω τη παργγελια και να παρω την NIkon που εχεις κι εσυ, ή την Sony DSC-W7/S.Βόηθα γιατι χανομαστε!!!!!!!!!!!! φιλε μου τι να σου πω αν μπορεις να αλλαξεις την παραγγελια συο αλλαξε την γιατι αν ποτε δεις την nikon που σου λεω κι εχω θα βρεθεις στη πολυ δυσαρεστη θεση που βρεθηκα κι εγω,η sony στις νυχτερινες ληψεις και ειναιπολυ βασικο αυτο τραβαει απογοητευτηκα την μια θα εχει πολυ φλας και δε θα βλεπεις τιποτα και την αλλη θα ειναι μια θολουρα η φωτογραφια και προσεξε την μηχανη την ρυθμισα κι εγω και ενας φωτογραφος και η sony κι οταν ειπα εκει στο sony center ηρακλειου,ρε παιδια αυτες δεν ειναι φωτος που τραβαει,σκετη απογοητευση ειναι,μου απαντησαν φιλε μου κανει οτι λεει αν δε σου αρεσει πουλησε την δεν μπορει να αποδωσει κατι περισσοτερο,κι αυτο κανω κι εγω,την πουλαω γιατι στα χερια μου εχω τον κυριαρχο των compact μηχανων και βραβευμενη φετος με την διακριση καλυτερης compact μηχανης 7mp. αν μπορεις αλλαξε την παραγγελια και γρηγορα :) Παράθεση Η υπομονή είναι πικρή,αλλά ο καρπός της είναι γλυκός. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts