Jump to content

Ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές

Global moderator
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Συμφωνώ αλλά μιλάμε για συνταρακτική διαφορά και θεωρώ ότι έτσι που τρέχει η τεχνολογία και η τιμή της που είναι μεγαλύτερη δεν θα εύρισκα τέτοια διαφορά. Πίστευα ότι θα είχε μια μικρή διαφορά αλλά θα την συμψήφιζα με τον σχεδιασμό της Εδω μιλάμε για απόδοση κινητού και όχι κάμερας. Ειλικρινά απαγοητεύτηκα οικτρά!!

Δοκίμασε να μήν τραβάς στο αυτόματο - τουλάχιστον όταν υπάρχει αρκετό φώς την μέρα- και ψάξε στις ρυθμίσεις και κλείδωσε το ISO στην χαμηλότερη επιλογή (πχ.80 ή 100).

Γενικά με χαμηλό ISO όταν υπάρχει φως ο θόρυβος είναι λιγότερος.

Κάποτε οι SONY ήταν καλές κ προσεγμένες φωτογραφικές! Σήμερα έχουν παραμερίσει τους καλούς αισθητήρες και φωτεινούς φακούς στο βωμό των Mpixels και των χαρούμενων χρωμάτων (στις προσώψεις).

• Απαντήσεις 5,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Έχω μία ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Olympus FE-230 και έχασα την μπαταρία.Ξέρεις κάποιος κάποιο κατάστημα (όχι eshop) που να είναι πανελλαδικά και να έχεις μπαταρίες για το συγκεκριμένο μοντέλο;:worry:

Ευχαριστώ.:)

Εδώ πιστεύω θα βρεις!

http://www.batteries.gr/

Έχει μπαταρία για την φωτογραφική μου το batteries.gr αλλά το θέμα είναι ότι θέλω να πάρω μπαταρία από κατάστημα στην Κέρκυρα και την θέλω άμεσα.Επίσης δεν έχω εμπιστοσύνη στα eshops.:O

Έχει μπαταρία για την φωτογραφική μου το batteries.gr αλλά το θέμα είναι ότι θέλω να πάρω μπαταρία από κατάστημα στην Κέρκυρα και την θέλω άμεσα.Επίσης δεν έχω εμπιστοσύνη στα eshops.:O

να αποκτησεις εμπιστοσυνη στα ελληνικα ηλεκτρονικα καταστηματα γιατι θα βρεις τα παντα και σε καλες τιμες! τωρα το συγκεκριμενο μαγαζι εχει τα παντα και θα βρεις μπαταρια σιγουρα και δεν θα την πληρωσεις μια περιουσια! τωρα αν δεν γουσταρεις να παρεις πηγαινε στον γερμανο και :woory: αν υπαρχει για την φωτογραφικη σου μηχανη,και θα την πληρωσεις 2πλασια τιμη χαλαρα.:cool:

[sIGPIC][/sIGPIC]

Επίσης, βεβαιώσου ότι η μπαταρία είναι η αυθεντική, αλλιώς δεν στο συνιστώ.

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

καλησπερα και καλο πασχα. αγορασα σημερα την panasonic tz7 αλλα ειναι απο τον κατερελο δηλαδη παραεισαγωγης. θελω αν μπορει καποιος να μου προτεινει καποιο site να κατεβασω το εγχειριδιο χρησης στα ελληνικα.σας ευχαριστω πολυ

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ !

ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΑ ΚΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ADORAMA, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΓΓΛΙΚΑ. ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟ ΕΔΩ :

http://www.panasonic.gr/servlet/PB/menu/1229899/index.html?itemID=1251489

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ !

ΤΗΝ ΑΓΟΡΑΣΑ ΚΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ADORAMA, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΑΓΓΛΙΚΑ. ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟ ΕΔΩ :

http://www.panasonic.gr/servlet/PB/menu/1229899/index.html?itemID=1251489

σε ευχαριστω πολυ

Μεταξύ αυτών των δύο,την canon φυσικά,γιατί έχει καλύτερη απόδοση χρωμάτων.

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

Παιδιά σκέφτομαι να αγοράσω την panasonic TZ7 ως μια all around camera και μέτρια videocamera.

Αν την πάρω απο εδώ

http://www.camerabox.co.uk/product1.asp?ProductID=8658

λέτε να έχω πρόβλημα με την εγγύηση. Ισχύει η εγγύηση της πανασόνικ για αγορά απο το εξωτερικό???

Αν όχι δέν τρέχει τπτ για 25 ευρώ, την παίρνω απ το πλαίσιο.

Παιδιά σκέφτομαι να αγοράσω την panasonic TZ7 ως μια all around camera και μέτρια videocamera.

Αν την πάρω απο εδώ

http://www.camerabox.co.uk/product1.asp?ProductID=8658

λέτε να έχω πρόβλημα με την εγγύηση. Ισχύει η εγγύηση της πανασόνικ για αγορά απο το εξωτερικό???

Αν όχι δέν τρέχει τπτ για 25 ευρώ, την παίρνω απ το πλαίσιο.

παρτην απο πλαισιο να εισαι σι

γουρος

Και καλυτερα παρε την ΤΖ5 να γλιτωσεις παραπανω σε ευρω χωρις να χασεις σε εικονα....

φιλε μου δεν συμφωνω μαζι σου. τις εχω και τις 2.η tz 7 ειναι πολυ καλυτερη σε ολα αξιζει να δωσει κατι παραπανω

Και καλυτερα παρε την ΤΖ5 να γλιτωσεις παραπανω σε ευρω χωρις να χασεις σε εικονα....

Επειδή με ενδιαφέρει αρκετά το βίντεο (δέν έχω κανονική βιντεοκάμερα) προσανατολίζομαι προς την TZ7 που έχει και υπέροχο ήχο και λίγο καλύτερη εικόνα στο βίντεο.

Αλήθεια απο εσάς που την έχετε στέκει ως βιντεοκάμερα?

Απο φωτογραφίες ξέρω πως τα πάει πολυ καλά σε καλό φωτισμό.

Επειδή με ενδιαφέρει αρκετά το βίντεο (δέν έχω κανονική βιντεοκάμερα) προσανατολίζομαι προς την TZ7 που έχει και υπέροχο ήχο και λίγο καλύτερη εικόνα στο βίντεο.

Αλήθεια απο εσάς που την έχετε στέκει ως βιντεοκάμερα?

Απο φωτογραφίες ξέρω πως τα πάει πολυ καλά σε καλό φωτισμό.

φανταστικο video.μπες στο youτube και γραψε tz7να δεις

φανταστικο video.μπες στο youτube και γραψε tz7να δεις

Ναι έχω δέι ΤΑ ΑΠΕΙΡΑ δέιγματα στο youtube!!!

Ακόμη δέν έχω πειστεί ότι είναι το καλύτερο στην κατηγορία της. Είμαι λίγο ιδιότροπος αλλά οι λεπτομέρειες των βίντεο μου φαίνονται λίγο χειρότες (χοντρές άκρες πάχους 2-3 πιξελς) απο τα αντίστοιχα βιντεάκια που τραβάνε οι νέες κομπακτ της sony και της canon. Απο την άλλη εκείνες τραβάνε χειρότερες φωτογραφίες!!!

Σε motion jpeg η ποιοτητα είναι λιγάκι καλύτερη ή ιδέα μου?

φιλε μου δεν συμφωνω μαζι σου. τις εχω και τις 2.η tz 7 ειναι πολυ καλυτερη σε ολα αξιζει να δωσει κατι παραπανω

Ότι έχει επιπλεον βελτιώσεις ειναι σιγουρο. Αν αξίζουν αυτες οι βελτιώσεις τα παραπάνω χρηματα και πόσα μπορει να είναι αυτά, εναποκειται στα γουστα του καθενος.

Ο φιλος Barrett, αφου τον ενδιαφερει και το βιντεο αρκετα (και θελει κατι παραπανω απο το μετριο που ανεφερε στην αρχη) θα κινηθει διαφορετικα απο οτι καποιος που θελει κυριως φωτογραφικη.

Το ζητημα ειναι να αξιολογουμε σωστα τις οποιες βελτιωσεις στον καθε τομεα σε σχεση με το επιπλεον κοστος... πχ και στις dslr εβαλαν βιντεο αλλα... δεν λεει (οπως θα επρεπε) ακομα...:O

Προχθές πήρα την fujifilm F60. Για την κατηγορία της πιστεύω είναι πολλή καλή γιατί την θέλω κυρίως για φωτογραφίες και όχι για βίντεο εφέ κλπ..

Έχει λίγο μπερδεμένο μενού θα έλεγα. Καταρχήν επειδή είναι η πρώτη δική μου ψηφιακή έχω κάποιες απορίες.

1) Όταν "σημαδεύουμε" κάτι, η φωτεινότητα δεν θα πρέπει να είναι ανάλογη του ISO που έχουμε επιλέξει? Ότι ISO και να βάλω τα δείχνει το ίδιο όση ώρα σημαδεύω και το πραγματικό αποτέλεσμα φαίνεται όταν τραβήξω την φώτο. Ακόμα και στα κινητά βλέπεις από την ώρα που σημαδεύεις πώς θα βγει η φώτο!

2) Υπάρχει καμιά επιλογή για ρύθμιση φωτεινότητας, αντίθεσης κλπ..? Υπάρχει μια επιλογή η οποία μου δείχνει σκέτο + και - και μπορεί να πάρει τιμές από -2 έως +2 αλλά όσες φώτος δοκίμασα να βγάλω πειράζοντάς το, η φωτεινότητα ήταν ίδια.

Προχθές πήρα την fujifilm F60. Για την κατηγορία της πιστεύω είναι πολλή καλή γιατί την θέλω κυρίως για φωτογραφίες και όχι για βίντεο εφέ κλπ..

Έχει λίγο μπερδεμένο μενού θα έλεγα. Καταρχήν επειδή είναι η πρώτη δική μου ψηφιακή έχω κάποιες απορίες.

1) Όταν "σημαδεύουμε" κάτι, η φωτεινότητα δεν θα πρέπει να είναι ανάλογη του ISO που έχουμε επιλέξει? Ότι ISO και να βάλω τα δείχνει το ίδιο όση ώρα σημαδεύω και το πραγματικό αποτέλεσμα φαίνεται όταν τραβήξω την φώτο. Ακόμα και στα κινητά βλέπεις από την ώρα που σημαδεύεις πώς θα βγει η φώτο!

2) Υπάρχει καμιά επιλογή για ρύθμιση φωτεινότητας, αντίθεσης κλπ..? Υπάρχει μια επιλογή η οποία μου δείχνει σκέτο + και - και μπορεί να πάρει τιμές από -2 έως +2 αλλά όσες φώτος δοκίμασα να βγάλω πειράζοντάς το, η φωτεινότητα ήταν ίδια.

1) Η φωτεινοτητα (εκθεση) θα επηρεαστει απο το Iso μονο αν το εχεις σε manual mode και ρυθμισεις χειροκινητα το iso, χρονο εκθεσης και διαφραγμα. Ετσι οπως το εχεις τωρα οταν μεγαλωνεις το iso μικραινει ο χρονος εκθεσης και εχεις το ιδιο αποτελεσμα.

2) Η φωτεινοτητα λογικα ειναι εκει που λες, συνηθως στην canon μου το λεει σαν ev και παιρνει τιμες απο -2 ως +2. Λογικα ομως θα επρεπε να εχει διαφορα στις φωτογραφιες. Για δοκιμασε να βαλεις το iso στην πιο χαμηλη τιμη και βγαλε μια με -2 και αλλη μια με +2 και συγκρινε.

1) Το έχω σε manual mode. Στο auto μόνο auto ISO μπορείς να επιλέξεις.. Βασικά μάλλον δεν κατάλαβες τί ακριβώς εννοώ! Το αποτέλεσμα δεν είναι το ίδιο φυσικά. Το θέμα όμως είναι οτι για να δω το πραγματικό αποτέλεσμα θα πρέπει να τραβήξω πρώτα την φώτο. Εγώ θέλω την ώρα που σημαδεύω.. αν έχω βάλει χαμηλό ISO να τα δείχνει σκοτεινά.. αν έχω βάλει υψηλό iso να τα δείχνει φωτεινά.. αλλά όλα αυτά την ώρα που "σημαδεύω".

2) Για αυτό το θέμα δεν ξέρω γιατί το έχει έτσι η fuji.. αλλά απ' ότι παρατήρησα η φωτεινότητα "πιάνει" όταν θέλω να τραβήξω μια φώτο που σε άλλα σημεία φαίνεται πιο φωτεινή και σε άλλα πιο σκοτεινή. Πχ αν τραβήξω κάτι και εγώ είμαι κόντρα στον ήλιο τότε μπορώ να το χρησιμοποιήσω.