Jump to content

Ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές

Global moderator
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 5,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

γεια σας...ειμαι μεταξυ αυτων 3 ψηφιακων

Nikon Coolpix S550

Canon ixus 80

SONY CYBERSHOT DSC-W120B BLACK

ποια θεωρειτε καλυτερη??θελω να ειναι ευκολη στην χρηση και να διαρκει αρκετα η μπαταρια..

γεια σας...ειμαι μεταξυ αυτων 3 ψηφιακων

Nikon Coolpix S550

Canon ixus 80

SONY CYBERSHOT DSC-W120B BLACK

ποια θεωρειτε καλυτερη??θελω να ειναι ευκολη στην χρηση και να διαρκει αρκετα η μπαταρια..

Εγώ θα πόνταρα τα λεφτά μου στην canon... αλλά αυτή είναι απλά η γνώμη μου. Ψάξε για reviews των μηχανών στο δίκτυο και δείγματα τους στο flickr. Πρέπει να αποφασίσεις μόνος σου!

ποια θα προτιμουσατε αναμεσα στην W300 και την W290?

η w300 ειναι περσινη αλλα εχω ακουσει πολυ καλα λογια...εχει κ iso μεχρι κ 6400

η W290 νομιζψ πως ειναι η καλυτερη απο τις καινουργιες της σειρας W...

εχω καταληξει σε αυτες τις 2...αλλα δεν ξερω ποια τελικα..

Free Your Mind...;)

ποια θα προτιμουσατε αναμεσα στην W300 και την W290?

η w300 ειναι περσινη αλλα εχω ακουσει πολυ καλα λογια...εχει κ iso μεχρι κ 6400

η W290 νομιζψ πως ειναι η καλυτερη απο τις καινουργιες της σειρας W...

εχω καταληξει σε αυτες τις 2...αλλα δεν ξερω ποια τελικα..

ΚΑταρχήν μήν σε ενδιαφέρει το ISO που λέει ότι τραβάει μια φωτογραφία αλλά το τί φωτογραφίες βγάζει σε αυτό. Πίστεψέ με σε ISO 6000+ δέν θα ξεχωρίζεις τπτ απο τον θόρυβο!

Όσον αφορά τις δύο μηχανές που συγκρίνεις, είναι πολύ απλά τα πράγματα. Η W290 τραβάει εκπληκτικό 720p video αλλά κατα τη γνώμη μου απαίσιες φωτογραφίες. Η w300 τραβάει VGA βίντεο αλλά πολύ καλύτερες φωτογραφίες αφού έχει πολύ μεγαλύτερο αισθητήρα και καλύτερο φακό! Εάν δέν καίγεσαι για το HD video --> με κλειστά τα μάτια για την W300 που είναι και αρκετά πιο φτηνή τώρα!!!!

Αν προσέξεις σε όλες τις μηχανές όταν ζουμάρεις σκουραίνει λίγο η εικόνα! Αυτό γίνεται γιατί μικραίνει το apertute πχ. απο f/2.8 μπορεί να γίνει F/6 που σημαίνει ότι συλλέγει λιγότερο φώς κτλ! Κάποιες μηχανες μάλιστα λόγω κακών οπτικών και κακού image stabilization όσο ζουμάρεις εμφανίζεται παραμόρφωση/θόλωμα!

ολα αυτα διορθωνονται στο photoshop χαλαρωσε. λες και οι φωτος απο dslr ειναι μαμισιες. δεν εχεις κανενα προβλημα μη τρελλενεσαι :p

αφου ειναι σε raw μπορεις να κανεις ανετα recovery και highlights και metering. οτι γουσταρεις κανεις :)

ολα αυτα διορθωνονται στο photoshop χαλαρωσε. λες και οι φωτος απο dslr ειναι μαμισιες. δεν εχεις κανενα προβλημα μη τρελλενεσαι :p

αφου ειναι σε raw μπορεις να κανεις ανετα recovery και highlights και metering. οτι γουσταρεις κανεις :)

Αχολούμαι πάνω απο δέκα χρόνια με το photoshop και ξέρω τι παπάδες μπορείς να κάνεις αλλά άν είναι να πειράζω κάθε φωτογραφία για να βλέπεται τότε άστο καλύτερα. Σίγουρα τα περισσότερα απο αυτά που λές διορθώνονται αλλά το θέμα είναι η φωτογραφική να τραβάει καλές πρωτογενείς φωτογραφίες και όχι να πρέπει να χτυπήσω 5-10 φίλτρα. Επίσης δεν είναι και πολλές οι φωτογραφικές τσέπης που τραβάνε σε RAW.

Και όχι μωρέ που τραβάνε καλές φωτογραφίες οι DSLR!!! Γιατί οι επαγγελματίες φωτογραφοι δέν τραβάνε με το κινητό τους και κουβαλάνε εκείνα τα θηρία...σιγα τώρα!!!

Αχολούμαι πάνω απο δέκα χρόνια με το photoshop και ξέρω τι παπάδες μπορείς να κάνεις αλλά άν είναι να πειράζω κάθε φωτογραφία για να βλέπεται τότε άστο καλύτερα. Σίγουρα τα περισσότερα απο αυτά που λές διορθώνονται αλλά το θέμα είναι η φωτογραφική να τραβάει καλές πρωτογενείς φωτογραφίες και όχι να πρέπει να χτυπήσω 5-10 φίλτρα. Επίσης δεν είναι και πολλές οι φωτογραφικές τσέπης που τραβάνε σε RAW.

Και όχι μωρέ που τραβάνε καλές φωτογραφίες οι DSLR!!! Γιατί οι επαγγελματίες φωτογραφοι δέν τραβάνε με το κινητό τους και κουβαλάνε εκείνα τα θηρία...σιγα τώρα!!!

απλα ειπα οτι δεν ειναι τοσο φοβερο αυτο που αναφερεις με το ζοομ για να το κανεις τοσο θεμα. και ανεφερα οτι ακομα και οι φωτος απο dslr πειραζονται δεν ειναι μαμισιες. δεν ειπα οτι δεν τραβανε καλες φωτος. τα μπερδεψες

ΚΑταρχήν μήν σε ενδιαφέρει το ISO που λέει ότι τραβάει μια φωτογραφία αλλά το τί φωτογραφίες βγάζει σε αυτό. Πίστεψέ με σε ISO 6000+ δέν θα ξεχωρίζεις τπτ απο τον θόρυβο!

Όσον αφορά τις δύο μηχανές που συγκρίνεις, είναι πολύ απλά τα πράγματα. Η W290 τραβάει εκπληκτικό 720p video αλλά κατα τη γνώμη μου απαίσιες φωτογραφίες. Η w300 τραβάει VGA βίντεο αλλά πολύ καλύτερες φωτογραφίες αφού έχει πολύ μεγαλύτερο αισθητήρα και καλύτερο φακό! Εάν δέν καίγεσαι για το HD video --> με κλειστά τα μάτια για την W300 που είναι και αρκετά πιο φτηνή τώρα!!!!

παντως στα χαρακτηρηστικα που δινει το site ειναι λαθος αυτα για το φακο και τα mp για την w300...Η w300 στην αναπαραγωγη hd στα χαρακτηριστικα γραφει ναι..γιατι να βγαζει vga?

η w300 παντως εχει μονο 3X zoom και μικροτερη οθονη...

οσο για την τιμη και τις 2 στο ιδιο τις βρισκω...γυρω στα 220 ευρω...

φακο και οι δυο τον ιδιο δεν εχουν?carl zesis?

αν ειχες να μου προτεινεις μια sony μεχρι 250ευρω ποια θα ηταν αυτη?

Free Your Mind...;)

παντως στα χαρακτηρηστικα που δινει το site ειναι λαθος αυτα για το φακο και τα mp για την w300...Η w300 στην αναπαραγωγη hd στα χαρακτηριστικα γραφει ναι..γιατι να βγαζει vga?

η w300 παντως εχει μονο 3X zoom και μικροτερη οθονη...

οσο για την τιμη και τις 2 στο ιδιο τις βρισκω...γυρω στα 220 ευρω...

φακο και οι δυο τον ιδιο δεν εχουν?carl zesis?

αν ειχες να μου προτεινεις μια sony μεχρι 250ευρω ποια θα ηταν αυτη?

Επειδή ψάχνω για κάμερα τελευταία τα έχω ψάξει κ τα ξέρω αρκετά καλά. Καλού κακού βέβαια --> ψάχνεις στο google 'w300 review' και θα βρείς επαγγελματικές παρουσιάσεις!

Η w300 αναφέρει το HD ως διαφημιστικό κόλπο, ότι και καλά συνδέεται σε HDTV και προβάλει εκέι φωτογραφίες ή ότι και καλά μπορεί και τραβάει φωτογραφίες widescreen 1080 (2 megapixel δηλαδή...WOW!!!) - στην ουσία όμως τραβάει VGA video.

Για τιμές ψάχνεις στο skroutz.gr και απ ότι θυμάμαι η w300 βγαίνει λίγο φθηνότερη. Το ότι η w290 έχει ψιλοχάλι φακό το λέω απο προσωπική εμπειρία (δοκίμασα σε μαγαζί την w270 - που έχει ακριβώς τον ίδιο φακό κ αισθητήρα - και βγάζει σχετική θολούρα στις γωνίες).

Όταν μια μηχανή έχει ζοομ 3x και η άλλη 5x και μάλιστα ευρυγώνιο σημαίνει ότι έχουν διαφορετικό φακό.

Και πάλι αν θές sony σου προτείνω την w300 αλλά αν θές HDvideo και καλές φωτογραφίες πάς σε άλλη μάρκα (πχ.panasonic tz7 ---akrivi). Τι να σου πώ δέν ξέρω τις απαιτήσεις σου αλλά η w290 είναι πολύ μέτρια.

Μια σονυ που οι φώτο της βλέπονται κ τραβάει και πολύ καλό βίντεο είναι η τ500 αλλά ανεβαίνεις σε τιμή.

@Voltron - Καλά δέν παρεξηγούμαστε! Συζητάμε λεπτομέρειες!!!

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!! :D

Έχοντας εξυπηρετηθεί πλήρως με την compact μηχανή που είχα,έχω αποφασίσει να μπω στην σκέψη της αγοράς μιας καλής,για αρχή dslr μηχανής.Έχω καταλήξει στην canon eos 450d.Τι άλλο προτείνετε εκεί γύρω στα 500-600ευρώ?

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Έχοντας εξυπηρετηθεί πλήρως με την compact μηχανή που είχα,έχω αποφασίσει να μπω στην σκέψη της αγοράς μιας καλής,για αρχή dslr μηχανής.Έχω καταλήξει στην canon eos 450d.Τι άλλο προτείνετε εκεί γύρω στα 500-600ευρώ?

την sιgma DP2. οπου να ναι θα βγει με το καλο.

Λοιπόν αποφάσια να αγοράσω την canon και μάλλον θα την παραγγείλω αύριο.

καλησπερα και καλο πασχα. αγορασα σημερα την panasonic tz7 αλλα ειναι απο τον κατερελο δηλαδη παραεισαγωγης. θελω αν μπορει καποιος να μου προτεινει καποιο site να κατεβασω το εγχειριδιο χρησης στα ελληνικα.σας ευχαριστω πολυ

By far Nikon N90 αλλα οχι στα 500-600. Ομως αξιζει τα παραπανω.

Έχει κ αυτή τεράστιο αισθητήρα αλλά δέν είναι DSLR!

ναι αλλα αφου εχει ιδια ποιοτητα :p κακο ηταν που την ανεφερα? :p

By far Nikon N90 αλλα οχι στα 500-600. Ομως αξιζει τα παραπανω.

Thanks για την πρόταση αλλά έχω παραγγείλει ήδη την canon :)

Ειχα παει πλαισιο σημερα και ειχα απο κοντα την d80, την δοκιμασα λιγο και ηταν ερωτας η μηχανη... αν και ειχε τον kit φακο ειναι αλλη αισθηση οι dslr. Ελπιζω μεχρι το καλοκαιρι να εχω μαζεψει χρηματα για να την παρω... αλλα μεχρι τοτε με τι ψυχη ξαναγυρνας στην compact (powershot s5) παλι;

καλησπερα και καλο πασχα. αγορασα σημερα την panasonic tz7 αλλα ειναι απο τον κατερελο δηλαδη παραεισαγωγης. θελω αν μπορει καποιος να μου προτεινει καποιο site να κατεβασω το εγχειριδιο χρησης στα ελληνικα.σας ευχαριστω πολυ

Να σε ρωτήσω ρε Tsoukou, οταν λές παραεισαγωγής, απο που είναι δλδ?

Το ρωτάω γιατί οι TZ7 της αμερικής (εκεί τις λένε ZS3) και γενικά εκτός ευρωπαικής ένωσης δέν έχουν χρονικό όριο 15λεπτών στην εγγραφή βίντεο. Λεπτομέρεια αλλά ίσως σημαντική όταν βιντεοσκοπείς κάποια παρουσίαση για παράδειγμα.

Η δική σου τραβάει συνεχόμενα για πάνω απο 15 λεπτά?

Για το manual ψάξε και στο ελληνικό site της panasonic, ίσως κάτι να υπάρχει.

Το ρωτάω γιατί οι TZ7 της αμερικής (εκεί τις λένε ZS3) και γενικά εκτός ευρωπαικής ένωσης δέν έχουν χρονικό όριο 15λεπτών στην εγγραφή βίντεο. Λεπτομέρεια αλλά ίσως σημαντική όταν βιντεοσκοπείς κάποια παρουσίαση για παράδειγμα.

μου ειπαν εκει απο οπου την πηρα οτι εχει ευρωπαικη εγγυηση αρα πρεπει να προοριζονταν για την ευρωπαικη ενωση. τωρα για πια χωρα δεν ξερω.τωρα για το video ειναι και σε εμενα 15 λεπτα

δεν εχουν τα 15 λεπτα αλλα εχουν τα 2GB ως limit :p

για review eδω

http://www.dcresource.com/reviews/panasonic/dmc_zs3-review/index.shtml

• 2 weeks later...

Εχω την Canon SX100is kai πήρα και την ixus 85 is σαν πιο μικρή σε μέγεθος και είμαι και από τις 2 υπερευχαριστημένος από την ποιότητα των φωτό ( δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις και τα δουλεύω όλα στο αυτόματο)

Πριν 15 μέρες πήρα μια sony T-77 ( με ενθουσίασε το λεπτό σχήμα της γιατί με βολεύει να την έχω στο σακάκι) Οταν άρχισα να φωτογραφίζω στην οθόνη όλα καλά Οταν άρχισα να τις περνάω στον υπολογιστή και άρχισα να τις συγκρίνω με την Canon 85is διαπίστωσα τεράστια διαφορά τόσο στα χρώματα όσο και στον θόρυβο ειδικά στο zoom , υπέρ της Canon φυσικά. Είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια διαφορά ? και ειδικά όταν είναι και οι 2 μόνο στο αυτόματο τα πάντα?

Οι sony δεν είναι και ότι καλύτερο στις ψηφιακές..

Συμφωνώ αλλά μιλάμε για συνταρακτική διαφορά και θεωρώ ότι έτσι που τρέχει η τεχνολογία και η τιμή της που είναι μεγαλύτερη δεν θα εύρισκα τέτοια διαφορά. Πίστευα ότι θα είχε μια μικρή διαφορά αλλά θα την συμψήφιζα με τον σχεδιασμό της Εδω μιλάμε για απόδοση κινητού και όχι κάμερας. Ειλικρινά απαγοητεύτηκα οικτρά!!