Jump to content

Ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές

Global moderator
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Αν μιλούσαμε για dslr ούτε εγώ θα προτιμούσα sony, γιατί υπάρχουν πολύ δυνατοί παίκτες στην κατηγορία αυτή. Αλλά για compact, νομίζω ότι οι sony δεν υστερούν από τις άλλες φωτογραφικές.

• Απαντήσεις 5,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Παιδιά, μια βοήθεια και σε εμένα...

Μου ζήτησαν από τη δουλειά να βρω μια μηχανή με τα εξής:

- Ελληνικό μενού

- επαναφορτιζόμενη μπαταρία (κατα προτίμιση όχι τύπου ΑΑ ή ΑΑΑ αλλά κάποια πιο εξειδικευμένη (ώστε να μην τη "δανείζεται" κανείς και τις ψάχνουμε όποτε τις χρειαζόμαστε))

- σχετικα ανθεκτική

- έως 250€

- να την "βλέπουν" αμέσως τα Win XP

- και όσο γίνεται εύκολη στη χρήση...

Δε με ενδιαφέρουν η ανάλυση, το zoom, οι ειδικές ρυθμίσεις (π.χ. iso κτλ), ποιότητα φωτογραφίας (σε λογικά πλαίσια), video...

Καλησπέρα,

η μηχανή sony dsc w80 σε σύγκριση με την fuji f40 είναι καλύτερη;

Μάλλον όχι ε; Σα μηχανή είναι κατάτις ακριβότερη.

Απλά βρήκα την sony σε τιμή 200Ε με δώρο μνήμη 512 και θήκη, δεν ξέρω κατά πόσο δώρο είναι αλλά λέμε τώρα :p.

Οπότε, έρχεται στην ουσία σε ίδια τιμή με τι fuji (αν βάλουμε και θήκη και μια sd 2 gb).

Thanks

Υπόψην ότι θα είναι η πρώτη μου digital camera.

Καλησπέρα,

η μηχανή sony dsc w80 σε σύγκριση με την fuji f40 είναι καλύτερη;

Μάλλον όχι ε; Σα μηχανή είναι κατάτις ακριβότερη.

Απλά βρήκα την sony σε τιμή 200Ε με δώρο μνήμη 512 και θήκη, δεν ξέρω κατά πόσο δώρο είναι αλλά λέμε τώρα :p.

Οπότε, έρχεται στην ουσία σε ίδια τιμή με τι fuji (αν βάλουμε και θήκη και μια sd 2 gb).

Thanks

Υπόψην ότι θα είναι η πρώτη μου digital camera.

Αυτά είναι απόψεις και οι απόψεις διίστανται, ειδικά μέσα σε ένα τεχνολογικό forum που ο ένας είναι πιο "έξυπνος" απ'τον άλλο. Εγώ πάντως θα έπαιρνα τη fuji και αν με ρωτήσεις να σου το εξηγήσω, θα σου έλεγα να ψάξεις να βρεις δείγματα ΝΥΧΤΕΡΙΝΩΝ φωτογραφιών και απο τις δυο... Αν τα συγκρίνεις, θα καταλάβεις και μόνη σου.. ;)

To πρόβλημα που έχω με την ψηφιακή μου sony w90 και ψάχνω για λύση είναι το εξής.

Όταν προσπαθώ να "τραβήξω" video το αποθηκεύει με τη μορφή ".thm" Σήμερα τράβηξα 2 διαφορετικά video και το ένα το αποθήκευσε με μορφή ".mpeg" και το άλλο ".thm" Ξέρει κανείς γιατί συμβαίνει αυτό και πως μπορώ να κάνω την μηχανή ν'αποθηκεύει μόνο ".mpeg" ; Ευχαριστώ

To πρόβλημα που έχω με την ψηφιακή μου sony w90 και ψάχνω για λύση είναι το εξής.

Όταν προσπαθώ να "τραβήξω" video το αποθηκεύει με τη μορφή ".thm" Σήμερα τράβηξα 2 διαφορετικά video και το ένα το αποθήκευσε με μορφή ".mpeg" και το άλλο ".thm" Ξέρει κανείς γιατί συμβαίνει αυτό και πως μπορώ να κάνω την μηχανή ν'αποθηκεύει μόνο ".mpeg" ; Ευχαριστώ

.thm Αυτό είναι φορμά βίντεο?Αν ναι, δεν το έχω ξανασυναντήσει. Τι μέγεθος έχουν αυτά τα αρχεία δλδ?

Μήπως είναι κάτι άλλο?

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Για τη Nikon L14 τι γνώμη έχετε;

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.663256

Έχω την L11.

Περίπου ίδιες μηχανές.

Σε γενικές γραμμές πολύ καλά αποτελέσματα σε όλες τις συνθήκες.

Το βίντεο που τραβάει είναι εξαιρετικό

Η αυτονομία είναι πολύ ικανοποιητική.

Μεγάλη ευκολία στη χρήση.

Αν είχε και σταθεροποιητή δεν θα παιζόταν.

Δες την L15(νομίζω) που έχει και αυτό.

Γενικά πάντως είναι μια πολύ καλή και εύκολη φωτογραφική για το μέσο χρήστη

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

Tελικά ddr2 έχεις δίκιο, δεν είναι φορμάτ βίντεο. Απλά συνοδεύει το mpg που δημιουργείται. πχ δημιουργείται το 0001.mpeg και παράλληλα δημιουργείται αρχείο 0001.thm το οποίο είναι γύρω στα 40kb. Τι είδους αρχείο είναι αυτό ξέρει κανείς;;;

Tελικά ddr2 έχεις δίκιο, δεν είναι φορμάτ βίντεο. Απλά συνοδεύει το mpg που δημιουργείται. πχ δημιουργείται το 0001.mpeg και παράλληλα δημιουργείται αρχείο 0001.thm το οποίο είναι γύρω στα 40kb. Τι είδους αρχείο είναι αυτό ξέρει κανείς;;;

Μήπως είναι αρχείο thumbnail (-> thumbnail) για να βλέπεις μικρογραφία του τραβηγμένου βίντεο στο μενού??? ;)

Now I'm cutting the anchor away, and I won't look back, I'm starting a new life today. Now I see where I belong...

γεια σας .εγω θα ηθελα να ρωτήσω το εξης .εχω μια sony ψηφιακη παλια 3,2 μεγαπικσελ .ενας γνωστός μου εχει 5 megapixel και η διαφορα ποιότητας είναι εμφανως μεγάλη δηλαδη βγαζει πιο ωραίες φωτογραφίες.στην αρχη νομιζα οτι ειχε σχεση με τα megapixel.εψαξα την μηχανη οσο μπορουσα με τις ρυθμίσεις της και οτι μπορύσα εκανα αλλα δεν ειχα αποτελεσμα .τωρα προσφατα η αδερφη μου αγορασε μια sony 7 megapixel και λεει οτι η προηγούμενη που είχε που ηταν 5 megapixel εβγαζε καλύτερες φωτογραφίες .ουσιαστικά εχει δηλαδή το ιδιο πρόβλημα .

οποια καλή ιδεα ευπρόσδεκτη .πως θα λυθεί αυτό το μυστήριο ??:worry:

Τα μεγαπίξελ δεν είναι το παν. Σημασία έχει ο φακός, ο αισθητήρας, η επεξεργασία που κάνει στις εικόνες οι μηχανή. Μπορεί συνολικά η παλαιότερη μηχανή να ήταν καλύτερη.

Τα megapixel μετράνε την ανάλυση μιας εικόνας. Η ποιότητα της εξαρτάται κυρίως απο την σύληψη των στοιχείων του φωτός απο τον φακό στον αισθητήρα της μηχανής, και απο εκεί η επεξεργασία τους απο τον επεξεργαστή που μετατρεπει τα στοιχεία αυτά σε φώτο, jpg συνήθως. Βέβαια ορισμένοι επεξεργαστές με τις διάφορες ρυθμίσεις που περιέχουν, δεν δίνουν το μεγιστο αποτέλεσμα σε μια εικόνα. Και εδώ είναι ενας τομέας στον οποίο οι Dslr υπερτερούν, μια και μπορούν να αποθηκεύουν τα στοιχεία του φωτός σε Raw μορφή, όπως ακριβώς τα έχει πιάσει ο φακός, και χωρίς καμία επεξεργασία απο την ίδια την μηχανή. Έτσι αργότερα με κάποιον raw manager, η επεξεργασία να γίνεται όπως ακριβώς θέλει ο χρήστης.

Βέβαια αν κάποιος έχει τραβήξει 500 φώτος, το να επεξεργάζεται τα raw ενα προς ένα δεν είναι και ότι καλύτερο, αλλά πολλές μηχανές (κυρίως dslr) σου δίνουν την δυνατότητα να τραβας Raw/jpg ταυτόχρονα, ώστε να βλέπεις άμεσα ποιες φώτος θες να τις έχεις αυτούσιες, και ποιες να επεξεργαστείς παραπάνω

@ SuperBilly16V Σωστός!!! Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους

ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ ... ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΕΣ...

Nokia 2110, 2600c, 3120c, 3230, 3410, 3510i, 6070, 6110, 6150, 6210, 6220c, 6230, 6310i , 6510, 6600, 7110, 7650, 8110, 8110i, Ν70, E 66, C5, C5-03, 500, 700, Ν 86, C3-00, Lumia 920, Ν8, Lumia 925, Lumia 1020 , ΔΕΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ :mad:

Παιδια μπορειτε να μου προτεινετε μια λεπτη ψηφιακη καμερα (κατω απο 18mm)

με μετρια-καλη ποιοτητα φωτογραφιας

και οθονη πανω απο 2,4" ...

Λογικες τιμες αν γινεται , οχι πανω απο 300 ευρω ...

Ευχαριστω !

:)

• 4 weeks later...

Καλησπέρα σε όλους.

Σκέφτομαι να αγοράσω μια μικρή ψηφιακή για να την έχω πάντα μαζί μου.

Έχω καταλήξει στην Nikon Coolpix S200, την έχει κάποιο παιδί από εδώ μέσα? Εντυπώσεις, σχόλια?

Σκοπέυω να αγοράσω νια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή

και είμαι στο δίλημα ανάμεσα στην FujiFilm F40fd και στην Sony W90

Ποια προτείνετε?

Θέλω απλά να βγάζει "καθαρές και ζωντανές" φωτογραφίες

Σκοπέυω να αγοράσω νια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή

και είμαι στο δίλημα ανάμεσα στην FujiFilm F40fd και στην Sony W90

Ποια προτείνετε?

Θέλω απλά να βγάζει "καθαρές και ζωντανές" φωτογραφίες

Αν είσαι ανάμεσα σε αυτές τις 2 και θέλεις καθαρές και ζωντανές φωτογραφίες, χωρίς συζήτηση... Fuji!

Αν είσαι ανάμεσα σε αυτές τις 2 και θέλεις καθαρές και ζωντανές φωτογραφίες, χωρίς συζήτηση... Fuji!

και αυτήν ακριβώς πήρα

είδα φωτογραφίες από την ΣΟΝΥ και ... απογοητευτηκα

θόρυβος και κακή απόδοση των χρωμάτων

νομίζω δεν επιτρέπεται για μια τέτοια σύγχρονη μηχανή