Jump to content

Ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές

Global moderator
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

θελω να παρω μια μηχανη και να δωσω μαζι με καρτα μνημης 512, το πολυ 300 ευρω.τι προτεινετε?θελω το βιντεο να εχει και ηχο.για τις sony τι λετε? :)

• Απαντήσεις 5,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

θελω να παρω μια μηχανη και να δωσω μαζι με καρτα μνημης 512, το πολυ 300 ευρω.τι προτεινετε?θελω το βιντεο να εχει και ηχο.για τις sony τι λετε? :)

Εγω προσωπικα πριν λιγο καιρο ειχα μια sony dsc t33 και την πουλησα για να αγορασω την fujifilm f10.Η sony σιγουρα ποιο ομορφη αλλα η διαφορα τους στον τελικο σκοπο δηλαδη στην φωτογραφιση ειναι τεραστεια!Στον τομεα του θορυβου,στη ζωντανια των χρωματων,στην βραδινη ληψη απλα δεν υπαρχει μετρο σιγκρισης!Και να φανταστεις την μηχανη τωρα την μαθαινω :)

[sIGPIC][/sIGPIC]Let me see you striped down to the bone!

Θελω να παρω φωτογραφικη. Μεχρι τωρα ειχα casio exilim zoom z4 αλλα θα την δωσω στους γονεις μου που αποφασισαν επιτελους να ξεφορτοθουν την παλια τους με φιλμ. Μου γυαλιζουν 2 καινουριες της σονυ: Τ9 και Ν1. Τι γνωμη εχετε; Εσεις ποια θα περνατε;

http://www.sonystyle.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/en/-/USD/SY_DisplayProductInformation-Start?ProductSKU=DSCT9&Dept=cameras&CategoryName=dcc_DIDigitalCameras_Cyber-shotDigitalCameras

http://www.sonystyle.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/en/-/USD/SY_DisplayProductInformation-Start?ProductSKU=DSCN1&Dept=cameras&CategoryName=dcc_DIDigitalCameras_Cyber-shotDigitalCameras

Θελω να παρω φωτογραφικη. Μεχρι τωρα ειχα casio exilim zoom z4 αλλα θα την δωσω στους γονεις μου που αποφασισαν επιτελους να ξεφορτοθουν την παλια τους με φιλμ. Μου γυαλιζουν 2 καινουριες της σονυ: Τ9 και Ν1. Τι γνωμη εχετε; Εσεις ποια θα περνατε;

http://www.sonystyle.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/en/-/USD/SY_DisplayProductInformation-Start?ProductSKU=DSCT9&Dept=cameras&CategoryName=dcc_DIDigitalCameras_Cyber-shotDigitalCameras

http://www.sonystyle.com/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/en/-/USD/SY_DisplayProductInformation-Start?ProductSKU=DSCN1&Dept=cameras&CategoryName=dcc_DIDigitalCameras_Cyber-shotDigitalCameras

εγω πρωσοπικα την Ν1, τεραστεια οφονη αφης(απο εμφανιση απλα σκιζει)αμα κανει και αυτα που υποσχεται οτι κανει τοτε μιλαμε για ενα πολυ δυνατο κοματι :w00t:

Αυτο που ελκυει στην Ν1 ειναι η τεραστια οθονη αφης και τα 8ΜΡ

και στην Τ9 το γεγονος οτι ειναι λεπτη, το οτι δεν βγαινει ο φακος εξω και αυτο:

Shoot Natural Images Indoors Without Flash

Why ruin the mood by using a flash? Along with Sony’s Super SteadyShot system, you’ll have higher ISO sensitivity for bright indoor scenes, even in very low light -- plus Sony’s Clear RAW Noise Reduction system to counter the picture noise traditionally associated with high ISO.

Ν1 δαγκωτό τι να κλ@σει η Τ9 μπροστά της? :p

Άπό που σκέφτεσαι να την πάρεις;

Παντού είναι πολύ ακριβή από 500 ευρώ και πάνω!

:(

Με την Wind κάνεις πράγματι οικονομία...αφού δεν έχεις ποτέ σήμα, δεν μιλάς, δεν στέλνεις μηνύματα, δεν χρεώνεσαι...

Wind Όσα παίρνει ο άνεμος

Άπό που σκέφτεσαι να την πάρεις;

Παντού είναι πολύ ακριβή από 500 ευρώ και πάνω!

:(

Βασικα βρισκομαι στην Αμερικη. Το site της Sony την εχει 499$ με free shipping. Δεν εχω ψαξει ακομα στα καταστηματα, αλλα αν την εχουν ακριβοτερα, θα την παραγγειλω απο την Σονυ. Παντος νομιζω ολο και καποια προσφορα θα βρω τα Χριστουγεννα. Τα αμερικανακια ειναι τρελαμενα με τις προσφορες....

ε πες μας ότι είσαι στο America...

Γιατί είδα την τιμή του pixmania 546 ευρώ χωρίς τα

μεταφορικά και μου έπεσαν τα μαλλιά...

Άσε...

http://www.pixmania.com/gr/gr/169225/art/sony/cyber-shot-dsc-n1.html#avisconso

Με την Wind κάνεις πράγματι οικονομία...αφού δεν έχεις ποτέ σήμα, δεν μιλάς, δεν στέλνεις μηνύματα, δεν χρεώνεσαι...

einai pleonektima file mou!... dioti opos vlepeis edo de ksereis na ksexoriseis ena montelo F10 kalitero apo ena polakis xeirotero FX9, eisai sigouros oti ksereis na rithmizeis full settings mias tetoias cameras? ;)

Πλεονεκτημα η ελλειψη χειροκινητων ρυθμισεων σε μια μηχανη? :lol: Οκ,αφου το λες εσυ... :rolleyes: ελα ομως που οι περισσοτεροι χρηστες,ακομα & οι λιγοτερο απαιτητικοι,εχουν διαφορετικη αποψη...αλλιως οι κατασκευαστριες εταιριες δε θα εβαζαν εστω λιγες χειροκινητες ακομα & στις πιο φτηνες μηχανες.

Πλεονεκτημα η ελλειψη χειροκινητων ρυθμισεων σε μια μηχανη? :lol: Οκ,αφου το λες εσυ... :rolleyes: ελα ομως που οι περισσοτεροι χρηστες,ακομα & οι λιγοτερο απαιτητικοι,εχουν διαφορετικη αποψη...αλλιως οι κατασκευαστριες εταιριες δε θα εβαζαν εστω λιγες χειροκινητες ακομα & στις πιο φτηνες μηχανες.

koita otan mia full manual mixani vgazei xeiroteres photos apo mia full auto... theoro pleonektima to oti i full auto vgazei kaliteres photos...

den einai prosopiki epilogi... ego giafto edosa tin F10 kai perimeno tin F11... alla ep'oudemia periptosi tha skeftomoun na paro tin FZ30 giati esi nomizeis (kai aporo giati epimeneis) oti einai advance na exeis manual rithmiseis me xalia apotelesma!...

capiche?

copy apo sxetiko elliniko site fotografias:

Συμφωνα με τα διαγραμματα ISO του digitalcamerainfo.com η Fuji-f10 εχει σημαντικα λιγοτερο θορυβο απο τις SLR NIKON D70 και Canon EOS Digital Rebel XT .

Πιο συγκεκριμενα το σκορ (manual ISO) ειναι:

Fuji F10 11.42

NIKON D70 10.48

Canon EOS Digital Rebel XT 8.5

Most compact models score 4-5

koita otan mia full manual mixani vgazei xeiroteres photos apo mia full auto... theoro pleonektima to oti i full auto vgazei kaliteres photos...

den einai prosopiki epilogi... ego giafto edosa tin F10 kai perimeno tin F11... alla ep'oudemia periptosi tha skeftomoun na paro tin FZ30 giati esi nomizeis (kai aporo giati epimeneis) oti einai advance na exeis manual rithmiseis me xalia apotelesma!...

capiche?

copy apo sxetiko elliniko site fotografias:

Συμφωνα με τα διαγραμματα ISO του digitalcamerainfo.com η Fuji-f10 εχει σημαντικα λιγοτερο θορυβο απο τις SLR NIKON D70 και Canon EOS Digital Rebel XT .

Fuji F10 11.42

NIKON D70 10.48

Καλα,τωρα σοβαρολογεις?Δηλαδη θες να μας πεις πως η F10 ειναι καλυτερη ακομα & απ'τις dslr που ανεφερες,επειδη εχει λιγοτερο θορυβο?Μου θυμιζει αυτους που λενε πως πχ. το κ750 ειναι καλυτερο απ'το ρ910,επειδη εχει καλυτερη καμερα :lol: ...μη συγκρινουμε ανομοια πραγματα... :!:

Και ενταξει,καλο ειναι να εχεις λιγο θορυβο,αλλα δεν ειναι αυτοσκοπος,χιλιες φορες προτιμοτερο να εχω μια μηχανη που θα μου επιτρεψει να βγαλω τις φωτογραφιες μου οπως εγω θελω & να διορθωσω τον οποιο θορυβο μετα(υπαρχουν αρκετα προγραμματα επεξεργασιας θορυβου),παρα να εχω ενα λειψο αποτελεσμα(χωρις θορυβο βεβαιως βεβαιως) που μετα δε θα διορθωνεται με καμια επεξεργασια.

Γι'αυτο & θα θυσιαζα λιγο θορυβο παραπανω για εναν πχ. κλασεις ανωτερο φακο,οπως αυτον της FZ30 ;) .

η ελλειψη manual ρυθμισεων

δεν σημαινει αναγακστικα,

οτι οι αυτοματες δουλευουν.. :)

Creek A50i R | Dynavox TC-750 | Huawei MediaPad T3 10 | Huawei P20 | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | Pioneer BDP-320 | Pioneer PL-117D | SONY KDL-22EX550 | QED XT Evolution    Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη...

Καλα,τωρα σοβαρολογεις?Δηλαδη θες να μας πεις πως η F10 ειναι καλυτερη ακομα & απ'τις dslr που ανεφερες,επειδη εχει λιγοτερο θορυβο?

eipa ego kati tetoio?... katantises grafikos pianontas panta se mia leksi kai oxi sto noima gnorizontas ti leo...

elpizo oi alloi xristes na katalavan giati ego varethika na sou apantao...

to p910 einai mapa me opoio kai na to sigrineis parepiptontos...

tsiou!

πηρε κανεις απο εδω;

http://www.technixx.gr/deeplink.jsp?PROD=21581&ext=skroutz

δεν το φθηνοτερο..

αλλα μπορεις να το παραγειλεις και

να πας να το παρεις αργοτερα μετα καποιες μερες..

ακριβως δεν ειδα..

εχει και Θεσσαλονικη..

Creek A50i R | Dynavox TC-750 | Huawei MediaPad T3 10 | Huawei P20 | KLH Model Six | MacBook Air 13 2014 & MB397G/A | MacBook Pro 13 Late 2013 | Pioneer BDP-320 | Pioneer PL-117D | SONY KDL-22EX550 | QED XT Evolution    Μετά από χρόνια... Εκεί που δεν το περίμενες, αλλά το έλπιζες... Και προσπαθούσες συνέβη... Ναι ήμουν κάτω από την μπάρα των FM στην Ευρώπη...

to p910 einai mapa me opoio kai na to sigrineis parepiptontos...

tsiou!

Ok,νομιζω μετα απ'αυτο ολοι θα βγαλουν τα συμπερασματα τους σχετικα με το ποιος ειναι γραφικος... :rolleyes:

Και ενταξει,καλο ειναι να εχεις λιγο θορυβο,αλλα δεν ειναι αυτοσκοπος,χιλιες φορες προτιμοτερο να εχω μια μηχανη που θα μου επιτρεψει να βγαλω τις φωτογραφιες μου οπως εγω θελω & να διορθωσω τον οποιο θορυβο μετα(υπαρχουν αρκετα προγραμματα επεξεργασιας θορυβου),παρα να εχω ενα λειψο αποτελεσμα(χωρις θορυβο βεβαιως βεβαιως) που μετα δε θα διορθωνεται με καμια επεξεργασια.

Γι'αυτο & θα θυσιαζα λιγο θορυβο παραπανω για εναν πχ. κλασεις ανωτερο φακο,οπως αυτον της FZ30 ;) .

Με την ιδια λογικη τοτε ομως δεν υπαρχει λογος να συζηταμε για ψηφιακες μηχανες εδω μεσα,απλα θα περναμε μια κανονικη μηχανη χωρις πολυ ψαξιμο και μετα θα συζητουσαμε για τα μυστικα του photoshop και αλλων προγραματων!Εγω την υποθεση θορυβου την θεορω πολυ σημαντικη σε μια μηχανη!

copy apo asxetiko elliniko site fotografias:

Fuji F10 11.42

NIKON D70 10.48

αχ μπράβο ρε energy με έκανες και γέλασα!!

λοιπόν μπορείτε να σταματήσετε να λέτε ανοησίες ,ή για να είμαι δίκαιος, να ανακυκλώνετε τις ανοησίες?

τι είναι αυτά τα score και με ποιο software μετρήθηκαν?

χοχο!!!

f10

eos 350d

d70

προσοχή: μεγάλα αρχεία .

κάτι που πρέπει να πω εδώ είναι ότι για την καταπολέμηση του υψηλού θορύβου σε μια εικόνα υποκύπτουμε σε μείωση ευκρίνειας.

όλα τα software το έχουν αυτό ,,ακόμα κι αν είναι μέσα στην ίδια την μηχανή (βλέπε f10)

παραδειγμα

Με την ιδια λογικη τοτε ομως δεν υπαρχει λογος να συζηταμε για ψηφιακες μηχανες εδω μεσα,απλα θα περναμε μια κανονικη μηχανη χωρις πολυ ψαξιμο και μετα θα συζητουσαμε για τα μυστικα του photoshop και αλλων προγραματων!Εγω την υποθεση θορυβου την θεορω πολυ σημαντικη σε μια μηχανη!

Ειτε το θελουμε ειτε οχι,τα προγραμματα επεξεργασιας των φωτογραφιων ειναι πλεον αναποσπαστο κομματι τους...φυσικα δεν καταργουν την τεχνη της καλης φωτογραφιας,που επιτυγχανεται οχι μονο με μειωμενο θορυβο,αλλα & με καλο φακο,πλουσιες & σωστες ρυθμισεις κλπ.Κατι που η f10 δεν εχει,οπως φανηκε & απο τις εικονες που εδωσε ο sequent_c (χαωδης η διαφορα με τις dslr). :!:

vale kai kamia alli compact re megale...

sigrineis mixanes +1000arikou me compact ton 300euro!!!

kai milame gia diafores pou se ektiposi 10x15 de tha fanoun... kai thelei megenthisi kai ekpedevmeno mati gia na tis katalaveis!!!!

(an kai sti photo tis d70... o toixos exei lathos xroma se sxesi me tis alles dio (isoropia lefkou) kai o pithikakos exei xlomiasei kai to trixoma tou einai sa tsixla anti gia trixoma apo tin texniki eksalipsis thorivou... kati pou i F10 de to kanei...!) ...loipon?

emena i photo tis F10 fenete kai me pio sosta xromata kai me perissoteri leptomeria apo tis d70 (oxi apo tis EOS omos, pou posa Mpix exei? 8 e?...)!

vale esto alli mia compact na katalavei o kosmos poso konta stis "megales" einai i F10...

alla ksexasa... pano apo iso400 den pane oi alles compact... kai episis tha exoun kai pio poli thorivo...

eleos! ti sigrinete pia gia na vgalete tin F10 kaki!!! mexri me dSLR 8Mpix!!! (giati i D70 de ta katafere kala)!!!

ego sigrina to thorivo... den eipa oti einai kaliteri... isos se mperdepsan ta greeklish... alios ta ellinika mou einai sinithos sosta...

alitheia ti egine o pithikos tis D70 akomi tin papia kaneis! :roll:

epimeno oti exeis katantisei grafikos na allazeis noimata, kai na katefthineis tin sizitisi se gelia simperasmata...

PS. psit! o pithikos ti egine stin D70? mipos zalistike apo to xtenisma kai fenete kitrinos me allo trixoma???

Μπρρρρ.... Ηρεμία. Δεν βρισκόμαστε σε σταύλο. :!:

sequent_c & eNeRGy & Dimitris79

εφόσον δεν συμφωνείτε με τίποτα, πείτε απλά τις απόψεις σας και μην κάνετε το θέμα προσωπικό.

30+ Years Radio Producer at ERT A.E.

https://www.tiktok.com/@pericles_moulis