Jump to content

Ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές

Global moderator
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Παιδια μετά από πολύ ψάξιμο και προβληματισμο, κατέληξα στην d3200. Έχετε άλλη πρόταση?

images?q=tbn:ANd9GcSajrrZEo6APx0nLGx13EufEf6HGZt6oIMxyclgz-36fQJFB7gC

could you do it again?

ThL W8 Beyond , OnePlus 3T

• Απαντήσεις 5,8χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Η nx300 έχει μεγαλύτερο αισθητήρα aps σε σύγκριση με την Nikon που έχει μικρότερο

είναι και βέβαια σχεδόν τα δίπλα λεφτά . 200 η η ΝΙΚΟΝ , 380 η Samsung

Κυνήγα το λευκό της ζωής σου

• 2 weeks later...

Παιδιά τα φώτα σας.

Κοιτάζω για φωτογραφική ως 250€. Με την φωτογραφία δεν έχω ιδιαίτερη σχέση. Το μόνο που θα ήθελα είναι μια αξιοπρεπή συσκευή που να βγάζει καλά ακόμη και σε σούρουπο/βράδυ. Τώρα έχω μια Sony compact με Carl zeiss του 120€ και σε τέτοιες συνθήκες χώρισε.

Καλή εντύπωση από άποψη μεγέθους μου έκανε η nikon που αναφέρθηκε πιο πάνω. Ή σε αυτά τα λεφτά είναι καλύτερη μια Olympus sz-20,lumix dmc lz40, ή κάποια άλλη αντίστοιχη πρόταση.

edit: Σε αυτά τα λεφτά βρήκα και samsung nx mini kit & nx1000kit & Sony DSC-HX50V

Edited by enigma84

• 4 weeks later...

μπορει καποιος να μου προτεινει καποια φωτογραφικη μηχανη dslr για καποιον που προτωξεκινα στο αντικειμενο.

αρχισα μαθηματα φωτογραφιας και η compact μου ειπαν πως δεν κανει!

οχι πολλη ακριβη...εως 300 ευρω:)

μπορει καποιος να μου προτεινει καποια φωτογραφικη μηχανη dslr για καποιον που προτωξεκινα στο αντικειμενο.

αρχισα μαθηματα φωτογραφιας και η compact μου ειπαν πως δεν κανει!

οχι πολλη ακριβη...εως 300 ευρω:)

http://www.skroutz.gr/s/4542475/Samsung-Galaxy-GC200-Camera-2.html . είναι zoom και έχει 308 ευρώ

• 1 month later...
γεια χαρα παιδια εχω μια φωτογραφικη μηχανη kodak και εδω και λιγο καιρο δεν ανοιγει...μονο οταν την εχω στη μπριζα αναβει κανονικα και βγαζει φωτογραφιες...τι μπορει να φταιει ??? απο οτι δειχνει η μπαταρια ειναι φουλ...

Ρε παιδια θα τρελαθω εχω ενα φλασ για dslr και εχει την δυνατοτητα να ειναι ασυρματο πως μπορω να το ακνς εχω προσπαθησει εχω ψαξει τιποτα! μπορει να με βοηθησει καποιος;:confused::confused:

Ρε παιδια θα τρελαθω εχω ενα φλασ για dslr και εχει την δυνατοτητα να ειναι ασυρματο πως μπορω να το ακνς εχω προσπαθησει εχω ψαξει τιποτα! μπορει να με βοηθησει καποιος;:confused::confused:

Ποια μηχανή έχεις?

images?q=tbn:ANd9GcSajrrZEo6APx0nLGx13EufEf6HGZt6oIMxyclgz-36fQJFB7gC

could you do it again?

ThL W8 Beyond , OnePlus 3T

μπορειτε να μου πείτε την καλύτερη dslr ή compact που μπορώ να πάρω στα 200-250€.

Γενικά τι πρέπει να κοιτάω (χαρακτηριστικά- tips κολπάκιαγια καλύτερη φωτό) σαν αρχάριος που θέλω να ξεκινήσω και τι διαφορές, τι παίζει με τις φωτογραφικές mirrorless?

Edited by Xasta11
Apple :rocket:

μπορειτε να μου πείτε την καλύτερη dslr ή compact που μπορώ να πάρω στα 200-250€.

Γενικά τι πρέπει να κοιτάω (χαρακτηριστικά- tips κολπάκιαγια καλύτερη φωτό) σαν αρχάριος που θέλω να ξεκινήσω και τι διαφορές, τι παίζει με τις φωτογραφικές mirrorless?

πρέπει να γίνεις πιο συγκεκριμένος, τι σε ενδιαφέρει περισσότερο, αρχικά με το μέγεθος της μηχανής, πχ η compact έχει καλή φορητότητα την βάζεις ακόμη και στην τσέπη του παντελονιού η dslr από την άλλη θέλει υποχρεωτικά κρέμασμα στο λαιμό και ακόμη πιο πιθανό βαλιτσάκι μεταφοράς.

όμως η ποιότητα των φωτογραφιών των dslr είναι κατά κανόνα ανώτερες από αυτές των compact, λόγω φακών και αισθητήρα.

αυτά όσον αφορά τον τύπο της μηχανής. στη συνέχεια θα πρέπει να γράψεις και τι είδους φωτογραφίες σ ενδιαφέρουν.

δηλαδή, κοντινά πλάνα, μακρινές φωτογραφίες με ζουμ, νυχτερινή φωτογράφιση, τί;

οι mirrorless είναι μία ενδιάμεση λύση ανάμεσα στις compact και dslr.

επίσης να γνωρίζεις πως δεν υπάρχει μια μηχανή που να είναι καλύτερη σε όλα από όλες τις άλλες.

πάντως με τα χρήματα που διαθέτεις παίρνεις μια καλούτσικη μηχανή γενικής χρήσης για ταξίδια - εκδρομές.

σε καμία περίπτωση δε μπορείς να πλησιάσεις καλή compact αλλά ούτε και dslr.

Edited by kakos
Samsung galaxy s8 duos. Surface Pro 4. DOD LS430W.

Γεια σας παιδια. Θα ηθελα τη γνωμη σας μεταξυ RX100M2 και a5100 με το βασικο φακο 16-50 υποθετοντας οτι τις βρισκω ιδια τιμη ακριβως και οτι δεν θα αγορασω δευτερο φακο για πολυ καιρο. Ειμαι αρχαριος και θελω απλα να βγαζω καλες φωτογραφιες (συνηθισμενα πραγματα οπως ταξιδια + νυχτερινες ληψεις και οχι τοπια,macro) και να κανω την αρχη πριν απο καποια ανωτερη DSLR στο μελλον. Ευχαριστω.

Είναι διαφορετικής φιλοσοφίας συστήματα. Αν θες να επενδύσεις σε συγκεκριμένο οικοσύστημα φακών πχ της Sony, μπορείς να κάνεις την αρχή με μια entry-level ή έστω midrange MILC. Ίσως όμως για την περίπτωσή σου καλύτερα είναι να ξεκινήσεις με την RX100, η οποία είναι υπερφορητή και με αρκετά καλό IQ.
http://imageshack.com/a/img854/9724/9yva.jpg

Γεια σας παιδια. Θα ηθελα τη γνωμη σας μεταξυ RX100M2 και a5100 με το βασικο φακο 16-50 υποθετοντας οτι τις βρισκω ιδια τιμη ακριβως και οτι δεν θα αγορασω δευτερο φακο για πολυ καιρο. Ειμαι αρχαριος και θελω απλα να βγαζω καλες φωτογραφιες (συνηθισμενα πραγματα οπως ταξιδια + νυχτερινες ληψεις και οχι τοπια,macro) και να κανω την αρχη πριν απο καποια ανωτερη DSLR στο μελλον. Ευχαριστω.

http://www.amazon.co.uk/dp/B00MTZI376/ref=gb1h_img_c-2_0667_8c9431c5?smid=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_t=701&pf_rd_s=center-new-2&pf_rd_r=08G7GXEH6WWFB6CNDNPR&pf_rd_i=20&pf_rd_p=560250667

Αν προλάβεις την προσφορά , πάρτην άφοβα

δές κι αυτήν τη συγκρίνει με άλλες μεταξύ των οποίων και την RX100M2

http://www.dxomark.com/Cameras/Canon/PowerShot-G7-X

σε τιμή 480 ευρώ.

http://www.aliexpress.com/store/product/Original-New-Canon-Powershot-G7X-G7-X-20-2MP-Digtal-Camera-BLACK/813111_2050318858.html

Samsung galaxy s8 duos. Surface Pro 4. DOD LS430W.

Σε μαζεμένο μεγεθος μπορείς να δεις την nikon 1.

• 2 weeks later...

Ψαχνω για μια φωτογραφικη μηχανη μεχρι 400 ευρώ. Η Mirrorless ειναι καλές? Η touch screen θα με βοηθουσε επειδη μεχρι τωρα έκανα mobile photography. Μου αρέσει η Panasonic Lumix DMC-GF6 Kit στα 400 ευρώ αξίζει η Samsung σαν μάρκα

Ευχαριστώ

----- προσθήκη μηνύματος 43 δευτ. μετά την υποβολή του προηγούμενου -----

Α και θα δω μεγάλη διαφορά απο το g3 ή δεν αξίζει γενικά

Εγώ θα πρότεινα την nx300 της Samsung. Η διαφορά με οποιοδήποτε κινητό είναι μεγάλη και εύκολα αναγνωρίζεται.

// 500px | blog | site | LinkedIn

//mobiles//Nokia 3210x2, Siemens A55, Sagem C5-2V, Siemens CX-75, SE K750i, SE W580i, LG GT-505, LG POP, Nokia Xpress Music 5220, LG Optimus One P500, Nokia C1-02, SE Xperia Neo V, LG Nexus 4, Lenovo A820, ZTE Geek V975, Huawei Honor 3C, Huawei Honor 6, Oukitel K4000, Xiaomi Mi Note 3 Pro

Σε αυτά τα λεφτά θα ήθελα να πάρω μια mirrorless για να μην είναι πολύ μεγάλη σαν τις dslr, σκέφτομαι την samsung nx300, εσείς τι λέτε.

Θα ήθελα

-Καλο image quality (και βίντεο εαν είναι δυνατόν)

-Touch screen (θα μου άρεσε πολύ)

Πέρα απο nx300 με κιτ φακο 18-55mm, υπάρχει κάτι καλύτερο?? ευχαριστω :D

Sony nex 5t εχει οτι ζητας με 30-40 ευρω παραπανω...

Δες τιμες εδω..

http://www.skroutz.gr/s/3791966/Sony-NEX-5T-Kit-16-50mm.html

Δες χαρακτηριστικα κτλ εδω

http://www.sony.gr/electronics/mihanes-me-enallaximous-fakous/nex-5t

Αγοραζεις και αργοτερα ενα επιπλεον φακο 55-210mm και εισαι αρχοντας...

Edited by xiou

5t είναι μία καλή επιλογή, απλά η σειρά NEX έχει ακριβούς φακούς, τουλάχιστον όταν είχα την δικιά μου NEX. Επιπλέον η 5t παίρνει και Sony apps είναι Apps που προσθέτουν διάφορες λειτουργίες και στην πλειονότητα τους είναι καλές.

//mobiles//Nokia 3210x2, Siemens A55, Sagem C5-2V, Siemens CX-75, SE K750i, SE W580i, LG GT-505, LG POP, Nokia Xpress Music 5220, LG Optimus One P500, Nokia C1-02, SE Xperia Neo V, LG Nexus 4, Lenovo A820, ZTE Geek V975, Huawei Honor 3C, Huawei Honor 6, Oukitel K4000, Xiaomi Mi Note 3 Pro

Οτι ειναι λιγο τσιμπιμενη η τιμη για τους φακους ισχυει αλλα σιγα σιγα μπορει να αγορασει τον επομενο φακο....με αυτα που προσφερει η φωτογραφικη μηχανη ως εχει και την τελεια ποιοτητα φωτογραφιας + το μεγεθος /λειτουργικοτητα/design πιστευω θα μεινει πολυ ευχαριστημενος...και σιγα σιγα αγοραζει και επιπλεον φακους...υπαρχουν πολλα μαγαζια που πουλανε μεταχειρισμενους και σε πολυ καλες τιμες...

Η σονυ αξίζει τα 500ευρώ ??γιατί δεν νιώθω έτοιμος να δωσω 500 ευρώ για ενα χόμπυ ακομα τουλάχιστον.

Τότε νομίζω η nx300 είναι σχεδόν μονόδρομος. Δες λίγο και τους φακούς να δεις ποιοι ειναι πιο φθηνοί, η NEX ή οι NX?