bomber21 Δημ. January 26, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 26, 2005 Εγω εχω την ixus i και τελευταια οταν μεταφερω τις φωτο στον υπολογιστη βλεπω μια χειροτερευση..Επειδη ειμαι αρχαριος δεν μπορω να φανταστω τι φταιει..Επισυναπτω μια φωτο με τις ιδιοτητες μιας φωτο που ειχε κακη ποιοτητα μηπως με βοηθησετε.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. January 26, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 26, 2005 Εγώ τουλάχιστον, αν δεν δω την φωτογραφία δεν μπορώ να σου πω τι μπορεί να φταίει. Αλλά από την άλλη, δεν θεωρούμαι και ειδικός, ίσως λίγο ψαγμένος παραπάνω... Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bomber21 Δημ. January 26, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 26, 2005 Για παραδειγμα αυτη η φωτογραφια. :worry: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. January 26, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 26, 2005 Για παραδειγμα αυτη η φωτογραφια. :worry: Μερικές παρατηρήσεις και ερωτήσεις: 1. Γιατί είναι gif, δεν σώζει σε jpg; 2. Τι ανάλυση είναι αυτή η 1000x750; Την έχεις μετατρέψει ή τραβάει σε τέτοια ανάλυση; Μήπως έχεις χαμηλώσει την ανάλυση και δεν το έχεις καταλάβει; 3. Αν το πρόβλημά σου είναι ο κόκκος, τότε μπορεί να έχεις βάλει κατά λάθος μεγάλο ISO. 4. Αν το πρόβλημα είναι κάτι «στίγματα» που φαίνονται, ενδεχομένως να έχει σκονιστεί ή λερωθεί ο φακός. 5. Αν πάλι βλέπεις κάποιο άλλο πρόβλημα εκτός από την ανάλυση, πες μου μήπως ξέρω τι είναι. Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bomber21 Δημ. January 26, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 26, 2005 Μερικές παρατηρήσεις και ερωτήσεις: 1. Γιατί είναι gif, δεν σώζει σε jpg; 2. Τι ανάλυση είναι αυτή η 1000x750; Την έχεις μετατρέψει ή τραβάει σε τέτοια ανάλυση; Μήπως έχεις χαμηλώσει την ανάλυση και δεν το έχεις καταλάβει; 3. Αν το πρόβλημά σου είναι ο κόκκος, τότε μπορεί να έχεις βάλει κατά λάθος μεγάλο ISO. 4. Αν το πρόβλημα είναι κάτι «στίγματα» που φαίνονται, ενδεχομένως να έχει σκονιστεί ή λερωθεί ο φακός. 5. Αν πάλι βλέπεις κάποιο άλλο πρόβλημα εκτός από την ανάλυση, πες μου μήπως ξέρω τι είναι. 1.Σε jpg σωζει αλλα εγω κατα λαθος την εκανα gif 2.Την μετετρεψα σε 1000χ750 γιατι με 2200χ1700 ηταν τεραστια. 3.Λες?Αυτο ειναι το προβλημα μου.! 4.Θα το κοιταξω και αυτο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. January 26, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 26, 2005 3.Λες?Αυτο ειναι το προβλημα μου.! 4.Θα το κοιταξω και αυτο. Πες μου τι έγινε όταν το κοιτάξεις, είμαι περίεργος...:) Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bomber21 Δημ. January 26, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 26, 2005 Bασικα διαβαζω το manual να δω πως αλλαζει το iso..Σοορυ φιλε μου ,ειμαι τελειως ασχετος.. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JustMe Δημ. January 26, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 26, 2005 Ρε μάγκες η Sony Dsc f88 (ναι ναι αυτή με τον περιστρεφόμενο φακό)τι λέει?? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. January 26, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 26, 2005 Bασικα διαβαζω το manual να δω πως αλλαζει το iso..Σοορυ φιλε μου ,ειμαι τελειως ασχετος.. Για να είμαστε και ποιό σίγουροι: Δεν βλέπεις στις ιδιότητες με τι ISO τραβήχτηκε; Αν δεν το βλέπεις στο πρόγραμμα που χρησιμοποιείς, αν έχεις XP πήγαινε στην εικόνα και δεξί click -> Properties -> Summary -> Advanced και θα το δεις σαν «ISO speed». Μην ψάχνουμε και τζάμπα... :o Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ibaxevan Δημ. January 26, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 26, 2005 To ISO συνήθως έχει τιμές 50, 100, 200, 400, 800 κτλ. Στην καρτέλα των ΧΡ, η τιμή του ISO βρίσκεται κάτω ακριβώς από το "Χρόνος Έκθεσης" και γράφει Ταχύτητα ISO: ISO-(νούμερο) Παράθεση προγράμματα & παιχνίδια για P910i wallpapers & screensavers για P910i Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bomber21 Δημ. January 26, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 26, 2005 Κοιταχτε τι γραφει η καρτελα που λεμε...Δεν εχει πουθενα ISO! :o Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ibaxevan Δημ. January 26, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 26, 2005 Όντως, δεν το γράφει. Από την μηχανή σου, όταν πηγαίνεις στο preview mode, για να δεις τις φωτογραφίες που έχεις τραβήξει, λογικά εμφανίζει τις ιδιότητες της κάθε φωτογραφίας (αυτά που λέει και η καρτέλα των windows+ιστόγραμμα και διάφορα άλλα). Δοκίμασε μήπως στην μηχανή σου εμφανιστεί το ISO. Αν δεν γίνει τίποτα, δοκίμασε με το Photoshop, στη καρτέλα file-->file info-->camera data1-->ISO Ratings ή πάλι στο file info-->Advanced-->EXIF Properties-->ISO Speed Ratings Παράθεση προγράμματα & παιχνίδια για P910i wallpapers & screensavers για P910i Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
galinios Δημ. January 26, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 26, 2005 canon ixus40...oti kalytero exei pesei to teleuteo kairo sta xeria moy.Aparamili taxytita!! Παράθεση http://www.myphone.gr/gallery/uploads/5309/2.jpg Βελιγραδι VOLIM TE UVEK! 13/2/97 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aggelopas Δημ. January 26, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 26, 2005 Thimamai oti me ton foto viewer tou office egrafe iso kai ae.Check it. Παράθεση Mutilator :shifty: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. January 27, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 27, 2005 Κοιταχτε τι γραφει η καρτελα που λεμε...Δεν εχει πουθενα ISO! :o Scroll down έκανες; :o Εμένα πως γράφει; :worry: Από την άλλη, μπορεί να μη το σώζει η φωτογραφική... Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
JustMe Δημ. January 27, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 27, 2005 Τελικά μου πήραν την W1!Χωρίς αυτό να φανεί εγωιστικό,ή του στυλ όσα δε φτάνει η αλεπού,νομίζω ότι είναι καλύτερα που μου πήραν αυτή την καμερα γιατί στην πορεία ανακάλυψα ότι η F88 έχει τον ίδιο φακό με την Τ1 της οποίας ο φακός είναι χάλια κ δε βγάζει καλές φωτογραφίες!Είναι μικρό το ccd νομίζω επειδή ήθελαν να εξοικονομίσουν χώρο ή τουλάχιστον κάτι τέτοιο! ... Let's party... Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bomber21 Δημ. January 27, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 27, 2005 Scroll down έκανες; :o Εμένα πως γράφει; :worry: Από την άλλη, μπορεί να μη το σώζει η φωτογραφική... Τελικα το βρηκα,ειχα βαλει αυτοματο iso,γι αυτο δεν το εγραφε.Το ρυθμισα τωρα χειροκινητα και το εβαλα στο 50.Ελπιζω να λυθει το προβλημα τωρα! :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. January 27, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 27, 2005 Τελικα το βρηκα,ειχα βαλει αυτοματο iso,γι αυτο δεν το εγραφε.Το ρυθμισα τωρα χειροκινητα και το εβαλα στο 50.Ελπιζω να λυθει το προβλημα τωρα! :) Ώπα, πρόσεχε, 50 είναι πολύ λίγα. Τα ISO είναι μια αντιστοιχία από το καιρό του φιλμ και αφορά την ευαισθησία στο φως. Πολύ χονδρικά και ενδεικτικά σου λέω ότι 100 ISO είναι για ηλιόλουστη μέρα, 200 για συννεφιασμένη και 400 για νύχτα. Βάζοντας τώρα εσύ 50 ISO, η μηχανή σε μέτριες συνθήκες φωτός θα προσπαθεί να τα αντισταθμίσει φτιάχνοντας την φωτεινότητα και το χρόνο ανοίγματος του κλείστρου σε μεγαλύτερο. Αυτό θα έχει μεταξύ άλλων ως αποτέλεσμα οι φωτογραφίες σου να βγαίνουν κουνημένες αν δεν έχεις τρίποδο. Θα σου έλεγα βγάλε μια φωτογραφία με 100 ISO σε μια καλή από άποψη φωτός σκήνη και πες μας αν υπάρχει ακόμα ο κόκκος. Πάντως για το φως που είδα στην φωτογραφία που έστειλες, δεν νομίζω ότι υπήρχε λόγος το αυτόματο ISO να το αυξήσει υπέρμετρα, οπότε μπορεί να έχεις κλειδώσει το διάφραγμα σε μικρό χρόνο έκθεσης και για να αντεπεξέλθει στο μέτριο φως η μηχανή να αύξησε υπερβολικά την ευαισθησία στο φως, δηλαδή το ISO. Επαναλαμβάνω πάντως ότι είμαι απλά «ψαγμένος» και όχι επαγγελματίας. Ίσως κάποιος με περισσότερες γνώσεις να πρέπει να δει το πρόβλημά σου. Ενδεχομένως να ήταν καλό να γραφόσουν και στο http://www.dpgr.gr και να κάνεις ένα post και εκεί. Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bomber21 Δημ. January 27, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 27, 2005 Aιμιλιε σε ευχαριστω πολυ που με βοηθας!! Ο χρονος εκθεσης ειναι 1/60 δευτ.Ποιος θα επρεπε να ειναι? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. January 27, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 27, 2005 Aιμιλιε σε ευχαριστω πολυ που με βοηθας!! Ο χρονος εκθεσης ειναι 1/60 δευτ.Ποιος θα επρεπε να ειναι? Δεν υπάρχει ιδανικός χρόνος έκθεσης (ταχύτητα κλείστρου). Το πως θα βγεί μια φωτογραφία είναι συνάρτηση πολλών παραμέτρων όπως η ταχύτητα κλείστρου, το διάφραγμα, η ταχύτητα ISO, η αντιστάθμιση φωτεινότητας κτλ. Ένα καλό σχετικό άρθρο είναι αυτό. Δεν μου λες, το ACDSee το έχεις; Εμένα μου βγάζει ακόμα και με αυτόματο ISO σε τι νούμερο τράβηξε τελικά (στα properties της εικόνας). Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bomber21 Δημ. January 27, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 27, 2005 Οχι, εχω irfanview και picasa2. Eδιαφερον αρθρο!Αλλα ... πριν βγαλω μια φωτογραφια πρεπει να λαμβανω ολους αυτους τους παραγοντες υπ οψιν?? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aimilios Δημ. January 27, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 27, 2005 Μπα, συνήθως οι ψηφιακές στο auto κάνουν καλή δουλειά. Απλά είναι καλό να ξέρεις αν παρουσιάζεται πρόβλημα, γιατί παρουσιάζεται. Και φυσικά υπάρχουν δύσκολα θέματα που για να τα φωτογραφίσεις, θέλουν λίγο παραπάνω ψάξιμο, καθώς το auto αποτυγχάνει οικτρά... Παράθεση Samsung Galaxy A52s 5G (SM-A5288/DS) Samsung Galaxy Watch5 Pro (SM-R920) ★ ★ ★ ★ ★ ★ ★ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pantelis_02 Δημ. January 27, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 27, 2005 Μπορεί να προτείνει κανείς καμμια καλή λύση για επαναφορτιζόμενες μπαταρίες οι οποίες προοριζονται για ψηφιακή? θα προτιμούσα με φορτιστή. Ποιές είναι οι καλύτερες "μάρκες"? Έχω μια Nikon coolpix 3100 και παιρνει 2 ΑΑ. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
bomber21 Δημ. January 27, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 27, 2005 Ευχαριστω πολυ!Κατι αλλο τωρα:Τελικα το irfanview εχει τις πληρεστερες πληροφοριες ΕXIF: Make - Canon Model - Canon DIGITAL IXUS i Orientation - Top left XResolution - 180 YResolution - 180 ResolutionUnit - Inch DateTime - 2005:01:27 21:45:44 YCbCrPositioning - Centered ExifOffset - 196 ExposureTime - 1/60 seconds FNumber - 2.80 ExifVersion - 0220 DateTimeOriginal - 2005:01:27 21:45:44 DateTimeDigitized - 2005:01:27 21:45:44 ComponentsConfiguration - YCbCr CompressedBitsPerPixel - 3 (bits/pixel) ShutterSpeedValue - 1/60 seconds ApertureValue - F 2.80 ExposureBiasValue - 0.00 MaxApertureValue - F 2.80 MeteringMode - Multi-segment Flash - Flash fired, compulsory flash mode FocalLength - 6.41 mm UserComment - FlashPixVersion - 0100 ColorSpace - sRGB ExifImageWidth - 2272 ExifImageHeight - 1704 InteroperabilityOffset - 1840 FocalPlaneXResolution - 10142.86 FocalPlaneYResolution - 10142.86 FocalPlaneResolutionUnit - Inch SensingMethod - One-chip color area sensor FileSource - DSC - Digital still camera CustomRendered - Normal process ExposureMode - Auto WhiteBalance - Auto DigitalZoomRatio - 1.00 x SceneCaptureType - Standard Maker Note (Vendor): - Macro mode - Normal Self timer - Off Quality - Fine Flash mode - On Sequence mode - Single or Timer Focus mode - Single Image size - Large Easy shooting mode - Manual Digital zoom - None Contrast - Normal Saturation - Normal Sharpness - Normal ISO Value - 100 Metering mode - Evaluative Focus type - Auto AF point selected - Exposure mode - Easy shooting Focal length - 205 - 205 mm Flash activity - Fired Sequence number - 0 White Balance - Auto Image Type - IMG:DIGITAL IXUS i JPEG Firmware Version - Firmware Version 1.00 Image Number - 1000032 Owner Name - BOMBER21 Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Βασίλης Δημ. January 27, 2005 Κοινοποίηση Δημ. January 27, 2005 Μπορεί να προτείνει κανείς καμμια καλή λύση για επαναφορτιζόμενες μπαταρίες οι οποίες προοριζονται για ψηφιακή? θα προτιμούσα με φορτιστή. Ποιές είναι οι καλύτερες "μάρκες"? Έχω μια Nikon coolpix 3100 και παιρνει 2 ΑΑ. Φροντισε να παρεις αυτην την μαρκα αλλα σε πιο πολλα ma τουλαχιστον 1800 και σε σαφως καλυτερη τιμη.Τσεκαρε Δησσιο και μαγαζια με φωτογραφικες. :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts