Jump to content

Περί... Cosmote γενικά

dreamacid
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Just now, elkons said:

Σταθερό τηλέφωνο δηλαδή;

Δεν έχει σχέση με το ρουτερ σωστά; 

Όχι δεν έχω κάνει κάτι και το σταθερό που έχω (Panasonic με έκαψες) εγώ το είχα πάρει από κωτσοβολο πριν 5 χρόνια. 

Δηλαδή είναι μόνο για αντικατάσταση του σταθερού άμα πάθει κάτι η συσκευή δεν σχετίζεται με την αντικατάσταση Router/COTE TV box σωστά; ούτε τη γραμμή 

Ναι σταθερή συσκευή. (Ασύρματο η ενσύρματο ότι θες) καλείς λες ότι δεν λειτουργεί και έρχεται ο τεχνικός και το αλλάζει. Είναι μόνο για την σταθερή συσκευή

4 ώρες πριν, elkons said:

Θα ρωτήσω και θα ενημερώσω!!

Βασικά αναγνώριση κλήσης λέει δωρεάν στο άλλο απλά φαίνεται ανοιχτό το Telephony service..

Απάντησαν αυτό 

https://ibb.co/spz2wr7r

Οκ, μάθαμε ότι έχει τέτοια υπηρεσία ή Κοντ, δεν την γνώριζα καν. Αλλά μπρο, για τέτοιες τηλεφωνικές συσκευές τύπου Panasonic και άλλες μάρκες με έκαψες των 20 ευρώ τηλέφωνα, δε νομίζω να αξίζει.. Για άλλες συσκευές αρκετά πιο ακριβές ή πολλές μαζί σε τηλεφωνικά κέντρα, μπορεί και να αξίζει, δεν ξέρω 😏

1 minute ago, AlexM2 said:

Ναι σταθερή συσκευή. (Ασύρματο η ενσύρματο ότι θες) καλείς λες ότι δεν λειτουργεί και έρχεται ο τεχνικός και το αλλάζει. Είναι μόνο για την σταθερή συσκευή

Just now, johnny_htc said:

Οκ, μάθαμε ότι έχει τέτοια υπηρεσία ή Κοντ, δεν την γνώριζα καν. Αλλά μπρο, για τέτοιες τηλεφωνικές συσκευές τύπου Panasonic και άλλες μάρκες με έκαψες των 20 ευρώ τηλέφωνα, δε νομίζω να αξίζει.. Για άλλες συσκευές αρκετά πιο ακριβές ή πολλές μαζί σε τηλεφωνικά κέντρα, μπορεί και να αξίζει, δεν ξέρω 😏

Αα μάλιστα ούτε εγώ την ήξερα αλλά τώρα 55λ δε θέλω σιγά σκυλί είναι αυτό που έχω το ασύρματο ούτως ή άλλως δε το χρησιμοποιώ σχεδόν καθόλου το χω ξυπνητηρι 😏

Οπότε άμα είναι ζητάω απενεργοποίηση, θα χρεωθώ μέχρι αυτό το πάγιο και στο επόμενο θα έρχεται ο λογαριασμός μου σωστά. 

Έγινε,ευχαριστώ!

1 minute ago, johnny_htc said:

σε τηλεφωνικά κέντρα

Τι να το κάνω γω καρδιά μου για οικιακή χρήση το χω 😛

12 minutes ago, elkons said:

Αα μάλιστα ούτε εγώ την ήξερα αλλά τώρα 55λ δε θέλω σιγά σκυλί είναι αυτό που έχω το ασύρματο ούτως ή άλλως δε το χρησιμοποιώ σχεδόν καθόλου το χω ξυπνητηρι 😏

Οπότε άμα είναι ζητάω απενεργοποίηση, θα χρεωθώ μέχρι αυτό το πάγιο και στο επόμενο θα έρχεται ο λογαριασμός μου σωστά. 

Έγινε,ευχαριστώ!

Αν κατέβεις ποτέ για βουλευτής και κάνεις το σπίτι τηλεφωνικό κέντρο βουλευτού, θα το χρειαστείς 🤪🤪🤪🤣🤣🤣🤣

13 minutes ago, elkons said:

Έγινε,ευχαριστώ!

Ναι θα σταματήσει. Δεν έχει καμία δέσμευση

Και εγώ πρώτη φορά το ακούω και δεν το έχω δει και πουθενά στις υπηρεσίες σαν έξτρα... 

Τo πιο αξιόπιστο δίκτυο κινητής στην Ελλάδα,Nova only Edge SA For Ever.. 

1 minute ago, Antonio21 said:

Και εγώ πρώτη φορά το ακούω και δεν το έχω δει και πουθενά στις υπηρεσίες σαν έξτρα... 

Ίσως είναι από παλιά ξέρω γω ήταν των γονιών και μετά πήρα εγώ τη γραμμή είναι χρόνια 

Καλησπέρα παιδιά,

Έχω σύνδεση cosmote fiber 300mpbs. Μεσα στο mycosmote εμφανιζει οτι εχω ταχυτητες: download 292 και upload 146. Παντα οποτε το τσεκαρω ειναι υψηλα, κοντα ή ισα με την ταχυτητα που λεει το προγραμμα.

Όμως στην πράξη, από πολλές κ διαφορετικές συσκευές ανά διαφορετικά χρονικά διαστήματα στα speedtest βγαζει πολυ χαμηλοτερες ενδειξεις οπως 50mpbs download, 80, 90,100 (με wifi τα speedtest). Ολα τα speedtest τα κανω ακριβως μπροστα στο ρουτερ με φουλ σημα.

Δεν έχω κάνει με ethernet speedtest προσφατα. Αλλα κ παλι δεν ειναι παρα πολυ χαμηλες ταχυτητες?

( εννοείτε τα τεστ γίνονται χωρίς άλλες συσκευές επάνω που να κατεβάζουν, μόνο smart συσκευές που δεν κάνουν κάτι εκείνη την ώρα)

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

13 minutes ago, elkons said:

Ίσως είναι από παλιά ξέρω γω ήταν των γονιών και μετά πήρα εγώ τη γραμμή είναι χρόνια 

Το βρήκα στο my Cosmote στο app δεν το έχει.. 

Screenshot_20250401_210941_Chrome.jpg

2 minutes ago, Antonio21 said:

Το βρήκα στο my Cosmote στο app δεν το έχει.. 

Screenshot_20250401_210941_Chrome.jpg

Για την επίσκεψη τεχνικού εννοεί μόνο σχετικά με το σταθερό (την ασύρματη συσκευή)

Δεν αφορά την επίσκεψη πχ για βλάβη ή για το ρουτερ σωστά έτσι;

3 minutes ago, IRONMAIDEN said:

Καλησπέρα παιδιά,

Έχω σύνδεση cosmote fiber 300mpbs. Μεσα στο mycosmote εμφανιζει οτι εχω ταχυτητες: download 292 και upload 146. Παντα οποτε το τσεκαρω ειναι υψηλα, κοντα ή ισα με την ταχυτητα που λεει το προγραμμα.

Όμως στην πράξη, από πολλές κ διαφορετικές συσκευές ανά διαφορετικά χρονικά διαστήματα στα speedtest βγαζει πολυ χαμηλοτερες ενδειξεις οπως 50mpbs download, 80, 90,100 (με wifi τα speedtest). Ολα τα speedtest τα κανω ακριβως μπροστα στο ρουτερ με φουλ σημα.

Δεν έχω κάνει με ethernet speedtest προσφατα. Αλλα κ παλι δεν ειναι παρα πολυ χαμηλες ταχυτητες?

( εννοείτε τα τεστ γίνονται χωρίς άλλες συσκευές επάνω που να κατεβάζουν, μόνο smart συσκευές που δεν κάνουν κάτι εκείνη την ώρα)

Έχω έναν φίλο ο οποίος μου περιέγραφε παρόμοια κατάσταση. Δοκίμασε με ethernet, αν βγάλει καλά νούμερα, είναι ότι το wifi δεν πάει παραπάνω. Μετά θέλει ακριβό ρούτερ για να πας παραπάνω.

5 minutes ago, IRONMAIDEN said:

Καλησπέρα παιδιά,

Άμα μερικές συσκευές δεν υποστηρίζουν 5GHz ίσως γιαυτό, έχεις δει άμα είναι ανοιχτό έτσι;

Μπορείς να χωρίσεις επίσης 2.4 με 5 και δοκίμασε μόνο με 5 μήπως είναι οκ ετσι τουλάχιστον 

Wifi 4 ή 5 ή 6 οι συσκευές;

Δοκίμασε βέβαια και με Ethernet να το επιβεβαιώσεις 

Edited by elkons

11 minutes ago, cu2goup said:

Έχω έναν φίλο ο οποίος μου περιέγραφε παρόμοια κατάσταση. Δοκίμασε με ethernet, αν βγάλει καλά νούμερα, είναι ότι το wifi δεν πάει παραπάνω. Μετά θέλει ακριβό ρούτερ για να πας παραπάνω.

Τι ακριβό ρουτερ; 

Λογικά έχει ένα από τα δύο μαύρα που δίνει η Cosmote με wi fi 6.

1 minute ago, Antonio21 said:

Τι ακριβό ρουτερ; 

Sercomm Speedport plus 2 ή το Arcadyan 

Συνήθως το Arcadyan, βέβαια έχει θέμα με τη τελευταία έκδοση στο Latency στο upload και δεν ξέρω άμα στέλνουν καμία ενημέρωση νέα ή οχι .

20 minutes ago, IRONMAIDEN said:

Καλησπέρα παιδιά,

Στο ρούτερ τι λέει;

2 minutes ago, Antonio21 said:

Τι ακριβό ρουτερ; 

Ναι το μαύρο της cosmote έχω speed port plus 2. Δεν ειναι οκ?

Σε 2.4 παίζει, δεν υπάρχει υποστήριξη σε πολλές smart συσκευές για το 5.

Οι συσκευές που το τεστάρω κυρίως είναι το τελευταίο iPhone κ του 2020 Mac. Οπότε πιστεύω τα protocols είναι καλά. Κ με άλλες συσκευές τα ίδια αποτελέσματα βγάζει πάντως. 

7 minutes ago, IRONMAIDEN said:

Οι συσκευές που το τεστάρω κυρίως είναι το τελευταίο iPhone κ του 2020 Mac. Οπότε πιστεύω τα protocols είναι καλά. Κ με άλλες συσκευές τα ίδια αποτελέσματα βγάζει πάντως. 

Ρίξε μια ματιά.. δεν είναι πως έχεις πρόβλημα..

https://www.lifewire.com/how-fast-is-a-wifi-network-816543

9 minutes ago, IRONMAIDEN said:

Σε όσες είναι καλά είναι με 5 αν είσαι κοντά στο ρουτερ ,παίζει πιο καλά.

Δοκίμασε μια με ethernet ή άμα είναι κλειστά τα 5GHz

11 minutes ago, elkons said:

Σε όσες είναι καλά είναι με 5 αν είσαι κοντά στο ρουτερ ,παίζει πιο καλά.

Δοκίμασε μια με ethernet ή άμα είναι κλειστά τα 5GHz

Το 5 είναι κλειστό. Μόνο το 2.4 έχω ανοιχτό.

Ναι μόλις βρω ευκαιρία θα δοκιμάσω κ με ethernet. Έστω ότι στο ethernet ειναι κοντα στα 300, εγω τι κανω με το wifi μετα?

Παρεπιπτόντως το σήμα από το συγκεκριμένο ρουτερ θεωρώ πως είναι παρά πολύ κακό. Δεν μπορεί να καλύψει μια ευθεία 10 μέτρα χωρίς εμπόδια. Εκεί πιάνω μόνο 2-3 γραμμές και οι ταχύτητες είναι στα 30mbps με το ζορι...

1 minute ago, IRONMAIDEN said:

Το 5 είναι κλειστό. Μόνο το 2.4 έχω ανοιχτό.

Ναι μόλις βρω ευκαιρία θα δοκιμάσω κ με ethernet. Έστω ότι στο ethernet ειναι κοντα στα 300, εγω τι κανω με το wifi μετα?

Παρεπιπτόντως το σήμα από το συγκεκριμένο ρουτερ θεωρώ πως είναι παρά πολύ κακό. Δεν μπορεί να καλύψει μια ευθεία 10 μέτρα χωρίς εμπόδια. Εκεί πιάνω μόνο 2-3 γραμμές και οι ταχύτητες είναι στα 30mbps με το ζορι...

Βάλε 5 και δοκίμασε δίπλα στο ρουτερ με το κινητό, μη προσπαθείς με 2.4 να δεις τέτοιες ταχύτητες τα είχαν πει κάτι τέτοια και άλλοι χρήστες στο παρελθόν ότι τα 2.4 ούτε 100 δε πανε 

7 minutes ago, elkons said:

Βάλε 5 και δοκίμασε δίπλα στο ρουτερ με το κινητό, μη προσπαθείς με 2.4 να δεις τέτοιες ταχύτητες τα είχαν πει κάτι τέτοια και άλλοι χρήστες στο παρελθόν ότι τα 2.4 ούτε 100 δε πανε 

Με οποιοδήποτε ρουτερ ή με το συγκεκριμένο?

3 minutes ago, IRONMAIDEN said:

Με οποιοδήποτε ρουτερ ή με το συγκεκριμένο?

Το 2,4 βρε πασά μου είναι πιο αργό. Μεγαλύτερη εμβέλεια, αλλά πιο αργό. Δοκίμασε με το 5 το speedtest

2 ώρες πριν, elkons said:

Για την επίσκεψη τεχνικού εννοεί μόνο σχετικά με το σταθερό (την ασύρματη συσκευή)

Δεν αφορά την επίσκεψη πχ για βλάβη ή για το ρουτερ σωστά έτσι;

Είναι αποκλειστικά για αντικατάσταση συσκευής ότι και να πάθει. Όχι ρούτερ όχι tv box

1 hour ago, sou_d said:

Το 2,4 βρε πασά μου είναι πιο αργό. Μεγαλύτερη εμβέλεια, αλλά πιο αργό. Δοκίμασε με το 5 το speedtest

Ακριβώς για μεγάλες ταχύτητες μόνο 5