Jump to content

Περί... Cosmote γενικά

dreamacid
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

3 minutes ago, lagoudakis said:

προφανως στην τυχη ειναι τα κριτηρια,αλλιως θα το ειχαν κανει σε ολους

Μπα. Σίγουρα ένα κριτήριο είναι συνδέσεις μέχρι 100 Mbps για αρχή (δηλαδή 50αρες γραμμές και 100αρες σαν εσένα πιστεύω- οι 200αρες δε παίζουν γιατί οι vdsl δε σηκώνουν παραπάνω με τίποτα των ποτών) και φυσικά είναι εκτός οι adsl. Πιστεύω το κριτήριο τους είναι επίσης σε όσους έχουν τη δυνατότητα για σύνδεση με οπτική (είτε έχουν είτε όχι) και είναι μια μορφή προώθησης

1 minute ago, elkons said:

Μπα οχι δε πειράζει δε το πειράζω

Κοίτα ανάλογα,η οπτική ίνα αντέχει, η VDSL (οπτική μέχρι τη καμπίνα και χαλκός μέχρι το σπίτι) είναι κορώνα γράμματα άμα αντέχει όντως η γραμμή και δε δημιουργεί προβλήματα. 

@johnny_htc Εσύ με VDSL 50αρι που έγινε η αύξηση, τι SNR έχεις; στο download. Upload στους περισσότερους είναι τέλειο 

To noise margin έχει καταρρεύσει. Κατάφερα να παίζει παλιότερα στα 19db, δηλαδή σταθερότατο. Τώρα παίζει στα 9 με 10 και τα errors έχουν εκτοξευτεί. Όμως το ρούτερ κρατάει γραμμή, αλλιώς θα τους είχα προγκήξει, λολ. Ping βλέπω χαμηλά ακόμα και τώρα, αλλά ταχύτητες δεν ξεπερνάει τα 70 με τίποτα. Upload κομπλε, πάει στα 10 αυτό 

2 minutes ago, johnny_htc said:

Μπα. Σίγουρα ένα κριτήριο είναι συνδέσεις μέχρι 100 Mbps για αρχή (δηλαδή 50αρες γραμμές και 100αρες σαν εσένα πιστεύω- οι 200αρες δε παίζουν γιατί οι vdsl δε σηκώνουν παραπάνω με τίποτα των ποτών) και φυσικά είναι εκτός οι adsl. Πιστεύω το κριτήριο τους είναι επίσης σε όσους έχουν τη δυνατότητα για σύνδεση με οπτική (είτε έχουν είτε όχι) και είναι μια μορφή προώθησης

Εγώ πάντως δε θα έβαζα οτι να με παρακαλάνε VDSL 200αρι ,υποστηρίζει μεν μέχρι τόσο αλλά δεν θα έκανα ρίσκο. 100αρι ναι θεωρώ πως θα είναι οκ. Θα δείξει ισως γίνεται σταδιακά; ή σε μια μέρα σε όλους να έγινε..  δε ξέρω. Πάντως δεν είμαι κακοπληρωτής 😅

3 minutes ago, johnny_htc said:

To noise margin έχει καταρρεύσει. Κατάφερα να παίζει παλιότερα στα 19db, δηλαδή σταθερότατο. Τώρα παίζει στα 9 με 10 και τα errors έχουν εκτοξευτεί. Όμως το ρούτερ κρατάει γραμμή, αλλιώς θα τους είχα προγκήξει, λολ. Ping βλέπω χαμηλά ακόμα και τώρα, αλλά ταχύτητες δεν ξεπερνάει τα 70 με τίποτα. Upload κομπλε, πάει στα 10 αυτό 

0 Errors 🙂

5 minutes ago, johnny_htc said:

μπορει...παντως 3 φιλους που εχω με οπτικη 100αρα ακομα ετσι ειναι

Εγώ πάντως δε θα έβαζα οτι να με παρακαλάνε VDSL 200αρι ,υποστηρίζει μεν μέχρι τόσο αλλά δεν θα έκανα ρίσκο. 100αρι ναι θεωρώ πως θα είναι οκ. Θα δείξει ισως γίνεται σταδιακά; ή σε μια μέρα σε όλους να έγινε..  δε ξέρω. Πάντως δεν είμαι κακοπληρωτής 😅

0 Errors 🙂

Καλά είσαι. Και γενικά τα errors είναι πρόβλημα όταν αυξάνονται ραγδαία σε μικρό χρόνο. Άμα ανεβαίνουν αραιά και που, δεν πειράζει

Άμα κάνεις Reset στο Router θα μηδενιστούν να φανταστώ τα Errors; αν ναι δοκιμασε και ξανα δες την επόμενη ημερα περίπου πόσα εχει. Εγώ το έχω συνδεδεμένο λίγο κάπως σε άλλο όροφο το σταθερό με φίλτρο και κάτω στο ρουτερ παλι το διπλό φίλτρο. Αλλά λειτουργούν κανονοικά τοσα χρόνια δε τα πειράζω δεν έχω πειραματιστεί εαν αλλάξει πχ το SNR. 6 τηλ πρίζες έχω σε όλο το σπίτι στη κεντρική το ρουτερ και στην απο πάνω ακριβώς σταθερό. 

Just now, johnny_htc said:

Καλά είσαι. Και γενικά τα errors είναι πρόβλημα όταν αυξάνονται ραγδαία σε μικρό χρόνο. Άμα ανεβαίνουν αραιά και που, δεν πειράζει

Μπα ούτε 1 δεν έχω, περίεργο μου φαίνεται από τη μια μήπως δε τα μετράει αλλά ούτε στο προηγούμενο Router είχα.

4 minutes ago, elkons said:

Άμα κάνεις Reset στο Router θα μηδενιστούν να φανταστώ τα Errors; αν ναι δοκιμασε και ξανα δες την επόμενη ημερα περίπου πόσα εχει. Εγώ το έχω συνδεδεμένο λίγο κάπως σε άλλο όροφο το σταθερό με φίλτρο και κάτω στο ρουτερ παλι το διπλό φίλτρο. Αλλά λειτουργούν κανονοικά τοσα χρόνια δε τα πειράζω δεν έχω πειραματιστεί εαν αλλάξει πχ το SNR. 6 τηλ πρίζες έχω σε όλο το σπίτι στη κεντρική το ρουτερ και στην απο πάνω ακριβώς σταθερό. 

Έχεις πιο καινούργιο σπίτι από μένα, εμένα θέλει πέταμα όλο το καλώδιο που έρψχεται από τη κολόνα του ΟΤΕ, αλλά δε μπορώ να συνεννοηθώ με τους γείτονες που το μοιράζομαι ώστε να το αλλάξουμε. Ένα αυτό και δεύτερο στο κτίριο και ειδικά στο διαμέρισμα θέλει αλλαγές στην καλωδίωση, αλλά περιμένοντας οπτική, δε παίζει να ασχοληθώ. Μακάρι απλά να μπορούσα να περάσω την οπτική σε όλο το σπίτι μέσα από τα υπάρχοντα κανάλια και να δώσω σε όλες τις πρίζες αναμονές, αλλά δε γίνεται η ρημάδα να περαστεί έτσι.. Θέλει νέο δίκτυο για να τις κάνεις χωνευτές τις οδεύσεις κλπ. Εννοείται καραγκιοζιλίκια με πλαστικούς σωλήνες και τέτοια μέσα στο σπ΄τι δε κάνω. Απλά τώρα χρησιμοποιείς τις υπάρχοντες πρίζες με το χαλκό για κανά τηλέφωνο στο υπόλοιπο σπίτι

Πάλι θα βγάλει πολλά έρρος, το έχω κάνει ήδη. 

5 minutes ago, lagoudakis said:

Είναι κάπως τυχαία τα κριτήρια τους τότε, δε ξέρω.

Edited by johnny_htc

Καλησπερα παιδια.Σε εμενα μου εβγαλε στο app οτι αναβαθμιστηκε η ταχυτητα μου απο 100 σε 500 δωρεαν για τρεις μηνες αλλα δεν βλεπω κατι οπως ηταν ειναι.Οπτικη ινα εχω

7 minutes ago, Aggelos41 said:

Καλησπερα παιδια.Σε εμενα μου εβγαλε στο app οτι αναβαθμιστηκε η ταχυτητα μου απο 100 σε 500 δωρεαν για τρεις μηνες αλλα δεν βλεπω κατι οπως ηταν ειναι.Οπτικη ινα εχω

Χτύπησες reboot στο ρουτερ; 😜

27 minutes ago, Aggelos41 said:

Υπάρχει δηλαδή επιλογή να δεχτείς; θα τσεκάρω και το app σε λίγο.

Ξανά δες αύριο μπορεί να θέλει τον χρόνο του.

1 minute ago, Aggelos41 said:

Ναι αλλα τιποτα

Οκ. Περίμενε λίγο τότε, θα σου δώσει λογικά, εφόσον έχεις "επιλεγεί" για να σου διπλασιάσουν ή πενταπλασιασουν καλύτερα αν θες στην περίπτωση σου 😅

Υπάρχει δηλαδή επιλογή να δεχτείς; θα τσεκάρω και το app σε λίγο.

Ξανά δες αύριο μπορεί να θέλει τον χρόνο του.

Δεν αποδέχεσαι κάποιο αίτημα. Μια ενημέρωση έρχεται απλά στο app. Εμένα με ενημέρωσαν απλά και τώρα εξαφανίστηκε αυτό 

2 ώρες πριν, elkons said:

Έγινε το πρωί αυτόματα μετα από διακοπή ρεύματος 😅 

Μαύρη διαφήμιση από την ΔΕΗ πρέπει να ήτανε για το ΔΕΗ fiber 😉

2 minutes ago, Bas said:

Μαύρη διαφήμιση από την ΔΕΗ πρέπει να ήτανε για το ΔΕΗ fiber 😉

Δεν έχει αναλάβει τη περιοχή και γενικά όλο τον Νομό στα πλάνα της ☹️

Βέβαια πολλα εναέρια έχει ήδη η περιοχή μετα θα γίνουμε Ινδία αλλά με τη ΔΕΗ αν περάσει θα έχω σίγουρα οπτική. Για την ώρα VDSL όσο αντέχει και είναι σταθερότατη. 

3 ώρες πριν, Aggelos41 said:

Αυτό βγάζει παιδιά 

Screenshot_20250627-205741.jpg

Η εικόνα που έβαλαν απο το Chat GPT πρέπει να είναι στην άκρη 🫣

13 ώρες πριν, lagoudakis said:

προφανως στην τυχη ειναι τα κριτηρια,αλλιως θα το ειχαν κανει σε ολους

Νομίζω ένα εύλογο κριτήριο είναι να είσαι σε υποδομή ΟΤΕ (DSLAM για DSL ή OLT για FTTH). Δεν φαντάζομαι να πληρώσουν περισσότερο χονδρική στον ανταγωνισμό για να αυξήσουν δωρεάν ταχύτητα σε συνδρομητή τους...

13 ώρες πριν, lagoudakis said:

Ερωτήσει πρώτη η περιοχή εχει οπτικές της κοσμοτε ; 

3 ώρες πριν, Harry636 said:

Ερωτήσει πρώτη η περιοχή εχει οπτικές της κοσμοτε ; 

.εχουν και οι 3 μεγαλες αν εννοεις αυτο

2 minutes ago, lagoudakis said:

.εχουν και οι 3 μεγαλες αν εννοεις αυτο

Σε ποια περιοχή;

Πάντως να ξέρεις και της Cosmote να ήταν μόνο νοικιάζουν οι άλλες 2 πάλι κανονοικά με κουπόνι έως 1Gbps να δώσουν διαθεσιμότητα. 

16 ώρες πριν, Aggelos41 said:

Ναι αλλα τιποτα

ξανα δοκίμασε reboot αλλά άσε το κλειστό 2-3 λεπτά

1 ώρα πριν, elkons said:

Σε ποια περιοχή;

Πάντως να ξέρεις και της Cosmote να ήταν μόνο νοικιάζουν οι άλλες 2 πάλι κανονοικά με κουπόνι έως 1Gbps να δώσουν διαθεσιμότητα. 

Αθηνα στου Ζωγραφου

5 minutes ago, lagoudakis said:

Αθηνα στου Ζωγραφου

Εκεί πρέπει να είναι φουλ Cosmote. Από τις πρώτες περιοχές που άνοιξε και 5G αν θυμάμαι καλά κιόλας από αυτά που λέγονταν εδώ μέσα πριν κάποια χρόνια κιόλας σκέψου 

Edited by johnny_htc

On 28/6/2025 at 2:20 ΜΜ, johnny_htc said:

Εκεί πρέπει να είναι φουλ Cosmote. Από τις πρώτες περιοχές που άνοιξε και 5G αν θυμάμαι καλά κιόλας από αυτά που λέγονταν εδώ μέσα πριν κάποια χρόνια κιόλας σκέψου 

ισχυει

Θα κανω μια ερωτηση μηπως εχει καποιος ιδια εμπειρια. Γνωστος κατα λαθος ενω πηγε να πληρωσει τον λογαριασμο αντι να βαλει Χ ευρω έβαλε 10Χ. Το αντιληφθηκε αμεσως, πηρε τηλ κλπ αλλα εχει ακουσει 100 διαφορετικα πραγματα. Θα σας καλεσουμε, θα το κοιταξουμε απο δευτερα, εχει κινηθει η διαδικασια, θα σας στειλουμε μειλ (δεν του εχουν στειλει τιποτα) , γενικα τιποτα σαφες. 

Υπαρχει περιπτωση να του τα "φανε" ή απλως χρονοτριβουν? Μιλαμε για ποσο σχεδον οσο ο μισθος του και ο ανθρωπος ειναι σε φαση οτι δεν θα εχει να βγαλει το μηνα. Εχει ζητησει να τον παρει καποιος υπευθυνος να του εξηγησει τη διαδικασια , το χρονο που απαιτειται κλπ αλλα απο Παρασκευη τιποτα. 

23 minutes ago, james9t said:

Θα κανω μια ερωτηση μηπως εχει καποιος ιδια εμπειρια. Γνωστος κατα λαθος ενω πηγε να πληρωσει τον λογαριασμο αντι να βαλει Χ ευρω έβαλε 10Χ. Το αντιληφθηκε αμεσως, πηρε τηλ κλπ αλλα εχει ακουσει 100 διαφορετικα πραγματα. Θα σας καλεσουμε, θα το κοιταξουμε απο δευτερα, εχει κινηθει η διαδικασια, θα σας στειλουμε μειλ (δεν του εχουν στειλει τιποτα) , γενικα τιποτα σαφες. 

Υπαρχει περιπτωση να του τα "φανε" ή απλως χρονοτριβουν? Μιλαμε για ποσο σχεδον οσο ο μισθος του και ο ανθρωπος ειναι σε φαση οτι δεν θα εχει να βγαλει το μηνα. Εχει ζητησει να τον παρει καποιος υπευθυνος να του εξηγησει τη διαδικασια , το χρονο που απαιτειται κλπ αλλα απο Παρασκευη τιποτα. 

αν η πληρωμή έχει γίνει μέσω τράπεζας (πιστωτική/χρεωστική/web-banking) είτε μέσω app/website χρησιμοποιώντας κάρτα απευθύνεται στην τράπεζα αμφισβητώντας την πληρωμή. επιδεικνύοντας τον επίμαχο λογαριασμό, να διασαφηνίσει το πραγματικό οφειλόμενο ποσό.

θα πρέπει να κινηθεί άμεσα καθώς η διαδικασία αντιλογισμού λειτουργεί εντός περιορισμένων χρονικών ορίων.

7 minutes ago, arjuna said:

αν η πληρωμή έχει γίνει μέσω τράπεζας (πιστωτική/χρεωστική/web-banking) είτε μέσω app/website χρησιμοποιώντας κάρτα απευθύνεται στην τράπεζα αμφισβητώντας την πληρωμή. επιδεικνύοντας τον επίμαχο λογαριασμό, να διασαφηνίσει το πραγματικό οφειλόμενο ποσό.

θα πρέπει να κινηθεί άμεσα καθώς η διαδικασία αντιλογισμού λειτουργεί εντός περιορισμένων χρονικών ορίων.

H αμφισβητηση συναλλαγης απο οσο ξερω παιρνει ισως και μηνες. Η τραπεζα διαχειριζεται χιλιαδες περιπτωσεις αμφισβητησης καθημερινα. Και το ζητημα δεν ειναι να αμφισβητηθει η συναλλαγη αλλα η cosmote να δει οτι καποιος εβαλε αντι για Χ -> 10Χ και να επιστρεψει τη διαφορα.