Jump to content

Nέος υπολογιστής / Αναβάθμιση: Σύνθεση, προτάσεις, αγορές, ερωτήσεις

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ο,τι και να παρω θα λειτουργει? Αν εχετε να προτεινετε κατι...ευχαριστως! Δεν το χω πολυ:rolleyes:

με 200 ευρω θα καθαρισω?

και κατι ακομα...αλλο ο ssd και αλλος αυτος που εχω? δηλαδη θα εχω 2?:wacko:

Ότι κι αν πάρεις θα λειτουργεί και θα δεις θεαματική βελτίωση. Μόνο να κοιτάξεις να έχει ικανοποιητική χωρητικότητα (>60Gb) για να χωρέσει το λειτουργικό και τα προγράμματα που έχεις. Με λιγότερα από 200€ καθαρίζεις.

Θα έχεις 2 σκληρούς. Στον ssd θα είναι τα windows + τα λοιπά σου προγράμματα και στον άλλο, όλα τα άλλα.

Υ.Γ. Αν βάλεις 4Gb ραμ, θα πρέπει τα windows να είναι 64bit. Αν δεν είναι, θα βλέπει μόνο τα 3.

I watched a snail crawl along the edge of a straight razor. That's my dream! That's my nightmare. Crawling, slithering, along the edge of a straight razor... and surviving.

• Απαντήσεις 3,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ότι κι αν πάρεις θα λειτουργεί και θα δεις θεαματική βελτίωση. Μόνο να κοιτάξεις να έχει ικανοποιητική χωρητικότητα (>60Gb) για να χωρέσει το λειτουργικό και τα προγράμματα που έχεις. Με λιγότερα από 200€ καθαρίζεις.

Θα έχεις 2 σκληρούς. Στον ssd θα είναι τα windows + τα λοιπά σου προγράμματα και στον άλλο, όλα τα άλλα.

Υ.Γ. Αν βάλεις 4Gb ραμ, θα πρέπει τα windows να είναι 64bit. Αν δεν είναι, θα βλέπει μόνο τα 3.

32αρι είναι. Άρα τι να πάρω?

Μία χαζή ερώτηση ακομα

Κρατάω και τις υπάρχουσες μνήμες?

32αρι είναι. Άρα τι να πάρω?

Μία χαζή ερώτηση ακομα

Κρατάω και τις υπάρχουσες μνήμες?

Το λειτουργικό θα το ξαναεγκαταστήσεις, επομένως δε σε νοιάζει τι έχεις τώρα, αλλά το τι θα βάλεις. Τις μνήμες που χεις τώρα, αν είναι 800MHz μπορείς να τις κρατήσεις αν περισσέψουν θέσεις, αλλιώς όχι

Το λειτουργικό θα το ξαναεγκαταστήσεις, επομένως δε σε νοιάζει τι έχεις τώρα, αλλά το τι θα βάλεις. Τις μνήμες που χεις τώρα, αν είναι 800MHz μπορείς να τις κρατήσεις αν περισσέψουν θέσεις, αλλιώς όχι

Έγραψα 32αρι γιατί πιο πάνω ο φίλος είπε ότι θα βλέπει μόνο τα 3 gb της ram

Αν δω ότι με παίρνει θα πάρω 6gb ram

Ευχαριστώ πολύ και ελπίζω να μη τα κάνω μαντάρα :)

Ο,τι και να παρω θα λειτουργει? Αν εχετε να προτεινετε κατι...ευχαριστως! Δεν το χω πολυ:rolleyes:

με 200 ευρω θα καθαρισω?

και κατι ακομα...αλλο ο ssd και αλλος αυτος που εχω? δηλαδη θα εχω 2?:wacko:

Ναι,εναν SSD για τα Windows και Προγραμματα.Και ο μηχανικος μονο για αρχεια.Υπολογισε γυρω στο 50αρι για SSD και μια ραμ στα 4GB.Δες σε E-Shop τι τιμες εχει.

Edit: εδω εισαι για ραμ http://www.e-shop.gr/ram-mushkin-996761-4gb-2x2gb-ddr2-800mhz-pc2-6400-dual-kit-silverline-series-p-PER.557036

SSD: http://www.e-shop.gr/ssd-adata-premier-sp550-120gb-25-sata3-p-PER.331163 ειναι και σε προσφορα ή αυτον http://www.e-shop.gr/ssd-ocz-trn150-25sat3-120g-trion-150-120gb-25-sata3-7mm-p-PER.323063

Μην σε απασχολει το sata 3,παιζουν και με sata 2(που εχει μαλλον β μητρικη σου) απλα θα εχεις μικροτερη ταχυτητα γιατι θα κοβει στα 300MB/Second μεγιστο αλλα θα δεις διαφορα στο boot time και θα ανοιγει στα 10-15 δευτερολεπτα αμα δεν εχεις πολλα να τρεχουν απο πισω μαζι με τα Windows.

Υπολογισε γυρω στο 100αρικο αλλα ισως θα χρειαστεις και μια βαση για να μπαινει στο κουτι του pc.

Μονο σιγουρο ειναι οτι στο μηχανημα θα δωσεις παραταση και με 4GB ανετα παιζεις και ενα LoL αμα εχεις διαθεση.Με Skype+LoL στο λαπτοπ μου και οτι τρεχει απο τα Windows 8.1 τρωνε 2,8GB Ram απο τα 4.

Οσο για τα γραφικα,η καρτα ανετα σε 720p με 60Fps στα Low-Mid.Εγω εχω ενσωματωμενα και τα εχω Very Low για να εχω 60fps σταθερα(και ας λενε οτι ειναι χαλια τα γραφικα).

Edited by Nikolas14

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Σας ευχαριστώ πολύ

Αν πάρω 6αρα μνήμη θα είναι υπερβολή?

Όχι βέβαια.

Θα σου ξαναθυμίσω όμως το θέμα με το λειτουργικό σύστημα. Οπωσδήποτε να είναι 64bit αλλιώς δε θα βλέπει όλη τη ραμ.

I watched a snail crawl along the edge of a straight razor. That's my dream! That's my nightmare. Crawling, slithering, along the edge of a straight razor... and surviving.

Όχι βέβαια.

Θα σου ξαναθυμίσω όμως το θέμα με το λειτουργικό σύστημα. Οπωσδήποτε να είναι 64bit αλλιώς δε θα βλέπει όλη τη ραμ.

Το έγραψα και πιο πάνω, 32 είναι x86

Άρα πόσο θα βλέπει? :cry:

Edited by sakis88888

Το έγραψα και πιο πάνω, 32 είναι x86

Άρα πόσο θα βλέπει? :cry:

Θα βλέπει 3-3,5.

αν βάλεις πάνω απο 3gb ram επιβαλλεται να περάσεις 64bit λειτουργικό

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Δηλαδή θα πρέπει να αλλάξω και cpu?

Δηλαδή θα πρέπει να αλλάξω και cpu?

Οχι,να βαλεις Windows 7 64 bit τουλαχιστον.Αλλιως 10αρια.

My list of Devices: 2012 ZTE Blade 2, 2014: ZTE Blade 3, Galaxy S Duos 2 2015: Switch to Windows Phone Lumia 535, 2016: Moving to iOS with iPhone 5s, 2018: Back to Android Redmi 5 Plus, 2019: Xiaomi Redmi Note 7, 2020: iPhone SE 2020 , 2022: iPhone 13, 2023: iPhone 14 Pro 

Tablets: iPad 9th Gen 64GB WiFi 

Mobile: What’s Up+ Nova Unlimited All

Σταθερή: Cosmote 100/10 FTTH, Nova 200/20 FTTH, Cosmote Adsl 24

Τι μαθαίνεις μετά από χρόνια :lol:

Νόμιζα ότι αφού είχα εξ αρχής 32 μόνο αυτά μπορεί να πάρει και τόσα χρόνια έβαζα τέτοιες εκδόσεις, όπως και τα 10αρια που έχω τώρα.

Και πάλι ευχαριστώ :)

@sakis88888

Αν βάλεις ram φρόντισε να της πάρεις από κοντινό κατάστημα που μένεις, υπάρχει περιπτώσει ασυμβατότητας. με της τωρινές που έχεις και με αυτές που θα πάρεις, ώστε να μην ταλαιπώρησε με έξοδα αποστολής.

Με δικό μου σύστημα του 2011 αποφάσισα να του βάλω άλλα 4gb να τα κάνω 8gb, και δεν άνοιγε ο Υ/Η, έκανε τον ήχο πρόβλημα μνήμης ram, μετά από 3 διαφορετικές ram λύθηκε το πρόβλημα.

@sakis88888

Αν βάλεις ram φρόντισε να της πάρεις από κοντινό κατάστημα που μένεις, υπάρχει περιπτώσει ασυμβατότητας. με της τωρινές που έχεις και με αυτές που θα πάρεις, ώστε να μην ταλαιπώρησε με έξοδα αποστολής.

Με δικό μου σύστημα του 2011 αποφάσισα να του βάλω άλλα 4gb να τα κάνω 8gb, και δεν άνοιγε ο Υ/Η, έκανε τον ήχο πρόβλημα μνήμης ram, μετά από 3 διαφορετικές ram λύθηκε το πρόβλημα.

Από eShop θα τα πάρω, είμαι σε μικρή πόλη οπότε βολεύει

Εγώ σκέφτομαι να πάρω 8gb τελικά και να μην βάλω καθόλου αυτές που έχω

Νομίζω έτσι δεν θα χω θέμα

αρκεί να ειναι συμβατες. μήπως ομως τα 4 θα σε καλυψουν?

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk

Και πως ελέγχω τη συμβατότητα? Αν πάρω την ίδια μάρκα με αυτές που έχω θα είμαι οκ?

Είπα 8gb γιατί βλέπω πως ξεκινάνε από 36 ευρώ

Και πως ελέγχω τη συμβατότητα? Αν πάρω την ίδια μάρκα με αυτές που έχω θα είμαι οκ?

Οι ραμ που ήδη έχεις είναι DDR 3;

αυτη τη μητρικη φοραει GA-G31M-S2C (rev. 1.x)

αρα οι ραμ που πρεπει να παρει ειναι 2 x 1.8V DDR2 DIMM sockets supporting up to 4 GB of system memory

Dual channel memory architecture

Support for DDR2 1066(O.C.)/800/667 MHz memory modules

(Go to GIGABYTE's website for the latest memory support list.)

συμφωνα με το http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2866#sp

Για να είσαι 100% σίγουρος, θέλει ακριβώς ίδιο τύπο μνήμης με αυτή που έχεις.

Sent from my m1 note using Tapatalk

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

αυτη τη μητρικη φοραει GA-G31M-S2C (rev. 1.x)

αρα οι ραμ που πρεπει να παρει ειναι 2 x 1.8V DDR2 DIMM sockets supporting up to 4 GB of system memory

Dual channel memory architecture

Support for DDR2 1066(O.C.)/800/667 MHz memory modules

(Go to GIGABYTE's website for the latest memory support list.)

συμφωνα με το http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=2866#sp

Motherboard

Gigabyte Technology Co. Ltd. G31M-S2C (Socket 775)

Άρα αυτή δε κάνει ε? http://www.e-shop.gr/ram-corsair-cmv8gx3m1a1600c11-8gb-ddr3-1600mhz-pc3-12800-p-PER.549425

Edited by sakis88888

Motherboard

Gigabyte Technology Co. Ltd. G31M-S2C (Socket 775)

Άρα αυτή δε κάνει ε? http://www.e-shop.gr/ram-corsair-cmv8gx3m1a1600c11-8gb-ddr3-1600mhz-pc3-12800-p-PER.549425

Δυστυχώς.....

DDR2 μνήμες παίρνει και μέχρι 4GB. Ή βάζεις άλλα 2GB ίδια ακριβώς με αυτήν που ήδη έχεις ή παίρνεις ένα καινούριο σετ με 4GB και βγάζεις αυτές που έχεις.

Δυστυχώς.....

DDR2 μνήμες παίρνει και μέχρι 4GB. Ή βάζεις άλλα 2GB ίδια ακριβώς με αυτήν που ήδη έχεις ή παίρνεις ένα καινούριο σετ με 4GB και βγάζεις αυτές που έχεις.

Ευχαριστώ ρε παιδια, είστε όλοι πολύ εξυπηρετικοι

Από εβδομάδα θα τα παραγγείλω, δε νομίζω να συναντήσω δυσκολία

• 2 weeks later...

εβαλα αυτες αλλα παλι 2 gb δειχνει

πρεπει να κανω κατι αλλο?

http://www.e-shop.gr/ram-mushkin-996761-4gb-2x2gb-ddr2-800mhz-pc2-6400-dual-kit-silverline-series-p-PER.557036

δειχνει οτι εχω 1 free slot

Edited by sakis88888