Jump to content

Nέος υπολογιστής / Αναβάθμιση: Σύνθεση, προτάσεις, αγορές, ερωτήσεις

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μας δουλεύεις;

300-500 είναι πολύ λίγα για αυτά που ζητάς.

Τα τροφοδοτικά, αν δεις εσύ, είναι δύο!

Το κουτί που διάλεξες έχει ενσωματωμένο.

Μια χαρα μηχανημα μπορει να παρει στα 500 ευρω και εαν υποθεσουμε οτι η οθονη του ειναι tft εποχης pentium 4 δηλαδη max resolution 1280x1024 και κρατησει τον σκληρο του τοτε μια πολυ καλη προταση ειναι.....

επεξεργαστης

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.559555

motherboard

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.526687

μνημες

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.554109

καρτα γραφικων(το πιο δυνατο σημειο του μηχανηματος)

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.512652

τροφοδοτικο

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700414

το ξερω οτι με λιγα λεφτα παραπανω μπορει να παρει πιο καλο επεξεργαστη η πιο καλες μνημες η πιο καλο τροφοδοτικο αλλα στα λεφτα που ζηταει αυτα ειναι και μην πειτε τωρα οτι ειναι χαλια το μηχανημα για αναλυσεις 1280χ1024(υποθετοντας οτι μεχρι τοσο δειχνει η υποτιθεμενη tft οθονη που εχει).πολυ καλο συστημα ειναι.συνολο 496 ευρω και καρτα ηχου δεν χρειαζεσε παραπανω απο την onboard γιατι λεφτα γιοκ ετσι????

• Απαντήσεις 3,5χιλ.
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

ρεπαιδια,εγκατεστησα το speedfan και μου δειχνει vcore1=1.15 kai vcore2=3.20.

einai νορμαλ αυτο?

εχω επεξεργαστη pentiumd940 dual core 3.2Ghz και μητρικη asus p5vd2-vm.

600watt τροφοδοτικο!

υπαρχει τροπος να αναβασω το vcore1?

απο το bios den γινεται τιποτα!

http://img651.imageshack.us/img651/9279/bfreeavatar21024x768102.jpg

Σας ευχαριστω

μπορειτε να μου πειτε και την γνωμη σας για το παρακατω συστημα?

Κουτί Innovator midi tower 250W 35 E

Επεξεργαστής Intel Core quad Q6600 2,4 Ghz 240 E

2 Gb Ram Goodram dimm Ddr2 CL6 PC6400 800 Mhz 62 E

Μητρική gigabyte 638 – DS 5 205 E

Κάρτα γραφικών Sapphire Radeon HD 2900 PRO 512 MB PCI express 230 E

Δίσκος Western Digital Raptor 150GB 10000 rpm HD1500 sata2 191 E

Δίσκος Samsung 250 GB 7200 rpm sata2 65 E

Τροφοδοτικό 500W Thermaltake woo93 tr2 48 E

Πληκτρολόγιο – Ποντίκι 23 E

DVD asus E616A3T 20 E

θα ηθελα να μου πειτε πως βλεπετε το συστημα που σασ ανεφερα και τι να αλλαξω σε αυτο αν χριαστει

• 2 weeks later...

ερώτηση για cpu: e6850 ή q6600? για multimedia εφαρμογές.

ευχαριστώ πολύ

Alex = the best!

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/9260sakalogo1.gifτο blog μου

PIN: 20DDA1B0 (Storm)

για multimedia εφαρμογες νομιζω καλυτερα τον Q6600.

Siemens C25, Nokia 3330, Nokia 8310, Sony - Ericsson K500i, BenQ - Siemens EL71, Nokia 6288, Νοkia 5310 XpressMusic, Nokia 5800 XpressMusic, Samsung Galaxy 3 i5800, Sony Xperia Go, Vodafone Smart 4G (Yulong 8860u), Nexus 5, Nexus 5X LineageOS 15.0 (14/12/2017), Huawei P9 Lite (2017), Samsung S9+ 6GB/64GB, Samsung S20+ 8GB/128GB, Samsung S24 Ultra 12GB/1TB

Μετά από 5 χρόνια αποφάσισα να φτιάξω ένα καινούριο σύστημα.

Το παλιό μου P4-2G Ram με 2 σκληρούς IDE 200G και 320G το δώρισα.

Πήγα λοιπόν στο Πλαίσιο και μόνταρα τα παρακάτω.

Κουτί : Apollo Silver Middle ATX - 78E

Τροφοδοτικό : CHieftec 750W - 109E

CPU : Intel Core 2 Quad Q6600 (s775/2.4Fhz) - 250E

CPU Cooler : Scythe Mugen - 38E

M/B : Asus P5K Premium Wi-Fi (AP) (S775/DDR2) - 197E

RAM : 3G DDR2 - 39E

Σκληρός 1 : Seagate Sata II 160G : 56E

Σκληρός 2 : Seagate Sata II 500G : 117E

Κάρτα Οθόνης : Albatron 8800 GT 512M : 230E

Κάρτα Ηχου : Creative X-Fi Xtreme Gamer : 75E

DVDRW : Εβαλα 2 Nec DVDRW Black : 29E έκαστο.

Ms Windows XP Pro : 135E

Σύνολο 1620 Ευρώ (μαζί με 3 χρόνια on-site support).

Επίσης

Οθόνη : Samsung 20" Wide 265E

Εκτυπωτής : Laser Color Network Xerox 6110N : 319E

UPS : SD Line Interactive Turbo-X 1500SD : 189E

Πληκτρολόγιο+Ποντίκι : Logitech wireless Laser : 89E

Ηχεία είχα 5+1 Creative από το παλιό PC.

Επέλεξα να αποφύγω τα Vista και τα 64bit λειτουργικά. Για αυτό και τα 3G Ram και όχι 4. Το βίδωμα και το φορμάτ το άφησα στο Πλαίσιο και από ότι είδα δεν έκαναν καμμία πατάτα. Νομίζω ότι αυτή η σύνθεση θα σας καλύψει όσους σκεφθείτε να την αντιγράψετε και για Games και για δουλειά. Αντιρρήσεις/προτάσεις ευπρόσδεκτες.

Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?

Καλύτερα να προτιμήσεις για τροφοδοτικό κάποιο Enermax αντί για το Chieftec και κουτί κάποιο όπως Coolermaster, Thermaltake, Lian Li (γενικά αυτοί βγάζουν αρκετά καλά προϊόντα).

Γιατι 3GB Ram???? μηπως ηρθε η ωρα να σκεφτεις οτι χανεις το dual channel ddr και χανεις επιδοσεις στην μνημη σου σε ταχυτητα??? πανε σε 2x1GB ή σε 2x2GB ram ωστε να εκμεταλευεσαι πληρως και το διαυλο που μπορει να προσφερει η μητρικη.... Η ram καλο ειναι να ειναι παντα σε ζευγαρια....

Siemens C25, Nokia 3330, Nokia 8310, Sony - Ericsson K500i, BenQ - Siemens EL71, Nokia 6288, Νοkia 5310 XpressMusic, Nokia 5800 XpressMusic, Samsung Galaxy 3 i5800, Sony Xperia Go, Vodafone Smart 4G (Yulong 8860u), Nexus 5, Nexus 5X LineageOS 15.0 (14/12/2017), Huawei P9 Lite (2017), Samsung S9+ 6GB/64GB, Samsung S20+ 8GB/128GB, Samsung S24 Ultra 12GB/1TB

Γιατι 3GB Ram???? μηπως ηρθε η ωρα να σκεφτεις οτι χανεις το dual channel ddr και χανεις επιδοσεις στην μνημη σου σε ταχυτητα??? πανε σε 2x1GB ή σε 2x2GB ram ωστε να εκμεταλευεσαι πληρως και το διαυλο που μπορει να προσφερει η μητρικη.... Η ram καλο ειναι να ειναι παντα σε ζευγαρια....

Δεν αναγνωριζουν τα 32bit XP, 4GB μνημης. Μεχρι 3 αντε το πολυ 3,5 (αν βγαλεις το Page file).

Εχω την εντυπωση οτι το τροφοδοτικο ειναι μεγαλουτσικο σε Watt για αυτα που εχεις. Εκτος και αν αποφασισεις καποια στιγμη το SLI οποτε παω πασο.

στη θέση σου θα έβαζα windows vista business x64.

τώρα πια έχουν άριστη συμβατότητα + σηκώνουν "άπειρη" ραμ.

σκέψου ότι αφού αγοράζεις (νόμιμα) μια άδεια για "παράθυρα" ας είναι αυτή των νεώτερων και καλύτερων και αυτών με το μεγαλύτερο και λαμπρότερο μέλλον.

Alex = the best!

@speed_fire08 : σιγά σιγά :)

@mcde : Είχα πάλι chieftec και απροβλημάτιστο. Κάηκε στα 5 χρόνια με πολλές πολλές ώρες πάνω του. Οπότε σε μένα είναι οκ τα συγκεκριμένα.

@Psylos_ : Εγραψε ο Viper γιατί 3G. Πάντως οπωσδήποτε εν καιρώ θα πάει στα 4 , μόλις γίνει format σε Linux.

@Viper : Ναι είναι στο σχέδιο σε 2η φάση.

@Alexkass : Ποτέ όμως. Σόρρυ αλλά δεν... κάτσε να βγει πρώτα το SP2 στα Vista (ασε που θα βγει Sp3 στα XP) και το ξανασυζητάμε. :)

Has anyone really been far even as decided to use even go want to do look more like?

Θα ήθελα μια πρόταση desktop για παιδάκι δημοτικού, ωστε να αρχίσει να εξοικιώνεται με τον Η/Υ αλλά να τον κρατήσει και τουλάχιστον για 3 χρόνια.

Η χρήση που θα κάνει θα είναι κυρίως office, internet καθώς και προγραμμάτων εγκυκλοπαίδειας και λεξικού.

Θα ήθελα μια πρόταση desktop για παιδάκι δημοτικού, ωστε να αρχίσει να εξοικιώνεται με τον Η/Υ αλλά να τον κρατήσει και τουλάχιστον για 3 χρόνια.

Η χρήση που θα κάνει θα είναι κυρίως office, internet καθώς και προγραμμάτων εγκυκλοπαίδειας και λεξικού.

Θα προτεινα ετοιμα συστηματα που δινουν καποια καταστηματα πχ Πλασιο και e-shop.

Εχουν συνθεσεις που καλυπτουν μεγαλο φασμα τιμων οποτε διαλεγεις και παιρνεις.

Το ποσο θα κρατησει ο υπολογιστης ειναι καθαρα υποκειμενικο θεμα. Μπορει να τον κρατησει και 5 χρονια. Αλλιως μπορει οποιαδηποτε στιγμη να κανει αναβαθμιση ή να αγορασει νεο.

+1

με λίγα λεφτά θα έχεις ένα πισί που θα κάνει της δουλειά του (εκμάθηση).

συμβουλή, με το που πάρεις τράβα το ένα backup σε 2-3 dvd (ή εξωτερικό σκληρό) με το acronis true image ή με αντίστοιχο πρόγραμμα για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Alex = the best!

• 2 weeks later...

ερωτηση:

ποια οθονη TFT ειναι καλυτερη στις 17 ιντσες;

ποια μαρκα ειναι η καλυτερη;;

Εχω διαλεξει κοματια για το καινουργιο μου pc και θελω τη γνωμη σας.Παιχνιδια δεν παιζω γιαυτο και διαλεξα αυτη τη καρτα γραφικων.Στην επιλογη του επεξεργαστη κολαω λιγο...εγω προτιμω 2πυρηνο γιατι ακουω διαφορα προβληματα για τους 4πυρηνους.Επισης δεν ξερω αν μετα την αναβαθμιση τα watt του τροφοδοτικου θα ειναι αρκετα.

Thermaltake VB1000 Soprano Black

Enermax 535W FMA2

Core Duo 2 6850 (S775/3,00gHZ)B / Core 2 Quad Q6600 (s775/2.4GHz)

Asus P5K (s775, DDR2, PCI-X)

Transcend Ram 2GB Kit DDR2 1066MHz AxeRAM

Asus EAH2400 Pro 256MB HDTV

Western Digital 320GB (7200 Rpm, 16 MB Cache, SATA 2)

Asus Double Layer LS 1814 Black

Eizo TFT 19'' S1911SH BK

APC UPS BR800i

UPGRADE:

Transcend Ram 2GB Kit DDR2 1066MHz AxeRAM

Western Digital WD740GD 74GB(10.000rpm,16MB Cache,SATA)

Asus Double Layer LS 1814 Black

Asus 8800 GT 512MB HTDP

στην αναβαθμιση ολα τα παραπανω κοματια θα μπουν μεσα στο κουτι εκτος απο την καρτα γραφικων που θα αλακτει...

[sIGPIC][/sIGPIC]

Μπορεις να διαβασεις το manual ή να μπεις στο site της μητρικης σου για να δεις τα τεχνικα χαρακτηριστικα. Λογικα υποστηριζει αλλα για να εισαι καλυμενος στο λεω.

Στο ξαναλεω, δεν ειμαι υπερ της σαλατας:D Οχι οτι ειναι κακο αλλα προτιμω ομοια πραγματα να εχω στο pc. Αν θες να βαλεις τωρα 256+512 (με διαφορετικες συχνοτητες) μπορεις να βαλεις.:)

Πρίν 2 βδομάδες αγόρασα κι εγώ το νέο υπολογιστάκι μου :D Υπερευχαριστημένος και απο ταχύτητα και φυσικά απο επιδόσεις στα παιχνίδια.Σε 1280*1024 ανάλυση με Antialiasing 8X,Anisotropic filtering,maximum details etc etc παίζει άριστα χωρίς κανένα σπάσιμο.Η όλη σύνθεση κοστίζει συνολικά (μόνο το tower) περί τα 1000€ και περιλαμβάνει τα εξής κομμάτια:

Case: Thermaltake Armor Silver Aluminium (το είχα απο τον προηγούμενο υπολογιστή) ,

MoBo: Abit IP35 Pro ,

CPU: Intel Core 2 Duo E6750 ,

RAM: TeamXtreem DDR2 2GB Kit @ 800MHz - 4-4-4-10 [D9GMH] ,

VGA: Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4 @ 775MHz Core - 2.25GHz Memory ,

PSU: Enermax Liberty DXX 620W ,

HDD: Western Digital Caviar 320GB SATA II ,

DVD-ROM/DVD-RW: Asus QuieTrack IDE DVD-ROM (το είχα) - 2x LG SATA DVD-RW's

CPU: Intel Core 2 Duo E6750

Βλεπω αλλαξες πλευρα (εδω που τα λεμε καλα εκανες)

VGA: Sapphire Radeon HD3870 512MB GDDR4 @ 775MHz Core - 2.25GHz Memory ,

αλλα ευτυχως κατα το ημιση:p

Είχα όλη την καλή διαθέση για Phenom (και ειλικρινά με έτρωγε ο ποπός μου να βάλω) αλλα ερχόταν στα ίδια λεφτά με την Intel σύνθεση και δεν νομίζω οτι αξίζει.Πάντως η ATi παρόλο που η 8800GT είναι καλύτερη (δε μιλάμε για τραγικές διαφορές αλλα όπως και να 'χει είναι καλύτερη), έχει χαμηλότερη κατανάλωση,είναι πιο αθόρυβη και δε ζεσταίνεται τόσο (θα ξεχάσω τα 85άρια με την X1900XTX; :p ).Πάντως είμαι υπερικανοποιημένος.Επόμενο βήμα:crossfire και μια καλή οθόνη :p

• 2 weeks later...

Καλή χρονιά σε όλους.

Θέλω να κάνω ένα σύστημα για σαλόνι που θα συνδεθέι σε μια 32' Samsung HD. Ο υπολογιστής θα χρησιμοποιηθεί για αναπαραγωγή ταινιών,divx,dvd, μελλοντικά και hd , μουσική κτλ. Επίσης θα συνδεθέι στον internet για συνεχόμενο download , και που και που θα παίζει και κανένα pro evolution. Θέλω να μου προτείνεται μια σύνθεση που να με καλύπτει σε ένα ωραίο και κυρίως αθόρυβο κουτί για σαλόνι. Ξέρω πως ισως να μην βγει φθηνό όλο το πακέτο αλλά δεν θέλω να ξεφύγω και πολύ.. Ακούω τιε γνώμες σας!

Near to the East, in a part of Ancient Greece...in an ancient land called Macedonia...