Jump to content

Κάρτες γραφικών: Αγορές, προβλήματα, ερωτήσεις

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

παιδια θελω να αγορασω μια καρτα γραφικων...δεν θελω την καλυτερη...αλλα ουτε και να ειναι χαλια...πιστευετε μπορω να βρω κατι καλο με περιπου.....40-70 ευρω?

Μια μέτρια κάρτα είναι στα 70-100€.

Τι ακριβώς θες να κάνεις με το PC για να σου πούμε πόσο δυνατή κάρτα θες.

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

• 2 weeks later...
Mε βολεψε πολυ,στα 47 ευρωπουλα..... Edited by isolove

huawei p8,nexus 5x,xiaomi note 4x 4/64

[sIGPIC][/sIGPIC] ΑΕΚ!

Μια μέτρια κάρτα είναι στα 70-100€.

Τι ακριβώς θες να κάνεις με το PC για να σου πούμε πόσο δυνατή κάρτα θες.

Aυτο σηκωνει μεγαλη κουβεντα,η 512mb ddr2 500 kai 800 χρονισμο asus που φοραγα μεχρι χθες 5ετιας και βαλε,με μια σημερινη 2gb ddr3 800 και 1600 χρονισμο,ΟΧΙ αυτη που πηρα, εχουνε διαφορα σε βελτιωση 5-7%.Eνω μιλαμε για διπλασιασμος στα....νουμερα,εν τι πραξη βελτιωση απειροελαχιστη.....

Μιλαμε για δυο ιδιες οικονομικα καρτες και κατα ποσο προχωρησε η τεχνολογια σε 5 και βαλε χρονια......

Τουλαχιστον στο αμαξι αλλαξα τσιπακι και πηρα 30 αλογα,και καταλαβα την διαφορα!:lol:

huawei p8,nexus 5x,xiaomi note 4x 4/64

[sIGPIC][/sIGPIC] ΑΕΚ!

Παιδιά καλησπέρα,

στα καλά καθούμενα άρχισε να παγώνει ο υπολογιστής. Δεν λειτουργεί τίποτα (ποντίκι, πληκτρολόγιο) παρά μόνο με restart. Δεν έκανα καμία αλλαγή ώστε να του το προκαλέσω. Μπορεί να βλέπω βιντεάκια 3 ώρες και να μην πάθει τίποτα και μέσα σε 20 λεπτά να κολλήσει 8 φορές. Τον έχω αφήσει χωρίς να κάνω τίποτα, μήπως ξεκολλάει μόνος του αλλά κάνει restart μετά από λίγα δευτερόλεπτα.

Έκανα format αλλά το πρόβλημα παραμένει. Μετά από 4.30 ώρες και 20 περάσματα στο Memtest, 0 λάθη. Έτρεξα και το furmark και έφτασε στους 100c η κάρτα γραφικών. Έτσι σκέφτομαι να αγοράσω νέα κάρτα γραφικών, αλλά δεν γνωρίζω ποια είναι συμβατή με το σύστημά μου, αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα. Ένας φίλος μου πρότεινε αυτή αλλά δεν ξέρω αν είναι καλή και συμβατή.

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/MSI-6450-PCI-Express-1-GB-DDR3-LP.htm

Χαρακτηριστικά υπολογιστή :

Τροφοδοτικό

Lattice MPT-400

Operating System

MS Windows XP Professional 32-bit SP3

CPU

Intel Pentium 4 640

Prescott 90nm Technology

RAM

512 MB Single-Channel DDR2 @ 266MHz (4-4-4-12)

Motherboard

LakePort (Socket 478)

Graphics

SyncMaster (1024x768@60Hz)

64MB GeForce 6200 TurboCache (ASUStek Computer Inc)

GeForce 6200 TurboCache

GPU NV44

Device ID 10DE-0161

Revision A2

Subvendor ASUStek Computer Inc (1043)

Series GeForce 6

Current Performance Level Level 1

Current GPU Clock 350 MHz

Current Memory Clock 550 MHz

Die Size 110 nm˛

Transistors 77 M

Release Date 2005

DirectX Support 9.0c

DirectX Shader Model 3.0

OpenGL Support 2.0

Bus Interface PCI Express x16

Temperature 59 °C

GPU Clock 350 MHz

Memory Clock 550 MHz

Driver nv4_disp.dll

Driver version 6.14.12.9610

ForceWare version 296.10

BIOS Version 5.44.02.11.00

ROPs 2

Shaders Vertex 4/Pixel 4

Memory Type DDR

Physical Memory 64 MB

Virtual Memory 256 MB

Bus Width 32x2 (64 bit)

Pixel Fillrate 0.7 GPixels/s

Texture Fillrate 0.7 GTexels/s

Bandwidth 8.8 GB/s

Anti Aliasing Modes 1x2OGSS, 2x2OGSS, 2xRGMS, 2xRGMS+5, 4xOGMS, 4xS,

6xS, 6x, new 8xS, 2x1OGSS, 4xRGMS, 16xS

Filtering Modes Bilinear, Trilinear, 16x Anisotropic

Noise Level Silent

Hard Drives

313GB Seagate ST3320418AS (SATA)

Optical Drives

NEC DVD_RW ND-3540A

HL-DT-ST DVD-ROM GDR8164B

DTSOFT Virtual CdRom Device

Audio

Sound Blaster Audigy

Παιδιά καλησπέρα,

στα καλά καθούμενα άρχισε να παγώνει ο υπολογιστής. Δεν λειτουργεί τίποτα (ποντίκι, πληκτρολόγιο) παρά μόνο με restart. Δεν έκανα καμία αλλαγή ώστε να του το προκαλέσω. Μπορεί να βλέπω βιντεάκια 3 ώρες και να μην πάθει τίποτα και μέσα σε 20 λεπτά να κολλήσει 8 φορές. Τον έχω αφήσει χωρίς να κάνω τίποτα, μήπως ξεκολλάει μόνος του αλλά κάνει restart μετά από λίγα δευτερόλεπτα.

Έκανα format αλλά το πρόβλημα παραμένει. Μετά από 4.30 ώρες και 20 περάσματα στο Memtest, 0 λάθη. Έτρεξα και το furmark και έφτασε στους 100c η κάρτα γραφικών. Έτσι σκέφτομαι να αγοράσω νέα κάρτα γραφικών, αλλά δεν γνωρίζω ποια είναι συμβατή με το σύστημά μου, αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα. Ένας φίλος μου πρότεινε αυτή αλλά δεν ξέρω αν είναι καλή και συμβατή.

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/SVGA/MSI-6450-PCI-Express-1-GB-DDR3-LP.htm

Αν υπάρχει δυνατότητα,

θα πρότεινα πρώτα να δοκιμάσεις με κάποια δανική κάρτα φίλου, για να μην αγοράσεις άλλη κάρτα και μπεις σε έξοδα χωρίς να είναι σίγουρο ότι φταίει η κάρτα.

Δεν δικαιολογείται βλέποντας video να δημιουργεί τέτοιο πρόβλημα που περιγράφεις.Ίσως σε κανένα απαιτητικό πρόβλημα να σκάλωνε η κάρτα.

Amazon Fire stick 4k max

• 1 month later...

http://img542.imageshack.us/img542/1078/everestvr.jpg

Μήπως μπορεί κάποιος να εξηγήσει τι συμβαίνει?

Άλλαξα καρτα γραφικών μόνο και μόνο επειδή μου έδειχνε θερμοκρασίες πάνω από 70 C και έχω ανεμιστηρακι μπρος και πίσω. :worry:

[sIGPIC][/sIGPIC]

dum spiro, spero...

http://img542.imageshack.us/img542/1078/everestvr.jpg

Μήπως μπορεί κάποιος να εξηγήσει τι συμβαίνει?

Άλλαξα καρτα γραφικών μόνο και μόνο επειδή μου έδειχνε θερμοκρασίες πάνω από 70 C και έχω ανεμιστηρακι μπρος και πίσω. :worry:

Τι σου κάνει εντύπωση?Αν παίζεις τίποτα Skyrim ή κανένα άλλο ζόρικο game, μπορείς να δεις και πιο πάνω.

Μην αγχώνεσαι, καθώς με τέτοιες ζέστες που έχουμε τώρα είναι νορμάλ και επίσης οι κάρτες πάνε και πάνω από 80 και δεν έχουν θέμα.

Τώρα, αν στο κάνει ενώ είσαι ίντερνετ χωρίς να υπάρχει κάτι να ζορίζει την κάρτα, τότε κάτι πρέπει να δεις διαφορετικά.

Δοκίμασε αν θες και με το Msi Afterburner.

Amazon Fire stick 4k max

Τι σου κάνει εντύπωση?Αν παίζεις τίποτα Skyrim ή κανένα άλλο ζόρικο game, μπορείς να δεις και πιο πάνω.

Μην αγχώνεσαι, καθώς με τέτοιες ζέστες που έχουμε τώρα είναι νορμάλ και επίσης οι κάρτες πάνε και πάνω από 80 και δεν έχουν θέμα.

Τώρα, αν στο κάνει ενώ είσαι ίντερνετ χωρίς να υπάρχει κάτι να ζορίζει την κάρτα, τότε κάτι πρέπει να δεις διαφορετικά.

Δοκίμασε αν θες και με το .

Χωρίς τίποτα ανεβάζει αυτήν την θερμοκρασία. Την ίδια δείχνει και το Msi Afterburner. Πάντως αν αντέχουν μέχρι και 80 βαθμούς, όπως γράφεις, είναι λίγο καθησυχαστικό.:rolleyes:

Ευχαριστώ. :)

[sIGPIC][/sIGPIC]

dum spiro, spero...

Χωρίς τίποτα ανεβάζει αυτήν την θερμοκρασία. Την ίδια δείχνει και το Msi Afterburner. Πάντως αν αντέχουν μέχρι και 80 βαθμούς, όπως γράφεις, είναι λίγο καθησυχαστικό.:rolleyes:

Ευχαριστώ. :)

Τότε πρέπει να το ψάξεις.

Όχι γιατί θα σου καεί η κάρτα, αλλά γιατί δεν είναι φυσιολογικό.

Ποια κάρτα έχεις; το ανεμιστηρακι γυρίζει κανονικά; μήπως θέλει καθάρισμα;

Amazon Fire stick 4k max

Δε μου κάνει εντύπωση τότε. Παθητική ψύξη χωρίς ανεμιστήρα, πώς να μην ανεβάζει θερμοκρασίες. Βάλε κανένα ανεμιστήρα να φυσάει προς αυτήν μέσα στο κουτί.

Amazon Fire stick 4k max

Δε μου κάνει εντύπωση τότε. Παθητική ψύξη χωρίς ανεμιστήρα, πώς να μην ανεβάζει θερμοκρασίες. Βάλε κανένα ανεμιστήρα να φυσάει προς αυτήν μέσα στο κουτί.

Η προηγούμενη κάρτα είχε ανεμιστηράκι, αλλά πάλι ανέβαζε θερμοκρασία.

Το ανεμιστήρα να τον βάλω χύμα στο κουτί? Έχω ήδη 2.

[sIGPIC][/sIGPIC]

dum spiro, spero...

Έχεις κανέναν να φυσάει ακριβώς πάνω στην κάρτα?Δεν ξέρω αν έχεις χώρο μέσα στο κουτί για να τον βάλεις ώστε να φυσάει μόνο την κάρτα.

Βέβαια το καλύτερο θα ήταν να βιδώσεις έναν πάνω στην μαύρη ψύκτρα της κάρτας, αλλά πρέπει να ψάξεις να βρεις μικρά ανεμιστηράκια και βίδες που να πιάνουν πάνω στην ψύκτρα.

Amazon Fire stick 4k max

Υπάρχουν ανεμιστηράκια με ψύκτρα ειδικά για κάρτες γραφικών. Παλιότερα θυμάμαι η Zalman έβγαζε τέτοια, αν θέλεις αποτελεσματική ψύξη της κάρτας γραφικών είναι ο μόνος τρόπος. Εξαρτάται βέβαια από την κάρτα που έχεις γιατί πρέπει να βρεις για το συγκεκριμένο μοντέλο/chipset.

• 2 weeks later...
καλησπερα,παιρνω εναν pc με pentium g620 4gbram με μια 6670hd θα ειμαι καλημενοσ απο τα καινουργια games πχ,skyrim,dirt 3,gta 4...???

Για Skyrim παίζω με Oced 6870 και υπάρχουν στιγμές που πέφτουν τα fps στα 25-30. Βέβαια με ανάλυση στα 1920 και με τα περισσότερα video settings στο high.

Οπότε με μικρότερη κάρτα λογικά θα παίζει αλλά με χαμηλωτερα settings.

Amazon Fire stick 4k max

κοιτα ομος αυτο το βιντεο,μου φενεται λιγο δυσκολο να το πιστεψω οτι με 2πυρινο παιζει στο max:wacko:

Αυτά που λέει είναι μούφα.

4χΑΑ δεν είναι max setting.

Επίσης τι σχέση έχει αν τρέχει το Fraps ή όχι και χάνει 20fps?? :blink::blink:

Επίτηδες δεν βάζει να φαίνονται τα fps την ώρα που παίζει, για να μην φανεί η αλήθεια.

Μην αγχώνεσαι με το game.Μια χαρά θα παίζεις.Και αν δεν είναι όλα στο max, δεν έγινε και τίποτα.

Amazon Fire stick 4k max

καλησπερα παιδια.χτιζω ενα νεο συστημα τωρα το καλοκαιρι και ψαχνω μια καρτα γραφικων γυρω στα 130-150 ευρω. εβαλα επεξεργαστη i5 2500 intel και μητρικη asus p8p67 sabertooth. καμια προταση. ???????

υ.γ. δεν με ενδιαφερει τοσο πολυ το extreme gaming αλλα αφου αλλαζω pc καθε 7-8 χρονια θα ηθελα να μου προτεινετε μια καρτα με αρκετες δυνατοτητες. να μη ψαχνω νεα καρτα μετα απο 2-3 χρονια.

ευχαριστω.

panasonic g600 - sony ericsson t18s - nokia 3310 -panasonic gd75 - nokia 8310 - sony ericsson t68ι - sony ericsson κ750 - sony ericsson κ800 - sony ericsson κ850 - samsung i8910 hd - xperia x10 mini - xperia x8 - xperia neo v - xperia sp

καλησπερα παιδια.χτιζω ενα νεο συστημα τωρα το καλοκαιρι και ψαχνω μια καρτα γραφικων γυρω στα 130-150 ευρω. εβαλα επεξεργαστη i5 2500 intel και μητρικη asus p8p67 sabertooth. καμια προταση. ???????

υ.γ. δεν με ενδιαφερει τοσο πολυ το extreme gaming αλλα αφου αλλαζω pc καθε 7-8 χρονια θα ηθελα να μου προτεινετε μια καρτα με αρκετες δυνατοτητες. να μη ψαχνω νεα καρτα μετα απο 2-3 χρονια.

ευχαριστω.

Στα λεφτά που διαθέτεις, πιστεύω η καλύτερη είναι αυτή..

Στα λεφτά που διαθέτεις, πιστεύω η καλύτερη είναι αυτή..

ημουν αναμεσα σε αυτην που μου προτεινες (κατα τυχη, διοτι βασικα ειμαι ασχετος στις καρτες γραφικων) και στην xfx 7770

εδω:http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=29123&cat=5. το προβλημα μου ειναι οτι δεν ξερω τι πρεπει να κοιταξω για να διαλεξω αναμεσα στις δυο καρτες. υπαρχει πουθενα κανενα συγκριτικο τεστ??????

panasonic g600 - sony ericsson t18s - nokia 3310 -panasonic gd75 - nokia 8310 - sony ericsson t68ι - sony ericsson κ750 - sony ericsson κ800 - sony ericsson κ850 - samsung i8910 hd - xperia x10 mini - xperia x8 - xperia neo v - xperia sp

Η συχνότητα μνήμης και η συχνότητα επεξεργαστή είναι ανώτερα στην κάρτα που σου προτείνω από την κάρτα που λες εσύ, οπότε θεωρητικά είναι λίγο καλύτερη.. Στα άλλα είναι ίδια..

σε ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σου. μαλλον θα προτιμησω την επιλογη που μου προτεινεις. να' σαι καλα.

H καρτα ειναι αρκετα αδυναμη. Αν εχεις fullHD οθονη και εστω και περιοδικα βαζεις κανα παιχνιδακι, ριξε απο τη μητρικη και προσθεσε στην καρτα γραφικων. Ενδεχομενως κοιτα και για κατι μεταχειρισμενο μιας και συχνα κρυβονται θησαυροι!
Shit Happens!!!

Οι κάρτες που προτείνετε είναι 128bit.

Καλύτερα καμιά στα 256.

Amazon Fire stick 4k max