Jump to content

Κάρτες γραφικών: Αγορές, προβλήματα, ερωτήσεις

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Τι παιχνιδια παιζεις και σε τι αναλυση?

Doom, foot ball, pes11, τωρα για ανάλυση δεν εχω καταλήξει ακομα.

Doom, foot ball, pes11, τωρα για ανάλυση δεν εχω καταλήξει ακομα.

Τα συγκεκριμένα έχουν πολύ μικρές απαιτήσεις οπότε με μια κάρτα σε χαμηλή τιμή θα είσαι οκ.πχ ATI 5450 ή κάτι καλύτερο 5770

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

• 4 weeks later...

παιδια επειδη σκεφτομαι μεχρι το καλοκαιρι να κανω μια αναβαθμιση της καρτας γραφικων θα θελα να ξερω τι προτεινεται...

ενδιαφερομαι μονο για nvidia, παιζω αρκετα παιχνιδια και θελω να τρεχουν smoothly... πχ τωρα εχω 8600 gt 512 το bulletstorm (σσ βγηκε πριν καμια βδομαδα) με low ρυθμισεις σε 15αρα οθονη 1024χ768 laggarei λιγακι ωρες ωρες και αμα τα βαλω στα high τοτε καθε τοσο μαυριζει το φοντο... σκεφτομουν την gts 450 τι λετε?

Learn Colemak, the better keyboard layout! :happy:

Μην αφήνεις τα μικρά μυαλά να σε πείσουν ότι τα όνειρα σου είναι πολύ μεγάλα.

παιδια επειδη σκεφτομαι μεχρι το καλοκαιρι να κανω μια αναβαθμιση της καρτας γραφικων θα θελα να ξερω τι προτεινεται...

ενδιαφερομαι μονο για nvidia, παιζω αρκετα παιχνιδια και θελω να τρεχουν smoothly... πχ τωρα εχω 8600 gt 512 το bulletstorm (σσ βγηκε πριν καμια βδομαδα) με low ρυθμισεις σε 15αρα οθονη 1024χ768 laggarei λιγακι ωρες ωρες και αμα τα βαλω στα high τοτε καθε τοσο μαυριζει το φοντο... σκεφτομουν την gts 450 τι λετε?

Η GTS 450 είναι μια καλή κάρτα γραφικών ΠΡΟτελευταίας τεχνολογίας (χρονολογικά μιλώντας), με την οποία δε θα έχεις πρόβλημα σε κανένα σχεδόν παιχνίδι. Αλλά η ανάλυση της οθόνης σου είναι τόσο μικρή που σχεδόν οποιαδήποτε κάρτα γραφικών της τελευταίας 2ετίας και να έπαιρνες, θα έπαιζε μια χαρά. Δεν ξέρω αν η οθόνη σου δεν υποστηρίζει μεγαλύτερη ανάλυση ή αν εξ αιτίας του lag δεν την ανέβαζες παραπάνω, όμως αν ισχύει το πρώτο, μαζί με την κάρτα γραφικών θα σου έλεγα να κοιτάξεις και για μια οθονούλα με καλή ανάλυση.

I watched a snail crawl along the edge of a straight razor. That's my dream! That's my nightmare. Crawling, slithering, along the edge of a straight razor... and surviving.

Η GTS 450 είναι μια καλή κάρτα γραφικών ΠΡΟτελευταίας τεχνολογίας (χρονολογικά μιλώντας), με την οποία δε θα έχεις πρόβλημα σε κανένα σχεδόν παιχνίδι. Αλλά η ανάλυση της οθόνης σου είναι τόσο μικρή που σχεδόν οποιαδήποτε κάρτα γραφικών της τελευταίας 2ετίας και να έπαιρνες, θα έπαιζε μια χαρά. Δεν ξέρω αν η οθόνη σου δεν υποστηρίζει μεγαλύτερη ανάλυση ή αν εξ αιτίας του lag δεν την ανέβαζες παραπάνω, όμως αν ισχύει το πρώτο, μαζί με την κάρτα γραφικών θα σου έλεγα να κοιτάξεις και για μια οθονούλα με καλή ανάλυση.

σκεφτομαι να παρω και μια μεγαλη/καλη οθονη, αυτη ειναι αρκετα παλια κοντα 8ατιας... αλλα σκεψου οτι σε πισι φιλου η 9600 σε 19αρα οθονη downgrated σε αναλυση 1200χ 800 (καπου εκει δεν την θυμαμαι ακριβως) το παιχνιδι κολλαγε ακομα περισσοτερο....

εσυ ποια καρτα με προτεινεις? θελω μια καλη για παιχνιδια που δεν θα χρειαστει να την αλλαξω για 2-3 χρονια τουλαχιστον...

σκεφτομαι να παρω και μια μεγαλη/καλη οθονη, αυτη ειναι αρκετα παλια κοντα 8ατιας... αλλα σκεψου οτι σε πισι φιλου η 9600 σε 19αρα οθονη downgrated σε αναλυση 1200χ 800 (καπου εκει δεν την θυμαμαι ακριβως) το παιχνιδι κολλαγε ακομα περισσοτερο....

εσυ ποια καρτα με προτεινεις? θελω μια καλη για παιχνιδια που δεν θα χρειαστει να την αλλαξω για 2-3 χρονια τουλαχιστον...

Και η δική σου κάρτα και του φίλου σου είναι παλιές και όπως είναι φυσικό δεν υποστηρίζουν σωστά τα σημερινά παιχνίδια. Η GTS 450 είναι μια χαρά κάρτα και με την υπάρχουσα οθόνη σου θα παίζει τέλεια. Αν πάρεις καινούρια οθόνη με υψηλή ανάλυση, θα σου πρότεινα την GTX 460 (περίποιυ 150-160€) η οποία θα σε καλύψει για καιρό. Εξαρτάται και πόσα διαθέτεις.

I watched a snail crawl along the edge of a straight razor. That's my dream! That's my nightmare. Crawling, slithering, along the edge of a straight razor... and surviving.

γεια σας παιδια. σκεφτομαι να αγορασω μια καρτα την club 3d 5670 θα μπορω να παιζω cod mw2 full graphics? 120 €

για τι αναλυση μιλας;εγω με pny geforce gt240 1gb gddr3(αρκετα χειροτερη απο αυτη που λες) σε 1920*1080 παιζω με ολα στο φουλ χωρις προβλημα

Anyone who has never made a mistake has never tried anything new

nokia 6610,motorola c261,motorola razr v3i,nokia 5320 xpressmusic,sony ericsson w995,nokia c6-01,sony xperia u,nokia lumia 630 dual

Και η δική σου κάρτα και του φίλου σου είναι παλιές και όπως είναι φυσικό δεν υποστηρίζουν σωστά τα σημερινά παιχνίδια. Η GTS 450 είναι μια χαρά κάρτα και με την υπάρχουσα οθόνη σου θα παίζει τέλεια. Αν πάρεις καινούρια οθόνη με υψηλή ανάλυση, θα σου πρότεινα την GTX 460 (περίποιυ 150-160€) η οποία θα σε καλύψει για καιρό. Εξαρτάται και πόσα διαθέτεις.

ευχαριστω πολυ φιλε ! σορρυ που σε πρηζω, αλλα με λιγα περισσοτερα τι παιρνω? πως βλεπεις την GTX 560 ? κοντα στα 200κατι κυμαινεται, προσφατα βγηκε...

και μια τελευταια ερωτηση... nvidia vs ATI ?

ευχαριστω πολυ φιλε ! σορρυ που σε πρηζω, αλλα με λιγα περισσοτερα τι παιρνω? πως βλεπεις την GTX 560 ? κοντα στα 200κατι κυμαινεται, προσφατα βγηκε...

και μια τελευταια ερωτηση... nvidia vs ATI ?

Για την GTX 560 δε μπορώ να πω πολλά. Είναι τελευταίας τεχνολογίας και ΠΕΤΑΕΙ. Θα την κρατήσεις σίγουρα για καιρό. Στο skroutz ξεκινάει από 233€. Επίσης στα ίδια λεφτά θα βρεις και την GTX 470 η οποία είναι λίγο παλιότερη και ελάχιστα υποδεέστερη της 560 (σε μερικές περιπτώσεις πάντως είναι ελάχιστα καλύτερη.) Όποια και να πάρεις, εννοείται πως θα παίζει τα πάντα (και εννοώ ΤΑ ΠΑΝΤΑ). Αν θες τη γνώμη μου, θα έπαιρνα την 560 μόνο και μόνο γιατί είναι πιο πρόσφατο μοντέλο.

Όσον αφορά το nVidia vs ATI είναι μια εντελώς ανούσια αντιπαράθεση. Καμία από τις 2 εταιρείες δεν υπερτερεί τόσο ξεκάθαρα, για να διαλέγεις πάντα αυτήν.

ευχαριστω και παλι :) θα παω για την 560

σε ρωτησα γιατι ενας γνωστος καμμενος με πισι ειχε απογοητευτει τρελα απο τα προγραμματα της ΑΤΙ

Εγώ προσωπικά έχω χρησιμοποιήσει κατά καιρούς και nVidia και ΑΤΙ. Δε με απογοήτευσε καμία. Τώρα έχω μια ΑΤΙ HD 5770 και προς το παρόν δεν την αλλάζω. Περιττό να σου πω ότι έχω παίξει ό'τι κυκλοφορεί σήμερα από παιχνίδι χωρίς κολλήματα σε ανάλυση 1920x1080.

για τι αναλυση μιλας;εγω με pny geforce gt240 1gb gddr3(αρκετα χειροτερη απο αυτη που λες) σε 1920*1080 παιζω με ολα στο φουλ χωρις προβλημα

και εγω για τετοια αναλυση μιλαω.... αρα πιστευω οτι θα το τρεχει full graphics...αλλα σκεφτομαι και για pny gts 450 geforce... εσυ ποια προτινεις?? (παιζω crysis,cod mw2,bbc2)

• 4 weeks later...

Καποιος γνωστης να μου πει ποια καρτα ειναι καλυτερη.

Εχω και τις δυο,η μια ηταν με το συστημα οταν την αγορασα (nvidia ge force 8400 gs 256mb pcie) και ati radeon hd 2600 pro pcie 512mb.

Tρεχουν και οι δυο το ιδιο καλα το M.O.H,αν αυτο λεει τιποτα.

H διαφορα ειναι οτι η nvidia εχει hdmi εξοδο,ενω η ati dvi out.

Με ενα hdmi καλωδιο 5m(14 ευρω) συνδεω αμεσα την τηλεοραση,ενω η αλλη θελει και ανταπτορα και ξεχωριστο καλωδιο ηχου(32 ευρω).

Παραθετω τα χαρακτηριστικα τους:

* ATI Radeon HD 2600PRO pci-e 512mb

Core Clock : 600MHz

Memory Clock : 800 MHz

Memory Configuration : 32Mx16

Memory Type : GDDR2

Memory Bandwidth : 16.0GB

Memory Size : 512MB

Memory Interface : 128-Bit

RAMDAC : Dual 400Mhz

GeForce 8400 GS

Core Clock (MHz) 450

Shader Clock (MHz) 900

Memory Clock (MHz) 400

Memory Amount 256mb

Memory Interface 64-bit

Memory Bandwidth (GB/sec) 6.4

Texture Fill Rate (billion/sec) 3.6

Edited by isolove

huawei p8,nexus 5x,xiaomi note 4x 4/64

[sIGPIC][/sIGPIC] ΑΕΚ!

H ΑΤi γενικά μπορεί να είναι απόλυτα λειτουργική για gaming, αλλά μεγάλο μείον η έλλειψη HDMI.

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

H ΑΤi γενικά μπορεί να είναι απόλυτα λειτουργική για gaming, αλλά μεγάλο μείον η έλλειψη HDMI.

Aκριβως αυτο,αν ειναι να δωσω 32 ευρω για καλωδια,δινω αλλα 35 για την GEFORCE GT220 GV-N220OC-1GI DDR3 CUDA 1GB PCI-E.......

huawei p8,nexus 5x,xiaomi note 4x 4/64

[sIGPIC][/sIGPIC] ΑΕΚ!

Η GEFORCE GT220 που ανέφερες, φαίνεται ενδεχομένως η ιδανικότερη λύση :)

Κυριακή 18.06.23 Νέο meeting @ Thessaloniki

Συζητήσεις, διαγωνισμοί, εκπλήξεις... σας περιμένουμε!

💡"ο κάθε άνθρωπος είναι ευτυχισμένος τόσο... όσο του επιτρέπει το μυαλό του..."

Α.Lincoln

μεετινγγ.jpg

• 4 weeks later...

...ΚΑΛΗΜΕΡΑ!

ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΣΕ ΚΑΤΙ!ΕΧΩ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΓΡΑΦΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΤΙ (RANDEON HD 5700) KAI TON ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΜΟΥ ΤΟΝ ΑΓΟΡΑΣΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑΜΗΣΙ ΧΡΟΝΟ.ΠΡΟΣΦΑΤΩΣ ΘΕΛΗΣΑ ΝΑ ΠΑΙΞΩ ΤΟ CRYSIS ΤΟ ΠΡΩΤΟ,ΤΟΥ 2007(!) ΚΑΙ ΓΝΗΣΙΟ,ΟΧΙ "ΣΠΑΣΜΕΝΟ".ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΑ ΑΡΚΕΤΑ "ΚΟΛΛΗΜΑΤΑ",ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ,ΚΑΘΩΣ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΤΡΕΧΑΝΕ ΚΑΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΟΛΑ ΚΑΝΟΝΙΚΑ,ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!ΜΕ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΕΝΟΣ ΦΙΛΟΥ ΓΝΩΣΤΗ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ (Σ.Σ. ΕΓΩ ΔΗΛΩΝΩ ΑΣΧΕΤΟΣ!),ΚΑΤΕΒΑΣΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΣΑ ΤΟΥΣ ΝΤΡΑΙΒΕΡΣ 11.3,ΑΛΛΑ: ΕΝΩ ΠΡΩΤΑ ΤΑ ΚΟΛΛΗΜΑΤΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΣΥΧΝΑ ΑΛΛΑ ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ (ΔΙΑΡΚΟΥΣΑΝ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟ),ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΑΡΑΙΑ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ (Σ.Σ. ΣΕ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ ΝΑ ΕΠΑΝΕΚΚΙΝΗΣΩ!).ΑΡΚΕΤΟΙ ΜΕ ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΙΔΕΑΣΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΥΤΟ ΠΑΡΟΤΙ ΕΙΧΕ ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΓΡΑΦΙΚΑ,ΗΤΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΑΠΑΙΤΟΥΣΕ ΙΣΧΥΡΟ HARDWARE,ΑΠΛΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΝΑΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ!ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΩ ΣΕ MEDIUM ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΚΙ ΟΧΙ ΣΕ ΗΙGH,ΑΛΛΑ ΤΟ ΘΕΩΡΗΣΑ ΞΕΦΤΙΛΑ!ΑΚΟΥΩ ΓΝΩΜΕΣ (...ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ!).

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Η/Υ:

ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ INTEL® CORE i7 CPU 860 2.80GHZ

RAM 4,00 GB

ΟΘΟΝΗ 1600χ900

:!:Θα σε παρακαλούσα θερμά να αποφεύγεις τα κεφαλαία και να γράφεις με πεζούς χαρακτήρες, διότι είναι σαν να φωνάζεις και απαγορεύεται από τους Ο.Π.Χ.:!:

Edited by zxr

Καλώς ήρθες στο forum.

Μην γράφεις με κεφαλαία! Είναι σαν να φωνάζεις και απαγορεύεται από τους Όρους Πρόσβασης και Χρήσης με τους οποίους συμφώνησες κατά την εγγραφή σου.

Tsaky_boy, το Crysis είναι ένα παιχνίδι οι απαιτήσεις του οποίου ακόμα και σήμερα είναι εξαιρετικά υψηλές. Η λεπτομέρεια στα γραφικά του σε συνδυασμό με την πρώτη και "άγουρη" γενιά της cryengine απαιτεί μεγάλη επεξεργαστική ισχύ και η κάρτα γραφικών σου δεν επαρκεί για να το παίξεις στη high ρύθμιση, όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο. Είναι ένα παιχνίδι που ακόμα χρησιμοποιείται για μετρήσεις επιδόσεων.

Πληροφοριακά, το Crysis2 είναι ελαφρύτερο από το 1, λόγω πιο σύγχρονης cryengine αλλά και κάποιων παραχωρήσεων.

ex - BlackBerry moderator @ myphone.gr

Th|eF

εγω παντως με την 4850 1gb παιζω ακομα και το cyris 2 full γραφικα και αναλυση 1680χ1050.

και δεν μπορει καρτα γραφικων 5700 ?

http://img651.imageshack.us/img651/9279/bfreeavatar21024x768102.jpg

Το Crysis 1 για να παίξει χωρίς κολλήματα σε υψηλές αναλύσεις ήθελε 3πλη κάρτα!! :p:p

ONEPLUS 12 16/512gb: rooted

Blackview Tab 11 tablet 8/128gb

Amazon Fire stick 4k max

εγω παντως με την 4850 1gb παιζω ακομα και το cyris 2 full γραφικα και αναλυση 1680χ1050.

και δεν μπορει καρτα γραφικων 5700 ?

Το 2 είναι κατά πολύ ελαφρύτερο από το 1.

ex - BlackBerry moderator @ myphone.gr

Th|eF