Jump to content

Κάρτες γραφικών: Αγορές, προβλήματα, ερωτήσεις

mcde
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

έχει...κάτι καλύτερο από αυτή δεν υπάρχει δλδ? και θα δω τι θα κάνω με την ατι μετά!
Apple iPhone 3G, Nokia: 3110, 3210, 3330, 8210, 6150, 3410, 6610, 6230, 6670, 6270, N70, 6131, E50, 6500 slide, 1680, E51, 6220c, NEC N400i, Sharp GX17, ETEN: M600+ SE: T610, K800i, W580i(x2), K810i, P990i, W20i(zylo), X10 mini pro, ZTE Blade, LG Optimus Black Now: Apple iPhone 3G, Sony Xperia U

Υπαρχει η 5850 απο 250 ευρω και 5870 που ξεφευγει σε τιμη.

Αν και θα σου προτεινα να φτιαξεις και να κρατησεις την 4890 αφου ειναι στην εγγυηση. Ειναι καλη καρτουλα και θα σε κρατησει για καιρο;)

bios problem!! Πρέπει να βρω υπολογιστή άλλο με on-board gpu και να περάσω ξανά το βιος! Αυτή την στιγμή ο υπολογστής δεν ανοίγει καθόλου! Τίποτα μαύρη οθόνη που δεν πέρνει σήμα! Μέσα όλα πέρνουν ρεύμα και η κάρτα γραφικών.. αλλά 0 αποτέλεσμα... τα bios update μέσα!!! στο update κόλλησε και μετά.... τέρμα.. να ηταν κι άλλη
Apple iPhone 3G, Nokia: 3110, 3210, 3330, 8210, 6150, 3410, 6610, 6230, 6670, 6270, N70, 6131, E50, 6500 slide, 1680, E51, 6220c, NEC N400i, Sharp GX17, ETEN: M600+ SE: T610, K800i, W580i(x2), K810i, P990i, W20i(zylo), X10 mini pro, ZTE Blade, LG Optimus Black Now: Apple iPhone 3G, Sony Xperia U

• 1 month later...

εννοειται πως οχι!!! αυτην την περιοδο παιζει η ΑΤΙ μονη της. Καποια απο αυτες που σου ειπα. Υπολογισε τα λεφτα σου και παρε!
Shit Happens!!!

• 1 month later...

Παιδιά καλησπέρα. Προσανατολιζομαι στην αγορά μιας κάρτας γραφικών μέχρι το πολύ 200 ευρώ. Το λειτουργικό που θα τρέχει είναι windows 7 οπότε και ενδιαφερομαι για υποστήριξη direct x 11. Επίσης να αναφέρω ότι η θύρα της μητρικής είναι μια pci express x16 1.0 γενιάς καθοτι η μητρικη ειναι σχετικως παλιά ( 3 ετιας ) Επειδή έχω καιρό να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο τομέα δεν γνωρίζω εάν οι μεταγενέστερες pci express κάρτες 2.1 είναι συμβατές η όχι. Επίσης δεν έχω προβλημα εάν θα είναι nvidia η ati η κάρτα αρκεί να υποστηρίζεται απροβληματιστα στα windows 7.

Κάθε προταση σας - βοήθεια ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ πολύ!

Sent from my iPhone using Tapatalk

[imgalign]http://img411.imageshack.us/img411/2249/applelogo1.gif[/imgalign]Αρτέμης

pushme.to & pingChat2 : djarte

iPhone 4 32GB Black with iOS 4.3, MacbookPro Late 2008 15" with Snow Leopard 10.6.6, Apple Led Cinema Display 24", Airport Extreme BS

καλησπερα!!! χρειαζομαι μια μικρη βοηθεια.. ειχα καποτε μαι hd4890 μεχρι που τα εφτησε.. λογω εγγυησης μπορω να αγορασω μια αλλη καινουρια με εκπτωση και ειμαι ξανα στο ψαξιμο. Επειδη με το πσ hardware δεν το εχω και πολυ ως mac user θελω μια συμβουλη ως προς το τι να κοιταξω.. με λιγα πραγματα που ειδα οδηγουμε προς ΑΤΙ μερια παλι.. και συγκεκριμενα για την 5830 σκεφτομαι που εχει ιδια χαρακτηριστικα με την 4890 και παιζει στα ιδια λεφτα.. τι λετε?

Παιδιά καλησπέρα. Προσανατολιζομαι στην αγορά μιας κάρτας γραφικών μέχρι το πολύ 200 ευρώ. Το λειτουργικό που θα τρέχει είναι windows 7 οπότε και ενδιαφερομαι για υποστήριξη direct x 11. Επίσης να αναφέρω ότι η θύρα της μητρικής είναι μια pci express x16 1.0 γενιάς καθοτι η μητρικη ειναι σχετικως παλιά ( 3 ετιας ) Επειδή έχω καιρό να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο τομέα δεν γνωρίζω εάν οι μεταγενέστερες pci express κάρτες 2.1 είναι συμβατές η όχι. Επίσης δεν έχω προβλημα εάν θα είναι nvidia η ati η κάρτα αρκεί να υποστηρίζεται απροβληματιστα στα windows 7.

Κάθε προταση σας - βοήθεια ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ πολύ!

κοιταξε για καποια υλοποιηση της HD 5770 1gb. Δεν χανει τοσο πολυ σε επιδοσεις αν την βαλεις σε pc-e x16 1.0 ;)

καλησπερα!!! χρειαζομαι μια μικρη βοηθεια.. ειχα καποτε μαι hd4890 μεχρι που τα εφτησε.. λογω εγγυησης μπορω να αγορασω μια αλλη καινουρια με εκπτωση και ειμαι ξανα στο ψαξιμο. Επειδη με το πσ hardware δεν το εχω και πολυ ως mac user θελω μια συμβουλη ως προς το τι να κοιταξω.. με λιγα πραγματα που ειδα οδηγουμε προς ΑΤΙ μερια παλι.. και συγκεκριμενα για την 5830 σκεφτομαι που εχει ιδια χαρακτηριστικα με την 4890 και παιζει στα ιδια λεφτα.. τι λετε?

κατα τη γνωμη μου η 5830 ειναι υπερτιμημενη για την αποδοση της. Αν μπορεις παρε 5850, πραγματικο διαμαντι και overcklockαρεται πολυ καλα!

Shit Happens!!!

• 1 month later...

Εγώ σκέφτομαι να παρω την ΑΤΙ RADEON HD 5970 κατά τον Ιούλιο... ( http://www.amd.com/us/products/desktop/graphics/ati-radeon-hd-5000/hd-5970/Pages/ati-radeon-hd-5970-overview.aspx )

Μήπως μπορεί να μου πεί κάποιος αν καταναλώνει πολύ ρεύμα και αν είναι και καλή επιλογή?

Ε, το ρευματακι της το θελει! Για gaming καλυτερα πηγαινε σε μονη καρτα. Οι διπλες εχουν microshuttering, ασυμβατοτητες, δεν αξιοποιουν πληρως τη δυναμη τους. Θες και 30αρα οθονη να την αξιοποιησεις!! Τι τροφοδοτικο και οθονη εχεις?
Shit Happens!!!

Τον Ιούλιο μαζι με την κάρτα, θα παρω γενικά καινουριο pc. Για οθόνη θα πάρω 27". Τροφοδοτικό για να παρω πρωτα πρεπει να επιλεξω τον υπολοιπο εξοπλισμο και μετα τροφοδοτικο οποτε δεν εχω προβλημα... Δηλαδή υπάρχουν και καλύτερες κάρτες γραφικών? Σύμφωνα με την τιμή της(!!!!!!) και όσα λέει στο site της ati ειναι η καλυτερη καρτα γραφικών (τουλαχιστον μεχρι τον Οκτώμβρη του 2009...)...

Τέλος παντως, για να καταλαβετε, αν υπάρχει κάποιος να μου προτείνει κάτι, θέλω μια κάρτα γραφικών που να "παίζει στα δακτυλακια της" παιχνιδια οπως το COD modern warfare 2 (η ακομα πιο καλα το COD4 που ειναι πιο απαιτητικο...) και γενικα να μου παει λιγα χρονακια ακομα σε γ***** παιχνιδια και να ειναι απο τις γ***** καρτες γραφικων...και επισης να σηκωνει καμια 27" οθονη...

Α και κατι αλλο. Ειδα κατι για την 5970 black edition. αυτη τι ειναι παλι? τροποποιημενη η 5970?

Υπαρχουν καποιες εκδοσεις που εχουν αυξημενες ταχυτητες απο το εργοστασιο σε σχεση με τα κανονικα μοντελα. Η black ειναι μια τετοια περιπτωση. Δεν αξιζουν καθολου ομως τα παραπανω λεφτα μιας και μπορεις να το κανεις αυτο πανευκολα μονος σου. Τωρα αν πας σε 27αρα σαν και αυτην να την παρεις την 5970. Αλλιως σε 1920Χ1080 παρε μια 5870 η gtx480 και δεν θα εχεις προβλημα ουτε σε δυναμη ουτε με τα bugs των διπυρηνων που προανεφερα
Shit Happens!!!

Παιδιά προσοχή με τον υπερχρονισμό στις κάρτες γραφικών γιατί μειώνει σημαντικά τη διάρκεια ζωής τους. Πχ μπορεί να σου χαλάσει στα 3-4 χρόνια.

• 2 months later...

Γεια σας παιδια!

Ειμαι νεο μελος εδω στο forum και θα ηθελα τη συμβουλη σας για αγορα νεας καρτας γραφικων για το νεο μου PC, την οποία να κρατησω τουλαχιστο 2 χρονια για τελευταιους τιτλους παιχνιδιων αν γινεται.

Νομιζω οτι θα μου χρειαστει μια VGA με 1GB μνημη, καθως και να ειναι συμβατη με windows 7. Γενικα απο τα υπολοιπα χαρακτηριστικα των VGA [directX10 ή 11, GDDR3 ή GDDR5, Engine και Memory Clock, Stream Possessor Clock και Stream Processing Units] δεν γνωριζω και πολλα πραγματα για το τι κοιτας επανω τους δυστυχως.... Μήπως θα μπορουσε καποιος να μου δωσει μια γενικη ιδεα :blink:??

Εχω σκοπο να βαλω το πολυ 180-200€ για την καρτα.Τι εχετε να προτεινετε απο specs και συγκεκριμενες καρτες??

Ευχαριστω πολυ εκ των προτερων !:)

Edited by Spirios1992

μια 5830 η μια gtx460 αναλογως ποια εταιρια θες σε αυτα τα λεφτα.

Μαλλον πως η gtx 460 δεν συγκρινεται...Στο far cry με 4x AΑ και 16xAF, σε αναλυση 1280x1024 αποδιδει 116 fps ενω η 5850, καλυτερη απο την 5830, με 0x ΑΑ και ??xAF, σε ιδια αναλυση αποδιδει 38fps! Να το link http://www.overclockersclub.com/reviews/inno3d_gtx460_1gb_oc/5.htm και http://www.overclockersclub.com/reviews/sapphire_hd550_ultimate/5.htm

και να φανταστεις οτι κοστιζουν πανω κατω τα ιδια!

Edited by Spirios1992

αυτη η 460 που τεσταρουν ειναι με 1GB μνημη και pre-overclocked ;) Μη μενεις σε ενα παιχνιδι ειναι αναλογως που επωφελειται η καθε καρτα. Παντως η 460 ειναι οντως πολυ καλη!

το 38 που το ειδες??? μηπως το μπερδεψες με το Metro2033??

Edited by fantomas_ktm
Shit Happens!!!

Μαλλον εσυ δεν το προσεξες το 38...πανω στην εικονα ηταν...Τελοσπαντων...νομιζω οτι καταληγω στην 5770 που ειναι και πιο οικονομικη αλλα και που τρεχει πιο γρηγορα απο την 5830. Απλα εχω τρεις επιλογες.... Καμια βοηθεια ???

http://www.techneasy.gr/index.php?target=products&product_id=33233

http://www.mydigital.gr/index.php?target=products&product_id=6218

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.514363

Ευχαριστω πολυ !! :)

που το βλεπεις το 38ρι ρε μαν?? :blink:

http://a.imageshack.us/img148/7930/farcry2i.jpg

η 460 θα ειναι λιγο πιο γρηγορη απο την 5770 ειδικα στην εκδοση με το 1γιγα μνημη (αλλα η τιμη ξεφευγει) Στα 768 παλι θα ειναι πιο γρηγορη αλλα οχι κ τοσο. Γενικα η 460 κοντραρει περισσοτερο την 5830. Αλλα και η 5770 τιμια αγορα ειναι. Θα προτεινα την εκδοση vapor-x της Sapphire. Αν πεζεις και στην αναλυση που προσεξες τα benchmarks τοτε δεν θα εχεις προβλημα

Shit Happens!!!

αυτη ειναι μια ταπεινη HD5550 απο αλλο τεστ, καμμια σχεση με 5850 που και λογικα να το εβλεπες, τοσο χαμηλα fps αποκλειεται να εβγαζε! Μεγαλυτερη προσοχη ;)
Shit Happens!!!

οκ μαλλοω εχεις δικιο....αλλα για δες εδω....η 5770 gigabyte ειναι δυνατον να εχει τοσα πολλα fps ??

http://www.ultimatehardware.net/ati/gigabyte_radeon_hd_5770_page2.htm

Να μας ελεγαν και σε τι αναλυση το παιζουν.. :p Πηγαινε σε μεγαλα αξιοπιστα site και δες reviews, οχι απ' οπου να 'ναι ;)

Γενικα η 5770 ειναι αναμεσασε μια 4870 και 4890 αν εχεις υποψιν σου απο τις προηγουμενες γενιες. Σε χαμηλες αναλυσεις κ με μετρια γραφικα που λενε, τετοια νουμερα ειναι δυνατα

Shit Happens!!!