Jump to content

Τι θα κάνατε σε περίπτωση πολέμου;

PrinceLights
 Κοινοποίηση

Φοβάμαι  

185 members have voted

1. 1. Φοβάμαι

Recommended Posts

[η πατριδα ειναι ιδεα οχι ατομα η πατριδα δεν θα κατσει να σου φτιαξει τιποτα η πατριδα σου τα εχει δωσει απλοχερα το πως ο καθε πικραμενος σε αυτην την πατριδα το εχει εκμεταλευτει ειναι αλλο θεμα

Ε, άσε την "ιδέα" να πολεμήσει τους Τούρκους.

Και από που βγαίνει το συμπέρασμα ότι μου τα έδωσε όλα απλόχερα?

Άσε που οι πόλεμοι δεν γίνονται μεταξύ πατρίδων αλλά μεταξύ κρατών.

MyName: Γιάννης.

Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350

• Απαντήσεις 556
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Και εσυ φιλε μου τι θα κανεις την ωρα που ο πατερας σου και οι δικοι θα πολεμανε?Θα τους κοιτας?

Για σκεφτειτε λιγο καλυτερα αυτα που λετε.

Ω ξειν' αγγελλειν Λακεδαιμονιοις οτι τηδε κειμεθα τοις κεινων ρημασι πειθομενοι.

Και εσυ φιλε μου τι θα κανεις την ωρα που ο πατερας σου και οι δικοι θα πολεμανε?Θα τους κοιτας?

Για σκεφτειτε λιγο καλυτερα αυτα που λετε.

Θα πολεμάω και εγώ φυσικά.

Αλλά συμφωνείς ότι η πατρίδα είναι ιδέα και όχι άτομα??

Η πατρίδα είναι σύνολο ατόμων.Όλα ξεκινάνε από τον άνθρωπο και καταλήγουν σε αυτόν.

Η υπέρτατη αξία είναι πάντα ο άνθρωπος.Αυτό δίδαξε και ο ελληνικός πολιτισμός.Μην χάνουμε το στόχο μας.

Υπάρχει πατρίδα χωρίς ανθρώπους?

Όλα γίνονται για τον άνθρωπο , όχι για μια αφηρημένη ιδέα.

Η πατρίδα είναι σύνολο ατόμων.Όλα ξεκινάνε από τον άνθρωπο και καταλήγουν σε αυτόν.

Η υπέρτατη αξία είναι πάντα ο άνθρωπος.Αυτό δίδαξε και ο ελληνικός πολιτισμός.Μην χάνουμε το στόχο μας.

Πριν ομως ελεγες οτι καλυτερα να πολεμαει η ιδεα.

Ω ξειν' αγγελλειν Λακεδαιμονιοις οτι τηδε κειμεθα τοις κεινων ρημασι πειθομενοι.

σαν περιοχη σαν χωμα σαν ονομα σαν σαν σαν ειναι πολλα για μενα παντως δεν την βλεπω σαν ελλαδα βυσματιων και λοιπων ηλιθιων σε αυτη την χωρα δεν με νοιαζει τι λενε οι αλλοι πιστεψε με για μενα πατριδα ειναι ιδεα δεν θα πολεμησω ωστε να μεινουν ζωντανοι τα γιδια και τα προβατα του κρατους αλλα για να παραμεινει αυτη η ιδεα που με κρατα ακομη εδω

τι θα εκανες αμα εισουν τσιγγανος? χωρις να ξερεις που ειναι η πατριδα σου που ειναι τα εδαφη σου απο που ηρθε ρε παιδι μου αυτο λεω θελω η ελλαδα να μεινει εκει που ειναι δεν θελω να δω αλλη σημαια στον ιστο και στην ακροπολη δεν θελω να μιλανε τουρκικα στην αθηνα δεν θελω να εχω ρουφιανους που θα πουλησουν αυτην την ιδεα που απο αρχαιοτατων χρονων προσπαθουμε με αιμα να κρατησουμε ζωντανη και σε υλικο αλλα κυριως μεσα μας

σαν περιοχη σαν χωμα σαν ονομα σαν σαν σαν ειναι πολλα για μενα παντως δεν την βλεπω σαν ελλαδα βυσματιων και λοιπων ηλιθιων σε αυτη την χωρα δεν με νοιαζει τι λενε οι αλλοι πιστεψε με για μενα πατριδα ειναι ιδεα δεν θα πολεμησω ωστε να μεινουν ζωντανοι τα γιδια και τα προβατα του κρατους αλλα για να παραμεινει αυτη η ιδεα που με κρατα ακομη εδω

Ελλαδα.Το λες και ευχαριστιεται η ψυχη σου.

Πολεμάς για την Ιστορία σου, πολεμάς για τα ιδανικά σου, πολεμάς για την Οκογένεια σου.

Σε τέοιες συνθήκες δε φοβάσαι...

The "unwired" revolution began...

_http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=6201&dateline=1272991407

off topic posts σχετικά με τον Λιακόπουλο.Δεν βλέπω σε ποιο σημείο συνδέεται ο εν λόγω με το όλο θέμα.

Anyway ας περιοριστούμε καθαρά στην ερώτηση που έχει τεθεί.

Edw kai kati Mines mpainw se ena Europaiko politiko Forum.

pou ekei grafoun olles oi ethnikotites apo ollo ton kosmo..

Den mporeite na fantasteite ti MISOS iparxei apo tous Alvanous tous Skopianous kai tous Tourkous enantion mas.

Exoun gemisei Themata antiellinika..

Oi Alvanoi theloun tin Ipiro

Oi Skopianoi me tous Voulgarous theloun tin Makedonia kai oi Tourkoi tin Thraki kai to Aigaio.

Eftasa sta 12000 Minimata alla den antexa kai arxisa ta mpinelikia simera ospou efaga kai Ban.

Den mporeite na katalavete to poso polli asxolountai mazi mas..

Petane ksekarfota oti theloun auto kai ekeino kai gelane.. apo atoma me ilikies panw ton 30..

Exoume parapollous amorfotous girw mas. kai pisteuw oti oso pio polli morfonomaste emeis diladi = Padieia, Sxolia kai Panepistimia toso pio dinatoi ginomaste.. Einai o monos tropos na tous valoume se mia Thesi kai isixasoume ws Xwra alla kai na tous nikisoume.

Μπορείς να μας πείς πιό είναι αυτό το forum? Θέλω να μπω κι εγώ.

off topic posts σχετικά με τον Λιακόπουλο.Δεν βλέπω σε ποιο σημείο συνδέεται ο εν λόγω με το όλο θέμα.

Anyway ας περιοριστούμε καθαρά στην ερώτηση που έχει τεθεί.

Έχεις δίκιο Βασίλη.:O

Για ένα διάστημα η συζήτηση είχε παρεκτραπεί.

Hydro και Achillea , καταλαβαίνω τι λέτε , αλλά όλα αυτά είναι περισσότερο νομίζω "συναισθηματικα" και πολύ λιγότερο "λογικά"

Ελπίζω να καταλαβαίνεται τι εννοώ.:)

Δεν μπορούμε να αγνοούμε τον άνθρωπο.

Ό,τι είναι η πατρίδα μας , ό,τι συμβολίζει η σημαία μας , ότι έχουμε να θαυμάζουμε από αυτή τη χώρα και την ιστορία της, είναι όλα δημιουργήματα του ανθρώπου, των Ελλήνων.

Έλληνες έδωσαν το αίμα τους , όταν χρειάστηκε και όχι καποια" ιδέα"

(γι αυτό είπα πιο πάνω"αν είναι έτσι , άσε την ιδέα να πολεμήσει τους Τούρκους")

Εμείς εδώ , σε αυτόν τον τόπο που είμαστε Έλληνες και μας συνδέουν δεσμοί πολύ δυνατοί μεταξύ μας(κοινή καταγωγή , κοινή ιστορική μνήμη , κοινή γλώσσα κλπ κλπ) θέλουμε εμείς ,και κανείς άλλος έξω από εμας , να αποφασίζουμε για το τι θα γίνεται σε αυτή την χώρα.

Θέλουμε δλδ η διοίκηση να είναι ελληνική.Το κράτος αυτό να είναι ελληνικό , ώστε να υπερασπίζει τα ελληνικά(τα δικά μας )συμφέροντα.(στο βαθμό που αυτά βέβαια είναι κοινά για όλους εμάς.)Το κράτος , η πατρίδα , υπάρχει για τους Πολίτες της ,(άλλωστε , αυτοί τη δημιούργησαν) και όχι οι πολίτες για το κράτος.Ο άνθρωπος είναι πάνω από όλα και όλες οι άλλες ιδέες και αξίες υπάρχουν για να τον βοηθούν.

Αυτή τουλάχιστον είναι η προσωπική μου άποψη.

Φυσικά και υπάρχει η πατρίδα σαν ιδέα και είναι κατα την άποψή μου ιερότατη.

Αλλά αυτή η ιδέα υπάρχει για χάρη των Ελλήνων και όχι οι Έλληνες για χάρη αυτής της ιδέας.

Αν βάλουμε το κράτος πάνω από τους πολίτες και πάνω από οτιδήποτε άλλο , τότε συγγνώμη , αλλά καταλήγουμε σε ναζιστικά πρότυπα , που είναι τελείως ξένα προς την ελληνική αντίληψη και τον ελληνικό πολιστισμό και εντελώς απαράδεκτα , κατ΄εμέ τουλάχιστον.

Έχεις δίκιο Βασίλη.:O

Για ένα διάστημα η συζήτηση είχε παρεκτραπεί.

Hydro και Achillea , καταλαβαίνω τι λέτε , αλλά όλα αυτά είναι περισσότερο νομίζω "συναισθηματικα" και πολύ λιγότερο "λογικά"

Ελπίζω να καταλαβαίνεται τι εννοώ.:)

Δεν μπορούμε να αγνοούμε τον άνθρωπο.

Ό,τι είναι η πατρίδα μας , ό,τι συμβολίζει η σημαία μας , ότι έχουμε να θαυμάζουμε από αυτή τη χώρα και την ιστορία της, είναι όλα δημιουργήματα του ανθρώπου, των Ελλήνων.

Έλληνες έδωσαν το αίμα τους , όταν χρειάστηκε και όχι καποια" ιδέα"

(γι αυτό είπα πιο πάνω"αν είναι έτσι , άσε την ιδέα να πολεμήσει τους Τούρκους")

Εμείς εδώ , σε αυτόν τον τόπο που είμαστε Έλληνες και μας συνδέουν δεσμοί πολύ δυνατοί μεταξύ μας(κοινή καταγωγή , κοινή ιστορική μνήμη , κοινή γλώσσα κλπ κλπ) θέλουμε εμείς ,και κανείς άλλος έξω από εμας , να αποφασίζουμε για το τι θα γίνεται σε αυτή την χώρα.

Θέλουμε δλδ η διοίκηση να είναι ελληνική.Το κράτος αυτό να είναι ελληνικό , ώστε να υπερασπίζει τα ελληνικά(τα δικά μας )συμφέροντα.(στο βαθμό που αυτά βέβαια είναι κοινά για όλους εμάς.)Το κράτος , η πατρίδα , υπάρχει για τους Πολίτες της ,(άλλωστε , αυτοί τη δημιούργησαν) και όχι οι πολίτες για το κράτος.Ο άνθρωπος είναι πάνω από όλα και όλες οι άλλες ιδέες και αξίες υπάρχουν για να τον βοηθούν.

Αυτή τουλάχιστον είναι η προσωπική μου άποψη.

Φυσικά και υπάρχει η πατρίδα σαν ιδέα και είναι κατα την άποψή μου ιερότατη.

Αλλά αυτή η ιδέα υπάρχει για χάρη των Ελλήνων και όχι οι Έλληνες για χάρη αυτής της ιδέας.

Αν βάλουμε το κράτος πάνω από τους πολίτες και πάνω από οτιδήποτε άλλο , τότε συγγνώμη , αλλά καταλήγουμε σε ναζιστικά πρότυπα , που είναι τελείως ξένα προς την ελληνική αντίληψη και τον ελληνικό πολιστισμό και εντελώς απαράδεκτα , κατ΄εμέ τουλάχιστον.

εδωσαν το αιμα τους για μια ιδεα οχι οτι καποια ιδεα εδωσε το αιμα της..:) η λογικη στον πολεμο παει απο εκει που ηρθε χωρις ιδανικα και ιδεες δεν νικας πολεμο οσο και να το παλεψεις τοσα παραδειγματα παρχουν και αμα τυχει να πας στο ιακ θα καταλαβεις γιατι ο πολεμος εκει ουτε καν εχει αρχισει...

εδωσαν το αιμα τους για μια ιδεα οχι οτι καποια ιδεα εδωσε το αιμα της..:) η λογικη στον πολεμο παει απο εκει που ηρθε χωρις ιδανικα και ιδεες δεν νικας πολεμο οσο και να το παλεψεις τοσα παραδειγματα παρχουν και αμα τυχει να πας στο ιακ θα καταλαβεις γιατι ο πολεμος εκει ουτε καν εχει αρχισει...

Μην παίζουμε με τις λέξεις:)

Έδωσαν το αίμα τους για μια ιδέα , η υπεράσπιση της οποίας ιδέας γίνεται για τους Έλληνες(από τους Έλληνες) , όχι για την ίδια την ιδέα γενικά και αφηρημένα.

Κοίτα, μπορεί να λέμε και το ίδιο τέλικα:lol: :lol:

Μην παίζουμε με τις λέξεις:)

Έδωσαν το αίμα τους για μια ιδέα , η υπεράσπιση της οποίας ιδέας γίνεται για τους Έλληνες(από τους Έλληνες) , όχι για την ίδια την ιδέα γενικά και αφηρημένα.

Κοίτα, μπορεί να λέμε και το ίδιο τέλικα:lol: :lol:

δεν παιζω με τις λεξεις αυτο ειπα απο την αρχη αλλωστε αγνοια δηλωνω ουτε αλλαξα την πληροφορια ωστε να το πεις:p το ιδιο πραγμα λεμε απλως με αλλες λεξει και διαφορετικη καταλγξη:p

θες μια σοβαρη η γελοια απαντηση? μια γελοια απαντηση ειναι οτι να ακους παντα τι λενε οι τηλεορασεις... μια σοβαρη οτι οι τουρκοι ουτε εχουν ουτε θα εχουν s400 οσο για τα αλλα που λες μαλλον πρεπει να κατσεις να ξαναδιαβασεις την γεωπολιτικη της περιοχης μας και τους στρατους ωστε να δεις ποιος πραγματικα εχει το πανω χερι

και ποιος εχει το πανω χερι ρε hydro? πλακα μου κανεις? μια χαψια μας εχουν πλακα πλακα.. μην κοροιδευομαστε.. εγω βλεπω τη γινεται στο αιγαιο,την επιθετικη πολιτικη της τουρκιας και συγκρινω... και ολος ο κοσμος βασικα ξερει τι γινεται εκει εξω.. δεν υποτιμαω την ελληνικη δυναμη και τον ελληνικο στρατο αλλα περασαν οι παλιες καλες εποχες...

Εικόνα εκτός ορίων Ο.Π.Χ.

και ποιος εχει το πανω χερι ρε hydro? πλακα μου κανεις? μια χαψια μας εχουν πλακα πλακα.. μην κοροιδευομαστε.. εγω βλεπω τη γινεται στο αιγαιο,την επιθετικη πολιτικη της τουρκιας και συγκρινω... και ολος ο κοσμος βασικα ξερει τι γινεται εκει εξω.. δεν υποτιμαω την ελληνικη δυναμη και τον ελληνικο στρατο αλλα περασαν οι παλιες καλες εποχες...

Χωρίς να έχω λεπτομερείς γνώσεις για την στρατιωτική δύναμη Ελλάδας και Τουρκίας ,έχω να πώ μόνο ότι οι Τούρκοι , σαν ασιάτες που είναι , έχουν μεγάλη γλώσσα και κοντά χεράκια(και όχι μόνο:p )

Μήπως θυμάσαι τι λέγαν οι Ιρακινοί ότι θα κάναν στους Αμερικάνους?Μόνο ότι θα τους φάνε ζωντανούς δεν είχαν πεί.Μεγάλες και βαρύγδουπες εκφράσεις , αλλά στην πράξη τίποτα.Αυτό είναι χαρακτηριστικό αυτών των λαών.Αλλά σκυλί που γαυγίζει ....δεν δαγκώνεί.

Αν μας είχαν μια χαψιά , όπως λες , θα μας είχαν φάει , να είσαι σίγουρος.:)

ναι... θες να σου μιλησω για γεγονοτα? μηπως ξερεις οτι οι πιλοτοι των f16 της τουρκιας φορουν γυαλια?....μηπως οτι καθε φορα που κανουν ντου οι ειδ δυναμεις της τουρκιας στους κουρδους χανουν και εγω δεν ξερω ποσους?...μηπως εχουν βομβαρδισει δικο τους στρατιωτικο αεροδρομιο?....μηπως ακομη νομιζουν πως ξερουν τι τους γινεται?ελεος δεν μας λενε μικρη αλλα δυνατη χωρα για να μας καλοπιασουν....ποσοτικα ειναι πολυ πανω απο μας την να το κανω ομως εφοσον 1 δικος μας(για ειδ δυναμεις) ειναι 5 δικοι τους?..:rolleyes:

Χωρίς να έχω λεπτομερείς γνώσεις για την στρατιωτική δύναμη Ελλάδας και Τουρκίας ,έχω να πώ μόνο ότι οι Τούρκοι , σαν ασιάτες που είναι , έχουν μεγάλη γλώσσα και κοντά χεράκια(και όχι μόνο:p )

Μήπως θυμάσαι τι λέγαν οι Ιρακινοί ότι θα κάναν στους Αμερικάνους?Μόνο ότι θα τους φάνε ζωντανούς δεν είχαν πεί.Μεγάλες και βαρύγδουπες εκφράσεις , αλλά στην πράξη τίποτα.Αυτό είναι χαρακτηριστικό αυτών των λαών.Αλλά σκυλί που γαυγίζει ....δεν δαγκώνεί.

Αν μας είχαν μια χαψιά , όπως λες , θα μας είχαν φάει , να είσαι σίγουρος.:)

μην το λες...:p :lol: στον καθαρο στρατιωτικο τομεα εχει χασει αλλα στον ανταρτο πολεμο εχει κανει οτι δεν εχουν κανει οι αλλες χωρες στη γη επανω...:p

το θεριο φοβαται το γιαννη και ο γιαννης το θεριο...

μην το λες...:p :lol: στον καθαρο στρατιωτικο τομεα εχει χασει αλλα στον ανταρτο πολεμο εχει κανει οτι δεν εχουν κανει οι αλλες χωρες στη γη επανω...:p

το θεριο φοβαται το γιαννη και ο γιαννης το θεριο...

Στο αντάρτικο ναι , αλλά τις δηλώσεις τις έκανε η τότε ιρακινή κυβέρνηση.

Και οντως , ίδρωσαν οι Αμερικάνοι να φτάσουν στη Βαγδάτη, είχε πολύ ζέστη:heat: :p

Hydro , εσύ τι ειλικρινά πιστεύεις?Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την Τουρκία ,έτσι όπως έχουν τα πράγματα σήμερα?

Εγώ τουλάχιστον , από ελληνικά τα πάω καλά.

1ον: είναι κώδωνας και όχι κόδωνας

2ον.είναι κίνδυνος και όχι κύνδινος

3ον:το ελληνικά δεν γράφεται με κεφαλαίο το πρώτο γράμμα.

4ον:Συγγνώμη που δεν κατάλαβα το βαθύτερο νοήμα των λεγομένων σου.

Θα ήταν πολύ να ζητήσω μια αυθεντική ερμηνεία?

Φίλε, μάθε Ελληνικά στο τονίζω εκ νέου.

Διοτι αυτό που έκανα ως λάθος ειναι η ορθογραφία μου ενώ εγώ εννοούσα την ερμηνεία των λέξεων.

Οπότε, μιας και πάλι και το λάθος μου το ερμήνευσες λανθασμένα, σου ξαναπροτείνω να μάθεις Ελληνικά.

Ποιόν θ' "αρπάξω" σήμερα; [sIGPIC][/sIGPIC]

Να, πέτυχαν τον σκοπό τους. Να εκφοβήσουν τον κόσμο.

Και σε αυτό το παιχνίδι, μπλεγμένοι είναι και οι πολιτικοί του κράτους αυτού. Του Ελληνικού.

Ποιόν θ' "αρπάξω" σήμερα; [sIGPIC][/sIGPIC]

Στο αντάρτικο ναι , αλλά τις δηλώσεις τις έκανε η τότε ιρακινή κυβέρνηση.

Και οντως , ίδρωσαν οι Αμερικάνοι να φτάσουν στη Βαγδάτη, είχε πολύ ζέστη:heat: :p

Hydro , εσύ τι ειλικρινά πιστεύεις?Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την Τουρκία ,έτσι όπως έχουν τα πράγματα σήμερα?

εγω δεν φοβαμαι απο αποψη ποσοτητας ουτε ποιοτητας απλα φοβαμαι την αδρανεια που θα υπαρξει διοτι ειναι και νουμερα εδω νομιζουν οτι αμα γινει ντου θα κανουν πισω οπως τις εικονικες αερομαχιες.... ο μονος φοβος μου ειναι το satnd by απαξ και δωθει εντολη στον αγεεθα το θεμα τελειωσε για μενα αλλωστε η αεροπορια εχει το ρεκορ τν δυο λεπτων ετοιμοτητας στον κοσμο δεν μπορει ολα αυτα κατι θα λενε δεν ειναι ετσι μονο για μοστρα :cool: δοξα το θεο απο οπλα ειμαστε ενταξει απο πυρομαχικα ειμαστε ενταξει απο καρδια ειμαστε ενταξει τι αλλο θελουμε? ας ερθουν οσες φαμε και οσες δωσουμε ;)

Φίλε, μάθε Ελληνικά στο τονίζω εκ νέου.

Διοτι αυτό που έκανα ως λάθος ειναι η ορθογραφία μου ενώ εγώ εννοούσα την ερμηνεία των λέξεων.

Οπότε, μιας και πάλι και το λάθος μου το ερμήνευσες λανθασμένα, σου ξαναπροτείνω να μάθεις Ελληνικά.

Τι ελληνικά να μάθω φίλε??

και τι είναι αυτά που γράφεις για να πρέπει και να τα ερμηνεύσω?

Η Αγία Γραφή?

Επί λέξη γράφεις "Θα μπούν μετά στα χωριά. Για να π@δήξουν(βιασουν) όσες και όσους διεθνιστούλιδες λένε κατά του πολέμου. Να δούμε όταν πάθουν το κακό τι θα λένε; Αδέλφια μας Τούρκοι;"

Θέλει και ερμηνεία??

Δλδ αν μπούνε στα χωριά οι Τούρκοι(αν είναι δυνατόν ,τι συζητάμε τώρα)μόνο τους "διεθνιστούλιδες"θα βιάσουν? Ή μόνο αυτούς θα το χαρείς να βιάσουν??

Είναι δυνατόν να γράφονται αυτά και να μην αντιδρά κανείς?

Τι ελληνικά να μάθω φίλε??

και τι είναι αυτά που γράφεις για να πρέπει και να τα ερμηνεύσω?

Η Αγία Γραφή?

Επί λέξη γράφεις "Θα μπούν μετά στα χωριά. Για να π@δήξουν(βιασουν) όσες και όσους διεθνιστούλιδες λένε κατά του πολέμου. Να δούμε όταν πάθουν το κακό τι θα λένε; Αδέλφια μας Τούρκοι;"

Θέλει και ερμηνεία??

Δλδ αν μπούνε στα χωριά οι Τούρκοι(αν είναι δυνατόν ,τι συζητάμε τώρα)μόνο τους "διεθνιστούλιδες"θα βιάσουν? Ή μόνο αυτούς θα το χαρείς να βιάσουν??

Είναι δυνατόν να γράφονται αυτά και να μην αντιδρά κανείς?

Μαλον το ειπε ο φιλος απο πλευρας αντιδρασης προς τους απαθεις.

Απλα δεν εκφραστηκε οπως θα ηθελε.

Μαλον το ειπε ο φιλος απο πλευρας αντιδρασης προς τους απαθεις.

Απλα δεν εκφραστηκε οπως θα ηθελε.

Αυτό μπορώ να το δεχτώ.

Αλλά από αυτό που διάβασα και μόνο ,δεν νομίζω να έβγαλα λάθος συμπέρασμα.

Δεν φταίω εγώ αν άλλο θέλουμε να πούμε και άλλο γράφουμε.