Jump to content

Sony Ericsson W300i

xalibas
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Γεια σας

Μόλις αγόρασα 1 κινητό , το Sony Ericsson W300i ( http://www.myphone.gr/devices/myphonegr-img-290.jpg ) και έχω κάποιες απορίες , δεν ξέρω και πολλά από κινητά . καταρχήν μου εμφανίζει ένα G πάνω στο σήμα( αυτό πάνω αριστερά στη γωνία http://www.myphone.gr/gallery/showfull.php?photo=14767 ) . τι είναι αυτό ; τι ακριβώς κάνει , ρώτησα κάποιον και μου είπαν ότι είναι 3G ή κάπως έτσι , τι κάνει αυτό , χρεώνετε ; και κάτι άλλο . στο μενού μου έχει το Play Now , τι είναι αυτό ; όταν το πατώ μου λέει να δημιουργήσω προφίλ στο internet ,χρεώνετε αυτό και στη κανει τελικα ; και κατι ακόμη που μπορώ να βρώ φτηνα accesouar για το Sony Ericsson W300i

Ευχαριστώ

Καταρχήν μεγιά σου! Το G σου λέει ότι έχεις κάλυψη GPRS και λοτι σου είναι ενεργοποιημένα. Το GPRS είναι μια υπηρησία Internet όπως λέμε PSTN ή ADSL. Δεν χρεώνεσαι. Το Play Now είναι μια σελίδα που πάιζει μουσική μέχω Internet και πρέπει πρώτα να κάνεις κάποιες ρυθμίσεις για το Internet. Ελπίζω να σε βοήθησα...

Notebook User: Lenovo 3000 N200

• 1 month later...
  • Απαντήσεις 234
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

γινεται να αποθηκευσω αντιγραφο ασφαλειας στο memory stick απο το w300 και να το περασω στο w200? αλλιως για μεταφορα επαφων απο το ενα στο αλλο τι χρειαζομαι εκτος απο καλωδια συνδεσης. πειτε μου αναλυτικα γιατι απο sony-ericsson δεν ξερω πολλα.

• 5 years later...

Έχουν περάσει 5 χρόνια και 4 μήνες απ' το τελευταίο μήνυμα στο παρόν thread.

Δυστυχώς όμως, βρίσκομαι σε αδιέξοδο και η βοήθεια σας κρίνεται απαραίτητη, εξ ου και η «ανάσταση» του topic.

Θέλω να συγχρονίσω το W300i με το (νεοαποκτηθέν) ZTE V967S.

[Ναι, σε περίπτωση που αναρωτιέστε, αλλάζω συσκευές μια φορά ανά 5+ χρόνια. Ακόμα και προ κρίσης]

Ακολούθησα λοιπόν -κατά γράμμα- τον οδηγό του zxr, και συγκεκριμένα το κομμάτι που αναφέρεται στις «Μεταφορές Επαφών».

Το phone pairing μέσω bluetooth αποδείχθηκε παιχνιδάκι.

Όλα αυτά στην αρχή.

Γιατί ενώ έχω πρόσβαση στην κάρτα μνήμης του W300i και αντέγραψα ό,τι δεδομένα υπήρχαν (ringtones, photos, mp3s κλπ), δεν ισχύει το ίδιο και για τις επαφές/SMS.

Με το που πάταγα «Αποστολή όλων» στο Sony Ericsson, συνέβαινε κάποιο σφάλμα συνοδευόμενο απ΄το μήνυμα “no SD card or not enough storage space for incoming file” (στο ZTE) κάτι που φυσικά δεν ισχύει

Μετά από διαδοχικές, ανεπιτυχείς, προσπάθειες ζήτησα βοήθεια από πρόσωπο που έχει μια κάποια εμπειρία στο θέμα.

Καταλήξαμε σε ένα PC με bluetooth dongle όπου και συνδέσαμε το W300i.

Αυτή την φορά η μεταφορά ήταν απροβλημάτιστη. Οι επαφές αποθηκεύτηκαν σε format *.vcf, από εκεί σε memory stick και τέλος στο δικό μου PC.

Με λίγα λόγια, Αθήνα - Λαμία μέσω Μαγαδασκάρης! [Το χειρότερο είναι ότι ακόμα δεν έχουμε εντοπίσει που οφείλεται και αν το πρόβλημα είναι γενικευμένο]

θέλω να μου πείτε με απόλυτη βεβαιότητα αν υποστηρίζεται (τουλάχιστον επισήμως) μεταφορά/συγχρονισμός ΚΑΙ για τα SMS [Τις επαφές τις έχω ήδη περάσει στο ZTE] ή παιδεύομαι τσάμπα.

Αν το παραπάνω ισχύει, τι μέθοδο πρέπει να ακολουθήσω;

Σημειωτέον πως ενώ εγκατέστησα το "PC Suite for Sony Ericsson v1.6.0" (παρεμπιπτόντως, πρόκειται για πραγματικό τερατούργημα), ΔΕΝ «βλέπει» το κινητό αφού drivers για Windows 7 ΔΕΝ υπάρχουν.

Παρόλο λοιπόν που έχω γεμίσει το PC με όλη την σαβούρα της Sony Ericsson (οι developers θα πρέπει να ΝΤΡΕΠΟΝΤΑΙ!), το πρόβλημα παραμένει.

Αναρωτιέμαι αν θα πρέπει να βρω computer με Windows XP για να κάνω την δουλειά μου...

[Όλα αυτά για την τυπική σύνδεση μέσω USB καλωδίου]

Για τα SMS δεν ξέρω, αλλά το csv με τις επαφές μπορείς να το ανεβάσεις στο gmail και αυτομάτως όλες οι επαφές θα εμφανιστούν στο gmail σου και από εκεί σε κάθε Android συσκευή σου.

Πάει ο καιρός που είχε τις επαφές αποθηκευμένες στη συσκευή.

Καλωσόρισες στο cloud. ;)

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Δυο σχόλια πρώτα. Το ένα αφορά το γεγονός ότι τα 7αρια δεν βλέπουν το κινητό. Το περίεργο θα ήταν να το βλέπει, μιας και το κινητό είναι πολύ παλιό.

Το δεύτερο αφορά τη μεταφορά επαφών. Από τη στιγμή που μπορεί να το κάνει τοπικά μεταφέροντας το vcf δεν βλέπω το λόγο να τα μεταφέρει στο gmail. (προτιμήσεις είναι αυτά, απλά εκφράζω μια προσωπική γνώμη)

Στο θέμα μας τώρα. Κατέβασε το MyPhoneExplorer. Σίγουρα θα καταφέρεις να τσιμπήσεις τα sms σου (αλλά και τις επαφές σου) από το W300. (Σενάριο 2 στον οδηγό. Δεν αναφέρεις αν το δοκίμασες για αυτό και το προτείνω)

Από κει πέρα μετά μπορείς να τα εξάγεις σε κάποιο πιο γήινο format ώστε να τα περάσεις στο ZTE. Το MyPhoneExplorer έχει και μια client εφαρμογή στο market που εγκαθιστάς στο κινητό . Δοκίμασε να την βάλεις στο ΖΤΕ αλλά δεν ξέρω αν θα δουλέψει 100%. Αφενός γιατί το MyPhoneExplorer ήταν ανέκαθεν λογισμικό που προοριζόταν για Ericsson (Sony Ericsson) κινητά και γιατί δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ με άλλης εταιρείας κινητό ώστε να σου πω με βεβαιότητα τι γίνεται.

Δοκίμασέ το όμως. Δεν χάνεις τίποτα. :)

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

Δυο σχόλια πρώτα. Το ένα αφορά το γεγονός ότι τα 7αρια δεν βλέπουν το κινητό. Το περίεργο θα ήταν να το βλέπει, μιας και το κινητό είναι πολύ παλιό.

Το δεύτερο αφορά τη μεταφορά επαφών. Από τη στιγμή που μπορεί να το κάνει τοπικά μεταφέροντας το vcf δεν βλέπω το λόγο να τα μεταφέρει στο gmail. (προτιμήσεις είναι αυτά, απλά εκφράζω μια προσωπική γνώμη)

Στο θέμα μας τώρα. Κατέβασε το MyPhoneExplorer. Σίγουρα θα καταφέρεις να τσιμπήσεις τα sms σου (αλλά και τις επαφές σου) από το W300. (Σενάριο 2 στον οδηγό. Δεν αναφέρεις αν το δοκίμασες για αυτό και το προτείνω)

Από κει πέρα μετά μπορείς να τα εξάγεις σε κάποιο πιο γήινο format ώστε να τα περάσεις στο ZTE. Το MyPhoneExplorer έχει και μια client εφαρμογή στο market που εγκαθιστάς στο κινητό . Δοκίμασε να την βάλεις στο ΖΤΕ αλλά δεν ξέρω αν θα δουλέψει 100%. Αφενός γιατί το MyPhoneExplorer ήταν ανέκαθεν λογισμικό που προοριζόταν για Ericsson (Sony Ericsson) κινητά και γιατί δεν το έχω χρησιμοποιήσει ποτέ με άλλης εταιρείας κινητό ώστε να σου πω με βεβαιότητα τι γίνεται.

Δοκίμασέ το όμως. Δεν χάνεις τίποτα. :)

Σ' ευχαριστώ zxr για την άμεση απάντηση και φυσικά τον «Οδηγό επιβίωσης για νέους χρήστες Android».

Σχετικά με την υποστήριξη σε Windows 7 και νεώτερα λειτουργικά γενικώς:

Έως τώρα -εγώ τουλάχιστον- διαπιστώνω το αντίθετο. Δηλαδή, για hardware που είχε κατά παρελθόν ελεγχθεί/πιστοποιηθεί κλπ από την Micros$oft, υπήρχαν ΠΑΝΤΑ drivers, έστω και generic.

Δεν ξέρω βέβαια σε τι βάθος χρόνου. Αλλά την κάρτα γραφικών μου π.χ. που είναι μοντέλο του 2007 [GeForce 8800 GT] και θεωρείται παλιά, μια χαρά την είδαν τα 7άρια χωρίς να χρειαστεί να κατεβάσω drivers από την nVidia.

Η ίδια η Microsoft, σε σχετικές ερωτήσεις κατόχων του W300i, παραπέμπει στη Sony.

Όσον αφορά το MyPhoneExplorer τώρα, όπως είναι φυσικό, εξαρτάται κι αυτό από τους drivers.

Ελλείψει αυτών καθίσταται άχρηστο, βλ. screenshot.

[ATTACH]37641[/ATTACH]

Όλα αυτά, ΠΡΟΤΟΥ εγκαταστήσω το PC Suite for Sony Ericsson [v1.6.0].

Και το τελευταίο όμως, με ταλαιπώρησε τόσο κατά το setup (απαιτούνταν restart ενώ οι επιμέρους εφαρμογές που εγκαθιστούσε μετά το reboot διήρκεσαν τόσο, που πίστεψα πως το PC είχε κολλήσει!) όσο και στην συνέχεια.

Αρχικά, έβλεπε το τηλέφωνο ΜΟΝΟ σαν κάρτα μνήμης,

[ATTACH]37642[/ATTACH]

χωρίς να καταφέρει να ενημερώσει όλα όσα χρειάζονταν (μέσω της αυτόματης διαδικασία ελέγχου drivers των Windows). Για κάποιο λόγο αποτύγχανε.

Χρειάστηκε να πάω στο Device Manager και να το κάνω χειροκίνητα

[ATTACH]37644[/ATTACH]

Έχοντας απηυδήσει όμως με την όλη κατάσταση και τελώντας υπό σύγχυση, αμέλησα να το τρέξω.

Για την ακρίβεια παρ' ολίγο να ξηλώσω και τα 2, και να πετάξω την συσκευή απ' το παράθυρο!

Με το που ενημερώθηκα για νέα απάντηση στο thread, είπα να το ξανατρέξω, και, ω! του θαύματος, λειτουργεί. :)

Τα έχω -σχεδόν- καταφέρει.

Και λέω σχεδόν, γιατί δεν ξέρω αν θα αναγνωριστεί από το ZTE smartphone το format στο οποίο αποθηκεύτηκαν τα SMS [extension .mpb]

Τις επαφές που ήταν σε μορφή .vcf τις εισήγαγε κανονικά, το vcf όμως, είναι ιδιαίτερα διαδεδομένο.

Το γνώριζα ακόμα κι εγώ ο αδαής.

Αρχεία τύπου mpb όμως;

Μήπως θα χρειαστεί να το κάνω convert σε κάτι άλλο;

Από ότι φαίνεται από το πρώτο screenshot το πρόβλημα δεν είναι οι drivers αλλά η (virtual) σειριακή θύρα πάνω στην οποία προσπάθησες να συνδέσεις το κινητό.

H διαδικασία έχει ως εξής: Συνδέεις κινητό και υπολογιστή μέσω bluetooth κάνοντας pairing.

Μετά από τις ρυθμίσεις του bluetooth ανοίγεις μια virtual serial port και ορίζεις εσύ ποια θύρα θα είναι αυτή, πχ PORT 4.

Κατόπιν πας στο MyPhoneExplorer και του λες να ανοίξει την PORT 4 ώστε να μπορεί να επικοινωνήσει με το κινητό.

Σημασία έχει ότι τράβηξες τα δεδομένα σου οπότε μικρή σημασία έχουν τα παραπάνω. To θέμα είναι να γίνουν restore τα sms σου τώρα.

mpb δύσκολο να υποστηρίζει κάποιο πρόγραμμα. Προσωπικά θα προσέγγιζα το θέμα ανάποδα. Θα κατέβαζα μερικές εφαρμογές για backup και restore sms από το play ώστε να δω τι format δέχονται ως είσοδο για να κάνουν το restore (το πιο πιθανό είναι να είναι .xml)

Έχοντας αυτή την πληροφορία θα προσπαθούσα να μετατρέψω το mpb στο format που βρήκα από την προηγούμενη διαδικασία. Ίσως από το mpb να μην μπορείς να πας κατευθείαν στο xml αλλά να χρειαστεί να περάσεις πχ από .txt ή .csv.

Δες το λίγο κι αν έχεις πρόβλημα εδώ είμαστε πάλι. :)

Από ότι φαίνεται από το πρώτο screenshot το πρόβλημα δεν είναι οι drivers αλλά η (virtual) σειριακή θύρα πάνω στην οποία προσπάθησες να συνδέσεις το κινητό.

H διαδικασία έχει ως εξής: Συνδέεις κινητό και υπολογιστή μέσω bluetooth κάνοντας pairing.

Μετά από τις ρυθμίσεις του bluetooth ανοίγεις μια virtual serial port και ορίζεις εσύ ποια θύρα θα είναι αυτή, πχ PORT 4.

Κατόπιν πας στο MyPhoneExplorer και του λες να ανοίξει την PORT 4 ώστε να μπορεί να επικοινωνήσει με το κινητό.

Σημασία έχει ότι τράβηξες τα δεδομένα σου οπότε μικρή σημασία έχουν τα παραπάνω. To θέμα είναι να γίνουν restore τα sms σου τώρα.

mpb δύσκολο να υποστηρίζει κάποιο πρόγραμμα. Προσωπικά θα προσέγγιζα το θέμα ανάποδα. Θα κατέβαζα μερικές εφαρμογές για backup και restore sms από το play ώστε να δω τι format δέχονται ως είσοδο για να κάνουν το restore (το πιο πιθανό είναι να είναι .xml)

Έχοντας αυτή την πληροφορία θα προσπαθούσα να μετατρέψω το mpb στο format που βρήκα από την προηγούμενη διαδικασία. Ίσως από το mpb να μην μπορείς να πας κατευθείαν στο xml αλλά να χρειαστεί να περάσεις πχ από .txt ή .csv.

Δες το λίγο κι αν έχεις πρόβλημα εδώ είμαστε πάλι. :)

Σ' ευχαριστώ για πολλοστή φορά που ασχολείσαι με το θέμα zxr.

Κατέβασα μία εφαρμογή ονόματι “SMS Backup & Restore

Το MyPhoneExplorer δεν παρέχει την δυνατότητα μετατροπής αρχείων τύπου mpb σε άλλο format, υπάρχει όμως μια επιλογή στο tab "Extras" όπου ο χρήστης μπορεί να ανοίξει την τρέχουσα λίστα (π.χ. SMS Inbox) με το Word/Excel της Microsoft ή το OpenOffice όπως επίσης και να την σώσει ως html.

Εξυπακούεται πως τις εξάντλησα γεμίζοντας με διαφόρων τύπων αρχεία, κι όποιο «κάτσει».

Τα πέρασα στο flashάκι από εκεί στην SD Card γιατί το προαναφερθέν app είναι και ιδιότροπο και δεν του αρέσουν τα USB Storage Devices.

Όλα αυτά σε ενοχλητικά αργούς ρυθμούς αφού ένα απλό copy/paste που στο PC απαιτεί (με την χρήση keyboard/mouse) ένα δευτερόλεπτο, στα smartphones θέλει -συγκριτικά- αιώνες. Είναι σαν να δουλεύω σε command prompt!

Αποτέλεσμα;

Μια τρύπα στο νερό!

[ATTACH]37662[/ATTACH]

Το backup με τα εισερχόμενα SMS είναι αποθηκευμένο σε .csv, .xslx, .xml, καθώς και 2 τύπων .txt (Tab Delimited & Unicode Text), όλα μέσω του Excel [MS Office 2010].

Από αυτά αναγνώρισε [noparse](;)[/noparse] μόνο το xml, χωρίς όμως να δουλέψει επί της ουσίας...

Μάλλον χάσαμε τη μάχη από ότι φαίνεται. :(

Το μόνο που μπορώ να προτείνω, κι αυτό απλά γιατί δεν μ'αρέσει να εγκαταλείπω, είναι να δοκιμάσεις και με κάποιο άλλο app για restore sms μήπως και δουλέψει.

Μάλλον χάσαμε τη μάχη από ότι φαίνεται. :(

Το μόνο που μπορώ να προτείνω, κι αυτό απλά γιατί δεν μ'αρέσει να εγκαταλείπω, είναι να δοκιμάσεις και με κάποιο άλλο app για restore sms μήπως και δουλέψει.

Αυτή ήταν και η δική μου εντύπωση αρχικά...

Στην συνέχεια όμως -και μετά από ενδελεχή αναζήτηση- βρήκα ένα utility που δημιουργήθηκε γι αυτόν ακριβώς τον λόγο:

Να μετατρέπει τα exported SMS του MyPhoneExplorer σε xml αρχείο συμβατό με Android λειτουργικό.

Όλα αυτά σε συνδυασμό με το παραπάνω app, “SMS Backup & Restore”, το οποίο ήμουν έτοιμος να κάνω uninstall :X

Ονομάζεται SMS Converter.

Οι οδηγίες είναι σαφείς και ο χρήστης (λογικά) δεν θα συναντήσει δυσκολίες.

Υπήρξε πάντως ένα minor *hiccup* με 2 failed transfers αλλά σύμφωνα με τον developer όταν ο user κάνει μαζική αντιγραφή (και ο αριθμός των μηνυμάτων είναι μεγάλος) ενδέχεται να κολλήσει/υπολειτουργήσει κλπ.

Θα ξαναδοκιμάσω επιλέγοντας αποσπασματικά κάποια SMS να δω σε ποια απ' αυτά αποτυγχάνει...

Μακάρι να μπορούσε να κάνει το ίδιο και για το ιστορικό κλήσεων (σαφώς λιγότερο απαραίτητο), αλλά γενικά είμαι -σχετικά- ικανοποιημένος.

Δεν μπορώ να πω το ίδιο για τις εντυπώσεις που έχω αποκομίσει απ' το Android ως Λειτουργικό έως τώρα...

Ο κάτοχος του smartphone είναι άμεσα εξαρτώμενος και δίνει αναφορά -για να μην πω πως καθίσταται υποχείριο- στην Google.

Έχει σχέση τώρα ο Firefox για desktop computers με αυτό το εξάμβλωμα που παρουσιάζεται σε Android;

Μηδέν παραμετροποίηση, ανύπαρκτα add-ons, απουσία profiles, εδώ ούτε fast dial/speed dial δεν μπορώ να βάλω :mad:

Στοιχειώδεις ευκολίες δηλαδή.

Και όλα αυτά υπό το άγρυπνο βλέμμα της Google.

«Καλωσόρισες στο cloud», γράφει παραπάνω ο φίλος lewton.

Ε, μα ΑΥΤΟ είναι το θέμα. Γιατί να ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΜΑΙ να δίνω λογαριασμό για κάτι που μπορώ να κάνω και τοπικά;

Μακάρι στο μέλλον να προκύψει κάποιο εναλλακτικό OS, γιατί η κατάσταση είναι ανησυχητική.

Τα smartphones και τα tablets σε αντίθεση με desktops/laptops/netbooks και οτιδήποτε φέρει ΠΛΗΚΤΡΟΛΟΓΙΟ, υποβιβάζουν τον χρήστη σε παθητικό δέκτη που έχει μόνο 2 επιλογές, ναι και όχι. Σαν να εναλλάσσει κανάλια στην τηλεόραση.

Τέλος πάντων, άλλη κουβέντα αυτή...

• The title was changed to Sony Ericsson W300i