Jump to content

Εχετε δει ποτέ φίδι/σκορπιό/αράχνη και γενικά ερπετά;

Mitsos15
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

• Απαντήσεις 171
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Πάρε ένα παράδειγμα:

Τιμητικό δείπνο για… γάτες

"Ήταν ένα δείπνο με τα όλα του. Διακόσιοι υψηλοί προσκεκλημένοι, τιμήθηκαν για την προσφορά τους στα κοινά από ένα ολόκληρο χωριό στην Κίνα.

Μόνη διαφορά σε σχέση με τα συνηθισμένα επίσημα δείπνα αποτέλεσε το γεγονός ότι οι συνδαιτυμόνες ήταν… γάτες, τις οποίες οι κάτοικοι του χωριού Σανγιάνγκ, της νοτιανατολικής επαρχίας Γκουανγκτόνγκ, ευχαρίστησαν με τον τρόπο αυτό, επειδή κατάφεραν να εξολοθρεύσουν τα σμήνη των ποντικών, που είχαν κατακλύσει το χωριό προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στις καλλιέργειες.

Όλα ξεκίνησαν λίγα χρόνια νωρίτερα, όταν οι κάτοικοι του χωριού σκότωσαν τα φίδια της περιοχής, που ως γνωστόν τρέφονται και με ποντίκια, με αποτέλεσμα, ελλείψει αντιπάλων, τα τρωκτικά να αρχίσουν να δρουν ανενόχλητα. Απελπισμένοι οι χωρικοί ξόδεψαν περίπου 1.200 ευρώ για να αγοράσουν 200 γάτες, τις οποίες στη συνέχεια, άφησαν ελεύθερες στα χωράφια. Εκείνες, ακολουθώντας το ένστικτό τους και κάνοντας το καθήκον τους, εξαφάνισαν τα ποντίκια και όταν ήρθε η ώρα της ανταμοιβής για την προσφορά και τη σκληρή δουλειά τους, οι κάτοικοι δεν τσιγκουνεύτηκαν τα έξοδα. Έτσι, αγόρασαν μεγάλες ποσότητες ψαριών, τα οποία τους πρόσφεραν απλόχερα δείχνοντας την ευγνωμοσύνη τους."

:)

Αν όμως τα φίδια "διαλύσουν" τα ποντίκια, γιατί κάποιοι θα αφήσουν πολλά φίδια?? μετά τι θα κάνουμε?Θα φάμε στη μάπα τα φίδια??...

Τέλος πάντων... εγώ έχω δεί πάρα πολλούς σκορποιούς στο σπίτι μου στην Σκούπα(Άρτα)

Αν όμως τα φίδια "διαλύσουν" τα ποντίκια, γιατί κάποιοι θα αφήσουν πολλά φίδια?? μετά τι θα κάνουμε?Θα φάμε στη μάπα τα φίδια??...

Προφανώς αυτοί που τα αφήνουν, ξέρουν πόσα θα αφήσουν ώστε να μη διαταραχθεί η ισορροπία.

adriana κάθε ζωντανός οργανισμός στη φύση έχει κάποιο σκοπό. Αλλιώς δε θα υπήρχε καν...

Προφανώς αυτοί που τα αφήνουν, ξέρουν πόσα θα αφήσουν ώστε να μη διαταραχθεί η ισορροπία.

adriana κάθε ζωντανός οργανισμός στη φύση έχει κάποιο σκοπό. Αλλιώς δε θα υπήρχε καν...

Και δεν είναι μόνο αυτό. Για να σκοτώσουμε μερικά επικίνδυνα φίδια, που μπορεί κάποτε να δαγκώσουν κάποιον (πιθανότητα 1 στο εκατομμύριο) θα ξεκληρίσουμε όλα τα ερπετά που υπάρχουν στην χώρα; δεν έχουν μείνει και πολλά ούτως ή άλλως, για αυτό και οι προσπάθειες των οικολόγων (μάταιες κατά την γνώμη μου)

Παντως πρωτη φορα που ειδα φιδι απο κοντα, οταν ημουν με το ποδηλατο στην εξοχη, κατεβηκα απο το ποδηλατο και πηγα κοντα του για να το παρατηρησω/δω/θαυμασω οπως θελετε πειτε το :)

Αλλα οταν το πλησιασα πολυ κοντα (ουτε μισο μετρο) εφυγε :(

[sIGPIC][/sIGPIC]

Σε τι μπορεί να φανει χρήσιμο? :blink:

Γενικά στη φύση δεν υπάρχει τίποτα μα τίποτα άχρηστο! Όλοι οι οργανισμοί αποτελούν μια αλυσίδα και κάθε επέμβαση που γίνεται από τον άνθρωπο τη διαταράσει. Αν το ψάξετε λίγο θα βρείτε ότι και η παραμικρή επέμβαση έχει συνέπειες. Ο όρος βιοποικιλότητα σας λέει κάτι; :)

Τα φίδια τρώνε εκτός των άλλων ποντίκια, τα οποία αν δεν έχουν έχθρούς αυξάνονται (όπως όλα τα τρωκτικά) με γεωμετρική πρόοδο και συνέπειες που λίγο πολύ ξέρετε.

Τώρα το αν ελευθερώνουν κάποιοι, τι ελευθερώνουν και που δεν το γνωρίζω, όπως δεν γνωρίζω αν ξέρουν τι κάνουν και αν μπορούν να έχουν αποτέλεσμα. Το λέω για να μην ανοίξει κουβέντα τώρα "άκουσα ότι αφήσανε 3 λύκους και 2 πρόβατα στο όρος Αιγάλεω" :p

Τα φίδια ψάχνουν το νερό γι'αυτό και η φίλη παραπάνω το βρήκε στη μπανιέρα και γενικά στα χωριά βρίσκονται κοντά σε μέρη με νερό όπου κάποιος το βλέπει, τρομάζει και τρέχει ή το σκοτώνει. Γενικά όμως όπως ήδη ειπώθηκε δεν κυνηγάνε κανέναν αν δεν νιώσουν απειλή. Ειδικά αν βρεθείτε κοντά σε φωλιά τους και έχουν μικρά μπορεί να σας πάρουν στο κηνύγι αλλά κατά τα άλλα δεν επιτίθενται πρώτα. Όπως ήδη ειπώθηκε ελάχιστα όπως η οχιά είναι δηλητηριώδη στην Ελλάδα αλλά έτσι όπως έχουν γίνει μόδα δεν ξέρω πλέον αν έχουμε μόνο τα δικά μας είδη :)

Edit: τώρα βλέπω ότι απάντησαν και άλλοι στο ίδιο μήκος κύματος :)

KCB

Συνήθως αυτά που είναι μέσα στο νερό είναι ακίνδυνα νερόφιδα. Αν και κοντά σε νερόλακους έρχονται και άλλα για να κυνηγήσουν βατράχους.

Εδώ στο νησί που μένω έχω δεί πάρα πολλά, ειδικά πατημένα στους δρόμους τώρα που έχει ζέστη

Βασικά τα σιχένομαι αλλά δεν πρόκητε ποτέ να σκωτώσω κανένα, τα λυπάμαι τα κακόμοιρα....

έχω δει και στο εξωτερικό σε ζωολογικούς κήπους κάτι αράχνες σαν την παλάμη μου...ανατριχιαστικό....

persi kathos phgaina se ena xorio me to mhxanaki (sth rodo) eixe ena terastio fidi mesa sth mesi tou dromou skotomeno !! kapoios to eixe pathsei !! alla htan terastio sxedon olo to mhkos tou dromou !!

Επίσης στο πανόραμα βούλας είχα πατήσει με το moto ένα μάυρο, "μάλλον" σκοτωμένο φιδάκι..

Από τότε δεν ξαναπήγα σε εκείνο το σημείο με το moto :P

Συνήθως αυτά που είναι μέσα στο νερό είναι ακίνδυνα νερόφιδα. Αν και κοντά σε νερόλακους έρχονται και άλλα για να κυνηγήσουν βατράχους.

Εγώ πάντως μίλαγα για τα φίδια "ξηράς" και όχι για νερόφιδα, για να μην παρεξηγούμαι.

KCB

σας ειχα υποσχεθει μια φωτο..οριστε λοιπον

http://img132.imageshack.us/img132/4526/abcd00155xk.jpg

http://img115.imageshack.us/img115/1577/abcd00019ng.jpg

:love:Μη με αγγίζεις....Κάνω *ΤΖΙΖ*

σας ειχα υποσχεθει μια φωτο..οριστε λοιπον

Εντυπωσιακό. Μπορείς να μας πεις τι κίνηση έκανες και σε δάγκωσε; Επειδή είναι στο εσωτερικό της παλάμης ρωτάω.

KCB

Εντυπωσιακό. Μπορείς να μας πεις τι κίνηση έκανες και σε δάγκωσε; Επειδή είναι στο εσωτερικό της παλάμης ρωτάω.

Του 'ριχνε ένα φάσκελο!!! :p

:lol:

:lol: :lol: :lol:

:lol: :lol:

Προσωπικά , επειδή πάω διακοπές κοντά στην Καλαμάτα πολλά χρόνια , έχω δεί και έχω φονεύσει αρκετά φίδια και σκορπιουδάκια τόσα χρόνια.(με το αυτοκίνητο ή με φτιάρια , γκασμάδες ή οτιδήποτε έχω πρόχειρο εκεί γύρω).

Αυτό που δεν έχω καταφέρει είναι να πείσω τον εαυτό νου να αγγιξει ένα.(αφού το έχω σκοτώσει εννοείται).

Άρθρο 5 παρ.4 εδ.2 του Ν.2251/94:

"Σε περίπτωση αντικατάστασης του προιόντος ή ανταλλακτικού του , η εγγύηση αυτόματα ανανεώνεται για όλη της τη διάρκεια για το νέο προιόν ή το ανταλλακτικό ."

:up:

Του 'ριχνε ένα φάσκελο!!! :p

:lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: Καλό :lol: :lol: :lol: :lol:

Είπα μήπως πήγε να το πιάσει...

KCB

Πιτσιρικάς δεν τα φοβόμουνα καθόλου τα φίδια. Στο χωριό στην Χαλκιδική τα έπιανα ζωντανά και τα έβαζα σε βάζα:) . Ήξερα να τα αναγνωρίζω βέβαια και ακόμα ξέρω φυσικά, αν και τώρα δε θα τα έπιανα :) .

Όσο για τους σκορπιούς θυμάμαι που ένας τσίμπησε έναν κολητό μου. Πόνεσε αρκετά.

Τα φίδια ψάχνουν το νερό γι'αυτό και η φίλη παραπάνω το βρήκε στη μπανιέρα και γενικά στα χωριά βρίσκονται κοντά σε μέρη με νερό όπου κάποιος το βλέπει, τρομάζει και τρέχει ή το σκοτώνει. Γενικά όμως όπως ήδη ειπώθηκε δεν κυνηγάνε κανέναν αν δεν νιώσουν απειλή. Ειδικά αν βρεθείτε κοντά σε φωλιά τους και έχουν μικρά μπορεί να σας πάρουν στο κηνύγι αλλά κατά τα άλλα δεν επιτίθενται πρώτα. Όπως ήδη ειπώθηκε ελάχιστα όπως η οχιά είναι δηλητηριώδη στην Ελλάδα αλλά έτσι όπως έχουν γίνει μόδα δεν ξέρω πλέον αν έχουμε μόνο τα δικά μας είδη :)

σωστός, αλλά πιο συγκεκριμένα ψάχνουν όπου υπάρχει νερό,για υγρασία,όταν έρθει η περίοδος να αλλάξουν δέρμα. Κάθε 3-4 μήνες περίπου(ανάλογα και το φίδι,το κλίμα..)

Αρα δεν χρειάζεται να'ναι νερόφιδο,όταν βλέπετε κάποιο στο νερό.

Δεν τα μπορω τα φιδια καθολου! Τα φοβαμαι, τα συχαινομαι, οπως θελετε πεστε το. Αν δω, εχω εξαφανιστει, 2-3 φορες βεβαια εχει συμβει αυτο...

Ειναι το χειροτερο ζωο για μενα, το φοβαμαι παααρα πολυ :cold: :p

Σκορπιο εχω δει μια φορα μονο. Αραχνη, χιλιαδες

Ανταλλακτήριο προγνωστικών στοιχήματος ποδοσφαίρου. Από τον παίκτη, για τον παίκτη!

http://www.progno.gr ;)

Μπα, εγω απ'αυτα τα "ζωηφια" δεν φοβαμαι κανενα, είμαι αναισθητος τελείως :p. Αφου βλέπω φίδι και "παιζω" μαζί του :D. Υστερα αν κανει ζαβολιές και πάει να με τσιμπίσει, το σκοτώνω, το παιρνω μαζι μου και το παω στην πλατεία του χωριού μου και τρομάζω τους πάντες :D.

Μην τα φοβάστε, αυτα σας φοβούντε πιό πολύ ;)

[imgalign]http://img140.imageshack.us/img140/3467/graphic12copy4pt.gif[/imgalign]

www.hlektronika.gr - Ο Κόσμος των Hλεκτρονικών!

Αγαπητοί.

Επειδή η άγνοια πάντοτε είναι κακός και αρνητικός παράγοντας.

πάρτε κάποιες πληροφορίες.

Τα μοναδικά επικίνδυνα φίδια στον ελλαδικό χώρο είναι οι οχιές (Vipera sp.). Το δηλητήριο που εκχύεται από τα δύο μπροστινά δόντια τους είναι ισχυρό και επιδρά κυρίως στο κυκλοφορικό σύστημα. Οι οχιές είναι εύκολο να αναγνωριστούν από τα φουσκωμένα «μάγουλα», εξαιτίας των αδένων με δηλητήριο, που δίνουν στο κεφάλι ένα έντονο τριγωνικό σχήμα και από τη χαρακτηριστική γραμμή ζιγκ-ζαγκ στην πλάτη. Στην Ελλάδα απαντούν πέντε είδη οχιάς, που εξαπλώνονται σε διαφορετικά μέρη. Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στο νομό Έβρου συναντάται η οθωμανική οχιά (Vipera xanthina), ένα εύρωστο φίδι που μπορεί να ξεπεράσει σε μήκος το ένα μέτρο. Η οχιά της Μήλου (Macrovipera Shweizeri) εξαπλώνεται στα νησιά του συγκροτήματος της Μήλου και είναι ενδημική της Ελλάδας. Το μήκος μπορεί να φτάσει πάνω από ένα μέτρο και είναι είδος προστατευόμενο από την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Το συνηθέστερο είδος οχιάς στην Ελλάδα είναι η κοινή οχιά (Vipera Ammodytes), που εξαπλώνεται σχεδόν σε όλη τη χώρα, εκτός από την Κρήτη. Το μέγεθός της δεν ξεπερνά τα 80 εκατοστά και στη μύτη της έχει ένα χαρακτηριστικό «εξόγκωμα» από φολίδες, σαν κέρατο. Το αρσενικό είναι γκριζωπό (αστρίτης), ενώ το θηλυκό έχει χρώμα κεραμιδί. Τέλος, δύο άλλα είδη οχιάς, η Vipera Ursini και η Vipera Berus, έχουν περιορισμένη εξάπλωση στην Πίνδο και στην ορεινή Βόρεια Ελλάδα αντίστοιχα.

«Σε περίπτωση που κάποια οχιά σάς δαγκώσει, επισκεφτείτε την κοντινότερη νοσηλευτική μονάδα, αφού πρώτα δέσετε το σημείο όχι πολύ σφιχτά, λίγο πάνω από το τραύμα. Ο αντιοφικός ορός πρέπει να χορηγείται μόνο από γιατρό και μόνο στην περίπτωση που το δάγκωμα προέρχεται από οχιά και όχι κάποιο άλλο φίδι. Αυτό το καταλαβαίνετε από το σχήμα της πληγής. Αν υπάρχει αποτύπωμα κανονικής σιαγόνας, τότε το φίδι δεν έχει δηλητήριο. Αν η πληγή μοιάζει να έχει εκδορές, τότε πιθανότατα έχει προκληθεί από φίδι με δηλητήριο στα πίσω δόντια. Τέλος, αν υπάρχουν δύο έντονα αποτυπώματα δοντιού, τότε πρόκειται σίγουρα για οχιά και πρέπει να λάβετε εγκαίρως τα μέτρα σας, καθώς το δηλητήριο χρειάζεται (σε υγιή οργανισμό) τέσσερις με έξι ώρες για να αποβεί θανατηφόρο».

(Από το άρθρο του κ. Στρατή Βαλάκου, Επίκουρου Καθηγητή στον Τομέα Φυσιολογίας Ζώων & Ανθρώπου, του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών για το ελληνικό National Geographic, Τόμος 2, Τεύχος 6ο, Σελ. 176-177.)

επίσης,σχετικά με τα πλέον ιοβόλα φίδια παγκοσμίως σας προτρέπω να διαβάσετε τα στοιχεία του παρακάτω συνδέσμου.

http://www.manbir-online.com/htm2/snake.22.htm

1) Fierce Snake or Inland Taipan (Oxyuranus microlepidotus ), Australia. The most toxic venom of any snake. Maximum yield recorded (for one bite) is 110mg. That would porbably be enough to kill over 100 people or 250,000 mice. These rare snakes are vitually unknown in collections outside of Australia.

2) Australian Brown Snake (Pseudonaja textilis ), Australia. One 1/14,000 of an ounce of this vemon is enough to kill a person.

3) Malayan Krait (Bungarus candidus ), Southeast Asia and Indonesia. 50% of the bites from this snake are fatal even with the use of antivenin treatment.

4) Taipan (Oxyuranus scutellatus ), Australia. The venom delivered in a single Taipan bite is enough to kill up to 12,000 guinea pigs.

5) Tiger Snake (Notechis scutatus ), Australia.

6) Beaked Sea Snake (Enhydrina schistosa ), South Asian waters Arabian Sea to Coral Sea..

7) Saw Scaled Viper (Echis carinatus ), Middle East Asia.

8) Coral Snake (Micrurus fulvius ), North America.

9) Boomslang (Dispholidus typus ), Africa.

10) Death Adder (Acanthopis antarcticus ), Australia and New Guinea.

11) Black Mamba, both species of Green Mambas, and the Mojave Rattlesnake.

Στην Ευρώπη, δηλητηριώδης αράχνη με θανατηφόρο δήγμα,είναι η μαύρη χήρα.Μικρή,μαύρη με κόκκινες βούλες.

Για να ξεπεράσετε τις φοβίες και την αντιπάθεια πρός τα φίδια,θα σας πρότεινα να ακουμπήσετε σε κάποια ερπετάριο, όπως αυτό της Γλυφάδας ένα απο τα άκακα φίδια για να κατανοήσετε καλύτερα την σωματοδομή και την μοναδικότητα τους.Ομολογώ πως και εγώ τα μισούσα αλλά απο την πρώτη επαφή πρίν 15 χρόνια περίπου,τα συμπαθώ και τα αφήνω να ζήσουν.

Οικολογική φυσική ισσοροπία!

"Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,

ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul."

[sIGPIC][/sIGPIC]

persi kathos phgaina se ena xorio me to mhxanaki (sth rodo) eixe ena terastio fidi mesa sth mesi tou dromou skotomeno !! kapoios to eixe pathsei !! alla htan terastio sxedon olo to mhkos tou dromou !!

αυτές είναι οι λεγόμενες δενδρογαλιές.

Φίδι της οικογένειας των υδριδών. Το επιστημονικό της όνομα είναι δενδρογαλή η ζαμενής. Το μήκος της ξεπερνά το 1 μέτρο. Είναι από τα συνηθισμένα φίδια στην Ελλάδα και γενικά στην Αττική. Ξεχωρίζει για το ευλύγιστο και ευκίνητο σώμα, τη λεπτή ουρά της καθώς και για την ευκολία που ανεβαίνει στα δένδρα. Η δενδρογαλιά εκτός απ' την Ελλάδα βρίσκεται και στη Δαλματία, στη Μ. Ασία, την Περσία και στην Αίγυπτο. Το όνομα δενδρογαλή το πήρε από το δένδρο και γαλή - γάτα, δηλαδή είναι ευκίνητη σαν γάτα που ανεβαίνει στα δέντρα. Εκεί τρώει πουλιά, αυγά πουλιών, ποντίκια, σαύρες, βατράχια, λαγόπουλα.

Τη δενδρογαλιά είναι δύσκολο να τη διακρίνει κανείς εκεί που βρίσκεται. Μοιάζει με κορμό δένδρου ή κλαδί. Έτσι ακίνητη που μένει, μόνο με ρίζα δένδρου μπορεί να μοιάζει και όχι με φίδι.

έχω δεί πρίν 3 χρόνια ένα τέτοιο γύρω στα 2μιση μέτρα.Φώναξα τον πατέρα μου και αφού έφτιαξε τον καφέ του και άναψε τσιγάρο μου λέει << που είναι?>>:lol: :lol: :lol:

φυσικά είχε φύγει,άστο μου λέει.Καλό κάνει,καθαρίζει τους αρουραίους ;)

http://www.in.gr/agro/_fisi/Fidia/Fidia_photo/FIDIA_3.jpg

και κάτι ακόμα.

επειδή ο μεγαλύτερος εχθρός τους είμαστε εμείς....

http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=18124&m=N16&aa=1

"Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,

ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul."

[sIGPIC][/sIGPIC]

Αγαπητοί.

Επειδή η άγνοια πάντοτε είναι κακός και αρνητικός παράγοντας.

πάρτε κάποιες πληροφορίες.

Τα μοναδικά επικίνδυνα φίδια στον ελλαδικό χώρο είναι οι οχιές (Vipera sp.). Το δηλητήριο που εκχύεται από τα δύο μπροστινά δόντια τους είναι ισχυρό και επιδρά κυρίως στο κυκλοφορικό σύστημα. Οι οχιές είναι εύκολο να αναγνωριστούν από τα φουσκωμένα «μάγουλα», εξαιτίας των αδένων με δηλητήριο, που δίνουν στο κεφάλι ένα έντονο τριγωνικό σχήμα και από τη χαρακτηριστική γραμμή ζιγκ-ζαγκ στην πλάτη. Στην Ελλάδα απαντούν πέντε είδη οχιάς, που εξαπλώνονται σε διαφορετικά μέρη.

Σωστά όλα αυτά, αλλά δεν είναι η οχιά το μόνο επικίνδυνο φίδι στην Ελλάδα. Απλά είναι το πιο επικίνδυνο.

Ένα επίσης ιοβόλο φίδι είναι ο σαπίτης (Malpolon monspessulanus).

Μερικές πληροφορίες:

Ένα φίδι που ενήλικο φτάνει τα 2 μ. αλλά το συνηθέστερο είναι από 1,50 μέχρι 1,80 μ. Έχει καφέ χρώμα και μεγάλα όμορφα μάτια που στολίζουν ένα παράξενο αλλά όμορφο κωνοειδές κεφάλι. Δραστηριοποιείται κατά τη διάρκεια της ημέρας κινούμενο συνεχώς και ψάχνοντας για ποντίκια που είναι η βασική διατροφή του. Όταν απειληθεί και δεν έχει διέξοδο διαφυγής, φουσκώνει το σώμα του, φαρδαίνει το λαιμό του (όπως οι κόμπρες), σφυρίζει δυνατά και δαγκώνει αστραπιαία. Το δηλητήριό του είναι αρκετά τοξικό αλλά τα δόντια με τους δηλητηριώδεις αδένες βρίσκονται στο πίσω τμήμα της επάνω σιαγόνας (οπισθόγλυφο) οπότε αυτό το φίδι δεν αποτελεί απειλή για τον άνθρωπο. Σε σπάνιες περιπτώσεις που τα δόντια δαγκώσουν κάποιο μικρό μέλος (ένα δάχτυλο) αυτό μαυρίζει και πρέπει, το άτομο που δαγκώθηκε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο για να βγούν οι νεκρωμένοι ιστοί και να καθαριστεί η περιοχή. Από εκεί εξάλλου πήρε και το όνομά του "Σαπίτης". Η θηλυκιά γεννά 4-20 αυγά.

Επίσης η δεντρογαλιά αν και δεν είναι δηλητηριώδες φίδι, επιτίθεται εύκολα, ακόμα και στον άνθρωπο.

Δεντρογαλιά. Συνηθισμένη ονομασία ανιοβόλων φιδιών της οικογένειας των κολουβριδών και της τάξης των λεπιδωτών και κυρίως των γενών «ζαμενής» και «τροπιδόνωτος». Η επιστημονική του ονομασία είναι «τυρία ή δάλειος». πού στη νεοελληνική γλώσσα έχει παραφθαρεί σε δεντρογαλιά. Φίδι χωρίς δηλητήριο, πολύ κοινό στην Ελλάδα, πού αναρριχιέται στα δέντρα.

Στην Αττική είναι ιδιαίτερα γνωστή και φημίζεται για την ευκινησία του σώματός της, τη λεπτή ουρά της και την ευκολία με την οποία ανεβαίνει στα δέντρα. Έχει μήκος 1.20 μ. - σχεδόν το ένα τέταρτο απ’ αυτό πιάνει μόνο η ουρά της-το κεφάλι της είναι μικρό και ο χρωματισμός της καφεπράσινος με μαύρες κηλίδες στη ράχη και σχεδόν λευκός στη κοιλιά. Τρέφεται με ποντίκια, σαύρες και μικρά πουλιά. Από το φθινόπωρο μέχρι την Άνοιξη πέφτει σε χειμέρια νάρκη.

wraies plirofories apo tous erpetologous!

gia dwste kai alla na diavasoume!

kai tipota gia araxnes kai skorpious tha itan kalo!

an exete kai photos akomi kalytera!

http://memimage.cardomain.com/member_images/4/web/700000-700999/700852_28.jpg