zombie26 Δημ. June 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 13, 2006 Ναι ,αυτό εννοώ μα την συμπερασματική μου λογική.Αυτό άλλωστε είναι και το νόημα της λέξεως "άσυλο". Η σύγχρονη δημοκρατία θεμελιώθηκε στις αρχές και τις αξίες της γαλλικής επαναστάσεως , η οποία ήταν επανάσταση της αστικής τάξεως κατά της φεουδαρχίας(συγγνώμη , δεν φταίω εγώ) Έκτοτε , ανατροπές ολιγαρχικών καθεστώτων έγιναν και από την εργατική τάξη(λχ. Οκτωβριανή επανάσταση)όμως δεν οδήγησαν σε δημοκρατικά πολιτεύματα , αντιθέτως τα νέα καθεστώτα ήταν επίσης ολιγαρχικά και ανελεύθερα. Η παρακολούθηση είναι μια συνήθισμένη , αν και παράνομη , τακτική όλων των αστυνομιών του κόσμου. Δεν μπορεί κανείς όμως να παραγνωρίσει την αποτελεσματικότητά της. Δεν την επικροτώ , αλλά αν είναι αναγκαία για την δημόσια τάξη και ασφάλεια την ανέχομαι. καλά,οκ σταματώ τον διάλογο τότε.δεν έχει νόημα όπως βλέπω πλέον. τις ίδιες απόψεις έχουν και οι υπόλοιποι υποστηρικτές της καταργήσεως του ασύλου???τέτοιες απόψεις νόμιζα οτι είχαν εξοστρακιστεί αλλά με λύπη μου διαπιστώνω οτι διατηρούνται ακόμα και σήμερα. και κάτι τελευταίο : αδυνατώ να πιστέψω αυτά που διαβάζω................ Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. June 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 13, 2006 καλά,οκ σταματώ τον διάλογο τότε.δεν έχει νόημα όπως βλέπω πλέον. τις ίδιες απόψεις έχουν και οι υπόλοιποι υποστηρικτές της καταργήσεως του ασύλου???τέτοιες απόψεις νόμιζα οτι είχαν εξοστρακιστεί αλλά με λύπη μου διαπιστώνω οτι διατηρούνται ακόμα και σήμερα. και κάτι τελευταίο : αδυνατώ να πιστέψω αυτά που διαβάζω................ συμμερίζομαι τη λύπη σου:cry: Τελικά η πραγματικότητα είναι πιο σκληρή από ότι φανταζόμουν...grow up,το συνθημα στην επόμενη πορεία! Εγώ ήδη έχω σταματήσει το διάλογο,μονόλογο κάνω και από ότι φαίνεται...έκανα! Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pythagoras Δημ. June 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 13, 2006 Όλοι εσείς που είστε κατά της αστυνομίας απ' ότι κατάλαβα και λέτε ότι είναι εντελώς άχρηστη κ.τ.λ. θα θέλατε να μην υπήρχε καθόλου? Γιατί εγώ πιστεύω οτι μπορεί να είναι οτι είναι και να ξεφεύγει και κανάς μεγαλοκακοποιός αλλά είμαστε αρκετά ασφαλείς, δηλαδή μπορεί να λειτουργήσει χωρίς κάποιο όργανο ελέγχου? Και απαντάω μόνος μου... οχι, τουλάχιστον εγώ δεν μπορώ καν να φανταστώ τι θα είχε γίνει εαν υπήρχε αυτό το περιβόητο άσυλο εγκληματιών παντού. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
my_highness Δημ. June 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 13, 2006 Ναι ,αυτό εννοώ μα την συμπερασματική μου λογική.Αυτό άλλωστε είναι και το νόημα της λέξεως "άσυλο". Η σύγχρονη δημοκρατία θεμελιώθηκε στις αρχές και τις αξίες της γαλλικής επαναστάσεως , η οποία ήταν επανάσταση της αστικής τάξεως κατά της φεουδαρχίας(συγγνώμη , δεν φταίω εγώ) Έκτοτε , ανατροπές ολιγαρχικών καθεστώτων έγιναν και από την εργατική τάξη(λχ. Οκτωβριανή επανάσταση)όμως δεν οδήγησαν σε δημοκρατικά πολιτεύματα , αντιθέτως τα νέα καθεστώτα ήταν επίσης ολιγαρχικά και ανελεύθερα. Η παρακολούθηση είναι μια συνήθισμένη , αν και παράνομη , τακτική όλων των αστυνομιών του κόσμου. Δεν μπορεί κανείς όμως να παραγνωρίσει την αποτελεσματικότητά της. Δεν την επικροτώ , αλλά αν είναι αναγκαία για την δημόσια τάξη και ασφάλεια την ανέχομαι. Το γεγονός οτι ψηφίζεις μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια δεν συνεπάγεται οτι το καθεστώς είναι ελεύθερο και δημοκρατικό. Η αστική δημοκρατία έχει διαφορετικούς, αποτελεσματικότερους απ' οτι φαίνεται, μηχανισμούς κοινωνικού ελέγχου.Δεν είναι η ώρα να τους αναλύσουμε και να κάνουμε φιλοσοφική συζήτηση.Αλλωστε κυβέρνηση εκλέγει η πολυπληθέστερη μειοψηφία, και οχι η απόλυτη πελιοψηφία όπως θα συνέβαινε εάν εφαρμοζόταν το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής. Υ.Γ Απόψεις περί ασύλου εγκληματιών δεν θα τις σχολιάσω, καθώς εάν το κάνω μάλλον θα είναι η τελευταία φορά που θα έχω αυτή τη δυνατότητα στο myphone.Απλά θα αναφέρω οτι ορισμένοι, απ' οτι φαίνεται, δεν έχουν βρεθεί σε πανεπιστημιακό χώρο ούτε για βόλτα αλλά γνωρίζουν τα πάντα μέσω της "έγκυρης" και "έγκαιρης" ενημέρωσης που τους παρέχει η τρομολαγνική τηλεδημοσιογραφία. . Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zombie26 Δημ. June 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 13, 2006 Όλοι εσείς που είστε κατά της αστυνομίας απ' ότι κατάλαβα και λέτε ότι είναι εντελώς άχρηστη κ.τ.λ. θα θέλατε να μην υπήρχε καθόλου? Γιατί εγώ πιστεύω οτι μπορεί να είναι οτι είναι και να ξεφεύγει και κανάς μεγαλοκακοποιός αλλά είμαστε αρκετά ασφαλείς, δηλαδή μπορεί να λειτουργήσει χωρίς κάποιο όργανο ελέγχου? Και απαντάω μόνος μου... οχι, τουλάχιστον εγώ δεν μπορώ καν να φανταστώ τι θα είχε γίνει εαν υπήρχε αυτό το περιβόητο άσυλο εγκληματιών παντού. οτι ναναι......................περιβόητο άσυλο εγκληματιών παντού. Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
pythagoras Δημ. June 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 13, 2006 οτι ναναι......................περιβόητο άσυλο εγκληματιών παντού. ειρώνια όπως πάντα και τιποτα παραπάνω... Άντε πήγαινε στο καθιερομένο site για να βρεις άλλη μια copy-paste δική σου απάντηση... ;) Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zombie26 Δημ. June 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 13, 2006 ειρώνια όπως πάντα και τιποτα παραπάνω... Άντε πήγαινε στο καθιερομένο site για να βρεις άλλη μια copy-paste δική σου απάντηση... ;) ποιό είναι το καθιερωμένο site και για ποιό copy-paste μιλάς??? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
mixtri Δημ. June 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 13, 2006 Όλοι εσείς που είστε κατά της αστυνομίας απ' ότι κατάλαβα και λέτε ότι είναι εντελώς άχρηστη κ.τ.λ. θα θέλατε να μην υπήρχε καθόλου? Γιατί εγώ πιστεύω οτι μπορεί να είναι οτι είναι και να ξεφεύγει και κανάς μεγαλοκακοποιός αλλά είμαστε αρκετά ασφαλείς, δηλαδή μπορεί να λειτουργήσει χωρίς κάποιο όργανο ελέγχου? Και απαντάω μόνος μου... οχι, τουλάχιστον εγώ δεν μπορώ καν να φανταστώ τι θα είχε γίνει εαν υπήρχε αυτό το περιβόητο άσυλο εγκληματιών παντού. μια τελευταία απάντηση γιατί πρέπει να πάω ως ταραξίας που είμαι στην κατάληψη... Μονολογώ λοιπόν μιας και δε θα ακουστώ πάλι: Δεν αμφισβήτησε κανένας την αξία της αστυνομίας! Είναι απαραίτητο κοινωνικό στοιχείο,επιβάλλει την τάξη,συλλαμβάνει εγκληματικές οργανώσεις και θεωρητικά μας προστατεύει από κακοποιούς... Απλά κάθε πράγμα στη θέση του! Η αστυνομία ας κάνει τη δουλειά της εκτός ασύλου.Δε νομίζω ότι την εμποδίζει τόσο. Δεν είπαμε να υπάρχει παντού το άσυλο αλλά μόνο στον Πανεπιστημιακό χώρο,μη λέτε πράγματα τα οποία τα υποστηρίζουν τα μπάχαλα και όχι εμείς οι φοιτητές! ddr2:η αστυνομία θεωρείς ότι τα στοιχεία που χρειάζεται για να εξαρθρώσει σπείρες κακοποιών μπορεί να τα βρει εντός Πανεπιστημίου; Τελειώνω εδώ,ειλικρινά... Easy2Install:Easy2Integrate:Easy2Scale :: /// PD Baseband Developer [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. June 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 13, 2006 συμμερίζομαι τη λύπη σου:cry: Τελικά η πραγματικότητα είναι πιο σκληρή από ότι φανταζόμουν...grow up,το συνθημα στην επόμενη πορεία! Εγώ ήδη έχω σταματήσει το διάλογο,μονόλογο κάνω και από ότι φαίνεται...έκανα! Αγαπητέ μου φίλε , πραγματικά θα ήθελα να απαντήσεις σε αυτά που λέω.Μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι δεν έδωσες καμία επι της ουσίας απάντηση σε όσα έγραψα. Αν και εκτός θέματος: Πιστεύεις ότι η παρακολούθηση είναι κάτι κακό.Συμφωνώ μαζί σου. Δεν είναι καθόλου σωστό η αστυνομία ή οποιοσδήποτε άλλος να με παρακολουθεί για να γνωρίζει τι τρώω , τι πίνω , πότε κάνω κάτι , την πολιτική μου ιδεολογία, τις θρησκευτικές μου πεποιθήσεις(αν και δεν έχω:p ) γιατί πολύ απλά όλα αυτά είναι προσωπικά μου ζητήματα που δεν ενδιαφέρουν απολύτως κανέναν άλλον και φυσικά κάθε είδους παρακολούθηση είναι αδιανόητη. Όμως με ποιόν τρόπο η αστυνομία είναι δυνατόν να γνωρίζει απαραίτητα στοιχεία για την εξιχνίαση εγκλημάτων??Πώς δλδ η αστυνομία να αποκτά πολύτιμες πληροφορίες χωρίς ρουφιάνους και παρακολουθήσεις??? Για αυτές τις περιπτώσεις και μόνο(άλλωστε αυτό γράφω και πιο πάνω , για λόγους δημοσίας τάξεως δλδ και ασφάλειας)απλώς ανέχομαι τις αστυνομικές μεθόδους. MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zombie26 Δημ. June 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 13, 2006 κάτι που μου ήρθε τώρα στο μυαλό και δεν είδα να αναφέρεται πουθενά. επειδή όλοι μιλάτε για πρεζόνια και εγκληματίες - για την κατάσταση στα λύκεια-γυμνάσια (ας μην αναφέρω τα δημοτικά) που δεν υπάρχει άσυλο και οι έμποροι έχουν καταντήσει να είναι περισσότεροι απο τους μαθητές ποιός φταίει??σε ποιόν αποδίδονται οι ευθύνες εκεί???η αστυνομία εκεί τι κάνει??? γιατί δεν επιβάλλει την τάξη??:blink: Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zombie26 Δημ. June 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 13, 2006 Αγαπητέ μου φίλε , πραγματικά θα ήθελα να απαντήσεις σε αυτά που λέω.Μετά λύπης μου διαπιστώνω ότι δεν έδωσες καμία επι της ουσίας απάντηση σε όσα έγραψα. Αν και εκτός θέματος: Πιστεύεις ότι η παρακολούθηση είναι κάτι κακό.Συμφωνώ μαζί σου. Δεν είναι καθόλου σωστό η αστυνομία ή οποιοσδήποτε άλλος να με παρακολουθεί για να γνωρίζει τι τρώω , τι πίνω , πότε κάνω κάτι , την πολιτική μου ιδεολογία, τις θρησκευτικές μου πεποιθήσεις(αν και δεν έχω:p ) γιατί πολύ απλά όλα αυτά είναι προσωπικά μου ζητήματα που δεν ενδιαφέρουν απολύτως κανέναν άλλον και φυσικά κάθε είδους παρακολούθηση είναι αδιανόητη. Όμως με ποιόν τρόπο η αστυνομία είναι δυνατόν να γνωρίζει απαραίτητα στοιχεία για την εξιχνίαση εγκλημάτων??Πώς δλδ η αστυνομία να αποκτά πολύτιμες πληροφορίες χωρίς ρουφιάνους και παρακολουθήσεις??? Για αυτές τις περιπτώσεις και μόνο(άλλωστε αυτό γράφω και πιο πάνω , για λόγους δημοσίας τάξεως δλδ και ασφάλειας)απλώς ανέχομαι τις αστυνομικές μεθόδους. δηλαδή για ποιόν άλλο λόγο θα μπορούσες να ανεχθείς τις αστυνομικές μεθόδους???τι περιμένεις δηλαδή??να μας δώσουν και άδεια για να τρώμε???? Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. June 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 13, 2006 δηλαδή για ποιόν άλλο λόγο θα μπορούσες να ανεχθείς τις αστυνομικές μεθόδους???τι περιμένεις δηλαδή??να μας δώσουν και άδεια για να τρώμε???? Για τις περιπτώσεις που αναφέρω και μόνο.(μάλιστα, για τις περιπτώσεις αυτές είναι και νόμιμη ,κατόπιν εισαγγελικής αδείας) Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί τόσος εκνευρισμός , ειρωνεία και υπερβολή.Σου απευθύνω τον λόγο ευγενικότα και εσύ επιτίθεσαι.Τέτοια αίσθηση του διαλόγου έχεις? Περιμένω ακόμη μια απάντηση στο τι κατά τη γνώμη σου εξυπηρετεί η ύπαρξη ενός χώρου όπου απαγορεύεται στην αστυνομία να κάνει τη δουλειά της(δλδ να καταπολεμά το εγκλημα και να επιβάλλει την τάξη) και αντί αυτού εσύ μου λές αν θα πρέπει να μας δίνουν άδεια για να φάμε.:blink: MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
isolde Δημ. June 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 13, 2006 Περιμένω ακόμη μια απάντηση στο τι κατά τη γνώμη σου εξυπηρετεί η ύπαρξη ενός χώρου όπου απαγορεύεται στην αστυνομία να κάνει τη δουλειά της(δλδ να καταπολεμά το εγκλημα και να επιβάλλει την τάξη) και αντί αυτού εσύ μου λές αν θα πρέπει να μας δίνουν άδεια για να φάμε.:blink: Αυτή ακριβώς είναι και η δική μου απορία τόση ώρα. Τι σχέση έχει το αν υπάρχουν κακοποιοί που εγκληματούν γενικώς, αλλού? Και πώς ακριβώς σχετίζεται η παρακολούθηση με το συγκεκριμένο θέμα? Wendy let me in I wanna be your friend I wanna guard your dreams and visions Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. June 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 13, 2006 Αυτή ακριβώς είναι και η δική μου απορία τόση ώρα. Τι σχέση έχει το αν υπάρχουν κακοποιοί που εγκληματούν γενικώς, αλλού? Και πώς ακριβώς σχετίζεται η παρακολούθηση με το συγκεκριμένο θέμα? Το εάν πράγματι η αστυνομία είναι αποδοτική στο έργο της ή όχι(μάλλον όχι)δεν σχετίζεται με την διατήρηση ή όχι του ασύλου. Το θέμα της παρακολούθησης πάλι , είναι εντελώς άσχετο.:X MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. June 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 13, 2006 Το γεγονός οτι ψηφίζεις μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια δεν συνεπάγεται οτι το καθεστώς είναι ελεύθερο και δημοκρατικό. Σωστά. Γι αυτό υπάρχει πληθώρα άρθρων στο Σύνταγμα που προβλέπουν τα ατομικά ,πολιτικά και κοινωνικά σου δικαιώματα και μερικές χιλιάδες νόμων που τα εξειδικεύουν. Η αστική δημοκρατία έχει διαφορετικούς, αποτελεσματικότερους απ' οτι φαίνεται, μηχανισμούς κοινωνικού ελέγχου. Μάλλον εννοείς χειραγώγησης της μάζας(ο κοινωνικός έλεγχος είναι έννοια της κοινωνιολογίας με εντελώς άλλο περιεχόμενο) και έχεις απόλυτο δίκιο. Τα έχουν επισημάνει και άλλοι παλιότερα(λχ Θουκυδίδης:p )Έχεις κάτι άλλο να προτείνεις?? Αλλωστε κυβέρνηση εκλέγει η πολυπληθέστερη μειοψηφία, και οχι η απόλυτη πελιοψηφία όπως θα συνέβαινε εάν εφαρμοζόταν το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής. Και πάλι δίκιο έχεις.(συμφωνούμε τελικά:) ) Σημειωτέον ότι μόνο η αριστερά (στην Ευρώπη τουλάχιστον)είναι υπερ της απλής αναλογικής.Περιέργως όμως , όπου επικράτησε , δεν υπήρχαν καν εκλογες:rolleyes: Απόψεις περί ασύλου εγκληματιών δεν θα τις σχολιάσω, καθώς εάν το κάνω μάλλον θα είναι η τελευταία φορά που θα έχω αυτή τη δυνατότητα στο myphone. Θα μπορούσες φαντάζομαι να διαφωνήσεις κόσμια , έτσι όπως αρμόζει σε έναν νεαρό ,σπουδαστή και με κοινωνικοπολιτικούς προβληματισμούς. Αφού δεν μπορείς , δεν πειράζει. Απλά θα αναφέρω οτι ορισμένοι, απ' οτι φαίνεται, δεν έχουν βρεθεί σε πανεπιστημιακό χώρο ούτε για βόλτα αλλά γνωρίζουν τα πάντα μέσω της "έγκυρης" και "έγκαιρης" ενημέρωσης που τους παρέχει η τρομολαγνική τηλεδημοσιογραφία. Προφανώς δεν αναφέρεσαι σε εμένα , διαφορετικά κάνεις μεγάλο λάθος MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
aijivl Δημ. June 13, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. June 13, 2006 Paidia dn mporume na milame gia asylo otan pulane cd oi mavroi. otan mpainun stin 8eologiki anarxikoi. K gia na mpei astynomia ginetai panikos stin pritania... K meta vgainun ta media... Κοίτα τι έχει να μας πει και το Ανατόλια... ¨ΕΛΕΟΣ! [sIGPIC][/sIGPIC] Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
songless_bird Δημ. June 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 13, 2006 Εγω παρατηρω συνεχεια το εξης επιχειρημα απο τα παιδια.. Ασυλο= αμυνα εναντια στην αστυνομια και καθε εξουσιαστη. Αυτο μου δινουν να καταλαβω... Γιατι το επιχειρημα Ασυλο= προστασια ελευθεριας σκεψης/πολιτικων ιδεων/εκφρασης. Δεν μπορουν να το προβαλουν......Τα εχουν και χωρις ασυλο. Απο το συνταγμα. Εκτος αν ειναι και αυτο λαθος και πρεπει να τους προστατευει το ασυλο και απο το συνταγμα και απο αυτους που το θεσπισαν :blink: [sIGPIC][/sIGPIC] 24F1A078 Το να κανεις λάθη είναι ανθρώπινο. Το να ρίχνεις το φταίξιμο στον άλλον ειναι στρατηγική Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
my_highness Δημ. June 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 13, 2006 Το γεγονός οτι ψηφίζεις μια φορά κάθε τέσσερα χρόνια δεν συνεπάγεται οτι το καθεστώς είναι ελεύθερο και δημοκρατικό. Σωστά. Γι αυτό υπάρχει πληθώρα άρθρων στο Σύνταγμα που προβλέπουν τα ατομικά ,πολιτικά και κοινωνικά σου δικαιώματα και μερικές χιλιάδες νόμων που τα εξειδικεύουν. Που πολλές φορές όμως αποδεικνύονται ανεπαρκείς να σε προστατεύουν απο περιπτώσεις αστυνομικής αυθαιρεσίας, για παράδειγμα. Η αστική δημοκρατία έχει διαφορετικούς, αποτελεσματικότερους απ' οτι φαίνεται, μηχανισμούς κοινωνικού ελέγχου. Μάλλον εννοείς χειραγώγησης της μάζας(ο κοινωνικός έλεγχος είναι έννοια της κοινωνιολογίας με εντελώς άλλο περιεχόμενο) και έχεις απόλυτο δίκιο. Τα έχουν επισημάνει και άλλοι παλιότερα(λχ Θουκυδίδης:p )Έχεις κάτι άλλο να προτείνεις?? Τhanks for the info, αλλά το γνώριζα.Είχα επιλέξει ως μάθημα επιλογής την "Εισαγωγή στην Κοινωνιολογία" βλέπεις.:p Αν το καλοσκεφτείς ο όρος "κοινωνικός έλεγχος" περιγράφει καλύτερα αυτό που θέλω να πω, αν και μηχανισμοί κοινωνικού ελέγχου υπάρχουν σε κάθε κοινωνία, αστική ή μη. Αλλωστε κυβέρνηση εκλέγει η πολυπληθέστερη μειοψηφία, και οχι η απόλυτη πελιοψηφία όπως θα συνέβαινε εάν εφαρμοζόταν το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής. Και πάλι δίκιο έχεις.(συμφωνούμε τελικά:) ) Σημειωτέον ότι μόνο η αριστερά (στην Ευρώπη τουλάχιστον)είναι υπερ της απλής αναλογικής.Περιέργως όμως , όπου επικράτησε , δεν υπήρχαν καν εκλογες:rolleyes: Mάλλον εννοείς ένα τμήμα της αριστεράς υποστήριξε καθεστώτα στα οποία δεν υπήρχαν καν εκλογές.Δεν συμφωνώ με τον "δημοκρατικό συγκεντρωτισμό" αλλά δεν διαφωνώ και με την φράση "αν οι εκλογές άλλαζαν κάτι, θα ήταν παράνομες". Απόψεις περί ασύλου εγκληματιών δεν θα τις σχολιάσω, καθώς εάν το κάνω μάλλον θα είναι η τελευταία φορά που θα έχω αυτή τη δυνατότητα στο myphone. [Θα μπορούσες φαντάζομαι να διαφωνήσεις κόσμια , έτσι όπως αρμόζει σε έναν νεαρό ,σπουδαστή και με κοινωνικοπολιτικούς προβληματισμούς. Αφού δεν μπορείς , δεν πειράζει. Απλά θα αναφέρω οτι ορισμένοι, απ' οτι φαίνεται, δεν έχουν βρεθεί σε πανεπιστημιακό χώρο ούτε για βόλτα αλλά γνωρίζουν τα πάντα μέσω της "έγκυρης" και "έγκαιρης" ενημέρωσης που τους παρέχει η τρομολαγνική τηλεδημοσιογραφία. Προφανώς δεν αναφέρεσαι σε εμένα , διαφορετικά κάνεις μεγάλο λάθος Οταν κάνεις λόγο για "άσυλο εγκληματιών" αυτό είναι το αυτονόητο συμπέρασμα.Το άσυλο υπάρχει για να προστατεύει την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών.Ιδεών που οχι μόνο μπορεί να διαφέρουν απο τις κατεστημένες κοινωνικές απόψεις, αλλά και να έρχονται σε ευθεία αντίθεση προς αυτές.Και μην μου πείς οτι αυτό είναι κάτι το αυτονόητο, γιατί είμαι σίγουρος οτι δεν είναι. . Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. June 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 13, 2006 Οταν κάνεις λόγο για "άσυλο εγκληματιών" αυτό είναι το αυτονόητο συμπέρασμα.Το άσυλο υπάρχει για να προστατεύει την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών.Ιδεών που οχι μόνο μπορεί να διαφέρουν απο τις κατεστημένες κοινωνικές απόψεις, αλλά και να έρχονται σε ευθεία αντίθεση προς αυτές.Και μην μου πείς οτι αυτό είναι κάτι το αυτονόητο, γιατί είμαι σίγουρος οτι δεν είναι. Μα αγαπητέ , οι ελευθερίες της έκφρασης και της διακίνησης ιδεών είναι δεδομένες και μάλιστα συνταγματικώς κατοχυρωμένες , Προ τι λοιπόν το άσυλο??(ή μάλλον ,τι ρόλος απομένει στο άσυλο?νομίζω μόνο αυτός της "προστασίας" εγκληματιών , που είναι στην ουσία κατάχρηση του ασύλου) Δεδομένης της ελευθερίας λόγου και έκφρασης , το πανεπιστημιακό άσυλο περιττεύει. Αν πάλι το καθεστώς ήταν ανελεύθερο και δεσποτικό , μην φανταστείς ότι το άσυλο θα σε προστάτευε...(βλ.Πολυτεχνείο);) MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
my_highness Δημ. June 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 13, 2006 Μα αγαπητέ , οι ελευθερίες της έκφρασης και της διακίνησης ιδεών είναι δεδομένες και μάλιστα συνταγματικώς κατοχυρωμένες , Προ τι λοιπόν το άσυλο??(ή μάλλον ,τι ρόλος απομένει στο άσυλο?νομίζω μόνο αυτός της "προστασίας" εγκληματιών , που είναι στην ουσία κατάχρηση του ασύλου) Δεδομένης της ελευθερίας λόγου και έκφρασης , το πανεπιστημιακό άσυλο περιττεύει. Αν πάλι το καθεστώς ήταν ανελεύθερο και δεσποτικό , μην φανταστείς ότι το άσυλο θα σε προστάτευε...(βλ.Πολυτεχνείο);) Οπως ανέφερα και προηγουμένως όμως (δες και μέσα στο quote.εκεί έχω απαντήσει και σε άλλα ζητήματα:p ) , πολλές φορές, το Σύνταγμα και οι νόμοι αποδεικνύονται ανεπαρκείς να σε προστατεύσουν απο περιπτώσεις κατάχρησης εξουσίας. Πάντως, επι της ουσίας, ζήτημα κατάργησης του ασύλου δεν τίθεται.Ακόμα και οι προτάσεις κάνουν λόγο, απλώς, για αντικατάστηση της επιτροπής ασύλου απο το πρυτανικό συμβούλιο. . Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
isolde Δημ. June 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 13, 2006 Οπως ανέφερα και προηγουμένως όμως (δες και μέσα στο quote.εκεί έχω απαντήσει και σε άλλα ζητήματα:p ) , πολλές φορές, το Σύνταγμα και οι νόμοι αποδεικνύονται ανεπαρκείς να σε προστατεύσουν απο περιπτώσεις κατάχρησης εξουσίας. Τι σημαίνει αυτό? Στην πράξη εννοώ. Αν υπάρξει κατάχρηση εξουσίας, εσύ προστατεύεσαι από το νόμο. Γι αυτό και λέγεται "κατάχρηση" και όχι "νόμιμη άσκηση εξουσίας". Wendy let me in I wanna be your friend I wanna guard your dreams and visions Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. June 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 13, 2006 Οπως ανέφερα και προηγουμένως όμως (δες και μέσα στο quote.εκεί έχω απαντήσει και σε άλλα ζητήματα:p ) , πολλές φορές, το Σύνταγμα και οι νόμοι αποδεικνύονται ανεπαρκείς να σε προστατεύσουν απο περιπτώσεις κατάχρησης εξουσίας. Πάντως, επι της ουσίας, ζήτημα κατάργησης του ασύλου δεν τίθεται.Ακόμα και οι προτάσεις κάνουν λόγο, απλώς, για αντικατάστηση της επιτροπής ασύλου απο το πρυτανικό συμβούλιο. Ωραία. Βλέπεις ότι αν λείπουν οι φωνές, τα νεύρα και οι υπερβολές μπορούμε να καταλήξουμε σε ένα συμπέρασμα , ή τουλάχιστον να καταλάβει ο ένας τις απόψεις του άλλου??:) :) Αυτό που σε ενοχλεί πραγματικά είναι η κατάχρηση εξουσίας από την αστυνομία. Είμαι απολύτως σύμφωνος. Από αυτήν δεν μπορεί να σε προστατεύσει πραγματικά κανένας. Αλλά είναι λογικό να υποστηρίζουμε ότι το άσυλο υπάρχει για να προστατεύει από την αστυνομική αυθαιρεσία και την κατάχρηση εξουσίας?? Είναι σαν να την νομιμοποιούμε... MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ddr2 Δημ. June 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 13, 2006 Τι σημαίνει αυτό? Στην πράξη εννοώ. Αν υπάρξει κατάχρηση εξουσίας, εσύ προστατεύεσαι από το νόμο. Γι αυτό και λέγεται "κατάχρηση" και όχι "νόμιμη άσκηση εξουσίας". Στα χαρτιά ναι , αλλά στην πράξη?? Αν εσύ έχεις φάει της χρονιάς σου ,τι να το κάνεις μετά? MyName: Γιάννης. Samsung s22 ultra ~ Samsung Tab S7 ~ Dell XPS 9350 Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
my_highness Δημ. June 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 13, 2006 Τι σημαίνει αυτό? Στην πράξη εννοώ. Αν υπάρξει κατάχρηση εξουσίας, εσύ προστατεύεσαι από το νόμο. Γι αυτό και λέγεται "κατάχρηση" και όχι "νόμιμη άσκηση εξουσίας". Πράγματι. Το άσυλο όμως αποτελεί άλλη μία ασφαλιστική δικλείδα, ώστε να αποτραπεί τυχόν προσπάθεια χειραγώγησης της ακαδημαικής κοινότητας, μέσω διώξεων, απο την εξουσία. . Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
isolde Δημ. June 13, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 13, 2006 Στα χαρτιά ναι , αλλά στην πράξη?? Αν εσύ έχεις φάει της χρονιάς σου ,τι να το κάνεις μετά? Και αν κάποιος έρθει και σου ρημάξει το σπίτι, τι να τον κάνεις μετά τον Ποινικό Κώδικα? your highness, στην πράξη πώς κινδυνεύει η ακαδημαική κοινότητα από τη δυνατότητα επέμβασης της αστυνομίας στο χώρο των πανεπιστημίων σε περίπτωση τέλεσης αδικημάτων? Αντιλαμβάνομαι ότι εννοείς ότι με την άρση του ασύλου η αστυνομία θα βολτάρει γενικώς στο πανεπιστήμιο και όχι μόνο στην περίπτωση ταραχών? Wendy let me in I wanna be your friend I wanna guard your dreams and visions Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts