Snowball Δημ. June 4, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 4, 2006 για ποιό λόγο να δωθούν περαιτέρω χρηματοδοτήσεις στα πανεπιστήμια??? ξεχνάτε τι έγινε στην πάντειο με υπεξαιρέσεις ύψους πολλών δις απο καθηγητές που έφτιαξαν σπίτια και αγόρασαν λιμουζίνες,καθώς και στο παν. πειραιά (αυτά που έβγαλε ο 30φυλλόπουλος και βούιζε όλο το πανεπιστήμιο και κανείς δεν έλεγε τίποτα),το πανεπιστήμιο κρήτης με τις χασισοφυτείες. στο παν. πάτρας με υπεξαιρέσεις ύψους πολλών δις πάλι. ήδη δίνονται στα πανεπιστήμια τεράστια ποσά για έρευνα και το αποτέλεσμα ένα απόλυτο μηδέν.ωραίο αστείο οτι οι καθηγητές που δεν πατάνε ποτέ στο πανεπιστήμιο και στέλνουν τα τσιράκια δεν αμείβονται καλά.γιαυτό κυκλοφορούν όλοι με mercedika αν τους δείς,επειδή πεινάνε.:lol: :lol: και γιατί εμπλέκεται το θέμα της τουρκίας??τι σχέση έχει το ένα με το άλλο?? εσείς προτείνετε δηλαδή να κάνουμε ακόμα πλουσιότερους τους καθηγητές,να πουλάνε νταβατζιλίκια,να το παίζουν άρχοντες αλλά παράλληλα να λέμε οτι έχουμε και δημόσια δωρεάν παιδεία,αφού καταφέρνουν και μας τα πέρνουν με 1002 έμμεσους τρόπους. Γουατεβερ... Ακομα πλουσιοτερους τους καθηγητες, ε; :lol: Υπαρχει κανεις αλλος που να τα πιστευει αυτα; Παράθεση http://www.thesimpsons.com/bios/images/bios_family_snowball2.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Snowball Δημ. June 4, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 4, 2006 δεν υπάρχει απολύτως τίποτα μη κερδοσκοπικό -ίδρυμα ή οργάνωση καθώς δεν θα συνέφερε τον επενδυτή να βάλει τα λεφτά του.οι ωφέλειες είναι και έμμεσες και άμεσες σε τέτοιες περιπτώσεις,αλλά δεν μεταφράζονται σε χρήματα τις περισσότερες περιπτώσεις οπότε μη λέμε οτι θέλουμε(καθότι κέρδος δεν είναι μόνο τα φράγκα για τον επιχειρηματία). Προφανως δεν εχεις ΙΔΕΑ πως λειτουργουν τα ιδιωτικα πανεπιστημια στην Αμερικη. Παράθεση http://www.thesimpsons.com/bios/images/bios_family_snowball2.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zombie26 Δημ. June 4, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 4, 2006 Γουατεβερ... Ακομα πλουσιοτερους τους καθηγητες, ε; :lol: Υπαρχει κανεις αλλος που να τα πιστευει αυτα; θες να πείς οτι πέρνουν λίγα??καθηγητής στον πειραιά μας έλεγε οτι δε τον συμφέρει να έρχεται στο πανεπιστήμιο να κάνει μάθημα ( 3 φορές την εβδομάδα κι αν ερχόταν) γιατί έλεγε οτι καθάριζε μόνο 3.500 ευρώ και σκεφτόταν να πάει στο ιδιωτικό όταν γίνει. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zombie26 Δημ. June 4, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 4, 2006 Προφανως δεν εχεις ΙΔΕΑ πως λειτουργουν τα ιδιωτικα πανεπιστημια στην Αμερικη. για πες μας εσύ πως λειτουργούν και ποιοί τα χρηματοδοτούν και για ποιούς λόγους???? Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
haris84 Δημ. June 4, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. June 4, 2006 το δάσος ποιός είναι???ο απλός καθηγητής (αν υπάρχει κάποιος που προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του) και το δε΄ντρο είναι οι εκάστοτε πρυτάνεις και πρόεδροι σχολών που ώς συνήθως είναι οι μεγαλύτεροι απατεώνες και έχουν την πλήρη οικονομική διαχείρηση??? και να σε ρωτήσω και εγώ το εξής τοτε,αφού όπως λες δεν υπάρχει χρηματοδότηση.όλα σχεδόν τα πανεπιστήμια έχουν μεταπτυχιακά προγράμματα που τα πληρώνουμε και πανάκριβα.και μέσα στο καταστατικό αναφέρεται οτι προορίζονται για σεμινάρια,επιμορφώσεις,αίθουσες,υλικοτεχνική υποδομή,κτλ κτλ εγώ που πληρώσα σε 2 χρόνια 8.000 ευρώ μόνο δίδακτρα γιατί έκανα μάθημα σε σκοτεινές και εξαθλιωμένες αίθουσες,πλήρωνα επιπλέον για τις σημειώσεις,δεν έγινε ούτε ενα σεμινάριο,δεν είχαμε θέρμανση,πολλές φορές δεν είχαμε ρεύμα,κτλ κτλ?? ποιός πήρε τα φράγκα που επένδυσα εγώ?????? Δεν ξέρω πως γίνεται η διαχείριση των χρηματων στο δικο σου πανεπιστημιο.αυτοι που ξερω ειναι οτι λογω της ελλειψης χρηματοδοτησης,στη δικη μου σχολη το μεταπτυχιακο της Κλινικης ψυχολογιας εχει φτασει να γινεται καθε 2 χρονια(απο εκει που γινοταν καθε χρονο),ενω 2 απο τα κυρια μεταπτυχιακα Παιδαγωγικης καταργηθηκαν.αυτο συμβαινει και σε αλλες σχολες.αυτο τι σημαινει?το δεντρο ειναι τα προβληματα που παρχουν λογω υποχρηματοδοτησης και κακης διαχειρισης(και παο τοι Υπουργειο Παιδειας)οπως και ο θανατος των δημ.πανεπισημιων με αποτελεσμα το να οδηγηθει ο κοσμος στην αμορφωσια,αφου στην Ελλαδα υπαρχει ενδεια και ο μεσος Ελληνας δεν θα αντεξει προσθετα εξοδα διδακτρωνγια να σπυδασει το παιδι του.το δεντρο ειναι η κοντοφθαλμη προσεγγιση των πραγματων. Παράθεση Q:I've always tried to teach you two things.First,never let them see you bleed. James Bond:And the second? Q:Always have an escape plan,007!http://i.esmas.com/image/0/000/003/563/Pierce_S.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Snowball Δημ. June 4, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 4, 2006 το δάσος ποιός είναι???ο απλός καθηγητής (αν υπάρχει κάποιος που προσπαθεί να κάνει τη δουλειά του) και το δε΄ντρο είναι οι εκάστοτε πρυτάνεις και πρόεδροι σχολών που ώς συνήθως είναι οι μεγαλύτεροι απατεώνες και έχουν την πλήρη οικονομική διαχείρηση??? και να σε ρωτήσω και εγώ το εξής τοτε,αφού όπως λες δεν υπάρχει χρηματοδότηση.όλα σχεδόν τα πανεπιστήμια έχουν μεταπτυχιακά προγράμματα που τα πληρώνουμε και πανάκριβα.και μέσα στο καταστατικό αναφέρεται οτι προορίζονται για σεμινάρια,επιμορφώσεις,αίθουσες,υλικοτεχνική υποδομή,κτλ κτλ εγώ που πληρώσα σε 2 χρόνια 8.000 ευρώ μόνο δίδακτρα γιατί έκανα μάθημα σε σκοτεινές και εξαθλιωμένες αίθουσες,πλήρωνα επιπλέον για τις σημειώσεις,δεν έγινε ούτε ενα σεμινάριο,δεν είχαμε θέρμανση,πολλές φορές δεν είχαμε ρεύμα,κτλ κτλ?? ποιός πήρε τα φράγκα που επένδυσα εγώ?????? Καλα, εσυ εισαι επικινδυνος. Για γινε πιο συγκεκριμενος και πες ΠΟΙΟΥΣ πρυτανεις και προεδρους σχολων (:lol:) εννοεις οτι ειναι απατεωνες; Εισαι σοβαρος για τα "φραγκα που επενδυσες εσυ"; Εχεις ιδεα ποσο κοστιζουν ολα αυτα που ζητας; Μαλλον λιγοτερο απο τα F16 που θεωρεις αυτονοητα, αλλα προφανως πολυ περισσοτερα απο τα 8 000 ευρω που δινεις εσυ και αλλη μια χουφτα μεταπτυχιακων. Το "δωρεαν παιδεια" δεν σημαινει πως ειναι τσαμπα τα βιβλια, οι αιθουσες, τα εργαστηρια, οι καθηγητες, κτλ. Καποιος τα πληρωνει. (Γιατι απανταω στα αυτονοητα; :p ) Παράθεση http://www.thesimpsons.com/bios/images/bios_family_snowball2.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zombie26 Δημ. June 4, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 4, 2006 Δεν ξέρω πως γίνεται η διαχείριση των χρηματων στο δικο σου πανεπιστημιο.αυτοι που ξερω ειναι οτι λογω της ελλειψης χρηματοδοτησης,στη δικη μου σχολη το μεταπτυχιακο της Κλινικης ψυχολογιας εχει φτασει να γινεται καθε 2 χρονια(απο εκει που γινοταν καθε χρονο),ενω 2 απο τα κυρια μεταπτυχιακα Παιδαγωγικης καταργηθηκαν.αυτο συμβαινει και σε αλλες σχολες.αυτο τι σημαινει?το δεντρο ειναι τα προβληματα που παρχουν λογω υποχρηματοδοτησης και κακης διαχειρισης(και παο τοι Υπουργειο Παιδειας)οπως και ο θανατος των δημ.πανεπισημιων με αποτελεσμα το να οδηγηθει ο κοσμος στην αμορφωσια,αφου στην Ελλαδα υπαρχει ενδεια και ο μεσος Ελληνας δεν θα αντεξει προσθετα εξοδα διδακτρωνγια να σπυδασει το παιδι του.το δεντρο ειναι η κοντοφθαλμη προσεγγιση των πραγματων. και γιατί δεν αναφέρεις και το εξής,αν υποθέσουμε οτι όλα τα άλλα που αναφέρεις είναι σωστά???με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων κρατάει και συνάλλαγμα στη χώρα,απο όλους αυτούς (ή ίσως τους περισσότερους)που θα επέλεγαν το εξωτερικό. παραβλέπω τα γραφώμενα σου περι αμορφωσιάς και πανεπιστημίων-ασχολίαστο. δεν ήξερα οτι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που πιστεύουν οτι μορφώνεσαι στο πανεπιστήμιο. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zombie26 Δημ. June 4, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 4, 2006 Καλα, εσυ εισαι επικινδυνος. Για γινε πιο συγκεκριμενος και πες ΠΟΙΟΥΣ πρυτανεις και προεδρους σχολων (:lol:) εννοεις οτι ειναι απατεωνες; Εισαι σοβαρος για τα "φραγκα που επενδυσες εσυ"; Εχεις ιδεα ποσο κοστιζουν ολα αυτα που ζητας; Μαλλον λιγοτερο απο τα F16 που θεωρεις αυτονοητα, αλλα προφανως πολυ περισσοτερα απο τα 8 000 ευρω που δινεις εσυ και αλλη μια χουφτα μεταπτυχιακων. Το "δωρεαν παιδεια" δεν σημαινει πως ειναι τσαμπα τα βιβλια, οι αιθουσες, τα εργαστηρια, οι καθηγητες, κτλ. Καποιος τα πληρωνει. (Γιατι απανταω στα αυτονοητα; :p ) για να το λές,μάλλον θα είμαι επικίνδυνος αφού τολμάω και ζητάω για όσα υπέγραψα οτι θα μου παρέχουν.και δεσμέυτηκα να πληρώσω για να έχω ρεύμα και θέρμανση,και λοιπές πολυτέλειες. το ωραίο είναι οτι δεν τα ζήτησα εγώ,στο ξαναλέω.είναι γραμμένα στο πρόγραμμα σπουδών και ποτέ δεν έγιναν,αλλά τέλος πάντων.μπορεί και να είμαι παράλογος αφού έχω απαίτηση να εκπληρωθούν οι όροι του συμβολαίου που υπέγραψα. τι σχέση έχουν πάλι τα f16??σου μιλάω για συγκεκριμένη περίπτωση αθέτησης όρων συμβολαίου και υπαναχώρησης,και αναφέρεις πάλι τα f16.τέλος πάντων. δεν καταλαβαινόμαστε φαίνεται.φαίνεται δεν καταλαβαίνεις τι λέω. δεν εξετάζω,ούτε και με ενδιαφέρει πόσο κοστίζουν αυτά που δεσμέυτηκαν οτι θα μου προσφέρουν ,αφού πλήρωσα όσα ζήτησαν εξαρχής.να κόψουν το κεφάλι τους. κι όπως φαίνεται ζούμε σε άλλο κόσμο,όπου στον δικό σου οι καθηγητές είναι φτωχαδάκια ,που τη βγάζουν με μια φέτα ψωμί. και κάτι άλλο,δωρεάν παιδεία τι σημαίνει κατά την γνώμη σου αν δεν είναι δωρεάν βιβλία,μη καταβολή διδάκτρων,αίθουσες αξιοπρεπείς κτλ κτλ?? που δεν είναι δωρεάν γιατί τα πληρώνω 2,3,4,5,6 φορές με έμμεσους και μη φόρους??????αν δεν το έχεις καταλάβει ακόμα τις αίθουσες,τα βιβλία,τους καθηγητές - εγώ κι εσύ τα πληρώνουμε με τους φόρους. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
haris84 Δημ. June 4, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. June 4, 2006 και γιατί δεν αναφέρεις και το εξής,αν υποθέσουμε οτι όλα τα άλλα που αναφέρεις είναι σωστά???με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων κρατάει και συνάλλαγμα στη χώρα,απο όλους αυτούς (ή ίσως τους περισσότερους)που θα επέλεγαν το εξωτερικό. παραβλέπω τα γραφώμενα σου περι αμορφωσιάς και πανεπιστημίων-ασχολίαστο. δεν ήξερα οτι υπάρχουν ακόμα άνθρωποι που πιστεύουν οτι μορφώνεσαι στο πανεπιστήμιο. Tα παραβλεπεις γιατι σε συμφερει.η μορφωση εχει να κανει με αυτα που εχεις λαβει απο την εκπαιδευση,απο το σχολειο αρα και απο το πανεπιστημιο.Η αγωγη και η καλλιεργεια εχουν να κανουν με αυτα τα ερεθισματα που εχεις λαβει απο την οικογενεια και με την προσπαθεια που εχεις κανει μονος σου(επιτρεψε μου να γνωριζω καλυτερα για αυτα,εχουν να κανουν ακριβως με τις σπουδες μου.και ναι,στο Πανεπιστημιο ανοιγουν οι οριζοντες του ανθρωπου,εκτος αν καποιος περναει ολον το καιρο του στις καφετεριες ολημερις η τα βλεπει ολα αυτα σαν μια τυπικη και υποχρεωτικη διεκπεραιωση.Αλλα ξεφυγαμε απο το θεμα.Οσο για τοεπιχειρημα περι εισροης συναλλαγματος ειναι σαθρο απο τα θεμελια του.ο γονιος που εχει οικονομικη δυνατοτητα θα συνεχισει να επιλεγει να στελνει το παιδι του στο εξωτερικο.λιγοι απο αυτους θα μεινουν μεσα.και εκτος των αλλων ειναι μια καθαρα εμπορικη αντιμετωπιση της παιδειας.αν καποιοι σκεφτομαστε επιχειρηματικα και θελουμε την εισροη συλλαγματος υπαρχουν και αλλοι ποροι/τροποι και οχι η χρησιμοποιηση της παιδειας. Παράθεση Q:I've always tried to teach you two things.First,never let them see you bleed. James Bond:And the second? Q:Always have an escape plan,007!http://i.esmas.com/image/0/000/003/563/Pierce_S.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zombie26 Δημ. June 4, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 4, 2006 Tα παραβλεπεις γιατι σε συμφερει.η μορφωση εχει να κανει με αυτα που εχεις λαβει απο την εκπαιδευση,απο το σχολειο αρα και απο το πανεπιστημιο.Η αγωγη και η καλλιεργεια εχουν να κανουν με αυτα τα ερεθισματα που εχεις λαβει απο την οικογενεια και με την προσπαθεια που εχεις κανει μονος σου(επιτρεψε μου να γνωριζω καλυτερα για αυτα,εχουν να κανουν ακριβως με τις σπουδες μου.και ναι,στο Πανεπιστημιο ανοιγουν οι οριζοντες του ανθρωπου,εκτος αν καποιος περναει ολον το καιρο του στις καφετεριες ολημερις η τα βλεπει ολα αυτα σαν μια τυπικη και υποχρεωτικη διεκπεραιωση.Αλλα ξεφυγαμε απο το θεμα.Οσο για τοεπιχειρημα περι εισροης συναλλαγματος ειναι σαθρο απο τα θεμελια του.ο γονιος που εχει οικονομικη δυνατοτητα θα συνεχισει να επιλεγει να στελνει το παιδι του στο εξωτερικο.λιγοι απο αυτους θα μεινουν μεσα.και εκτος των αλλων ειναι μια καθαρα εμπορικη αντιμετωπιση της παιδειας.αν καποιοι σκεφτομαστε επιχειρηματικα και θελουμε την εισροη συλλαγματος υπαρχουν και αλλοι ποροι/τροποι και οχι η χρησιμοποιηση της παιδειας. εγώ έχω την εντύπωση πάλι οτι οι περισσότεροι φεύγουν στο εξωτερικό είτε επειδή δεν πέρασαν ελλάδα,είτε επειδή πιστεύουν οτι είναι καλύτερο επίπεδο εκπαίδευσης εκεί.και στα 2 αυτά φταίει το σύστημα και οι υπέυθυνοι. διόρθωσε με αν κάνω κάπου λάθος.κι εδώ κολλάει το επιχείρημα οτι με την είσοδο ιδιωτικών πανεπιστημίων θα ανέβει το επίπεδο ανταγωνισμού,οπότε και το επίπεδο πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.όποιος δεν είναι ικανός ας πάει για φούντο. θέλοντας και μη εμπορευματοποιείται η παιδεία και κερδίζει αυτός που έχει τις καλύτερες προσφορές και επίπεδο.δηλαδή προς όφελος του τελικού καταναλωτή αλλά και του κράτους ,αν και εφόσον ανέβει το επίπεδο. απλά πράγματα.δε θέλει πολύ μιαλό.συνεχίζω να υποστηρίζω οτι οι φασαρίες γίνονται και μόνο για τους καθηγητές ,γιατί αυτοί είναι οι τελικώς χαμένοι. όσο για τους φοιτητές που μάχονται για δημόσια δωρεάν παιδεία συνεχίζω να λέω οτι έχουν εξαπατηθεί σε μεγάλο βαθμό,αφού τους τα πέρνουν με χίλιουςδυο τρόπους θέλοντας και μη και λένε κι ευχαριστώ απο πάνω. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Snowball Δημ. June 4, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 4, 2006 για να το λές,μάλλον θα είμαι επικίνδυνος αφού τολμάω και ζητάω για όσα υπέγραψα οτι θα μου παρέχουν.και δεσμέυτηκα να πληρώσω για να έχω ρεύμα και θέρμανση,και λοιπές πολυτέλειες. το ωραίο είναι οτι δεν τα ζήτησα εγώ,στο ξαναλέω.είναι γραμμένα στο πρόγραμμα σπουδών και ποτέ δεν έγιναν,αλλά τέλος πάντων.μπορεί και να είμαι παράλογος αφού έχω απαίτηση να εκπληρωθούν οι όροι του συμβολαίου που υπέγραψα. τι σχέση έχουν πάλι τα f16??σου μιλάω για συγκεκριμένη περίπτωση αθέτησης όρων συμβολαίου και υπαναχώρησης,και αναφέρεις πάλι τα f16.τέλος πάντων. δεν καταλαβαινόμαστε φαίνεται.φαίνεται δεν καταλαβαίνεις τι λέω. δεν εξετάζω,ούτε και με ενδιαφέρει πόσο κοστίζουν αυτά που δεσμέυτηκαν οτι θα μου προσφέρουν ,αφού πλήρωσα όσα ζήτησαν εξαρχής.να κόψουν το κεφάλι τους. Τελευταιο μου ποστ, γιατι κινδυνευει με κλειδωμα το θρεντ. Στον δικο μου κοσμο, στο ΕΜΠ, ο πρυτανης κυκλοφορει με ενα nissan της κακιας ωρας (μαλλον τελη δεκαετιας 80), και ο ενας αντι-πρυτανης με ενα peugeot 305 δεκαετιας 80 (για τον αλλο δεν ξερω). Θα μου πεις πως τα λεφτα που εχουν φαει τα εχουν σε Ελβετικες τραπεζες και εξοχικα στην Μυκονο (ποιος ξερει, ε; :lol: ). Αντε να εξηγουμε τα αυτονοητα παλι: Εννοειτε πως σε ενδιαφερει ποσο κοστιζει η παιδεια, αλλιως δεν θα εγραφες ενα σωρο ποστ εδω μεσα. Τα F16 τα αναφερω ως ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ για το πως ξοδευεται το δημοσιο χρημα στην Ελλαδα. Δεν μπορεις να απαιτεις καλο επιπεδο παιδειας απο την στιγμη που το budget δεν επαρκει (επειδη τα λεφτα του φορολογουμενου ξοδευονται σε αλλα, πολυ πιο ασημαντα, πραγματα). και κάτι άλλο,δωρεάν παιδεία τι σημαίνει κατά την γνώμη σου αν δεν είναι δωρεάν βιβλία,μη καταβολή διδάκτρων,αίθουσες αξιοπρεπείς κτλ κτλ?? που δεν είναι δωρεάν γιατί τα πληρώνω 2,3,4,5,6 φορές με έμμεσους και μη φόρους??????αν δεν το έχεις καταλάβει ακόμα τις αίθουσες,τα βιβλία,τους καθηγητές - εγώ κι εσύ τα πληρώνουμε με τους φόρους Πρωτον, για μενα δωρεαν παιδεια δεν σημαινει δωρεαν βιβλια (και δωρεαν συτιση), αλλα δεν θελω να ανοιξω 'a can of worms' τετοια ωρα, οποτε ας το αφησουμε το συγκεκριμενο θεμα. Για το τελευταιο κανεις πλακα, ελπιζω. ΠΡΟΦΑΝΩΣ και την παιδεια την πληρωνουμε μεσω των φορων, ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ειναι κι αυτο. Ποιος ηθελες να την πληρωνει; Ο Τουρκος φορολογουμενος; :lol: Παράθεση http://www.thesimpsons.com/bios/images/bios_family_snowball2.gif Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
haris84 Δημ. June 4, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. June 4, 2006 Συνολικα αυτοι που φευγουν εξω ειναι πολυ λιγοτεροι απο αυτους που μενουν μεσα και σπουδαζουν εδω.για το οτι καποιοι πανε εξω και σπουδαζουν ευθυνονται πολλοι παραγοντες που δεν ειναι της ωρας να αναλυσουμε.και επιμενω οτι ειναι τραγικο λαθος να αντιμετωπιζουμε την παιδεια σαν ενμποριο.αυτο που θα γινει(αν υπαρξουν ιδιωτικα πανεπιστημια)ειναι τα περισσοτερα παιδια να μην μπορεσουν να σπουδασουν(λογω οικονομικης στενοτητας),καθως δημοσια πανεπιστημια ειτε δεν θα υπαρχουν ειτε θα εχουν φθασει σε τραγικη κ υποτυπωδη κασταση.ετσι θα φθασουμε σε μια κατασταση,οπως ηταν τα πραγματα στην Ελλαδα πριν 40-50 χρονια,με ανθρωπους ημιμαθεις και ανειδικευτους εργατες.και αυτο βολευει καποιους απο πολλες αποψεις.και δημοσια παιδεια υπαρχει και αυτο αποδεικνυεται εμπρακτα οταν δεν δινουμε χρηματα για συγγραμματα και διδακτρα,οταν παρεχεται δωρεαν ιατροφαρμακετικη περιθαλψη και ασφαλιστικη καλυψη,διευκολυνση στα μεσα μαζικης συγκοινωνιας με το πασο,δωρεαν σιτιση (ιδιαιτερα για παιδια που σπουδαζουν σε αλλες πολεις απο αυτες που γεννηθηκαν),δωρεν στεγαση για οσους μενουν στις εστιες κλπ.μηντα βλεπουμε ολα μονοπλευρα.υπαρχουν μειονεκτηματα και προβληματα,αλλα υπαρχουν και πολλα θετικα. Παράθεση Q:I've always tried to teach you two things.First,never let them see you bleed. James Bond:And the second? Q:Always have an escape plan,007!http://i.esmas.com/image/0/000/003/563/Pierce_S.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
ispanos Δημ. June 4, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 4, 2006 Ena ena ta themata loipon, 1) Sthn Agglia exoume hmikratika panepistimia kai ena idiwtiko swsta. Me ta reforms pou ginonte sunexeia apo thn epoxh ths Thatcher ta panepistimia pane na ginoun perisotero idiwtika para kratika. Den einai tuxaia h apergia pou ginete ton teleuteo xrono edw, oute epishs oti kleinoun department giati den fernoun lefta sto panepistimio (history, philosophy etc) kai alla plista paradeigmata. 2) Ta rankings pou anaferonte edw (kai to kineziko, pou anaferomoun malista) kuriarxounte apo Agglwsaxonika idrumata ta opoia xrhsimopoioun auta ta rankings gia skopous marketing. To oti h USA einai h monh superpower (epakoloutha k h agglikh glwssa) ston kosmo nomizw oti to gnwrizoume oloi..etsi se auth thn logikh eprepe na exei kai ta kalutera panepistimia. To oti sthn Havana h sthn Mosca h' sto Carracas grafonte xiliades paper alla sta Ispanika h' se alles glwses se akadhmaika periodika pou den anagnwrizei h diethnis koinwtita (h agglosaxonikh) den shmenei oti den einai kala panepistimia, h' shmenei? Epishs sta facilities pou prosferei to kathe Americaniko h' Aggliko uni den exoun prosvash oloi oi mathites alla analoga se poia sxolh eisai, me sunepeia na uparxoun 2 kathgories foithtwn analoga me ta posa lefta exei to departments sou. 3) Sthn Ellada ektos apo to Deree den uparxei allo sovaro idiwtiko kentro spoudwn. To Deree etc piazoun na anagnwristoun san panepistimia wste na exoun prosvash ston dhmosio korvana. Rwtaw ksana, den einai paralogo idiwtikes epixeirhseis na pernoun lefta apo to kratos ?!!! Ean poume oti den einai paralogo, tote den prepei na auksithei shmantika to poso pou dinete sthn paidia? H suzhtish eprepe na einai sto pws tha veltiwthoun ta dhmosia idrumata kai oxi pws na dwsoume lefta ston idiwtiko tomea. Alla sthn Ellada ta teleutea 25 xronia uparxei to sunthima: Fae k esu boreis, fae oso einai kairos..Otan tha xasoun thn dhmosia paidia tote tha katalavoun ti shmene..krima gia autous pou tha erthoun meta apo emas. D.P Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. June 4, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 4, 2006 Ρε παιδιά, έχετε κάνει το θέμα να βγει εντελώς off topic!!!! :mad: :mad: :mad: AMAN! Όποιος θέλει να εκφράσει τις απόψεις του για την κατάληψη/απεργία/ απώλεια της εξεταστικής και (εσχάτως!!) αγγλικό παιδαγωγικό σύστημα (του κερατά off topic!:lol: ) ας ανοίξει δικό του θέμα! Εγώ επανέφερα αυτό το θέμα με σκοπό να ενημερώνουμε ο ένας τον άλλο για τις εξελίξεις...όχι για αντιπαράθεση! PLZ : προς κάποιον Moderator! Ας αφαιρεθούν τα άκυρα σχόλια, και ας μείνει ανοιχτό τo off topic για να μπορούν να γράφουν εκεί και όχι εδω! :cool: Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
haris84 Δημ. June 4, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. June 4, 2006 Διαφωνω DessertMissRain...εγω θα παρακαλουσα τους moderators να μην σβησουν κανενα σχολια και να α κρατησουν ολα(ισως εξαιρουμενων αυτων που δεχθηκαμε καποιοι επιθεσεις κ ειχαμε αντιπαραθεσεις σε προσωπικο επιπεδο)γιαι ειναι χρησιμο για ολους να διαβασουν και να καταλαβουν ποσο λανθασμενη νοοτροπια εχουν ορισμενοι για τα θεματα της 3βαθμιας εκπαιδευσης στην Ελλαδα.ειναι χρησιμο για την εξαγωγη πολλων χρησιμων συμερασματων... Παράθεση Q:I've always tried to teach you two things.First,never let them see you bleed. James Bond:And the second? Q:Always have an escape plan,007!http://i.esmas.com/image/0/000/003/563/Pierce_S.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
DesertSMisSRaiN Δημ. June 4, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 4, 2006 Διαφωνω DessertMissRain...εγω θα παρακαλουσα τους moderators να μην σβησουν κανενα σχολια και να α κρατησουν ολα(ισως εξαιρουμενων αυτων που δεχθηκαμε καποιοι επιθεσεις κ ειχαμε αντιπαραθεσεις σε προσωπικο επιπεδο)γιαι ειναι χρησιμο για ολους να διαβασουν και να καταλαβουν ποσο λανθασμενη νοοτροπια εχουν ορισμενοι για τα θεματα της 3βαθμιας εκπαιδευσης στην Ελλαδα.ειναι χρησιμο για την εξαγωγη πολλων χρησιμων συμερασματων... Μα και εγώ δεν είπα να τα σβήσουν...απλά να τα μεταφέρουν εκτός του θέματος... και να αφήσουν ανοιχτό το καινούργιο πλέον θέμα για να μπορούν όσοι θέλουν να συζητάνε...μπαίνω για να δω κανα νέο για τη σχολή μου και πέφτω πάνω σε αναλύσεις επι αναλύσεων για τα διάφορα (σίγουρα σοβαρά!) προβλήματα της παιδείας...πράγμα εντελώς άσχετο με τον λόγο ύπαρξης του θέματος. Παράθεση "Our lives are not our own. From womb to tomb, we are bound to others, past and present. And by each crime and every kindness, we birth our future." Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
haris84 Δημ. June 4, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. June 4, 2006 οκ..παντως θα προτεινα να μεινουν καποια σχολια...Επισης γενικα για οποιον ενδιαφερεται να δει τα νεα σε οτι αφορα τις αποφασεις συλλογων καθηγητων,χρησιμο σαιτ ειναι το http://www.ntua.gr/posdep με ανακοινωεις και ενημερωσεις... Παράθεση Q:I've always tried to teach you two things.First,never let them see you bleed. James Bond:And the second? Q:Always have an escape plan,007!http://i.esmas.com/image/0/000/003/563/Pierce_S.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Deadly_Sin1629395575 Δημ. June 4, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 4, 2006 epeidh exw diavasei oles tis apopseis edw,8elw na apanthsw giati polla eutrapela grafthkan.gnwmh mou einai oti to na plhrwneis gia na exeis prosvash sth gnwsh mas paei pisw ki oxi mprosta.ki an h ekpedeush exei ta xalia ths,na th dior8wsoume oxi na thn poulhsoume. 2on:opoios diafwnei me tis katalhpseis mporei apla na pshfhsei stis Γ/Σ THS sxolhs tou.mikropolitika sumferonta sigoura uparxoun alla to na dexomaste oles tis allages san provata den einai lush.outws h allws uper toulaxiston sth sxolh mou pshfhsan polu anentaxtoi. gia to ΑΠΘ opws fainetai k meta tis nees syneleuseis pou 8a ginoun oi perissoteres sxoles 8a meinoun kleistes.endeiktiko oti panw apo to 60% se filosofikh,hlektrologous ktl pshfisan uper. auta! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
zombie26 Δημ. June 4, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 4, 2006 το μοναδικό ευτράπελο είναι να πιστεύεις οτι υπάρχει δωρεάν παιδεία πλέον. δημόσια ή ιδιωτική δεν αλλάζει τίποτα. εγώ γιαυτό υποστηρίζω την είσοδο ιδιωτικών σχολών.δε πιστεύω οτι θα αλλάξει κάτι στη δομή.μη σου πώ οτι θα έρχεται και φτηνότερα μέχρι να τραβήξει πελατεία. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Gka Δημ. June 4, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 4, 2006 το μοναδικό ευτράπελο είναι να πιστεύεις οτι υπάρχει δωρεάν παιδεία πλέον. δημόσια ή ιδιωτική δεν αλλάζει τίποτα. εγώ γιαυτό υποστηρίζω την είσοδο ιδιωτικών σχολών.δε πιστεύω οτι θα αλλάξει κάτι στη δομή.μη σου πώ οτι θα έρχεται και φτηνότερα μέχρι να τραβήξει πελατεία.Ναι, να μπούνε τα ιδιωτικά και τα δημόσια να γίνουν ακόμα χειρότερα. Και αν τολμήσει και διαμαρτηρηθεί κανείς θα του πουν ότι αν δεν του κάνει το δημόσιο ας πάει στο ιδιωτικό! Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
haris84 Δημ. June 4, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. June 4, 2006 το μοναδικό ευτράπελο είναι να πιστεύεις οτι υπάρχει δωρεάν παιδεία πλέον. δημόσια ή ιδιωτική δεν αλλάζει τίποτα. εγώ γιαυτό υποστηρίζω την είσοδο ιδιωτικών σχολών.δε πιστεύω οτι θα αλλάξει κάτι στη δομή.μη σου πώ οτι θα έρχεται και φτηνότερα μέχρι να τραβήξει πελατεία. Ασχολιαστο... Παράθεση Q:I've always tried to teach you two things.First,never let them see you bleed. James Bond:And the second? Q:Always have an escape plan,007!http://i.esmas.com/image/0/000/003/563/Pierce_S.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CarpeNoctum Δημ. June 5, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2006 loipon me tin sira tou to fiologiko ioanninon proxorise simera me 328 psifous iper tis katalipsis kai 89 kata se katalipsi .As elpisoume oti auta tha voithisoun kapoious na katanoisoun oti i ekpaideusi den ine astio gia na tin kanoun idiotiki kai oute oti mporoun na mas anagkasoun na apodektoume kati pou tha mas anagkazi na agorazoume tosa vivlia apo to portofoli mas:) Την πρόταση νόμου την έχει κανείς για να τη δούμε ή λέμε ό,τι ακούμε στις ειδήσεις? Διευκρίνιση.. Δεν το λέω για σένα. Γενικά μιλάω. EDIT.. Τα βρήκα.. click me Παράθεση Νίκος http://carpenoctum.gr/ Pushme.to - Twitter - Facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
haris84 Δημ. June 5, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2006 Στις ειδησεις δεν λενε τιποτα για το περιεχομενο της προτασεις νομο.κανουν απλη αναφορα στα συλλαλητηρια και στο οτι οι σχολες κλεινουν .απ'οσο ξερω,υπαρχει ενημερωση του καθε φοιτητη με φυλλαδια που μοιραζονται στις σχολες και οχι μονο αυτο.και δεν εννοω κομματικα φυλλαδια... Παράθεση Q:I've always tried to teach you two things.First,never let them see you bleed. James Bond:And the second? Q:Always have an escape plan,007!http://i.esmas.com/image/0/000/003/563/Pierce_S.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
CarpeNoctum Δημ. June 5, 2006 Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2006 Για να δούμε λοιπόν... Οι φοιτητές λένε ότι με το νέο νόμο θα πληρώνουν τα βιβλία.. Η πρόταση νόμου λέει το εξής: Το παρόν σύστημα της διανομής ενός και μοναδικού συγγράμματος ανά μάθημα έχει στηλιτευτεί ευρύτατα ως σπάταλο, αναχρονιστικό και περιοριστικό της διαδικασίας μάθησης. Το υπάρχον σύστημα, σε μεγάλο βαθμό, ευθύνεται για τη μονοπωλιακή διανομή στους φοιτητές συχνά πρόχειρων και παρωχημένων συγγραμμάτων, σε βάρος ποιοτικά καλύτερων εναλλακτικών. Σε αντικατάσταση του σημερινού συστήματος μια λύση θα ήταν η οργάνωση και λειτουργία σύγχρονων πανεπιστημιακών βιβλιοθηκών, ώστε να ικανοποιεί τις ανάγκες του κάθε φοιτητή σε πανεπιστημιακά συγγράμματα. Τούτο προϋποθέτει τη συνεχή οικονομική υποστήριξη των βιβλιοθηκών για την προμήθεια αρκετών τίτλων ανά μάθημα (και μάλιστα σε πολλαπλά αντίτυπα, ανάλογα με το πλήθος των φοιτητών), καθώς και την επέκταση και τον εκσυγχρονισμό των πανεπιστημιακών δικτύων υπολογιστών και των ιστοσελίδων των Τμημάτων. Με τον τρόπο αυτό θα μπορούσε να αντικατασταθεί η σημερινή δωρεάν διανομή συγγραμμάτων, βελτιούμενη πάντως από τώρα ως προς τα παθολογικά της σημεία που τονίστηκαν παραπάνω. Επίσης, με βάση μία επαρκή και σχολιασμένη βιβλιογραφία εκ μέρους των διδασκόντων, οδηγό μελέτης και πλήρη ηλεκτρονική ιστοσελίδα για κάθε μάθημα (το τελευταίο, μάλιστα, προτείνεται να ισχύσει στο πλαίσιο της υποχρέωσης διαφάνειας και δημοσιότητας –βλ. Κεφάλαιο 4), θα καταργηθεί η πλάνη της Καθηγητικής «αυθεντίας» που απορρέει από το μοναδικό σύγγραμμα και θα αναδειχθεί ο εσωτερικός διάλογος και πλουραλισμός που συνοδεύουν την επιστημονική γνώση, ιδιαίτερα στις ανθρωπιστικές σπουδές. Η Επιτροπή δεν επιθυμεί να εξειδικεύσει την παρούσα πρόταση, αλλά να θέσει το πλαίσιο για την τελική ρύθμιση που θα πρέπει να αναλάβουν τα Τμήματα, ανάλογα με τις ιδιοτυπίες οι οποίες απορρέουν από τις γνωστικές τους ανάγκες Από πού βγαίνει το συμπέρασμα ότι θα πληρώνουν οι φοιτητές τα βιβλία? Παράθεση Νίκος http://carpenoctum.gr/ Pushme.to - Twitter - Facebook Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
haris84 Δημ. June 5, 2006 Author Κοινοποίηση Δημ. June 5, 2006 Για να δούμε λοιπόν... Οι φοιτητές λένε ότι με το νέο νόμο θα πληρώνουν τα βιβλία.. Η πρόταση νόμου λέει το εξής: Από πού βγαίνει το συμπέρασμα ότι θα πληρώνουν οι φοιτητές τα βιβλία? "Με τον τροπο αυτο θα μπορουσε να αντικατασταθει η ΔΩΡΕΑΝ διανομη συγραμματων..." Εκει. Παράθεση Q:I've always tried to teach you two things.First,never let them see you bleed. James Bond:And the second? Q:Always have an escape plan,007!http://i.esmas.com/image/0/000/003/563/Pierce_S.jpg Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts