mylogic_x Δημ. July 22, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 22, 2008 Δεν μου λέτε, γνωρίζει κάποιος εδώ να μου πει, επ ακριβώς ποια είναι τα αιτήματα των καταλήψεων? Παράθεση Vita Brevis Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
siciliano Δημ. July 22, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 22, 2008 Τα αιτήματα είναι πάντα τα ίδια. Οι λόγοι που γίνονται: 1) γιατί μπορούν 2) για να περάσουν όλες οι φουρνιές αυτην την εμπειρία - γίνεται σιγά, σιγά, θεσμός 3) δημιουργείται στους καταληψίες η εντύπωση ότι αγωνίζονται κόντρα στο κατεστημένο, αισθάνονται δυνατοί 4) για να ξεσπάσουν από την πίεση του σχολείου. Αποτέλεσμα: δημιουργείται κλίμα αποχαύνωσης στους φοιτητές και καθηγητές - υποβάθμιση ποιότητας σπουδών - έδαφος για την ίδρυση ιδιωτικών σχολών. :mad: :( Παράθεση [sIGPIC][/sIGPIC] dum spiro, spero... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dead Angel Δημ. July 22, 2008 Κοινοποίηση Δημ. July 22, 2008 -Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους-Όχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16 -Αξιολογηση με προυποθεσεις -Ενιαίο πτυχίο με κατοχυρωμένα επαγγελματικά δικαιώματα, χωρίς ειδικεύσεις και διασπάσεις - όχι στην ισοτίμηση των πτυχίων ΚΕΣ, ΚΕΚ, ΙΕΚ -Μία σχολή ανά γνωστικό αντικείμενο -Δωρεάν σίτιση-στέγαση και μεταφορές για τους φοιτητές που το χρειαζονται -Αυξηση χρηματοδοτησης και πολλα αλλα Παράθεση My Blog | Twitter Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
skabouri Δημ. August 31, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 31, 2008 - Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους υπάρχει ήδη. - Αξιολόγηση με προϋποθέσεις ζητείται στα λόγια. Στα έργα οι καθηγητές δεν τη θέλουν γιατί οι μισοί θα πάρουν πόδι. Εξ ού και υποκινούν φοιτητάρια να αποπροσανατολίζουν το κοινό και τους υπόλοιπους φοιτητές. - Επαγγελματικά δικαιώματα χωρίς ειδικεύσεις υπήρχαν όταν τα γνωστικά αντικείμενα καλύπτονταν από μία σχολή. Βλέπε "Ηλεκτρολόγος - Μηχανολόγος" της δεκαετίας του '60. Πλέον αναγκαστικά λόγω της ευρύτητας των γνωστικών αντικειμένων είναι ανεδαφικό να μην υπάρχει εξειδίκευση και διάσπαση. Τρανό παράδειγμα το Φυσικό, που τέλειωσα εγώ. Τόσο γενικευμένο που καταντά αστείο. - Εν μέρει σωστό. Αλλά με την προϋπόθεση ότι το γνωστικό αντικείμενο δεν είναι τόσο ευρύ που να χάνει το νόημα. - Τώρα θα σου πω βρες εσύ το βουνό χρυσάφι κι εγώ μαζί σου. - Αύξηση χρηματοδότησης ναι, αλλά με άμεσο έλεγχο ώστε να μην γίνονται πισίνες και Porsche. και πολλά άλλα αντεπιχειρήματα. Και το παράλογο συνεχίζει..... Το καλοκαίρι τέλειωσε, και μ' αυτό τελειώσαν και τα ψέματα. Διαβάστε να περάσετε τα μαθήματά σας και να πάρετε τα πτυχία-διπλώματα που τόσο κοπιάσατε να αποκτήσετε. Παράθεση Η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dead Angel Δημ. August 31, 2008 Κοινοποίηση Δημ. August 31, 2008 - Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους υπάρχει ήδη. αυτα λενε και το χαφτουμε. Μωρε καλα να παθουμε :p - Αξιολόγηση με προϋποθέσεις ζητείται στα λόγια. Στα έργα οι καθηγητές δεν τη θέλουν γιατί οι μισοί θα πάρουν πόδι. Εξ ού και υποκινούν φοιτητάρια να αποπροσανατολίζουν το κοινό και τους υπόλοιπους φοιτητές. Γιατι οι καθηγητες κανουν κουμαντο στα πανεπιστημια? Να παρουν ποδι τετοιοι - Επαγγελματικά δικαιώματα χωρίς ειδικεύσεις υπήρχαν όταν τα γνωστικά αντικείμενα καλύπτονταν από μία σχολή. Βλέπε "Ηλεκτρολόγος - Μηχανολόγος" της δεκαετίας του '60. Πλέον αναγκαστικά λόγω της ευρύτητας των γνωστικών αντικειμένων είναι ανεδαφικό να μην υπάρχει εξειδίκευση και διάσπαση. Τρανό παράδειγμα το Φυσικό, που τέλειωσα εγώ. Τόσο γενικευμένο που καταντά αστείο. οντως. Για το φυσικο συγκεκριμενα δε γνωριζω βεβαια Και το παράλογο συνεχίζει..... Το καλοκαίρι τέλειωσε, και μ' αυτό τελειώσαν και τα ψέματα. Διαβάστε να περάσετε τα μαθήματά σας και να πάρετε τα πτυχία-διπλώματα που τόσο κοπιάσατε να αποκτήσετε. ή αλλιως: Διαβαστε να παρετε τα πτυχια-διπλωματα που ΔΕΝ ειναι οπως τα ονειρευτηκατε:lol: Παράθεση My Blog | Twitter Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Axwell Δημ. September 1, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2008 Καλά, που βρίσκετε εσείς το κακό στο ενδεχόμενο δημιουργίας ιδιωτικών πανεπιστημίων, υπάρχει δηλαδή καμιά χώρα που να μην έχει ιδιωτικές σχολές??? Από νηπιαγωγεία μέχρι δημοτικά και πανεπιστήμια-κολλέγια. Μήπως θα ήταν καλύτερα να έκλειναν και τα ήδη υπάρχοντα ιδιωτικά γυμνάσια-λύκεια? Το θέμα είναι τα δημόσια σχολεία να εκσυγχρονιστούν, και νομίζω το φαινόμενο των αιώνιων φοιτητών μόνο εδώ υπάρχει... Φοιτητής είμαι κι εγώ στο Καποδιστριακό, με τις καταλήψεις όμως πολλές φορές το μετάνιωσα που δεν πήγα Αγγλία να τελειώσω και ένα χρόνο πιο γρήγορα, και στη χρονιά που υποτίθεται τελειώνουν οι σπουδές μου... Χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν, βλέπω να υπάρχουν πολλοί επαναστάτες χωρίς αιτία. Είναι καλή η ξεγνοιασιά και η καλοπέραση κατά τη διάρκεια των σπουδών, όμως προτιμότερο για μένα είναι να υπάρχει και λίγη πίεση ώστε να αναγκάζονται όλοι να προσπαθούν για το καλύτερο, και οι παραδώσεις μαθημάτων να βελτιωθούν, και εμείς σαν φοιτητές να τηρούμε κάποια χρονοδιαγράμματα ώστε να μην χάνουμε χρονιές για το τίποτα. Ειλικρινά το μέτρο της 'κατάληψης της σχολής' επηρεάζει αρνητικά μόνο εμάς τους φοιτητές. Δεν νομίζω να ασκεί πίεση σε κανένα πολιτικό πρόσωπο. Είμαι υπέρ των διαδηλώσεων και των διαμαρτυριών, όχι όμως υπέρ των καταλήψεων. Παράθεση When the sun is cold and black, when you wanna scream and shout, and the record plays the dark side of the moon... Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dead Angel Δημ. September 1, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2008 παρτε και τη δωρεαν σας παιδεια απο σημερινο αρθρο του Eθνος http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8470&pubid=1524531 Παράθεση My Blog | Twitter Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TN97 Δημ. September 1, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2008 παρτε και τη δωρεαν σας παιδεια απο σημερινο αρθρο του Eθνος http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8470&pubid=1524531 Το ότι τα Ελληνόπουλα πάνε φροντιστήριο, γιατί αναιρεί την δωρεάν παιδεία που μας παρέχεται από το Κράτος; Μήπως θα πρότεινες να απαγορευτούν τα φροντιστήρια; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dead Angel Δημ. September 1, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2008 καταρχας το αρθρο δεν αναφερεται μονο στα φροντιστηρια και δευτερον αν η παρεχομενη παιδεια ηταν επιπεδου φυσικα δεν θα υπηρχαν φροντιστηρια. Επειδη ομως η παιδεια ειναι χαμηλου επιπεδου τα παιδακια πανε στα φροντιστηρια για να...παπαγαλισουν και να περασουν σε μια καλη σχολη Παράθεση My Blog | Twitter Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TN97 Δημ. September 1, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2008 καταρχας το αρθρο δεν αναφερεται μονο στα φροντιστηρια και δευτερον αν η παρεχομενη παιδεια ηταν επιπεδου φυσικα δεν θα υπηρχαν φροντιστηρια. Επειδη ομως η παιδεια ειναι χαμηλου επιπεδου τα παιδακια πανε στα φροντιστηρια για να...παπαγαλισουν και να περασουν σε μια καλη σχολη Το άρθρο αναφέρεται και στον σχολικό εξοπλισμό, ναι, αλλά το μεγάλο κόστος είναι τα φροντιστήρια (δεν υπολογίζω καθόλου τα ιδιωτικά σχολεία μιας και αυτό ξεφεύγει από το θέμα μας μιας και εκεί πάει κανείς από επιλογή). Ένα από τα συνθήματά σας, είναι «δωρεάν παιδεία για όλους». Από την στιγμή που αυτό ισχύει ήδη εφόσον δεν πληρώνουμε δίδακτρα για να πάμε στα δημόσια σχολεία, πρώτον τί νόημα έχει το σύνθημα αυτό και δεύτερον - ξαναρωτάω - γιατί έχουν σχέση τα φροντιστήρια; Μην σκεφτείς ότι δεν καταλαβαίνω που το πας. Ισχυρίζεσαι ότι τα παιδιά πάνε εκεί «υποχρεωτικά» για να έχουν «υψηλότερο επίπεδο σπουδών». Αν θέλεις την γνώμη μου γελιέσαι με το να πιστεύεις κάτι τέτοιο... Και η ποιότητα της δημόσιας παιδείας να ανέβαινε, πάλι κάποιοι θα πήγαιναν φροντιστήριο ώστε να προετοιμαστούν ακόμα καλύτερα, να έχουν πλεονέκτημα απέναντι σε όσους μαθητές δεν πάνε. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dead Angel Δημ. September 1, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2008 καταλαβαινω τι εννοεις. Τυπικα εχεις δικιο. Αλλα, ουσιαστικα οχι. Ειναι σαν αυτη τη γκελα που παθαμε που μας βγαλανε στην ΕΕ πλουσιοτερους απο'τι ειμαστε ενω δεν ειμαστε. Αν με καταλαβαινεις...Εννοω, στα χαρτια δωρεαν, αλλα στην πραξη αστα..Εκει επικεντρωνομαι Εξαλλου, [μεταξυ σοβαρου-αστειου:p] το συνθημα ειναι 'δημοσια και δωρεαν παιδεια'. Απο το κρατος δλδ αλλα και δωρεαν, μην μας βαλει κανα διδακτρο το κρατος :p Ακομα, πρωτος βγηκα και ειπα οτι στα φροντιστηρια παπαγαλια κανεις. Δεν ειναι οτι δεν το παραδεχονται κιολας. Στις διαφημισεις χρησιμοποιουν τα ποσοστα επιτυχιας τους στις πανελληνιες για να τραβηξουν κοσμο. Το προγραμμα και η μεθοδος των μαθηματων ειναι για να σε οδηγησουν σε επιτυχια στις πανελληνιες ΚΑΙ οχι για να μαθεις τιποτα της προκοπης. Το ξερουμε ολοι νομιζω αυτο :) Ακομα και αν η παιδεια καλυτερευε, ο Ελληνας παλι θα πηγαινε φροντιστηριο γιατι ετσι εχει μαθει. Ακομα και ιδιωτικα να γινουν, ο Ελληνας παλι φροντιστηριο θα παει. Γιατι? Γιατι ολο το συστημα σε οδηγει στις πανελληνιες. Τωρα κατι παει να γινει που μιλανε για καταργηση πανελληνιων, για προπαρασκευαστικα ετη και τετοια αλλα στα λογια καλα ακουγονται, στην πραξη/λεπτομερειες να δουμε πως θα το κανουν Παράθεση My Blog | Twitter Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TN97 Δημ. September 1, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2008 καταλαβαινω τι εννοεις. Τυπικα εχεις δικιο. Αλλα, ουσιαστικα οχι. Ειναι σαν αυτη τη γκελα που παθαμε που μας βγαλανε στην ΕΕ πλουσιοτερους απο'τι ειμαστε ενω δεν ειμαστε. Αν με καταλαβαινεις...Εννοω, στα χαρτια δωρεαν, αλλα στην πραξη αστα..Εκει επικεντρωνομαι Εγώ νομίζω ότι και ουσιαστικά έχω δίκιο. Δωρεάν παιδεία, θεωρώ ότι πράγματι έχουμε. Το αν μας αρέσει ή όχι είναι το θέμα, για αυτό και θεωρώ ότι το σύνθημά σας «δωρεάν και δημόσια παιδεία για όλους» θα έπρεπε να αλλάξει σε κάτι σαν «καλύτερη δωρεάν και δημόσια παιδεία για όλους». Και για να μην νομίζεις ότι πήγα σχολείο στο... Χάρβαρντ :p να σε πληροφορήσω ότι το σχολείο μου την εποχή που πήγα εγώ θα σου φαινόταν μάλλον... πρωτόγονο. Εξαλλου, [μεταξυ σοβαρου-αστειου:p] το συνθημα ειναι 'δημοσια και δωρεαν παιδεια'. Απο το κρατος δλδ αλλα και δωρεαν, μην μας βαλει κανα διδακτρο το κρατος :p Εκεί δεν έχουν φτάσει ακόμα, νομίζω :p Πάντως, καλό θα ήταν να ξέρουμε όλοι ότι «δωρεάν» παιδεία δεν υπάρχει καθώς υποτίθεται ότι πληρώνουμε το Κράτος μέσω των φόρων και αυτό αναλαμβάνει να μας παρέχει τα απαιτούμενα. Τελικά, ίσως το σύνθημά σας θα έπρεπε να ξανα-αλλάξει και να γίνει: «Θέλουμε οι φόροι μας να πιάνουνε τόπο». Αυτό, πίστεψέ με, θα το υποστήριζα και εγώ. Ακομα, πρωτος βγηκα και ειπα οτι στα φροντιστηρια παπαγαλια κανεις. Δεν ειναι οτι δεν το παραδεχονται κιολας. Στις διαφημισεις χρησιμοποιουν τα ποσοστα επιτυχιας τους στις πανελληνιες για να τραβηξουν κοσμο. Το προγραμμα και η μεθοδος των μαθηματων ειναι για να σε οδηγησουν σε επιτυχια στις πανελληνιες ΚΑΙ οχι για να μαθεις τιποτα της προκοπης. Το ξερουμε ολοι νομιζω αυτο :) Μαζί σου σε όσα λες, έτσι είναι. Το θέμα όμως, το ξαναλέω, είναι ότι αυτό δεν αφορά το Κράτος. Ακομα και αν η παιδεια καλυτερευε, ο Ελληνας παλι θα πηγαινε φροντιστηριο γιατι ετσι εχει μαθει. Ακομα και ιδιωτικα να γινουν, ο Ελληνας παλι φροντιστηριο θα παει. Γιατι? Γιατι ολο το συστημα σε οδηγει στις πανελληνιες. Τωρα κατι παει να γινει που μιλανε για καταργηση πανελληνιων, για προπαρασκευαστικα ετη και τετοια αλλα στα λογια καλα ακουγονται, στην πραξη/λεπτομερειες να δουμε πως θα το κανουν Όπως και να το κάνουν, να είσαι σίγουρος ότι τα φροντιστήρια θα συνεχίσουν να υπάρχουν, προσαρμοσμένα στις νέες απαιτήσεις ίσως. Έχεις σκεφτεί τί θα γινόταν εάν το Κράτος απαγόρευε την λειτουργία τους; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dead Angel Δημ. September 1, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2008 Εγώ νομίζω ότι και ουσιαστικά έχω δίκιο. Δωρεάν παιδεία, θεωρώ ότι πράγματι έχουμε. Το αν μας αρέσει ή όχι είναι το θέμα, για αυτό και θεωρώ ότι το σύνθημά σας «δωρεάν και δημόσια παιδεία για όλους» θα έπρεπε να αλλάξει σε κάτι σαν «καλύτερη δωρεάν και δημόσια παιδεία για όλους». ... Τελικά, ίσως το σύνθημά σας θα έπρεπε να ξανα-αλλάξει και να γίνει: «Θέλουμε οι φόροι μας να πιάνουνε τόπο». Αυτό, πίστεψέ με, θα το υποστήριζα και εγώ. θα κανω την εισηγηση και θα το σκεφτουμε :p σοβαρα τωρα...νταξ, πιστευω για λογους συνθηματος ακουγεται τοσο απλα...ολοι ξερουμε τι παιζει, δεν ειμαστε χαζοι. Να λεμε ολοκληρο κατεβατο για συνθημα δε λεει. Για χαρη ευκολιας λοιπον :) Όπως και να το κάνουν, να είσαι σίγουρος ότι τα φροντιστήρια θα συνεχίσουν να υπάρχουν, προσαρμοσμένα στις νέες απαιτήσεις ίσως. Έχεις σκεφτεί τί θα γινόταν εάν το Κράτος απαγόρευε την λειτουργία τους; δεν προκειται ποτε να γινει. Οπως ποτε δεν θα κλεισουν τα ΑΕΙ/ΤΕΙ φαντασματα και τοσα αλλα ασχημα αυτου του τοπου Παράθεση My Blog | Twitter Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. September 1, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2008 παρτε και τη δωρεαν σας παιδεια απο σημερινο αρθρο του Eθνος http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11424&subid=2&tag=8470&pubid=1524531 καταρχας το αρθρο δεν αναφερεται μονο στα φροντιστηρια Ναι, αναφέρεται και στις φόρμες και στο χαρτιλίκι. :wacko: Στο ποσό αυτό περιλαμβάνεται η προετοιμασία για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις σε φροντιστήριο, τα απαραίτητα βιβλία- βοηθήματα, αθλητικές φόρμες και χαρτζιλίκι των 70 ευρώ μηνιαίως. Eνώ αυτό δεν αναιρεί την ουσία του άρθρου, μου έκανε κάπως. Τι θέλουν να πληρώνει το κράτος και το χαρτηλίκι του μαντράχαλου στο λύκειο; Δωρεάν τσιγαράκι ίσως; Δλδ ΟΚ η ελληνική οικογένεια ξοδεύει πολλά σε "παραπαιδεία", σε βοηθήματα (το αν φταίει μόνο το κράτος είναι άλλη κουβέντα). Αλλά το να μου βάζουν το χαρτηλίκι και τις αθλητικές φόρμες για να φαίνεται το ποσό μεγαλύτερο δείχνει ότι κάτι τέτοιες "έρευνες" στις διάφορες και καλά "σοβαρές" εφημερίδες είναι μάλλον για τα πανηγύρια. Πάντως η μανία του Έλληνα με τα φροντιστήρια είναι παροιμιώδης. Στο πανεπιστήμιο υπάρχουν παιδιά που δεν πηγαίνουν (τακτικά) στις παραδόσεις ή πηγαίνουν αλλά δεν κάνουν διάβασμα σπίτι αλλά μετά πηγαίνουν φροντιστήριο. :wacko: Άλλοι πηγαίνουν φροντιστήριο για GMAT κοκ. Ξέρω παιδιά που πήγαιναν αγγλικά και κάνανε και ιδιαίτερο (φροντιστήριο στο φροντιστήριο δλδ :p) Σε λίγο θα πηγαίνουν φροντιστήριο και τα παιδιά του δημοτικού. Ή μήπως πηγαίνουν ήδη; Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TN97 Δημ. September 1, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2008 θα κανω την εισηγηση και θα το σκεφτουμε :p σοβαρα τωρα...νταξ, πιστευω για λογους συνθηματος ακουγεται τοσο απλα...ολοι ξερουμε τι παιζει, δεν ειμαστε χαζοι. Να λεμε ολοκληρο κατεβατο για συνθημα δε λεει. Για χαρη ευκολιας λοιπον :) Καταλαβαίνω τι λες, αλλά η πλάκα είναι ότι μιλάω πολύ σοβαρά. Γιατί σου φαίνεται λογικό ο κόσμος να καταλαβαίνει τι ακριβώς εννοείτε όταν κουτσουρεύετε συνθήματα για χάρη ευκολίας; Προσωπικά θεωρώ ότι πολλοί από εσάς πιστεύουν ότι όντως δεν έχουμε δωρεάν και δημόσια παιδεία και πραγματικά πολλοί πολίτες δεν καταλαβαίνουν για ποιον λόγο διαμαρτύρεστε. δεν προκειται ποτε να γινει. Οπως ποτε δεν θα κλεισουν τα ΑΕΙ/ΤΕΙ φαντασματα και τοσα αλλα ασχημα αυτου του τοπου Προτείνω να μην είσαι τόσο εύκολος στο να καταδικάζεις πράγματα. Στα φροντιστήρια υπάρχει αρκετός κόσμος που ζει από αυτά. Σκέψου πόσοι φυσικοί, μαθηματικοί, πολιτικοί επιστήμονες, φιλόλογοι κτλ θα έμεναν χωρίς μια σταθερή δουλειά, εάν έκλειναν. Το ίδιο ισχύει και για πολλά ΑΕΙ/ΤΕΙ, «φαντάσματα» όπως τα ονομάζεις, ολόκληρες περιοχές ζουν από τους φοιτητές ή και το διδακτικό προσωπικό, εκτός και αν εννοείς τα ΤΕΙ εκείνα που δεν έχουν κανένα φοιτητή οπότε συμφωνούμε. Προσωπικά δεν συμφωνώ ή διαφωνώ με όλα αυτά. Απλά αποτυπώνω την πραγματικότητα όπως την βλέπω και πιστεύω ότι πολλές φορές τα πράγματα δεν είναι μόνο άσπρο ή μαύρο. Βεβαίως και πιστεύω και εγώ ότι η δημόσια παιδεία πρέπει και οφείλει να είναι καλύτερη απ'ότι είναι τώρα. Ωστόσο νομίζω ότι τα αληθινά αίτια που μέχρι στιγμής δεν το έχουμε δει αυτό, δεν τα έχουμε συζητήσει ακόμα και, επίσης, το αληθινό ζητούμενο δεν είναι η ύπαρξη ιδιωτικών ΑΕΙ ή όχι. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dead Angel Δημ. September 1, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2008 Σε λίγο θα πηγαίνουν φροντιστήριο και τα παιδιά του δημοτικού. Ή μήπως πηγαίνουν ήδη; πηγαινουν. Ξερω :) Γιατί σου φαίνεται λογικό ο κόσμος να καταλαβαίνει τι ακριβώς εννοείτε όταν κουτσουρεύετε συνθήματα για χάρη ευκολίας; Προσωπικά θεωρώ ότι πολλοί από εσάς πιστεύουν ότι όντως δεν έχουμε δωρεάν και δημόσια παιδεία και πραγματικά πολλοί πολίτες δεν καταλαβαίνουν για ποιον λόγο διαμαρτύρεστε. δικιο εχεις και συ. Με τοση προπαγανδα ο κοσμος παρασυρεται. Αλλα αν πραγματικα ηθελε να ενημερωθει θα μπορουσε μεσω διαφορων κειμενων. Οσοι ενημερωνονται ακομα με τηλεοραση -τα περισσοτερα νοικοκυρια δλδ- τρωνε την προπαγανδα για τους κακους φοιτητες που κανουν ζημιες στα καταστηματα των σκληρα εργαζομενων Προτείνω να μην είσαι τόσο εύκολος στο να καταδικάζεις πράγματα. Στα φροντιστήρια υπάρχει αρκετός κόσμος που ζει από αυτά. Σκέψου πόσοι φυσικοί, μαθηματικοί, πολιτικοί επιστήμονες, φιλόλογοι κτλ θα έμεναν χωρίς μια σταθερή δουλειά, εάν έκλειναν. Το ίδιο ισχύει και για πολλά ΑΕΙ/ΤΕΙ, «φαντάσματα» όπως τα ονομάζεις, ολόκληρες περιοχές ζουν από τους φοιτητές ή και το διδακτικό προσωπικό, εκτός και αν εννοείς τα ΤΕΙ εκείνα που δεν έχουν κανένα φοιτητή οπότε συμφωνούμε. ναι αλλα, τα χρηματα που πανε σε αυτα τα ΑΕΙ τα χανει καποιο αλλο καλυτερο. Και παει λεγοντας Βεβαίως και πιστεύω και εγώ ότι η δημόσια παιδεία πρέπει και οφείλει να είναι καλύτερη απ'ότι είναι τώρα. Ωστόσο νομίζω ότι τα αληθινά αίτια που μέχρι στιγμής δεν το έχουμε δει αυτό, δεν τα έχουμε συζητήσει ακόμα και, επίσης, το αληθινό ζητούμενο δεν είναι η ύπαρξη ιδιωτικών ΑΕΙ ή όχι. περισυ ειχε γινει πολυ καλη κουβεντα. Τα αιτια ειναι τα λαμογια που βρισκονται σε θεσεις στα πανεπιστημια, πιο πανω απο αυτους αυτοι που τους διορισαν εκει. Αιτιο ειναι η μη αξιολογηση και αλλα τετοια. Παράθεση My Blog | Twitter Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TN97 Δημ. September 1, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2008 περισυ ειχε γινει πολυ καλη κουβεντα. Τα αιτια ειναι τα λαμογια που βρισκονται σε θεσεις στα πανεπιστημια, πιο πανω απο αυτους αυτοι που τους διορισαν εκει. Αιτιο ειναι η μη αξιολογηση και αλλα τετοια. Αναφέρομαι στα διαρθρωτικά προβλήματα της παιδείας μας και όχι στον στενό κύκλο των ΑΕΙ. Αλήθεια, έχεις σκεφτεί γιατί στο καλό η Παιδεία έχει τόσα προβλήματα; Γιατί πολλά σχολικά κτίρια είναι χάλια μαύρα, γιατί δεν υπάρχει ο πρέπων σχολικός και πανεπιστημιακός εξοπλισμός, γιατί τα σχολικά βιβλία και τα συγγράματα πολλές φορές δεν μας ικανοποιούν; Και αναφέρω λίγα μόνο από τα προβλήματα. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
gmac Δημ. September 1, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2008 Προτείνω να μην είσαι τόσο εύκολος στο να καταδικάζεις πράγματα. Στα φροντιστήρια υπάρχει αρκετός κόσμος που ζει από αυτά. Σκέψου πόσοι φυσικοί, μαθηματικοί, πολιτικοί επιστήμονες, φιλόλογοι κτλ θα έμεναν χωρίς μια σταθερή δουλειά, εάν έκλειναν. Το ίδιο ισχύει και για πολλά ΑΕΙ/ΤΕΙ, «φαντάσματα» όπως τα ονομάζεις, ολόκληρες περιοχές ζουν από τους φοιτητές ή και το διδακτικό προσωπικό, εκτός και αν εννοείς τα ΤΕΙ εκείνα που δεν έχουν κανένα φοιτητή οπότε συμφωνούμε. Eδώ θα τα χαλάσουμε. :) Τα ΑΕΙ/ΤΕΙ αλλά και τα φροντιστήρια δεν υπάρχουν για να ζουν κάποιοι από αυτά. Είτε είναι εργαζόμενοι είτε η τοπική κοινωνία. Εξυπηρετούν έναν συγκεκριμένο σκοπό και είναι πέρα για πέρα αντιπαραγωγικό αλλά και παράλογο να διατηρούνται ανοιχτά μόνο και μόνο για αυτό το λόγο (σε κάποια ΤΕΙ αναφέρομαι) ενώ τα χρήματα για τη συντήρησή τους θα μπορούσαν να επενδυθούν σε 1002 καλυτερα πράγματα. Όσον αφορά τα φροντιστήρια, μακάρι να σου πρόσφερε το σχολείο όλα τα εφόδια που χρειάζεσαι και να μην υπήρχαν φροντιστήρια. Το που θα έβρισκαν δουλειά όλοι οι καθηγητές που δουλεύουν σε αυτά είναι (συγγνώμη αν ακουστεί κάπως) δευτερεύον ζήτημα για την κοινωνία συνολικά. Όταν κάποιο επάγγελμα/κλάδος/τομέας της οικονομίας δε χρειάζεται πλέον συμβαίνουν αυτά. Και οι εταιρίες security θα χάσουν αν η αστυνομία αρχίσει να κάνει καλύτερα τη δουλειά της, αλλά τι προτείνεις να μείνει η αστυνομία στο χάλι που έχει για να μην απολυθεί κόσμος από τα σεκιούριτι. Επίσης οι καπνοβιομηχανίες θα έχαναν αν όλοι σταματούσαμε το κάπνισμα κτλ κτλ. Να φέρω κι άλλα παραδείγματα; πηγαινουν. Ξερω :) δικιο εχεις και συ. Με τοση προπαγανδα ο κοσμος παρασυρεται. Αλλα αν πραγματικα ηθελε να ενημερωθει θα μπορουσε μεσω διαφορων κειμενων. Οσοι ενημερωνονται ακομα με τηλεοραση -τα περισσοτερα νοικοκυρια δλδ- τρωνε την προπαγανδα για τους κακους φοιτητες που κανουν ζημιες στα καταστηματα των σκληρα εργαζομενων Eγώ που δε βλέπω σχεδόν καθόλου ελληνική τηλεόραση αλλά συμφωνώ με τον υπόλοιπο κόσμο όσον αφορά τους κακούς (και αργόσχολους :) ) φοιτητές που κάνουν ζημιές στην περιουσία του σκληρά εργαζόμενου Έλληνα πολίτη είμαι καλά γιατρέ; :lol: Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TN97 Δημ. September 1, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2008 Eδώ θα τα χαλάσουμε. :) Τα ΑΕΙ/ΤΕΙ αλλά και τα φροντιστήρια δεν υπάρχουν για να ζουν κάποιοι από αυτά. Είτε είναι εργαζόμενοι είτε η τοπική κοινωνία. Εξυπηρετούν έναν συγκεκριμένο σκοπό και είναι πέρα για πέρα αντιπαραγωγικό αλλά και παράλογο να διατηρούνται ανοιχτά μόνο και μόνο για αυτό το λόγο (σε κάποια ΤΕΙ αναφέρομαι) ενώ τα χρήματα για τη συντήρησή τους θα μπορούσαν να επενδυθούν σε 1002 καλυτερα πράγματα. Όσον αφορά τα φροντιστήρια, μακάρι να σου πρόσφερε το σχολείο όλα τα εφόδια που χρειάζεσαι και να μην υπήρχαν φροντιστήρια. Το που θα έβρισκαν δουλειά όλοι οι καθηγητές που δουλεύουν σε αυτά είναι (συγγνώμη αν ακουστεί κάπως) δευτερεύον ζήτημα για την κοινωνία συνολικά. Όταν κάποιο επάγγελμα/κλάδος/τομέας της οικονομίας δε χρειάζεται πλέον συμβαίνουν αυτά. Και οι εταιρίες security θα χάσουν αν η αστυνομία αρχίσει να κάνει καλύτερα τη δουλειά της, αλλά τι προτείνεις να μείνει η αστυνομία στο χάλι που έχει για να μην απολυθεί κόσμος από τα σεκιούριτι. Επίσης οι καπνοβιομηχανίες θα έχαναν αν όλοι σταματούσαμε το κάπνισμα κτλ κτλ. Να φέρω κι άλλα παραδείγματα; Βρε gmac, αν πρόσεξες το μήνυμά μου, σημείωσα επίσης ότι δεν διαφωνώ ή συμφωνώ με αυτά και πρόσθεσα ότι αποτυπώνω όσα θεωρώ ότι βλέπω γύρω μου. Καταλαβαίνω το σκεπτικό σου με την έννοια ότι δεν είναι δουλειά ενός ΑΕΙ/ΤΕΙ να συντηρεί επαρχιακές περιοχές, ωστόσο δεν μπορούμε να μην παραδεχτούμε ότι τουλάχιστον σε αυτό το θέμα υπάρχουν ολόκληρες πόλεις που επωφελήθηκαν. Εσένα αυτό μπορεί να μην σου λέει κάτι, στον άνθρωπο που ζει μόνιμα εκεί όμως και μέσω των φοιτητών σε πολλές περιπτώσεις είδε το εισόδημά του να αυξάνεται, λέει. Ουσιαστικά, έτσι όπως το βλέπω εγώ, σε κάποιες (όχι όλες) υγιείς περιπτώσεις η δημιουργία ενός ΑΕΙ/ΤΕΙ αποτέλεσε έναν καλό τρόπο μεταφοράς πλούτου από την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη προς την επαρχία. Φυσικά και δεν συμφωνώ με την δέσμευση πόρων για να συντηρούνται «πεθαμένα» ΑΕΙ και ΤΕΙ μιας και αφού δεν πάει κανένας φοιτητής εκεί να σπουδάσει και να μείνει δεν έχει και νόημα η ύπαρξή τους. Το ξαναλέω όμως, σε υγιείς περιπτώσεις, είμαι υπέρ. Όσον αφορά τα φροντιστήρια, πιστεύεις πραγματικά ότι υπάρχει Κυβέρνηση που θα έκλεινε μία ολόκληρη βιομηχανία; Μιλάμε για πολύ κόσμο που εργάζεται εκεί και, στο κάτω κάτω, το ξαναλέω και αυτό, ακόμα και αν η δημόσια Παιδεία βελτιωνόταν, πάλι πολλοί γονείς θα έστελναν τα παιδιά τους εκεί μόνο και μόνο για να υπερτερούν έναντι των υπολοίπων. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dead Angel Δημ. September 1, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2008 Αναφέρομαι στα διαρθρωτικά προβλήματα της παιδείας μας και όχι στον στενό κύκλο των ΑΕΙ. Αλήθεια, έχεις σκεφτεί γιατί στο καλό η Παιδεία έχει τόσα προβλήματα; Γιατί πολλά σχολικά κτίρια είναι χάλια μαύρα, γιατί δεν υπάρχει ο πρέπων σχολικός και πανεπιστημιακός εξοπλισμός, γιατί τα σχολικά βιβλία και τα συγγράματα πολλές φορές δεν μας ικανοποιούν; πολλες φορες αλλα δεν βγαζω ακρη. Η μαλλον, κατηγορω προσωπα/αποφασεις/πολιτικες. Δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο. Eγώ που δε βλέπω σχεδόν καθόλου ελληνική τηλεόραση αλλά συμφωνώ με τον υπόλοιπο κόσμο όσον αφορά τους κακούς (και αργόσχολους :) ) φοιτητές που κάνουν ζημιές στην περιουσία του σκληρά εργαζόμενου Έλληνα πολίτη είμαι καλά γιατρέ; :lol: εσυ εισαι ειδικη περιπτωση :lol: Φυσικα, ομως, υπαρχουν οι αργοσχολοι οι οποιοι εκμεταλευονται τις καταληψεις και πηγαινουν για καφεδες ή στην παραλια (αναλογα το ποτε γινονται). Φοιτητες που κανουν ζημιες δεν εχω δει εγω. Εσυ? Εκτος αν θεωρεις φοιτητες τους κουκουλοφορους:confused: Παράθεση My Blog | Twitter Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TN97 Δημ. September 1, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2008 πολλες φορες αλλα δεν βγαζω ακρη. Η μαλλον, κατηγορω προσωπα/αποφασεις/πολιτικες. Δεν μπορω να σκεφτω κατι αλλο. Εάν ξεκολλήσουμε από το concept «κακιά Κυβέρνηση», «καλός λαός» κτλ, μπορούμε να δούμε τα πράγματα λίγο πιο ψύχραιμα και αντικειμενικά. Ας πούμε λοιπόν ότι είσαι ο Υπουργός Παιδείας, και έχεις κάθε καλή διάθεση να βελτιώσεις αυτή την ρημάδα την Παιδεία. Έχεις πάρει και το ΟΚ από το μεγάλο boss (τον Πρωθυπουργό), βάζεις τα πράγματα κάτω και εκπονείς ένα σχέδιο. Τι θα έκανες; Υπόψην, όλα αυτά στην Ελλάδα του 2008, όχι στην Ελβετία ας πούμε :) Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dead Angel Δημ. September 1, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2008 Δυσκολο φυσικα. Καποιες προτασεις ειναι οι εξης: οσον αφορα την τριτοβαθμια εκπαιδευση: ξυλωμα κομματικων στελεχων σε καιριες θεσεις των ΑΕΙ,(κατι και για τις παραταξεις επισης) αυστηρος ελεγχος προσοντων/αξιολογηση, αυξηση χρηματοδοτησης, αμεση βελτιωση συγγραμματων βελτιωση υποδομων και δεν ξερω...κι'αλλα που δεν μου'ρχονται για την παιδεια γενικοτερα: ελεγχος δασκαλων/αξιολογηση αλλαγη μαθηματων, εισαγωγη νεων και τετοια και σιγουρα θα ζητουσα βοηθεια απο αυτους που ξερουν :) Παράθεση My Blog | Twitter Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
TN97 Δημ. September 1, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2008 Δυσκολο φυσικα. Έτσι νομίζω και εγώ. Καποιες προτασεις ειναι οι εξης: οσον αφορα την τριτοβαθμια εκπαιδευση: ξυλωμα κομματικων στελεχων σε καιριες θεσεις των ΑΕΙ,(κατι και για τις παραταξεις επισης) Καταλαβαίνεις ότι αυτό δεν γίνεται, έτσι; Ποιος πολιτικός θα ξηλώσει τον μηχανισμό που τον στήριξε και σε αυτόν οφείλει την ύπαρξή του; Και πες ότι το κάνει. Την επόμενη μέρα θα ξηλωνόταν. αυστηρος ελεγχος προσοντων/αξιολογηση, Μόλις είπες έναν βασικό λόγο που έγινε και θα ξαναγίνει χαμός. Και πες ότι έγινε, πως θα φτιάξεις το σύστημα τόσο καλά ώστε να ξέρεις ότι θα λειτουργήσει στην πράξη; αυξηση χρηματοδοτησης, αμεση βελτιωση συγγραμματων βελτιωση υποδομων Όλα αυτά για να γίνουν θέλουν... money. Πες λοιπόν ότι πας στον Υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών και σου λέει «συνάδερφε deadangel για φέτος το budget μας που θα διατεθεί για την Παιδεία είναι το τάδε», budget το οποίο κατά 99% θα είναι μικρότερο από αυτό που θα ήθελες εσύ σαν Υπουργός που θέλει να δώσει λύσεις. Ίσως θα μου πεις εδώ «να τα βρούνε από αλλού». Είναι εύκολο να λέμε ότι το Κράτος μπορεί π.χ. αντί να δίνει τόσα χρήματα για όπλα να φτιάξει σχολεία, Πανεπιστήμια και νοσοκομεία. Ή αντί να τα σκορπάει από δω και από κεί (πάμπολα τα παραδείγματα αλόγιστης και αναίτιας κρατικής σπατάλης) να τα δίνει εκεί που πρέπει. Εάν δούμε τα πράγματα γενικευμένα και στην θεωρία, έτσι είναι. Μήπως όμως, τελικά, δεν είναι και τόσο απλά; Πάρε τα όπλα, για παράδειγμα. Τρελά ποσά έχουμε δώσει και εξακολουθούμε να δίνουμε ενώ στην πραγματικότητα ίσως και να μην τα χρειαζόμαστε. Πολλές φορές όμως έχω σκεφτεί το ότι ίσως και να είμαστε αναγκασμένοι να τα δίνουμε είτε λόγω Τουρκίας είτε λόγω Αμερικανών οι οποίοι πάντα θέλουν καλούς πελάτες όπως είμαστε εμείς και έχουν τα μέσα ώστε να μας πιέσουμε να... στηρίξουμε την πολεμική βιομηχανία τους. ;) Άλλος τρόπος για να βρεθούν λεφτά; Η ορθολογικότερη φορολόγηση ίσως. Και πάλι όμως, για να λέμε τα πράγματα όπως είναι, σκέψου πόσοι φοροδιαφεύγουν, πόσοι επιχειρηματίες δεν πληρώνουν τον φόρο που θα έπρεπε. Μπορείς να πεις εδώ «να πιεστεί ο Λάτσης και ο Κόκκαλης (τυχαία τα ονόματα) να πληρώσουν όσα τους αναλογούν». Και πάλι όμως, η αλήθεια είναι ότι ένας επιχειρηματίας μπορεί άνετα να εκβιάσει το Κράτος απειλώντας ότι θα πάει αλλού την επιχείρησή του, αφήνοντας κόσμο άνεργο, άρα τζίφος. Για να μην μακρυγορώ, τα λεφτά είναι το πρόβλημα. Και ειδικά όταν σαν Κράτος χρωστάμε τα άντερά μας, όταν σαν λαός ακόμα υποφέρουμε από το σύνδρομο του ραγιαδισμού, όταν όλοι μας επίσημα είμαστε κατά της αναξιοκρατίας και του ρουσφετιού αλλά μόλις προκύψει μέσο βολευόμαστε κάπου, όταν σαν χώρα δεν παράγουμε σχεδόν τίποτα, όταν, όταν, όταν... βρες μου εσύ σαν υποθετικός Υπουργός πως θα έβρισκες τα λεφτά. Α, και μην ξεχνάμε και τα λαμόγια, είτε είναι πολιτικοί είτε απλοί ιδιώτες. και δεν ξερω...κι'αλλα που δεν μου'ρχονται για την παιδεια γενικοτερα: ελεγχος δασκαλων/αξιολογηση αλλαγη μαθηματων, εισαγωγη νεων και τετοια και σιγουρα θα ζητουσα βοηθεια απο αυτους που ξερουν :) Είπαμε... τα λεφτά είναι το πρόβλημα. Για να βρεθούν αυτά όμως, ίσως τελικά πρέπει να αλλάξουμε νοοτροπία, σαν λαός και σαν Κράτος, όσο μπορούμε. Παράθεση Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dead Angel Δημ. September 1, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 1, 2008 Καταλαβαίνεις ότι αυτό δεν γίνεται, έτσι; Ποιος πολιτικός θα ξηλώσει τον μηχανισμό που τον στήριξε και σε αυτόν οφείλει την ύπαρξή του; Και πες ότι το κάνει. Την επόμενη μέρα θα ξηλωνόταν. γι'αυτα τα ιδιωτικα ακουγονται πανακεια. Σε αλλες χωρες πως εγινε ομως? Γιατι να μη γινει και δω? Λογω 'Ελληνων'? Ε, να αλλαξουμε πια νοοτροπια. Να σταματησει η διαφθορα. Και για να βγω εγω κυβερνηση, προφανως δεν θα ειμαι σαν τη μυγα μεστο γαλα. Θα ειμαι μελος κυβερνησης με παρομοιες αποψεις/πολιτικη. Μόλις είπες έναν βασικό λόγο που έγινε και θα ξαναγίνει χαμός. Και πες ότι έγινε, πως θα φτιάξεις το σύστημα τόσο καλά ώστε να ξέρεις ότι θα λειτουργήσει στην πράξη; καταρχην θα διαμορφωσω αντικειμενικα κριτηρια και θα τα διασφαλισω με τους συνεχεις ελεγχους. Αν χρειαστει να περνανε και απο εξετασεις οι καθηγητες :D Δλδ, τωρα αυτοι πως σκοπευουν να εφαρμοσουν την αξιολογηση? :p Όλα αυτά για να γίνουν θέλουν... money. ακριβως. ΟΛΑ!Το παν ειναι η σωστη διαχειρηση. Και εξηγουμαι: Πάρε τα όπλα, για παράδειγμα. Τρελά ποσά έχουμε δώσει και εξακολουθούμε να δίνουμε ενώ στην πραγματικότητα ίσως και να μην τα χρειαζόμαστε. Πολλές φορές όμως έχω σκεφτεί το ότι ίσως και να είμαστε αναγκασμένοι να τα δίνουμε είτε λόγω Τουρκίας είτε λόγω Αμερικανών οι οποίοι πάντα θέλουν καλούς πελάτες όπως είμαστε εμείς και έχουν τα μέσα ώστε να μας πιέσουμε να... στηρίξουμε την πολεμική βιομηχανία τους. ;) ειμαστε αναγκασμενοι ναι. Απλα για να ειμαστε 'ετοιμοι' και να μην μας το παιζουν τσαμπουκαδες. Και γιατι θελουν οι Αμερικανοι. ΑΛΛΑ: Μηπως να παιρναμε ενα δυο πραγματακια απο τους Αμερικανους και τα υπολοιπα να τα παιρναμε απο καπου αλλου ΠΟΛΥ φθηνοτερα? Θα μεναν και οι δυο ικανοποιημενοι. Προσωπικα δεν θα δινα καθολου, θα μειωνα πολυ τον προυπολογισμο τους αλλα anyway. Την Ευρωπη τι την εχουμε? Εχουμε και τους Ρωσους. Αnyway, αυτο που θελω να πω ειναι οτι λυσεις και εκει υπαρχουν ωστε να μην μεινουμε πισω. Άλλος τρόπος για να βρεθούν λεφτά; Η ορθολογικότερη φορολόγηση ίσως. Και πάλι όμως, για να λέμε τα πράγματα όπως είναι, σκέψου πόσοι φοροδιαφεύγουν, πόσοι επιχειρηματίες δεν πληρώνουν τον φόρο που θα έπρεπε. εδω ειναι θεμα ελεγχου. Και διπλασιο φορο να βαλει ο αλλος απλα θα δηλωσει παλι λιγοτερο για να γλιτωσει :D Αν δεν υπαρξει ελεγχος πως θα τον πιασει? Ξερετε ποσα θα κονομησουν αμα βγει μια μερα το ΣΔΟΕ και παρει 'σκουπα' τα μαγαζια? :D Να εκβιασει ο Κοκκαλης οτι θα παει στο εξωτερικο? Να κανει ΤΙ? lol Σιγα μην πηγαινε. Ακομα και διπλασιους φορους να πληρωνε τετοιο τζιρο ΔΕΝ θα τον κανει στο εξωτερικο γιατι θα θελει χρονο μεχρι να εδραιωθει μπλα μπλα μπλα. Ακομα και διπλασιος δλδ φορος πιστευω οτι και παλι θα μενανε. Επισης, ειμαστε μια χωρα η οποια δεν επενδυει καθολου στην ερευνα. Ας δωθει κανα κινητρο να παραχτει τιποτα. Ολα συνδεονται μεταξυ τους. Ακομα, ειμαστε μια χωρα σπαταλης. Αποδειξη? Οι Ολυμπιακοι, οι σταθμοι-ρετιρε του μετρο και πολλα αλλα...γιατι κυριοι? Αντε για τους Ολυμπιακους να παει στο διαολο...ηρθε κοσμος, γιναμε γνωστοι, τουρισμος, επενδυσεις, μπλα μπλα. Αυτα τα ρημαδια τα σταδια τωρα τι τα κανετε? Γιατι δεν τα 'νοικιαζετε' καπου? Αυτους τους σταθμους του μετρο τι τους θελετε? Για εντυπωσιασμο βσκ. Ελα ομως που με τα παραπανω αυτα λεφτα χτιζοταν αλλος ενας. Επισης, η γραφειοκρατια. Τι'ν τουτο ρε παιδια? Τι γολγοθας ειναι αυτος? Πως θα προσελκυσεις επιχειρησεις ετσι? Παράθεση My Blog | Twitter Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Dead Angel Δημ. September 2, 2008 Κοινοποίηση Δημ. September 2, 2008 http://www.esos.gr/idiotika_cat/kentra_el_spoudon/kolegia-1-8-2008.htm Σε αυτη τη χωρα δεν μπορεις να βγαλεις ακρη. Παιζουμε με τις λεξεις :| Παράθεση My Blog | Twitter Link to comment Share on other sites Περισσότερες Επιλογές Κοινής Χρήσης
Recommended Posts