Jump to content

"open with" problem

azzazel
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Το τελευταιο διαστημα παρατηρησα το εξης στον Η/Υ μου.

Οποτε κανω σε καποιο αρχειο (οποιοδηποτε) δεξι κλικ -> open with ή δεξι κλικ -> open with -> choose program, μου εμφανιζει παραθυρο σφαλματος το οποιο λεει:

This file does not have a program associated with it for performing this action. Create an association in the Folder Options control panel.

Το ιδιο πραγμα μου κανει τοσο για αρχεια με γνωστες προεκτασεις, όσο και για αρχεια με αγνωστες.

Οποιος εχει κατι να προτεινει ειμαι "ολος αυτια".

ΥΓ WinXp Pro Eng SP2

Καποιος moderator ας το μετακινησει στο Computing

Συγνωμη για το μπερδεμα

Xiaomi Redmi Note 3 Pro

Γιάννης

Wirelessly posted (Nokia6680/1.0 (2.04.14) SymbianOS/8.0 Series60/2.6 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1)

An pas na to anoi3eis katey8eian anoigei?

Btw, gt dn kaneis auto pou sou lei? :o

Αν το αρχειο ειναι γνωστης καταληξης πχ txt το ανοιγει κανονικα (διπλο κλικ) με το αντιστοιχο προγραμμα.

Οσον αφορα το ερωτημα σου, για αρκετα ειδη αρχειων χρησιμοποιω 2 ή και 3 διαφορετικα προγραμματα για την επεξεργασια, αναπαραγωγη κλπ, οποτε χρειαζομαι την επιλογη open with.

Xiaomi Redmi Note 3 Pro

Γιάννης

Wirelessly posted (Nokia6680/1.0 (2.04.14) SymbianOS/8.0 Series60/2.6 Profile/MIDP-2.0 Configuration/CLDC-1.1)

Αν το αρχειο ειναι γνωστης καταληξης πχ txt το ανοιγει κανονικα (διπλο κλικ) με το αντιστοιχο προγραμμα.

Οσον αφορα το ερωτημα σου, για αρκετα ειδη αρχειων χρησιμοποιω 2 ή και 3 διαφορετικα προγραμματα για την επεξεργασια, αναπαραγωγη κλπ, οποτε χρειαζομαι την επιλογη open with.

Ennoousa na pas sta folder options gia na antistoixhseis tis "extra" efarmoges me tis opoies 8a mporei na anoi3ei ka8e typos arxeiou.

Αυτό που σου λεει ο druides να κάνεις είναι να πας Control Panel->Folder Options στην καρτέλα File types. Click στο κουμπί New και στο παράθυρο που εμφανίζεται γράφεις το extension των αρχείων που θες, για παράδειγμα vbp (αν δεν υπάρχει ήδη). Αφού περαστεί στη λίστα το καινούριο extension το αντιστοιχίζεις με το πρόγραμμα που θες να ανοίγει πατώντας το κουμπί Change που είναι πιο κάτω.

Πάντως πολύ φοβάμαι ότι ίσως να είναι πιο σοβαρό το πρόβλημα...

http://www.myphone.gr/gallery/data/500/ZXRFlame.jpg

Μπες εδώ και κατέβασε το "exe file association fix" Τρέχτο και κάνε restart. Αν δεν δουλέψει θα δούμε τι θα κάνουμε μετά...

http://www.dougknox.com/xp/file_assoc.htm

Μπες εδώ και κατέβασε το "exe file association fix" Τρέχτο και κάνε restart. Αν δεν δουλέψει θα δούμε τι θα κάνουμε μετά...

http://www.dougknox.com/xp/file_assoc.htm

Φιλε μου δεν εχω προβλημα με τα exe αρχεια, αλλα με οοοοοολα τα υπολοιπα

Xiaomi Redmi Note 3 Pro

Γιάννης

Φιλε μου δεν εχω προβλημα με τα exe αρχεια, αλλα με οοοοοολα τα υπολοιπα

Άνοιξες τη σελίδα? Ίσως υπάρχει η λύση εκεί. Δες και τα υπόλοιπα...

Άνοιξες τη σελίδα? Ίσως υπάρχει η λύση εκεί. Δες και τα υπόλοιπα...

Απ΄ότι είδα στη σελίδα θα πρέπει να τα τρέξει όλα τα αρχεία για να διορθώσει το πρόβλημα :wacko:

Μήπως κατα τύχη είχες κρατήσει κανένα backup της Registry; Αν ναι, κάνε ένα restore να ξεμπερδεύεις.

Απ΄ότι είδα στη σελίδα θα πρέπει να τα τρέξει όλα τα αρχεία για να διορθώσει το πρόβλημα :wacko:

Μήπως κατα τύχη είχες κρατήσει κανένα backup της Registry; Αν ναι, κάνε ένα restore να ξεμπερδεύεις.

Απ' το να κάνει format φίλε Γιώργο, δε τρέχει και τίποτα να αφιερώσει μισή ώρα, δε θέλει παραπάνω.

Απ' το να κάνει format φίλε Γιώργο, δε τρέχει και τίποτα να αφιερώσει μισή ώρα, δε θέλει παραπάνω.

Αυτό ξανά πέστο! Συμφωνώ απόλυτα. Αν τα αρχεία καλύπτουν τα file extensions που παρουσιάζουν πρόβλημα τότε το πράγμα είναι μονόδρομος.

Παιδια σας ευχαριστω ολους για το ενδιαφερον που δειξατε, αλλα με βλεπω να πηγαινω για format, βεβαιως οχι μονο γι' αυτον τον λογο.

Και συγκεκριμενα σκεφτομαι να δοκιμασω Vista

Xiaomi Redmi Note 3 Pro

Γιάννης

• 3 years later...

Καλησπερα σε ολους :rolleyes:

Χρησιμοποιησα την αναζητηση για το προβλημα μου, βρηκα αυτο το τοπικ κ ειπα να ποσταρω εδω

Πριν απο αρκετο καιρο ο υπολογιστης ειχε κολλησει κατι ανεπιθύμητα κι ενας γνωστος με συμβουλευσε να κατεβασω ενα καθαριστηρι να μου τα βγαλει. πραγματι το κατεβασα, εκανε ενα σκαν κι ολα καλα μετα.

Το θεμα ειναι πως απο τοτε(δε ξερω σιγουρα αν φταει αυτο) οταν παω να εγκαταστησω κατι νεο στον υπολογιστη μου(Vaio το αγορασα περυσι) μου, ή να συνδεσω πχ μια συσκευη usb μου βγαζει το παραθυρο The file does not have a program associated with it for performing this action.Create an association in the set associations control panel. Παταω οκ οσες φορες εμφανιστει και τελικα κανω τη δουλεια μου

Προχτες αγορασα εναν hp photosmart σκανερ/εκτυπωτη. Εγκατεστησα το λογισμικο, τον συνδεσα και με τον υπολογιστη που μετα απο κοπο τον αναγνωρισε. Το θεμα ειναι πως οταν ανοιγω το προγραμματακι(μεσω του οποιου μπορεις να κανεις και το σκαναρισμα) μου εμφανιζεται παλι αυτο το μηνυμα κι ετσι μετα το προγραμμα μου λεει οτι δεν μπορει να εκτελεστει.

Το απεγκατεστησα, εκανα restart και το εγκατεστησα παλι 3-4 φορες αλλα τιποτα. :cry:

Εχει κανεις ιδεα τι μπορω να κανω??

ευχαριστω π[ολυ

:cool:

Εχει κανεις ιδεα τι μπορω να κανω??

ευχαριστω π[ολυ

Πιθανολογώ ότι έχεις από έναν ως δέκα διαφορετικούς ιούς στο σύστημά σου. Το καθαριστήρι που έβαλες προφανώς δεν έκανε δουλειά, και δύσκολα θα κάνει εδώ που τα λέμε.

Τι μπορείς να κάνεις;

Η εύκολη λύση είναι να βρεις κάποιον που ξέρει από υπολογιστές και να σου το καθαρίσει αυτός διότι μάλλον χρειάζεται χειροκίνητο καθάρισμα. Δοκίμασε και μόνη σου αν θες κάποιο άλλο antivirus αλλά δεν έχω πολλές ελπίδες.

Η δύσκολη λύση είναι να κάνεις επαναφορά (format) από το DVD της Sony. Κράτα backup γιατί δεν ξέρω τι σβήνει το Restore DVD. Αυτή η λύση είναι πιο σίγουρη από την προηγούμενη αλλά και πιο μπελαλίδικη.

Σε κάθε περίπτωση, όταν το φτιάξεις βάλε ένα καλό antivirus και firewall στον υπολογιστή σου για να μην ξανακολλήσεις.

σε ευχαριστω πολυ για την απαντηση

χρησιμοποιω το kaspersky για προστασια..

Με το format λες το προβλημα να λυθει ε??

αυτο το DVD που λες δεν εχω ιδεα που βρισκεται.. Αν δε το εχω, μπορω να το ζητησω/αγορασω εκ νεου?

:cool:

Βγάλε το Kaspersky και δοκίμασε και κάποιο άλλο. Δοκίμασε το δωρεάν AVG ή το Avast.

Με το format θα φτιάξει σίγουρα.

Αν δε βρίσκεις το Recovery DVD θα πρέπει να πας στο site της Sony, να το κατεβάσεις και να το γράψεις σε δισκάκι πριν ξεκινήσεις. Λογικά πρέπει να υπάρχει.

@eLeKtriK EyE: Συνήθως τα πουλάνε, δε σε αφήνουν να τα κατεβάσεις από το net γιατί είναι μεγάλα (6 - 8 GB)

@margaritagr: Αν δεν έχει πειραχτεί το recovery partition του laptop, τότε πριν ξεκινήσει το φορτωμα των win, πάτα το κατάλληλο πλήκτρο (δες το από το manual, συνήθως είναι κάποιο function key F2, F10, F12 κλπ) και μπες στο προγραμμα επαναφοράς απ' όπου μπορείς να επαναφέρεις το φορητό στην αρχική του κατάσταση (όπως όταν το αγόρασες)