Jump to content

Ημέρα Μνήμης Ποντιακής Γενοκτονίας


bomber21
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Στις 19 Μαΐου 1919 ο Μουσταφά Κεμάλ (Ατατούρκ) αποβιβάστηκε στη Σαμψούντα με αποστολή να αναλάβει τη διοίκηση δύο σωμάτων στρατού στην Ανατολία. Από τη μέρα αυτή ξεκινά η επισφράγιση και η κορύφωση της γενοκτονικής συμπεριφοράς των Τούρκων κατά των Ελλήνων του Πόντου, που είχε αρχίσει ήδη χρόνια πριν. Οι Πόντιοι θύματα των σατανικών στόχων του νεοτουρκισμού και του κεμαλισμού, σφαγιάστηκαν για μια Μ. Ασία καθαρά τουρκική απαλλαγμένη από μειονότητες. Ο παντουρκισμός υπήρξε ο δούρειος ίππος με τον οποίο η σύμμαχος της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, Γερμανία, συνυπεύθυνη στη γενοκτονία, επιχείρησε να αλώσει οικονομικά και πολιτικοστρατιωτικά την Εγγύς και Μέση Ανατολή, και γι αυτό δεν δίστασε να θυσιάσει τους χριστιανικούς λαούς της Ανατολής.

 

Με τη επίνευση και την καθοδήγηση του Γερμανού συνταγματάρχη Λίμαν φον Σάντερς, η Τουρκία άρχισε τη στρατολογία των χριστιανών στα τάγματα εργασίας, που στην πραγματικότητα ήταν τάγματα θανάτου. Τόσο το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, όσο και τα φιλοτουρκικά έγγραφα των Γερμανών προξένων δεν τολμούν να αποκρύψουν τα εγκλήματα που διαπράττουν οι σύμμαχοί τους στην προξενική τους περιφέρεια. Από μαρτυρία του Γερμανού Πρόξενου της Αμισού Kuckhoff το 1916 φαίνεται ότι ολόκληρος ο ελληνικός πληθυσμός της Σινώπης και της παραλιακής περιοχής της επαρχίας Κασταμονής είχε εκτοπιστεί.

 

Η κατάληψη της Τραπεζούντας από τους Ρώσους και η δημιουργία των ελληνικών αντάρτικων ομάδων χρησίμευσαν στους κεμαλικούς ως πρόσθετα προσχήματα, για να εξαφανίσουν ό,τι ελληνικό απόμεινε. Από νήπια ως γέροντες μεταφέρονται νηστικοί από τόπο σε τόπο. Σύμφωνα με έκθεση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, το Φεβρουάριο του 1917 το 1/4 του μετατοπισθέντος πληθυσμού υπέκυψε στο θάνατο. Ο μητροπολίτης Νεοκαισάρειας Πολύκαρπος στις 12 Νοεμβρίου 1918 με επείγουσα έκθεσή του ενημέρωσε όλα τα Πατριαρχεία για τη θλιβερή κατάσταση του ποιμνίου του. Σαν να μη έφταναν τα τόσα δεινά, προστέθηκε για μια ακόμη φορά το φοβερότερο από όλα, ο εξισλαμισμός των χριστιανών. Η εξαθλίωση του ελληνικού πληθυσμού έγινε συχνότατα αντικείμενο εκμετάλλευσης από τους Τούρκους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Τοπάλ Οσμάν, δήμαρχος Κερασούντας, δεν άφηνε τίποτα όρθιο. Μόλις 4.000 από τους 14.000 Ελληνες της πόλης κατάφεραν να επιβιώσουν.

 

Μετά τον Μάϊο του 1919, υπό την καθοδήγηση του Μουσταφά Κεμάλ, Τσέτες, που κατά κύριο λόγο προέρχονταν από την τάξη των ληστών, εντάχθηκαν στην τουρκική χωροφυλακή και προέβησαν σε πλήθος φρικαλεοτήτων σε βάρος των Ελλήνων. Ακόμα και ο Τζεμάλ Νουζχέτ, νομικός σύμβουλος του φρουραρχείου Κωνσταντινούπολης και πρόεδρος της εξεταστικής επιτροπής της σουλτανικής κυβέρνησης του Φερίτ Πασά, αποδοκίμασε έντονα τις πρακτικές του Κεμάλ καταγγέλλοντας ότι χιλιάδες Ελληνες κάηκαν ζωντανοί μέσα σε ναούς, γυναίκες βιάστηκαν, περιουσίες λεηλατήθηκαν, και γενικά το 90% των Ελλήνων της Πάφρας είχε εξοντωθεί. Ευρωπαϊκές κι αμερικανικές ανθρωπιστικές οργανώσεις και προξενικές αρχές επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες. Η εφημερίδα Τelegraph σε άρθρο της στις 17/5/1922 περιγράφει τη διαμαρτυρία της ουκρανικής διπλωματικής αποστολής, που πέρασε μέσα από τη Σαμψούντα καθ οδόν προς την ’γκυρα, για τις φοβερές σκηνές που διαδραματίστηκαν μέσα και γύρω από την πόλη, για τις βιαιοπραγίες και τα πτώματα των ανδρών, των γυναικών και των παιδιών που κείτονταν στο δρόμο, πολλά εκ των οποίων έφεραν και σημάδια βιασμού.

 

Συνολικά, μέχρι την αναγκαστική ανταλλαγή, πάνω από 350.000 Πόντιοι βρήκαν οικτρό θάνατο από τους Νεότουρκους στις πόλεις και τα χωριά, στις χαράδρες και τα βουνά, στις εξορίες και τις φυλακές. Το έγκλημα της Τουρκίας είναι διεθνές και διαρκείας. Ξεκίνησε με τους Αρμένιους, συνεχίστηκε με τους Έλληνες και συνεχίζεται ακόμα και σήμερα στα κατεχόμενα κυπριακά εδάφη και στο Κουρδιστάν.

 

flash.gr

 

Και η σταση της Ελληνικης Αστυνομιας;;;

 

''H Ελληνικη Αστυνομια εδιωξε και εσκισε το ψηφισμα των ΠΟΝΤΙΩΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ απο το "σπιτι" του Κεμαλ και ζητησαν να ΣΕΒΑΣΤΟΥΝ την εθνικη εορτη των τουρκων και να περιμενουν να φυγουν απο εκει οι τουρκοι τουριστες για να θυροκολλησουν το ψηφισμα τους.''

 

Να τους χαιρόμαστε!:mad::mad:

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 51
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Η εκκαθαριση των ποντιων ειναι ενα ιστορικο γεγονος.

 

Το να διαμαρτυρηθουν καποιοι εξω απο το τουρκικο προξενειο ειναι κατ'εμε φυσιολογικο και θεμιτο.

 

Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι σε αντιστοιχες περιπτωσεις (μιλαμε για διαμαρτυρια μονο ετσι, οχι για βιαιοπραγιες) μιλαμε για 'προκλησεις γκριζων λυκων'.

Link to comment
Share on other sites

Για να καταλαβω...εχουν καμια Εθνικη Εορτη σημερα οι τουρκοι?:confused:

 

Οσο για τη Γενοκτονια των Ποντιων...ελα μωρε τωρα,μ'αυτα θ'ασχολουμαστε...σημαντικοτερη ειναι η Γιουροβιζιον,ο νταν μπραουν & λοιπες τετοιες φαιδροτητες.Αν καποτε μας πλασαρουν την Γενοκτονια σαν τρεντυ μυθιστορημα/ταινια ή σαν "την απολυτη σταρ",μπορει & ν'ασχοληθουμε.Μεχρι τοτε...οσοι νοιαζονται γι'αυτο ειναι "φασιστες"...:lol: :rolleyes: :mad:

Link to comment
Share on other sites

Για να καταλαβω...εχουν καμια Εθνικη Εορτη σημερα οι τουρκοι?:confused:

 

 

Σημερα οι Τουρκοι νομιζω οτι γιορταζουν απο την πλευρα τους την γενοκτονια των Ποντιων,οχι σαν γενοκτονια αλλά σα νικη εναντιον των Ποντιων.Δε μιλουν για γενοκτονια.Τι να πω και εγω.Αισχος κ μονο αισχος.

Link to comment
Share on other sites

A το γιορταζουν κιολας???Απιστευτο...:mad:

 

Αντε να τους κανουμε & καμια επισκεψη στην πρεσβεια για να τους ευχηθουμε χρονια πολλα...αλλιως,τι σοι ευγενικα ανθρωπακια ειμαστε???:p :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Να θυμόμαστε αυτή τη μέρα και ας ελπίσουμε πως θα αναγνωριστεί διεθνώς η γενοκτονία των προγόνων μας.

 

Δεν θέλω να σχολιάσω τίποτα άλλο. Ούτε καν αυτό το περιστατικό με την Ε.Α... :mad:

Always have the feeling that something's missing or left behind...[/b]

Link to comment
Share on other sites

Aπαράδεκτη η ελληνική αστυνομία.

 

Κάποιοι δε μπορούν να καταλάβουν ότι ανάμεσα στο να κάνουμε πόλεμο με την Τουρκία και στο να στεκόμαστε σούζα για να μην τους κακοκαρδίσουμε, υπάρχει και το μέτρο.

Παρακαλούνται τα fanboys των Samsung, Sony, Microsoft να σταματήσουν να μου γράφουν πμ με προσβολές γιατί γέμισε το inbox και πλέον δε θα τα λαμβάνω.

[sIGPIC][/sIGPIC]

Link to comment
Share on other sites

Εγώ είμαι υπέρ της μή-κόντρας με τους Τούρκους (γιατι φιλία δεν μπορεί να υφίσταται, αλλά κάποια πράγματα δεν πρέπει να ξεχνιούνται.

Ντροπή και Αίσχος για την ΕΛ.ΑΣ η οποία τα καταφέρνει περίφημα στο να ξεφτιλίζεται συνεχως...

Link to comment
Share on other sites

Ομολογω οτι μπερδευτηκα. Οταν γκριζοι λυκοι θελουν να τοιχοκολλησουν ψηφισματα στο πατριαρχειο και οι τουρκικη αστυνομια τους απωθει, καποιοι φωναζουν οτι οι τουρκοι δεν προστατευουν επαρκως το πατριαρχειο.

Μαλλον πρεπει να διαλεξουμε τι θελουμε.

Link to comment
Share on other sites

Η διαφορα ειναι πως οι γκριζοι λυκοι δεν αρκουνται μονο στα ψηφισματα...αλλα καινε ομοιωματα Πατριαρχη,πετανε πετρες & ξυλα κλπ...κατι που δε νομιζω να εκαναν οι δικοι μας σημερα...:!:
Link to comment
Share on other sites

Και τι θελεις δλδ; Να τους παμε κοντρα στην καφριλα; Νομιζω οτι πολιτισμο πρεπει να επιδειξουμε. Αν στο τουρκικο προξενειο ειναι τουρκοι τουριστες που θελουν να δουνε το σπιτι του κεμαλ, τι εικονα πρεπει να δειξουμε; Συμφωνω οτι δεν πεταμε πετρες και ξυλα (μερικες φορες το κανουμε και αυτο) αλλα δεν νομιζω να ειχαμε και ειρηνικη πικετοφορια δανεζικου τυπου... Αν ηταν γερμανοι θα γινοταν το ιδιο; 28 Οκτωβριου παει κανενας εξω απο τη γερμανικη πρεσβεια να διαμαρτυρηθει; 500.000 ελληνες καθαρισε ο αξονας.
Link to comment
Share on other sites

isos eimaste apo tis xwres , me tous dynatoterous antipalous!!!

eite me ammeses apiles-''epi8eseis'' , eite me emmeses

to oti kator8onoume na epibionoume kai na prokoboume , se ayto to kazani pou olou 8eloun na mpoun kai olo tous dioxnoume einai pragmatika aksio aporias!

So this is how liberty dies, with thunderous applause
Link to comment
Share on other sites

ποιος ειπε οτι οι Τουτκοι γιορταζουν τη γενοκτονια των ποντιων?

Αυτο ειναι λαθος, σημερα ειναι μεν εθνικη γιορτη στην Τουρκια αλλα

γιορταζεται η νικη των Τουρκων επι των Αγγλων στο τσανακαλλε.

Για τους τουρκους δεν υφιστατι γενοκτονια των ποντιων οπως και

για ολα τα αλλα κρατη του κοσμου απο ο,τι ξερω δεν υφισταται τετοιο θεμα.

A man is walking home one dark night in Belfast. Suddenly a figure with a gun moves out of the shadows and says:

"What religion are you?"

The fellow replies "I'm an atheist", to which the gunman replies,

"Yeah, but a catholic or protestant atheist?"

Link to comment
Share on other sites

Τούρκοι και έλληνες έχουν βρεθεί πολλές φορές σε πολεμική σύγκρουση και νίκες μας είναι για αυτούς είναι ημέρες πένθους όπως και δικές τους νίκες είναι για εμάς ημέρες πένθους ή μήπως νομίζεται ότι οι Τούρκοι γιορτάζουν την 25 Μαρτίου;

Αιώνες μίσους και πολέμου δεν περνούν εύκολα και μάλιστα όταν υπάρχουν και πρόσφατες μνήμες.

 

Απαράδεκτη η στάση της αστυνομίας η οποία προσπάθησε να μην στενοχωρήσει τους Τούρκους την ημέρα της "Εθνικής τους εορτής" όπως είπε έλληνας αξιωματικός γιατί δεν είδα την Τουρκική αστυνομία να αποθεί τους γκρίζους λύκους πρίν λίγες μέρες που τους άφηναν σε απόσταση να πετροβολούν τον Πατριάρχη ενώ λειτουργούσε στην Πέργαμο.

Οπως όλοι θέλω ειρήνη αλλά αφελής δεν είμαι.

ΆΚΥΡΟ
Link to comment
Share on other sites

Το διπλωματικο σωμα χαλασε σε καποιους τον τραχανα.

 

ΥΓ. Το θεμα πρεπει να μετονομαστει σε "Η δημιουργια ενος urban legend" ή "Ραδιο αρβυλα αγαπη μου". Αν το διαβασετε απο την αρχη ειναι πολυ διδακτικο για το πως μια ειδηση διαστρεβλωνεται, προσθετοντας ενα λιθαρακι ο καθενας.

Link to comment
Share on other sites

Ομολογω οτι μπερδευτηκα. Οταν γκριζοι λυκοι θελουν να τοιχοκολλησουν ψηφισματα στο πατριαρχειο και οι τουρκικη αστυνομια τους απωθει, καποιοι φωναζουν οτι οι τουρκοι δεν προστατευουν επαρκως το πατριαρχειο.

Μαλλον πρεπει να διαλεξουμε τι θελουμε.

Φιλε μου, αλλο να θες να διαμαρτυρηθης και αλλο να θες να τα σπασεις!

Αλλο να θες να δειξεις οτι κατι κακο εχει συμβει και αλλο να θες να πετροβολισης..ετσι για την καυλα σου!

Αλλο να διαμαρτυρηθης για γενοκτονια που ΕΧΕΙ οντως συμβει και το λεει και η ιστορια και αλλο να θες με το στανιο να γκρεμισης γιατι εισαι τελειως αγραμματος (δεν το λεω για σενα) και εισαι πιονι των ηλιθιων στρατιωτικων που κυβερνανε ακομα και τωρα τη χωρα που ειναι βυθισμενη μεσα στα μαυρα σκοταδια!

Link to comment
Share on other sites

Το διπλωματικο σωμα χαλασε σε καποιους τον τραχανα.

 

ΥΓ. Το θεμα πρεπει να μετονομαστει σε "Η δημιουργια ενος urban legend" ή "Ραδιο αρβυλα αγαπη μου". Αν το διαβασετε απο την αρχη ειναι πολυ διδακτικο για το πως μια ειδηση διαστρεβλωνεται, προσθετοντας ενα λιθαρακι ο καθενας.

Να φτιαξεις ενα θεμα και να το ονομασεις οπως θελεις.

Σε ποια ειδηση αναφερεσαι;Αμφισβητεις τη γενοκτονια;

 

Oι Τουρκοι σημερα γιορταζουν την απελευθερωση της Σαμσουντας!

Αυτο ελειπε,να γιορταζαν μια γενοκτονια!

 

Επισης,δεν καταλαβαινω τι σχεση εχουν οι διαμαρτυριες των Ποντιων για μια διαπιστωμενη γενοκτονια με τις διαμαρτυριες Τουρκων εθνικιστων κατα του Πατριαρχη.Δεν βλεπω ΚΑΜΙΑ ΟΜΟΙΟΤΗΤΑ.

Link to comment
Share on other sites

Και τι θελεις δλδ; Να τους παμε κοντρα στην καφριλα; Νομιζω οτι πολιτισμο πρεπει να επιδειξουμε. Αν στο τουρκικο προξενειο ειναι τουρκοι τουριστες που θελουν να δουνε το σπιτι του κεμαλ, τι εικονα πρεπει να δειξουμε; Συμφωνω οτι δεν πεταμε πετρες και ξυλα (μερικες φορες το κανουμε και αυτο) αλλα δεν νομιζω να ειχαμε και ειρηνικη πικετοφορια δανεζικου τυπου... Αν ηταν γερμανοι θα γινοταν το ιδιο; 28 Οκτωβριου παει κανενας εξω απο τη γερμανικη πρεσβεια να διαμαρτυρηθει; 500.000 ελληνες καθαρισε ο αξονας.

Οχι,δεν ειπα να γινουμε καφροι.Αλλα οταν εννοεις πολιτισμο τι εννοεις?Να κατσουμε στ'αυγα μας & να απαγορεψουμε τις διαδηλωσεις ή ενα απλο ψηφισμα διαμαρτυριας?Σορυ,αυτο δε λεγεται πολιτισμος,αλλα πληρης αποχαυνωση & αδιαφορια,για να μην πω ραγιαδισμος...:X

Link to comment
Share on other sites

Και τι θελεις δλδ; Να τους παμε κοντρα στην καφριλα; Νομιζω οτι πολιτισμο πρεπει να επιδειξουμε. Αν στο τουρκικο προξενειο ειναι τουρκοι τουριστες που θελουν να δουνε το σπιτι του κεμαλ, τι εικονα πρεπει να δειξουμε; Συμφωνω οτι δεν πεταμε πετρες και ξυλα (μερικες φορες το κανουμε και αυτο) αλλα δεν νομιζω να ειχαμε και ειρηνικη πικετοφορια δανεζικου τυπου... Αν ηταν γερμανοι θα γινοταν το ιδιο; 28 Οκτωβριου παει κανενας εξω απο τη γερμανικη πρεσβεια να διαμαρτυρηθει; 500.000 ελληνες καθαρισε ο αξονας.

 

Den ka8arise tosous o aksonas, kai eixame polemo, min mperdeueis ta pragmata

Link to comment
Share on other sites

Αλλα οταν εννοεις πολιτισμο τι εννοεις?Να κατσουμε στ'αυγα μας & να απαγορεψουμε τις διαδηλωσεις ή ενα απλο ψηφισμα διαμαρτυριας?Σορυ,αυτο δε λεγεται πολιτισμος,αλλα πληρης αποχαυνωση & αδιαφορια,για να μην πω ραγιαδισμος...:X

 

Όπως προφητικά είχε γράψει ο Παναγιώτης Κονδύλης πριν μια δεκαετία:

 

«Στον βαθμό όπου η Ελλάδα θα καθίσταται ανεπαίσθητα γεωπολιτικός δορυφόρος της Τουρκίας, ο κίνδυνος πολέμου θα απομακρύνεται, οι ψευδαισθήσεις θα αβγατίζουν και η παράλυση θα γίνεται ακόμη ηδονικότερη, εφόσον η υποχωρητικότητα θα αμείβεται με αμερικανικούς και ευρωπαϊκούς επαίνους, που τους χρειάζεται κατεπειγόντως ο εκσυγχρονιζόμενος Βαλκάνιος, και επίσης με δάνεια και δώρα για να χρηματοδοτείται ο παρασιτικός καταναλωτισμός.

Υπ’ αυτές τις συνθήκες ό,τι στην πραγματικότητα θα συνιστά κάμψη της ελληνικής αντίστασης κάτω από την πίεση του υπέρτερου τουρκικού δυναμικού οι έλληνες θα συνηθίσουν σιγά-σιγά να το ονομάζουν

-«πολιτισμένη συμπεριφορά»,

-«υπέρβαση του εθνικισμού»

-και «εξευρωπαϊσμό»

 

Μην σας φανεί παράξενο αν κάποια στιγμή οι Ποντιακές οργανώσεις χαρακτηριστούν "ακροδεξιές" επειδή ζητούν τα ίδια πράγματα που για τους Αρμένιους και τους Εβραίους θεωρούνται αυτονόητα

Link to comment
Share on other sites

Ενας αναρωτιεται αν αμφισβητω την Γενοκτονια. Το οτι γραφω στο πρωτο ποστ μου " Η εκκαθαριση των ποντιων ειναι ιστορικο γεγονος" προφανως θεωρειται διφορουμενη αποψη.

 

Αλλος αμφισβητει ποσους ελληνες καθαρισε ο αξονας. Τα δυο πρωτα που βρηκα στο γουγλη:

h**p://www.secondworldwar.co.uk/casualty.html

h**p://web.jjay.cuny.edu/jobrien/reference/ob62.html

(400.000 civilians, απ'αυτους καμια 70.000 εβραιοι).

 

Αλλος αναρωτιεται τι ειναι πολιτισμος. Πολιτισμος ειναι να παω να προσκυνησω την αγια σοφια (σπιτι κεμαλ) την 25η μαρτιου (χ Μαιου) και να μην ανοιξει μυτη, η δε αστυνομια να παρει ολα τα προληπτικα μετρα για να το διασφαλισει αυτο απομονωνοντας ΤΥΧΟΝ θερμοκεφαλους (βεβαια εμεις δεν εχουμε τετοιους, μονο οι βαρβαροι εχουν).

 

Αλλος αναρωτιεται ποια ειδηση ειδα να γινεται urban legend. Φυσικα αναφερομουν στο οτι ειπωθηκε οτι οι τουρκοι γιορταζουν την γενοκτονια των ποντιων ως εθνικη εορτη. Βεβαια το εντιτ την επομενη μερα, εχει αλλαξει λιγακι την ροη της συζητησης, αλλα το γεγονος παραμενει.

 

Και οπως προφητικα ειπε και ο Νοστραδαμος πριν καποιους αιωνες, δεν πας για ψαρεμα...

Link to comment
Share on other sites

Oi Germanoi exoun epaneilimenws zitisei sugnwmi gia tis 8iriwdies tou B' Pagkosmiou, exoun plirwsei akoma kai apozimiwseis (oxi pws auto leei kati) gia auta pou exoun kanei, simera exoun mia stasi fileiriniki.

Anti8etws oi Tourkoi oxi mono den zitisan sugnwmi gia tis genoktonies pou diepraksan, enantia se Armenious, Pontious , oxi mono amfisbitoun to idio to gegonos, alla ftanoun sto simeio na apeiloun tis xwres pou apodexontai apla tin istoriki ali8eia (blepe Gallia). Simera sunexizoun tin idia akribws politiki me ti genoktonia twn Kourdwn, enw ta teleutaia xronia kataferan na "apallagoun" apo tin enoxlitiki parousia twn Ellinwn tis Polis.

Opoios bebaia ta episimainei auta einai ethnikistis, ratsistis, antieurwpaistis, dustuxws omws ola auta den ksegrafoun tin oduniri pragmatikotita

Link to comment
Share on other sites

Γι'αυτο γραψε ολα αυτα τα νουμερα εκει που δε πιανει η μελανη,κι ας τους να εξευρωπαιζονται και να επανατουρκιζονται.Ειπαμε! Φετιχ ειναι αυτα!:rolleyes:
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Επισκέπτης
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Κοινοποίηση

Ανακοινώσεις



×
×
  • Create New...