Jump to content

Καληνύχτα κύριοι...(Ξένη δημοσίευση)

Hunter
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Μα Ιsolde, ακόμα δεν έχουμε καταλήξει στο αν ήταν εκ προμελέτης ή όχι (έστω εγκληματική αμέλεια!)

Αυτο μονο ως αστειο μπορω να το εκλαβω. Την προηγουμενη μερα δηλαδη, ο νταλικερης ειχε καταστρωσει σχεδιο πως θα φαει τα παιδακια. Ελεος.

• Απαντήσεις 93
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Μάλιστα...μετά από το παραπάνω καταλαβαίνω πως δεν έχει νόημα να συζητά κανείς μαζί σου...αν χτυπήσεις πότε κάποιον με το αμάξι σου στο δρόμο, φρόντισε να ζητήσεις από τον δικαστή να σου επιβάλει την θανατική ποινή...

Οχι, γιατι τοτε θα εφταιγε η κακια στιγμη... :blink:

Μα Ιsolde, ακόμα δεν έχουμε καταλήξει στο αν ήταν εκ προμελέτης ή όχι (έστω εγκληματική αμέλεια!)

Δεν ήταν εκ προμελέτης. Εκ προμελέτης σημαίνει σχεδιάζω, φεύγω από το σπίτι μου και πάω και σκοτώνω. Ο δόλος που συζητείται σε σχέση με την υπόθεση αυτή δεν ταυτίζεται εννοιολογικά με το "εκ προμελέτης".

Στην προκείμενη περίπτωση, ΄δεν ξέρω ακριβώς την υπόθεση με κάθε λεπτομέρεια, αλλά κάνω μια πρόχειρη εκτίμηση ότι πρόκειται περί ενδεχόμενου δόλου ("ξέρω ότι κάτι δεν πάει καλά αλλά ελπίζω ότι δε θα συμβεί τίποτα") ή ενσυνείδητης αμέλειας ("ξέρω ότι κάτι δεν πάει καλά αλλά πιστεύω ότι δε θα συμβεί τίποτα").΄

Wendy let me in I wanna be your friend

I wanna guard your dreams and visions

Αν το όχημα έχει τα μαύρα του χαλιά δεν υπάρχει προμέλετη στο έγκλημα; Αν ξέρω ότι το όχημα έχει πρόβλημα και το κυκλοφορώ δεν υπάρχει προμέλετε.

Δεν σηκώθηκα για να σκοτώσω κόσμο, ξέρω όμως ότι το όχημα μου μπορεί να προκαλέσει ατύχημα.

http://briefcase.pathfinder.gr/download/csarad/24825/530117/ardas06.jpg

ARDAS FESTIVAL - KASTANIES, EVROS, GREECE

Αν το όχημα έχει τα μαύρα του χαλιά δεν υπάρχει προμέλετη στο έγκλημα; Αν ξέρω ότι το όχημα έχει πρόβλημα και το κυκλοφορώ δεν υπάρχει προμέλετε.

Δεν σηκώθηκα για να σκοτώσω κόσμο, ξέρω όμως ότι το όχημα μου μπορεί να προκαλέσει ατύχημα.

Όχι, δεν υπάρχει. Κάνε ένα κόπο να διαβάσεις τo τελευταίo ποστ της Isolde.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Όχι. Δεν λέγεται έτσι. Το έγραψα και στο αμέσως προηγούμενο ποστ μου.

Το "εκ προμελέτης" θέλει σχεδιασμό επί τούτου. Δηλαδή καταστρώνω το σχέδιο, πώς θα πάω, με τι θα σκοτώσω, πώς θα φύγω και πώς θα τη γλυτώσω.

Η διάκριση των ειδών του δόλου και της αμελείας είναι πολύ λεπτό το θέμα, όπως είπε και ο Μάρβιν πιο πάνω, και κυρίως πολύ δύσκολο, ακόμα και για τους νομικούς.

Αν μια γλαστρα πέσει από το μπαλκόνι μου (δεν την έχω στηρίξει καλά) και σκοτώσει έναν άνθρωπο πάω για ανθρωποκτονία από αμέλεια (όπως ένα απλό τροχαίο με νεκρό). Αν κρατήσω τη γλάστρα, σημαδέψω, τον πετύχω και τον σκοτώσω είναι εκ προθέσεως. Αν βρουν στο σπίτι μου σημειώματα τύπου "αύριο θα σκοτώσω τον γείτονα με γλάστρα" θα είναι εκ προμελέτης. Τα ισόβια προβλέπονται μόνο στην τελευταία περίπτωση. Αν συνεχίσω να αναλύω τα αυτονόητα στον τζιαρμηδεντέσσερα θα είναι εξ απελπισίας....
http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac

Είναι να σαλτάρεις με μερικά από αυτά που διαβάζεις εδώ μέσα.

Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα κανά-δυό άτομα που γράφουν ό,τι γράφουν

με βάση τη λογική, όπως ο pro και η isolde.

Αυτό που δεν έχουν καταλάβει μερικοί, είναι πως δεν σημαίνει πως όσο πιο αυστηρή ποινή ζητάς για τον οδηγό, τόσο πιο ευαίσθητος κοινωνικά είσαι και τόσο πιο πολύ νοιάζεσαι εσύ για τα παιδιά που χάθηκαν ούτε ότι στην τελική είσαι και καλύτερος άνθρωπος γενικά.

Είναι μερικά παιδιά που λένε το αυτονόητο εδώ μέσα - να εφαρμοστεί ο νόμος και να τιμωρηθούν οι ένοιχοι - και παίρνουνε απαντήσεις καφενείου του στυλ " ε τότε να του δώσουμε και παράσημο" ή "εγώ, ναι, θα του ρίχνα ισόβια αλλά τα ΚΑΝΟΝΙΚΑ" :blink:

Ας προσέχουμε τι λέμε, γιατί η ζωή είναι περίεργη και δεν τα φέρνει πάντα όπως τα περιμένουμε. Τα παραδείγματα που αναφέρει ο pro είναι πολύ χαρακτηριστικά. Πίνεις μια Παρασκευή λίγο παραπάνω και ενώ γυρνάς σπίτι γίνεται το κακό. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί στον ΚΑΘΕΝΑ. Λάθη κάνουν όλοι. Εδώ υπάρχουν δεκάδες θέματα στο myphone για το πόσα κόκκινα πέρασε ο καθένας και σε πόση ώρα έκανε το Αθήνα-Θεσσαλονίκη.

Και επαναλαμβάνω πως το να ζητάς απλά να αποδοθεί δικαιοσύνη και όχι να πηγαίνεις μαζί με το πλήθος και να φωνάζεις "Σταυρώστε τον" δεν σημαίνει ότι είσαι αναίσθητος ή αδιάφορος. Ούτε φυσικά ότι υποστηρίζεις πως θα 'πρεπε κάποιος από τους υπεύθυνους να αφεθεί ελεύθερος.

Ατάκες του στυλ "σε 1-2 χρόνια θα είναι ελεύθεροι" ή "να πούμε μπράβο και στους εμπόρους ναρκωτικών" δεν ταιριάζουν σε σοβαρή συζήτηση, απλά προκαλούν εντυπώσεις.

Ακόμα και αν όντως τους αφήναν ελεύθερους σε 1 χρόνο, τότε θα σήμαινε πως κάποιος νόμος εφαρμόστηκε, κάποια διάταξη εκμεταλλεύτηκε ο ένοχος, κάποιο δικαστήριο τελος πάντων έκρινε πως ο υπεύθυνος τιμωρήθηκε αρκετά και είναι έτοιμος να γυρίσει στην κοινωνία.

Αλλιώς ας πάρουμε εμείς σκοινί και σαπούνι και να δικάζουμε στις πλατείες των χωριών.

Έδω ο άλλος λέει να μην τον τιμωρήσουν καθόλου και σε πείραξαν τα κανονικά ισόβια;

Ποιο είναι το νόημα της ποινής 19 ετών, αν κάποιος απελευθερώνεται στα 5 χρόνια; Γιατί από την αρχή δεν του έβαλαν μικρότερη ποινή;

Ποιο είναι το νόημα της ποινής 19 ετών, αν κάποιος απελευθερώνεται στα 5 χρόνια; Γιατί από την αρχή δεν του έβαλαν μικρότερη ποινή;

Το 3/5 το εμαθες στο σχολειο; Στα 3/5 λοιπον του 19 (που ΔΕΝ ειναι 5 ΟΥΤΕ 2-3 που ελεγες πριν), μπορει να αποφυλακιστει ΑΝ καποιο δικαστηριο κρινει οτι σωφρονιστηκε.

Wikipedia FAQ

But why should I contribute to an article? I'm no expert.

That's fine. The Wikipedia philosophy can be summed up thusly: "Experts are scum." For some reason people who spend 40 years learning everything they can about, say, the Peloponnesian War -- and indeed, advancing the body of human knowledge -- get all pissy when their contributions are edited away by Randy in Boise who heard somewhere that sword-wielding skeletons were involved. And they get downright irate when asked politely to engage in discourse with Randy until the sword-skeleton theory can be incorporated into the article without passing judgment.

Lore Sjoberg, Wired News

:D :D :D Για να ελαφρύνει λίγο η ατμόσφαιρα.

GR.04 βγάζεις συμπεράσματα χωρίς λογική.

Αυτός που διέπραξε έγκλημα μπορεί να τιμωρηθεί για την πράξη του ή την παράλειψή του αλλά όχι για τα αποτελέσματα αυτής. Για να συνεχίσω το παράδειγμα του Οβελίξ, αν την ώρα που έπεσε η γλάστρα δεν περνούσε κανείς από κάτω δεν θα είχαμε κανένα έγκλημα. Επειδή κάποιος περνούσε αυτός που δεν στήριξε τη γλάστρα πρέπει να τιμωρηθεί. Θα του βάλουμε όμως ισόβια λόγω τυχαίων γεγονότων; Δε σου φαίνεται τρομερά άδικο;

Αντιστοίχως, αν το φορτίο της νταλίκας είχε αποκολληθεί ενώ δεν υπήρχαν άλλα αυτοκίνητα κοντά δε θα είχε πάθει κανείς τίποτα. Αν υπήρχε ένα Ι.Χ. θα είχαν πεθάνει π.χ. 1 ή 2 άνθρωποι. Υπήρχε όμως λεωφορείο και πέθαναν 21.

Κανονικά θα έπρεπε να τιμωρηθεί για αμέλεια. Επειδή φαντάζει υπερβολικά επιεικές αυτό, υπάρχει η έννοια του ενδεχόμενου δόλου σύμφωνα με την οποία αν κάποιος προβλέψει τα αποτελέσματα της επικίνδυνης πράξης του αλλά το ρισκάρει παρ' όλα αυτά ελπίζοντας να μην πραγματοποιηθούν, τιμωρείται με την ποινή που προβλέπεται για το δόλο. Από αυτό, μέχρι το "εκ προμελέτης", την επιδίωξη δηλαδή (δόλος α' βαθμού) υπάρχει χαώδης απόσταση και αυτή πρέπει να αποτυπώνεται και στην ποινή.

Τα δεκαεννιά χρόνια ποινής είναι υπεραρκετά κατά τη γνώμη μου.

-Candygram.

-Candygram, my foot. You get out of here before I call the police. You're the shark, and you know it.

-Wait. I-I'm only a dolphin, ma'am.

Το 3/5 το εμαθες στο σχολειο; Στα 3/5 λοιπον του 19 (που ΔΕΝ ειναι 5 ΟΥΤΕ 2-3 που ελεγες πριν), μπορει να αποφυλακιστει ΑΝ καποιο δικαστηριο κρινει οτι σωφρονιστηκε.

Χαιρώ πολύ.

Γιατί όμως από την αρχή δεν του έβαλαν τα 3/5 της ποινής που θα του έβαζαν κανονικά και δουλευόμαστε όλοι μαζί;

Για πόιο λόγο μπήκαν τα 3/5;

Γιατί κάποιος που έχει ποινή ισοβίων (πχ Παπαχρόνης) βγαίνει νωρίτερα. Ποιο το νόημα των ισοβίων αν σε 20 χρόνια βγείς έξω;

Νομίζω ότι η έντονη αντίδραση στο μέγεθος της ποινής προκύπτει από το γεγονός ότι τα θύματα ήταν παιδιά. Αν στο λεωφορείο επέβαιναν (επειδή βλέπω πολύ αντιαμερικανικό κλίμα στο forum) 21 Αμερικανοί θα υπήρχαν τέτοιες αντιδράσεις απο κάποιους για το πόσο λίγα χρόνια έφαγε ο οδηγός; Εγώ δε νομίζω. Και φαντάζομαι ούτε ο συγγραφέας του (γραφικού κατά την άποψη μου) κειμένου θα συγκινούταν τόσο.

Χαιρώ πολύ.

Γιατί όμως από την αρχή δεν του έβαλαν τα 3/5 της ποινής που θα του έβαζαν κανονικά και δουλευόμαστε όλοι μαζί;

Γιατί κάποιος που έχει ποινή ισοβίων (πχ Παπαχρόνης) βγαίνει νωρίτερα. Ποιο το νόημα των ισοβίων αν σε 20 χρόνια βγείς έξω;

Όπως αναφέρθηκε και πιο πάνω γίνεται αποδεκτή η αίτηση αποφυλάκισης μόνο υπό προϋποθέσεις. Δεν σημαίνει ότι όλοι όσοι φυλακίζονται βγαίνουν στα 3/5 της ποινής τους. Πρόσφατο παράδειγμα ο Φραντζής, ο οποίος είχε δολοφονήσει τη γυναίκα του, καταδικάστηκε ισόβια, έκανε αίτηση αποφυλάκισης και αυτή απορίφθηκε.

Computer games don't affect kids; I mean if Pac-Man affected us as kids, we'd all be RUNNING AROUND IN DARKENED ROOMS, MUNCHING MAGIC PILLS and listening to REPETITIVE ELECTRONIC MUSIC." Kristian Wilson, Nintendo, Inc, 1989

Χαιρώ πολύ.

Ένας από τους λόγους για τους οποίους έχει δημιουργηθεί η δυνατότητα της μείωσης της ποινής στα 3/5 έχει καθαρά θεωρητική βάση: από τη στιγμή που στις σύγχρονες κοινωνίες η ποινή έχει αποβάλει τον ανταποδοτικό και αμιγώς τιμωρητικό χαρακτήρα που είχε π.χ. στο Μεσαίωνα και έχει αποκτήσει επανορθωτικό χαρακτήρα, η επιβολή των ισοβίων έρχεται σε αντίθεση με την έννοια αυτή. Δηλαδή πώς θα κριθεί και πώς θα πιάσει τόπο, για να το πω έτσι, η επανόρθωση όταν ο άλλος μείνει μέχρι να πεθάνει στη φυλακή? Γι'αυτό και το σωφρονιστικό σύστημα δίνει τη δυνατότητα στους φυλακισμένους, μετά την έκστιση ενός μέρους της ποινής να βγουν από τη φυλακή, εάν και εφόσον κριθεί πως είναι έτοιμοι να επανενταχθούν στην κοινωνία.

Τζιάρ, μάλλον δεν έχεις πάρει, εντελώς όμως, χαμπάρι τι εστί σωφρονισμός.

Σωφρονισμός (και όχι εκδίκηση) σημαίνει ότι μου επιβάλλονται μεν ισόβια αλλά τα ισόβια ως ανώτατη δυνατή ποινή όσο δεν σωφρονίζομαι. Αν στην πορεία δείξω καλή διαγωγή και έχω εκτίσει και τα 3/5 τότε δικαστής εξετάζει αν μπορώ να βγω με όρους.

Ο υπαίτιος που έφαγε 19 χρόνια, δεν έχει δικαίωμα να κάνει αίτηση πριν εκτίσει τα 11,5. Ακόμη και τότε θα πρέπει να αποδείξει στον δικαστή ότι αξίζει μια ευκαιρία. Αυτό θα πει σωφρονισμός.

Εκδίκηση θα πει "σκότωσες?? Θα πεθάνεις!"

Ελπίζω να αρχίζεις να καταλαβαίνεις (πέντε άνθρωποι εδω μέσα δυο μέρες σου εξηγούν τα αυτονόητα). Γιατί δεν ασχολείσαι με τη γιουροβίζιον που κατέχεις κιόλας? Παιδεύεσαι και συ, παιδεύεις και άλλους. :lol:

http://www.projectforum.com/img/maclogo.gifSwitched to Mac

Τζιάρ, μάλλον δεν έχεις πάρει, εντελώς όμως, χαμπάρι τι εστί σωφρονισμός.

Σωφρονισμός (και όχι εκδίκηση) σημαίνει ότι μου επιβάλλονται μεν ισόβια αλλά τα ισόβια ως ανώτατη δυνατή ποινή όσο δεν σωφρονίζομαι. Αν στην πορεία δείξω καλή διαγωγή και έχω εκτίσει και τα 3/5 τότε δικαστής εξετάζει αν μπορώ να βγω με όρους.

Ο υπαίτιος που έφαγε 19 χρόνια, δεν έχει δικαίωμα να κάνει αίτηση πριν εκτίσει τα 11,5. Ακόμη και τότε θα πρέπει να αποδείξει στον δικαστή ότι αξίζει μια ευκαιρία. Αυτό θα πει σωφρονισμός.

Εκδίκηση θα πει "σκότωσες?? Θα πεθάνεις!"

Ελπίζω να αρχίζεις να καταλαβαίνεις (πέντε άνθρωποι εδω μέσα δυο μέρες σου εξηγούν τα αυτονόητα). Γιατί δεν ασχολείσαι με τη γιουροβίζιον που κατέχεις κιόλας? Παιδεύεσαι και συ, παιδεύεις και άλλους. :lol:

Πάντως πρέπει να σημειώσουμε ταυτόχρονα ότι στο -γι'αυτό τον λόγο παρανοικό- Ελληνικό σύστημα δεν υπάρχει καμμία απολύτως περίπτωση, ασχέτως σωφρονισμού ή έλλειψής του, να εκτίσει ένας φυλακισμένος ποινή μεγαλύτερη των 23 περίπου χρόνων. Αυτή την στιγμή όλες οι αιτήσεις αποφυλάκισης καταδικασθέντων που έχουν εκτίσει αυτό το χρονικό διάστημα γίνονται αποδεκτές αδιακρίτως και ανεξαιρέτως. Θυμάμαι μάλιστα μια πρόσφατη συνέντευξη ενός κορυφαίου νομικού όπου αναφέρθηκε ακριβώς σε αυτή την τακτική. Αν έχουμε κάποιον (ή κάποια) νομικό μεταξύ μας, πολύ θα ήθελα να μου εξηγήσει με ποιά λογική συμβαίνει αυτό το πράγμα. Μήπως με την ίδια τριτοκοσμική λογική που κατέχουμε πρωτοπορίες όπως.... να παραγράφουμε το αδίκημα της δολοφονίας μετά από 20 χρόνια? (σε άλλες χώρες της Δύσης η δολοφονία δεν... παραγράφεται όσα χρόνια και αν περάσουν -- τί είναι λογικότερο?)

Ο σωφρονισμός και οι προϋποθέσεις του πιστεύω ότι αποτελούν μια πολύπλοκη και εκτεταμένη συζήτηση, που δεν εντάσσεται σε απλουστευτικές αντιμετωπίσεις και δυστυχώς δεν λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα. Όσο για τους καταδικασθέντες, όλοι ξέρουν να υποκρίνονται τις μετανοήσασες περιστερές αφού περάσουν πίσω από τις μπάρες της φυλακής -- αυτό δεν αποτελεί υποχρεωτικά μεταμέλεια, αλλά πολύ συχνότερα υποκριτική παραδοχή με ιδιοτελή κίνητρα. Τέλος πάντων είναι σίγουρα μεγάλη συζήτηση που ξεφεύγει από τα όρια του παρόντος... debate.

Νομίζω στο ΝΕΤ άκουσα μια αναφορά για το θέμα, δεν πρέπει να ήταν δελτίο ειδήσεων αλλά ενημερωτική εκπομπή.

Τότε πάντως είχα συγλωνιστεί, ήταν οι μέρες που τα περισσότερα σχολεία πήγαιναν 3ήμερες - 5ήμερες και η Ξαδελφή μου την ίδια μέρα γύριζε απο θεσσαλονίκη 3ήμερη.

Και μόνο με την σκέψη οτι θα μπορούσαν να βρίσκονται στην θέση τους αυτό το λεοφωρείο, τρομάζω!

Δεν πάυει όμως να είναι 21 ψυχές, 21 οικογένειες που έχασαν τη γη κάτω απο τα πόδια τους.

Φανταστείτε πόσο σκληρό είναι για έναν γονέα να θάβει το παιδί του...

The "unwired" revolution began...

_http://www.myphone.gr/forum/image.php?type=sigpic&userid=6201&dateline=1272991407

Όχι, ας τον παρασημοφορήσουμε για την πράξη του και ας τον αποοφυλακίσουμε, δίνοντας έτσι ένα καλό παράδειγμα στις υπόλοιπες εταιρίες ανάλογες με αυτή για την οποία δούλευε ο "κύριος", για το πόσο...ακριβά κοστολογείται η ανθρώπινη ζωή και για το πόσο σκληρά τιμωρούνται οι ένοχοι...έτσι ώστε ήσυχοι,να συνεχίσουν το αγαθό έργο τους, ε pro??? :confused: :confused:

Ηθελα να ηξερα αν ηταν αυτος ηταν ο πατερας σου θα ελεγες τα ιδια!

Και επισης και χειροτερο αν ησουν ΕΣΥ αυτος ο ανθρωπος τι θα εκανες?

Δεν λεω οτι δεν εφταιγε αλλα δεν μπορουμε να του κοψουμε το κεφαλι!

Σκεψου την θεση του .....σκεφτηκε ολοι σας αν ησασταν εσεις ...δεν θα λεγατε οτι δεν φταιγατε...οτι δεν ηταν σκοπιμο........:X

Και ξανααπευθυνω το ερωτημα: τρεχεις πανω απο τα ορια της τροχαιας; κανεις σφηνες; πινεις (εστω λιγο) και οδηγεις; οδηγεις κουρασμενος; αλλαζεις τα λαστιχα καθυστερημενα; Εαν απαντας εστω και σε ενα ναι, εισαι εν δυναμει στη θεση του οδηγου, αφου ανα πασα στιγμη μπορει να προκαλεσεις τροχαιο και να παρεις κοσμο στο λαιμο σου. Αλλα επειδη οδηγας κοινο αυτοκινητο, θα σκοτωσεις μονο 2-3 και θα φταει η κακια στιγμη.

ΠΑΡΑ πολυ σωστος.. για να μην βγαζουμε τα κωλαρακια μας επεξω!:cool:

Δηλαδή και έναν μεγαλέμπορο ναρκωτικών, να μην τον φυλακίσουν γιατί πουλάει ηρωϊνη για να ταϊσει τα παιδάκια του!

ΣΩΣΤΟΟΟΟΟΟΟΣ!

Οχου ρε φιλε τι πετας!!!

Καλα δεν μπορεις να καταλαβεις οτι δεν ειναι τα ιδια που αναφερεις!:fool:

Που κολαει αυτο τωρα!?

Λες ο οδηγος να ειπε:

"Γυναικα παω να σκοτωσω καμια 20 και βαλε σημερα!"

Ο εμπορος παει για να σκοτωσει! γιατι αυτο κανει με το εμπορευμα του!

καταλαβες ή να κανω και ....

Για μένα σημαντικό βάρος φέρουν αυτοί που φόρτωσαν το φορτηγό, και δεν έκαναν τα σωστά δεσίματα. (Πολύ περισσότερο, αν το φόρτωσαν με παραπάνω από οτι μπορεί να σηκώσει).

Τωρα το αλαζεις?

Αρα ο οδηγος φερνει μικρη ευθηνη! Γιατι και υπερβολικα φωρτωμενο να ειναι , αν πει δεν το οδηγαω τοτε απολυεται! Τι ποιο απλο!

Λες να μην βρουν οδηγους!?:blink:

Μάλιστα...μετά από το παραπάνω καταλαβαίνω πως δεν έχει νόημα να συζητά κανείς μαζί σου...αν χτυπήσεις πότε κάποιον με το αμάξι σου στο δρόμο, φρόντισε να ζητήσεις από τον δικαστή να σου επιβάλει την θανατική ποινή...

Τρις εις θανατον θα ελεγα χωρις δικαιωμα εφεσης:blink:

Ζητώ συγγνώμη, γιατί προφανώς δεν διατύπωσα σωστά αυτό που ήθελα να πω...Όταν λέω "εκ προ μελέτης" όπως σωστά παρατήρησε η isolde, σημαίνει πως το έγκλημα σαφώς και γίνεται μετά από συγκεκριμένο "πλάνο" και γενικότερα βάση σχεδίου...Αυτό το ατύχημα είναι σίγουρα έγκλημα, αλλά εξ αμελείας...

Παρ'όλα αυτά δεν αλλάζω την άποψη μου πως όταν σκοτώνεις ΤΟΣΟΥΣ ανθρώπους (παιδιά, ενήλικες,ηλικιωμένους, δεν έχει σημασία) καμία τιμωρία δεν είναι αρκετή, από τη ΣΤΙΓΜΗ που γνωρίζεις πως ΚΑΤΙ δεν πάει καλά στο αυτοκίνητο, φορτηγό, πούλμαν κτλ...Μπορεί λοιπόν το συγκεκριμένο "ατύχημα" να ήταν εξ αμελείας, αλλά αυτήν την αμέλεια κλαίνε τώρα 20 οικογένειες...και στιγματίζονται για πάντα! Αν ήταν ο πατέρας μου στη θέση του οδήγού, όπως κάποιος με ρώτησε, να είστε σίγουροι πως θα έλεγα ακριβώς τα ίδια...

Η ζωή ενός ανθρώπου, είναι ανεκτίμητη και σίγουρα μια μεγάλη τιμωρία δεν επαναφέρει ποτέ τον θανόντα...όμως είναι παραδειγματισμός και δικαίωση, αυτοί που παίρνουν τόσο ελαφρά το θέμα "ανθρώπινη ζωή" να τιμωρούνται ΠΟΛΥ ΑΥΣΤΗΡΑ...

Φαντάζεστε μια κοινωνία, όπου σε μια τέτοια θανατηφόρα παράλειψη(έστω) δεν τιμωροί τους ενόχους με μια πολύ αυστηρή τιμωρία;; Τώρα συνδυάστε το με την ευκολία και την εφοικονόμηση χρήματος, από την μη τήρηση των βασικών κανόνων ασφαλείας...

Είναι ωραία μια τέτοια εικόνα, ρε παιδιά;;;:confused: :confused:

"Our lives are not our own.

From womb to tomb, we are bound to others, past and present.

And by each crime and every kindness, we birth our future."