Jump to content

Επιλογή εξωτερικού σκληρού δίσκου

kotetsi
 Κοινοποίηση

Recommended Posts

Ok, here's the deal...

Για κάποιον ανεξήγητο λόγο, ο παλιός καλός 160άρης WD, τον οποίον είχα μετατρέψει σε εξωτερικό, πρέπει να εμφάνισε bad sectors (ή κάτι τέτοιο τελοσπάντων) με αποτέλεσμα το partition της μουσικής μου να μη διαβάζεται σωστά. Ευτυχώς υπάρχει backup στο notebook και έτσι γλίτωσα το εγκεφαλικό.

Προσανατολίζομαι λοιπόν στην αγορά ενός νέου σκληρού, κατά προτίμηση έτοιμο σε εξωτερικό κουτί. Οι επιλογές μου είναι οι εξής:

1. Lacie 250GB

2. Teac 300GB

3. WD 250GB

4. WD 320GB

Οι Lacie και Teac είναι κλασικές περιπτώσεις USB 2.0 και έχουν χαμηλή τιμή. Ο WD με τα 250GB έχει το πλεονέκτημα ότι συνδέεται και μέσω Firewire οπότε μία θύρα USB του notebook μένει εκμεταλλεύσιμη. Τέλος, ο WD των 300GB έχει το πλεονέκτημα ότι μπορεί να ανοίγει και να κλείνει με το άνοιγμα/κλείσιμο του Η/Υ, κάτι που φαντάζει πολύ βολικό.

Προσωπικά κλίνω λίγο προς τον 4ο αλλά δεν μπορώ να αγνοήσω το πλεονέκτημα Firewire του 3ου.

Ποια η δική σας γνώμη; Θα επιλέγατε κάποιον από αυτούς; Μήπως είναι προτιμότερο να ακολουθήσω την «παραδοσιακή» λύση [σκληρός] + [κουτί] = [εξωτερικός σκληρός] ; Αν ναι, τι μου προτείνετε σε αυτήν την περίπτωση;

:shifty:

• Απαντήσεις 72
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Ο τρίτος είναι και πολύ κουλάτος.

Εγώ θα τον επέλεγα για την συνδεση 1394 που παρέχει μιάς και ελάχιστοι εξωτερικοί δίσκοι σου δίνουν αυτήν την εκμεταλεύσιμη σύνδεση.

(Γιατί να μην το εκμεταλευτείς από την στιγμή που πολλοί Η/Υ έχουν μια τέτοια σύνδεση?)

Απο εκεί και πέρα είναι θέμα χωρητικότητας.

Αν θες μπορείς να παρεις το 4ο αν σκεφτείς ότι με λίγα χρηματάκια παραπάνω μπορείς να πάρεις κι ένα usb-hub και να αυξήσεις τις universal serial bus συνδέσεις σου κατί πολύ περισσότερες!

Γιατι δεν αγοραζεις τα κομματια ξεχωριστα και να το κανεις μονος σου?ενα κουτι και ενα σκληρο!θα γλιτωσεις και καποια χρηματα!Εκτος αυτου πιστευω οτι ο εξωτερικος σκληρος ειναι κυριως για μεταφορα!εγω εχω ενα 20αρη παλιο σκληρο και αγορασα το κουτι!δεν το πολυ χρησιμοποιω γιατι απο παλιοτερη εμπειρια μου(χαλασε εντελως) δεν το διακινδυνευω!πραγματα οπως μουσικη και αλλα δεν τα βαζω μεσα!οτι μου ειναι απαραιτητο περιεχει!ασε που ζεσταινεται και πολυ παρολο το ανεμιστηρακι που εχει!εγω τον εχω μονο για μεταφορα!και πιστευω γι αυτο φτιαχτηκε και οχι για φουλ χρηση οπως αυτοι που ειναι μεσα στο pc!σκεψου το καλα πριν κανεις οποιαδηποτε αγορα!

Υ.Γ. Εγω τοτε ειχα κανει την απιστευτη βλακεια και δεν ειχα κανει back up:(

Η τελικη επιλογη δικη σου!

Παντως θα συμφωνησω με τον chris79 ο 3ος ειναι πολυ ωραιος και με δυο διαφορετικους τροπους συνδεσης

Η γνώση είναι για όλους

Αλίαρτε, το πρόβλημα είναι ότι αναγκαστικά έχω τη μουσική μου μέσα σε εξωτερικό σκληρό διότι πρέπει να τη μεταφέρω (παίζω μουσική σε parties). Εκτός αυτού, οι δίσκοι του notebook είναι πιο αργοί (δουλεύουν στις 5400rpm), κάτι που μου δημιουργεί πρόβλημα στην αναπαραγωγή των κομματιών από το PCDJ FX που χρησιμοποιώ για να μιξάρω τη μουσική μου.

Η λύση που μου αναφέρεις είναι μέσα στις σκέψεις μου αλλά τα χρήματα που απαιτούνται είναι πάνω-κάτω τα ίδια.

ΥΓ: Οι Lacie τι σκληρό δίσκο έχουν μέσα (δηλ. της Lacie ή πχ της Maxtor);

Αλίαρτε, το πρόβλημα είναι ότι αναγκαστικά έχω τη μουσική μου μέσα σε εξωτερικό σκληρό διότι πρέπει να τη μεταφέρω (παίζω μουσική σε parties). Εκτός αυτού, οι δίσκοι του notebook είναι πιο αργοί (δουλεύουν στις 5400rpm), κάτι που μου δημιουργεί πρόβλημα στην αναπαραγωγή των κομματιών από το PCDJ FX που χρησιμοποιώ για να μιξάρω τη μουσική μου.

Η λύση που μου αναφέρεις είναι μέσα στις σκέψεις μου αλλά τα χρήματα που απαιτούνται είναι πάνω-κάτω τα ίδια.

ΥΓ: Οι Lacie τι σκληρό δίσκο έχουν μέσα (δηλ. της Lacie ή πχ της Maxtor);

Αν ειναι ετσι αλλαζει το πραγμα!η διαφορα των χρηματων 3ου κ 4ου ειναι μολις 20 ΕΥΡΩ κ 70GBs!ο τριτος ομως ειναι κ πολυ μουρη και θα κανει εντυπωση στο χαμηλο φως των παρτυ οταν θα παιζεις μουσικη;) Οσο για το αν χρησιμοποιει αλλα κομματια(Maxtor,WD,...)δε ξερω.Παντως δεν εχει τυχει να ξανακουσω αυτη την εταιρια!ισως καποιος που ξερει μπορει να μας διαφωτισει?

Η γνώση είναι για όλους

Λοιπόν, για να μην ανοίξω νέο θέμα, και μιας και σε αυτό συζητάμε πάλι για σκληρούς δίσκους, διαβάστε κι αυτό και πείτε τη γνώμη σας:

Έχω ένα Amilo M3438G με δύο σκληρούς Samsung 80GB έκαστος SATA (χωρίς RAID). Τώρα τελευταία έχω παρατηρήσει ότι στα καλά καθούμενα ο δεύτερος σκληρός (D) «εξαφανίζεται», με αποτέλεσμα αν πχ γίνεται defragment με το Diskeeper να διακόπτεται ή αν κατεβάζω από το DC++ να με πετούν από τα hubs (στον D έχω τα shared files μου). Ο σκληρός «επανεμφανίζεται» μετά από restart. Το πρόβλημα είναι πολύ ενοχλητικό και ανησυχητικό συνάμα. Any hints για το τι μπορεί να φταίει; Προόριζα να κάνω format κάποια στιγμή πιο μετά αλλά από ό,τι βλέπω δεν το γλιτώνω τώρα.

Να προσθέσω και εγώ μια ερώτηση μιας και ενδιαφέρομαι για αγορά εξωτερικού σκληρού αλλά δεν γνωρίζω καλά το θέμα.

Η δυνατότητα σύνδεσης με firewire παίζει ρόλο μόνο στο οτι δε σου πιάνει μια θύρα usb?? εγώ νόμιζα οτι παίζει ρόλο και στην ταχύτητα αλλά κοιτώντας τα χαρακτηριστικά του WD είδα οτι η ταχύτητα μεταφοράς είναι σχεδόν ίδια.

Εχω τον Maxtor 250 με 16mb buffer και firewire εδώ και 11 μήνες. Απροβλημάτιστος, σκυλί, έχω μείνει με 4gb ελεύθερα και σκέφτομαι να πάρω και άλλον. Ο κολλητός είχε πάρει τον 320άρη, κανένα πρόβλημα επίσης. Πολύ καλή κατασκευή, καλή απαγωγή θερμότητας με το μαμά περίβλημα. Ανεπιφύλακτα τον προτείνω. Προτιμώ να χω το κεφάλι μου ήσυχο με all-in-one λύσεις από μια εταιρία, παρά parts kai ας είναι φτηνότερα.

Να προσθέσω και εγώ μια ερώτηση μιας και ενδιαφέρομαι για αγορά εξωτερικού σκληρού αλλά δεν γνωρίζω καλά το θέμα.

Η δυνατότητα σύνδεσης με firewire παίζει ρόλο μόνο στο οτι δε σου πιάνει μια θύρα usb?? εγώ νόμιζα οτι παίζει ρόλο και στην ταχύτητα αλλά κοιτώντας τα χαρακτηριστικά του WD είδα οτι η ταχύτητα μεταφοράς είναι σχεδόν ίδια.

Οι ταχύτητες είναι αντίστοιχες με πολύ μικρές διαφορές στην πραγαματικότητα αν και στο θεωρητικό υπάρχει σhμαντική διαφορά με 480Mbps στο USB 2.0 και 400Mbps στο FireWire. Στην πράξη παραδόξως μπορεί να δεις και καλύτερες ταχύτητες στο FireWire από ότι στο USB 2.0. Επίσης στο FireWire υπάρχουν λιγότερα προβλήματα (συμβατότητας,διασυνεδεσυμότητας κλπ). Εγώ έχω κουτί και με τις 2 συνδέσεις αλλά με τον δικό μου υπολογιστή το έχω πάντα συνδεδεμένο μεσω FireWire και χρησιμοποιώ το USB μόνο σε υπολογιστές που δεν έχουν FireWire.

Εγώ έχω εδώ και 6 μήνες τον LaCie 250GB. Κανένα απολύτως πρόβλημα. Είμαι τόσο ευχαριστημένος που τώρα που τον γέμισα θα ξαναπάρω τον ίδιο. Σαν εμφάνιση είναι πολύ καλύτερος από τις φωτογραφίες καθώς το γκρι μεταλλικό αλλουμίνιο δείχνει πολύ πιο ακριβό και όμορφο από οποιοδήποτε πλαστικό. Κοιτώντας τα χαρακτηριστικά του βλέπω ότι ο σκληρός δίσκος που περιέχει είναι Seagate. Επίσης και σαν διαστάσεις είναι μικρότερος και έχει πολύ καλή απαγωγή θερμότητας χωρίς χρήση από ανεμιστηράκια κτλ.

Όσο για το Firewire, ήταν η καλύτερη θύρα επικοινωνίας πριν 3-4 χρόνια, γιατί η τότε έκδοση USB (1.1) ήταν πολύ αργή. Η σημερινή έκδοση USB (2.0) είναι πολύ πιο γρήγορη και σταθερή ακόμα και από το Firewire, για αυτό και το τελευταίο αρχίζει σιγά σιγά να εξαφανίζεται από την αγορά. Για το θέμα συμβατότητας αν έχεις Windows XP δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα καθώς ο δίσκος αναγνωρίζεται αμέσως. Μόνο αν έχεις πιο παλιό λειτουργικό σύστημα χρειάζεται να του περάσεις τα drivers.

Επειδή έχω και εξωτερικό κουτί με σύνδεση USB στον υπολογιστή το μόνο του πλεονέκτημα είναι η αλλαγή σκληρού δίσκου μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα, εξαρτάται βέβαια και από το κουτί που θα διαλέξεις. Εγώ έχω 3 σκληρούς εσωτερικούς και τους συνδέω στο κουτί αναλόγως ποιός μου χρειάζεται κάθε στιγμή. Τα μειονεκτήματά του είναι το μεγάλο μέγεθος, το μεγάλο βάρος και η δύσκολη φορητότητά του. Οπότε το κουτί είναι καλό άμα το έχεις σταθερό και θέλεις στο μέλλον να πάρεις φτηνά και άλλους σκληρούς. Για να έχεις φορητό σκληρό όμως καλύτερα ο έτοιμος.

-iPod Nano Chromatic 8 GB Red [product]

-iPhone 3G 16GB black

-MacBook Pro 15,4'', 2.53GHz, 4GB, HDD 500GB, NVIDIA GeForce 9400M+9600M GT 512MB

• 5 months later...

Παιδια σκεφτομαι να αγορασω σκληρο και θελω γνωμες. Κλεινω ετσι προς western digital και λιγοτερο seagate. Οι δυο wd ειναι:

1)320 και

2)320

ο seagate ειναι:

1)320

ακουω προτασεις. καθε αλλη προταση δεκτη.

ευχαριστω.

Παιδια σκεφτομαι να αγορασω σκληρο και θελω γνωμες. Κλεινω ετσι προς western digital και λιγοτερο seagate. Οι δυο wd ειναι:

1)320 και

2)320

ο seagate ειναι:

1)320

ακουω προτασεις. καθε αλλη προταση δεκτη.

ευχαριστω.

Εχω παρει seagate εξωτερικο απο το πλαισιο,200gb (baracuda ata hard drive) Εχει και usb 2/IEE1394 οποτε μπορεις να τον συνδεεις σε οποια θυρα θες.Επισης,εχει και θυρα(ιεε 1394)για να συνδεθει με αλλο δισκο για αυξηση χωρητικοτητας.Τον εχω 1 χρονο και λειτουργει χωρις προβλημα,αλλα ειναι αρκετα θορυβωδης! και το προγραμμα που τον συνοδευει ειναι για τα μπαζα!Εχει διαφορες χωρητικοτητες ,ριξε μια ματια.Χαιρετω.

Βρηκα και γω το θεμα για να κανω ποστ για κατι που με καιει εδω και μια εβδομαδα..Εχω ενα λαπτοπ,οποτε με τπτ δε με φτανει ο σκληρος του.Περσυ πηρα ενα κουτακι και εβαλα μεσα εναν 160 WD τον οποιο τον αλλαξα μετα απο 1 χρονο γιατι γεμισε με ενα 250αρι WD.Απο τον Απριλιο μεχρι τωρα γεμισε και αυτος..Τι να κανω;;Σκεφτομαι να τον πουλησω να παρω ενα 400αρι αλλα βλεπω οτι ειναι πολυ ακριβοι οι IDE σε τετοιες χωρητικοτητες.. Μηπως λοιπον να πουλαγα αυτον εδω μαζι με το κουτι και να επαιρνα ενα νεο που να παιρνε SATA? Ειναι εφυκτο αυτο,ή θα εχω προβλημα συμβατοτητας με το λαπτοπ;Μαλλον οχι ε;

Η αλλη λυση ειναι να παρω κατι ετοιμο οπως λενε τα παιδια παραπανω..

• 2 weeks later...
Σκεφτομαι για αγορα εξωτερικου σκληρου.Western digital my book premium 320gb.Εχετε να μου προτεινετε κατι καλυτερο?Βασικα σκεφτομαι και να τον φταιξω μονος μου με δικη μου θηκη και οτι σκληρο επιλεξω εγω αλλα τα ετοιμα τα θεωρω πιο σιγουρες λυσεις...
The greatest thing you 'll ever learn,is just to love and be loved in return... MOULIN ROUGE

• 2 weeks later...
re paidia ego exo ena forhto o opoios einai 3 eton!! parolo pou den exo provlima taxuthtas kai ram ( amd 2400+ 1024mb ram) exo provlima me tis usb pou einai 1.1 kai otan vazo ena sklhro pano pao para polu arga !! thelo na paro enan exoteriko sklhro ti me sumvouleuetai ? o wd 250mb poso kanei epeidh mphka sto e-shop kai grafei mh diathesimos !!

έχω πάρει έναν εξωτερικό σκληρό 320GB seagate.

τον σύνδεσα [μέσω usb], εγκαταστάθηκε μια χαρά, αλλά δεν μου τον εμφανίζει στο my computer για να τον χρησιμοποιήσω.

στο device manager τον δειχνει και στο status λέει ότι δουλεύει οκ.

τι μπορώ να κάνω;;

edit: μόλις βρήκα την απάντηση σε άλλο τόπικ. παρακαλώ μπορεί να σβηστεί το παρόν ποστ.

• 1 month later...

Επειδή είμαι ένα βήμα πριν από την αγορά εξωτερικού σκληρού, ζητώ τη βοήθειά σας σχετικά με την επιλογή. O δίσκος θα συνοδέψει το laptop μου μιας και τα 80GB του πλέον δεν είναι αρκετά. Μετά από μίνι έρευνα, είμαι ανάμεσα στους παρακάτω:

1) Lacie 250GB USB

2) WD 250GB Firewire

3) Toshiba 250GB USB

Αν έχετε καμία εμπειρία πάνω στους προαναφερθέντες είμαι όλος αυτιά! :D

seventh_heaven

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

Επειδή είμαι ένα βήμα πριν από την αγορά εξωτερικού σκληρού, ζητώ τη βοήθειά σας σχετικά με την επιλογή. O δίσκος θα συνοδέψει το laptop μου μιας και τα 80GB του πλέον δεν είναι αρκετά. Μετά από μίνι έρευνα, είμαι ανάμεσα στους παρακάτω:

1) Lacie 250GB USB

2) WD 250GB Firewire

3) Toshiba 250GB USB

Αν έχετε καμία εμπειρία πάνω στους προαναφερθέντες είμαι όλος αυτιά! :D

(Από τότε που άνοιξα το thread ΔΕΝ έχω πάρει ακόμη εξωτερικό... :p Θα αγοράσω όμως μέσα στις γιορτές.)

Διαβάζω σε διάφορα fora για προβλήματα με τη σειρά MyBook και προσωπικά θα απέφευγα να αγοράσω κάποιον από αυτούς. Ο Toshiba φαίνεται καλός (αυτός που παραθέτεις στο link δεν είναι 250GB αλλά 320GB, παρά ταύτα υπάρχει στο e-shop και με 250GB), με προσεγμένο κουτί και κλασσικά χαρακτηριστικά. Αυτό που με προβληματίζει είναι αν οι έτοιμες λύσεις διαθέτουν ανεμιστηράκι στην πίσω μεριά για καλή απαγωγή της θερμότητας.

(Από τότε που άνοιξα το thread ΔΕΝ έχω πάρει ακόμη εξωτερικό... :p Θα αγοράσω όμως μέσα στις γιορτές.)

Διαβάζω σε διάφορα fora για προβλήματα με τη σειρά MyBook και προσωπικά θα απέφευγα να αγοράσω κάποιον από αυτούς. Ο Toshiba φαίνεται καλός (αυτός που παραθέτεις στο link δεν είναι 250GB αλλά 320GB, παρά ταύτα υπάρχει στο e-shop και με 250GB), με προσεγμένο κουτί και κλασσικά χαρακτηριστικά. Αυτό που με προβληματίζει είναι αν οι έτοιμες λύσεις διαθέτουν ανεμιστηράκι στην πίσω μεριά για καλή απαγωγή της θερμότητας.

:O Eίναι πολύ αργά για δάκρυα...

Πήρα τον WD (και για την ακρίβεια το μοντέλο που υποστηρίζει μόνο USB) κι από την ώρα που διάβασα το μήνυμά σου, προσεύχομαι να μη γίνω ένας από τους δυσαρεστημένους...

Εντυπώσεις μέχρι στιγμής καλές. Έκανα αμέσως format σε NTFS και έχω διαθέσιμα 232 GB. Άρχισα ήδη να μεταφέρω αρχεία και δεν παρατήρησα κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα θερμότητας (χωρίς να έχω μέτρο σύγκρισης ωστόσο). Στα συν του πακέτου, το γεγονός ότι περιελάμβανε καλώδιο τροφοδοσίας συμβατό με τις πρίζες στην Αγγλία.

Για οτιδήποτε νεότερο, εδώ είμαστε....

seventh_heaven

http://www.myphone.gr/mp1/support/myphoneuser.jpg

Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε! Δύο Lacie 320GB USB (με σκληρούς της Seagate με πραγμτ. χωρητ. 298GB) έγιναν δικοί μου στην εξαιρετική -πιστεύω- τιμή των €119 έκαστος (MediaMarkt). Ήδη έχω τον πρώτο συνδεδεμένο και κάνω format (αν και ήταν preformatted :confused: ) κι εντός ολίγων λεπτών θα ακολουθήσει και ο δεύτερος.

Το μόνο αρνητικό μέχρι στιγμής είναι ότι τα καλώδια USB είναι εκνευριστικά μικρά και βολεύουν μόνο για τοποθέτηση του δίσκου επάνω στην κεντρική μονάδα ή πολύ κοντά στο laptop φερ' ειπείν. Κατά τα άλλα, η θερμοκρασία είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα και ο θόρυβος απόλυτα ανεκτός.

Edit: Οι σκληροί ήταν preformatted σε FAT32.

Καλησπερα.κι εγω χθες εκανα μια αγορα απο πλαισιο,πηρα wd 250 gb με συνδεση usb σε τιμη 99 ευρο και εξοδα αποστολης δωρεαν :) μολις το παρω στα χερια μου λετε να το κανω κι εγω format σε NTFS ?

αληθεια ποια η διαφορα? με απλα λογια και γιατι ειναι καλυτερο?

[sIGPIC][/sIGPIC]

Επισκέπτης
This topic is now closed to further replies.
 Κοινοποίηση

• Create New...