Jump to content

Αδειούχοι Ραδιοερασιτέχνες δώστε το παρών!

Κοινοποίηση

Recommended Posts

Συμφωνώ με τα παραπάνω. Μπορεί να κάνεις πολύ σοβαρή ζημιά αν δεν ξέρεις τι κάνεις και που πατάς. Βγάλε άδεια, κάνε μαθήματα σε σύλλογο και με το καλό να τα πούμε και στον αέρα.;)

Η αδεια για να βγει χρειαζονται εξετασεις η ετσι απλα με μια αιτηση στο υπουργειο την παιρνεις? Γιατι νομιζω υπαρχουν 2 κατηγοριες,στην μια δινεις εξετασεις και στην αλλη χρειαζεται μονο μια απλη δηλωση...πια ειναι η διαφορα τους?

• Απαντήσεις 674
  • Δημιουργία
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Δημοφιλείς μέρες

Top Posters In This Topic

Η αδεια για να βγει χρειαζονται εξετασεις η ετσι απλα με μια αιτηση στο υπουργειο την παιρνεις? Γιατι νομιζω υπαρχουν 2 κατηγοριες,στην μια δινεις εξετασεις και στην αλλη χρειαζεται μονο μια απλη δηλωση...πια ειναι η διαφορα τους?

Χρειάζονται εξετάσεις. Η διαφορά άδειας cb με άδεια vhf; Καμία σχέση.

Με cb δεν μπορείς να κάνεις χρήση επαναληπτών (δεν υπάρχουν) ενώ στα vhf/uhf μπορείς να χρησιμοποιήσεις επαναλήπτες ακόμα και με το φορητό. Επίσης οι συχνότητες που μπορείς να εκπέμψεις είναι ΠΑΡΑ πολλές όπως επίσης και τα mode (FM/AM/CW/SSB/Digital) και ακόμα περισσότερα.:cool:

Είπαμε, μπορεί και τίποτα, μπορεί και αυτόφορο με αρκετές χιλιάδες ευρώ πρόστιμο. ;)

Επείσης, αν κάποια στιγμή θελήσεις να βάλεις κάποια κεραία στο σπίτι, αν σε καταγγείλουν ή αν κάνουν παράπονα οι γείτωνες, δεν έχεις καμιά ελπίδα χωρίς άδεια.

Anyway, να στο πώ και με απλά λόγια, είναι σαν να οδηγείς αμάξι χωρίς δίπλωμα. Μορεί να μην σε πιάσουν ποτέ, μπορεί και να σε πιάσουν. Απλά, στα vhf τα πρόστημα είναι πολύ πολύ ποιο αυστηρά. Διαλέγεις και πράτεις...

παιδιά από Θεσσαλονίκη είμαι και ψήνομαι πολύ να πάω για άδεια ραδιοερασιτέχνη

μάλλον κατηγορίας 2 (αυτή είναι χωρίς mors σωστά?)

ψήθηκα πάρε πολύ χοντρά όταν άρχισα να διαβάζω κάποια πράγματα για packet radio, aprs, d-star κλπ!!

πείτε μου κανένα σύλλογο στη Θεσσαλονίκη που να μπορώ να έρθω σε επαφή ώστε να μάθω όλα όσα χρειάζονται (διαδικασίες, "ύλη" κλπ) ώστε να πάρω την άδεια

ΔΕΝ ΘΕΛΩ LINK ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΤΕ ΣΤΟ INTERNET!!!!

Αυτό το κάνω και μόνος μου! :p

Θέλω από κάποιον που είναι ήδη μέλος σε κάποιο σύλλογο στη Θεσσαλονίκη να μου πει πληροφορίες, εμπειρίες κλπ

Ή να μου πείτε αν υπάρχει κάποιο forum που να ασχολείται αποσκλειστικά με ραδιοερασιτεχνισμό να ρωτήσω εκεί.

ευχαριστώ!

για κατόχους κινητού samsung ένα widget εορτολόγιο

γεια σας και απο μενα

ειμαι ο SW2ODO απο την Κοζανη

αν θελετε ελατε να δειτε το site της Ενωσης Ραδιοερασιτεχνων Δυτικης Μακεδονιας (Ε.ΡΑ.ΔΥ.Μ.)http://www.eradym.gr

Π.Σ.

Ειμαι 13 χρονων και ο μικροτερος ραδιοερασιτεχνης της εραδυμ

SW2ODO

hxxp://www.eradym.gr

Γειά σου junior συνάδελφε!!! Λογικά είσαι και ο μικρότερος ραδιοερασιτέχνης σε ηλικία στην Ελλάδα και οχι μονο στην Ε.ΡΑ.ΔΥ.Μ. Ειλικρινά μπράβο σου!!

Όσο για τη σελίδα σας.... Ευχαριστούμε που μας αντιγράψατε:) SZ7SER Μέχρι και τα ορθογραφικά λάθη σε κάποια σημεία είναι τα ίδια...:lol: Αλλα δεν πειράζει, εφόσον γίνεται για καλό σκοπό και ενημέρωση δεν τίθεται θέμα!!;)

παιδιά από Θεσσαλονίκη είμαι και ψήνομαι πολύ να πάω για άδεια ραδιοερασιτέχνη

μάλλον κατηγορίας 2 (αυτή είναι χωρίς mors σωστά?)

ψήθηκα πάρε πολύ χοντρά όταν άρχισα να διαβάζω κάποια πράγματα για packet radio, aprs, d-star κλπ!!

πείτε μου κανένα σύλλογο στη Θεσσαλονίκη που να μπορώ να έρθω σε επαφή ώστε να μάθω όλα όσα χρειάζονται (διαδικασίες, "ύλη" κλπ) ώστε να πάρω την άδεια

ΔΕΝ ΘΕΛΩ LINK ΚΑΙ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΤΕ ΣΤΟ INTERNET!!!!

Αυτό το κάνω και μόνος μου! :p

Θέλω από κάποιον που είναι ήδη μέλος σε κάποιο σύλλογο στη Θεσσαλονίκη να μου πει πληροφορίες, εμπειρίες κλπ

Ή να μου πείτε αν υπάρχει κάποιο forum που να ασχολείται αποσκλειστικά με ραδιοερασιτεχνισμό να ρωτήσω εκεί.

ευχαριστώ!

Λοιπόν, καλώς ήρθες στο hobby μας...Ένας σύλλογος που μπορείς να επισκευτείς είναι η TARG ( http://www.targ.gr ) όπου μπορείς να πάρεις και πληροφορίες απο τα παιδιά εκεί. Αν έρθεις μέχρι την περιοχή του συλλόγου, πες τα παιδιά να μου κάνουν ένα 600άρι :) (θα καταλάβουν) να περάσω να γνωριστούμε. Αν και δεν είμαι πλέον μέλλος κανενός συλλόγου, τα συγκεκριμένα παιδιά είναι πολύ καθώς πρέπει.

γεια σας και απο μενα

ειμαι ο SW2ODO απο την Κοζανη

αν θελετε ελατε να δειτε το site της Ενωσης Ραδιοερασιτεχνων Δυτικης Μακεδονιας (Ε.ΡΑ.ΔΥ.Μ.)http://www.eradym.gr

Π.Σ.

Ειμαι 13 χρονων και ο μικροτερος ραδιοερασιτεχνης της εραδυμ

Καλώς ήρθες και στο forum αγαπητέ συνάδελφε..ελπίζω να σε έχουμε συχνά στην παρέα μας...

73 de sv2evs

Όσο για τη σελίδα σας.... Ευχαριστούμε που μας αντιγράψατε:) SZ7SER Μέχρι και τα ορθογραφικά λάθη σε κάποια σημεία είναι τα ίδια...:lol: Αλλα δεν πειράζει, εφόσον γίνεται για καλό σκοπό και ενημέρωση δεν τίθεται θέμα!!;)

Γιατι εγω δν βλεπω τιποτα κοινο??

Φιλικα παντα

SW2ODO

hxxp://www.eradym.gr

Αντιγραφές γίνονται πολύ συχνά στο ίντερνετ...χαλαρώστε...

• 3 weeks later...
Καλημέρα,καλή εβδομάδα. Αν και στην Αθήνα αυτές τις μέρες, δεν μπόρεσα να παρευρεθώ στο Hamfest..εντυπώσεις/φωτογραφίες κανείς;

• 2 weeks later...

έχει πέσει μια γενική ησυχία στις συχνότητες ή μου φαίνεται;

Λέτε να είναι το καλοκαίρι που φταίει;

Στην Αθήνα οι επαναλήπτες λειτουργούν συνέχεια απο όσο ξέρω. Ρ1 και Ρ7 αθήνας σίγουρα θα ακούς κόσμο.

Καλημέρα και πάλι,

Καλοκαιράκι σκοπεύω να αγοράσω v/u mobile (μάλλον).

Τι προτείνετε; Λέω να δώσω μέχρι 300 ευρώ το πολύ.

υ.γ το θέλω για το αυτοκίνητο.

• 2 weeks later...
Το R6 Θεσσαλονίκης είναι εδώ και μέρες κλειστό, γνωρίζει κανείς τι συμβαίνει;

Γειά σου Σπύρο. Σύμφωνα με αυτά που έμαθα, υπάρχει πρόβλημα στην έξοδο του μηχανήματος. Τώρα τι ακριβώς, δεν ξέρω. Άκουσα οτι θα το κατεβάσουν, αρα το R6 θα παραμείνει για αρκετές ημέρες off. Αυτά. Αν έμαθες κάτι άλλο εσύ, παρακαλώ να με ενημερώσεις.

73!!

Δεν το γνώριζα και προσπαθώντας να κάνω κλήση, είδα ότι (ήδη) παραμένει κλειστό μέχρι και σήμερα. Δεν έχω μάθει κάτι..γι'αυτό και ρώτησα εδώ μήπως ξέρει κανείς κάτι.

Ναι, λειτουργεί κανονικά...επιτέλους γιατί μέσα στο καλοκαίρι σίγουρα θα χρειαστεί.

forward from sv1eex

-----

Ευχαριστώ πολύ Σπύρο εκ μέρους του SX1FRE.

Eτοίμασα και τα video του event. Αν θες κάνε τα και QSP στο thegreekhamradio!

To μήνυμα:

SZ4KRZ/P

Στιγμιότυπα από το event:

Στιγμιότυπα από τις δορυφορικές επαφές. Νομίζω τα 22 QSO σε field ήταν κάποιο πανελλήνιο ρεκόρ

Επαφή στα 2μ ssb με Τουρκία (TC3TROY, TC3IDA)

SZ4KRD/P

&NR=1

Eυχαριστώ με την σειρά μου τους φίλους/συναδέλφους που επικοινώνησαν μαζί μας.

........Auto merged post: sv1eex πρόσθεσε 45 λεπτά και 32 δευτερόλεπτα αργότερα ........

Από την Φρυκτωρία SX3FRG:

Aπό την Φρυκτωρία SX2FRB:

http://www.youtube.com/watch?v=ku0VMh2BzNA

----

73 de sv2evs